- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- bambano: Bambanő háza tája
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adorjant
őstag
de nem is t43al írtad? vagy igen?
én csak annyit akartam az irományommal jelezni,hogy érdemes ilyen apróságoknak tűnő dolgokkal is foglalkozni,ha a tulajdonosnak szüksége lesz ilyesmire,jobb elkerülni a fejvakarást,és az ezzel járó esetleges pluszköltségeket.(van olyan íróm,ami specifikáció szerint 6x tud írni DL-t,a mostani lemezekkel viszont abszolút nem tud kezdeni semmit...)
-
evone
őstag
hogyan lehet ezen ennyit aggodni?
nekem komolyan semmilyen fajta tudomasom nincsen rola hogy a t61emben milyen tudasu iro van.
update: na most megneztem.
8x dvd+-r
6x dvd+-r9 ( dual layer )
24x cd-rbar mivel soha nem irok vele semmit, ezert nem izgat. illetve ha irok is mindig 4xesen irom a dvdt.
-
-
GodHeart
senior tag
Sziasztok!
Barátnőmnek vettem egy Lenovo G550G típusú notebookot, és olyan problémám van, hogy a windows 7 professional jópárszor lefagy. Nem igazán értem miért. Nem csinál rajta semmi extrát, msn, word, képnézegetés.. 3 napos rajta a windows és semmi extrát nem tettem fel neki és ő sem tett rá, office, tune up, msn meg 1-2 alapcucc. Valakinek ötlete, hogy mitől lehet ez? Driverre gondolok alapesetben, de lenovo honlapon pl chipsethez nincsen windows 7 driver.. ilyenkor mehet rá a vista driver? Vagy?
-
adorjant
őstag
válasz
buherka #6785 üzenetére
kép alapján kicsit furán áll benne az optikai meghajtó,viszont legalább T4x szériás (ferde előlapos)
ha jól tudom,akkor csak 2x-4x tud írni,szóval ezt is szem előtt kell tartani.
a T6x dvd-írója is jó bele,de annak egyenes az előlapja,tehát kb 2mm-t kilóg az alja,viszont legalább gyorsabb. -
buherka
addikt
Ami rá lesz dugva, az egy külső egér + néha egy pendrive. Szóval az a 2db USB pont elég.
Everest remélem megmondja, hogy mennyire van elhasználódva az aksi. Mondjuk többnyire úgy is hálózatról menne.
A fedlapot én is figyeltem.... kicsit olyan, mint egy kori pályaDe hát használt, szóval talán ennyi belefér.
Nézegettem T43-as gépeket, de ez nagyon jó árban van. Fontos hogy legyen benne DVD író és ebben van. Mindegyik gépben szinte csak CD író DVD olvasó kombó van.
Nem is tudom, hogy ebben miért van DVD író?...Volt ilyen típus gyárilag?A csavarokat is meglesem.
Kösz a tippeket
-
mdk01
addikt
válasz
Napfénysüti #6750 üzenetére
Épp én is ezt akartam írni mikor olvastam a srácok írásait.
De nem baj legalább van még egy okom hogy beszerezzek itthonra egy x200 tablatet.Küldtem PÜ.-t
-
mv
aktív tag
válasz
buherka #6781 üzenetére
A lényeget Shadowfax már leírta. A hűtés szabályozására érdemes lesz majd a tpfancontrolt beizzítani. Zavaró lehet még a kevés USB (2db).
A battery informationnál ellenőrizheted az akksi állapotát, érdemes ellenőrizni.
Képek alapján elfogadható állapotban van a gép. A Trackpoint kupakja feltűnően tiszta a tulaj valószínűleg nem használta, a táccspad viszont ki van fényesedve, az alatta lévő gombokat ellenőrizd majd. Csekkold le a gép alján a csavarokat, különösen a 3-as jelzésűeket (ezek rögzítik a billentyűzetet, ha el vannak nyíródva, akkor többször szétszedték már).
A fedlap karcaira hivatkozva én alkudnék az árból.
A teljesítménnyel nem lesz gond, ez a kiépítés a T4x csúcsa (2GHz+ X300).
Más egyelőre nem jut eszembe.
-
buherka
addikt
válasz
Shadowfax #6776 üzenetére
Beszéltem vele telefonon és azt a felbontást tudja, ami a hírtétesben van. SXGA kijelző 1400x1050.
Gyári vinya van benne, azt is mondta...cserélve nem hiszem hogy lesz. Remélem, hogy nincs tömve bad-sectorral. Sentinel-el ezt is átnézem.
Szerdán elhozza a melóhelyemre a masinát...akkor jobban rá tudok nézni. Dobok rá egy pár monitorozó progit, hogy jobban "bele" lássak
Köszi a tanácsokat. Majd még jelzek, ha megvolt a gépszemle.
Ja...és nagyon ütős kis gyűjteményed van. Büszke lehetsz rá...én is csak pislogtam, amikor néztem a képed. Hirtelen azt sem tudtam, hogy melyiket nézzem először.
-
mv
aktív tag
Kapott a T43-asom egy Samu HM160HC vinyót. A gép hangtalan lett, nőtt az akksiidő. Az új vinyó kb háromszor gyorsabb, mint az előző 7200RPM-es Hitachi.
A 2010-es hiba előjött, ahogyan vártam. Az Active Protection Systemet le kellett lőni, nem tolerálta az új vinyót. Nem számít, nem nagy veszteség.
Szereztem egy egész jó állapotú akksit is. 52Wh-ból ~45Wh-t tud, újra 3 óra felett van az akksiidő.
Öröm, bódottá.
--
evone: a találkozó jó ötlet. -
Shadowfax
addikt
válasz
buherka #6773 üzenetére
A 60k akkor lenne reális, ha valóban 15"-os SGXA+ TFT-je lenne. Kérj a sráctól egy type-ot (típusszámot), abból kiderül.
A 2010-es hiba: T43, R52, X41 nem szereti, ha nem IBM firmware-ű vinyó kerül bele, s kiadja bootnál ezt a hibajelzést. Ha újabb BIOS van rajta, akkor egy billentyűlenyomással továbblép és bebootol rendesen.. -
evone
őstag
Nekem eddig semmi bajom se volt a ThinkPad designal, de EZ egy HÁNYÁS.
Ebbol is latszik hogy a ThinkPadek nem widescreenre lettek tervezve.
-
buherka
addikt
válasz
Shadowfax #6770 üzenetére
Hát ez most jó kérdés...hogy milyen panel van benne. Azért kérdezlek pl. téged...mert van egy raklapnyi géped, aztán vágod is ezt a részét.
Rákérdezek a srácra, hogy milyen az a bizonyos panel. Volt e már cserélve, vagy buherálva.
Ez a 2010-es hiba, meg nem teljesen tiszta nekemDe amúgy összességébe az 60K amit kér érte az reális szerinted?
-
Tomics
addikt
Sziasztok!
Valamelyik kollega csinált régebben egy írást arról hogyan rakjuk újra a rendszerünket (thinkpad r61i). Nem találom, nem emlékszik esetleg valaki hogy ki csinálta, hol van?
közben megvan. 1.hsz
windows7et is rá lehet varázsolni valahogy? vagy az már melós lenne nagyon?
-
Shadowfax
addikt
válasz
buherka #6758 üzenetére
Ööö... most akkor mekkora a kijelző felbontása? A hirdetésben lévő szöveg elég érdekes: 15.1" XGA - 1400x1050 max - ha valóban tudná az 1400x1050-et, akkor IPS panel lenne (15"-os T43-nál ez volt a jellemző), de a képeken a betekintési szögei elég gyatrák, szóval szerintem ez biztosan nem IPS paneles.
A T43 kapcsán két dolgot szoktak emlegetni: hangosabb, mint elődei (megy a venti folyamatosan, igaz nem hangosan, emiatt is találták ki a tpfancontrolt, amit végül több típus is használ(t) a későbbiekben). A másik pedig a 2010es hiba. -
evone
őstag
válasz
Napfénysüti #6762 üzenetére
Elmennénk hozzá, es mindenki fogna egyet a hona alatt.
-
buherka
addikt
-
buherka
addikt
Skacok...
Fontos kérdés...
Kinéztem egy T43-as notit a kollégámnak. Szerintetek, milyen gép?...megéri ezt a 60K-t
Azért kérdem, mert ezt a szériát én nem ismerem. T41-el már volt dolgom, de ilyennel még nem.Van ezeknél valami szériahiba, vagy valami, amire figyelni kell? Leváló GPU vagy ilyesmi.
Teljesen átlagos felhasználásra kéne a srácnak, netezés, néha munka (árajánlat, excel, szerződések stb) , filmezés alkalomadtán.
Előre is kösz a tanácsokat...
-
vakondka
őstag
Sziasztok,
Van egy Lenovo SL 300 gépem, minden tökéletes rajta...majdnem.
Most először ki akartam próbálni, hogy notiról nézek filmet hdmi-n keresztül...
2 órát szenvedtem vele de csak nem sikerült összehozni...kép van, hang nincs
Pedig a hang beállításoknál mutatja, hogy "HDMI audio device".(Más HDMI eszközökkel hibátlanul megy a TV-m tehát az nem lehet gond szerintem)
Mi lehet a gond ?
-
asus.ph
csendes tag
Sziasztok.
Van egy régi IBM T20-as notim lemerült benne a 3V-os elem kicseréltem és ez a hibaüzenet fogad :
ERROR 0175 bad crc1 stop post task
Tudnátok nekem segíteni,hogy mit tudok vele kezdeni?
Köszi. -
thinkpadr500
csendes tag
-
Paarthurnax
senior tag
Lenovonak megjelent az új X201-es sorozata és nem tudom, hogy mekkora különbség van az új mobil Intel processzorok között. Amiket néztem:
i3 330M 2.13Ghz 3MB L3
i5 520M 2.4 Ghz 3MB L3 illetve i5 540M 2.53Ghz
i7 620M 2.66Ghz 3MB L3 de ezért már átszámítva majd' hatvan ezer Forinttal többet kérnek mint az 520-as i5-ért.A jelenlegi notimnak az egyetlen számítás igényes feladatot a Photoshop jelenti, de ott is csak RAW szerkesztést, illetve nem túl nagy méretű, több rétegű TIFF képek kezelését. Ezen kívül a munkám nem igényel nagy teljesítményt.
Négy éves a mostani notim, amiben egy 1.6Ghz Cure Duo és 2GB RAM van. Mennyivel érzem majd gyorsabbnak mondjuk az i3 vagy i5 procit? -
TOZ
addikt
Bongesztem az iment az aprot. 90ert T61, 65ert nagyfelbontasu T60... Mindjat veszek vmit vazze...
-
buherka
addikt
Nekem a gyári ThinkPad 90W-os AC töltő cicereg egy kicsit, ha hálózatról használom a gépet.
Már én is beszereztem egy Slim töltőt. Ez kussban van. Semmi hangja nincs.
8K volt bontatlan dobozban. -
userZ
aktív tag
válasz
venember83 #6736 üzenetére
Á, egy tökéletes ThinkPaddel beérem...
-
Mészike
aktív tag
Nálunk a T400, az R61, meg a T60-as is cicereg.
szerk: amúgy most a T60-ast kapcsoltam be. Sokkal szebb a kijelzője, mint a T400
-
Mészike
aktív tag
Most én kérénék segítséget recovery ügyben. Veszek egy T43-as gépet, és ahoz kellene magyar XP recovery. Lenne valakinek?
Már kész IBM lerakat leszek -
userZ
aktív tag
Az mennyire megszokott, hogy ha csak akksiról megy a gép halkan, de zavaróan sercegő hang jön az akksi körül? Ha az adapter is rá van dugva a gépre nincs sercegés. Az akksiban 2 ciklus van, in good condition a powermanager szerint.
Tapasztalt ilyet valaki? -
tomi.tomi
tag
válasz
Napfénysüti #6717 üzenetére
Betettem a Recovery lemezt, újraindítottam a gépet, és követtem az utasításokat. Amikor feltelepült a rendszer, futtattam a System Update-et és a Windows Update-et.
-
venember83
nagyúr
De annak a kevés embernek nagyon kellene.
Kaptam egy elérhetőséget, aztán hátha. Legrosszabb esetben felveszem a kapcsolatot Shadowfax és polip fórumtársakkal, ők hátha közelebb vannak a tűzhöz, és be tudnak szervizből szerezni egyet. Ebay számomra felejtős, mert a posta vagy húsz-harminc euró, plusz a procinak az ára, akkor már inkább veszek egy médialejátszót a jövendőbeli tévéhez, laptopon úgyse nézek HD filmeket.
-
beencee
őstag
Ha volt már ez a probléma, elnézést, kerestem, de nem találtam...
Adott egy X60 Tablet, 1.14-es BIOS-szal. Akksi problémát jelez, neten utánatúr, BIOS update erősen javallt. Goto support page, aktuális update utility, amely tartalmazza a BIOS fájlt is, (7buj27us.exe) letölt. Leírás szerint kicsomagol, winuptp.exe elindít.
Hibaüzenet: BIOS image file not found és tényleg, nincs semmi ehhez hasonló a könyvtárban.
Neten külön keres, nincs...Mi a megoldás?
-
brd
nagyúr
válasz
venember83 #6708 üzenetére
Ha itt az aprón nem találsz, akkor szerintem is ebay (én is ott vettem a T7200-ast a gépembe). Boltban sehol nem láttam ilyen CPU-kat, de valami notebookszervizben lehet talán kapni (mondjuk tönkrement gépből eladják a működő alaktrészeket). Szerintem nem éri meg ilyeneket forgalmazni, kicsi rá a kereslet, azért nem kapni.
-
tomi.tomi
tag
Feltettem a 64 bites Win7-et, és minden tökéletesen megy. Érezhetően nem lett gyorsabb a gép, de a teljes 4 GB RAMot látja.
Az átkapcsolható VGA is működik rendesen, ugyanúgy, mint a 32 bites Win7-nél! -
devilga
csendes tag
válasz
Napfénysüti #6713 üzenetére
Köszönöm akkor váltom BIOS alatt
egyenlőre. Csak lesz megoldás majd Win7 re is
Egyenlőre nagyon jók a tapasztalataim, eddig DELL és HP gépeim voltak. Egyedül a billentyűzet fura nekem a HP után, nem mondom hogy roszabb csak más. Határozottaban kell lenyomni úgy tünik nekem hogy mélyebben fog -
evone
őstag
semmi
-
rankesz
veterán
válasz
Napfénysüti #6711 üzenetére
Nem tudom nálatok mi lehet a gond, lehet a win7, de nálam Vistán simán tálcáról lehetett a VGA-k közt váltani.
-
Napfénysüti
nagyúr
-
devilga
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem egy T400-t én is
Abban tud valaki segíteni hogy ez videókártya váltás hogy működik
Ez egy 2768-FC9 modell Win7 64bit van rajta. Alapból az ATI felület jelenik meg a tálcán, jobb klikk menüben ott van 2x Mobil Intel4, meg2x az Ati mobility radeon HD3400. Az a gondom hogy az intelnél az extended desktop-ra kattintva nem történik semmi
Köszi, üdv
-
venember83
nagyúr
Esetleg hol szerezhetők még be ilyen procik? Mert webshopokban nem nagyon találok, hardverapróban sincs, csak ebay és társai jöhetnek szóba?
Tim82: Két éves lesz lassan a gépem, de szerencsére még nem hangoskodik, bár melegedés miatt nem lenne rossz ötlet ez a művelet nálam se.
-
Lpat01
csendes tag
Helo!
Kb egy éve vettem egy t400-ast. Nagyon jól szuperál főleg mióta win7 van rajta, de a ventillátora már érezhetően hangosabb. Mit lehet tenni annak érdekében h ne legyen jobban hangos az idők folyamán? vagy ez elkerülhetetlen?
-
brd
nagyúr
válasz
venember83 #6699 üzenetére
Tudás szerint úgy 95 EUR reálisabb lenne. Viszont a hasonló ajánlatok alapján gondolom, máshol sem nagyon kapnád olcsóbban (max. nagy szerencsével). A hűtés szerintem elbánik vele, mert a T7100-as 65 nm-es technikával készül, a T8300-as pedig 45-össel.
-
taltos
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Latitude 5501 15.6" FHD IPS i5-9300H 16GB 256GB NVMe magyar vbill gar
- P14s Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 8840HS Radeon 780M 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Megkímélt!! Dell Latitude 5480 i7-7820HQ 32GB 1TB SSD
- P15 Gen2i 15.6" 4K OLED érintő i7-11850H RTX A2000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3546
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest