Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Csak arra akartam ezzel utalni, hogy máskor előtte azért kicsit nézz utána a beállításoknak. A VTT az IMC -hez tartozik, ami pedig a memóriákkal van összefüggésben. Tehát ha sok ramot raksz a gépbe, vagy magas feszültségen és frekin járatod őket, akkor adni kell neki egy kis pluszt a stabilitás miatt. A Te esetedben a magas mem fesz miatt kell emelni a VTT -n, mivel a túl nagy különbség a két érték között hosszú távon káros lehet az IMC-re.
csucsbicep: Akkor ez az érték ugyan annyi, mint a Bloom, SB, SB-E -nél.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
HSM
félisten
Öreg hiba...
A s1366-nál a 80-100 000-es lapok is olyan feszeket tudtak automatán adni, hogy az ember haja az égnek állt. Nem hinném, hogy érdemben változott volna eme módszer megbízhatósága az elmúlt 1-2 évben, ha már 10 éve lutri.(#1937) krx21: Nem hiszem, hogy megtáltosodna 1500Mhz-től a gyári 1150-hez képest, de egy próbát azért megér. De ezt az AUTO-feszt én nem erőltetném akkor se, pláne itt... Amúgy kellően lebutított grafikával/felbontásban egész használható a HD4000, egy régi 8600-as GF szintjét azért úgy látom hozza, nálam ha használom, igaz, szépen megvan folyamatosan az 1150mhz, bár ehhez gondolom kellett a megemelt TDP-limit is....
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Sajnos nem tudom őket én se fejből. Nekem két szerencsém van:
1. Nem tuningolok, ergó nem kell tudnom a feszeket.
2. Van a lapomon minden opcióhoz az "auto" mellett egy "Normal" is, ami a gyári értékhez rögzíti a beállítást, így nem kezd el a lapom okosabb lenni nálam, ahol én nem szeretném.
Amúgy az Intel oldalán a technikai leírásokból lehet kimazsolázni, minek mi a feszültsége.
Esetleg azt megpróbálhatod, hogy elmented a beállítást, újraindítasz alapon, megnézed a feszeket, és összehasonlítod. Bár itt kicsit csalhat, hogy mndjuk az IGP és a magfesz energiatakarékosság miatt mást mutathat, mint amit kapni fog.
Azért nem látom továbbra sem értelmét az IGP tuningjának, mert 0 grafikával így is viszi, amit kell, kicsit szarul, de viszi, ellenben azon a beállításon (Crysis 1), amin az 5850-em lazán tartja a 30-40-et, ez olyan 0 és 0,5 között produkált. (Konkrétan feladatkezelőből kellett lelőni a játékot, mert nem bírtam kivárni, míg kirajzolja a menüt a kilépéshez... )
A gagyi 30%-al gyorsítva is gagyi marad. -
HSM
félisten
Na igen. Az automata az ha nem tuningolsz, tökéletes, ugyanis automatán belövi az alapbeállításhoz az alapértékeket. DE ha tuningolsz, akkor automatán próbálja hozzáigazítani, amit úgy gondol, és ez nem mindig jó. Ez a baj az automatával.
A Crysis-em teljesen alap, 1.2-es.
Néztem én is, a nem túl húzós első pályán tényleg megvan mediumon a 20-25 FPS, igaz, inkább 720P-ben, mint fullhd-ban, élsimítás nélkül. Ezért is írtam, hogy 8600 szint, az is kb ennyit tud. Az 5850-em viszont simán repeszt VeryHigh-on, fullhd-ben, 4X-es élsimítással. Na, ezen a beállításon történt baj a HD4000-el, ugyanis úgy beesett 1FPS alá, hogy öröm volt nézni!
A két beállítás közti minőségkülönbség meg, hát jajajj... Valahogy nekem nem csinál nagyobb kedvet a játékra, ha 25 helyett 30 FPS-el nyomatja a ronda, agyonbutított grafikát a HD4000...
Inkább beraktam az 5850-em, nehogy baj legyen a Diablo3-al a HD4000-en...[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Amúgy bár nem jött át, de meg vagyok vele elégedve, sokkalta rosszabbra számítottam, ami a HD4000-et illeti. És tegyük hozzá, már sokkalta okosabb, gyorsabb, mint ami egy irodai VGA-hoz kell, azért ezen ha nagyon kell, még játszani sem lehetetlen.
Köszi a tippet, de a Crysis-t inkább hagyom ahogy van, úgysem akarom most újra végigjátszani, elég lesz most nekem egy időre a Diablo3.[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
Ez mi ezezez?
Az alaplap a kupak hőjét mutatja, míg a prociban is vannak szenzorok, magonként!
Egyszerre csak egy progit futtass. Orthos -t felejtsed el. SPi-t is, helyette HPi -t használj, és a 32M-es tesztet futtasd. IBT jó, bár jobb az AVX-es LinX.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
-
MPowerPH
félisten
Ezek biztosan nem stabil eredmények. Az 5GHz az WPrime, az 5.3GHz pedig VALID. Egyik sem terhel úgy, ahogy egy LinX, vagy akár egy normál használat.
Rendben van az eredményed. Akik vízzel hűtik, azok sem nagyon tudnak 1.25v fölé menni, mert megfő.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
korcsi
veterán
"Hogyan tudnám a memóriát tuningolni? 1.65V-al elmegy 2000Mhz-en. De nem sokkal gyorsabb...Viszont jobban melegszik. A CL-eket nem bántanám mert akkor picit sem lenne gyorsabb..."
Akkor meg minek tuningolni?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
szatocs
őstag
Mindig is izgatta a fantáziám egy ilyen megoldás, hogy a gépet elrejteni milyen lehet. Stackerrel nem akartam az albérletben is szórakozni, elég bitang egy ház.
Gyakorlatilag a kíváncsiság műve, de tetszik eddig.
Egyetlen, eddig is várt hátránya, hogy a meleg levegőt koncentráltan tolja a lábamhoz, télen ez nyilván jó, nyáron annyira nem. De sem az asztal oldallapját, sem a tetejét nem akartam megvágni egy szellőzőnyílás érdekében. Ha nagyon fog zavarni, még egy ventivel megoldom a dolgot.
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
Ric4m0nd
aktív tag
Egyelőre a gyári hűtő van rajta. Alapszorzója 34x, a PassMark tesztjére felraktam 39x-es szorzóra. Ezzel 11890 pontot ért el, ami a lista szerint egészen baráti.
Alapbeállításokkal használva, ha mind a 8 szál 100%-ban terhelve van huzamosabb ideig BOINC projektekkel, úgy a hőmérséklete 72-74C körül alakul. Ezt az értéket rontja, a mini-itx ház kialakítása és az eszközök zsúfoltsága. A feszültség értékekhez nem nyúltam.
Sandy 2600-nál a hőmérséklet stock hűtővel 8szál 100%-on hajtva 86-88C értéket is elért. Az is mini-itx házban volt. Ahhoz képest Ivy már előrelépés. Az előző Lynnfield 860-as 90C feletti értékeket is hozott micro-atx házban, stock hűtővel ugyanezen tesztek alatt.
Irodai használat mellett (pl. prohardver cikkek olvasása közben) a rendszer hangja visszafogott. A fogyasztás pedig egészen dicséretes! 6-11Watt terhelés nélkül, 100% terhelésben pedig 44Watt körül mozog az Intel saját monitor programja alapján.
Későbbiekben tervezem Noctua NH-L12 hűtő beszerzését.
-
toyone
őstag
Kipróbáltam egy rövid időre hogy milyen az IGP-vel. Meg beszélgettünk sokat yolan barátommal a költséghatékonyabb PC elképzelésről és megtetszett a dolog. Az egyszerűbb játékokat elviszi, egyedül az élsimítás nem a kedvence. Sokkal nagyobb csend is lett azáltal hogy kiszedtem a GTX260-m.
Egy Noctua U12P SE2-t, egy darab öreg tápból kiszedett ventilátor hűti amit egy 4 pines tápcsatiba dugtam be, így alig forog.
4Ghz-n (3570k) 1.05v-el, a fentebb említett IGP órajelen vidáman használható játék alatt max 60c-vel.Mindenki menekül valamibe | ❄️🗻🍁☀️🌊
-
04ahgy
nagyúr
Sima lég ezen a processzoron (úgy, hogy nálam üzemelt) még nem volt. Kölcsön már adtam, léggel is hűtötték, de arról nem tudok eredményeket.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
Mindenképp ránézek léggel is később. De sok várakozásom felé nincs. Nem egy egetverő példány.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
HSM
félisten
-
félisten
Azt ugye tudod, hogy ez így még mindig kevés. Nálam légkondicionált szoba van, általában 22-24°C-os hőmérséklettel... Na most ha valaki berakja a tetőtéri szobájában, 35°C-os léghőmérséklet mellett mért eredményt, akkor teljesen azonos rendszernél is lehet 5-10°C-os különbség.
Amúgy stock hűtővel, 4,2Ghz, 1,2Volt, 87°C-nál lefagyott (de úgy ment fel a hőmérséklet, mint a bolondgomba, szóval a Linx elindítása után 3 másodperccel már le is halt a rendszer, a CoreTemp-en 87°C volt ekkor, lehet, hogy a valós hőmérséklet ennél is magasabb lett volna, csak már nem tudta a program kiírni..
4.43GHz, 1.2Volt, Artic Freezer 13 Pro CO:
Linx: 69°C
Intel Burn test: 79°C[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- AliExpress tapasztalatok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Robotporszívók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED TV topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- AMD Ryzen 5 3600
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest