- sziku69: Szólánc.
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- mefistofeles: Hoppá, veterán lettem!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Repsol600
addikt
válasz
Flashget #14495 üzenetére
Az, hogy az Intelnek nem tellett jobb minőségű pasztára ezért valami gagyi pasztát alkalmaztak ami megkeményedik, kiszárad és nem képes átadni a mag a hőt a kupaknak. + túl vastag a kupakot fogó fekete sziloplaszt szerű anyag is így távol van a kupak a magtól ami még inkább rontja a hőátvitelt. Ezért szokták kupaktalanítani és jobb pasztával újrapasztázni. Liquid Pro a legjobb a tapasztalatok szerint gyárihoz képes 20-25 fokkal is jobbak a hőfokok tuning esetén.
-
Flashget
félisten
sorry de valaki felvilágosítana vagy linket adna mi a gond a pasztázással? meg sapka levéltelt is olvastam már.
-
Martino89
csendes tag
Sziasztok!
Tudja esetleg valaki, hogy i5 3570K-s prociból melyik a jobb és miért? Malay vagy Costa Rica? Én rendeltem egyet, és Costa Rica-sat kaptam... -
-
biacsia
tag
válasz
messi6502 #14461 üzenetére
Szia
Nem olvastam eleget vissza, hogy milyen alaplapod lesz, de az asrock z77 extreme 4 nél például így néz ki a tuning.
Ha tudod milyen lapod lesz, góógli... és húsz másodpercen belül ott a komplett leírás mire figyelj!Üdv!
-
messi6502
tag
Kovsol és JoolsNOS:
Köszönöm a válaszotokat
, ha beüt a gebasz, majd még jövök
Tata: Ha jól látom, elég jó feszültség érték mellett sikerült ezt elérned, ezekszerint van még benne potenciál
-
messi6502
tag
Sziasztok!
Ma jó pár év után újra korszerűsítem a gépem. Már úton van a 3570k proci, a kérdésem az lenne, hogy a tuning mennyit változott az elmúlt években? Hasonló mint, a c2d idejében? Miben változott ha változott?
Köszönöm! -
Speed®
titán
válasz
*Tata* #14457 üzenetére
Ne sokalld, nézz utána, pl.
-
amdkiller
aktív tag
Srácok segítsetek:
ASUS Maximus Gene V
PATRIOT Viper 3 Series 4 x 4 GB DDR3-1866 PC3-12800 CL9 (PV316G160C9QK)Érdemes i7 3770 helyett beruházni 3770K-ba?
-
enwazze
tag
irigyellek
-
Cole86
senior tag
válasz
Hellboy2387 #14451 üzenetére
Te egy ÁSZ vagy!
-
Hellboy2387
aktív tag
válasz
enwazze #14449 üzenetére
én nekem sikerült a virtut össze kapcsolni a 670-es karimmal 3dmark11-be 14000pontot dobottXD a játékok alatt is lehetett érezni, viszont volt olyan játék ami nem akart elindulni(letöröltem a virtut ment utána szépen) illetve a másik gond h volt olyan játék hogy hiába volt 160fps mikrolag volt mintha diavetitést néztem volna. Erre számíts. De viszont amin ment az elég jól ment.
-
ST05
őstag
-
zack
nagyúr
Gratula! Ez se lesz rossz masina!
Hasonló igényesség jellemzi mint az én konfigomat.(#14439) csucsbicep
Attól tartok túl jó lesz.
Ha sok lesz, az egyik 6950-et eladom.
De ez csak "B" terv. Brutálisan mennek ezek a PowerColor 7950-ek. Húzva ráver a 7970-re is.
Persze CF-ben egy darabig nem kell foglalkoznom a tuninggal.
-
enwazze
tag
Az van, hogy amd-től mindent töröltem, az amd karit tiltottam is eszközkezelőbe...
Telepítéskor azt írja a hd4000res telepítő hogy a számítógépem nem felel meg a szoftver telepítéséhez szükséges előírt minimális követelményhez, szerintem ez azért van mert az AIDA még mindig azt írja hogy le van tiltva az integrál vga, ezt h lehetne feloldani? -
zack
nagyúr
"Megszültem" a rendelést, leadtam, jövő hét hétfő lesz az átvétel, a VGA-k miatt.
BIOSTAR TZ77XE4
INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 1155 BOX
ALPENFOEHN K2 Mount Doom
KINGSTON 8GB HyperX Anniversary DDR3 1866MHz CL9 KIT
POWERCOLOR AX7950 3GBD5-2DHV2 HD7950 3GB GDDR5 x2Mindenkinek köszönöm a türelmet, és a segítséget, hogy ilyen gyorsan összeállhatott az a rendszer, ami legalább 2 évig "szolgálni" fog.
Remélem erős kis konfig lesz.
-
ST05
őstag
válasz
enwazze #14429 üzenetére
virtualizáció, az valami egészen más,
nekem ugy felment a virtu minden gond nélkül, hogy
elöbb: vga nélkül üzemeld be a hd4000-et ( mivel vga-val lehet eleve tiltja ai igpu-t)
majd ha megy a hd4000- driverével, minden ok, akkor be a vga. átkapcsol PCIE-re
fel az ati driver meg a virtu és jó lesz,
( win 7 nél nem mükdik egyébként a lekapcsolósdi csak win 8 nál ? )
JoolsNOS kollega úgy értette, nem mindig dolgoznak össze tökéletesen, sokszor lassitják egymást, és nem kevesebb ram miatt.
( nálam az elsö green virtu ugy müködött, ha vga.ra volt dugva a kép, akkor azt kellett beállitani mely programok használják a hd4000-et,
ha forditva az alaplapon van kivezetve a kép, akkor meg takarékosabb, ebben az esetben pedig azon programok vannak kijelölve ( illetve választható) amelyeket a vga-val akarunk hajtatni. -
enwazze
tag
-
JoolsNOS
veterán
válasz
enwazze #14427 üzenetére
Ezzel én is szenvedtem egy darabig. Alaplapi cdről telepítsd fel az intel drivereket, és mintha biosban is engedélyezni kéne. Amúgy nekem abszolut nem jött be a virtu. Sokkal gyengébb volt a teljesítmény vele minden mint nélküle. Persze ha csak arra akarod, hogy addig a radeon kikapcsoljon annak lehet haszna.
-
enwazze
tag
Sziasztok, szeretném kihasználi az Ivy bridge által nyújtott plussz lehetőségeket.
Az i3as prockómba van integrálva egy hd4000 ami szeretném ha együtt(vagy felváltva) dolgozna az ati hd7650-el.
Win 8 alatt a Virtu programával lenne erre képes agép, viszont az AIDA szerint tiltva van az integrált vga, így még az intel drivert sem, nem hogy a Virtut tudnám telepíteni. -
Gtaati
őstag
válasz
Cole86 #14421 üzenetére
Nekem is ilyen hűtöm van, igaz h minőségi darab, halk mocsok jól néz ki stb, de igazából a hűtési teljesítményét még nem tudom igazán kipróbálni, de az biztos h ha átadódik rá a hő akkor teszi a dolgát(nálam probléma az h nem igazán) de a héten megjön liquid pro és az mx-4 és ezekkel összerakom és kiderül mit tud, pro a kupak alá fölé meg az mx-4 ennél többet nem hiszem h tudnék tenni a jobb átadás érdekében, de egyébként több órás terhelés(játék) alltt azért a borda átmelegszik és akkor azért adja a hőt lefelé!
-
-
Cole86
senior tag
Be Quiet Dark Rock Pro 2 nem is játszik?
Az 1ik létező legjobb léghűtés és durván dizájnos is...
FragStaR: Nekem 2400on már 28 ezer a memória másolás.. az olvasás 24ezer..
15k-ért ha vetted, kicsit olcsónak tűnik ,de kéz alatt okés, úgy abszolút best buy!
Winne : Hát nem tudom, a hozzáértők azért tudják ,h mi hogy van..
nekem volt brocken, gelid gx-7, valamint nh-D14 is járt erre.. Ez megverte mindet.. H100as csak 2-3fokkal jobb max, ez szerintem válasz minden kérdésre!
-
Saját tapasztalatom írom le de én nagyon elégedett vagyok a Maximus V Formula val.
Először is szerintem el fog férni a hangkártya + raid vezerlo. Jo persze el kell adnod vagy cserélned PCIX esre a hangkártyát de addig is ott van az alaplapi.
De itt egy kép amin latod hogy el kell férjen.
[elosztas]Persze ezt is lehet variálni hogy mondjuk a két alsó piros full lenghtbe teszed a CF et a másik kettő meg mehet föle.
Aztán nem mellékes, hogy ha olyan tapod van akkor használhatod a 8 + 4 pines mókát. Ami nem tudom hogy érdemileg ad e hozza valamit de ha mar van akkor miért ne használnád ki? (gondolom csak 1.6V fölött extrem tuningnal van jelentősége)
[8+4]Rambol pedig én személy szerint ezt vettem KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz egész jó áron mozog ha jól emlékeszem én meg 15.000 Ft korul vettem
Úgy használhatod ahogy akarod pl alacsonyabb mhzen de szűkebb időzítéssel
[8-10-10-22@T1]
Vagy 2400 mhz en nyilván attól függően hogy játszol vagy benchmarkolni van kedved. -
zack
nagyúr
válasz
csucsbicep #14416 üzenetére
Ezt fogom venni. Döntöttem.
-
BeLucZ
addikt
hát pedig az asus lapokkal is van baj bőven
piszok sok felárat kell értük fizetni, én sabertooth z77et néztem ki de inkább fele annyibol vettem egy extreme 4et asrockból és elégedett vagyok maximálisan, asrock nagyon felzárkozott minőségileg az élmezőnyhöz, giga az ami lecsúszott sajnos, pedig régen de jo lapjaik voltak
de úgyis mindenki a saját tapasztalataira alapoz, nekem anno volt p35 blitz formula és hamar meghalt, na az asus volt, nincsenek jó emlékeim , de ettől még kiprobáltam volna a sabertooth z77et csak ne lenne ilyen drága
-
JanR
addikt
Addig nem tudod meg amíg ki nem próbálod
Én ezért maradok asus fronton, mindig asus lapom volt, tudom mit kapok a pénzemért cserébe és olyan nagy meglepetés nem érhet.
Próbálkoztam régen giga + asrock lapokkal is - de mind a 2-vel szívtam csak. Pedig most is ajánlottak az asrock extreme4 lapot .. de a fránya múlt
-
zack
nagyúr
Ilyet használ valaki? Vélemények? Ez is jó lenne, és még olcsó is...
Extrém tuning topikban ajánlották. Bár pics@n fognak rúgni a sok offért, de legalább volt értelme.
-
Winne
nagyúr
Jó látni, hogy nem csak én szívtam ezzel a hangkártya kérdéssel. A CF mellett nekem sem fért el, ezért majdnem váltottam usb-sre, aztán mégis ment a cf és visszaállt a rend.
-
biacsia
tag
-
zack
nagyúr
Igen ez tényleg jónak tünik...a thunderbolt mit takar?
Esetleg még ez:
A Maximus 1 Supreme FX cucca működik másik lapban is? Csak mert akkor ezt megtartom, és nélküle adom el.
-
LeslieG Jr.
őstag
Hát ezek a ASUS Maximus V Formula és hasonszőrű csúcskategórás lapok mind Gamer lapok. Sajnos ezek a Gamer lapok nem arra vannak kitalálva hogy te betegyél még PCI-os csatis hangkarikat, vagy Raid kártyákat.
Ezeket összerakod és tuning tuning tuning.
És hasít minden 1000-rel. Kompromiszumok nélkül nem fogod tudni belerakni az esetleges PCI csatis kártyáidat. Az ilyen Gamer lapokba egyikbe sem ahogy nézegettem, se Asus, se MSI se Asrock(így hirtelem amiket néztem). Sajnos ezek nem erre vannak kitalálva.
Ha mindenképpen PCI-os karikat is akarsz belerakni mindenképpen adni kell az igényekből...nem gamer lapokat kell nézni. Mert máshogy nem fogod tudni használni.
-
zack
nagyúr
válasz
LeslieG Jr. #14399 üzenetére
Oké. Akkor lehet bukom a PCI hangkártyámat. Arra már nem tudok költeni, de esetleg 1-2 hónap múlva már igen.
A nagyobbik gond az, hogy idiótán vannak elhelyezve a lapokon a PCI-E csatik is. A 7950 CF lényegében 3 portból kettőt lefed pl Maximus V esetében. Nekem meg 2db használható PCI-E kell. Az egyik a leendő hangkártyának a másik a RAID kártyának.(#14402) bandika0626
Asrock-ból ezt venném: [link]
De itt is ha CF-et használok, lefedi a PCI slotokat.Asus-ból nincs még ajánlható vétel a premium szegmensben?
Talán még a Sabertooth, ahol jó az elrendezés, és szabadon marad 2db PCI-E, de ehhez meg nem adnak Supreme FX hangkártyát, amit addig tudnék használni amíg nincs PCI-E hangkártyám.
-
bandika0626
senior tag
Vegyél asrock Extreme 4 lapot. Azon legalább van PCI csatlakozó és tudod használni a hangkártyádat. Én is azért vettem ezt mert nekem is PCI csatlakozós a tv tunerem. Viszont elég jó a tápellátása 8+4 fázis. Én nagyon meg vagyok ezzel a lappal elégedve. Sőt az alaplapi audio is tök jó mert semmi zúgás vagy sistergés sincs.
-
LeslieG Jr.
őstag
Hát a high-end kategórában már elavult és akinek valami PCI-os karija van az a hajára kenheti mert nem fogja tudni belerakni az új gépébe a hőn szeretett tv-tuner kariját, hangkártyáját, stb stb. Ezért jó hogy vannak még olyan lapok az alsó és középső szegmensbe ahol még akad 1-1 PCI sín. Az enyémen is van 2db PCI sín. Bár nincs benne semmi amit beleraktam volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R7 3700X / RTX 2070S / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest