- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz
bandika0626 #12397 üzenetére
Nekem nem bolondult meg!
Tökéletesen megy benne a 4*8Gb! -
szeva000
addikt
válasz
bandika0626 #12397 üzenetére
az bizta,aki kupaktalanít,nem bizta,hogy jól jár a 4X4-es quad kittel
.....sztem az életben nem lesz rá igazi megoldás....vagy érintkezési hiba,amit ki lehet szűrni vagy......X-akták
-
krx21
nagyúr
válasz
Bile Demon #12392 üzenetére
"A új proci szintén Costa Rica-s, és bőséges tartalékok vannak benne (4.5GHz @ 1.216V, max. 70fok"
Ezt sokan megcsinálták 3770K-val, többek között én is...
-
viktor82
őstag
válasz
Bile Demon #12392 üzenetére
Én is gondolkodom a downgraden
-
Bile Demon
őstag
Búcsúzom is. Öröm volt köztetek.
3770K -> 2500KA procival együtt, mind a hőmérsékleteket, mind a hőmérséklet különbségeket downgradeltem. 4.5GHz-n 20 fokkal hővösebb Sandy, miközben 30W-al többet disszipál (a minimális stabil feszültégen.)
-az I7-ben nem tudtam kihasználni a HT-t (zavart, hogy "benne áll a pénz" miközben kikapcsolva tartom.)
-Zavart, hogy nem tudom rendesen lehűteni, mert ha a kupak 40 fokos, közben a (leg melegebb) mag 90, és akkor még csak alapfeszes 15% OC-ról van szó (4.5GHz), komolyabbat meg se tudtam próbálni.
-Zavart a 20 fokos hőmérsékletkülönbség a magok közöttAmi tetszett ay IVY-ben:
-többféle memória szorzó
-HD 4000 grafikus mag
-terhelésen energiatakarékosabb
-kb. 200MHz-vel kisebb órajelen tudja azt mind Sandy.A új proci szintén Costa Rica-s, és bőséges tartalékok vannak benne (4.5GHz @ 1.216V, max. 70fok (Mugen3 @ 1000rpm), 4.8-on se kell szétfeszelni, de ott már nem lehet "-"-ban az offset
), ennek kifejezetten örülök az "intel's best of NEW Thermal Technology(tm)"-val rendelkező 3770K után. Ez olyan, mintha nyertem volna a lottón.
(pedig Sandy semmivel se jobb, vagy gyorsabb, mint IVY, egyszerűen csak jobban tetszik.) -
Hellboy2387
aktív tag
válasz
Imperator999 #12389 üzenetére
Meg kérdezhetem hogy milyen lappal csináltad a tuningot? és kb-ra miket állítottál benne? Nekem olyan csinál hogy 1.232v ra van állitva 4600-on és full terhelés alatt le megy 1.152-1.174 és vissza 1.232-re ez nem normális ugye? asrock z77 fatal1ty professonal lapom van. üdv.
-
Imperator999
aktív tag
válasz
szeva000 #12387 üzenetére
igazából most is van különbség alapjáraton, de nem értem miért
szerintem ez már vagy szenzor, vagy vmi gyártás hiba lehetterhelés nélkül a hőfokok:
33/26/28/26 realtemp szerint ez a legalacsonyabbterhelés alatt pl: linXnél
61/62/63/58 realtemp szerint ez a legmagasabb a 9 óra alatt
itt már eltűnt a különbség, nekem ez így megfelel, most egy darabig nem fogom szétszedni, legfeljebb majd eladáskor... -
Pubszon
veterán
-
szeva000
addikt
válasz
Imperator999 #12384 üzenetére
csak újrapasztáztad mégegyszer?
De sok is volt az a 10fok eltérés....
-
radi8tor
MODERÁTOR
Kérlek 5 percen belüli hozzászólásnál használd a szerkesztés opciót.
-
Imperator999
aktív tag
válasz
Imperator999 #12384 üzenetére
Holnap megnézem mit megy a proci magasabb feszültségen, hűvös szobában
-
Attila_26
aktív tag
válasz
Imperator999 #12382 üzenetére
hu de jó azta paszta cipőpaszta volt? vagy ceramic?
-
Imperator999
aktív tag
a kupak alatti pasztázás meghozta az eredményt, kb 12-13 fokot nyertem vele
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Imperator999 #12379 üzenetére
All memory-val tesztelted?
-
Imperator999
aktív tag
nálam most végzett a LinX 500 körös teszt, betonstabilnak mondható.
4500MHz HT=on 1,152V
hőfok max. 61/63/62/58 Corsair H100 hűtővel, ventik 50%-on. -
ST05
őstag
válasz
Tomace91 #12368 üzenetére
még egy picivel felette is vagy a VID- nek,
kell az az 1,29 hogy stabil legyen??, eddig föképp ugy láttam többünknél Vid alatt beéri fesz.-el! (ha nem tévedek)
Kicsit kevesebb fesszel teszteld fokozatosan vissza, és lesz 80 fok maxod,
ami játék alatt lesz mondjuk 60, és akkor ez ennyit tudde jogos a kérdés a tesztben 1,3V kellett ki hűtsék"."
-
batt
aktív tag
-
Tomace91
senior tag
válasz
Pubszon #12346 üzenetére
Nekem annyira érdekes, hogy itt elég jó hőfokokat értek el a hűtők. Nekem egy Thermalright HR-02 Macho Rev A. BW-m van ami szerintem nincs elmaradva ezekhez képest. Felhúztam a 3770K-t 4.4 GHz-re 1.280V-tal és hihetetlen milyen hőfokokat kaptam, pedig elég szellős házam van: Fractal Design Arc Midi és mind a 4 ház venti fullon ment. Miért lehet ez?
-
daveoff
veterán
válasz
Pubszon #12363 üzenetére
Honnan szedted le az új Prime95-öt, mi a verzió száma? Nekem is ugyanaz a procim, és a lapom mint neked, én is most keresgélem a megfelelő beállításokat. Nálam 4,4GHz -0.050offset-el LLC: Level 3-al 1,17V-al megy terhelés alatt 24/7-be....
Ez a leírás sokat segített nekem a megfelelő tuning-hoz:
Asrock UEFI overclocking guide -
szeva000
addikt
Mivel paszíroztam volna szét?
egyszer volt benne a 4X4GB ram,azután jött le a kupak.Még a ramokat sem húztam.De megsúgom,hogy nem deszka baj van,másik procival megy a 4foglalat.Az sokkal jobban idegel,hogy a 16GB-ot most nem tudom kihasználni.Pedig már valamelyik nap kakukkolt a win 8,hogy mentsek mindent,mert a ramok elfogytak...nah ezért kevés nekem a 8GB sajna....Amúgy le nem cserélném ezeket a jó ramokat,inkább eladnám a másik 2X4GB-ot.
De tényleg az is fura,hogy a procinak sincs hibája,vígan szalad 4,5-ön....
Majd még lehet szétkapom,ha lesz időm,de az sem mostanában lesz -
ST05
őstag
válasz
szeva000 #12362 üzenetére
és nem a deszkát paszíroztad már szét? Szóval másik lapban volt-e a proci ?
Csak mert egy deszka logikusabb ha elfárad valamilye, mintsemhogy a proci.
Egy proci szerintem ritka,hogy elhagyja a fogát, vagy megy, vagy nem megy . de ilyet én még nem hallottam(bár erre nem alapozok) -
Pubszon
veterán
Kiváncsiságból megnéztem a legújabb prime95-öt és ugyan azt a hőfokokat produkálta mint a LinX 0.6.4 AVX.
Egyébként az új P95 is AVX-es, szerintem ugyan az alapján terhel, azért is lett ugyan az az eredmény.Most 1.24V @ 4.4GHz-nél járok, mondjuk a legmelegebb mag belenyalt a 90 fokba, de ez már elég jó eredmény nekem.
-
szeva000
addikt
Sajna ezen már akkor túl voltam.Még a liquid ultra felrakása előtt többször kivettem,visszaraktam,megtisztítottam mindent,de így maradt.Igazából hátránya nincs csak most így a 8GB ram elég karcsú nekem.Amúgy teljesen rendben minden vele,atomstabil 4500-on,és most már linx alatt tudom csak max. 75fokra felverni.
-
ST05
őstag
válasz
bandika0626 #12350 üzenetére
elvileg a venti 7,5 cm , a borda 9cm,(google)
és az intel specifikációban hely "igény" pedig 9,5cm -
slayer006
addikt
válasz
bandika0626 #12350 üzenetére
90mm
-
bandika0626
senior tag
Üdv.
Valaki meg tudná mondani, hogy a gyári intel hűtőnek mekkora az átmérője? Az alumínium borda értéke érdekelne.
-
-
Pubszon
veterán
-
Brutus880
tag
-
ST05
őstag
válasz
Attila_26 #12340 üzenetére
nem is baj az megérett a váltásra egyébként is szerintem, gondolj bele mit keres a deszkánkon 65nm-es lapka?
h61-z77 ez mind kicsit elavult már, ezt váltják az ujak asszem 32nm-esek lesznek
ami már az ssd-khez sokkal inkább optimalizált, és akkor még csak a PCHrol beszéltem,
de lesz még itt sok más,
de nézd a jó oldalát, mindenki olyat akar majd, és lenyomja majd a használt z77 finomság deszkák árát -
Brutus880
tag
Én szerintem bőven elég lesz neki. Bár már én is megnyugvás képpen megvárom a 700-as szériát amiből már tényleg SLI lesz de akkor már a procit is cserélem az pedig a 4. generációs 4770K
a többi cuccot meg felesleges cserélgetnem így is most szereztem be 21.000 Ft egy Corsair AX 750W
-
WaterWawe
őstag
válasz
Tomace91 #12329 üzenetére
Üdv!
Szerintem inkább a biosban állítgasd a szorzót, és mellette legyen bekapcsolva az energiatakarékosság a proci beállításoknál. A fesz-re pontos választ nem lehet adni, 2 dolgot lehet/kell állítani Vcore-t vagy azt hagyni alapon és a Vvid-t ami +feszet ad az alap vcore feszhez. Mint az előbb mondtam pontos feszet értéket nem tudok mondani mert mindegyik procinál/alaplapnál más. Hiába van másnak ugyanolyan procija és alaplapja. Az enyém pl egy ritka gyenge példány 4.4GHz-n használom 1.270V-os Vcore-ral, 4.5GHz-hez már 1.33V is kevés, videó renderelés alatt fagy a program.Úgy tudod kideríteni hogy emeled az szorzót először. Ha nem tud bootolni a gép vag nem mennek a programok ott már emelned kell. Aztán ha megy minden índits valami terhelő programot amivel megnézheted hogy tényleg stabil-e. És mindezek mellett a hőmérsékeleteket is nézd folyamatosan, nehogy sok legyen.
Remélem tudtam segíteni. -
Tomace91
senior tag
Hali!
Van egy Core i7-3770K procim és hozzá egy ASRock Z77 Extreme 4 alaplapom. Az ASRock Extreme Tuning Utility segítségével elég könnyedén tudom húzni a procit. De lenne azért kérdésem. Kipróbáltam egyszer, hogy ha felhúzom 4GHz-re a procit akkor CPU-Zvel néztem, hogy folyamatosan 4 GHz-en pörög, míg ha alapon van hagyva minden ha nem használom a gépet akkor lemegy az órajel 1600 MHz-re ami fogyasztás szempontjából csak jobb. Meg lehetne oldani, hogy húzás mellett is ha nem használom a gépet le vigye az órajelet 1600 MHz-re? Tovább ha 4.5 GHz-re kellene húzni akkor a szorzón kívül kell még valamit állítani pl feszültséget, és ha kell valamit is akkor mennyire vagyis mi a pontos érték amire állítanom kell?
Köszönöm válaszaitokat előre is. -
batt
aktív tag
Na fel tettem az új hűtőmet és nagyon megvagyok vele elégedve!
Egy kis prezentáció:
Aida64 cpu stabilitás teszt! 100%
Szellőztetés alatt kb 17 fok a szobában!
4,2Ghz re húzva a provci!CM Hyper 212 desktop/ Cpu 34fok magok 34-28
CM Hyper 212 teszt Cpu 54fok magok 54-44PT Armageddon desktop 24fok magok 25-21
PT Armageddon teszt 42fok magok 41-36Linxbe is majd megnézem de kb ott is így skálázódik majd remélem!
10-12 fok azért nem rossz a két hűtő között !
-
szeva000
addikt
Akkor kezdj el rajta gondolkodni,mert én úgy szoktam.Ha tudná valaki,hogy miért nem megy a proci memvezérlője azóta,akkor sztem istenné avatnák....A procin nem látni semmit,azóta az első 2foglalat nem megy.De le van tojva.Most csak 1nagy baj van még mindig,a 4X4GB 1866-os CL9 LP ramoktól meg kell válnom sajna,hogy 2X8-ra cseréljem.Egyértelműen a proci memvezérlője hibbant,már kipróbáltam másikkal.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Hellboy2387 #12317 üzenetére
Alaplapos topicban biztos fognak segíteni.
-
Hellboy2387
aktív tag
Hello. Valaki tudna nekem segíteni? 3770k-s procim és z77 fatal1ty professonal lapom. Valakinek ilyne lapja van meg procija tudna segiteni tuningban? köszi
-
krx21
nagyúr
Ha nem vagy benchmark örült akkor nem sokat számít...
Ha veszel újat akkor a corsair vengeance 1866 cl9 nagyon jó árban van, nekem ez cl10-ben 1.6V-al 2133mhz-en ment!... Ennél lejjebb ne vegyél, mert azok sem olcsóbbak...
Egyébként csak kimondott memória benchmarkoknál jön ki a különbség és ott is kisebb mértékben, az összteljesítményben meg még kevesebb mértékben...
Ja, és ha teheted akkor már ne 4*4 hanem 2*8Gb-ot vegyél... -
krx21
nagyúr
Pontosan... De hozzáteszem hivatalos gyártói oldal nem tárgyalja ezt a problémát, de a külföldi fórumokon ez az infó szivárgott ki... Ugyanakkor kimondott tiltás sem olvasható, hogy nem használj 1.65V-os ramokat...
Ugyanakkor a corsair oldalon írják, hogy mehet az 1.65V-is!
Az intelnél meg csak az 1.5V, 1600Mhz a hivatalos, de tudjuk, hogy az alaplapok akár 2800mhz-et is támogatnak... -
ÁdiBá
veterán
Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem hogy most jelenlegi SB rendszeremmel 1,155VT feszültséggel 1,65V járatom a memóriákat mert ilyen memóriáim vannak.
Ezeket raknám át az új rendszerbe. A Maximus 5 Extreme alaplapba és a 3770K mellé.
Kingston HyperX 2133MHZ 1,65V CL9-11-9-11 2N
Ez megfelelő az IVY processzornak ?! -
spyduck
nagyúr
válasz
tikshow #12298 üzenetére
A benchmark kamu, ezt már több tesztemmel megállapítottam. Engem a valós dolgok érdekelnek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest