Hirdetés
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kranazoli
senior tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Köszi. Nem tudjátok hol lehetne utána nézni ennek a gariztatós témának még?
De ez még úgy is min. 2 hét. Mondjuk az sem elhanyagolható szempont, hogy most kúrva jó volt, hogy garis proci volt a gépben és ha szereznek be akkor megint csak egy garis proci lenne.Értem, hogy teljesítményben nem nagyon lenne különbség. Egyelőre nem nagyon vélek semmi különbséget most, hogy egy i7-2600 van az i7-3770K helyett. De szétszedni sincs semmi kedvem megint ezt gépet, mert a hűtőcsere miatt kaphatom ki az alaplapot is sajnos. Hátulról nincs ablak a tálcán, hogy könnyen szerelhető legyen...
Na, mind1. Köszönöm az infókat!
-
F e Z o
veterán
válasz
kranazoli
üzenetére
Ha felajánlanak másik 3770k-t abban az esetben tudtommal köteles vagy elfogadni azt.
Nem korlátozó tényező a PCI 2.0 16x bővítőhely.
Procik között teljesítményben azonos órajelen 10% különbség van az ivy javára. Egy 4GHz-en ketyegő sandy/ivynek elégnek kell lennie FHD+ felbontásban bármilyen játékhoz. -
kranazoli
senior tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Hali!
Ezzel a PCI-E 2.0 és 3.0 kérdéssel kapcsolatban van most nekem is egy kis fejtörőm. Ebben kérném a segítséged(etek).
0.) Beszart a tápom. Az Enermax és elvitte magával a sírba az alaplapom + az i7-3770K-t is.

1.) Nekem munkaeszköz is a gép, nem tudok PC nélkül létezni így szereztem egy Z68-as chipset-ű AsRock lapot, ami támogatja a PCI-E 3.0-t. A 980 szerencsére túlélte a balesetet.
2.) Egyelőre mást nem de, hogy tudjak dolgozni is szereztem egy i7-2600 procit. Nem K-s(!). Sima!
3.) Szerencsére az i7-3770K garanciális volt, így azt leadtam gariztatni.
Dilemmáim a következők:
A.) Ez az alaplap támogatja a PCI-E 3.0-t. Az i7-2600 viszont ahogy nézem nem.
(Intel oldalán néztem meg és hasonlítottam össze a kettő procit de olyan eget rengető különbséget nem láttam) Főképp ezt, ami esetleg nekem fontos, hasznos lehet ha játékokról és nem munkáról van szó.B.) Sajnos kevés ideig volt nálam a 3770K, elég hamar történt a baleset. Ha sikerül a kiskernek beszerezni egy másik új i7-3770K-t, abban az esetben mit csináljak? Ezen töröm a buksim....
1.) Kérem a csere 3770K-t és megválok a 2600-tól.
2.) Ha jól tudom ha időközben sikerült másik számomra megfelelő terméket találnom nem kötelezhetnek a cserére, ergó ebben az esetben visszakérem a 3770K vételárát és maradok a 2600-nál. Nem is nagyon hiszem, hogy sikerül még új 3770K-s procit szerezni a kiskernek de nem lehet tudni.
Ti mit javasoltok?
Ami úgy nézem egyedüli főbb különbség ez a PCIE 3.0 támogatás, na meg a K-s jelző. Szóval az a pár 100Mhz amivel esetleg feljebb tudom húzni a 3770K-t, mint a 2600-at.Játékokban mennyire jönne ki ez a különbség?!
Köszi és remélem érthetően sikerült megfogalmazni a kérdésem.

-
kisza25
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Az elég jó, akkor neked is sikrült kifogni egy jobb darabot

Nekem 1,185V a 4,5Ghz i5-4690k-val -
F e Z o
veterán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Milyen órajelen is Kovy? 4,5GHz?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
No, úgy néz ki 1,16-on stabil vagyok. \o/
-
kisza25
félisten
válasz
zsoleszka17
üzenetére
igen, 38-nál meg 3,8Ghz-en fog menni
-
kisza25
félisten
válasz
zsoleszka17
üzenetére
nem lesz sok neki én úgy használtam egy évig, még alul is volt feszelve
feltéve, hogy a lapod tudja 38-ra állítani -
ati888
senior tag
Visszavettem +0,010V-ra, így is bírja jól, a hőmérsékletek is javulnak.
Alapfeszültségen mennyit szoktak bírni ezek a 3570K procik, úgy átalában?

Ati
-
ati888
senior tag
Hello!
Most próbálom tuningolni a 3570K procimat, Asrock Z77 Extreme 4 lappal, eddig alapon ment évekig, de gondoltam kipróbálom, elsőre 4,4 GHz-re állítottam +0,030V-tal, de nekem elég magasnak tűnnek a hőmérsékletek, vegyek vissza kicsit a feszültségből? Ez az eredmény:

Ha nem látszik jól: [link]
Ati
-
kisza25
félisten
válasz
zsoleszka17
üzenetére
all core 38-ra állítsd (3,8Ghz-re)
-
Speed®
titán
válasz
zsoleszka17
üzenetére
+4+Turbo tud érvényesülni, ha úgy állítod be, 38 lesz 4 szálon, 39 3 szálon és 40 2/1 szálon. Efelett csak +BCLKval tudsz szórakozni, ha kimaxolnád. Fogyasztási korlátokat is érdemes kitolni, ne amiatt throttlingoljon, ill. a feszt keresd meg, amennyi kell neki minimum, feleslegesen ne fűtsön.
(#28074)
Melyik részét nem érted a működésnek? 4 szálon terhelve (4 mag dolgozik) a Turbo 2 szorzót tud emelni, amíg belefér a TDP/hő keretbe. Ebbe tudsz belepiszkálni a lapod révén fenti módon. -
kisza25
félisten
válasz
zsoleszka17
üzenetére
3600 MHz (1 or 2 cores)
3500 MHz (3 cores)
3400 MHz (4 cores)
3,4Ghz-re kellene csak visszavennie -
Speed®
titán
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Mert a Turbo nem 4 magon teszi 36ra a szorzót. De P67ed van, told feljebb.
-
zsoleszka17
tag
lenne még egy kérdésem I5 3470 em van 3,2 ghz Turbo 3,6
a CPU Ratio Auton van a biosba CPU Z vel látom is hogy fel ugrik a turbo 3599MHz re
viszont ha rá nyomok egy CPU Burnert akkor azonnal vissza veszi 3300MHZ re a sebességét ez miért van?
-
Speed®
titán
válasz
zsoleszka17
üzenetére
BIOSban bekapcsolod az XMP profilt és ennyi..vagy kézzel beállítod a megfelelő dolgokat, ahogy szimpatikusabb. Előbbi egyszerűbb.
-
ati888
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
Hello!
Rendesen raktam össze, minden alátétet betettem. A furcsa az, hogy mikor leszedtem a hűtőt és a ramokat cserélgettem egyszer csak elindult. Onnantól meg már akárhova tettem a ramokat mindenhol jó volt. Visszatettem a hűtőt (a lefogatókhoz nem nyúltam) óvatosabban meghúztam a két kis csavart, ami tartja és jó lett minden. Csak jó lesz így.
Ati
-
zsoleszka17
tag
hali valaki tudna segiteni? van egy ilyen ramom
és egy Asrock P67 professional alaplapom 1333 mhz en futnak a ramok e szeretném állítani 1600ra a biosba hogy kéne ezt beállítani?
-
Speed®
titán
válasz
ati888
üzenetére
Nem te rontottad el, Thermalrighték..szerencséd, hogy nem kukázta a lapot. Én is megszívtam a HR-02vel múlt héten, a backplate fém résszel érintkezik és nagyobb, mint a furat körüli safe zone, valamit rövidrezárt..szintén /55 hibakód. 3 le-felszerelés után esett le..kapott szigetelő karikákat, azóta hibátlan. A Machodhoz elvileg kellett kapjál fehér távtartó karikákat, azokat használtad?
A foglalatos-tüskés failt hányan benézik..

-
ot93
senior tag
egyrészt egy másik fórumozó ajánlotta az előbb többek között ezt:
erről lenne szó, de rosszul írtam mert ezüst szerintem nincsen benne, csak a színre értendő mert amúgy van arany színű változat is kisebb hővezető képességgel... lényeg, hogy szerintem nincsen benne ezüst.

ráadásul itt van a hivatalos leírás:
High Thermal Conductivity
Low Thermal Resistance
Electrically Non-Conductive
Non-Curing
Non-Capacitive
Non-Corrosive
Grease cleanser included for easy cleaning away old thermal greasemely szerint nem vezető tehát biztos nincs benne ezüst

-
Bird
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
jah bacsis kolléga is megoldotta.

-
ot93
senior tag
válasz
F e Z o
üzenetére
szilikonpaszta... akkor tehát még van másfajta paszta is?

asszem Cooler Master IC Essential lesz. Láttam, hogy van arany és ezüst is, az ezüst jobb hővezető képességű... erre a procira az olcsóbb is jó lesz?

amúgy csak kíváncsiságból, de itt van egy ilyen 500-ért 0,5g
ez vajon jó lehet?
[link] -
F e Z o
veterán
-
ot93
senior tag
Üdv,
i3 3220 újrapasztázásához milyen pasztát ajánlotok, ami lehető legolcsóbb és eléri a gyári paszta szintjét???
ja, és elég ha egy pasztázásnak megfelelő kiszerelésben kapható...
-
F e Z o
veterán
válasz
ati888
üzenetére
Azok a lábak a foglalatban gyárilag el vannak hajolva.

-
ati888
senior tag
Leszedtem a hűtőt, cserélgettem a ramokat és elindult végre, visszatettem óvatosabban a hűtőt, összeraktam és elindult, most tesztelem LinX-el , eddig jónak tűnik. Lehet, hogy csak nagyon meghúztam és deformálódott kicsit az alaplap? A ramok pedig ugyanott vannak, mint előtte.
Furcsa.
Mindenesetre most megkönnyebbültem.
Ati
-
ati888
senior tag
válasz
F e Z o
üzenetére
Hello!
Ráraktam a nagy Macho hűtőt és indításnál 55-ös hibakóddal leáll mindig, nem érzékeli a RAM-okat. Sehogy nem bírtam elindítani, utánaolvastam és írták, hogy lehet az alaplapban a procifoglalat tüskéi elmozdultak. Erre kivettem a procit és úgy látom mintha az összes láb el lenne egy irányba hajolva. Létezik, hogy túl meghúztam a hűtőt és a procit annyira rászorította a lapra, hogy elnyomta a tüskéket??? Mert ha így van, akkor kuka az alaplap?

Ez most kinek a hibája? Én mindent a leírás alapján csináltam, erre tönkremegy az alaplapom?
Ati
-
ati888
senior tag
Hello!
Most jött el az idő, hogy tuningoljam az i5 3570K procimat, megjött a Thermaltake Macho Rev B hűtő is hozzá, de először így alap órajelen tesztelném le, hogy legyen mihez viszonyítani. Milyen program a legjobb erre, az sem lenne baj, ha a hőmérsékleteket is mutatná?
Köszi
Ati
-
Speed®
titán
válasz
bandika0626
üzenetére
Az jó hűtő
De az underkupak kencéd is okés, ha 1.3Von nem izzik. -
bandika0626
senior tag
válasz
Speed®
üzenetére
Nekem egy Brocken hűti a 3570K-t ami 4.5GHZ-t csak 1.3V hajlandó menni viszont videószerkesztés alatt megy fel 70 fokra 800-as ventifordulat mellett pedig 100%-on megy a proci. Nyilván egy Prime95 meg IBT még vagy 10-15 fokot rátenne nem arra használom a gépet.
Ja és a proci nincs kupaktalanítva.
-
gonorrea
senior tag
Üdv újra!
Pár héttel ezelőtt sok segítséget kaptam itt egy 3770k tuningolásához, de valami oknál fogva nem jött össze, csak alap turbo boost ment! Próbálgattam mindent, még is mindig kifagyott a gépem, már akkor is ha turbo boost helyett kézzel állítottam be a turbos értékeket!
Úgy néz ki a tápom volta a ludas! Egy 500 W-os chieftec gps500 A8 volt, utánaolvasva inkább csak irodai gépekbe ajánlják!
Lecseréltem egy SuperFlower 650 Bronz 80+-ra (igaz többek szerint egy 450-550 is elég), Easy Tune6 programmal feljebb is nyomtam az órajelet (4,2), és az elmúlt egy napban tökéletesen működik minden!
Most próbálgatom majd állítgatni, mivel ET egyből 1.285 V-ot adott, és teszt alatt kb 83 fok volt a proci
Na a lényeg, hogy nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!!
-
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Azt már egy Brocken is veri lazán, a Matter meg hasonló. Van pár szép AF borda, ha a dizájn is fontos..a Himalaya se semmi. De a Matti a WingBoost ventivel valóban jóféle, annyiért meg főleg
Noh..léghűtés topik ;p -
-
F e Z o
veterán
válasz
Hunork
üzenetére
Amikor terheled a gépet, előtte indíts el egy HWInfo-t, azon belül is a szenzorok ablakot, majd ha kiléptél az adott alkalmazásból, akkor látod meg, mi volt a max hőmérséklet az egyes hardvereknél.
(#28022) Speed(R) : Aprón mindig ki lehet fogni jó hűtőket, néha majdnem féláron, mint a boltban. Házi lefogatóval 6-7k-ért vettem év elején az AF Matterhorn-om.
-
Speed®
titán
-
Bird
addikt
Ezek az eredmények lettek 3 gb rammal.
Volt elfekvőben egy 200mm-es ventim azt is beraktam a házba közvetlenül a procihűtő fölé (CM HAF 912 ház). Így 77 fok volt a max 1,16V mellett stabil 4,2 Ghz-en.
-
Speed®
titán
Nem mindegy, mi van a kupakod alatt..ha ráncbaszednéd, ez is elég lenne, hiszen Wattokat tekintve jól áll az Ivy..csak nem tudja leadni rendesen ugye.
Az eredményed kevésbé jó, szétszórtak az értékek ill. zusammen alacsonyak. Engedj neki 3GB RAMot legalább és úgy nézd meg..de készülj fel, hogy meleg lesz. Hasonlót kéne láss, magasabb értékekkel mondjuk, mert ez egy 2500K 4Gn..Minőségi hűtő..~1.5Xes méretben már azok mennek
Persze nem mindenki csípi a batárokat..de megvan az előnyük OCnál. Mondjuk van pár kecsesebb darab is, épp nézegettem az aprót, 10 alatt Prolima Armageddon, AF Himalaya és társai..rendesen vissza kell fogjam magam, hogy ne kezdjem el megint begyűjteni a vasakat, régi fétisem 
kovy29
A Sandy egész más..a sajátom most épp passzívan hűtöm a HR02vel, <70°C.
Még az i7-2600at is simán megfogta anno 4Gn, igaz, az <1.2Vos példány volt.
Sok múlik az adott procin is..alacsony VIDesek ugye jobban be tudnak fűteni.. -
Speed®
titán
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Kb. azonos szintet képviselnek, de az F13 erősebb ventivel jobb tud lenni, mert nagyobb összfelületre. Viszont ha arra gondolsz, hogy nálad hűvösebb a proci, az sok mindentől függ..difi kupak alatti pasztázás terén pl.
Egyébként nem rossz egyik sem, csak nem kell túl sokat várni tőlük és olcsón kell beszerezni őket..aprón brutál jó dolgok vannak 10 körül-alatt
-
-
Bird
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
20 perc után nyaldossa a 80 fokot. Ettől a 10ks hűtőtől sokkal többet vártam...

-
Bird
addikt
Mi lehet léghűtéssel a szélsőérték?
Itt tartok most:

-
Bird
addikt
Tuning esetén a 72-74 celsius jó érték?
-
Bird
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Látom már te is ebben a ligában focizol.
Csak az a fránya 2600k menne már el. 
-
Speed®
titán
Ha nem akarod 1.65Von használni, ill. 1600 körül hajtanád, akkor CL9 körül nézelődj, azt is illene vinnie. Bár a szintén 2400as Predatorokkal anno nem volt jó tapasztalatom ilyen téren, lehet, hogy Ivy IMCvel tovább jutsz. Ha más nem, 2. XMP profil, 2133/1.6V, azzal sem lenne semmi gondod, legfeljebb igazítsd utána a VCCIO feszt, ha félted.
-
Bird
addikt
Sziasztok!
Egy i5 3570k tulajdonosa lettem Asrock z77 extreme 4 alaplappal, 2x4Gb HyperX Beast 2400Mhz DDR3 memóriával.
Milyen memória időzítéseket állítsak be 4,5Ghz körüli tuninig esetén? Az 1600Mhz CL11-11-11 @1.5 V beállítás jó lehet?
Valaki leírná, hogy mit hogyan állítsak? Noob vagyok még egyelőre a témához.
Köszi!
-
04ahgy
nagyúr
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Szia!
Egész korrekt lap. Jó a véleményem róla, volt nekem is.
A fázisok azt jelentik, hogy hány részegységre bontható a CPU tápellátása. Minél több a fázisszám, annál több önálló egység dolgozik össze. Redundánsabb.
Megjegyzem, a hozzászólásaidban jó volna mondatokat, központozást, nyelvhelyességet látni, mert a jelenlegi szint katasztrofális.
HGyu
-
04ahgy
nagyúr
válasz
zsoleszka17
üzenetére
Azt jelenti, hogy Costa Rica-ban gyártották.
HGyu
-
zsoleszka17
tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
szia én is egy i5 3470 et vettem ez nem K jelzésű de costa rica ezis ez mit jelent az intelnél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 8 millió felett jár a Clair Obscur: Expedition 33, egy év alatt ért a csúcsra
- Gyúrósok ide!
- PlayStation 5
- Autós topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Linux kezdőknek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Intel Core I9 12900KF - 16mag/24szál - Új, bontatlan, 1 év gari - Eladó!
- AMD Ryzen 5 1600X AM4
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó új állapotban levő Redmi Note 11 4/64GB szürke / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 990 PRO heatsink NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Nothing Phone (1) / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)