Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
polgi803
őstag
Sajnos az 5.3-at sehogy nem tudtam kisajtolni belőle...a Win felállt,de az alapból futó progikat már nem tudta befejezni...ez van...ennyire futotta...a fesszel már 1.65-nél jártam és nem akartam tovább nyüstölni...
-
polgi803
őstag
Ha nagyon el leszek eresztve pénzzel, akkor ez lesz a max kari, amit be szeretnék rakni: ASUS Radeon HD7950-DC2-3GD5-V2 de ami belátható az 7870 ugyanebből...de nem OFF-olok többet...

-
Colos1
őstag
válasz
kisza25
üzenetére
Én a múltkor teszteltem a BF3-ban, hogy az adataimnál található VGA -val az i5-3570K mennyire elég alapon, tuning nélkül.
Az eredmény az, hogy teljesen

A GPU Load nagyon ritkán esett le 97...98% -ra a 100%-ról, ez a 2-3% meg csak 1-2 FPS -t jelent

Egy ennél sokkal erősebb VGA -hoz, pl 7970 -hez viszont szerintem már húzni kell.
-
polgi803
őstag
Axtu-ban nem lehet külön procifeszt állítani,akkor az Cpu Voltage Offset-et mennyire kell?Vagy csak a szorzót? Úgy semmi esélyem...
-
polgi803
őstag
Valaki tudna még további okosságot mondani, hogy csak a kíváncsiság miatt egy próba erejéig 5.2-őt kihozni a procimból...a procifesz és a szorzó állításon kívül még mit lehetne picit állítani...
-
Colos1
őstag
Megnéztem, tényleg reálisabb, de így is volt 10 fok eltérés a mellette lévőtől.
A 2-es 65° volt, a 3-4 60°, ez meg 55°.
Tovább nem tudtam melegíteni, de gondolom magasabb hőmérsékleten beálltak volna 1-2 fokos különbségre, mert az látható volt, hogy ahogyan melegedett, úgy csökkent a különbség közöttük. -
Colos1
őstag
Ha már szóba jöttek a maghőmérsékletek, szerintem az totál sz@r.
Most nálam:
#1 - 20°
#2 - 37°
#3 - 42°
#4 - 33°CPU package - 41°
CPU kupak - 30°Az 1-es mag fizikai képtelenség, hogy ennyi legyen, még ha nem is működne, a mellette lévő magok melegítenék
De amúgy is, mivel közel vannak egymáshoz, nem lehet ekkora az eltérés közöttük. -
7600 GS
addikt
Az mennyire "vészes", ha a legmelegebb mag üresjáratban 40-41 fokos?
-
Brutus880
tag
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Kérhetnénk majd képeket is?

-
polgi803
őstag
Köszönöm srácok királyok vagytok...megy minden klafán!
és tényleg bocsánat az OFF-ért... -
polgi803
őstag
be sem lép a BIOS-ba...fekete minden...kivettem az elemet is...utána el kell inditani? nyomtam a lapon resetet is,de ugyanaz...a BIOS-ban átállítottam speedstep-et disabled-re a PLL -t is, offset re állítottam a feszt +0.09-re és egy C1E-t enabled-re...de ujrainditás óta nem jut el a BIOS-ig sem...
-
polgi803
őstag
Tudnátok segíteni? Addig próbálkoztam míg a gép el sem indult és 9A hiba jelentkezett az alaplapomon...tudom ez nem Asrock topik,de most sürgős lenne...

-
7600 GS
addikt
Maghőmérsékletnél mindig a legmelegebb magot érdemes nézni?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Hűtés függő, de az 1,3V lehet, hogy már sok. Nem biztos, hogy 3770K-val eléred a 4,6GHz-et léggel, nem mindenkinek, aki 3770K tulaj megy annyit a CPU-ja.
Az Ivy másként tuningolható és másként is viselkedik, mint a Sandy, arra ne építs, mennyit vitt a 2600K-d.
(#8039) CJ3: Ivy-vel 2800MHz felett is elérhető a RAM frekvencia, de benchmark eredményeken kívül kevés dologra van hatással. általános használatra 1600/1866Mhz-es RAM elég hozzá.
HGyu
-
krx21
nagyúr
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Én előbb fix feszültségnél megkeresném, hogy mennyinél stabil...
De már fentebb is írtam:
Azt kell megnézni, amihez még nem kell nagyon sok feszültség és ki is tudod hűteni...
Általában 4500Mhz felett növekszik a feszültség igény jelentősen egyes példányoknál, nem biztos hogy megéri, túl meleg lesz... Az előző kollégánál is látszik, hogy a 4400Mhz mennyivel hűvösebb mint a 4500Mhz...
Állítsd be mondjuk 1.25V-ot és nézd meg mennyire jó... Figyeld folyamatosan a hőmérsékleteket is (pl: linx + real temp 3.7) -
HoReSz1975
őstag
Tudnátok segíteni i7-3770K, 4,6GHz -et akarnák belőle kihozni, de mindig kifagy, hogyan állítsam be Z68 Extreme4 Gen 3 bios2.2 lap, az i7-2600K simán ment 4.6GHz -en, de ezt, ha mindent hagyok automatán, akkor is kifagy, 1,30V -nál is, akkor hogyan állítsam be, ha pld Offsettel akarnám megoldani + -
, Levelt mennyire 
-
CJ3
senior tag
Sziasztok i5 3570K-nak mi lenne a megfelelő memória szerintetek?
Lehetőség lenne 2133 as memóriára, vagy inkább kisebb késleltetésű 1600 ast vegyek? CL7 v CL8 at?
Vagy még 1866 CL9 pl?

Meddig hajtják a 3570K-s procik a ramokat biztonságosan normálisan?

-
04ahgy
nagyúr
Ha tudod, természetesen növeld meg, de a legjobb, ha a TDP Limit figyelést teljesen ki is kapcsolod (Turbo Boost Disable), ha a lapod engedi. Korrekt példánynak tűnik az a CPU.

(#8007) Tirexi: Az egy másik topik [link] témája lenne.
(#8009) 7600 GS: LGA1156 és LGA1155 esetén a hűtőrendszer teljesen egyezik.
(#8013) polgi803: Igen, kifejezetten jónak mondhatók, alacsony feszültséget kér. A legbiztosabb, ha megnézed, hogy 5GHz-en mekkora feszültségen fut le a SuperPi 32M.
(#8025) bluobluo75: Igen. Intel MAnagement Engine, azaz magyarul kezelőmotor. Ez kell ahhoz, hogy az alaplapod gyári tuningprogramjával Windows alól állítgathasd a tuningot.
(#8036) bluobluo75: Ne sürgesd a válaszadást, majd válaszol aki erre jár és tudja. Ez nem chat és nem azonnali üzenetküldő a realtime válaszhoz. Legyél türelmes. Láthattad, hogy másról ment a téma. Más topikokban van, hogy több napot is várni kell egy válaszra.
HGyu
-
bluobluo75
őstag
-
krx21
nagyúr
válasz
HoReSz1975
üzenetére
kb. 1.26V + - a jó szerencse...
De ne a 4.6Ghz legyen a cél, hanem amelyik a legjobb teljesítmény / kompromisszum-al jár...
pl: Lehet a 4.5Ghz jóval kevesebb feszültséggel elmegy és akkor az jobb választás... -
HoReSz1975
őstag
i7 3770K 4,6GHz -re szeretném felhúzni, mekkora feszültséggel indulhatok neki

-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Végre sikerült beszereznem új konfigom, benne az új i7 3770K-val, hálás köszönet a Prohardver segítőinek!

Olyan kérdésem van, hogy ennek köze van a procihoz?
[link]
Vagy mi ez? -
polgi803
őstag
Ahogy hallottam és olvastam ezek ilyenek...1.2 körül és felette nagyon nekiindul a hőfok...
közkívánatra teszteltem csak...nem néztem amúgy,hogy hol van a min. fesz,amin stabil,mert annyi időm nincs tesztelgetni...1.2 alá lőttem,mert azt írta a kolléga,hogy alatta még jó lehet és ezért,de nem tudom,hogy lejjebb is stabil-e valamennyin... -
krx21
nagyúr
-
polgi803
őstag
Azt a teszt előtt tudom beállítani ugye? Nem nagyon vagyok otthon ezekben...ami alapbeállítás volt,azon néztem...megpróbálom...ahogy én teszteltem az már AVX-es teszt volt?

Az igazság az,hogy nem akarom húzni...persze ezt régebben is megkaptam 2600K-val,hogy akkor minek...mert én alapon akarom használni
...meg amúgy is IGP-m van egyenlőre...de megnézem még amit írtál...megnézzem 4.5-ot 1.1-en? Hátha... 
-
7600 GS
addikt
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Még egy kérdésem lenne: LGA1155-re és 1156-ra ugyanúgy kell felrakni a hűtőt? Csak azért kérdem, mert a kézikönyvben nincsen 1155-re vonatkozó rész, csak 1156-ra.
-
Tirexi
addikt
-
kovsol
titán
nekem 4,9Ghz 1,3V még bebootol a windows, de amint elindítom a linx -t kifagy persze

Azt hiszem akkor elég jó darabot kaptam ha 4300@1,06, 4400@1,12V megy neki. Következő lépés az lesz, hogy 4500 hoz szükséges feszültséget megkeresem.A TDP limit növelésére van ötleted a korábbi kérdésemben ?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3516, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3436
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i3-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

jó ez így...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gratula!

jó kis proci ez...de ez is csak próba volt...de jó látni...lehet még többet is tudna...

, Levelt mennyire