Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MárkaLánc
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tybsen
addikt
Azt hiszem, szeretnék venni egy 2018-as ipad 9.7-et a mostani androidos tablet helyett.
Tapasztalat szerint érdemes blackfriday ajanlatokra várni, szoktak lenni 9.7 ipad akciók ilyenkor? Nem nagyon tudom elképzelni, hogy a legolcsóbb 300€ ipad jelentősen olcsóbb pl. 250€ lesz, esetleg 270-280€ valami akcióban talán, de ilyen “minimális” árkülönbség miatt szerintem nem érdemes várni.
A pro verziók esetén talán lesznek nagyobb akciók, de ezek egyébként is jelentősen drágábbak (és bár a tavalyi 10.5 tetszene, de nem használnám ki a tudását illetve leginkább sajnálnám rá a pénzt - ha 500€ lenne akkor is + pen 100€ kb).
[ Szerkesztve ]
-
B.Ricsike
őstag
válasz univerzita #22205 üzenetére
Köszönöm!
Amit még elfelejtettem, hogy Java-t lehet használni iOS alatt? Mert pl. ha enaplot akarok offline írni, akkor az is szükséges.Vagy bármi nyomtatványt kitölteni ÁNYK-val?!
-
nbence94
tag
válasz B.Ricsike #22206 üzenetére
ahogy olvasom napról napra a hozzászólásaidat, egyre tisztább lesz a kép, hogy neked nem lenne megfelelő az iPad szerintem. ugyan már nagyon sokat fejlődött ebben, de az iPad-et anno tartalomfogyasztásra álmodták meg, és ez a koncepció még mindig él.. persze megvan az a réteg aki grafikus, zenész stb. és profi szinten tudja használni, de 99%-unk akik ezt a topic-ot követik emaileket olvas rajta, youtube-ot néz, böngészik, játszik, stb. amire tényleg 100% tökéletes. nyomkodd meg egy ismerősöd iPhone-ját, azon ugyanaz az iOS fut, és gyakorlatilag ugyanazok az alkalmazások, tehát amit egy telefonon tudsz elintézni, ugyanazokat tudod iPad-en, csak nagyobb méretben, kényelmesebben, gyorsabban stb. Ha torrentezni akarsz, egér kell, pdf szerkesztés, filmek tárolása, mindenféle program futtatás akkor mindenhol csak korlátba fogsz ütközni. Tekints inkább az iPadekre úgy, mint egy nagyméretű, nagyteljesítményű iPhone-ra, mintsem windows-os laptopra, és tisztább lesz a kép, hogy mit várhatsz el tőlük. Én már az 5. iPad-emet nyúzom és imádom, de természetesen nekem is ott van mellette windows laptop, ha tartalomgyártásra kerül sor..
-
wm2
őstag
válasz nbence94 #22207 üzenetére
Meg ehhez hozzátartozik, hogy aki Windowson szocializálódott, annak gőze nem lesz hogyan kell használni egy Garageband-et tartalomgyártásra. Megnyitja és már L lesz veszve, mint Ábel a rengetegben (és akkor még az import-exportról nem is beszéltünk). Ezeket a dolgokat meg kell tanulni, ki kell tapasztalni. Idő kell hozzá és lényegesen egyszerűbb azoknak, akik eleve Mac-en szocializálódtak.
Ozora <3
-
Alex91
félisten
válasz B.Ricsike #22209 üzenetére
Rendes OS fut rajta... Sok mindent meg lehet vele oldani, nekem mar van, ami egyszerubbnek is tunik, mint egy asztali rendszeren. De teny, hogy sok mindent egeszen mas logikaval kellene csinalni, van amire nekem sincs meg a hogyan es mivel kerdese... Ami nem jelenti azt, hogy nem lehet esetleg valamit megoldani rajta, csak en nem tudom, hogy milyen app aparatussal, es milyen logikaval...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
wm2
őstag
válasz B.Ricsike #22194 üzenetére
Igazából én erre mindig használtam egy külön gépet. Van egy régi külső SSD-m azon tartom a filmeket, mert az LG TV-m mindent beolvas róla. A H.265-öt is jobban kezeli mint egy régebbi laptop. Ilyen office laptopokat 60ezer körül kapsz már. Elfér az asztalon. De egy alap NUC a TV-re kötve is olcsón kihozható. Még egy 10,5” iPad Pro-val is bőven megúszható egy ilyen beruházás 300k-ból. Vagy veszel ennyiért egy kifutó AIR-t. De komolyan nem értem miért akkora nagy probléma iPad mellett egy szaros Win_PC-t tartani. 🤔
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
B.Ricsike
őstag
De most azért adják ki mondjuk 300ezret, hogy netezzek meg filmet nézzek rajta? Elég butaság lenne. Szerintem ma már a legalapabb dolog pl az Office használata. Ha már ebben is kompromisszumot kell kötni, bajok vannak. Lehet nekem túl nagyok az elvárásaim, de szerintem semmi extra dolgot nem akarok, csak normális hétköznapi használat lenne a cél. Van asztali Gépem, de amellé minek vegyek egy vagyonért mellé egy olyan eszközt, ami nem látja el még a hétköznapi feladatokat sem vagy csak komoly kompromisszumok árán ? Én ennyi pénzért teljes dolgot várnék, nem csak egy netezesre és filmnezesre használható dolgot. Na mindegy, lehet tényleg sokat várok el, de könyörgöm, ha megveszem a legujabb iPadet fél millió forintert, hadd legyenek már magasak az elvárásaim. Ennyiért főzzön, mosson, vasaljon, és hajtsa össze a ruhákat!
Na mindegy, be kell látni, hogy ezt mégsem nekem találták ki. -
tybsen
addikt
válasz B.Ricsike #22212 üzenetére
Az alap igényed az volt, hogy notebook hurcolása helyett mobilabb módon tudjál feljegyzéseket csinálni, rajzolni egyszerűbb dolgokat, pdf szerkeszteni, kiemelni benne, hozzáírni. Aztán excel / word árajánlat.
Szerintem próbát tehetnél, aztán meglátod. Akár egy sima ipaddel, az olcsóbb és akár kiegészítheti a munkádat, annak egy részét megoldhatná vele. Mindenképpen kényelmesebb lenne, mint egy notebookot cipelni.
Ha nem jön be akkor sem egy nagy érvágás - ha meg működőképes a koncepció és kell a nagyobb felület, akkor vehetsz egy nagyobbat.
-
kkdesign
senior tag
Én speciel nagy vágynék ios egér kezelésére, nagyon sokmindenben előbbre vinne, de úgyérzem akkor konkurenciát állítana a régi airnek az apple :/ hisz az is böngészésre, hír írásra lágy hardverigényű feladatokra van, a különbség csak hogy asztali os vs mobil os... de én nagyon díjaznám az egér hozzákapcsolást... :/
-
B.Ricsike
őstag
Én a 11 colos méret, a megbízhatóság, az akku idő, és a minőségi applikációk miatt döntenék az iPad mellett. Szeretem az Apple termékeit, 4 iPhone is van a családban, köztük nekem is, és nem cserélném le másra!
Viszont, úgy tudom, anno az Apple is azt célozta meg célként, hogy az iPad-ek egy idő után átveszik a notebook-ok szerepét, kiváltják majd azokat, és minden ember ilyennel a táskájában és a kezében fog szaladgálni az utcán, filmet nézni az ágyban, vagy utazás közben a gyerek ezzel szórakozik majd, illetve ezen fogják elvégezni a munkájukhoz szükséges dolgokat.Én magamat egy átlagfelhasználónak tartom, aki, mint az előzőekből is kiderül, átlagos felhasználásra szeretne venni egy szuper minőségű, megbízható tabletet. Talán velem van a probléma, mert nagyok az elvárásaim. Megértem én, hogy ez üzlet, hülye lenne az Apple egy olyan gépet a piacra dobni, ami kiváltja a Notebook-okat, hiszen akkor ki venne Macbook-ot vagy Macbook Air-t?!
Én csak azt kérdezném, hogy akkor ki a célközönsége egy 5-600ezer forintos tabletnek, ha ezekhez az általam is említett dolgokhoz, sok-sok kompromisszum, és google-zás szükséges?
Na mindegy, nem kell nekem mindent érteni, amíg megveszik filmnézésre meg netezésre, addig az Apple-t sem érdekli, hogy ki hogy boldogul vele.
Mindenképpen kifogok próbálni egyet, vagy ha esetleg valakinek van ideje, szivesen összefutok vele, és ha megmutatja az általam kért dolgok működését, azt nagyon megköszönöm! Hiszen én, mint egy sima hülye gyerek, rögtön úgysem fogok tudni rajta semmi komolyabbat csinálni. Vagy a boltokban vannak olyanok, akik ezeket meg tudják mutatni, vagy szánnak erre egy kis időt? (Bár gondolom, hiszen az ő érdekük, hogy eladjanak egy ilyen kütyüt) -
Alex91
félisten
-
Süvi
őstag
válasz B.Ricsike #22218 üzenetére
MM helyett érdemes elmenni Icentre, Isytle üzletekbe, ott többet foglalkoznak szerintem a vevővel.
Javaslom megnézni Youtube-os videókat Excel, Word, PPT felhasználásról, Microsoftnak is van IOS tutorialja.
Megszokást minden igényel, az OSX-nek is több esetben más a logikája mint a Windows-nak.(Nem védeni akarom az Apple-t, az árazását meg végképp nem, de szerintem ne 500-600 E Ft-os tabletről beszéljünk, hanem 1300$-os készülékről, amiért az USÁ-ban 8-10 napot, Magyarországban pedig kb. 60 napot kell dolgozni).
Az élet más területén is van olyan, hogy valami nem jó mindenre: pl. az a vágyam, hogy lenyitható tetejű sportautóval járjam a partokat és a várost, de hétvégén jó lenne, ha 4 fő és csomagok is beférnének és időnként horgászni is megyek és az erdőbe, jó lenne ha nem akadnék fenn
Véletlenül sem akarok flamelni, de pont a napokban gondolkoztam, hogy Iphone felhasználók kb. 100.000-120.000 Ft-ot fizetnek telefononként az "IOS rendszerért, az ökoszisztémáért"
-
addikt
5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008
-
ruarua
tag
Sziasztok
Dög lassú lett az iPad 2018-am wifije. YouTube-nál tűnt fel, hogy alig akar betölteni egy videót, míg korábban 1080-ba pillanatok alatt. Oldalak betöltése is döcög. Újraindítottam, nem segített. iPhone ugyanazon wifire csatlakozva szárnyal. Valakinek volt már hasonló tapasztalat?
-
ittakary
nagyúr
válasz ruarua #22225 üzenetére
home + power nyomvatart almalogó megjelenéséig
esetleg próbálhatod a Hálózati beállítások törlését is, de ez töröl minden wifi jelszót
Állítsa alaphelyzetbe a hálózati beállításokat: koppintson a Beállítások > Általános > Visszaállítás > Hálózati beállítások visszaállítása menüpontra. Ekkor alaphelyzetbe állnak a korábban megadott Wi-Fi-hálózatok és jelszavak, mobilhálózati beállítások, valamint VPN- és APN-beállítások.
-
mr.tamasbiro
őstag
Az ipadet ugyanazzal az ID-vel használjam majd vagy csináljak egy másikat?
-
leslieke
Jómunkásember
válasz mr.tamasbiro #22227 üzenetére
Használd nyugodtan ugyanazzal.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
ittakary
nagyúr
válasz mr.tamasbiro #22227 üzenetére
1 ember 1 ID amivel az összes eszközre bejelentkezel
így nem kell többször megvenni az alkalmazásokat, amit egyszer megveszel, mindegyik eszközödre telepítheted
-
sebgutkopf
őstag
válasz B.Ricsike #22218 üzenetére
Az ipad-et szerintem nem érdemes önálló univerzális terméknek tekinteni. Ha a helyén kezeld, tehát munka esetén a fő munkaállomásod mobil kiterjesztéseként, akkor egy jó eszköz, de mindent ne akarj vele elvégezni.
Ha pl office 365 előfizetésed van nagy onedrive tárhellyel, onenote-al stb... akkor a onedrivera dolgozva minden eszközödről nagyon kényelmes, hogy a doksiaid, árkalkulációid mindig nálad lehetnek és kis könnyű eszközzel meg tudod bárhol nyitni és esetleg néhány számot belepötyögni. A pencillel gyorsan jegyzeteket, vagy rajzokat készíteni egy onenote-ba (amid már úgyis van) gyors és könnyű, válad lehet terepen mindig, nem kell bootolgatni, ki/be kapcsolni stb...
Amikor meg érdemi munkát kell végezni, amihez amúgy is nyugalom és odafigyelés kell, azt egy normál pc-n, vagy laptopon meg kell csinálni, amit a onedrive szépen össze tud kötni a mobil léttel.Szórakozásra és tartalom fogyasztásra nagyon jó, de otthon a filmet azért inkább a szép nagy tv-n az élmény és nem egy tableten, míg úton jó szolgálatot tesz.
Itt az örök problematika jön elő, hogy amit jól lehet kezelni az nagy, amit könnyű hurcolni az meg kicsi és macerásabb az összetettebb feladatokban, vagy nem aklalmas rá, de ebben nincs semmi újdonság. Ha tisztában vagy mi mire való és mit mire akarsz haszánlni, akkor megtalálod a neked megfelelő eszközök kombinációját. Igen több eszköz kombinációját, egy tökéletes eszköz nincsen, mert vagy túl nagy lesz, vagy túl kicsi.
-
lordring
aktív tag
Nemrég vásároltam egy Ipad 2018 128GB verziót, előtte évekig egy Ipad Mini 1-et használtam. Az újjal nagyon meg vagyok elégedve: gyors, sokáig bírja, egész jó fotókat csinál, stb. Amitől viszont kikészülök: a régi minihez képest sokkal rosszabban viseli az ujjlenyomatokat. Képernyőtisztítás után 10 perccel már tele van ujjnyomokkal, amik ráadásul normál használatnál is folyamatosan látszanak. A régi minin zárolt képernyőnél volt csak látható a sokk ujjlenyomat és jóval ritkábban kellett takarítani. Nem tudom a laminálás hiánya miatt van-e ez, de már frászt kapok tőle. Valamilyen nagyon vékony jó minőségű fólián gondolkodom, mert így jelentősen rosszabb élmény használni a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
nbence94
tag
válasz lordring #22232 üzenetére
Lehet kapni olyan folyadékot, ami elvileg zsírtaszítóvá teszi a felületet. Ugyan én még nem próbáltam, de szerintem be fogok szerezni valamit mert én az iPad 2018-amat smart case-szel és üvegfóliával használom, és sajnos a képernyőt napi szinten le kell törölgetnem Clean-nel, annyira begyűjti az üvegfólia a lenyomatokat ... van valakinek ilyesmivel tapasztalata? tudom hogy az üvegfólián nincs ez az oleophobic réteg mint a gyári kijelzőn ,de minden nap takarítgatni hogy szép legyen elég macera..
[ Szerkesztve ]
-
Serpiko
addikt
válasz lordring #22232 üzenetére
Nekem is iPad 2018 van csak a 64 GB imádom. Ujjlenyomat nem sok van rajta nekem nem okoz gondot kb. 2 naponta törlöm de nem vészes könnyen lejön. Fólia nekem nincs rajta mondjuk lehet ember függő is ki mennyire zsíros vagy nem az. Haver átjött nyomkodja utána picolhattam. Pedig Gyuros szálkás a tag. Lol.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
tybsen
addikt
Na vettem egy iPad 2018-at meg hozzá egy apple pencilt. Galaxy Tab A 10 után iszonyatos dobozhangja van és kézben fogva folyamatosan berezonál, közepes hangerőn is. Nyilván a kép is kisebb, de ezt tudtam - a 16:10 formátum után persze nagyon fura.
A toll viszont egy vicc, csendes helyiségben egy kopogtatás vele a jegyzetelés. Persze tudtam, hogy van hangja meg tesztekben is említik, de valahogy hangos környezetben nem tűnt ilyen borzasztónak.
Persze a működés oké de nekem ez így nem tetszik.
Online rendeltem helyi MediaMarktban vettem át. Gondolom ilyenkor nincs már 14 nap elállás, ha kibontottam? Töltő meg minden érintetlen. Max eladom veszteséggel, de ez így eléggé csalódás. Hozzá kell tennem persze, hogy ezekről a dolgokról informálódtam tesztekből, de nem gondoltam hogy ilyen extrém lesz.
Szerk: most olvastam, hogy apple készülékeket nem lehet 14 napon visszaadni mert ezek regisztrált készülékek. Mondjuk a pencilt talán sikerül, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
tybsen
addikt
Ausztriában vettem, azürke 32 GB. De megkérdezem majd ma a MM, hogy mit lehet esetleg csinálni. Aztán az is lehet, hogy néhány napig mégis kipróbálom, biztosan nem véletlenül a leginkább kedvelt cucc - aztán eladom veszteséggel ha nem változik az első benyomás és kész.
[ Szerkesztve ]
-
ittakary
nagyúr
válasz tybsen #22235 üzenetére
a sima (értsd olcsóbb) iPad kijelzője nem laminált, mint az Air 2, iPad Pro kijelzője, azaz légrés van az üvegfelület és az alatta lévő LCD között, ezért "kopog".
Vissza lehet vinni 14 napon belül mindent. Értsd MINDENT. Ezek jogszabályok, a Media Markt nem mondhatja, hogy vihetsz mindent, kivéve Apple terméket
Vannak termékek, amiket nem tudsz visszaküldeni, pl pelenkát, fogkefét, stb terméket, itt egy lista a #3as pontban.
Egy iPad nem tartozik egyik kategóriába sem.
Kicsit még keresgéltem: iStyle ÁSZF is azt mondja hogy:
6.8. Az elállási jog gyakorlása miatt a termék(ek) visszaküldésének közvetlen költségét a fogyasztó viseli. E költségek legmagasabb becsült összege: 20.000-Ft azaz Húszezer forint. A fogyasztót csak a visszaküldés költségei terhelik. Az Eladó ezen felül követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból, vagy a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő értékcsökkenés megtérítését.
Szerintem ha beaktiválod és elkezded használni, akkor ezek egyikét sem szeged meg, hiszen csak kipróbálod. Szerintem visszakérheted az árat.
VÁRJUNK CSAK...
Ausztriában vetted? kezdhetted volna ezzel, mert az osztrák jogszabályok nem tudom mit mondanak... itt keresgélek neked már 15 perce magyar szabályok között.... xDDD
Plusz egy gondolat
amikor kijöttek ezek az olcsó iPadek, már az első tesztek során megemlítette valamelyik Youtube-os hogy ezért az árért használtan kapsz iPad Pro 9.7-et ami jóval minőségibb kijelzővel (laminált), jobb hangszóróval, és vékonyabb házzal rendelkezik, ezért megfontolandó egy használt Pro vásárlása.
[ Szerkesztve ]
-
Serpiko
addikt
válasz Szabikaa20 #22236 üzenetére
Upsz! Bocsánat figyelmetlen voltam meg komás. Lolipopinyo! 32 GB van nekem ott a pont.
A titok akkor marad titok, ha arról három ember tud és ebből kettő halott. Névtelen kínai bölcs
-
ittakary
nagyúr
válasz Szabikaa20 #22241 üzenetére
Apple refurbished program: visszaveszik, megnézik a hibáit és ha nincs csökkentett áron értékesítik
-
tybsen
addikt
válasz ittakary #22239 üzenetére
Köszönöm szépen, meghívlak egy virtuális sörre amiért utánanéztél ilyen részletesen, köszi szépen holnap visszaviszem, aztán meglátom hogy mi lesz. Legrosszabb esetben majd veszteséggel eladom valakinek gyakorlatilag teljesen új ugye. Amúgy mindenképpen az én felkészületlenségem az egész, részletesebben ki kellett volna előtte próbálni valahol meg összehasonlítani a régi tablettel, szóval kicsit azért persze lelkiismeret furdalásom van, mert visszaviszem.
[ Szerkesztve ]
-
B.Ricsike
őstag
válasz sebgutkopf #22230 üzenetére
Én megértem, ez egy, ha sarkosan akarok fogalmazni, a tökéletes 2. munkaállomás.
Amivel magaddal tudod vinni a dolgaidat, és le tudod azokat játszani máshol, vagy meg tudod nyitni máshol, vagy hasonlók.
Teljes értékű majd akkor lesz (szerintem), ha megkapja az OSX-et. Addig csak tényleg, effektíve egy nagy iPhone. Az meg számomra most nem igazán szükséges, lévén, hogy egy kisebb iPhone-om már van, fél milliót meg k**vára nem ér meg ebben a formában! Legalábbis egy átlagfelhasználónak biztos nem! Aki zenéhez, vagy más profibb munkához használja, annak lehet más a véleménye, de az ezzel pénzt keres, az más tészta!Egy szó mint száz, nagyon szépen köszönöm az útbaigazítást, és a rengeteg segítséget, valamint hasznos tanácsot, és hogy megmentettetek egy rossz döntés meghozatalától, nameg nagyon sok pénz ablakon való kidobásától!
Sokszor vissza fogok azért még nézni ide, mert bízom benne, hogy szép lassan, amiket szeretnék, hogy jól működjenek, azok előbb utóbb, valami megoldással működni is fognak! Na akkor már érdekel a dolog!
Alex91 hozzászólásodra csak annyit reagálnék, hogy igen, nem mondom, hogy nem velem van a gond, és biztos, hogy a kisfiam ha esetleg majd olvassa 10 év múlva ezt a fórumot, és visszaolvas idáig (sosem fog, de sosem lehet tudni ), majd jól kiröhögi és egy looser-nek tartja majd az apját! De ez így természetes. Igen, ezen nőttem fel, a PC-n, biztos, hogy így is gondolkodom, de azért olyan nagy ördöngősségeket nem kértem! Átlag felhasználást akartam, amiket a midennapokban is használok én is, és rajtam kívül szerintem még több millió ember.
De ha ezekre azt mondod, hogy van megoldás, csak másképp kell gondolkodnom, akkor szivesen beszélgetek veled akár privátban is, és veszek egy ilyen készüléket, mert akkor megtanulom használni, és átállítom magam. 32 évesen még csak tudok egy kicsit változni (Bár a párom szerint, már csak rosszabb leszek!) -
Alex91
félisten
válasz B.Ricsike #22248 üzenetére
Szerintem meg esetleg egy iPad 2018-at erdemes lenni kiprobalni, vagy Air2-ig egy hasznaltat. Nalam 1 asztali es 2 noti mellett 90%-ban a napi tevekenysegemet megoldom iPad-del. A felesegem meg mondjuk inkabb iPhone-ozik.
Mondjuk alapvetoen tartalom fogyasztas, de nekem ez sok szempontbol kenyelmesebb hasznalni. De latszik, hogy sok minden itt egyen fuggo. En nem nyomkodom pl. a telot, nekem kicsi a kijelzoje. De ugyan ugy van amihez inkabb a 21”-os kijelzo fekszik, mint a 9,7”...
Ja, es remelem, hogy macOS nem lesz ra, azt jol mondjak, nem erre a keszulekre valo...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
pethYeti
addikt
Valaki tudna ajánlani valami iPad tartót ami ágyban se dől el olyan egyszerűen? Valami olcsó eBay-es kellene.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest