Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
GribMate
aktív tag
válasz csucsbicep #28 üzenetére
Ne legyen igazam, de szerintem nem fognak.
Túl nagy érvágás lenne házon belül egy 22nm-es, 4 szálas, jó tuningpotenciállal rendelkező és ami az Intelnek a legfontosabb: az i5-öktől olcsóbb i3-3xxxK.
Erősen megcsappannának a drágább CPU-k eladásai -
Pubszon
veterán
válasz csucsbicep #28 üzenetére
Működni fognak a jelenlegi 6-os intel chipsetekkel az új CPU-k, csak majd biosfrissítés kell nekik.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
GribMate
aktív tag
válasz csucsbicep #31 üzenetére
De szép is lenne egy 30-35 ezres i3-at szénné húzni
-
Nite
őstag
válasz csucsbicep #31 üzenetére
nem jobb azert megis egy 4 magos mint egy agyon huzott HT-s?
persze, ha van is ami kihasznalja a 4 szalat, de mondjuk nekem csak olyan alkalmazasra kell
Paid my dues!
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz csucsbicep #47 üzenetére
Így van. Magukkal nem szúrnak ki.
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
Pubszon
veterán
válasz csucsbicep #47 üzenetére
Jobb a 4000-es ez tény, de amire a 3-as kevés, arra 90%-ban a 4-es is az lesz.
10k-ért jóval erősebb VGA-t vesz az ember.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
haddent
addikt
válasz csucsbicep #13 üzenetére
szerintem kizárt dolog... az i3 nem arra lett kitalálva amire így is sokan használják az egy dolog, hogy bírja. De én nem tudom elképzelni... Meg sztem az i3 -ak chip minősége nem is tenné lehetővé...
-
haddent
addikt
válasz csucsbicep #63 üzenetére
Lehet, hogy hülyeség, de ugye ami nem jó "K"-s procinak, az megy simának. Ez tény. Lehetségesnek tartom, hogy ami nem jó i5 nek, az megy i3 nak.
-
emre33
addikt
válasz csucsbicep #76 üzenetére
Igen, teljes mértékben, kivétel nélkül .
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
haddent
addikt
válasz csucsbicep #76 üzenetére
mit tervezel? mi lenne abban a jó? Vagy mi értelme?
-
haddent
addikt
válasz csucsbicep #80 üzenetére
ja azt hittem van valami ördögi terved a gyártók naívságának kihasználására
-
zoleeno1
veterán
válasz csucsbicep #99 üzenetére
Annyira nekem se, nemrég váltottam SB-re, nem mostanában fogok Ivy-re újítani Viszont jó páran erre várnak, azért nem újítanak, nekik nem fog tetszeni
és hogy egy kis poént is vigyünk bele:
Szinte látom magam előtt, ahogy egyik hétfő reggel Sean Maloney bácsi álmosan benéz a raktárba, nagyra nyitja szemeit és csodálkozva felkiált: "vazzzeee ennyi sandy van még raktáron??!! Na toljuk csak el az Ivy megjelenést pár hónappal..."Honor Magic5 Pro
-
haddent
addikt
válasz csucsbicep #108 üzenetére
hmmm erre nem is gondoltam. mindenesetre keresgéltem teszteket, és elvileg engineering sample vel (azaz kiváló példányokkal) végzett tesztekben kb +10% a teljesítmény. (Persze ez nem 100%, hogy eredeti teszt volt.. ) Fogyasztás, melegedés, tuningról nem volt szó, ez biztos mind-mind sokkal jobb, de még így is nagyon kevéske ahhoz, hogy váltson valaki sandy bridge, azaz 2.gen. i5-i7 ről szerintem, de hát hozzá nem értő gazdag villodzó hülyegyerekek voltak vannak lesznek
-
haddent
addikt
válasz csucsbicep #110 üzenetére
na igen, nem mintha túl sok félni való lenne az AMD felől
-
Pubszon
veterán
válasz csucsbicep #118 üzenetére
Igaz.
Erre sztem elég lenne egy átlagos 12Cm-es ventis hűtő.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Nite
őstag
-
MPowerPH
félisten
válasz csucsbicep #135 üzenetére
Főleg, hogy az sem derült ki, c to c van e változás az SB-hez képest. Ezt csak azonos órajelen lehetne ellenőrizni. No meg az OC-t én is hiányolom.
Don't Tread On Me
-
GribMate
aktív tag
válasz csucsbicep #144 üzenetére
Hát, végülis...
Még nem rajtolt el és sehol nem elérhető. Legalábbis én SEHOL máshol nem láttam.
Simán elképzelhetőnek tartom, hogy előre megírták a 3 Ivy prociról a "bejegyzéseket", amik a nagykerüknél esetleg már raktáron vannak, és egy "visible=0" kapcsolót elcsesztek reggel.Ha tényleg így történt, akkor ilyenkor mi van? Az Intel perelheti őket, hivatalosan még nem elrajtolt termékek adatainak szivárogtatásával
-
zoleeno1
veterán
válasz csucsbicep #146 üzenetére
Beszéltem az iponosokkal és valóban elérhetőek/rendelhetőleg az ivy-k ma éjfélig leadott rendeléseket holnap teljesítik.
Honor Magic5 Pro
-
zoleeno1
veterán
válasz csucsbicep #149 üzenetére
nem is kicsit, nekem is fura volt, de megerősítették főleg így, hogy sehol máshol nem látom kiskerben.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
Nite
őstag
válasz csucsbicep #152 üzenetére
csak tudnam akkor miert nincs semmi a nemzetkozi sajtoban
(#154) zoleeno1: meg az is lehet arrol egyebkent nem mondtak valamit, hogy mikor jon a tobbi valtozat?
[ Szerkesztve ]
Paid my dues!
-
adalbert1
veterán
válasz csucsbicep #144 üzenetére
El tudom képzelni, igaz ezt a későbbi kommentek megcáfolták. Mindenesetre az is furcsa hogy se egy hír, és máshol se nagyon láttam, tesztet se találtam az itt linkeltet leszámítva. Nagyon kíváncsi vagyok már pár dologra, valaki rendelhetne gyorsan egyet. Főleg az érdekelne hogy a 3450 megéri-e a 11k többletet a 2400-hoz képest (mennyivel alacsonyabb a fogyasztás, kijavították-e a 23.976 fps-es filmek lejátszását, esetleg mennyivel gyorsabb, stb).
[ Szerkesztve ]
-
i are robot
senior tag
válasz csucsbicep #170 üzenetére
jabocs, figyelmetlen vagyok
-
KAMELOT
titán
válasz csucsbicep #152 üzenetére
Érdekes ez az ipon......még az INTEL hivatolos oldalán sincs fent az IVY Bridge akkor hogyan lehet árulni?
i7-3770
Én csak ezt találtam így előzetessen. 300dollár kezdőre elég sok.
Főleg meg az ,hogy lesznek megint blokkolt tuningos változatok. Ezekkel felhagyhatna az intel. Azok nem érnek semmit. Ha proci akkor legyen tuningolható is és ne kelljen más lapot választani alá.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
i are robot
senior tag
válasz csucsbicep #181 üzenetére
Már rendeltek. Holnap minden kiderül.
Én azért továbbra is fenntartom amit ott írtam. -
i are robot
senior tag
válasz csucsbicep #255 üzenetére
Ott van az még, csak elfogyott, ezért inaktív. Vagy nem is volt.
-
zoleeno1
veterán
válasz csucsbicep #266 üzenetére
2 ember írta, hogy sikerült nekik venni. Írtam nekik pm-et, hogy ha lesz tapasztalat és kedv jöjjenek és osszák meg velünk. Ennyit tudtam tenni az ügy érdekében
Honor Magic5 Pro
-
zoleeno1
veterán
válasz csucsbicep #268 üzenetére
Az egyik srác hsz-ét én értettem félre, mint kiderült ő csak poénkodott, nem vett ivy-t.
A másik tagtól ezt a választ kaptam:
"Mar ott van az egyik tesztelonknel, ha minden jol alakul, akkor remelhetoleg jovohetvegere kint lesz a teszt, remeljuk Z77-es alaplapban sikerul beloni."
Érdeklődtem, hol van pontosan az a "kint", ha jön válasz, vagy link jelentkezem.
Honor Magic5 Pro
-
adalbert1
veterán
válasz csucsbicep #253 üzenetére
Megkérdeztem az ipon topicban hogy adtak-e el vagy csak valami malőr volt, de egyelőre semmi válasz.
Itt nem lesz valami low budget chipset, pl. H71? Vagy belépő szintre marad a H61, és ahogy kikopik a H77 lesz a kínálat alja?
-
zoleeno1
veterán
válasz csucsbicep #288 üzenetére
Biztos lejjebb nyomják majd, ha nem is azonnal az előző szériát. Viszont attól tartok az újak ára igencsak borsos lesz jó darabig (mondjuk én még jó időre maradok SB-nél, szal nem érint a dolog ) Ki adhatnák lassan az "ivy-s biost" P67/Z68-ra, le vannak maradva ASUS-ék a többiekhez képest Arra leszek kíváncsi, hogy az új deszkákkal mennyivel lehet jobban húzni az ivy procikat, mint a meglévőkkel.
[ Szerkesztve ]
Honor Magic5 Pro
-
Pubszon
veterán
válasz csucsbicep #292 üzenetére
Nagyon nem rossz, és a többi ES-t elnézve, mind hasonlóan jó.
Én 5GHz-et akarok legalább, de ha több nem is lesz 24/7-be, de ennyit elvárok.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
zoleeno1
veterán
válasz csucsbicep #292 üzenetére
mondom én, hogy a végén elég lesz a gyári hűtő 4,5-höz
Honor Magic5 Pro
-
04ahgy
nagyúr
válasz csucsbicep #310 üzenetére
"Persze, pl. a cpu honnan van?"
Azt nem mondhatom meg.
(#311) Pubszon: Ha kapok egy 2600K-t, akár ugyanebben a lapban megnézem neked.
HGyu
[ Szerkesztve ]
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
válasz csucsbicep #313 üzenetére
Tody56 V3 Xtreme blokk, 13mm-es csövezés és Mo-Ra II passzívban nem hiszem, hogy alkalmas lenne bármelyik melegedésének mérésére. 1°C volt a vízhőmérséklet emelkedés 35 perc alatt.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Nite
őstag
-
04ahgy
nagyúr
válasz csucsbicep #318 üzenetére
A clock-to-clock fejlődés nem túl nagy, de köztudottan nem ezen volt a hangsúly most. A GPU rész engem hidegen hagy, nem sok vizet zavar az ivy IGP a HD7970 mellett sem teljesítményben, sem áramfelvételben, annyira modern az energiagazdálkodása a Tahitinek.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Pietrosz
addikt
válasz csucsbicep #323 üzenetére
Én sem akartam fikázni, de annyi igazán belefért volna szvsz, hogy nagykerből, külföldről, vagy akárhonnan, de ez hogy "titok" ez olyan izé.
-
watercooling
tag
válasz csucsbicep #357 üzenetére
Sokat segítettél! remélem neked is tudok ennyit segíteni majd.
[ Szerkesztve ]
-
adalbert1
veterán
válasz csucsbicep #287 üzenetére
Viszont a H61 gondolom csak a saját USB3 vezérlőjét tudja használni, a processzorét nem, ugye? Mondjuk a két általam nézett lap között van vagy 10k HUF árkülönbség, az pár évre leosztva nem sok, de úgy vagyok vele hogy nem szívesen fizetek plusz pénzt azért amit lehet hogy ki se használok.
-
KAMELOT
titán
válasz csucsbicep #389 üzenetére
Ja meg aki HC gépet akar venni annak is inkább a legjobb választás i5-2500K +P67 Sabertooth lap. Erősebbre nincs értelme váltani. Többi megspórolt pénzen meg vegyen 7950-es kártyát. Azt hiszem 5 évig nem fog kelleni váltani semmire.
X58 igen szép karriert futott be. Még ha látni olcsón ilyen eladó konfigot még azt is megéri megvenni. Pl. Asus Rampage Gene II + i7-920 60 000ft-ért szerintem jó vétel.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
HaZsolt
őstag
válasz csucsbicep #391 üzenetére
2500K-val olyan Q6600 as érzésem van. Az 5éven keresztül megállta a helyét és még ma sem rossz.
-
KAMELOT
titán
válasz csucsbicep #391 üzenetére
Hát ha megnézel régebbi Q9xxx procikat még mindig mennek és mindenre jók. Lényeg a natív 4 mag 3GHz körüli teljesítményen.
IVY inkább fogyasztás terén lett nagyon jó. pl. 0,990V-on 4GHz nem piskóta!(#392) watercooling: hát mondjuk én ilyet nem látok. Másik meg ha így is lenne akkor inkább az illető vesz AMD krátyát.
Supports NVIDIA® Quad-GPU SLI™ Technology
Supports AMD Quad-GPU CrossFireX™ Technology(#393) HaZsolt: Q6600 még mindig sok mindenre jó. Ha van alatta egy jó lap akkor 3-3,2GHz-n elég a kraft.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
KAMELOT
titán
válasz csucsbicep #396 üzenetére
Ja mondjuk felsleges mert ahogy előtted írták a PCI 2.0 sincs teljessen kihasználva. Szóval nem lesz gond egyikkel sem. Ha meg beléteszed a PCI 3.0-ba nem fog semmi történni.
Ezen filózgatni felesleges.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
stfx
aktív tag
válasz csucsbicep #401 üzenetére
Persze ok is irtak, hogy gyanus a dolog es utannaneznek, de mivel sokkal kisebb teruletrol kell elszallitani a hot, meg kit tudja, hogy a 3d tranzisztor hotermelese mikent alakul, meg akar igaz is lehet.
-
KAMELOT
titán
válasz csucsbicep #422 üzenetére
Hát azt gondoltam. Ezért max 77-es alaplapot éri meg venni és procit meg SB-t.
(#420) fatallerror: ahogy megnéztem jól fel vannak szerelve. Hűtés is jó rajtuk és áruk is elfogadható. Biztos többet érnek mint a H67-es lapok.
(#421) Superhun: sajnos ilyen agyonfeszelt nitrogénes bulival nem megy senki semmire.
1. nagy a fesz
2. folyékony nitrogén drága és 24/7-ben sok pénzt emészt meg
3. ha a VID range-n kívül van a fesz akkor nagyon hibázik a proci
4. fent áll a veszélye ,hogy elfüstöl a proci.Rekordokra meg nézegetésre jók az eredméynek másra nem.
Maradjunk a lég- / vízhűtés és 5-5,2GHz körüli emberi értékeknél. Azaz 1,45-1,5V-ig.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
ScomComputer
veterán
válasz csucsbicep #453 üzenetére
-
KAMELOT
titán
válasz csucsbicep #453 üzenetére
Ez mondjuk érdekes.....tehát ha van PCI 3.0 és egy SB procim akkor nem megy a VGA???
Akkor minek rakták oda? Lényegében a PCI 2.0 is elég a dolgokra.(#454) mobal: ja amid vna bőven elég. Mondjuk ha egy HD6950-et dobná mellé simán vinne mindent meg 4GHz-ra a procit. Több nem is kell.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
fatallerror
addikt
válasz csucsbicep #484 üzenetére
ugyanannyiba fognak kerülni
másik meg h ki vesz h61es lapot 1 i5, i7nek : D
[ Szerkesztve ]
don't tell me what i can't do!
-
fatallerror
addikt
válasz csucsbicep #486 üzenetére
hát a h77es és a h61es ég és föld, sokkal jobb felszereltségű és mindent támogat amit a z77 kivéve a ramtuningot
-
fatallerror
addikt
válasz csucsbicep #488 üzenetére
még megsem jelentek de már szarok ez jó :]
aki új gépet vesz az minek vegyen majd sandy bridge-et mikor ugyanannyiért vehet ivy-t (v számoljuk pár ezressel többért a kezdeti ára miatt) és 30w-al kevesebbet fogyaszt és 15-20%-al gyorsabb is az ivy, senki nem mondta h reform lesz, a már tökéletes procit még tökéletesebbé tették meg belekerülnek a mai fícsörök :] ha te 40-50%-os növekedést vársz nyilván csalódni fogsz :]az alaplapokkal sem értem h mi a bajod, mindent tudnak amit ma 1 alaplapnak kell tudnia
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BestBuy ruhás topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- BestBuy topik
- Politika
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel Core I7 14700KF BOX , 3 ÉV GARI , BONTATLAN !
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD Ryzen 5 4600G
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest