- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
q13579
senior tag
Próbáltam már, sajnos nem sok eredménnyel. Kompresszor + airbrush készlet szórófeje, elég nagy nyomással, ki is jött sok valamennyi por, de semmi extra. Azt hittem sokkal koszossabb, hogy így megadja magát. Nem változott semmi. Korábban is volt ilyen, de utána elindult. Most sajnos nem ez történt.
Ja és az e-bay tippet is. Én is nézegettem, ez jónak tűnik, bár nem ez a modell száma az enyémnek...
Ami a ventillátor aljára van írva:
Lenovo: S/N 42W2404
FRU: S/N 42W2780Nem tudom, hogy pontosan ilyen számmal kell-e rendelnem, mert az általad linkelt ettől eltér, mégis halál pontosan így néz ki az enyém is.
-
mv
aktív tag
Szia!
Gratulálok a gépedhez.
Nem akarom elvenni a kedvedet, de ugye tudod, hogy vinyócsere után jelentkezni fog a 2010-es hibakód.
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Van egy durván 2 éves Lenovo r61i-m. Mindenhez ezt a gépet használom, ezért is ért nagyon kellemetlenül a következő. A hűtőventillátor fura hangot adott ki, megpróbál indulni, de leáll pár másodperc múlva, vagy nem pörög fel eléggé, ezért fan error-t kapok induláskor. A gép leáll. No most szétszedtem a masinát és csodálkozva láttam, hogy mekkora hűtőről is van szó, ugyanis az okosok integrálták az egész rendszert, ventillátorostól, heatpipe-ostól teljesen. Ezért, ha jól láttam 25.000 Ft-ba kerül egy nyavajás komplett hűtő, akkor is, ha csak a ventillátor van tönkremenve?? Mondjátok, hogy ez nem igaz. Tud valaki valamilyen megoldást javasolni, vagy tényleg ennyibe fog kerülni a csere egy pár száz forintos alkatrész miatt :S. (Akkor inkább eladom értékcsökkentve és újba ruházok be...)
-
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #6481 üzenetére
Hat most hogy latom hogy par dolog amit hibanak hittem az igazabol ThinkPad specifikus dolog, igy valamennyire mar megvagyok bekulve megint. Nem hiszem hogy elfogom adni.
Kulonben fura a T61hez kepest, hogy ezen a gepen a zsanerok nem olyan erosek, de ahogy lattam ez X200on is ilyen.
-
evone
őstag
válasz
HarryPotter #6480 üzenetére
Linux alatt nekem nem szamit semmit a sebesseg ilyen teren, de a kattogo hang miatt mindenkeppen lefogom cserelni, meg amiatt hogy most csak 40GB HDD van benne, ( mielott megvettem ugy tudtam hogy 60as van benne ) es igy boven eleg lesz a 32GBos SSD is.
-
Omni
aktív tag
Sziasztok!
X40/41 esetében ha töltőről használjátok a gépet (kivett akkuval), hogyan viselkedik a ventillátor?
Mennyire jellemző ezekre a gépekre a "Fan always on" probléma?
-
orbano
félisten
Azt nem tudja valaki, hogy hogyan lehet elindítani az Fn+F5 menüt másként, mint a billentyűkombinációval? Idegesít, hogy a **** tablet menüben ha a wireless rádiós menüt nyomom meg, az összeset kapcsolgatja, ahelyett, hogy előjönne a kapcsolgatós menü (elég sokat kell WWAN és WLAN között kapcsolgatnom). Gondoltam bebindelem valahogy a helyére, csak hát nem tudom mi a program neve
-
evone
őstag
Kell ebbe a gepbe egy SSD.
-
Athanáz9
aktív tag
Üdv. Bocs, ha off: Lenovo Edge topik van? Vagy arról is itt?
Thx -
evone
őstag
X41nek fenyesebb a kijelzoje mint a T61nek.
kep az uj szerzemenyrol, perpill meg arch linux van rajta, de lehet hogy ubuntu kerul ra.
-
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #6453 üzenetére
Palmrest le, billentyű ki és lehet is látni a légkavarót...mert felülről szipkázza a levegőt.
2K körül venni egy sűrített levegős sprayt: [link]...és 3-4 havonta kifújkálni. Inkább ezt tegye az ember, mint 2 év után atomjaira szedni a gépet.(#6454) ragereza ...az a tuti ki volt tisztítva dolog...szerintem nem olyan biztos. A szervizekben csak azt csinálják meg ami nagyon muszáj.
Persze nem azt mondom, hogy totál laikusként bombázd szét a gépet...amihez ugye itt a segítség.() Videókkal prezentálva. Én már nem egy notiban cseréltem a hűtést, nem olyan bonyolult.
Igaz, hogy van egy pár dolog amit be kell tartani szerelésnél, ha nem akarsz a gépben kárt tenni. -
ragereza
csendes tag
válasz
buherka #6448 üzenetére
Köszi lehet rászánom magam és szétszedem, bár nem nagyon szeretem bolygatni a garanciális gépeket. Amúgy jó másfél éves a gép de 8 hónapja cseréltek benne alaplapot szóval akkor tuti ki volt tisztítva
És a szervizben szerintetek kitakarítanák ha bevinném, vagy biztosabb ha magam csinálom?
szerk.: átlagban napi 10-12 órát megy. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
buherka #6451 üzenetére
Most hálózatról használom Intel VGA-val a sajátom és nulla hangja van.
ATI-val azért szokott lenni de nem vészes. Nekem ez a gép nagyon megfelel.
Tegnap kicsit szétszedtem megnézni hogy mennyire koszos belül és meglepve tapasztaltam hogy alig lett olyan pedig utoljára kb fél éve néztem. -
taltos
senior tag
válasz
buherka #6449 üzenetére
Már nem emlékszem, hogy milyen géped van, de az én T500-ammal is az élményindex jóval 5 fölött van (nem tudom pontosan mennyi), és ehhez olyan hang társul, hogy a barátnőm állandóan kérdezgeti, hogy "be van kapcsolva a gép?". Egy-egy huzamosabb géphasználat után azon élem ki perverz mivoltomat, hogy tapicskolom a billentyűzetet, hogy mennyire hideg.
-
buherka
addikt
Igen...nálam is ez az első szempont, hogy kussban legyen a noti. Az aksi idő annyira nem izgat, mert ahol használom a gépet, mindig van 220.
De ha egy noti hangos, az már nálam megbukott. Extrém erős prociknak ez a nagy hátrányuk a notinál, hogy képtelenség normális hűtést alájuk fabrikálni.Ezért is szeretem a P-s procikat, mert csak 25W-os mindegyik.
Nálam az élményindex a Win7 alatt 5.8-as. A W510-ben egyedül a proci erősebb, a többi szinte tök ugyan az. Még a HD3650-es VGA-t is 6.3-ra értékeli az op. rendszer(#6443) Prom ...rosszabbnak biztos nem rosszabb...csak ez a melegedés ne lenne
-
brd
nagyúr
Közben megnéztem, ez csökkenti a 3D-s teljesítményt, úgyhogy más, ennek a beállításnak az alapértelmezett módjával jól működő programokhoz vissza kell állítani az eredeti állapotot. Tehát mondjuk regkulcsot kell módosítani a játékot indító batch-ben, majd ha befejeződött a program, akkor vissza kell állíttatni ugyanilyen módon a default értéket.
-
taltos
senior tag
válasz
buherka #6438 üzenetére
Nem volt még, de komolyan nem értem, hogy hogyan kaphat egy notebook ilyen jó értékelést úgy, hogy extrém módon melegszik, hangos, és az akku sem a legjobb. Hát nem ezek az egyik legfontosabb szempontok egy notebooknál?
Egyébként ha már szóba jött, akkor egy másik ThinkPad tesz: ThinkPad X100E.
-
ragereza
csendes tag
Hali!
A véleményeiteket szeretném kikérni, hogy a képen látható ([link]) hőmérsékletek nem túl magasak-e. Mostanában szinte állandóan megy a ventilátor (majd hogy nem felszáll a gép az ölemből
). Eddig nem használtam TPF-t, de felrakva sem lett sokkal jobb a helyzet, annyit értem el vele, hogy nem megy folyamatosan hanem kb 1-2 percenként pörög 3000 rpm-el aztán leáll.
A másik dolog ami nem világos számomra, hogy az everest a gpu diódára 70-72 °C-ot ír addig a TPF miért csak 60-62 °C-ot.És a gépre (T61) Win7 prof van telepítve.
A válaszokat, és a segítőkész hozzászólásokat előre is köszönöm.
-
buherka
addikt
Volt már?
W510-es teszt
Rendesen melegszik a kicsike terhelésnél. Az a közel 50 fokos burkolat azért, kicsit sok
Az a két oldalsó hangszóróborítás meg úgy néz ki mint egy bazi nagy körömreszelő
Úgy ahogy van...nem tetszik az egész. -
hcpeter
tag
válasz
hcpeter #6435 üzenetére
Na, ez nem az én napom. A kérdés felvetése után megtaláltam:
sax2 -r, és ott kell bepipálni hogy engedélyezve legyen a két monitor. Előtte init 3, majd init 5-el újra be kell jelentkezni.Király amúgy az opensuse, majdnem minden out-of-the-box, és gyors. Ráadásul a kde 4.4 is hasít rajta, tetszik. Ha valaki linuxban gondolkodik, ajánlani tudom.
-
fjo
csendes tag
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni: van ötletetek, hol lehet IBM t43-hoz magyar nyelvű billentyűzetet kapni? (ill. kb. mennyibe kerül?)
Úgy tudom, a 14,1 ill. 15 zollos kijelzőjű gépekhez más-más billentyűzet van. Az én gépemnek 15 zollos a kijelzője. Valóban van különbség?Köszönöm a válaszokat, előre is!
fjo
-
hcpeter
tag
Sziasztok!
Akinek esetleg opensusét használ, nem találkozott valami videó driverrel hozzá? Vagy howtoval? Néztem thinkwikin, de nem leltem megoldást. Amúgy kubuntu alatt ment rendesen, most az a baj, hogy nem tudok rátenni másik monitort, azt írja nem támogatja.
Intel kártya T400-ban, nincs Ati. -
Napfénysüti
nagyúr
válasz
tomi.tomi #6424 üzenetére
Sajnos én sem értek az ebayes rendeléshez. Majd megbeszélhetjük.
Ma megláttuk mi a különbség egy jól szerelhető és egy szar között.
Áldozatok:
- párom R61e-je,
-saját T400-am,
-öcsém MSI EX600-a.
Nah mi a 2 fölsőt könnyen szétkaptuk némi belső tisztításra míg tesóm MSI-je egy katasztrófa volt. Úgy van megtervezve alul a fedél hogy pöcökletörés nélkül véletlenül se tudd leszedni. Fel is idegelte magát aztán hagytuk is a fenébe...Mondtam is neki hogy legközelebb Lenovo gépet vegyen.
-
evone
őstag
Na ezt mar X41rol irom.
Hat ez egy kurvajo gep.
;D
-
lamazonia
tag
kérdés:
-honnan, hogyan, mennyiért tudnék legolcsóbban szerezni a t410 es gépemhez egy ultrabayes winchester keretet ? -
szabage
tag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, hogy mi a nickneve a srácnak aki a t500.at.hu-ra pakolgat néha fel cuccokat?(valahol olvastam de elfelejtettem)
Illetve nem tudjátok, hogy ide csak random kerülnek fel dolgok , vagy esetleg kifejezett kérésre is vannak? -
tomi.tomi
tag
válasz
Napfénysüti #6412 üzenetére
Rendelhetjük egyszerre, ha van értelme. Kérdés, hogy van-e? Egyébként én csak Winner_hun fórumtárs segítségével tudnám, mert lövésem sincs az e-bay-hez.
-
N4nI
tag
üdv urak
ha vkit érdekelne esetleg,barátom gépe [link]
-
buherka
addikt
válasz
Napfénysüti #6408 üzenetére
it-glasses volt még akitől jött cucc. Van is most neki T400-ba való kerete. De jó T400s-be is.
(#6406) TOZ...igen ajándékként szokták feladni többnyire és értékmegjelölés nélkül. Így meg is lehet úszni a vámot és az Áfa-t, amit ugye bizonyos érték felett szemrebbenés nélkül rátolnak. Kis csomagokat meg amúgy sem szoktak bontogatni.
(#6416) sghc_toma ...tavaly decemberben volt a fejlesztés a kínai postánál. Azóta igen hamar megjönnek cuccok. Ha valahol megreked az árú, akkor az már csak a kis hazánkban lesz.
-
rootmin
tag
Sziasztok!
X61 tabletem van nyár óta, még itt vettem hardveraprón, imádom. A héten azonban egyik pillanatról a másikra megadta magát az akksi. Éjjel még minden rendben volt, akkuról használtam, úgy 30% körül volt, mikor felraktam töltődni, és lefeküdtem. Reggel villogó sárga led fogadott, és a következő hibajelzés: "A battery error has occured. The battery cannot be charged. Replace the battery." Azóta táp nélkül meg se mukkan.
Bár minden nap használom mobilan a gépet, még közel sincs elhasználva az akkumulátor. (248 ciklus, nem kevés, de ennél bőven többet kell tudnia, pláne teljes halálig)
Everest szerint 9% az elhasználódás (ez szerintem is kb. stimmel).Rá Google-özve a témára az jött le, hogy az előző szériás gépeknél volt egy ilyen visszahívós para, de ez már nem aktuális. A szervizen kívül van valakinek ötlete?
-
sghc_toma
senior tag
válasz
1 dollarnal olcsobb postat akarsz a vilag masik felerol?
pont egy hete rendeltem en is egyet, cakk-pakk 4293 Ft-ot fizettem.. ma hivott edasanyam, hogy megjott a cucc, kicsit meglepodtem, ket-harom hetre szamitottam..amugy en is hasonlo cellal vettem, mint Parci, csak en a keretbe nem SSD-t pakolok.. van egy 320-as Western Digitak vinyom, az megy bele..
-
Anklar
csendes tag
Honnan tudnék R400-ashoz dokkolót/port replikátort szerezni értelmes áron?
Olyan típus érdekelne amelyiken van soros és párhuzamos port is (a töltő nem lényeg)
-
taltos
senior tag
válasz
Ki tudja? Lehet, hogy az biza egy macbook volt, Thinkpadre moddolva.
-
Szaszati
tag
Üdv minden TP-fannak és nemcsak!
Van egy T61 amit nyúzok egy fél éve és egyszerűen imádom. Szolgálati laptop és most felajánlották, hogy kérhetek újat én meg semmiképp nem tágítok lenovo/thinkpad famíliától. A kérdésem az lenne, hogy mi lenne a jó választás?
Ezen a vonalon mozognék továbbra is, tehát a lényeg a stabilitás, masszivitás, minnél hosszabb uptime, jó wifi és persze a teljesítmény. Videókártya nem elsődleges szempont, munkára fogom használni a notit. Maximum árat egyelőre nem szabtak meg, gondolom, hogy kb. 200K HUF még belefér, de ebbe még beleszólnak amint kiválasztok egy modellt.
Köszi a segítséget előre is!
-
tomi.tomi
tag
válasz
Napfénysüti #6408 üzenetére
-
no, megálmodtam, megválok a 250 gb-os 1,8"-as hdd-mtől. ha valakit érdekelne, részletek itt
-
TOZ
addikt
válasz
buherka #6405 üzenetére
A panaszkezeles nagyjabol rendben volt. Nem kuldtem vissza a hibasat, de kaptam 50% refund-ot. A masik opcio az lett volna, hogy visszakuldom es kuld masikat vagy visszateriti a teljes arat. Ez mar nem lett volna koltseghatekony, mert Mo-rol nem ingyenes a reklamajandekkent megjelolt csomag kezbesítesi dija... (Hongkongbol azert ingyenes a legtobb posta kisebb ertekeknel, mert reklamajandekkent adjak fel - tudomasom szerint.)
-
buherka
addikt
Hmmm...simán előfordulhat, nem csak az ebay-en, hanem akár a boltban is. Persze azért a gari sem mindegy. De hát valamit valamiért.
Normálisabb seller élből küld helyette egy másikat.(#6404) BobMaster...köszi, lehet hogy megpróbálkozom vele...nagy kár, hogy nem frissíti a lenovo ezeket a Switchable™ Graphics drivereket . Az lenne a tuti ha lenne egy kis progi, ami drivertől független lenne és külön épülne be a PM-be.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged