Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
üzenetére
Feszemelés nélkül nem is lehet óverklokkóni? Egyelőre még haveromé az alaplap és a proci, de megbeszéltük, hogy jövő hónapban megveszem, azonban ha azt látom, hogy nem tuningképes, lehet más alaplapot veszek hozzá... Scythe Katana 3 hűtő megy majd rá.
Bemásolom az előzményt, mert azóta nem kaptam reakciót:
Intel Core i5-3570K procit egy Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 szeretnék húzni.
0 tudással próbáltam tuningolni, be is lett állítva a szorzó, disabled-re lett kapcsolva a Turbo mode és valamiért még mindig 3,4-en pörgött (OS alól minden annnyinak írta), holott BIOS-ban 3,8-at írt. Ez a saját tudatalanságom miatt van, vagy a lappal van valami gebasz? UEFI-re kellett volna frissíteni? Pár fórumban írták, hogy elb*ssza az egész rendszert, meg mégsz*rabb a tuningpotenciál, stb. -
geckowize
őstag
-
-
keIdor
titán
válasz
üzenetére
Két 780 is felfűti a vizet, azok hiába nem mennek 46 fok fölé, játék alatt ugyanannyi a CPU, mint LinX alatt, sőt játék alatt simán még melegebb is, a víz hőmérséklete gondolom van olyankor 40 fok és már kevésbé hatékony.
60mm 360-as és 60mm 140-es, majd ha egyszer lesz 900D, akkor a 140-es le lesz cserélve egy 480-asra és akkor már nulla bajom lesz a hőmérsékletekkel. Csak kedvem nincs hozzá, nem lenne kedvem átköltözni, ezért nem foglalkozom most vele.
-
adatfalo
senior tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a válaszokat, én is gondoltam arra, hogy nem teszem vissza a kupakot, ahhoz viszont erre lenne szükségem, csak már Dec eleje óta várok, a vízhűtés összerakására, mert valami sose jön meg időben...
De rákérdeztem merlinnél, hogy nem tud-e beszerezni gyorsba, hátha... -
-
Asbee
veterán
válasz
üzenetére
Nekem asrock lapban régen auto-n hagyva volt hogy közbe szólt. Szerintem ez lap függő is.
(#22436) players111: Core limittel azért óvatosan. Ha auton van hagyva a cpu órajel akkor ez lesz az az érték amire felteszi terhelésnél. Nálam pl csak úgy veszi vissza idle az órajelet, ha ezek 45-re (4,5ghz) vannak téve, a cpu clock pedig auto.
-
hdekakas
senior tag
válasz
üzenetére
Auto-n van minden hagyva.
1,128 volt a max az IBT teszt során. És 69 fok.
Amúgy 4,3GHz-n használom, itt 1,140 a max IBT során, és 75 fok.
Szerintem sok az hogy már +100MHz során is feszegeti az Intel által ajánlott hőfokot.
(A ház szellőzés nem rossz, ha leveszem az oldalát, akkor is 1fokot nyertem.
)Csak mert olvasni itt olyat, hogy van akinek 1,3 fesszel 4,7-5GHz, és 75 fok alatt tartja, én meg 1,15 fesszel tudom annyin tartani.
Tudom hogy vannak ennél jóval komolyabb hűtők, de azért ez is 134L x 96W x 159H mm.
-
haly
őstag
válasz
üzenetére
Szerintem 10 fok minimum lenne még pluszba rá. És akkor bizony már a vészes 90 foknál járunk, ami szerintem 24/7-re abszolút nem nyerő. Ejj az a fránya kupak.

Szerintem az a jó 24/7, ha melegben vidi konvertálás alatt nem több mint 60-65. Akkor játékokban 55-60 lesz ami igencsak kellemesnek mondható.Egyébként a fix fesz miért jobb tuning szempontjából? Én csak annyit láttam benne, hogy ki tudtam tesztelni, hogy mi az abszolút vége a procinak terhelés alatt. Ha ez megvolt, jöhetett az offset ugyan arra az értékre, és már készen is volt. Nekem az offsetben csak az nem tetszik, hogy minél jobban emelem a feszültséget terhelés alatt, annál jobban megy fel IDLE-ben is, és ez nem jó. Például 1.3V-nál IDLE-ben kap 1.1V-ot. 4 kerek gigahertzen meg kapott 0.8V-ot. (egyedül az ASUS méregdrága lapján láttam ilyen funkciót, hogy gyári értékre visszaviszi IDLE-ben...)
-
haly
őstag
válasz
üzenetére
Pofátlanság
Én most küzdök a 4.5-el, de sajnos még 1.3 körül sem stabil. Amúgy van értelme annak a méregdrága lapnak? Néztem róla tesztet, és megmondom őszintén 1 darab használható dolgot fedeztem fel benne, mégpedig azt, hogy nem csak offset és fix fesz van, hanem vagy egy harmadik, amivel IDLE-ben visszaviszi a gyári értékekre a feszültséget. Ezt az Asrock nem tudja. Offsetbe míg 4ghz-en visszaviszi 0.8V-ra, most 4.5-ön 1.1V-ra viszi vissza. -
ÁdiBá
veterán
válasz
üzenetére
1.05V?
VCCIO azt hittem úgy kell beállítani hogy ne legyen 0.5V nagyobb különbség a memória feszültsége között.
Ez miatt választottam 1,6V memória 1,15V VCCIO és egy 1,05V VCCSA (most).
Így kényelmes 0,35V a különbség a memória és a VCCio között, memóriavezérlő között.
Vagyis ennél nem kell erre figyelnem mint az SB-nél kellett?! -
ZozzHUN
addikt
válasz
üzenetére
Most már tudom, bár van a vélemény nyilvánításnak finomabb módja is, de nem probléma, mindenki olyan amilyen

kovsol: Ha pl. azt mondom te egy senkiházi vagy, majd ezen megsértődsz akkor mondhatom, hogy "miért, nem vagy az?". Szerinted az vigasztalna téged? Nem hiszem, ha már nem tetszene a jellemed, finoman is elmondhatnám. Csupán ennyi a dolog, de mint mondtam, tisztában vagyok a dolgokkal, leírtam a tapasztalatom, nem zavar ha más "durva" velem, mert sajnos a kulturálatlan negatív kritika nem érdekel, ellenben a kulturált negatív kritika nagyon is érdekel

Amúgy ki mit tud arról, hogy új 3Dmark physics tesztje közelít a játék féle teszteléshez?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
üzenetére
Bocsánat, rosszul emlékeztem, visszanéztem mit írtam régebben: 4.7-et sikerült 1.447v-n 70 fokosan Crysis 3 alatt. Ez még az előző proci volt. Nem tudom mennyire intelligens leszarozni más holmiját, mert nem megy annyira jól, de te tudod. Amúgy nem volt annyira komoly hűtő rajta, lehet egy erős vízhűtéssel mondjuk elment volna 4.9-et. Gondolom nagyon örülsz, hogy te belenyúltál a tutiba és király a procid, mindenki nagyon örül neki, hisz számtalanszor beraktad már eredményeidet, ez úton is köszönöm újra

-
kovsol
titán
válasz
üzenetére
Most csak úgy kíváncsiságból feldobtam 4900-ra és adtam neki biosban 1,35V -t. [link]
Előtte még nem próbáltam 4900 -t mindig 5000 -re ugortam 4800 után.
Kuptalanítás nélkül nem lehet lehűteni sajnos 4800 felett.
Mondjuk pár tesztre azért rendben van így még. Mondjuk a magok közötti hőmérséklet eltérés elég durva. -
bombibmw
veterán
válasz
üzenetére
Tuningnál mindent be szoktam állítani.
Egyébként most játszottam kicsit a Metro-val és 4,5-ön 54 fokos volt a legmelegebb mag.
4,8-nál gondolom lesz vagy 70 a nem kicsit megnövekedett feszültségnek hála.
Na mindegy,a puding próbája az evés,majd meglátom.
Köszi.(#17378) bandika0626: Nekem a hét valamelyik napján jönnek meg az 1600-as Patriot Viper 3 RAMjaim,csak az a baj,hogy pirosak.
Ha gondolod cserélhetünk majd.
-
bombibmw
veterán
válasz
üzenetére
Nem akarom 24/7-ben 4,8-on járatni.
4,5-ön van most és nagyon szépen le tudom hűteni,legalábbis ebben a sarkvidéki nyárban.
Ez elég bőven,csak megnézném feljebb is,mégis mennyire melegszik.
Akkor mehet mondjuk 1,32-1,34V is akár próbára?
Ilyen magasan inkább fix fesz gondolom.?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3431, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

4.8-on milyen beállításokkal dolgozol? Persze ha nem titok 
Ezért alap. 

Van képed ezt ide beszúrni?

Én most küzdök a 4.5-el, de sajnos még 1.3 körül sem stabil. Amúgy van értelme annak a méregdrága lapnak? Néztem róla tesztet, és megmondom őszintén 1 darab használható dolgot fedeztem fel benne, mégpedig azt, hogy nem csak offset és fix fesz van, hanem vagy egy harmadik, amivel IDLE-ben visszaviszi a gyári értékekre a feszültséget. Ezt az Asrock nem tudja. Offsetbe míg 4ghz-en visszaviszi 0.8V-ra, most 4.5-ön 1.1V-ra viszi vissza.
.