- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Cyberpunk, Chippin In
- Balu77: MS365 home family (6usr) kalandok, miért nem ér semmit az 5 csillagos értékelés
- Rap, Hip-hop 90'
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- COD:MW4 segédlet gyűjtő
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
E.Kaufmann
veterán
Én most azt tervezem, hogy ahhoz az asztali géphez is húzok egy szálat, ami eddig wifi kártáyval volt ellátva. az ajtó pont abban a sarokban van, ahol felette van egy levehető fa burkolat a páraelszívó csövének (szoba-konyha), ott a sarokban lehozom és aztán az ajtókeret mögé szépen bebújtatható és a szegélylécnél elhozható a szekrény mögé. Csak kellene olyan switch, ami dupla SFP portos. a mostani meg átjönne a számítógéphez. Persze így "csak" legfeljebb 2.5Gbps lesz, de már az is jó, pláne ha a Syno NAS-ommal működik az USB-s 2.5G-s háló cucc. Szerintem, ha a sarokban, ahol lejön az ajtóig a szál, maszkolószalaggal két oldalról takarom és ilyen tubusos gittel rákenek, az pont eltakarja és megtartja, majd úgy is kell egy festés a szobára, addig megy egy szép egyenletes csík a sarokban kevésbé gáz, mint egy kábelcsatorna.
-
ViZion
félisten
Milyen kanócra gondolsz?
ftp. ez megy az AP-hoz, htpc-hez. Ezt a damilt tudnám máshova is vezetni, nagyon jónak tűnik.
-
E.Kaufmann
veterán
-
ViZion
félisten
visszatérek... van 20m kanócom, falat nem fúrtam, az ajtónál látszódik, engem zavar. Család akkor se látná ezeket, ha átesnének rajta, apa sz@rjai...
-
bambano
titán
Ostelsat-ra gondolsz? Mondjuk jó lenne cikk arról, hogy melyek azok az eszközök, amiket már érdemes nekifogni otthon is méretre szabni és csupaszítani, mert 12ezertől a csillagos égig van többféle szerszámuk. De ha azt nézem, hogy egy átlag ember otthon nem akar bajlódni drága szerszám beszerzésével és ilyen belépő kategóriában nincs nagy árkülönbség a kábelek és modulok között a multi javára, és sokféle méretet lehet rendelni, akkor majd mindegy. Tudom ez játék kategória, de úgy néz ki, egy átlag Jóskának jó lehet ez is. Céges igény(esség) más kérdés.
Igen, Ostelsatra.
Én céges cuccra nem raknék házi tákolt drótot.
Egyébként otthonra is, cégbe is, talán a legjobb és a legolcsóbb megoldás, ha veszel kész kábelt, akár a kabelfutar.hu-tól, akár az ipontól. A kábelfutár megrendelés alapján legyártja egyedi méretre. -
E.Kaufmann
veterán
Ostelsat-ra gondolsz? Mondjuk jó lenne cikk arról, hogy melyek azok az eszközök, amiket már érdemes nekifogni otthon is méretre szabni és csupaszítani, mert 12ezertől a csillagos égig van többféle szerszámuk. De ha azt nézem, hogy egy átlag ember otthon nem akar bajlódni drága szerszám beszerzésével és ilyen belépő kategóriában nincs nagy árkülönbség a kábelek és modulok között a multi javára, és sokféle méretet lehet rendelni, akkor majd mindegy. Tudom ez játék kategória, de úgy néz ki, egy átlag Jóskának jó lehet ez is. Céges igény(esség) más kérdés.
-
hcl
titán
Ja, ezek pár éve voltak, és egy cég telephelyét kötötték be a szolgáltatói bejövő vonalra, amit frissen építettek ki addig

2010 körül is jött ki két Telekomos diák az akkori melóhelyet bekötni, kis asztallal

-
bambano
titán
Töltöttem fel pár fotót, mivel nem bíztam magamban, van bekötve tartalék szál is. Ha érdekelne még valami téged vagy mást, lefotózom. Még a tisztító eszközről lövök képet.
Árulnak páncélos optikát, az ennél a szálnál kicsit vastagabb, de még az is rejthető. Nem sokkal drágább.
Nekem ilyen van itthon. Én multimódusút húztam, mert nem láttam értelmét a mononak. -
bambano
titán
Zsír
Én tudtam kb. hogy miről van szó, meg láttam már optika hegesztést is terepen (nem csináltam, csak láttam
), de sokan lehetnek, akik szöveg alapján nem tudnák elképzelni 
"Ha IoT-t is szeretnél, akkor meg egy jó nagy kapcsolószekrény, amiben lesz hely kalapsínes vezetékes hálóra köthető okosreléknek (meg eleve a világítást és a főbb fogyasztókat is oda kötni közvetlenül, nem a szobában szétválasztani)"
A készülő lakásba ilyet csináltattam. Azt nem tudtam, hogy a vezérelhető relé mekkorát csattan amikor kapcsol
Az eredeti elképzelés az volt, hogy a szobákig menjen a 220, ott majd relé. Na, ez jó hogy nem a szobákba került. Ma már van hegesztés nélküli optika csatlakoztatás, debreceni boltban is árulnak hozzá mindent.
Nekem a digi bekötést úgy csinálták, hogy hoztak szálhegesztőt és meghegesztették helyszínen az optikát, nem nagy varázslat. -
hcl
titán
Töltöttem fel pár fotót, mivel nem bíztam magamban, van bekötve tartalék szál is. Ha érdekelne még valami téged vagy mást, lefotózom. Még a tisztító eszközről lövök képet.
Zsír
Én tudtam kb. hogy miről van szó, meg láttam már optika hegesztést is terepen (nem csináltam, csak láttam
), de sokan lehetnek, akik szöveg alapján nem tudnák elképzelni 
"Ha IoT-t is szeretnél, akkor meg egy jó nagy kapcsolószekrény, amiben lesz hely kalapsínes vezetékes hálóra köthető okosreléknek (meg eleve a világítást és a főbb fogyasztókat is oda kötni közvetlenül, nem a szobában szétválasztani)"
A készülő lakásba ilyet csináltattam. Azt nem tudtam, hogy a vezérelhető relé mekkorát csattan amikor kapcsol
Az eredeti elképzelés az volt, hogy a szobákig menjen a 220, ott majd relé. Na, ez jó hogy nem a szobákba került. -
E.Kaufmann
veterán
-
E.Kaufmann
veterán
A rezet ne temesd, mert a végberendezéseid a közeljövőben úgy is rezesek lesznek még és azon még meg is tudod őket táplálni, ha olyat veszel és a központi switch mellé meg elég lesz egy tökösebb szünetmentes. Cat6A-n is átmegy a 10Gbps, akár 100 méterig, csak akkor árnyékolt legyen és földelve a csillagpontban meg legyen valamennyi védőtávolsága, legalább 20 cm, a kábelek futásánka a villanyvezetékektől. Optika nagyobb távokra és switchek között, esetleg ha akarsz valami videóvágó munkaállomást meg nagy sebességű hálózati tárolót, de rézzel ez sem megugorhatatlan, csak jóra kell tervezni és jó kábeleket kell választani.
-
Flashback
veterán
Próbáltam olyan megoldàst keresni ami daisy chain, a csillagpontos kialakítás helyett.
De ahogy nézem a leghatékonyabb valóban az optika lesz. Minden szobába külön húzva valami nagy optikai switchel. -
E.Kaufmann
veterán
Mondjuk ha működne már az a fránya MLO rendesen és feltehetően a Wifi8 esetén fog is, elég minden helyiségbe max két Cat 6A , amin meg tudsz táplálni egy AP-t (adatokkal és delejjel) és/vagy tudsz rá tenni egy switchet szükség esetén. Nem feltétlen kell majd mindenhová AP, de majd látod, ha valahol szűk a keresztmetszet és elég csak a kábelrendezőben és a helyszínen átkötni.
Ha van különálló épület, garázs fészer, akkor meg valami földcsőben optika.
Ja és a garázsban és az elektromos kapcsolószekrényben is legyen vezetékes net!!!! Hogy miért? Otthoni autó töltők, amik képesek figyelni az egész ház energiafelhasználását pl.
Ha IoT-t is szeretnél, akkor meg egy jó nagy kapcsolószekrény, amiben lesz hely kalapsínes vezetékes hálóra köthető okosreléknek (meg eleve a világítást és a főbb fogyasztókat is oda kötni közvetlenül, nem a szobában szétválasztani), mert szép dolog a Zigbee, ZWave meg a BTHome, de a vezeték a legjobb. -
Flashback
veterán
Hamarosan épitkezünk, jöhet ajänlás hogy épitsem fel a hälózatot. -
hcl
titán
Párat lövök a hétvégén még hozzá. A munkálatokat nem tudtam, így is ferde szemmel nézett az asszony, a gyerektől meg védenem kellett a kábelt mert játszott volna vele. A két végpontot tudom, meg az egyiket belülről, valamint Itt van a két oldal SFP modul diagnosztikai adata:
Én már csak dokumentációs céllal is fotózok mindent, mert megfelelő idő elteltével mindig kelleni szokott, hogy fú, mit hova tettem 2 éve...
-
E.Kaufmann
veterán
Párat lövök a hétvégén még hozzá. A munkálatokat nem tudtam, így is ferde szemmel nézett az asszony, a gyerektől meg védenem kellett a kábelt mert játszott volna vele. A két végpontot tudom, meg az egyiket belülről, valamint Itt van a két oldal SFP modul diagnosztikai adata:
-
hcl
titán
Zsír
Több képet elviseltem volna ezekről 
-
qqcqqc
őstag
Én is inkább attól félek, mennyire tartósak, bár a belsejük egész kulturált, egy régebbi TP-linkké se különb. A gyári tápnak viszont valami félelmetesen vékony a tápkábele, igaz az már a kisfesz oldal és ezek nem esznek sokat, de akkor is
. A tápot lehet, kapásból érdemes cserélni.
Még lehet, rendelek egy két SFP portosat meg egy nem menedzselhetőt, mert médiakonverternek az is jó, de most 2.5GBps USB-s háló cuccokat várok, hogy jobban kihajtsam az eszközöket, úgy is dorombolnak-e.Nálam vannak PCI-e 2.5-ös kártyák és USB-s megoldások is (mini pc). Egész meggyőző a sebessége. Engem az itteni tesztek, leírások győztek meg, hogy ezek a kínai csodák vállalható alternatívák.
-
E.Kaufmann
veterán
Egész jók ezek. Nálam egy 8+2 sfp+ nmanagment nélküli a hálózat alapja és van még egy 4+2-es.
A kettő a falban levő Cat6 kábelen van összekötve sfp+->RJ45 10G adapterekkel. A fő switchre optikával van rákötve az otthoni szerver, ezen proxmox alatt van NAS, OPNSense. Teljesen stabil az egész hálózat.Én is inkább attól félek, mennyire tartósak, bár a belsejük egész kulturált, egy régebbi TP-linkké se különb. A gyári tápnak viszont valami félelmetesen vékony a tápkábele, igaz az már a kisfesz oldal és ezek nem esznek sokat, de akkor is
. A tápot lehet, kapásból érdemes cserélni.
Még lehet, rendelek egy két SFP portosat meg egy nem menedzselhetőt, mert médiakonverternek az is jó, de most 2.5GBps USB-s háló cuccokat várok, hogy jobban kihajtsam az eszközöket, úgy is dorombolnak-e. -
qqcqqc
őstag
Egész jók ezek. Nálam egy 8+2 sfp+ nmanagment nélküli a hálózat alapja és van még egy 4+2-es.
A kettő a falban levő Cat6 kábelen van összekötve sfp+->RJ45 10G adapterekkel. A fő switchre optikával van rákötve az otthoni szerver, ezen proxmox alatt van NAS, OPNSense. Teljesen stabil az egész hálózat. -
Komikaze
csendes tag
Otthonra 2.5G switchet keresek, ránéztem a belinkelt HORACO oldalra, basszus, ez elsőre túl szép, hogy igaz legyen. 8 portos, menedzselhető, sfp+, poe, 26.000, ingyen szállítással...
egy-két gyors review alapján valid a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- új NAGYakku!!! 6-10óra üzemidő, 5G LTE ! Dell Latitude 5330 i3-1215U - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év gar
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- iPhone 14 Plus 85% 128GB (1év Garancia)
- szinteÚJ! FEKETE Surface Pro 10 Intel Core Ultra 5 135U 16GB 1000GB 1 év gar
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest

egy-két gyors review alapján valid a dolog.