- kemotox: Ki érti ezt?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
franc0
őstag
válasz
FoxiestFox #53899 üzenetére
Mondjuk ez inkább a Lenovo sara, ugyebár.
Anno imádtam, hogy a 2006-os T60-hoz 2011-ben is jött új BIOS.
Most meg kénytelenek összehangolni egy T410-et a Win8-al? Pfej. -
-
...haladok a T410 fejlesztéssel, van már WWAN kártyám is, a gép látja, az illesztőprogi a helyén van, csak éppen használni nem tudom, sem a GPS-t, sem a mobil internetet vele. Semmi applikációs célszoftver nem műkszik Win 8.1 alatt.
-
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
T60-ba hol és mennyiért tudok venni legolcsóbban gyári hűtőt? Lehetőleg új érdekelne, mert a benne lévő kifingott (olyan hangos hogy nem lehet mellette megmaradni) és nem akarok egy használttal így járni 2hónap múlva. A benne lévő felújítása nem alternatíva, mert tőlem 300km-re van a gép és ott a közelben nincs hozzáértő, tehát csak a cserealkatrész a megoldás.
Köszi!
-
cildren
tag
válasz
simonjoe #53887 üzenetére
Próbáld windows update-el felrakni a drivert és nézd meg, hogy az alap windows GPS-es alkalmazás tudja-e kezelni. Nálam nem engedte windows 8.1-nél felrakni az ujjlenyomat olvasó drivert és nem engedte viszont a windows beállításokban egyből kezelte az ujjlenyomatomat.(T61)
Remélem tudtam segíteni, egy próbát megér. -
Sziasztok!!
Tud valaki T410-esre működő ThinkVantage GPS drivert? Alapvetően Win8 alá kellene, de szerintem a 7-esre való is felkúszik.THX!!!
-
Mbazsika
tag
Van valaki aki a t400-ast (ATI-s) dokkolón (2504) lévő DVI csatin keresztül használ tv-n (HDMI bemeneten)? A hang átmegy?
-
Chaser
legenda
Ádehogy'
Nem feszelik annyira alul alapból, sőt. Egy picivel a normál alatt van és kb ennyi. Nincs ez válogatva. Amennyit egy ulv proci kap alapból azt bármelyik normál is tudja, sőt...találkoztam olyannal, hogy a normál sokkal jobban alul lehetett feszelni mint egy ulv csodát. Asztaliban ugye bőven VID alá is lehet menni ha olyan a lap. De obilban is volt olyan, hogy x órajelen y feszültségen az ulv már megadta magát, a normál meg vígan működött.
-
picur850702
csendes tag
Sziasztok!
A T61-em ma kiírt egy hibaüzenetet: Error 0192 Embedded Security hardware tamper detected. Nem csináltam vele előtte semmit, pár hónapja raktam bele több memóriát meg egy nagyobb vinyót. Utánanéztem a neten ez mit jelent és a legtöbb helyen azt írják, valószínű ki kell cserélni az alaplapot, mások szerint elég csak a CMOS elemet. Ti találkoztatok már ezzel a problémával?
-
cadeyrn
aktív tag
válasz
soldi3r #53869 üzenetére
SLC általában szimmetrikusan teljesítés írás/olvasás témában, MCL/TLC írásban exponenciálisan ( a cellák felezésének arányában ) esik, de persze ez elmélet; olvasásban ugyanazt tudják. Emellett ott az elhasználódás témakör, de leginkább csak jobban hangzik.
Szerk: @Tikakukac SLC / MLC / TLC != chip, az másik mondakör.
( amúgy meg az elhasználódás létező issue, pl. ha graphite collector mögé teszed háttértárnak akkor látni fogsz 400GB-os SAS HP SSD-ket hullani sorban, de ez kicsit odébb van a notebookban felhasználástól
)
-
-
Dhampir
félisten
-
btudos
nagyúr
válasz
Chaser #53860 üzenetére
Nálam eleve kizárt, hogy a T430-nál nagyobb géppel létezzek, sokat használom ölben, útközben, egyetemen, annál nagyobb nem kell.
Most hogy jött az X200, rájöttem, hogy így ez a két gép ideális párost alkot. Persze mire teljes értékű lesz az X200, addig lesz még dolgom vele, de egy hét alatt meggyőzött, hogy jó döntés volt Őt megvenni, nincs szükségem második gépnek ennél újabb, erősebb apróságra.
-
Chaser
legenda
válasz
btudos #53858 üzenetére
Olyanhoz is volt szerencsém, az már egész korrekt.
Lassú volt a T60 már sok dologhoz, nyáron meleg is. Több gépet meg nem akarok. Meg nehéz, hordozni nem volt élmény. Én legtöbbször fotelben vagy ágyban gépezek, nyáron izzadtam alatta rendesenHa veszek is TP-t magamnak mindenképp valami kicsit, x220 x230 IPS-sel.
szerk: Tim82: Nincs vele gond, nagy dög T400-hoz képest.
-
Chaser
legenda
Fotelben elültem egy délutánt is a T60 IPS-sel, pedig nem könnyű
T500-zal is
R400-at sztem ne, csak ha nagyon olcsó. T400 jóval karcsúbb.
Úgy hiányzik már egy TPszerk: T400-ból is van nagy felbontású, ha nem akarsz kiszúrni magaddal 1440-est veszel. ami nálam volt 1280-as valami botrány milyen képe volt.
-
-
Minstrel
senior tag
(#53853) Francia91
(#53852) Gondwana
(#53845) soldi3r
Köszönet a segítségért, amúgy kezdtem kicsit kiborulni, a hatodik Win reinstall után. A HP drivert is megtaláltam, most már látom, hogy Godwana írt egy hozzászólást ezzel kapcsolatban, de rá se kerestem itt a 750-es WD-re, mert nem gondoltam, hogy emiatt van.
-
Francia91
veterán
válasz
Minstrel #53844 üzenetére
A Western Digital-nak az Advanced Format technologiaja miatt adodik ez a problema. Nekem is elojott ez a problema a T60p-mnel, amikor beletettem a Scorpio Black-et. En a HP féle Intel Rapid Storage driverét tettem fel, és ment rendesen a Windows Update. Keress ra a ˝Windows Update, Rapid Storage˝ cimszavakkal itt forumban a temara, asszem linkelve is vannak cuccok, Gondwan-nak is van pár hasznos hozzaszolasa e temaban.
-
cildren
tag
válasz
Shatterstar #53842 üzenetére
Nemtudom, de én nem is a hivatalos BIOS-t raktam a T61-emre hanem a moddoltat és azóta is tökéletesen működik.
Akkor van probléma ha estleg megszakadna a BIOS frissítés, ha elmegy a villany pl egy asztali gépnél, vagy szar az optikai meghajtó, de laptopnál az áramkimaradás föltöltött aksival ritka, az optikai meghajtódat meg csak ismered, hogy mennyire megbízható. -
Hmm, eddig úgy tűnik, hogy csak bill csere kellett a kis t43-nak, majd holnap kiderül, mikor beviszem, hosszú távon mi a véleménye önmagáról
Addig is köszi a segítséget
-
-
Minstrel
senior tag
Az Intel Matrix Storage Manager Driver miért vágja haza nálam az egész Windows Update-et? Eddig egyik gépnél se csinálta, most vettem egy 750GB-os WD Black-et és ahogy felmegy a driver az Update ezt írja: “a windows update jelenleg nem tud frissítéseket keresni mert a szolgáltatás nem fut”. Letörlöm és minden jó.
Két napig googliztam mire megtudtam, hogy emiatt van, de ott azt írják, hogy frissítették és jó lett Packard Bell és Dell gépeken, viszont Lenovo-nál csak egy driver van, az Intel oldalán pedig még egy annál is régebbi.
-
metal01
őstag
Anno kérdeztem a gap-pad kontra rézlap dologgal kapcsolatban. Hajtott a kíváncsiság, úgyhogy nekivágtam. Az egyik ismerősöm csinált nekem egy rézlapot, színtiszta sárga rézből. 17x17 mm széles 1 mm vastag. Az Intel chipset-re ment a gap-pad helyére. Mindkét oldala meg lett kenve MX-4-el, tökéletesen illeszkedik is.
Gap-pad-el a hőmérsékletek: CPU: 42-45 C terhelés nélkül (böngészés közben). Terhelve 75-80 C (Prime 95). PCI: 45-55 C.
Rézlap behelyezése után: CPU: 35-37 C terhelés nélkül. Terhelve: 60-65 C. PCI: 40-42 C.
Azért elég sokat dobott a kis rézlap. Nem csak a PCI, hanem a proci is hűvösebb lett.
-
cildren
tag
válasz
Shatterstar #53839 üzenetére
Bios frissítés nem nehéz, de mindenképpen legyen teljesen feltöltött akkud mert másképp nem engedi csinálni.
Kiírod egy lemezre, majd boot-olsz róla és ennyi.
Arra a kérdésedre miszerint type numbert tud-e változtatni, szerintem nem. -
Shatterstar
aktív tag
Bios frissítéssel, meg lehet változtatni a termékazonosítót? Ja, és mennyire bonyolult ez a művelet?
-
Jah azt még nem
-
Francia91
veterán
-
rgeorge
addikt
-
btudos
nagyúr
válasz
Francia91 #53827 üzenetére
A tiéden szebb a Windows matrica
Vistával engem kergetni lehetne.
Most nálunk egyébként T42p, X200, T530, T430, meg egy "eltévedt" Edge E420 teljesít aktív szolgálatot, az X200 és T430 az enyém. Van egy elhalálozott T40 is, arról pár éve úgy határoztunk, hogy sajnos nem éri meg feltámasztani, valószínűleg alaplapcsere kéne neki, de az egész gép nem ér annyit.
-
Üdv.Valaki tudna linkelni egy ibm r52 1862
a14 tipusu laptophoz wifi drivert?A lenovo
oldalrol töltöttem le de nem működött.Már 5x kiirtam de nem kaptam választ...
öszönöm a segitséget:/
-
Tim82
félisten
válasz
blueMerle #53812 üzenetére
Igazából a kérdésére válaszoltam ("Melyik thinkpad-et ajánlanátok az adatlapomon szereplő gép helyett?"), de örülök, hogy beletrafáltam.
*
Ha már családi Thinkpad-ek, kimaradt a felsorolásomból a meglévő és működőképes, de tartalékban lévő T42p IPS, barátnőm "exe". Igaz, a DVD-íróját áttettem másik Thinkpad-be. -
...na akkor az a Bay-es rendelés úgy sz@r ahogy van.
Az itthoni vásárlás meg Q...va drága, de van egy előnye, az legalább biztos.
-
Sziasztok!
Napra pontosan egy hónapja rendeltem meg T410-esemhez a billentyűt Bay-ről, Csájníz országból. Van rá esély, h megkapom, vagy kezdjek el parázni az eladónál és a e-bay-en? Igaz a megjelölt szállítási határidőből még van egy hét, de idáig mindig megkaptam a dolgaim 1-2 hét alatt. Mi a véleményetek???
THX!
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox #53821 üzenetére
Pontosan, erről is írtam lentebb.
-
Ó, én az hittem, csak Inteles volt azzal.
Amúgy egy előnye lenne a kisebb felbontásnak a Radeon mellé, a játék.
1280-on még szinte bármit elvisz élvezhetően, 1680-on natívon viszont csak régebbieket, felbontást csökkentve pedig nem lesz már túl szép..
Csak sajnos az 1280-as panel minden másban is ramaty.. -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox #53817 üzenetére
Volt az 1280*800-as felbontással, de ritkábban lehet olyat látni.
-
-
Chaser
legenda
válasz
blueMerle #53808 üzenetére
Igen tudom...te pedig azt azért tudod, hogy a FHD panelek képe klasszisokkal szebb színvisszaadásban és betekintési szögekben mint a HD? Felbontást, dpi-t, böngészőt, excelt meg úgy állítod ahogy akarod, ezek az értékek akkor is jók maradnak, míg HD-nál sokszor az ocsmány is enyhe jelző....Félre ne értsd, nem nekem kell nézni, akinek megfelel nézze. Inkább fizetek érte felárat hogy ne kelljen nézni, nekem megéri.
Dhampir: 1680x1050 van T500-ban és ha LG az tényleg szép is, de samu is elviselhető.
-
blueMerle
veterán
válasz
Dhampir #53813 üzenetére
Akkor privát helyett itt válaszolok neked is: ahogy írtam sajnos nincs több (megkérdeztem biztos-ami biztos, de nincs), én magam nem foglalkozom ilyesmivel hogy a beszerzésben tudnék segíteni esetleg máshonnan. Kárpótlásul ha megjön tolok fel unboxing képeket
Viszont van egy félig halott Fujitsu Esprimo esetleg, ha érdekel...
De viccet félretéve ha lesz ilyen lehetőség akkor szólok. Azt sem tudtam hogy hol dolgozik a srác, így ezelőtt nem tudtam hogy hozzáfér iylesmihez. Elmondása szerint jövő tavasszal néhány T4xx sorozatú Lenovo lesz selejtgyanús, és szintén bontatlanok, abból van vagy 10 darab.
-
Dhampir
félisten
válasz
Chaser #53805 üzenetére
Köszi. Éppen ennyire kellett lebutítanom ahhoz, hogy a COP folyamatosan fusson.
Bontatlan dobozos vadiúj T500-ál még az 1280x800-at is bevállalnám.
Viszont az 1600x900 panel tényleg nagyon szép.
(#53812) blueMerle
Van egy olyan gyanúm, hogy most jó sokan keresnek meg téged privátban azzal a kéréssel, hogy ilyen T500-at vásárolhassanak.
Eszerint már lemaradtunk...
-
blueMerle
veterán
-
z00li
senior tag
válasz
blueMerle #53798 üzenetére
Elég jó vételnek tűnik.
A többi is eladó?
Más:
Melyik thinkpad-et ajánlanátok az adatlapomon szereplő gép helyett? Már van egy X61-esem, amit megörökölne a feleségem, én meg vennék egy ddr3-as modellt. X200, T400 esetleg T500? Hordozni nem nagyon akarom, max lakáson, udvaron belül. Teljesítményben kb. az asztali gépem szintjét kellene hoznia. Javaslatok? -
blueMerle
veterán
-
Dhampir
félisten
T500 esetében a 1280x900 felbontású kijelző nagyon gázosan néz ki avagy viszonylag jó minőségű képet nyújt?
-
törölt tag
Helló!
E520-asom van gyári windowsal és érdekelne, hogy fel tudom rakni simán a saját windowsomat? Nem kavar be, hogy matricás? A Másik pedig ha én újratelepítem akkor le tudom szedni hozzá a drivereket? Mert nem kaptam ct-t hozzá. Bocs a láma kérdésekért, de nekem ez még új.. Ja meg még annyi, hogy az fn gombot, hogyan tudom kikapcsolni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós topik
- Padavan firmware
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- További aktív témák...
- Ryzen 5 Lenovo IdeaPad 3 laptop(Újszerü)
- Lenovo Legion Pro 5 i5-14500HX 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA GeForce RTX 4060
- Új Zsír Lenovo Yoga 7 x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% Ryzen 7 7735U 16/512 FHD+ AMD 2GB
- LENOVO Legion Pro 7 16IRX9H Intel Core i9 14900HX/RTX 4080/32GB RAM/1TB SSD eladó jó áron
- Asus ROG Zephyrus G14 GA402XV AMD Ryzen 9 7940HS/RTX 4060/32GB RAM/1TB SSD eladó RITKASÁG!!!
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest