- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gondwana
addikt
-
Gondwana
addikt
- 8/16 GB PATA SSD
Inkább egy IDE-CF átalakító és egy CF. Ha a SW oldalát rendesen optimalizálod, hogy ne írkáljon állandóan, akkor egy 133x sebességű is megfelel. (CF választásnál arra figyelj oda, hogy pl. Kingston 8GB 133x kártyák csak 3.3V-ról működnek, 5V-ról nem, tehát gépbe HDD helyett max. X40/X41-be jó)
- 14" S-IPS panel
Ilyen (tudtommal) nincs: IBM IPS-sel csak 15" létezett, egyébként meg nézd össze, hogy a kábelek kompatibilisek-e a választott másik kijelzővel panelcsere előtt. -
asci
tag
Lett egy Thinkpad T21-em
Fejleszteni szeretném, lehet ugyan nincs értelme, ezért egyelőre csak tájékozódásképpen érdeklődnék, hogy az alábbiak mibe kerülhetnek:
- 8/16 GB PATA SSD
- 14" S-IPS panelTudom, nem egy mai gép (~8-9 éves...), de jó állapotban van. 512MB memóriával, 20GB hdd-vel van felszerelve, a teljesítménye elegendő.
-
Puma4
tag
Sziasztok!
Laikus vagyok, így a véleményeteket szeretném kérni a következő témával kapcsolatban:
Mivel nem használok erőforrásigényes progikat, így X200S-re felraktam a TPFancontrol nevű progit, hogy a venti ne menjen fölöslegesen állandóan 38 fokra hűtve a procit. A program alapbeállításként a 65-60 fokok között tartja a proci hőmérsékletét, 65-nél be, ill. 60-nál kapcsol teljesen le.
A kérdésem az lenne, hogy hosszú távon a procinak ez a hőmérséklet nem megterhelő-e?
Napi 12-14 órát használom a gépet szövegszerkeztésre.
A videokártya 52, míg a merev lemez 37 fokra áll be.Szóval hagyhatom fenn a progit?
Így egyébként kb. 10 percenként kapcsol be a venti úgy 15 másodpercre és ennyi, a venti szempontjából ugye nem mindegy egy folyamatos meneteléssel szemben...Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
lapa
veterán
csak érdekességképpen: csináltam pár mérést a gépek fogyasztásáról DC betáp esetén.
az eredmények mondhatni megdöbbentőek, a DC-DC konverzió az eredeti Lenovo DC töltővel alig több, mint 50% hatásfokkal működik. ebből nemigen lesz épeszű napelemes rendszer, az tuti.
persze ha még a T43p-t sikerül is valahogy direktben hajtanom 12v-ról, a T61 a dokkal mindenképp 20V-ot fog kérni. márpedig ez utóbbi megy folyamatosan, ott lenne fontosabb a takarékosság.
összehasonlítási alapnak a startup interrupt menüt raktam be mindkét gépnél, a BIOS-ban az energiatakarékosság ("max battery") van preferálva.
egyetlen dolog maradt ki: a T43p notinál mért fogyasztása. ennek ugye a táp hatásfoka szempontjából lett volna jelentősége, hátha a 12v --> 16v nagyobb hatásfokkal üzemel. sajnos nem volt már szívem még egy töltő kábelét lenullázni, pedig ez kellett volna a méréshez.
továbbra is érdekelne tud-e valaki bármilyen módszert a T43p ésvagy a T61 közvetlen 12v-ról hajtására.
-
_ak_
addikt
válasz
jorgecosta #7489 üzenetére
Bár nem tudom, h cserélhető-e, de kétlem. Emlékeim szerint ilyen esetben resetelni a biztonsági funkciókat, nem tudom mik és hol vannak az R61-ben, de a biost átkutatva biztosan megtalálod azokat. Ha minden igaz, magát a security chipet is le lehet tiltani.
-
jorgecosta
csendes tag
sziasztok,
egy olyan problemam van, hogy a thinkpad r61i-m elhalalozasi tuneteket mutat.
megfagyott, azota pedig a 4x4 sipolasos hibakodot produkalja, ami a lenovo oldala szerint alaplap es azon valamifele "security chip" hibaja.
megprobaltam trivialis megoldasokkal feleleszteni: aksi, memoria eltavolitasaval - sikertelenul.
latom a kezikonyv szerint ugyan, hogy ezek utan milyen modon lehetne nekiesni annak a csipnek, de oszinten szolva ehhez mar kevesnek erzem magam.a kerdesem a kovetkezo lenne. mi ez a security chip? ennek az eltavolitasaval mukodokepes-e egy alaplap? ha nem, mennyibe kerul egy uj?
ez tobb kerdes is, de egyben ugy hangzana: mi a teendo? teljesen tanacstalan vagyok...
barmilyen valaszert rendkivul halas lennek.
koszonom elore is, udv:
balazs -
jtrompi
csendes tag
Egy másik cikkben is ez szerepel:
"According to the IT staff, the space station is equipped with 68 IBM ThinkPad A31 laptops and 32 Lenovo ThinkPad T61p devices. The laptops are all connected via Wi-Fi access points, and “there’s also a dedicated IP phone for phone calls and some limited video-conferencing abilities if astronauts need to see their families.”The Internet connection is also relatively speedy. The Astronauts have connections speeds as high as 3Mbps up and 10Mbps down, which is comparable to most home DSL connections."
10Mb/s le és 3Mb/s feltöltési sebesség szerintük realtively speedy.
Nesze neked,PR Telecom,majd beküldöm nekik a cikket,hogy az ISS-en ilyen a net.vazze...
-
jtrompi
csendes tag
Az a30-at nem ismerem,de rémlik,hogy olvastam a wikipedia-n,hogy az ISS-en a31p-ket (is) használnak még. Idézet a cikkből: "As of early 2010 the Space Station is equipped with 68 ThinkPad A31p computers plus 32 new Lenovo ThinkPad T61p laptops "
Lehet,hogy én nem értem,de hová fér el 100 db notebook egy űrállomáson? -
Tim82
félisten
válasz
jtrompi #7482 üzenetére
Igen, pontosak ezek azok, amiért p-t veszek.
A T41p előtt egy T40-em volt (meg X20 és A30, utóbbira Shadowfaxék még szerintem jól emlékeznek - nagy batár DTR gép, de a legjobb fényerejű kijelzővel, amit addig notebook-ban láttunk
), azt is szerettem, de a T41p nyújtott még annyi apró pluszt, hogy úgy gondoljam, megéri a váltás.
Nekem is inkább a 14" méret, 2.2 kg vagy az alatti súlyú gép a megfelelő, bár gyakran elcsábulnék az IPS kijelző felé...
-
lapa
veterán
üdv. van valakinek ötlete hogyan lehetne egy T43p-t 12v dc-ről közvetlen hajtani? a minimális fogyasztás lenne a cél.
még nem vágtam szét a dc adapter kábelét, hogy kimérjem, de melegszik, ami azt jelenti, hogy az is feleslegesen fogyaszt. tiszta, hogy csupán 3-4 wattról van szó jelen esetben, amit meg lehetne spórolni. a slim dc adapter eleve úgy kezdi, hogy (20v kimenet esetén) felnyomja a 12v bemenőt 28-ra (a "bumszlival"), és már az megy bele a tápba. a táp visszaveszi 20v-ra, aztán a noti tovább osztja lefelé. ezt a vargabetűt szeretném kihagyni.
odáig jutottam, hogy a 600-as szériához hasonlóan nem lehet egyszerűen a két akksi pinre kötni a feszt. ilyenkor elindul a gép, de csak a vcenti zúg fel és áll lassan vissza alapra, kép nincs.
szétbarmoltam emellett egy rossz akksit. ennek a cella kimeneteire (cellák nélkül) ráadva a 12v-ot ugyan elindul, de két akksi led villogás után leáll. a 3 pár cella közé megy 1-1 további draut, ezeket ugye szintén leválasztottam, valszeg ez nem tetszik neki. a cellákkal együtt nem mertem semmilyen külső feszt rákötni.
próbáltam még olyat, hogy lecsíptem az akksi nyákjáról csak az érintkezős részt, mert vannak kis mütyürök a 4 + 1 érintkező között. arra gondoltam lehet, hogy valami egyszerű validáció (motorola teló töltő csatijában van hasonló). szóval lecsíptem a csatlakozós részt az akksi nyákjáról és ezekkel a mütyürökkel együtt adtam neki a 12v-t. erre be sem kapcsolt.
nincs több ötletem. esetleg lehet az a baj, hogy a táp 12,42v-ot ad és azt hiszi túl van töltve az akksi?
tudom, nagyon ráérek...
-
jtrompi
csendes tag
Értelek.Akkor a komolyabb gpu,az extrák és a jobb display miatt veszel p-t. Láttam az express-en egy hirdetést,ahol 15"-os 43p volt eladó (lejárt hirdetés) 100k-ért,bár én inkább a 14"-os,vagy még kisebb kijelzőket kedvelem. Az x200tablet,amit említettél..na az nagy sóhajtás...tetszik,de annyiért
Ha megnyerném a lottó ötöst, (0-hoz konvergál ugye a valószínűsége),akkor mindegyik t és x és w szériás gépből vennék egyet és lezsírozva elraktároznám az ínségesebb időkre. Magamnak meg megtartanék egy x201-et. -
Tim82
félisten
válasz
jtrompi #7480 üzenetére
Ha csak az alaplapot vesszük, akkor a jobb VGA-ban (ATI FireGL T2, 128 MB memóriával ~ Radeon Mobility 9600 CAD-ra kihegyezett változata).
Ha úgy általában a modellt, akkor a sima T4x-ekben opcionálisan lévő extrákat (bluetooth, wifi, gyakran DVD-író stb.) a T4xp-modellek alapból megkapták. Ráadásul jobb minőségű és felbontású panelekkel voltak szerelve: 14" -> 1400*1050 (SXGA+), 15" -> 1600*1200 (UXGA+), a 15" modellek nem TN+, hanem IPS kijelzőket kaptak, remek színhűséggel és betekintési szögekkel. Azt hiszem, a T60p óta alig van IPS kijelzős Thinkpad, bár pl. az X200 tablet elvileg azzal van szerelve. Meg mintha a W széria volna a p-s modellek utódja, azok is biztosan kaptak...
-
-
Tim82
félisten
válasz
jtrompi #7476 üzenetére
Köszi, de kifejezetten T41p alaplapot nehéz keríteni. Nekem meg az kéne...
Amikor működött, akkor nem volt gond a képpel. A fagyás pedig random módra jött elő, nem mozgatástól, így nem feltételezem, hogy a GPU meghibásodása lenne az ok. (Ha mégis az volna, tudok helyet, ahol a GPU újraforrasztást 30 ezer Ft körüli áron megcsinálnák, csak nem vagyok benne biztos, hogy megéri...)
Egyébként van válságterv: egy segítőkész fórumtárs segítségével veszek majd egy jó állapotú, szintén 14" T43p-t úgy egy hónap múlva (akkorra jobban állok anyagilag), és szinte mindent (akku, vinyó, ODD, magyar billentyűzet) átpakolok bele a T41p-ből. A fennmaradó cuccokat meg eladom. Mivel az utóbbi időben meglehetősen olcsón lehet jó T4x-szériás gépekhez jutni, valamivel jobban jövök ki, mintha aranyáron próbálnék új alaplapot keríteni.
Két dologra kell majd figyelmet fordítanom: egyrészt a T43p-be már DDR2 memória való, másrészt a T43p a SATA-PATA átalakító miatt a nem-IBM firmware-s és 120 GB-nál nagyobb vinyóknál sípol, hogy "ilyet nem eszek!" Persze, vannak metódusok az idegesítő hibaüzenet kikerülésére.
Addig meg kihúzom a Portege M300-zal, az sem rossz gép, bár összeszerelési minőségben a Thinkpad-ek mögött kullog jóval.
-
-
jtrompi
csendes tag
Sejtem,h nem vigasztal,de t41p-s alaplap nem fordulhat elő elfogadható áron itt az aprók közt? Kérdezzem meg a srácot akitől a palmrest-et vettem?
Trompi -
evone
őstag
Milyen 2 gigas modult ajanlotok X41-be? Legtobbszor azert lassu mert kurva sokat swappol, ezt kikellne iktatni.
-
Tim82
félisten
válasz
Napfénysüti #7471 üzenetére
Sem időm, sem pénzem nincs most javíttatni, úgyhogy a lehető legrosszabbkor halálozott el (mert most már nem is reagál a bekapcsolásra, illetve a venti felpörög, meg az áramforrást és az akkutöltést jelző LED kigyullad).
-
evone
őstag
Azt hiszem sajnalom hogy nem X61s-et vettem annak idejen a T61 helyett, nagyon bejon ez az X41.
A felbontassal sincsen kulonosebb bajom, csak a lassu vinyoval.
Meghat nagyon tetszik a gep is, nagyon jo hogy ilyen vekony a keret a kijelzo korul.
-
csiktor
tag
válasz
csiktor #7462 üzenetére
Megoldódott. Elég érdekesen...
Meguntam a winfost. Leszedtem/újraraktam minden drivert/programot, sok-sok restart és semmi. Csináltam egy Ubuntu live usb-t persistent móddal, ami meg nem indult el normálisan, viszont boot közben villogtatta a bt/wlan/3g ledeket.
Visszatértem windowsba, tellepítette a 3g modem drivereket, újraindítottam és feltámadt a mobilnet.
Az Ubuntunak már csak a szelétől is megijedt a windows és beadta a derekát, csak le ne cseréljem... Ezt kell csinálni. Ijesztgetni!
-
Tim82
félisten
Nah. Attól félek, alaplaphibás lett a T41p-m, legalábbis mással nem tudom megmagyarázni a random fagyásokat, amiket produkál.
Kezdődött azzal, hogy kb. 3 napja, egy szép tavaszi este lecsuktam a fedelét, hogy elmenjen sleep-be. S lőn reggel s ő nem akart magához térni. Oké, némi várakozás után kikapcsoltam. Azóta fagy.
Eredetileg arra gyanakodtam, hogy a BMDC hibásodott meg benne. Legalábbis XP alatt mindig akkor halt be, amikor a bluetooth LED aktivitást jelzett. (És úgy tűnik, Windows-nál minden boot-nál legalábbis ellenőrzi, hogy van-e bluetooth.
) Így kb. minden 10. boot-olási kísérletnél jutottam el odáig, hogy fel is állt a rendszer...
Rendben, húzzuk újra az oprendszert, hátha a driverrel van probléma. Nem segít. Váltsunk oprendszert. Linux (Ubuntu 9.10) alatt valamivel stabilabb, ki lehetett kapcsolni a bluetooth-t, úgy, hogy boot-nál se ellenőrizze. De itt is fagy időnként. Merevre. Csontra.
A gép eléggé meleg szokott lenni, köszönhetően a FireGL T2-nek: 55-60 fok az átlaghőmérséklete, de 65 fölé nagyon ritkán megy.
Valakinek valamilyen ötlet? Egyéb hibajelenséget nem produkál, USB-portjai működnek rendesen, a képpel sincsen semmi gond, szóval ez nem a T4x-szériánál megszokott móka...
-
bwoay
nagyúr
-
csiktor
tag
Hali!
Adott egy TP X200 Ericcson 3G modemmel + Win7. Minden működött gyönyörűen. Frissítettem System Update-el a drivereket, feltolt egy új Access Connections-t. Újraindítás után eltűnt a 3G modem, bekapcsolni nem tudom, az eszközkezelőben nem látszik. GPS része sem megy.
Leszedtem a driverét, visszaraktam a régi Access Connections-t, mégsem lett jó.
Korábban is csinált már ilyet: frissítés után nem ment az OSD menü. Visszaraktam a régi drivert és jó lett. Most viszont ez sem segít. Eddig ahányszor frissítettem mindig szarabb lett valami...
Esetleg valakinek ötlet? Most nem szívesen tolnék Win 7 reinstallt...
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Segítség kellene:
T42 laptopra tettem fel xp-t, és már nem tudom mit telepítettem fel ahhoz, hogy a Touchpad.od ne menjen az egér gombja. (tudjátok, mikor csak ráteszem a kezem).
Feltettem az Ultranav.ot de ott nem lehet ezt beállítani. -
metal01
őstag
Úgy néz ki, hogy megoldódott a probléma. Kissé instabilak a w7 driverek :/
-
metal01
őstag
Hali!
T400-hoz W7 64 bites driverek vannak? A hivatalos oldalról töltöttek nem akarnak működni. A WIFI, és a LAN halott nálam, hiába telepítem fel.
Ötlet?
-
taltos
senior tag
válasz
harom.14 #7451 üzenetére
A fura érzést szerintem a merev váz fölé húzott műanyag réteg és a váz és a műanyag réteg közötti esetleges távolságból fakadó következmények adják. Úgy kell elképzelni, mint az embernél a csontot és a csonton lévő szöveteket. Ha erős terhelésnek van kitéve (leejted, rálépsz stb.) Akkor a belső váz minden más notebooknál erősebb terhelést elvisel. ha viszont kissebb nyomás éri csak, akkor nem horpad (mert műanyag a külső borítás), mint mondjuk egy MacBook Pro.
Strapabírásban nem problémásak a ThinkPadek (a T/W 400/500 és azelőtti notebookok (az újakról nem tudok sokat, lehet azok is jók)), ami gond lehet az a kijelző minősége, és a fent említett műanyag külső borítás "érzése".
-
Tim82
félisten
Olyat látott már valaki, hogy egy T4x-szériás noti BMDC miatt fagyjon? Van ilyen?
-
Mboy
csendes tag
Nem értem miért de nálam nem működik a Lenovo outlet lapja.
Szeretnék pár dolgot megnézni de mindig hibát ír ki. -
adorjant
őstag
válasz
harom.14 #7451 üzenetére
d620hoz képest a thinkpadek burkolata szerintem kellemesebb a kéznek.
t61 vs t400: egy fokkal,de tényleg csak ennyivel,talán a t61 masszívabbnak érződik,de az 15ös,a t400 pedig kisebb,talán ez a felépítésben is jelent valamit. használat közben abszolút nincs különbség,mindkettő néma,billentyűzet ugyanolyan frankó,kijelzőkre sincs panaszom...Tx10 desgin meg nem igazán tetszik...
-
harom.14
tag
Üdvözlök mindenkit!
Ideális esetben olyan embert keresek, aki találkozott már T410-el, T61-el és Dell D620-al. (Bocsánat, hogy belekeverem az utóbbit is ebbe a topikba, remélem nem utáltok ki érte...) A jelenlegi gépem egy D620-as már majdnem 3 éve és szeretném lassan lecserélni. Az új jelölt paraméterei alapján egy T410 (vagy esetleg T4[01]0s), viszont vannak kételyeim a fizikai felépítésével kapcsolatban. Egyszer arra voltam szorulva, hogy pár hétig egy T61-est használjak. A gép belsejével amúgy semmi problémám nem volt, viszont kicsit nehéz (bár ez normális, mert a 15"-os verzió volt), ellenben egyáltalán nem éreztem olyan masszívnak, mint a saját gépem. Olyan recsegő, törékeny, kicsit gagyi érzést keltett amikor mozgattam, kinyitottam/becsuktam. Tudom ez furcsa, mert elvileg a ThinkPad-eket dícsérni szokták ilyen szempontból. Ráadásul már nem is tudom hol, de mintha pont erről a modellről (T61) olvastam volna, hogy legendásan masszív.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy a T410 (ill. s-esek) vázának felépítése milyen a T61-éhez képest? Ill. ha valaki használt/fogott már D620-ast, akkor kíváncsi lennék az ő véleményére is. Csak én vagyok elfogult vagy jól érzem, hogy annak masszívabb, komolyabb felépítésű a váza?
Előre is köszi a válaszokat, és remélem nem indítok valami flame-et ezzel...
-
bwoay
nagyúr
válasz
Giovanny #7448 üzenetére
persze, hogy van súlyban különbség, pont az a T400s lényege, hogy jóval könnyebb, laposabb gép, végülis egy T400 light, ami a teljesítményre is igaz, hiszen gyengébb, alacsonyabb fogyasztású processzor van benne. mondjuk a taperolós kijelzőnek egy ilyen (non-tablet) gépnél semmi értelmét nem látom, de legalább ront a képminőségen az érintésérzékeny réteg. SSD nélkül meg szerintem kellően visszafogott a teljesítményt a lassú 1.8"-as HDD miatt, bár ilyen téren nincsenek tapasztalataim, az enyémben előbbi van.
-
Antonio
senior tag
aztnemjóját behabehu ...
miután elolvastam az írásod 0.5 sec alatt megtaláltam illetve pont odanéztem
most erre mit mondjak....szerintem eddig nem volt ott
na jó igazság szerint anno nem is kerestem nagyon (mert automata és nonstop megy) és az maradt meg bennem hogy nincs rajta... ha most nem mondod biz isten ebben a tudatban haltam volna meg
kösz
-
netseft
aktív tag
válasz
Giovanny #7445 üzenetére
A T400/T400s kifutó széria már, T400s-t US Lenovo Shop-ban már rendelni sem lehet, T400-ból is csak integrált grafikus vezérlővel van. Én a helyedben mindenképpen T410-et vennék, hardveraprón vannak igen korrekt emberek, akitől jó áron vásárolhatsz.
-
Giovanny
őstag
bwoay Igen,én is úgy gondoltam,csak egy kicsit homályosan fogalmaztam
De mondjuk egy utólagos "házi" ram illetve hdd cserénél nem jár garanciavesztéssel ?
netseft Nagyon friss ez a dolog nekem most,de jobbnak tűnik egy i5 konfiguráció.
Jobb lett volna egy sima T400 kapcsolható vga-val,csak most itt az T400s meg T410 nem is tudom,az ember mindig jobbat akar....
-
Giovanny
őstag
Sziasztok,eladósorban van az asztali gépem (meg is van rá a vevő ) és 2 hónapig esténként olvasással töltöttem az időmet egy i7 konfiguráció után,csak hát hirtelen úgy döntöttem hogy laptop lesz helyette.Néztem különböző laptopokat és maradtam a Lenovonál mert eddig is igaz egy R61 volt.Nos amit kinéztem az egy T400s és T410 modellek,csak nem igazán tudok dönteni melyik is legyen,itt az aprón majdnem egy árban vannak perpill.Van -e lényeges különbség a két gép között ? Azt olvastam hogy a T400s-ben 1.8" HDD van és a T410 milyen van?Nagyon megköszönnék annak aki segítene a döntésben.Átlagos felhasználásra kell a gép,Pinnacle Studio HD szeretnék még használni de gondolom ehhez kell erősebb Vga
Szóval minden infónak örülnék ami segítene a döntésben.Előre is köszönöm !
Üdv. János.
-
Antonio
senior tag
valamikor 2008. végén vettem november környékén akkor viszonylag új volt
R500
Type: 2732-32Gidőközben lehet megérezvén hogy le akarom törölni az alkalmazást stb mire hazaértem jó lett a rendszer
(még hogy a gépnek nincs lelke)
3-4 napig szenvedett most meg este jó volt
... (pókereztem úgy hogy ment vagy 6-7 órán keresztül)
de ha legközelebb megint előfordul megteszem amit tanácsoltatok
mindenkinek köszönöm a segítséget!
-
jtrompi
csendes tag
Üdv! Köszi a tippet nektek,sikerült palmrestet kapnom,sőt,ha már ott voltam,vettem a sráctól egy atheros wifit is.
Most olvastam az aprók közt,h valaki megválik egy X61-től. Szerintem elég drágán,de nem is ez a lényeg,hanem az első üzenet,amit kapott: "Szia,csere egy remekül működő, 1,5 éves HP Pavilion-ra?" Nekem volt Compaq-om,a főnökömnek két HP-je, és- talán ezért- eszembe nem jutna becserélni a Thinkpad-et ilyesmire. -
brd
nagyúr
Próbáld ki, hogy egyáltalán jó-e: néhányszor töltsd fel teljesen, és nézd meg, hogy ezek közben, egyrészt mekkora kapacitást ír a Power Manager, másrészt, hogy meddig bírja róla a gép, és ha kb. a várható időn át képes működtetni a gépet, akkor töltsd fel 40%-ra, majd rakd el hűvösre; nem muszáj hűtő, de lehetőleg 0 °C közelében legyen, és inkább felülről közelítse, ne alulról, továbbá nedvesség se érje lehetőleg. Aztán félévenként nézz rá, hogy nem csökkent-e a kapacitása 20-25% alá, ha igen, akkor töltsd fel 40%-ra megint. Ennél jobbat nem tehetsz vele, a mai tudásunk alapján.
Ha így jársz el, akkor nem sok baja lesz 2 év múlva sem. -
Khaal
őstag
Mindenképp kisebb és könnyebb darabot szeretnék és mivel leginkább filmnézésre használom, a szélesvásznú kijelző felé hajlok, így bár nagyrészt elégedett voltam a T40-el, úgy néz ki a következő laptopom nem Thinkpad lesz (HP NC2400 jelenleg a kiszemelt). Mondjuk még gondolkozom egy X200-on, de igazából nincs szükségem olyan gyors és drága gépre.
-
Mboy
csendes tag
Hali.
Ha most veszek jó áron új 9 Cellás,85WH aksit, W500-hoz és csak kb 2-2,5 év múlva használom jóljárhatok? -
Khaal
őstag
Eladtam a T40-esemet, pár alkatrész (port replikátor, akku, dvd-rom, billentyűzet, palmrest) viszont a nyakamon maradt, ha esetleg érdekelne valakit: [link]
-
Peter M
tag
Access Conection-t csak rendesen be kell állítani, szerintem a Win nem tud egyedi proxy gateway és ipt állítani aszerint, h éppen munkahely otthon vagy wifi az meg képes rá. Ha erre nincs szükséged unistall ha van akkor csak tölts vele egy 20percet, hogy belődd...
On W500....
-
HXY
addikt
válasz
Antonio #7418 üzenetére
A többiek is írták, h. az access connection-t gyaluld le, mert egy rakás xxx. Gyaluld le a wifi drivert is. Ha ez megvan, akkor az intel oldaláról szedd le a legújabb drivert. De csak a drivert, az oprendszer majd kezeli a hálózatokat. Ha ezzel is megvagy, és megy a net, akkor az eszközkezelőben kapcsold ki a vezeték nélküli hálózatok energiatakarékos működését!
Nálam ez okozta az állandó kapcsolatmegszakadást.Amúgy meg de szeretnék a szomszédod lenni!
-
Antonio
senior tag
sziasztok,
(becopyzom ide is hátha valakinek ismerős a jelenség)újra előjött egy hiba jelenség
Röviden,UPC internet
modem
router NETGEAR WPN824 v.2gépem Lenowo thinkpad R500, IntelR wireless wifi link1500 gyári vista
a szituáció 10-20 perecenként megszakad a kapcsolat a routerrel, és nem lehet visszalépni , wireless adja be a kulcsot és nem lehet visszakapcsolni, sajnos nincsen a gépen külön fizikai kapcsoló hanem csak szoftveresen lehet ki-be kapcsolni . Másrészről úgy belassul a rendszer (főleg a nettel kapcsolatos funkciók) hogy a leggyorsabb megoldás a rendszer restart, utána minden jó (10-20 percig).
lefuttattam a Vista saját Intel PROSet/wireless eszközök diagnosztikai tesztjét (fagyás után) és kiírja hogy
Rádió teszt: nem felelt meg "Nem állapítható meg a rendszer rádió állapota"A hétvégén próbáltam máshol is használni a wireless-t , és most már biztos hogy ez a jelenség kiváltó oka ugyanis régebben is ilyen esetek után jött elő.
Nagyon megköszönném ha valaki adna valami tanácsot legalább azt hogy mit nézzek meg, milyen adatra van szükségetek hogy tudjatok segíteni!
Nem értem hogy miért szakad meg a kapcsolat (pláne hogy semmit nem állítottam) miért baj az ha én máshol is használom a wireless-t
És mitől javult meg régebben is 4-5 nap után? (ugyancsak mindenféle állítgatás nélkül?) érthetetlen
Persze mondhatnátok hogy akkor várjak, de lehet az a 4-5 nap most több leszNagyon fontos lenne a stabil net !
előre is hálás köszönet
-
gecsoz
aktív tag
-
gecsoz
aktív tag
A gond az, hogy az advanced menüben kiválasztom a "delete backups" fület, akkor megjelenik egy új ablak, a listával, hogy milyen mentések vannak.
Na és itt nincs semmi..
emiatt a delete gombot sem engedi kiválasztani.
ilyen pedig, hogy "delete from the newest backup to oldest" ilyen meg nincsen :| -
taltos
senior tag
No, rákerestem. Elvileg: start -> program -> thinkvantage > rescue and recovery -> select advanced tab and click on delete backup, delete from the newest backup to oldest.
Ezzel tudod visszanyerni a hiányzó helyet.
Ezután kapcsold ki a backupot, mert a probléma lényege, hogy a backup arra a HDD-re készül, amiről a backup készül.Ennél többet sajnos nem tudok, mert én nem a Lenovo megoldását használom. Én úgy csináltam, hogy egy friss install (mindent rendesen beállítva) után csináltam egy backupot DVD-kre, azután meg az asztali gépemmel párhuamosan egy az asztali gépemben lévő külön HDD-jára backupolunk hálózaton keresztül.
-
gecsoz
aktív tag
Na igen, de akkor most mit tegyek?
Nyeljem le, hogy eltűnt 50GB a HDD ről?
Valahogy nem szeretném a frissen újratelepített rendszert emiatt megint újra telepíteni..
Vagy csináltassam végig a mentést megint, és reménykedjek, hogy másodszor jól cisnálja?
De mi van ha végig sem megy, mert nem lesz elég hely a HDD -n a mentéshez?
És megáll úgy, hogy marad 1-2 giga hely.. és akkor arra varhatok gombot.. -
taltos
senior tag
Tisztán emlékszem, hogy valahol már olvastam erről a problémáról, és valamiért úgy rémlik, hogy ebben a topicban (de nem biztos). Akkor azt hiszem annyira jutottak az érintettek, hogy kiderítették, hogy ezt csak az elsőnél csinálja, utána már rendesen működik.
Mondjuk én a Win 7 beépített backupját használom, nem találkoztam még a problémával.
-
gecsoz
aktív tag
Erre valaki valamit?!?
-
gecsoz
aktív tag
válasz
metal01 #7391 üzenetére
LED kijelzőről nem tudok nyilatkozni, tudtommal nekem nem az van.
De a T400 -am 1440*900 -as felbontású. Egyáltalán nem szemgyilkos, nagyon könnyű volt megszokni, és azóta vicces ránézni minden más kissebb felbontású gépreSzerintem ez a legjobb kijelző méret/felbontás arány!
-
HXY
addikt
12 col 1280x800 = 125 dpi
12 col 1440x900 = 140 dpi
13 col 1280x800 = 113 dpi
13 col 1440x900 = 128 dpi
14 col 1280x800 = 107 dpi
14 col 1440x900 = 120 dpi
15 col 1280x800 = 98 dpi
15 col 1440x900 = 110 dpi
15 col 1680x1050 = 129 dpi
15 col 1920x1200 = 147 dpiÉn a 120-130 közötti dpi -t tartom ideálisnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged