- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hobbitka_
tag
válasz
grizlisandor #446 üzenetére
Sajnos indításnál elhal egy "csak az USA-ban működik" üzenettel
-
Teagol
aktív tag
Köszönöm!
-
vacs
veterán
Google Pixel topik-ot ajánlom figyelmedbe.
De amúgy 20-at simán megér a 8A.
(^)(>.<)(^)
-
Teagol
aktív tag
Sziasztok!
Mennyire jó vétel most egy 7a a 8a-val szemben?
Hogyan változott a 7a támogatása?
Mennyire vagytok elégedettek vele?Véleményetek szerint megéri a felárat a 8a? (20.000 FT különbséggel láttam most).
-
hobbitka_
tag
válasz
grizlisandor #438 üzenetére
Köszi, jól hangzik, így akkor követem az általános tippeket 🙏
-
hobbitka_
tag
Sziasztok!
Használtan nézek holnap egy pixel 7a - t. Tudnátok segíteni, hogy mi az, amit mindenképp csekkoljak rajta vásárlás előtt? -
kenand
veterán
válasz
grizlisandor #435 üzenetére
Újraindítottam már de nem segített, ráfrissítek a kamerára, hátha segít
-
kenand
veterán
válasz
grizlisandor #433 üzenetére
Köszönöm a választ
De a 15-ös udate előtt teljesen jó volt, csak emiatt toljak fel egy másik rendszert ?
-
grizlisandor
veterán
Pixel topikban is kérdés volt, GrapheneOS a megoldás.
-
kenand
veterán
legújabb frissítés (Android 15) után furcsaságokat művel, kamera appot foto után hirtelen bezárja.
Megoldást tudtok? -
Krájsz
csendes tag
Sziasztok, Telefon vásárlás előtt állok és az egyik jelölt a Pixel 7a viszont nekem nagyon jól jönne ha a hívásokat rögzítené. Gondolom GDPR meg egyéb ilyen hülyeség miatt gyárilag erre nincs lehetőség, de ha van valami kiskapu vagy applikáció amivel valaki így használja akkor kérem írja le a tapasztalatát. Köszi.
-
Csiszq46
tag
A 3 gombos navigációs sávot meg lehet fordítani?
-
Csiszq46
tag
Köszönöm
-
Csiszq46
tag
Sziasztok! Milyen töltő fejet ajánlanátok ?
-
fokukac
nagyúr
válasz
petyametyo #423 üzenetére
ehhez képest a b. nejem végig csinálta velem most nyáron toszkánát 38 fokban, pixel 7a-val, és nem panaszkodott...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
petyametyo
aktív tag
Eddig olvastam a tesztet
"32-33 fokban pedig alig látszik a tartalmaiból valami."[ Szerkesztve ]
-
Csiszq46
tag
válasz
grizlisandor #421 üzenetére
Köszi! 7a-ból találtam újat 105.000.- ért. Majd még megálmodom. Még 1x köszi.
-
Csiszq46
tag
Sziasztok!
Pixel 7A-t nézegetek , de a tesztekben azt írták hogy 5G nem elérhető rajta magyar országon . Ez változott azóta?
-
grizlisandor
veterán
válasz
Fuxosbömis #416 üzenetére
Én is, de azért feltűnik, hogy böngészés közben melegszik a telefon, amit eddig nem tett.
-
vacs
veterán
-
Fuxosbömis
tag
válasz
grizlisandor #415 üzenetére
Én ilyet nem tapasztalok.........igaz mérsékelt felhasználó vagyok.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Fuxosbömis #414 üzenetére
Ráférne valami javítás szoftveresen, mert az A14 eleje tragikus volt, gyenge üzemidő, melegedés; közepe jó volt, majd valahogy tavasszal megint elkezdett melegedni meg az üzemidő drasztikusan csökkeni.
-
vacs
veterán
-
Fuxosbömis
tag
Nem jön a havi frissítés. Lehet, hogy a következő már az Android15 lesz?
-
vacs
veterán
-
kenand
veterán
Valahogy el lehet érni, hogy ha elérhető akkor az 5ghzs wifit válassza a telefon?
Próbáltam több tippet pl Wifiprioritizer (apk ban elérhető) de nem igazán müködikSajnos annyira nem jött be a telefon, kamerája miatt vettem, de lehetne jobb, a teló vastag, bumfordi sajnos
Xiaomi 9 -em sokkal jobb volt ....(Csak az akksija gyatra már)[ Szerkesztve ]
-
Mono_G
tag
Sziasztok!
Szemezgetek a Pixel 7a telefonnal.
150 körül jó vételnek tűnik.
A jelenlegi állapot szerint mennyire stabil Yettel hálózaton illetve dual simmel?
Most hogy melegebb van, vagy csak úgy általánosságban mennyire érződik a melegedése alap (telefon, fotó, fb, youtube, böngészés) felhasználás mellett? (Nem játszok telefonon).Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Gabi 8906
senior tag
válasz
grizlisandor #403 üzenetére
Folyamatban a próbálkozás, reggel jött rá frissítés.
Samsung Galaxy S24 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
-
Gabi 8906
senior tag
Sziasztok!
Olyannal találkozott itt valaki hogy aplikációban (pl bank) nem megy az ujjlenyomat olvasó?Samsung Galaxy S24 Ultra+Lenovo Thinkplus-GM2 Pro+Sony SRS XG500
-
Viper26
nagyúr
válasz
grizlisandor #397 üzenetére
Korábban nagyrészt ezek miatt váltam meg tőle.
Nem hittem volna, hogy ennyit javul...eléggé szemezek így már egy P7-tel.iPhone 15 Pro | AW Ultra 2
-
Fuxosbömis
tag
válasz
Nálam még sosem melegedett, igaz nem játszom a telefonnal.
Nagyon jó teló. Telekomon minden van...5G, Volte, wofifi. -
grizlisandor
veterán
Google Pixel 6/7/8 topikban pörögnek az információk.
-
Drughi
addikt
válasz
Árban már ez a plafon, amit telefonért adnék.
Yetteles vagyok, a vowifire míváncsi leszek és az 5g-t is megnézem majd.
Van erről valami iras a neten? -
grizlisandor
veterán
Nem releváns, mert frissítéssekkel javítottak a telefonon sokat, így nem melegszik annyira.
Idéntől a Google aktiválta az 5G-t és ettől a hónaptól a VoWifit, Telekommal működik, teszteltem.Üzemidőben, töltés sebességében, meg súlyban(kevesebb) jobb a Samu S21 FE, minden másban szerintem a Pixel 7a nyer. Esetleg egy Pixel 7-ben is elgondolkozhatsz, az jobb mind2 telefontól.
-
Drughi
addikt
Sziasztok!
A tesztben emlegetett melegedés és teljesítmény csökkenés mennyire jön elő napi szinten?
Ritkán játszok, inkább waze + yt music ami sokat megy párhuzamosan.Az 5g hiánya nem zavar, nem is emlékszem mikor láttam 5g jelet valamelyik telefonomon.
Pixel 7a és S21 Fe között vacilálok, de erősen a pixel felé hajlok.
-
Jamby18
senior tag
Hogy bírtam?
hát jó ideg rendszerrel. Viccen kívül csak 1-2 éve lassult be nagyon, de elvoltam vele mert csak (Google, YouTube, Waze, Fb, Instagram) amire használom meg ugye a még mindig jó fotós képességek.
De már sokszor kéri a töltést gyenge már az akksi így 7évesen.
Nézegettem folyamatosan a felhozatalt képbe került ugye a sok ajánlás Xiaomi,samsung,Nothing vonal..
Egy tesztben [link]is rámutatnak a különbségre a kettő közt a 7a-ban kétpixeles fázisérzékelő AF van.
Illetve ami miatt még nem tudok dönteni hogy fehér vagy feketePixel 7et jó áron most csak fehérbe tudnék venni. 7a-t viszont feketében is meg fehérben is. Ha a pixel 7et veszem fehérbe azon kevésbé látszana meg a karc, ujjlenyomat, viszont a fekete Pixel 7a-ban meg tetszik hogy eloxált a keret meg a gombok.
Melyik a kényesebb szín? Ha egy ideig nem tokban hordanám?vacs
"kevésbé melegszik az eltérő processzor tokozás miatt!"
Én úgy látom a gsmarena tesztben, hogy mindkettőnél Google Tensor G2 (5nm) van.[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
Jelen esetben indokoltnak gondolom, mert neki is P7 volt a kiszemelt és ténylegesen van hardverben különbség!
Te december végén vetted, most tél van, persze, hogy nem melegszik, de lesz ám nyár, "kellemes" 35°-al ...
És 3 mm a magasságbeli különbség.[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
fokukac
nagyúr
hi. egyáltalán nem jelent érezhető hátrányt.
nekem is volt 5X-em, de nem tudom, hogy bírtad azóta azon... nekem azóta volt pixel 1-em, pixel 4a-m...az után jött a 7a, majd a 8. (Igazából 8-ast akartam egyből, de karácsony előtt nem volt sehol, csak arany áron, így lett a 7a).Én nem érzek nagy különbséget a fotókban a 7a és a 8 között.
@vacs: ezt muszáj minden alkalommal benyögni egy telefon topcijában, hogy egy másik az ajánlott? a másik amúgy drágább, nagyobb, nekem pl. egyáltalán nem volt opció a 7-es.
És nekem egyáltalán nem melegedett a 7a sem.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
Már jó ideje húzom a telefon cserét jelenleg még egy Nexus 5x-et nyúzok.
Pixel 7 lett volna eddig a kiszemelt, de vagy nagyon olcsón (Parnerogsm) vagy ugye alza. Korábban volt még jó pár bolt, de azt vettem észre, hogy pár nap alatt meg is szűnt a forgalmazás (Coolmobile,aqua,B-tel). Rátaláltam a 7a-ra ezt mivel frissebb több helyen beszerezhető. Azokat a tulajdonságokat amivel olcsósították még bele fér, viszont látom nincs benne Laser AF.
A 7-ben van sőt még a Nexusomban is.
Mennyire jelent ez képeknél hátrányt?
Előre is köszi -
Iccetea
csendes tag
Sziasztok.
Pixel 7a-nál esetleg ismert hiba az, hogy kihangositás során a másik fél számára teljesen érthetetlen a beszéd?
Olyan mintha egy "vizalatti zaj" szűrőn keresztül hallanám amikor a feleségem a pixel-ről beszél? -
LadaLord
aktív tag
válasz
Fuxosbömis #383 üzenetére
Helló!
Úgy érted, túl világosak lettek? Fotózásnál lehet állítani az expozíció korrekciót? Ha igen, azt vedd kicsit mínuszba mondjuk első körben próbaképp fél fényértéknyit, az talán segíteni fog.
Üdv,
T. -
Fuxosbömis
tag
Csináltam néhány fényképet......félhomály körülmények mellett. Nagyon jól sikerültek.
Igaz, a félhomály eltünt.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
-
Fuxosbömis
tag
Két napja használom. Nagyon baba.
VoLTE működik rajta, viszont a VoWiFi nem. Telekomos vagyok, az előző telefonomon működött. Mi a teendő? Előre is köszi.
-
sub71
aktív tag
Számítógépre felrakod az ADB AppControlt
és azt törölsz/fagyasztasz a telefonról, amit akarsz. Ez grafikus, egyszerű és gyors. Ha nem tetszik van még 10 másik app ugyanerre a feladatra.....[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
Próbaképpen rádugtam töltőre 20%-on.
25 perce tölt, és már 53%-on van az akksi.
Szóval szerintem ez egyáltalán nem lassú.Az amúgy normális, hogy a végére lelassul majd.
szerk (még benne vagyok a 15 perces hozzászólás szerkesztési időben) :
40 perc alatt 70% lett.[ Szerkesztve ]
-
fokukac
nagyúr
"- nagyon lassan tölt. Nekem órákig tart mire 20% körülről feltölt 80%-ig."
szerintem a töltődben lesz a hiba. nem tudom, milyen töltőd van, én a pixel 4a-hoz kapott 18 wattos google töltővel, illetve a thinkpad laptop usb-c-s töltőjével töltöm, és meglepően gyors ahhoz képest, amiket olvastam. Nemhogy órákig nem tart 20-ról 80-ra, hanem kb. 1 óra. De majd lemérem, hogy mennyi idő.
Az Ampere alkalmazás szerint ilyen 3700-3800 mA-val töltenek, míg a régebbi telefonjaimon ugyanezek a töltők csak ~3000 mA-val mentek.
Szóval szerez egy rendes, mindkét végén usb-c-s PD-s töltőt, lehet, hogy a xiaomi töltőt nem szereti.Nekem kb. 2 napig bírja az akksi, ami nagy szó nálam.
De amúgy nekem az is jó lenne, ha kevesebb lenne ennél, ha könnyebb lenne a telefon, mert én is baromi nehéznek találom, és ráadásul pont nem kényelmes már egy kézzel fogni, akkora.Az NFC chipje valóban sokkal erősebb mint a pixel 4a-é, 5 centiről érzi a boltban fizetésnél.
A Guglis appok a rendszer részei, nem értem, mi a bajod velük, vannak és kész. Sőt, néha átalakulnak, nem kell velük foglalkozni.
Amúgy hosszú klikkel az alkalmazásinfóra klikkelve a legtöbb törölhető / letiltható.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
grizlisandor
veterán
Súlyát én is mindig emlegetem, hogy sok, egy kézzel fogom, a másikkal kezelem; na ez az előd Pixel3a-nál ment ugyanazzal a kézzel.
Én 18W PD3.0 töltővel szoktam tölteni előd P3a is ugyanezt tudta csak PD2.0, így nálam alacsony az ingerküszöb, ezek szerint!
Kisebb csomagos gapps-s nekem is elég lenne, de nem éreztem zavarónak ezen programok jelenlétét.
NFC-t sose használtam.
Dual sim(2x telekom) A13 verzión merült szépen, most csak esim van benne A14 és érezhetően jobb az üzemidő. -
emilll
tag
- Nem gondoltam, hogy 40g ennyire sok a mindennapi használatnál.
- Írták, hogy lassú a töltés, de nem írták, hogy ennyire. Nem számítottam rá, hogy 2 órát tartson az, ami másik telefonon fél óra.
- Azt gondoltam ebbe jobb a Google, mint a kínaiak. Plusz a Xiaomihoz van egy szép, grafikus, nagyon könnyen kezelhető adb szoftver, amivel letiltható/törölhető akármelyik app. A Google-nél csak parancssoros adb van tudtommal.
- Kikapcsolom, de amikor használni akarom ki kell venni a tokból a benne lévő kártyát, különben nem működik az NFC. Nevetséges...A mérete és a kamerája a két előnye, ezeken kívül semmi jót nem tudok mondani róla. Sajnos ilyen méretben nincs másik ami árban, méretben, kamerában hasonló lenne.
-
emilll
tag
válasz
bozsokiandra #366 üzenetére
Google szerint többet árt mint használ ha egy app 80%-on tartja a töltést, mert 100%-nál a telefon automatikusan csökkenti a töltési áramerősséget és feszültséget, de 80%-nál ez nincs, azaz ha egy szoftver 80%-on tartja a normál áramerősség és feszültség mellett, az akku felmelegszik, ami árt neki (Google).
Én egyszerűen amikor 80% körül van a töltöttség, akkor kihúzom a töltőt. Van, amikor ez 78%, van amikor 90%. -
vacs
veterán
Szerintem is vannak hiányosságai a Pixeleknek, de az általad felsoroltak részben a te hibáid:
- nehéz: az adatlapon írják a súlyt, ha vásárlás előtt megnézed, akkor nem lepődsz meg
- töltés: írják a töltési sebességet, ezt is tudhattad előre
- kéretlen appok: egy Xiaomi-n és Samsungon ennek sokszora van
- nfc: ha nfc-s kártyát teszel a tokba, akkor a telefonon kapcsold ki az nfc-tA többivel kb egyetértek.
(^)(>.<)(^)
-
Helga0203
tag
válasz
Root nélkül nincs: [link]
-
Soulles
tag
válasz
AccuBattery Pro-t használom. Be tudod állítani a kívánt töltési szintet és jelez a telefon. Nekem 85%, mindamellett rengeteg hasznos infót, statisztikát mutat.
-
bozsokiandra
tag
Arra van megoldás, hogy csak 80%-ig töltse az akkut? Akár külön app-os megoldással.
-
emilll
tag
válasz
novinyul #364 üzenetére
A Xiaomi 13 nagyobb majdnem 3"-csel és a Pixel még így is nehezebb, persze nem annyival, mint az én összehasonlításom, a Mi 9 SE, ami csak 1"-csel kisebb és 20%-kal könnyebb, ami nagyon észrevehető.
Én nem szoktam 100%--ra tölteni, csak 80%-ig, ezért nem csinálom azt, hogy este bedugom és reggelre kész.Hogyan törölhetők a Google alkalmazások? Mert én a Play store-ból nem tudom, csak frissíteni a fentieket meg a többit, amit törölni szeretnék.
-
novinyul
veterán
Xiaomi 13 mellett nem érzem nehezebbnek, jól össze van rakva. A legtöbb Google alkalmazás törölhető vagy tíltható, szóval igazából itt sincs probléma. 1 napot kibír, este megy fel vezeték nélküli töltőre, ébresztésre szépen 100% van. De tény hogy jó ha van gyorstöltés, Xiaomi 13 volt hogy kellett a 66W. Kamera rohadt jó, hangszórók szintén és még a hálózat is stabil(Tensor by Samsung)
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
emilll
tag
Aki esetleg készül venni és érdekli egy átlag felhasználó véleménye néhány hónap használat után egy sok évig használt Xiaomi után:
- érezhetően nehezebb (mondhatnám kényelmetlenül nehéz)
- nagyon lassan tölt. Nekem órákig tart mire 20% körülről feltölt 80%-ig.
- ugyanúgy tele van kéretlen és (hagyomásnyos módon) törölhetetetlen appokkal (pixel buds, emoji wallpaper, live wallpaper, cross-device support, stb...)
- nem szereti az NFC (azaz nem működik és csipog) ha NFC-s kártya van a telefon hátánál (pl. tokban)
- az akku 1 napig bírja átlag használattal (azaz kb. reggelente kellene tölteni ha az embernek van ideje majdnem 2 órát várni minden reggel mire feltöltődik)
- az ujjlenyomat olvasó rendben működik
- a fényképek jók
- más pozitív nem jut eszembe.Összefoglalva: nekem csalódás, nem ez lesz életem telefonja, ha lesz hasonló méretű 1-2 év múlva, lecserélem.
-
Soulles
tag
válasz
zolikaDB #357 üzenetére
Szia!
Amit látsz az már a használt telefon ára, amire az Amazon 1év garanciát vállal és lehet rajta használati nyom, apróbb kozmetikai hiba.
Az eladó mindig látható a felületen "Sold by" címke mellett. Az általam említett 339EUR új készüléket valamint a most elérhető használtat is direkt az Amazon árulja / postázza.
Ausztriába rendeltem, mindennel együtt 341EUR-ért.
-
Soulles
tag
válasz
grizlisandor #351 üzenetére
A P7-hez 179e-ért tudnék per pillanat hozzájutni, annyit nekem már nem ér meg. Inkább elteszem a különbözetet és 2év múlva kiegészítem vele az új telefont
@vacs: Amazon.es-hez szól, 2év garanciát ad az Amazon ha jól tudom.
Köszi a tanácsot, már 20e-t is nehéz szívvel tennék rá pluszba. Most is "muszáj" váltani, vállalhatatlan képeket lő a POCO X3 Pro és kéne egy erős fotóstelefon.
@Julian86: itt a pontos link. Áfa korrekció és szállítás után (nem MO-ra!) jött ki kb. 341Euro-ra. Most épp nem elérhető, elkapkodták. De érdemes nézegetni mert vissza-vissza térhet a kínálatba.
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Az nagyon jó ár a 7a-ért!
Ahhoz tudni kellene, hogy mennyit kell ráfizetni a P7-re! Én ~15e mondanék, nekem annyit megérne!
Kérdezz rá a Google Pixel 6/7/8 topikban és/vagy a Pixel 7/7Pro topikban, hogy mennyi ráfizetést ér a P7a--->P7.[ Szerkesztve ]
-
Soulles
tag
válasz
grizlisandor #349 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod! Mai napon villámakcióban sikerült behúznom a 7a-t kb átszámolva 129e Ft-ért. Ehhez viszonyítva, szerinted, megérné a Pixel 7 tudása a felárat?
-
grizlisandor
veterán
Nem ismerem a piacot, a "Milyen okostelefont vegyek?" topikban igen.
Tech2 Laci is szokott meg Mobilarénán is szokott lenni vásárlási ajánló.
Minden telefon visszaveszi elvileg a fényerőt, a 7a kezdetben látványosan, akkor se zavart, de ez a frissítésekkel javult.
Esetedben egy kisebb, könnyebb telefonra váltanál, IPS--->OLED kijelző, jobb kamerára(Pixel erősség), cserébe gyengébb üzemidő, meg nincs jack csatlakozó.
Aktiváltatni kell a szolgáltatóval a voltét, ha van a csomagodban 5G, akkor azt is tudod használni.
Ebbe az árba kifoghatsz Pixel 7-et, én azt venném, a jobb kijelző, nem tescos Tensor proci, valamivel jobb kamera, gyorsabb töltés és a jobb üzemidő miatt. -
Soulles
tag
Sziasztok!
POCO X3 PRO-ról váltanék.
Egy fotózásban erős telefont tervezek max 160e-ig. Van ebben az ársávban a 7a-nak kihívója?
Redditen lehet olvasni, hogy erős fényerőben szinte olvashatatlanul alacsonyra veszi vissza a fényerőt. Ez mennyire zavaró, illetve van a telefonnak egyéb "problémája" amiről jó ha tudok, esetleg deal-breaker lenne?Köszönöm előre is!
-
vacs
veterán
#AKCIÓ
Pixelhez is jó szolgálatot tehet, tud duplakoppos lezárást is pl!
Az egyik legnépszerűbb androidos launcher (kezdőképernyő alkalmazás),
a Nova Launcher Prime most nagyon akciósan csak 19 Ft: [link](én 2015 karácsonykor 125 Ft-ért vettem
)
(^)(>.<)(^)
-
grizlisandor
veterán
Üdv itt!
Súlyára én is panaszkodtam, Pixel 3a-ról váltottam, azt hittem nem fog zavarni. Eddig egy kézzel böngésztem, most két kézzel, az egyikkel csak tartom a telefont, a másikkal csak kezelem.
Arcfelismerés nekem a 3a LOS ROM-on működött, de furán. Ha el akartam indítani a zseblámpa funkciót, sokszor kiírja, hogy más alkalmazás használja a kamerát.
Gondolom túl gyorsan indítottam a zseblámpát?
Telón eddig sose hallgattam zenét, ha tudtam, hogy hosszabb telefonhívásom lesz, akkor használtam fülest hozzá. Ennél a telefonnál meg beruháztam egy vezetéknélküli fülesre és meglepően jó, nem is értem, hogy eddig miért ignoráltam.
Meglátjuk mit hoznak ki 8a telefonnak, vagy a 9-est.
IMEI szám alapján itt tudod ellenőrizni a google a garanciát.
-
fokukac
nagyúr
Hello. Vettem egy ilyen 7a telefont, mert untam már, hogy a 4a-n nincs volte, és a 3G megszűnése után csak 2G-n megy a telefonálás, illetve az ujjlenyomat-olvasóm is elromlott.
---
első benyomásaim: nagyon masszív, meg jól össze van rakva... de egy régebbi kompakt telefonról érkezve.... hát nem kicsit nagyobb.SOKKAL nagyobb. 8 mm-rel magasabb, 3,5 mm-rel szélesebb, közel 1 mm-rel vastagabb. És még szögletesebb is. Alig fér a kezembe.
És a súlya is... sokkal nehezebb. Megfogod, és érzésre is súlya van. A pixel 4a az 143 gramm volt, ez pedig 193,5 gramm, azaz 35%-kal nehezebb. Komolyan, erőből kell tartani este az ágyban a fejed felett... a hátulján ez a kereszt-izé is elég furcsa.Na mindegy, nem tudom, hogy meg fogom-e ezt szokni, tényleg a legnagyobb telefonom eddig, és nagyon furcsa. És a többség még ennél is nagyobb manapság, nem is tudom, az milyen lehet.
Amúgy faszán működik. A dobozból kiszedve 13-as android volt rajta, márciusi biztonsági frissítéssel. Elég gyorsan, és egyből frissült a 14-esre (nem több lépcsőben, mint a régi pixeleimnél), akkor csináltam egy resetet és úgy költöztem át rá.
Mindent, ismétlem, mindent áthozott a másik pixelről, még a beállítások többségét is. Szóval viszonylag könnyű volt rá átköltözni.Az ujjlenyomatolvasó egy picit furcsa így a kijelzőn, de működik. Este fura, nagyon fényes, amikor felvillan. De amúgy az arcfelismerés is tök jól működik, (kivéve este, amikor sötét van.)
És működik rajta a voLTE, a hangminőség ég és föld, de tényleg.
Szép, tiszta a hang, mint a hifi a sokol rádióhoz képest.
És a Yettelnél alapból is ment volte, nem kellett semmit aktiválnom.
Az 5G is megy rajta minden plusz beállítás nélkül.
A vowifit is egyből sikerült aktiválni sms-ben.A kamerát még nem nagyon volt időm tesztelni, de első blikkre szép képeket lő.
Amit még majd meg kell szokni, hogy ez bizony beleszámít a Google fotók tárhelybe (a régi pixeleimen korlátlan volt, ugye)A jack hiányát szintén meg kell még valahogy emésztenem, bár az utóbbi időben már nem használtam annyit headsetet, mint korábban.
És még egy dolog. Hogy miért ezt vettem és nem a 7-est? mert a 7-es még nagyobb és nehezebb... (még ennél is magasabb 3,6 mm-rel, és szélesebb is 0,4 mm-rel, a súlya 197 g)
És ezt 155-ért találtam, újonnan, itt a hardveraprón, sufni gsm boltból, szóval jóval olcsóbb mint a 7-es.Lehet, később majd megpróbálom a pixel 8-at, az picit kisebb és könnyebb, mint ez a 7a.
és hogy mennyivel nagyobb? ennyivel.
[ Szerkesztve ]
-
vilmos.nagy
tag
hm, köszi a tippet - éppen most költözünk új lakásba, szóval még 1-2 hónap biztosan lesz, mire ~200k-t elmerek költeni egy telefonra. Addigra már belakjuk annyira, hogy nem kell random venni egy háztartási-gépet / egyebet.
De ha azt mondjátok, hogy Pixel7 over Pixel7a, akkor ~februárban visszatérek erre.
-
vacs
veterán
válasz
vilmos.nagy #340 üzenetére
Alza-n 189K kuponnal a Pixel 7, ha venni akarsz, akkor ne sokat gondolkozz és még rendes garanciád is lesz!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
grizlisandor
veterán
válasz
vilmos.nagy #340 üzenetére
Pixel 7 hasonló árban megy, azzal jobban jársz, ha már Pixelt veszel.
-
vilmos.nagy
tag
válasz
grizlisandor #339 üzenetére
Ha lehetek őszinte, kinőttem már a mókolásból :\
De ha megy OOB, akkor boldog vagyok, s elég erősen elgondolkozom, hogy karácsony után benevezzem-e magam egy ilyenre...
-
grizlisandor
veterán
válasz
vilmos.nagy #338 üzenetére
Eddig is ment, csak mókolni kellett!
Tensoros Pixelek 5G-t tudnak gyárilag, kivéve a P6/P6PRO, valamiért ők kimaradtak a szórásból. -
vilmos.nagy
tag
válasz
grizlisandor #337 üzenetére
5G pont a napokban lett engedélyezve telefon oldalon(a decemberi updatettel).
Ez ilyen tuti, és akkor megy itthon, hazai SIM-mel az 5G mindenhol faszán? Hm, lehet jövő év elején benevezek az 7a-ra akkor
-
grizlisandor
veterán
Minden szolgáltatónál aktiváltatni kell a VOLTE szolgáltatást és hibátlanul lehet vele telefonálni a Pixel telefonokkal. Voda hálózatproblémák, meg ahogy olvastam minden telefont érintettek, nem csak Pixel specifikusak. 5G pont a napokban lett engedélyezve telefon oldalon(a decemberi updatettel).
-
pv5
csendes újonc
Sziasztok! Pixel 7a-t vennék szívem szerint, de mivel a magyar sim kártyám vodafonos, ezért elbizonytalanodtam.
Valakinek van tapasztalata vodafoneos simmel, hogy térerö vagy hívásprobléma jelentkezik? Illetve az 5G még minidg nem (lesz) megoldható? -
vacs
veterán
-
emilll
tag
Pár hete frissült 14-re az android a telefonomon. 1-2 napja megint feljött, hogy frissítsek 14-re (csak ma indítottam újra, mert már letöltötte, de nem indítottam újra és ma kezdett meghülyülni, állandóan lefagyni). Ugyanúgy több mint 2GB-ot töltött le, mint legutóbb. Ez mi volt? Miért telepítette kétszer a 14-et? Megnéztem újraindítás előtt és már a 14-es verzió volt a telefonon akkor is.
-
barm
tag
Sziasztok, mi van akkor, ha Németországban vesz az ember Pixel 7a-t, és magyar sim kártyát tesz bele egy német mellé? Akkor megy az 5G? Mármint külföldön, ahol amúgy támogatott. Tudja korlátozni egy magyar sim kártya? Van tapasztalatotok?
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok a Pixel 7a tesztben is említett melegedése illetve "gyenge" üzemideje még megvan? Karácsonyra vennék ilyent és remélem csak valami szoftveres anomália okozta és már javították...
-
MC Pite
veterán
Volte van, a többi karácsonyra várható, bétán már tesztelik.
Ha így folytatom mérlegelést, a 6a, 7a és a 8on még egyszerre tudom ezt tesztelni
Egyébként itt egyben is követhetitek az eseményeket: [link][ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
sub71
aktív tag
VoLTE már megy, 5G pedig a decemberi frissítéssel lesz, az új bétán már van. A VoWFI a szolgáltatói oldalról is támogatott kell legyen, amúgy az is ok lesz...
szerk: kedd-szerdán Prime day akcióban 450€ volt hozzáadott gyorstöltővel az Amazonon. Szerintem Black Friday-kor lesz újra.
[ Szerkesztve ]
-
adabra
senior tag
Én is Pixel 4a-t használok, de érik a csere. (Nagyon gyatra a telefonálási hangminőség, és nincs VoLTE/VoWiFi + az akkumulátor is látványosan gyorsabban merül, mint akár fél éve)
P7a és Motorola Edge 40 között vacillálok.
Ha menne itthon a VoLTE/VoWiFi/5G a P7a-n, akkor hajlanék arra a kb 50e Ft-os felár ellenére is.
-
sub71
aktív tag
Feleségem testesíti meg az "átlag usert", csak használni szeretné , minél kevesebb probléma mellett. 3 éve vettem neki egy Pixel 4a-t. Egy hónapja eljött a csere ideje és újra Pixelt kért a fotós képességei miatt, mert a hobbijához hozzátartozik, hogy lefényképezi a végén, és eddig kb 20 ember kérdezte tőle, hogy mivel készíti a képeket, mert baromi jók (persze érzéke is van hozzá). Kolléganője (Iphone 11) rendszeresen a feleségemtől kéri el a képeket, amiket az óvodai rendezvényeken fotóznak a szülőknek, mert klasszisokkal jobb képeket csinál a Pixel point&shoot. Igen, hibák vannak a pixelekkel is, bár egyre kevesebb, de ha bemegyek a Galaxy S23Ultra, vagy az Iphone 15 fórumokba, ott is olvasni hajmeresztő sztorikat, csak ez a mobil kevesebb, mint a felébe kerül azoknak... Én a pixel 8-ra vártam, de a 800€ nekem már sok, inkább vettem magamnak is egy 7a-t, pont a feléért.
#324K82 Én is naponta ingázom a munka miatt. Korábban nekem is sokat kellet várni, míg átállt az Osztrák hálózatra, de már lassan egy éve nincs ilyen gondom, valamelyik frissítés megoldotta (P6)....
[ Szerkesztve ]
-
K82
őstag
válasz
bozsokiandra #323 üzenetére
Szerintem csak mákod van a szolgáltatóval. Nálunk egy kocsiban ülve határátlépéskor mindig azt röhögjük ki mikor érkezik meg (két P7, egy Realme és egy Samsung).
Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
bozsokiandra
tag
Már egy hete használom a pixel 7a-t, köszi a fóliás tanácsokat, véleményeket. Végül Shieldup fólia került erre is, nem rontotta észrevehetően az ujjlenyomat olvasót.
Ami még feltűnt, hogy a telefon a határátlépések alkalmával szinte azonnal átáll a másik ország hálózatára. A Samsunggal ehhez sok esetben jópár km kellett.
A Pixelnek van valami külön megoldása erre? Arra gondolok, hogy esetleg figyeli a GPS alapján a poziciót és az alapján választ hálózatot. -
K82
őstag
válasz
bozsokiandra #321 üzenetére
FB-csoportban dícsérik, számomra meg csak egy fólia amiért személy szerint nem rajongok - az üveget jobban szeretem.
Nálam pl. mindegy h van-e rajta üveg vagy sem (P7), az ujjlenyomat-olvasó lehetne jobb is. Másnál viszont hibátlan, sok függ az ujjtól is.Pixel / OnePlus Pad / Creative Aurvana Ace 2 / Bose QC Ultra
-
bozsokiandra
tag
válasz
grizlisandor #320 üzenetére
Közben eszembe jutott
https://shieldupfolia.hu/
Ez a fajta fólia volt az S10e-n.
Van valakinek esetleg tapasztalata vele, ujjlenyomat olvasó kapcsán? -
grizlisandor
veterán
válasz
bozsokiandra #318 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire befolyásolja az ujjlenyomatot ez a ClearPlex fólia.
Céges eszközre rakattam ilyen fóliát, engem kirázott a hideg a tapintásától, így saját eszközön maradtam a "hagyományos" üvegfóliánál. -
-
bozsokiandra
tag
válasz
grizlisandor #317 üzenetére
Igen a leírás alapján ilyen volt bár a neve szerintem nem, de ebben nem vagyok biztos. Firstphone üzletben rakattam rá az biztos.
Kicsit felemás a tapasztalatom vele, egyszer pofára esett a betonra az s10e, a fólia sértetlen a kijelző viszont berepedt alatta.
Ez a ClearPlex, szerinted jobb vagy rosszabb ujjlenyomatolvasás szempontjából a hagyományos üvegfóliánál? -
grizlisandor
veterán
válasz
bozsokiandra #315 üzenetére
Igen, magasabb árkategória, de az S23 fogja megadni azt, amit keresel; hasonló cipőben járok.
Tudásban előrelépés, mert gördülékeny és én imádom a stock androida rendszert.
Neked a Samu után meg kell szoknod a dolgokat.
Létezik custom ROM, LineageOS, ami még jó ideig fog kapni frissítést!Üvegfóliát én ezt az Alisat használom, amire te gondolsz az a MediaMarkt okospultban felrakatható ClearPlex fólia lesz.
-
Fabianus
tag
válasz
bozsokiandra #315 üzenetére
Szia!
Hasonló cipőben járok én is. Nemrég vettem egy Pixel 7A-t S7 után céges S22 mellé. Ugyanolyat nem akaram, mint a céges, az S23 meg jóval több lett volna.
Amire készülj, hogy nagyon más lesz. Mind programokban, mind alapbeállításolban, mind felületben. Miután megszoktam, kiismertem, kerestem rá programokat, pl launchert is raktam, már tetszik, jobban is mint az S22. Szerintem külsőre is szebb, de nagyobb váltás, mint egy új Samsung. Persze ha váltogadtad a telefonod gyártóit, akkor ez nálad valószínűleg kevésbé lesz meglepetés. Ha az S10e-t még újan vetted, és azóta használod, akkor szánj időt a belakásra, összeszokásra. -
bozsokiandra
tag
válasz
grizlisandor #314 üzenetére
Köszi a válaszod.
Az S23 már azért magasabb árkategória, főleg nem noname webshopból rendelve (igazából 200-at sem szívesen adok telefonért, de beláttam hogy ennyit muszáj rááldozni).
Tudom hogy a 7a tudásban nem nagy előrelépés az s10e-hez képest, de nem is igazán van szükségem előrelépésre csak egy jó telefonra.
Ha lenne frissítés még évekig az S10e-re és kicsit olcsóbban adnák akkor simán abból vennék egy újat. Lehet hogy félreérthető volt a kérdésem, nem azért kell új mert jobbat szeretnék hanem mert elromlott a régi.
Végül eldőlt a dolog megrendeltem a pixel 7a-t. Osztrák alzán egy kicsit olcsóbb, mint a magyaron ha esetleg valakit érdekel és jár arrafelé.
Ujjlenyomatolvasó vs üvegfóliával kapcsolatban lenne még annyi kérdésem hogy melyik típusú fólia a jobb ilyen szempontból? Az S10e valami nem a szokásos üvegfólia volt hanem egy sokkal kevésbé karcolódó cucc és a szélei sem töredeztek le. Az üzletben vágták ki géppel méretre kb. 8k volt két éve, de a nevére nem emlékszem. -
grizlisandor
veterán
válasz
bozsokiandra #313 üzenetére
Összehasonlítvás a 7a vs S10e vs S23.
Az 7a nagyobb, nehezebb és hasonló üzemidőt fog hozni, mint a S10e telefonod.
A te telefonod egy S23 lesz, mert az egy érdemi előrelépés a S10e-ről, a 7a egy kis ugrándozás.Az ujlenyomatolvasó nem rossz, 8/10 érzékel üvegfólián keresztül.
A megbízható telefonáláshoz a szolgáltatóval be kell kapcsoltatni a Volte szolgáltatást, utána jó.
Megbízhatóan működik a telefon, jövőhónapban kapjuk az Android 14 főverziót. -
bozsokiandra
tag
Sziasztok!
S10e-ről váltanék másik telefonra így szóba jött a pixel 7a. S10e-hez képest milyen?
Ami fontos, hogy legyen wireless töltés (nem baj ha lassú), jól működjön az ujjlenyomat olvasó és megbazhatóan lehessen vele telefonálni. Telekomos (magyar) vagyok és viszonylag sokat telefonálok külföldön (eu+uk) vezetés közben. Ez jó lenne ha megbízhatóan működne.
Kamera minőség, játék és egyéb dolgok nem annyira fontosak csak szeretnék egy kompakt androidos telefont ami gyors és megbízható. Xiaomi és egyéb kínai márkákra nem szívesen váltanék. -
K82
őstag
válasz
--HARDCORE-- #310 üzenetére
Mi a baj azzal h csak egy fizikai SIM van benne? Csomó lehetőséget tartogat az eSIM amit a fizikaival nem tudsz megtenni.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
--HARDCORE-- #310 üzenetére
Jók a Pixelek. Nálam az Xl és Pro verziókon kívül járt az összes már, csak mindig arra jutottam, hogy ha a kamera az elsődleges, akkor maradok Pixelen. Összképet tekintve, mint telefon úgy általában mindig más nyer. 7a-t sajna az alacsonyabb pwm miatt nem néztem meg. Most majd a 8-as jöhet következő hónapban egy tesztre.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
llaszlo
veterán
A Telekomos eSIM működik? Mert ugye nekem dual sim kell, az egyik a digis kártya lenne.
-
MC Pite
veterán
Amennyire látom, minden telefontopikban a vodásoknak van a legnagyobb számban problémája. [link] Pixellel is.
De olyat is olvastunk fórumunkban, hogy bizonyos régiókban hívásproblémák vannak Pixel mobilon, Vodafone hálózaton, szóval komplexebb a dolog annál, hogy kell-e 5G, vagy nem.
[ Szerkesztve ]
Spark RC TB | Fastroad SL2 | Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
grizlisandor
veterán
VoLTE szolgáltatás engedélyezése a lényeg, de rákeresve a Pixel 7/7Pro topikban nem sok jót olvas az ember.
-
llaszlo
veterán
Digi hálózattal próbálta már valaki? Ugye az is a vodát használja. Nekem csak netes kártyám van, de arról használom a mobilnetet.
-
grizlisandor
veterán
Valamit sutyiba állítottak a kijelzőn, mert használat közben nem olyan meleg, mint kezdetben.
Érzetre jobb lett, nem tudom, hogy a kijelzőfrissítést még mindig visszaveszi, mivel 60 hz-en használom. -
K82
őstag
válasz
grizlisandor #299 üzenetére
A G2 stimmel, csak épp a jóárasított verziót rakták bele ami nem teljesen egyezik meg a 7/Pro-ban lévővel.
-
ghiottone
nagyúr
Én sajna kihagytam a 7a-t, mert a kijelző pwm értéke nekem már alacsony lenne. Aksiban szerintem inkább a 7-hez lesz közelebb. Ahogy nézem a 6a-hoz képest kicsit kevesebb a kapacitása, de a Tensor 2 kevesebbet is fogyaszt - még a Phonearena tesztjét szoktam nézni: [link] Ott pl. csak 3D gamingben vérzik el a 7a.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
Új hozzászólás Aktív témák
ma Minden stimmel a Google középkategóriás kameratelefonjával – kivéve az adatkommunikációt. Meg az üzemidőt. És miért melegszik ennyire?
- Anime filmek és sorozatok
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Tudományos Pandémia Klub
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Mini-ITX
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 11
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Bittorrent topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest