- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
Hurrá.
Most költöttem 250 rongyot a gépre. Proci-Ram-Alaplap (hűtő + egér)
Nekem amit nyújt a 3770K az bőven elengedő. Főleg hogy pár programot már volt szerencsém megnézni a 2600K-hoz képest mennyivel nyújt többet játékok terén, és igazuk van a PH-oknak.
A játékok 90% semmivel se fut jobban egy 3770K-val mint egy 2600K - val.
Úgy hogy a 4770K munkára talán jól befogható majd, de játékokhoz már ekkora erő közel sem kell, mint amekkorát képviselnek már a mai *csúcs processzorok. -
Winne
nagyúr
Ez a fogyasztás 5% dolog ez mennyire állja meg a helyét? Anno itt valamelyik hozzáértő Írta, hogy fix fesznél is visszaveszi az órajelet és a fogyasztás is lejjebb esik idle állapotban, a c-s marhaságokat gondolom mind bekapcsolva. Te gondolom próbáltad offsetben is, ahogy csucsbicep írja, fixen kisebb feszen elviszi nálad ugyanazt az órajelet, mint a leggyengébb LLC melletti offset beállításban?
-
ÁdiBá
veterán
Ezeknél az értékeknél szerintem igazán nem számít hogy mi esik jól a processzornak.
Azt mondom mind a két beállításban van némi előny.
Offset módban elég jól vissza veszi a feszültséget terhelés függően. Viszont tényleg ugrál rendesen a Volt.
Fixált feszültségen folyamatosan azt a feszkót kapja meg a processzor amire beállítod, az miatt is fáradhat a szilicium lapka, viszont alacsonyabb értéken elérheted a stabilitást.Itt még nem olyan kritikus a helyzet hogy probléma legyen.
(#15109) csucsbicep Nálam is. Jelentősen. Ott már nem kíméli az alaplap a processzort.
Highon használom. Itt még rendesen teszi a dolgát. -
zack
nagyúr
Minel erosebb az LLC es minel kevesebb a drop annal nagyobb az esely terhelesvaltasnal a fesz tusket benyalni. Ertem en hogy igy stabilabb jobban beloheto a tuning, meg idle nem 32 fokos hanem 28, de ettol meg rizokosabb mint nemi droppot benne hagyni +2-3 fok idle homerseklettel. Mindenki ugy hasznalja ahogy akarja. A fesz tuske lap fuggo, es a merteke nem kiszamithato. Anno volt errol cikk talan a wolfdale topikban. 1.4V volt monitorozva "llc on"-ban es feketen feheren ott voltak az 1.6-1.7V fesz tuskek.
-
ÁdiBá
veterán
Fix feszültséggel nekem az a bajom hogy mikor tényleg csak áll a gép. Mondjuk csak interneten töltök le valamit. Akkor is folyamatosan azt a fix feszültséget kapja a processzor amit beállítasz.
Offsetmódban meg szépen lemegy 0,9V, hiszen minek kapjon 1,3V ha nem dolgozom vele. -
JanR
addikt
En is a hyperPi-t hajszolom 32M-set most mar harmadjara. Ugy tunik, hogy itt meg nem a cpu fesz miatt hibazott, hanem az 'egyeb' en csak igy hivom
feszultsegek kevesnek bizonyultak. Orulnek neki ha megmaradna ez az 1.23V, ez meg siman hutheto ~ 75 fok Ibt-vel
Tobb meg nekem ugy se kell, mar igy is gyorsabb a 2600k-nal!
-
daveoff
veterán
Nálam is ha a CINEBENCH 11.5 stabil, akkor mindenben jó! Amúgy irigyellek titeket a hőfokok miatt....
Én 4500MHz fölé nem tudok menni kupaktalanítás nélkül. Gondolkodok egy h100i-n, szerintetek mennyivel lenne jobb a léghűtőmnél? Attól félek a szar proci pasztázás miatt nem nyernék szinte semmit egy vízhűtővel sem.... -
ST05
őstag
not supported ( én akárhogy forditom, azt jelenti: nem támogatott)
nempedig nem jó, vagy nem ajánlott mint az 1,65,
Ezt abbol is gondolom ,hogy a köv sorban kiemeli, hogy vegyesen használva ddr3 a ddr3L -el másfelen fognak üzemelni
valamint igy kezdödik : (IMC) supports DDR3 / DDR3L protocols
tehát én ugy fogalmaznék, támogatott a DDR3L szabvány, de 1,5V ra tesztelték, igy az 1,35 fesz üzem nem garantált, de azt nem mondanám, hogy nem yo, tehát kárositásról ezesetben biztos nem beszélhetünk, mint az 1,65 nél esetlegesen .
ne érts félre nem kötekedés vagy hasonlók, csak szeretem tisztázni a dolgokat
(és nem mellesleg én 1,35 ösöket használok)de valóban nem valami nyitott az intel ilyen téren nehéz elmenni rajtuk
-
ST05
őstag
-
Asbee
veterán
Amíg nincsen bizonyíték degradációra, vagy cpu meghibásodásra, addig persze, hogy nem fog olyat írni a gyártó, hogy nem ajánlott. De azért ebben a témában nem is a ram gyártót tartom mérvadónak. Még ha nem is a legjobb ivy-nek az 1,65V nem fogja azt írni, hogy ne vedd meg hozzá a memóriámat.
-
monosz
őstag
Ez teljesen tiszta,de van sok olyan szitu,hogy stabilitás teszteken nem hibázik,de pl.játékok alatt meg jönnek a fagyások. Nyilván 24/7-re,egy 20 körös LINX (4096) teszt lenne a megoldás,de továbbra is lehet hogy valami nyúlfarnyi progival random fagyások jelentkeznének.
Kell még egy kis idő,hogy teljesen kiismerjem a lapot,és Ivy-t. Ez egészen más,mint az X58 és a Bloomfield -
ST05
őstag
(L:http://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/3rd-gen-core-desktop-vol-1-datasheet.html)Adaptive thermal monitor(/L) 6.2.2 bekezdés 53 oldal, ennél többet én sem tudok
link javitva
-
LeslieG Jr.
őstag
Tényleg nem érdemes ezen vitázni már szerintem.
Nekem megérte a kupakmodding abból a szempontból hogy most már bátrabban kezelem a vcore-t.
Eddig ha 4.4GHz-en akartam járatni akkor 90C+ fokokkal kellett szembenéznem néha még volt 100C fok is. Szerintem ez nem egészséges. És ha már K procit vesz az ember(köztük én is
) és eldönti, hogy kupaktalanítja(Tuning kedvéért és nem hóbortból) hogy jobb hővezető pasztával bekenje hát lelke rajta. Én is így tettem. Most a 4.4GHz-nél nyertem vele úgy cirka -15C fokot. Szerintem ez nem elhanyagolható szempont. A legutolsó tesztemmnél 4.4GHz-en max 76C fok volt Prime95 AVX alatt és Linx AVX alatt is max ennyi volt.
Mindenkinek: Mégegyszer hangsúlyozom mindenki saját felelsősségre csinálja a skalpolást!!!. Mely garivesztéssel és néhány új elvesztésével járhat.(én nem sérültem meg a kupak levételekor)
Nem bíztatok és itt szerintem senki nem bíztatja a másikat arra hogy skalpoljon.
Aki skalpolni akar az nyugodtan játszat kis Winetout, de aki meg nem az meg módjával tuningoljon nehogy megfözze a procit.
-
csucsbicep
nagyúr
-
tomic
addikt
Mivel személyeskedést a fórum tiltja ,így meg van kötve a kezem. De megpróbálok reagálni.
Aki az ipi-apacsot hozza fel ,és magát (műszaki) embernek hiszi az számomra egy tízen éves feltörekvő ostoba anya nyúl, aki a lapos elemet nyalogatja ,hogy van-e benne még szussz! Aki a butaságaira biztatja az embereket, alá támasztott tények nélkül, és ezzel próbál hsz-t gyűjtögetni. De erre neked pont jó a fórum.( plusz arra hogy kiéld a smilikben adódó lehetőségeket).
Rakjál fel inkább teszteket, amit elértél a kupaktalanított évszázados megoldásoddal!
Mennyit nyertél vele? 16C? És? Az ku..a sok.Egyfolytában a Core tempet bámulod? Vagy használod is a vasadat amire fél évig gyűjtögettél.
Emelsz 100mh-et. 200-at,vagy 300-at. És mennyit nyersz vele? Úgy sem úgy használod. Még akkor sem ha ezt akartad elérni mert gyáva vagy hozzá. Jössz azzal,majd ,hogy hőfokok meg minek , bla bla bla. Ráadásul gari vesztett taknyolásról van szó!
Bizonyítsd állásodat! Ne csak hsz-t és smájlit gyűjtögess!!!! De tesztekben ne gyere nekem egy két másodperces előnnyel ,mert az lóf...sz! Igazi különbségre vágyok! Garival!!!!
Szóval kapd össze magad légyszíves!
Ui:
Rakjak neked smájlit én is? Nem. Nem vagy még arra méltó sem,az én szememben!) -
-
ST05
őstag
Vagy valaki futott már bele ilyen esetbe?
erre sajnos majd akkor kapunk választ, ha eltelik kis idő és kiszárad a téma,
mert amit mi kenegetünk nem 7 évre van tervezve, mint ami eleve rajta volt,
de ezt gondolom nem fogjátok belátni sosem ( ilyenkor szoktam mondani hogy: csak liquiddel tudjátok helyettesíteni érdemben?!=HG=: a vissza ragasztottra értem a problémát
mert sokan vissza fogják, hogy elmondhassák garis ( és azzal ne gyere h ennél tisztességesebbek az emberek mert nem)
Talán annyi, hogy nincs rajta gari. De ezzel a vásárlásnál ugye tisztában is van. ?
nem nem leszek tisztába pont ez a gondom, hogy 10 böl 8 vissza fogja ragasztani,
én naivan megveszem mint garis, és ha lesz vele gond, intel elküld a jóanyámba amikor majd ök sem fogják tudni leszedni a lebetonozott kupakot ,
de igy nem lehet érdemben vitázni ( nem veszekedés) hogymindenki lelkiismeretesen tisztességes önmagábol indul ki, itt nem is lenne gond, de nem ez a világ meneteszóval megbízható tagtol mernék venni kupakmoddoltat tesztelést követően persze,
de az nem fogja árulni ha már megcsinálta, inkább családba marad mint ahogy korábban irta valaki, vagypedig haveri körön belül marad megbecsülve, félévente ujrakenve:
ezzel szemben lesz a másik oldal a marhasok leragasztott kamu-garos
na mindegy csak bízom benne, hogy ne szivják meg tulsokan majd ezzel 1-2 év mulva -
tomic
addikt
Az komoly kis indok. (nem értem minek kell minden egyes hsz után csodálkozó smájlit rakni)
De ha neked megérte használd.Én úgy gondolom, hogy egy sikeresen kupak modolt CPU nem érték csökkent darab, hanem pont ellenkezőleg! Ha ezt komolyan gondolod, mindent megmagyarázol?
-
ST05
őstag
Vagy volt aki vissza ragasztotta??? Mért ragasztanánk vissza???
választ te magad megírtad : még ugyanezen oldalon : A garancia meg mindenki lelkiismerete szerint... A kupak nyom nélkül visszaragasztható!képes lesz ezen "logikát alapul véve" garanciásan árulni ?
igen ezen logikád, hogy nyom nélkül visszaragasztják, igy árulhatják még kamu garanciával csak hogy 5k val többet kapjanak ezért,, ,,
de hallod ird még le 6 szor kiemelt betükkel te is legyél Stewen gyözködd az embereket, hogy minnél több gagyi szétvágott cucc legyen ( értsd meg nem mindenki olyan preciz, mint Te vagy itt többségünk, NANÁ HOGY VISSZA FOGJÁK RAGASZTANI , mi mást csinálna
szerinted majd ugy árulja: itt a proci és itt a kupakja? na ne ezt nem gondolod Te sem komolyan ?
nem vágom cimbora mit nem értesz komolyan
vagy Te rózsaszinbe látod a hardveraprót, és még nem találkoztál sumák emberkékkel itt -
Winne
nagyúr
Én meg XT-n kezdtem, amiben egy nagylemez volt amivel bebootolt, majd mehettek be a programok szintén nagylemezen. Nekem sem ment tönkre egy procim sem soha, pedig lapom döglött már meg alatta, tápom is égett szét.
Én mindkét oldalt megértem, akit felhoztál, én a nem nyúlok a procimhoz oldalon állok, de a másikat sem ítélem el, sőt kimondottan érdekes témakör.
-
ST05
őstag
De nehogy már megmagyarázzátok, hogy alapvetően rosszul járt aki megcsinálta?
ezt nem állítottam ,hanem majd a következő gazdi jár rosszul, ha le lett ragasztva és mit sem tud a dologról)
de mondom mégegyszer, ne magatokból induljatok ki,
mert több az ügyetlen kezű,és eszű ( és vissza pillanatragasztózza , mint (U)Ti(/U) müszaki érzékkel megáldott emberkék !
( érdekes Stewen67 miért tünt el karácsony után? már bocsánat de vagy nagy kamu volt az egész ember és története, vagy én nemtudom az ilyen sztorikkal mindig sántit valami, feljött itt böszitenia népet pár hétre, folyton nyomta ezt a rábeszélősdit
mint Ti müszaki érzékkel megáldott emberkék !aki itt megosztja tapasztalatait?
ne belölünk 12 Ivy tulajbol indulj ki akik rendszeresen feljárnak és ésszel csináljuk ,ezenfelül létezhet még 200 moddolt az országban, csak nem ír be ide mert vagy taknyos, vagy mert elcseszett már 3 kupaktalanitást, hallottam ilyet ,, vagy mert annyi türelme sincs hogy felregizzen, vagy egyátalán megtalálná a forumot
-
ST05
őstag
krx21: had kérdezzek valamit neked hány intel processzorod volt gariztatva?
És hányat adtál el, illetve cseréltél el? ( lelkiismereteböl kiindulva válaszolj)
és akkor rájövünk, hogy nem a garivesztés itt a probléma,
hanem a sok szakember ahogy te hivod a kupakmoddingosokat,
év közepén kijön a haswell és adja majd el Leslie kolléga is aprón,szerinted azzal fog kezdödni a hirdetés, hogy le volt véve a kupak? érthető módon aki már lekupakolni képes volt, képes lesz ezen "logikát alapul véve" garanciásan árulni !
Nem !
kövi gazdánál meg majd szépen megfö a homok-kupac, mert az mx2 és barátai csontra szárad fél év mulva a leragasztott kupak miatt -
tomic
addikt
Anno nekem is kint volt már az asztalon. Gumilapra rárakva ,szike előkészítve. Már majdnem hozzá is fogtam ,de meggondoltam magam.
A helyében nem csináltam volna meg az tuti . 12C nyert vele. Ami, ha csak játszik lényegtelen.
Értem én a lelkesedést,csak nem értem mire fel. 4.2 egy normál hűtővel még símán elboldogul a proci,.4.4 hajtva meg már olyan sokat nem nyer vele. Akkor meg minek?
Közben megtaláltam a régi mentéseimet:
Ezt minek kupaktalanítani? -
Speed®
titán
Megnézted a képeket a linkelt oldalon réz felület esetén? Lehet, hogy a nikkelezett felülettel nem tudna mit kezdeni (ami egyébként az IHS is, tudtommal), de esetemben polírozott kupak és hűtő, tehát pont réz felületek) vannak..
Namost, feltételezve, hogy beugrik egy 3570K hamarosan a gépbe, és le is kapom a kupakot pasztázás céljából, kérdés, érdemes-e rizikózni ezzel, vagy inkább ICDiamond, vagy valami hasonlóan top maszat használata a javasolt inkább..terveim szerint a kupak visszarögzítésre kerül, FBS vagy valami hasonló használatával..hátha idővel garizásra kerül a sor..egy kis esélyt adnék neki, hogy ne legyen gond -
-
daveoff
veterán
-
daveoff
veterán
Nyáron sincs sokkal melegebb a szobában, sőt.....
De lehet inkább maradok a 4,4-nél, mert nekem a 90°C a lélektani határ linx-ben...
Mondjuk külföldi fórumokon szinte mindenki régi prime95-el tesztel, és az közel sem fűt ennyire, mint a linx avx! És a prime95-el ajánlják, hogy nem menjen 90°C fölé.... -
bodva
aktív tag
Mitől melegedne a lap? Általában 28-31 fok között szokott tengődni. Régebben volt egy időszak, amikr 42-n ment, de szerintem csak valamit elmókoltam akkoriban a tuningnál és valami befűtött neki.
A digitális hőmérő nem téved, de most fényképezzem le ezt is neked?
-----------
AVX-es IBT is megteszi? Mert most az van fent -
szeva000
addikt
azért ezt ne ajálngasd....6hónap után,ha kifogásolják és felnyitják a kupakot,már neked kell majd a bíróságra járnod(aminek értelme nem lesz),hogy ha nem cserélik...Szted nem fogják felnyitni azonnal?Nagy részét a gyártó visszakéri és átvizsgálja,pont a meghibásodások miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- AKCIÓ! Samsung Z Fold5 12GB/1TB, Újszerű, Független, 1 év garanciával!
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest