- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- sellerbuyer: Nem veszélytelen a RAM duplázás de vajon megéri?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atmo
senior tag
-
AeSDé Team
őstag
Köszönöm, megkeresem és azzal is kísérletezek majd
BF3-ban az égbe nyúló textúra csíkok CPU hibából adódnak, vagy inkább a VGA-nál keressem a problémát? Mert az nincs túlhajtva, alap órajelen jár. A procit most 4,4Ghz-en sikerült stabilizálni -10 -es offset-el. A korábban említett -50 csak LinX alatt stabil, játéknál lefagy tőle.
-
AeSDé Team
őstag
Köszi, beállítottam az értékeket olyanra ahogy javasoltad, stabilizálódott a feszültség, és így már simán vitte a 44-es szorzót -50 mV-al. Előtte ennyinél kékhalált kapott.
Itt viszont jön egy hatalmas ugrás, 4,5 Ghz-en már mínusz helyett +30-at kér, kikísérleteztem. Ekkora órajelen milyen eredménynek számít a 63.5 GFlops ?
Megpróbáltam a 4,6 Ghz-et is +100-al, de az szörnyen melegítette a procit (95-100°C) és 50 másodperc után lefagyott a LinX. Magasabb feszen biztos stabil lenne, de nem akarom megfőzni a procit. Talán egyszer majd lekerül róla az a kupak, és akkor mehet tovább a kísérletezés. 4,6Ghz-en.Persze ennyiben nem merül ki a mai program, most tesztelem a 45-ös szorzót BF3-al, ahogy Daffchy írta, hiába megy a stress teszt, a BF annál is durvább
-
BlessedElroy
senior tag
Megtaláltam, köszi!
Indítás után ugyanaz volt mint amikor a gombot kiszedtem-kis systeminfo. Ugyanúgy nem enged semmit változtatni genieben, csak 3.5-3.9-en "mehet" a proci, a RAM pedig 1333-on, csak standard módban. Genie szerint lóf...t a se....be.
Ma párszor már feldobott egy sárga figyelmeztetést, hogy nem javasolt semmilyen változtatás az OC Genieben és a CMOS/BIOS reset amikor az enabled.
Szóval van, de ne használjam. -
BlessedElroy
senior tag
Valamiért az OC genie nem tetszik neki. Akármit állítok genie-ben, nem indul el. Csak a ramot akartam lejjebb venni 2133-ról, azt sem hagyta-mármint nem boostolt be. Csak default, de ott nem tudok sok mindent állítani, turbo be és felmegy 3.9 re.
A jumpert nem találtam, kivettem a "gombot" pár másodpercre.
(a legfrissebb bios van fent-azt írja legalábbis) -
BlessedElroy
senior tag
De eddig atomstabil volt.
Az utóbbi napokban 4.1-en használtam autofesszel, RAM 1866.
De előtte hetekig 4.5-ön 1.200V. Nem volt meleg, teljesen stabil volt.
Tesztelgetni 4.7-en 1.350V-on ment, RAM 1866.
Ezeken az értékeken sosem kaptam kékhalált.
Az nekem furcsa, hogy nem tetszene neki a tuning. mert autofesszel nem kellene ilyen problémának lennie egy bizonyos frekiig. -
ÁdiBá
veterán
Értem. Köszönöm!
Valaki tud arra valamilyen megoldást hogyan tudom teljesen kikapcsolni az Igpu?!
Nálam ez automatikusan működik, éppen a memória órajelekkel játszogatok, illetve a memória időzítésekkel.
De mihelyt úgy állítom be hogy nem tud elindulni a számítógép hibamentesen, akkor gondol egyet és bekapcsolja az iGpu.
Olyankor bármit csinálhatok vele, nem rakja vissza a képet a videokártyára, csak bios resettel.
Ki se tudom kapcsolni...(#18026) ZozzHUNEzzel teljes mértékig egyetértek. Én kivágnám a processzorból az iGpu, csak szívat néha a tuningolásnál...
Nem is értem minek kell belerakni egy i7 processzorba igpu-t....(#18029) zerge02 Régebbi rendszerről (AM2, 775, 1366 mindenképpen) 1150 est vásárolnék.
Már az 1366-ról illetve az LGA1156-ról is váltani necces... -
J.J. András
őstag
-
ffodi
veterán
Kifutottam a szerkesztési időből.......Megkerestem neked az Intel hivatalos datasheet-jét a 3. generációs i7 procikról, amibe le van írva többek között az is, mit táplál a VCCSA. Ha nem hiszel nekem, itt megtalálod (21. oldal fent, nem pedig a lap alján található oldalszám szerint).
-
Brekkk
senior tag
Mivel a 2500K már biztos, hogy megy ismerősöm gépébe, valamit vennem kell helyette.
A gép vegyes használatban van. Néha konvertálgatok vele, na nem sokat.meg játszogatok néhanapján.
Egy GTX 670-et kell kiszolgálnia.
Tuning nem jellemző nálam. Így a K-s proci felesleges.
Az I7-et egy kicsit időtállóbnak látom, a többszálú programok elterjedése miatt.
Vagy I7 3770 lesz vagy I5 3570. Átbújom a szakirodalmat meg a teszteket. -
mexel
veterán
Igen, ezt tettem fel. Bios reset és win újrahúzás azért nem kell egy procicsere miatt, főleg hogy ugyanaz a proci csak a vga más. (nem ma kezdtem a dolgot, ezért is furcsa ez)
A drivernek is azonosnak kellene lenni a 3220-al, gyakorlatilag semminek nem kellett volna történni a csere után. valamiért úgy érzem valami hibás az igp-ben. -
LeslieG Jr.
őstag
"Az LLC lényegében (az Intel által előírt) a vdropot hivatott csökkenteni."
Tulajdonképpen én is ezt szerettem volna mondani ahogy te is írod.
Csak "közérthetőbb" nyelven. Valójában ugyan azt akartam kifejteni mint most te. Csak egy sarkított példát írtam ezzel kapcsolatban.
Nem akartam félrevezetni senkit ezzel.
(#17441) ffodi: Persze ez csak elméleti beállítás, a valóságban picit mindenhova rá kell hagyni a megfelelő stabilitás érdekében. - Ez így van. Gyakorlatban azért néha más a helyzet mert sok mindentől függ.
-
bombibmw
veterán
Más kérdés lehet,hogy mennyire egészséges a RAM vezérlőjének 1,2V-ot adni egy 1,7V-on járó RAMnál.
És akkor az még csak a "kötelező" 0,5V.
Ezért is paráztam a jövőbeni RAMom 1,65V-ján,ami valójában 1,5V.
VTT,VCCIO,VCCSA,meg mit tudom én,hogy mik vannak.
Miért nincs egy kib...ott szabvány elnevezése mindenre minden lapnak,azt kész? -
-
bombibmw
veterán
OK
És akkor a VCCSA az mi?
Milyen jelentősége van?
Mire érdemes állítani?
Illetve a DIGI Power fül alatti lehetőséget mikre érdemes állítani ezen órajelhez(4,5)?
A 4,2GHZ-es 24/7 beállításom már stabilan futkorászik,de kellene egy 4,5-ös is.
Ha már unod az ilyesfajta kérdéseket,nem kell válaszolj,mert tudom,hogy nekem kell kitapasztalni. -
keIdor
titán
Nincs szinkron, kísérleteztem vele már, AIDA szerint a VCCIO nem változik.
Én is amiatt nem tudom hajtani 2133-on a ramjaimat. Memtest meg LinX stabil, de hiába, coldbootban resetelődik magától és kiírja OC failed. Ha utána beállítom megint stabil, de ha hidegen indítom később a gépet a jelenség megint előjön. 1,05V az alap, 1,1V-on megszűnne ez, de nem lehet emelni, mivel az Asus a drágább lapjaiba engedi csak állítani, ezzel mesterséges limitálást létrehozva.Deluxe-ban már van VCCIO külön, ROG-ban is, de alatta direkt nincs.
1866-on se megy a ram, ha hidegen indítok, csak 1600MHz, de néztem CL7-et is bírja.
Érdekes, 1866-on meg CL12-re is tehetem nem fog hidegen indulni csak ha megint beállítom reset után. -
JanR
addikt
C6 nem segített, újabb appcrash
Nekem a C3 auto-n van, a C6 is azon volt, de most letiltottam. Egyedül a C1E volt bekapcsolva. Na így most adok neki még egy kis feszt, az remélem megoldja már végre ezt az egészet, mert elég idegesítő így végig játszani a metro-t, hogy appcrasheket dobál.
-
JanR
addikt
Na ja, de az energiagazdálkodós opciókat nem szeretném kilőni.. van egy jó procim, ami elég jó tuningot bír és zavar, hogy a játékok ilyen idegesítő módon futnak.
Viszont a gyorsabb degradálódás miatt el is felejtem az fix fesz.-t, maradok az offset-nél. Annyit megpróbálok, hogy adok még neki egy kicsit, akkor hátha' meg lesz a megfelelő mennyiségű feszültség terhelés váltásnál.
(#16736) Asbee: Ha 1,5 évet kibír nálam egy proci, az már soknak számít
-
pifu76
tag
mért zavar valakit, vagy tiltja a szabályzat? sztem azért van az az opció, hogy használjuk
na de nem ez a lényeg,
daveoff hanem itt már a hőfokok elérik a 70-et, de azon felül nem.....
erről a kupaktalanítás dologról mi a véleménytek? láttam róla a videót, szerintetek érdemes vele foglalkozni?
-
zack
nagyúr
Ezekről a dolgokról kevés tapsztalata van a júzereknek, még fórum szinten is. Én is elég sokat foglalkoztam a témával, miután az E8200-vel befürödtem. Nehéz konkrétumokat kihámozni, még a gyakorlati tapasztalatokból is, de a probléma valós. Valószínűleg a fesz tüskéknek is van hozzá köze, és innentől kezdve az alaplapnak is.
Minél stabilabb a tápellátása a lapnak, szerintem annál kisebb a rizikó, ill a degradálódás mértéke. Illetve a tápellátásnál képbe jön még a házikó tápja is. Mennyire minőségi, mekkora ampert ad le és azt hány darab ágon stb. Szóval a probléma egészen összetett is lehet akár.E8200 korszakban még Enermax 450W táppal toltam. Bár minőségi, és elvileg elég volt akkor, közel sem biztos hogy a gépem is így gondolta, bár látható, érzékelhető hibát nem produkált. Aztán jött a Chieftec CFT-850-14C, és utána nem vettem észre degradálódást az E8400, E8600 típusokkal, pedig kaptak azok is 1,4V körül. A Q9650 időzött nálam a legtöbbet de ez az 1-2-3 század Volt, nem jelentős 1,5-2 év alatt.
-
zack
nagyúr
Annyival egészíteném ki függ a terheléstől is, és a degradálódás spektruma tényleg az 1-2 héttől kezdődően a több évig tartó használat után is előjöhet.
Egy 1.35V fix beállítás, Prime95-tel való több órás "játék" feszes LLC beállítással, szinte azonnal degradálhatja.Az E8200-öm 1.4V degradálódott 2h Prime95-től kb 3 naposan. Mivel ez vékonyabb csíkszélesség, azt mondom az ottani 1,4V itt 1.35V környékének felelhet meg, de itt pontosan ezt a határt nehéz meghatározni.
24/7 ezért 1,3V fölé nem mennék terhelve semmiképpen. De még talán tesztekre sem.A Q9650-em is degradálódott minimálisan 2 év alatt a 4,2Ghz@1,24V-től egyébként, de nem volt számottevő.
Az elején 1,242 vitte, a vége felé 1,255 környékén.Igazából tényleg lutri. Ha jó van beállítva, 2-3 év alatt 3-4 századnál nem lesz több. Minél több a fesz, minél nagyobb terhelésen, annál gyorsabban és annál nagyobb mértékben fog degradálódni.
Nekem ez a tapasztalatom. -
Winne
nagyúr
Érdekes amit írtál, mert nálam pont az offset beállítás az, ami eddig be volt lőve és már kicsit több kell a procimnak, mint az elején, és nem régóta van a gépben, most már nem tudom mi az igazság, vagy melyik a jobb beállítás. Nagyon sírni nincs okom, mert még így is megáll 4.4 GHz-en 1.2 V alatt, de a tudat zavaró, hogy eddig lejjebb is vitte. Most fix feszre lőttem, meg az összes C-s cuccot engedélyeztem, de ezt olvasva nálad pont itt volt tapasztalható degradáció.
-
andrasko
senior tag
-
andrasko
senior tag
(#14941) ffodi & (#14942) Cole86
A mem.vezérlő alapon 1.1V-on működik, ehhez tartozik a 1.5V-os ram-modul feszültség.
- ha 1.65V-os ram-modullal használod:
működni fog, de 24/7-be égeted az adható közel legnagyobb fesz-szel. (1.35/1.4V)
- ha 1.35V-os ram-modullal használod:
működni fog, míg az alul fesz-elt mem.vezérlő bírja. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Diablo IV
- Formula-1
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Melyik tápegységet vegyem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5-8400 használt, tesztelt.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,,MS3434
- Xiaomi 13T / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / AKCIÓÓÓ !
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest