- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bombibmw
veterán
válasz
csucsbicep #24746 üzenetére
+1 a "Z"-re,meg a "k"-ra.
(#24745) adamos x2:
Azért a legtöbb helyen elég lenne a 3570. -
Grave_444
nagyúr
válasz
csucsbicep #24250 üzenetére
Ja azt tudom, meg az élsimítás is sokat elvesz. A tuningolt 7850 hozta az alap 7870-et igaz?
-
Grave_444
nagyúr
válasz
csucsbicep #24237 üzenetére
Azért mindenhova nem elég egy 7870 1680x1050-ben sem.
Látom te is 7850@7870-el tolod.Nekem pl Crysis 3 alatt és moddolt Skyrim alatt hamar elfogy az ereje.
-
margithid
veterán
válasz
csucsbicep #24237 üzenetére
Magok max hőmérséklete eddig 68 fok volt, speedfan szerint.
Ilyen használatra amúgy érdemes valami spéci hűtőt venni vagy ez is teljesen megfelelő? -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
csucsbicep #24234 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod, neked is.
Gianni kollégánál bitang jó áron van a 7870, én is gondolkoztam rajta.
-
Phobion
őstag
válasz
csucsbicep #23869 üzenetére
Köszi!
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #23837 üzenetére
Őszintén fogalmam nincs, hogy mikor görbülhetett el az a láb. Egy darab láb, az se a szélén.
Én sokkal inkább arra gondolok, hogy felraktam egy több mint 1kg-os hűtést és a súlya miatt esetleg a nyákon megszakadt valami. Eddig vízhűtés volt rajta így nagy súly soha se terhelte.
Na majd holnap kiderül, hogy ez a kis láb elhajlás volt-e a hiba.
Én észre se vettem annyira kicsit volt elcsavarodva. Bevittem gariztatni a boltba és ott szúrták ki. Mondták próbáljam visszahajtani, aztán vigyem vissza.Én azt se zárom ki, hogy már évek óta így el van görbülve.
-
laychi
veterán
válasz
csucsbicep #23837 üzenetére
Én is pont ezt akartam kérdezni.
Amire gondolok,hogy valami odakerült és finoman ki akarta törölni,csak nem úgy jött össze,esetleg rosszul behelyezett proci,vagy ráejtett valami okozhatta.Delid ilyen szempontből jó(ha nincs visszaragasztva a kupak) elég könnyű az a kis nyákocska
Ha beleejtődik vagy elcsúszik elég könnyen kezelhető -
daveoff
veterán
válasz
csucsbicep #23706 üzenetére
Core Temp mutatja a VID-et, RealTemp nem
-
daveoff
veterán
válasz
csucsbicep #23636 üzenetére
Melyik a jobb szerintetek, ha offsettel tuningolok?
-alacsonyabb LLC, és több pozitív offset
-magasabb LLC, és kevesebb, vagy negatív offset -
petiro
csendes tag
válasz
csucsbicep #20083 üzenetére
Igen, RealTemp-el is, ott is megvan a különbség.
-
válasz
csucsbicep #20042 üzenetére
Pont ez az, amire rájöttem a 4.7GHz-es teszt után. Hiába megy a szerencsétlen 5GHz-en 0-24-be. Ugyan úgy kevés, ahogy a 4.7GHz is. De szarul néz ki ez így leírva.
Bár mindennapi használatra bőven jó a 4.3 is.
-
válasz
csucsbicep #20040 üzenetére
1 tesztre volt csak úgy. Bf3 procilimitet néztem meg, fentebb volt róla szó, aki kíváncsi nézzen utána.
Egyébként megmondom őszintén, hogy én már 1.2V felett sem adok neki szívesen, de hát sajnos bekéri. Órajelből meg nem engedek, így is szűkösen vagyok. Bármit megadnék, hogy cserélhessek valami fasza tuningos darabra. -
ÁdiBá
veterán
válasz
csucsbicep #18004 üzenetére
Egy kolléga említette hogy azt is emeljem meg a VCCIO miatt gondolom, hogy a memóriáim 1,6V üzemelnek.
Még azon gondolkodom hogy ezt az értéket offset módban hogyan tudom viszonylag pontosan beállítani.
Szerinted fixáljam a feszültséget vagy próbáljam az offset-et kitapasztalni? -
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #17987 üzenetére
Itt olvastam az 1.5v-t, nekem szimpi határ
-
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #17983 üzenetére
1.5v alatt 24/7-re tök mindegy, amíg a hőmérséklet nem túl magas. Nálam LLC csökkenti a feszt, nem növeli, így nincsenek nagy kiugrások.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #17970 üzenetére
"Csak" 1.447v-t kapott az a proci, de azt is alacsony hőmérsékleten viselte.
-
daveoff
veterán
válasz
csucsbicep #17976 üzenetére
Nekem is kb ugyanennyin viszi, 4,5GHz-en használom 1,25v-al....
-
Rexcor
őstag
válasz
csucsbicep #17976 üzenetére
Nekem meg 1,38 kell a 4,5Ghz-hez, szerintem én nyertem.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #17960 üzenetére
Pedig Z75 Pro3-ban kuldtem 1.5v 4800 mhz-et is, crysis 3-mal.
Észrevettem, hogy a kupak irdatlan vastag, de sajnos nem tudom kupak nélkül felrakni a hűtőt, félek lesarkaznám, alaplap lábait meg meghajlítanám ha rosszul fogom fel
-
Johni5
őstag
válasz
csucsbicep #17254 üzenetére
A fesz ugyan annyi volt,mint 4700-on.4 ram modullal szarakodik csak.Asus P8Z77 WS-ben azért nem csinált ilyet.Lassan megint lap csere lesz.
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #17228 üzenetére
Náluk nem főtt meg ekkora feszen?
Kétlem, hogy átlagember, akinek nincs vízhűtése tudja használni ekkora feszen 24/7-ben.
-
válasz
csucsbicep #17203 üzenetére
Elvileg az integrált VRM miatt fűt jobban, amúgy meg picivel jobb minőségű pasztát kapott. Lényeg, hogy nem hűthető jobban, mint az Ivy. Majd később meglátjuk, hátha lesz olyan merész, aki azt is kupaktalanítja.
-
*Tata*
senior tag
válasz
csucsbicep #17158 üzenetére
Én nem mertem
, elég a 4,8-is, most még vissza is vettem 4,5-re.
(#17159) daveoff Hát valami jó hűvös helyen volt.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #17128 üzenetére
Mit jelent a lightos LLC? Medium (25%)?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #17015 üzenetére
Azért ezt a K mizériát nem kéne annyira erőltetni. Sima 3570 is feltolható 4.0ghz-re, K-st meg jó esetben 4.3-4.5-re lehet húzni, az a 3-500mhz nem fog annyit dobni, ráadásul oda már egy normális 12cm hűtő is kell, mert melegszik a paszta miatt.
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #17002 üzenetére
És Malay
Az biztos, hogy jól sikerült belenyúlni. -
ZozzHUN
addikt
válasz
csucsbicep #16906 üzenetére
Hosszu tavon 90 fokon sem lesz baja, 25-30 ev helyett csak 20-at megy el... kabumm
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #16906 üzenetére
Szerintem a 85 fok linx re vonatkozott ajánlásként. Játékok alatt ez természetesen 75 alatti érték lesz.
-
Peet91
aktív tag
válasz
csucsbicep #16177 üzenetére
Éspedig?
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #16094 üzenetére
Eddig 4.6 ment 1.22V-vel, most 1.2-vel elmegy és nagyobb Gflopsot csinál. Igaz, hogy az egész BIOS-t újra kellett állítgatnom, mert az előző eltűnt, de mindent ugyan arra állítottam be. Mondjuk beteszem ezt annak, hogy valami baj volt vele, mert akármit állítottam nem volt hajlandó változtatni.
Meg ahogy írtam volt 1-2 érdekes jelenség, ami meg is szűnt. Nekem bevált. 1706-sról váltottam.
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #16092 üzenetére
Rajtam most a bios update elég sokat segített. Volt 1-2 apró bibi, ami idegesített, de most mind megszűnt
Na meg kevesebb fesszel megy a CPU azonos sebességet. De majd még jobban kitesztelem. Eddig nekem nagyon megérte az új bios (1908).
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #16089 üzenetére
Nem, én még bios hívő vagyok, így csak ott állítgatok. Csak a feszt vettem visszább, meg a szorzót írtam át 40x-sre
De látom van 2-vel újabb BIOS, szerintem feldobom rá. Nem mint ha zavarna a 4.6-t, csak szeretnék egy kicsit mást is kipróbálni.
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #15970 üzenetére
Kösz a tippet!
-
BlessedElroy
senior tag
válasz
csucsbicep #15961 üzenetére
Nem megy 60 fok fölé 2 óra BF3 után sem, pedig nem egy "csoda" procihűtőm van. A házban lévő ventik is befolyásolják?
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #15966 üzenetére
Monitor az alaplapi csatin volt, ugye? Frissítettél 2.1.x-re?
Nekem nem csupán a VGA-kímélés, hanem az egyéb szolgáltatások miatt kellene. -
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #15964 üzenetére
Konkrétan arra, amit kérdeztem.
Rendben működik, vagy bugzik?
AMD-nél új a tech, nem csodálkoznék, ha az ő saruk lenne. Állítólag ahol működik, ott is laggol, de mivel volt virtus konfigom, és - legalábbis a játékok - rendben együttműködtek vele, nehezen hiszem, hogy az MVP esne-kelne. -
BlessedElroy
senior tag
válasz
csucsbicep #15961 üzenetére
köszi
-
pr05p3c
tag
válasz
csucsbicep #15950 üzenetére
Sajnos tényleg emelni kellett, most 1.195V-on van, ezzel futtattam a GTA 4-et kb. fél órán keresztül, de nagyobb teszt ma már nem lesz.
De végre már GPU limites a GTA!(#15948) daveoff: Honnan tudom, hogy AVX-es, vagy nem? (0.6.4-es verzió egyébként)
-
pr05p3c
tag
válasz
csucsbicep #15950 üzenetére
Most telepítem a GTA 4-et, remélem, hogy nem lesz instabil.
-
pr05p3c
tag
válasz
csucsbicep #15946 üzenetére
És szerinted melyik program írja a jó hőfokot?
Egyébként közben kiderült, hogy 1.185V-on nem stabil, most tesztelgetek 1.190V-on. -
derce
csendes tag
válasz
csucsbicep #15927 üzenetére
igen, és ezért nem értem meg nem is láttam még ilyent.
-
krx21
nagyúr
válasz
csucsbicep #15906 üzenetére
Csak a lap miatt? Az igen...
Érdekesség: hogyha egy hűtőt, leveszel és megforgatod 180C-al, már akkor is lehetnek jelentős hőmérséklet különbségek, a felszíni gyártási pontatlanságból! Nálam egy ilyen forgatás pont 5C-ot jelent! Ezért mindig jelöltem, hogy a jobb...Igen, amíg nem volt VGA kártyám addig a CPU hőfokok is jobbak lettek vagy 5-8C-al legalább!
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #15842 üzenetére
No de játék alá nem is kell tuning, akkor tényleg egy kisebb hűtő is elég. Játékok alatt 3.3GHz-en használtam anno a 2500K-t, és úgy is vastag VGA limitem volt GTX560-nal (azt kihajtani elég volt egy 3700MHz-es E5800), igaz, ki is használtam a kari grafikai képességeit.
pr05p3c Célszerű már alapon is a fesz. levételével kezdeni, de egy fontos: soha ne tuningolj auto feszekkel!
-
blaca83
őstag
válasz
csucsbicep #15809 üzenetére
Jó tudni, nálam is esedékes lesz hamarosan...
-
Asbee
veterán
válasz
csucsbicep #15794 üzenetére
Azzal lehet csúnyább lett volna a helyzet.
-
válasz
csucsbicep #15690 üzenetére
1.088V-tól 1.104V-ig való ugrálás az még belefér? Illetve kolléga felvilágosított, hogy nem AVX-es linx-et használtam. Most azzal, 1.1V-on 3.4ghz-en 66fok a maximum. Most elkezdek egy picit órajelet emelni, és meglátjuk meddig bírja 1.1V-on.
-
válasz
csucsbicep #15688 üzenetére
De ha tudom az alapot, akkor ez lényegtelen nem? A fixed mode-al ha fokozatosan haladok felfele ugyan azt érem el.
-
válasz
csucsbicep #15686 üzenetére
Hát ha nem piszkálom, akkor auto-ra teszi, ami szerintem csúnya lesz 4ghz körül. Vagy van még a fixed mode, és egy harmadik, aminek elfelejtettem a nevét, de ott mindig +0.08, +0.09 V-ot ad neki. Gondolom terhelésre.
-
válasz
csucsbicep #15684 üzenetére
Így fogok tenni. Most kicsit körbenéztem biosba. Beállítottam fix feszültségre. 1.1V-on megy 3.4ghz-el. Ez után meg lassan emelgetni fogom. (csak most még a másik procira is koncentrálnom kell)
Az FSBRAM aránnyal kapcsolatos kérdésemre tudsz válaszolni? Számít az? Egyáltalán mi az? Annyit olvastam róla, hogy 1:1-nek kell lennie. Nálam a 24:3 az messze van az 1:1-hez.
Szerk: Sokat kell még tanulnom úgy látom.
Szerk2: 1.1V-on 3.4ghz-en most 59fok a maximum amit elért, 13 perc linx után.
Még egy kérdés: az IGP feszültségét és a CPU core feszültségét egy ugyan azon értékekre kell állítani?
-
válasz
csucsbicep #15682 üzenetére
És mennyire lőjem be így első körbe? Most Q6600-ból tudok kiindulni csak, az meg 1.225-el megy most 2.7ghz-en. Ennek sokkal kevesebb fesz kell nem?
-
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #15650 üzenetére
Persze, de nem feltétlenül játékra. Nekem pl. csak video kódoláshoz kellett.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek! -
katt777
félisten
válasz
csucsbicep #15621 üzenetére
De, egészen így van. Az már más kérdés, hogy ha a user igénytelen/régebbi programot használ, vagy egyszerűen nem érdekli a maximális minőségű grafika. De ha olyan játékot futtatsz, amely mindenben kihasználja a VGA képességeit, nem kell i5 v. i7 tuning.
Rexcor: Nyilván valamiféle U3 engine-es programmal.
Nem hiszem, hogy egy mindenben maxra állított Withcer 2-vel vagy Metro-val FullHD-ben lenne, olyan tesztet legalábbis még nem láttam. Amelyik progi meg nem terheli a VGA-t (sem), annak meg azért fölösleges a tuning, mert amúgy is magas FPS-szel fut, és hogy 70 v. 90, tök mindegy. Akik persze gerjednek a magas FPS-re, azoknak mindegy.
thomasvold: Pedig de.
-
Rexcor
őstag
válasz
csucsbicep #15621 üzenetére
Ez tényleg nincs így. Én még az i7-el 4,4 és 4,7Ghz közt is láttam FPS különbséget a tuningolt 680-al.
-
thomasvold
őstag
válasz
csucsbicep #15611 üzenetére
Igen, ez így van.
-
daveoff
veterán
válasz
csucsbicep #15564 üzenetére
Hasonló véleményen vagyok én is, csak hajt a kíváncsiság...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
csucsbicep #15307 üzenetére
Értem. Köszönöm.
Akkor kihagyom.
Majd ha esetleg eladom a két kártyát jól jöhet asztali kijelzőnek az igpu hogy, a számítógép azért mégis működjön. -
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #15248 üzenetére
Miért tiltsa le?
@(#15255) Madn!ght: avx-es a linxed?
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #15251 üzenetére
Na akkor ezt kipróbálom, a + offset-et visszaállítom az LLC-t meg leveszem mediumra. Bár úgy emlékszem a 2600K-mnál is úgy volt.
LLC: Értem én, hogy melyik mit csinál, csak már annyi szó volt itt a drop-olásról, meg a tüskékről, hogy nem tudom már mit is állítsak be ami jó.
(#15250) LeslieG Jr.: +0,110-t nem akarok adni a CPU-nak. Már a + offset miatt is melegebb a proci. Szóval ha az LLC-s dolog nem válik be +0,060-al, akkor teszek egy próbát fix fesszel.
Nincs valami magyar leírás arról, hogy a C3 / C6 meg 1-2 dolog mi is pontosan?
-
andrasko
senior tag
válasz
csucsbicep #15179 üzenetére
A i7-3770S (3.1ghz) teljes értékű (4/8 mag/szál) OC-ja:
no-K: 3.9ghz & turbo: 3.5ghzthx még 1x!
-
viperabácsi
addikt
válasz
csucsbicep #15199 üzenetére
-
JoolsNOS
veterán
válasz
csucsbicep #15176 üzenetére
És elméletben a "tüskék" lehetnek nagyobbak? Tehát egy 2 vagy 3as szinten kell-e tartani egy olyan megfutástól ami degradálódást okozhat? Pl egy 1.2 fesznél előfordulhat-e egy olyan tüske ami feldobja 1.4re? Bár elméletben még az sem okozhat gondot nem?
-
andrasko
senior tag
válasz
csucsbicep #15179 üzenetére
-
Raggie
őstag
válasz
csucsbicep #15176 üzenetére
Nekem level 3-as LLC is növel már terhelés alatt. (fix 1,275-re van állítva, idle-ben 1.282 OCCT alatt 1.294)
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #15162 üzenetére
Nagyon boldog vagyok
Ha ezt tudom meg se veszem ezt a lapot. CL7-s ramjaim vannak.. elvileg 1.65V-vel tudják papír szerint, de 1.565V @ 7-7-8-7-24-1T-t tudja
Csak ugye ehhez VTT-t kéne emelnem. Na meg ebbe a lapba 1.575V-vel stabil a ram. De akkor megpróbálom a CL8-t 1.5V-vel.. csak nem lesz annyival lassabb.
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #15160 üzenetére
Én ebbe nem nyugszom bele
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #15157 üzenetére
És akkor azt honnan tudom, hogy mennyit ad neki? oO Vagy alapból adja az 1.05-t és kész?
Bios frissítést próbáltál? -
ÁdiBá
veterán
válasz
csucsbicep #15155 üzenetére
SB-nek is 1,05V az alap VTT úgy emlékszem.
Mindegy, lényeg hogy itt mondták nekem hozzáértő emberek hogy 1,16-1,15V VTT + 1,65V DDR, és nem lesz gond hosszútávon se.
Azóta úgy használom az IvyB processzort is. -
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #15155 üzenetére
ASUS P8Z77-V-nél mi jelzi a VTT-t?
-
krx21
nagyúr
válasz
csucsbicep #15109 üzenetére
Majd játszok még vele...
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #15106 üzenetére
Nalam pl a PlLL 1.83125, a PCH meg 1.0600
Ezek az ertekek befolyasolnak valamit? A bios szerint minden normalis, ahogy irtam a sarga ertekbe meg nem ment bele.
-
krx21
nagyúr
válasz
csucsbicep #15106 üzenetére
Nekem megy terhelés alatt feljebb megy 0,008V-al... És ez a logikus nem?
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #15098 üzenetére
Nekem is High-n van az LLC. Nem tudom, hogy az jo vagy nem? Ott mi szamit jo erteknek, vagy melyik az a beallitas ami legkevesbe karositja a procit, meg a lapot?
A fenti kepemen latni, hogy nem ker sokat a cpu-m 4.6-hez, de az LLC-t nem tudok hova tenni? Mit jelent az, hogy abbol a lvl3 sok?
Ilyeneket aruljatok mar el
Mas: Nalatok ilyen, hogy pl. PLL meg PCH meg amik meg ott vannak a proci fesz alatt beallitasok, milyen ertekekre vannak allotva? A dram egyertelmu. Ha ezek a beallitasok meg csak nem is sargak (ugye bios igy jelzi egy bizonyos szintnel), akkor teljesen normalis?
(#15101) krx21: En meg az offsetet szererem pont emiatt. Ha nincs hajtva a proci, minek feszeljem agyon?
Nalam most offset + 0.070 van beallitva, ez az 1.232V, de ha nem dolgozik a proci 0.86v korul kap. Egyreszt nem olyan meleg, masreszt meg nem zabal -
zack
nagyúr
válasz
csucsbicep #15090 üzenetére
Az elso szerias E8200 nalam 1,42V degradalodott 2h prime95 alatt.
A fesz tuske laptol fugg es az LLC merteketol. 1,4V kornyeken akar 1,6V+ fesz tuske is lehet. -
ÁdiBá
veterán
válasz
csucsbicep #15090 üzenetére
1,4v használtam, és időközben elkezdett fagyni programok alatt. Majd mentem szépen a feszültséggel feljebb, és elértem vele azt is hogy sajnos a beállított órajelet már nem tudtam elérni vele stabilan.
Úgy emlékszem 4,8Ghz körül használtam.
De persze én ezt így is adtam el hogy erről szóltam az illetőnek, és csak alapórajeles használatot javasoltam neki.
Nem árulok soha zsákba macskát ph. -
BlessedElroy
senior tag
válasz
csucsbicep #15068 üzenetére
köszönöm
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #15042 üzenetére
Koszonom szepen!
Akkor allok neki kemenyen tuningolni
Remelem jo procit fogtam ki
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #15027 üzenetére
És valószínűleg a mem sávszélből is zabált, mivel nem volt diszkrét vga.
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #14897 üzenetére
Nem vagyok otthon na.
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #14883 üzenetére
Ezek vajon az én P67-es E4-mben is megvan ilyen formában?
-
Speed®
titán
válasz
csucsbicep #14888 üzenetére
34 az alap szorzó, erre 1et kell emelnie 4 magon, tudtommal. Legalábis Sandynél így működik, nem tudom, Ivynél meg van-e variálva a Turbo.
viperabácsi
Ha nem tudod, hol kell, ne is állítgasd ;p De tényleg, ha nem vagy tisztában vele, miről van szó, olvass utána a témának. Nincs előttem a BIOSod, nem tudom megmondani hirtelen.. Még1x: totál alap BIOS beállításokkal mennie kell. -
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #14859 üzenetére
Mi mindent?
-
zack
nagyúr
válasz
csucsbicep #14807 üzenetére
4700Mhz kemény dió...De ha 4700Mhz-en tudom stabilizálni az ragyogó lenne. De az is lehet ha már túl sokat fog kérni, visszaveszem 4600Mhz-re. nem ér annyit +100Mhz 24/7-re.
-
Flashget
félisten
válasz
csucsbicep #14740 üzenetére
csak Adam Richman ne tudja meg
-
Asbee
veterán
válasz
csucsbicep #14748 üzenetére
Nálam így még azért hűthető. HT-val 85 fok a LinX. 3570k-n szerintem hűvösebb lesz, ha nem extra szar a paszta alatta.
-
*Tata*
senior tag
válasz
Na akkor ez a példány azért, jobb a régitől.
Hőfokok milyenek?
-
Winne
nagyúr
válasz
Az újabbak, lehet hogy tényleg gyengébbek picit? Mintha ezt látnám az utóbbi időben. Ez mondjuk még nem rossz abszolut.
-
Raggie
őstag
válasz
Hmm... még kisérletezem ma este, de nekem elég fura. Fix 1,25V-al nem hajlandó bebootolni 4,5GHz-el, de még 4,4-el sem...
Most egy +0,085 offsettel stabil 4,5GHz (első próbálkozás). Load alatt 1,358 V, és néha lemegy 1,34-re. De 5 perc prime után 82-85C fok úgyhogy ez így nem jó.
Csak sajnos nem volt elég időm többet tesztelni. Majd ma este még kisérletezem. -
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #14740 üzenetére
Hát ezen nem csodálkozom, mintha a minap tettek volna fel egy cikket, hogy ezt a Fekete Laci ette meg a múltkor.
@(#14742) Crytek: darabja válogatja, na meg hogy mennyire vagy finnyás a hangra.
-
blaca83
őstag
válasz
csucsbicep #14737 üzenetére
Köszi Mindenkinek!
Csak nem kertiben voltál a Retro-ban???
-
BeLucZ
addikt
válasz
csucsbicep #14708 üzenetére
márpedig az emberek nagy része az miatt szokott váltani
oké hogy lehet kevesebbet fogyaszt majd picit de ilyen 10-20 Wattok nem eget rengetőek, intel procik amúgy sem zabálnak olyan vészesen sokat, főleg az ivyk
-
*Tata*
senior tag
válasz
csucsbicep #14706 üzenetére
Pedig ha így alakulna a különbségük, szerintem nem lesz érdemes váltani , főleg az elején biztos horror árban lesz.
-
JanR
addikt
válasz
csucsbicep #14693 üzenetére
Akkor jó
Most váltok 3770K-ra... Ha ezt tudom, hogy ilyen korán jön, akkor nem lépem meg, de most már mind1 (úton van a proci). Na majd akkor karácsonykor, HA lesz értelme.
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #14532 üzenetére
Kíváncsian várjuk. Honnan jön végül?
-
*Tata*
senior tag
válasz
csucsbicep #14529 üzenetére
Köszi.
Remélem, te is jót fogsz ki.
-
zack
nagyúr
válasz
csucsbicep #14416 üzenetére
Ezt fogom venni. Döntöttem.
-
Winne
nagyúr
válasz
csucsbicep #14385 üzenetére
Az eleje nálam is, nem arról szól, hogy valaki kifog egy jó darabot és akkor nagy király, hanem ha be meri vállalni, akkor némi utánaolvasással, hozzáértéssel és merészséggel felmutathat valamit, ami jobb, mint a gyári megoldás. Én a magam részéről nem fogom megcsinálni az enyémen sosem, mert valószínűleg ez sem lesz meg 2 év múlva, de aztán ki tudja, lehet nem lesz érdemi fejlődés és marad. A lényeg, hogy valószínűleg könnyebben el is tudom adni, ezért sem nyúlok hozzá, de a moddereket abszolut nem ítélem el, érdeklődve figyelem a kialakult helyzetet és az eredményeket.
-
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #14284 üzenetére
Hát ez bírja még.
Gondoltam veszek egy extreme 4-et az tuninghoz azért jobb lenne.
-
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #14281 üzenetére
Ja, árához képest jó lap.
-
R3laX
addikt
válasz
csucsbicep #14254 üzenetére
Fix 1,15 volton próbáltam a 4,6-ot, semmi mást nem állítottam. Elég bonyolult így Asus P5kc bios után ez a grafikus bios. Hozzá kell még olvasnom, meg tesztelgetnem. Offset-et sem ismerem még.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest