- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Tényleg melyik a jobb progi linx avx vagy prime95 avx?
Brutus880: Ott a pont. Megy a dolozószobám polcára.
[ Módosította: radi8tor ]
-
daveoff
veterán
válasz
LeslieG Jr. #12686 üzenetére
tikshow kollégáról van szó!
De most hogy mondtad megnéztem még egyszer az adatlapját és az szerint Noctua NH-D14 hűtője van....elsőre nem vettem észre.
-
tikshow
addikt
válasz
kockaharcos #12677 üzenetére
-
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #12647 üzenetére
Nálam 50-55 fok most kb 4,5Ghz-n játékok alatt.
De ez nagyon függ a kifogott példánytól is.
-
andrasko
senior tag
válasz
bandika0626 #12637 üzenetére
Cinebench: 6,71 [i7-920@4.4ghz]
A 3570-el még nem nyomtam...
de a tied irányadó.
Egy 3770 Cinebench eredmény érdekes lehet a ht miatt.Mod.: ... találtam egy 3770K@4.8ghz-es 9,39 eredményt.
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #12668 üzenetére
Hát én is nézegetem a feszültség alsó határát, hogy majd legyen egy jó kiindulási pont. Csak a kíváncsiság kedvéért 4.5-re állítottam 1.3 voltot ment is csak a gyári hűtő azt már képtelen hűteni ezért le is állítottam a tesztet.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #12667 üzenetére
Azt gondoltam hogy megbukik a Linx teszten mert alapfeszültségen 4GHz-en nem biztos hogy elindulna. Nem is ment sokáig.
Emelgesd a vCore-t +0.010-el(1.010) és úgy is nézd meg. Kicsit még kér ezek szerint bár ez nem meglepő. Aztán lehet majd feljebb tornászni a MHz-eket no meg a feszültséget. De legalább jó támpont a tuningolóknak beállítás szempontjából.
A hűtőmmel meg vagyok elégedve. Bár még tesztelem a gépemet mert én is kb 3 hete raktam össze és még ki kell ismerem az új rendszer optimális kihasználhatóságát.
Játékok alatt jelenleg 4.3GHz-en igaz most még 1.270V-on 70C fok közeli hőfokokat mérek de én is még teszt időszak közepette vagyok.
-
bandika0626
senior tag
válasz
bandika0626 #12666 üzenetére
LINX AVX-hez ez a beállítás már kevés. Az több feszt kér.
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #12664 üzenetére
Igen, fixre állítottam a feszültséget az LLC-t meg 2-re.
Azóta futtattam még egy 15 perces prime95-t.
Biosban 1.095V-ra állítottam LLC 2, Cpu-z szerint 1.080V kap így a legmelegebb meg 70 fok. Ennél már nem lehet lejjebb venni a feszt mert hibázik, sőt még a windows el se indul mert nem találja az indító fájl-t.Én is most készülök egy olyan hűtőt venni mint ami neked van. Hogy vagy vele megelégedve?
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #12663 üzenetére
Ha jól értelek akkor fixre beállítottad a CPU feszt 1.100V-ra.
Az LLC(CPU Load line Calibration) szinted az mennyire volt állítva a BIOS-ban?
-
bandika0626
senior tag
válasz
LeslieG Jr. #12662 üzenetére
1.1v van a biosban cpz-z szerint 1.088-1.096.
Most próbáltam lejjebb vinni 1.09v a biosban de az már kevés volt. -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
bandika0626 #12661 üzenetére
Gyári hűtővel elég jó. És milyen feszültséget(Vcore) kap a proci?
-
bandika0626
senior tag
Szép reggelt.
3570k prime95 avx alatt max 72 fokos 4GHZ-n gyári hűtővel.
-
LeslieG Jr.
őstag
Csak probából tettem auto-ra. Tudom hogy auton több feszt ad mint kellene. Csak kiváncsi voltam, hogy ilyenkor mennyi feszt add a procinak bizonyos frekin.
Bár most állítottam egy kis Offset-et(-0,010) 4,3Ghz-nél. Egy cinebench tesztet le tudtam futatni majd holnap nézek más tesztet is.
-
Dovahkiin
csendes tag
i7 örökké! kiváló processzor, jól bírja a tuningot, maximálisan megvagyok elégedve vele!
Ajánlom figyelmetekbe! -
Winne
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #12652 üzenetére
Miért teszed autora a vcore-t?
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
kovsol #12653 üzenetére
Tudom hogy sok. De még csak 43-as szorzóval teszteltem. UEFI-ben beállított Auto Vcore-ral LLC2-ő mellett de megyek majd fejebb is kiváncsi vagyok mit tudok optimálisan kihozni belöle. Mert hát biztos lehet finomítgatni a feszültségeket. Én még ennek is örülök mint majom a farkának.
-
*Tata*
senior tag
válasz
csucsbicep #12647 üzenetére
Sajnos eléggé változóak a hőfokok, attól is függ mennyire húzhatót fogsz ki
-
kovsol
titán
válasz
LeslieG Jr. #12652 üzenetére
1,28V az elég sok szerintem, nekem ennyivel már 4800Mhz -en elketyeg a proci
-
LeslieG Jr.
őstag
No jelenleg 4.3GHz-en járok a kis i5-3570K-val. LLC2, Vcore: Auto. CPU-z szerint 1.280V-ot ad a procinak. Felraktam probaként és teszternek a Crysis 2-öt. Hát max 73C fokos volt a proci.
Linx alatt nem nézem mert 100C fok is lenne szerintem, de így hogy játékok alatt max 75C fok így már jobb.
Kicsit meglepődtem hogy minden high-on jobban ki tud hajtani egy régi ATI HD4870-et. Röccenésmentesen futott a játék.
No nem vettem zsákbamacskát a 3570K-val.
-
csucsbicep
nagyúr
A 3570K mennyire melegszik 4,4-4,5 korul? Alpenfohn Triglav hutot hasznalok es a 2500K mellett az ivy-t is szamitasba vettem.
-
-
cyberkind
félisten
Üdv !
Csak játékra i7 3770k-t vagy i5 3570k-t ?
Ja természetesen húzni fogom ez nem kérdés ! -
-
krx21
nagyúr
válasz
szeva000 #12639 üzenetére
Vagy rendes pasztát fog használni... Amúgy is híre van már az egész kupakosdinak!
Egyébként meg szerintem a gyárban sem foglalkoznának vele... Menne a kukába...
Hogyan nyitnák fel? Van nekik is pengéjük?A kupak egyébként sem motorháztető, hogy ott látnának vagy javítani lehetne valamit... Ezek a procik vagy mennek vagy nem... Ez a gyártástechnológia már évtizedek óta nem javítható... Azon kívül, talán az Intel még örül is kicsit, hogy ezt megteszik a fanonk, hisz ezért vették meg a drágábbik típust...
Max. jót mosolyognának rajta a gyárban ha valaki unatkozna és szétszedné...
-
krx21
nagyúr
válasz
szeva000 #12636 üzenetére
"Szted nem fogják felnyitni azonnal?"
Szerintem nem.... Pláne. ha megkéred a nagyit, hogy ő vigye vissza, róla nem feltételezik a tuningot!
Egyébként a lelkiismeretedre van bízva, mert ha tudod, hogy nem Te tetted tönkre, hanem más okból lett hibás, akkor pláne nem aggódnék egy ilyen próbával... De ha mondjuk mi vágunk bele, akkor az eljárás elgondolkodtató... -
bandika0626
senior tag
4 GHZ.
-
szeva000
addikt
azért ezt ne ajálngasd....6hónap után,ha kifogásolják és felnyitják a kupakot,már neked kell majd a bíróságra járnod(aminek értelme nem lesz),hogy ha nem cserélik...Szted nem fogják felnyitni azonnal?Nagy részét a gyártó visszakéri és átvizsgálja,pont a meghibásodások miatt.
-
krx21
nagyúr
válasz
Hellboy2387 #12633 üzenetére
Mért dobnád ki a garit? Ezt nem értem, annyian mondják! Mi akadályozna meg abban, hogy visszaragaszd ha tönkremegy? Simán vissza lehet tenni úgy, hogy soha senki nem mondja meg, hogy le volt szedve... Nem kell az orrukra kötni, hogy megbicskáztad!
-
szeva000
addikt
válasz
Hellboy2387 #12633 üzenetére
ugyan már...1év múlva ötödéért hozzádvágnak majd egy ilyen procit...Nem érdemes gariztatni,mert többe lesz a szaladgálás,mint amit érni fog egy ilyen.
-
-
krx21
nagyúr
válasz
Hellboy2387 #12631 üzenetére
Szerintem meg kupak mod...
-
Volt 1 kis időm aztán rákötöttem még 1 tirpla radit a rendszerrre igy már 2 radi van rajta
Az alábbi különbség jött ki: 1 tripla radival és 2 tripla radival van némi különbség. Bár nem olyan nagy. A nagyobb különbséghez már mora kell szerintem.
-
törölt tag
válasz
bandika0626 #12625 üzenetére
21fokos szobába van a gép. Linx progit nem merném elindítani
. (szerintem még a Duna víze is kevés lenne.
-
Winne
nagyúr
válasz
Hellboy2387 #12626 üzenetére
Akkor meg a párától lesz rövidzárlat a gépben.
-
válasz
bandika0626 #12625 üzenetére
Ha 1 vödör jégbe beledobsz 1 60mm-es tripla radit, bármit lehűt mert kb. 1-3 fokos lesz a víz
-
slayer006
addikt
Ez most memory e-pénisz topik lett?
-
petiro
csendes tag
-
-
petiro
csendes tag
válasz
Litván Zongora #5943 üzenetére
Elnézést, láttam, hogy milyen problémád volt annak idején, érdeklődnék csak, hogy sikerült-e akkor ezt megoldanod, mert nekem is ugyanez a gondom vanmost, Asrock z77 alaplap és I7-3770 processzorral, mást sem csinál csak a végtelenségig indul újra.
Üdv petiro -
bandika0626
senior tag
válasz
Imperator999 #12606 üzenetére
Elég hatékony. Azért 10 fokkal csak kevesebb.
Már kitaláltam az utódját a papírnak. Egy 850g-os tejfölös doboznak pont stimmelnek a méretei úgyhogy azt alakítom át azért az csak műanyagból van.
-
Imperator999
aktív tag
válasz
bandika0626 #12594 üzenetére
ez király lett
-
Rexcor
őstag
reset, slayer006
-
-
Winne
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #12599 üzenetére
Én ugyanezt mondtam.
Linxnél fél óra alatt meg lehet már találni a jó értéket rövidebb tesztekkel, aztán jöhetnek a hétköznapi dolgokkal való tesztek.
-
BeLucZ
addikt
válasz
LeslieG Jr. #12599 üzenetére
2 óra BF3 64 fős mapon, na az a stabilitás teszt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11