- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
buvartacsko
addikt
válasz
audi100td #31896 üzenetére
Ha a fingerprintel inditod a gépet akkor persze hogy ez normális.
Erre van ez a funkció, hogy csak egyszer kelljen elhúzni az ujjad.
Gondolom ha nem fingerpintel inditod akkor nem fordul elő ilyen.
Nekem X200-nál van Power-ON fingerprint, bekapcsolásnál elhúzom így az ujjam, és utána mehetek is el a géptől, mert a Windowsba is automatán loginol így.
-
-
dbius
veterán
Nincs valakinek X200 Ultrabase dokkolóba való dvd írója, amit eladna? Lehet érdekelne egy.
Van ugyan egy külső házas Lenovo íróm, amit megpróbáltam - külső ház nélkül
- berakni a dokkolóba, de szorul és az előlapja sem passzol, a külső házban pedig kell neki külön - külső - táp - y usb kábelt használva sem megy -.
-
audi100td
nagyúr
válasz
cellpeti #31886 üzenetére
ThinkVantage Communicatons Utility-t felraktad? Nem biztos, hogy kell hozzá, de egy próbát megér.
más: Első sorban X201, T410, T510, W510 tulajoktól kérdezném, ti is találkoztatok olyannal, hogy néha magától beenged windowsba az ujjlenyomatolvasó? Épp hogy megjelenik a "please swipe your finger on green" felirat, majd rögtön jelzi a LED, hogy elfogadta az ujjlenyomatot és továbblép, anélkül hogy egyáltalán le tudtam volna húzni az ujjamat. Jogtiszta win7-et használok, legfrissebb fingerprint driverrel.
-
cellpeti
nagyúr
-
Milán13
tag
Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata az X220-al kapcsolatban? Hol lehet IPS panellel szerelt gépet kapni?
Üdv.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
J00hnny #31883 üzenetére
néztem a linket, System Update is megvolt. Más gond lesz. Most néztem rajta filmet, lehajtottam a fedelet és elkezdett üvölteni a gép recsegő hangon, és azt sztem a mikrofon okozta. Arra tudok még gondolni, hogy a mikrofon csatlakozó lehet megtörve talán a keretben. Mindenképp szét fogom szedetni, de most jelenleg nem állok úgy, talán 1-2 hét múlva.
-
J00hnny
aktív tag
válasz
cellpeti #31882 üzenetére
Ha linux alatt is gázos a mikrofon, akkor eléggé sanszos hogy hardveres a probléma. Vagy BIOS szinten tiltva van vagy rossz vagy csak nincs bekötve. Elmondásod szerint a BIOS rendben van, így csak a másik kettő marad. És mivel azt írtad, szétszedni nem fogod, így akkor lehet az okot sem sikerül felderíteni...
Az előző tulaj mit mondd? Nála működött? Ha visszakeresel pár hozzászólással előrébb linkeltem egy drivert, amivel kollégám ugyanilyen gépe bizonyítottan MŰKÖDÖTT win7 alatt, így ez egy kiindulási alap lehetne. Érdemes lenne megnézni, hogy system update kínál e föl vmit ehhez az eszközhöz.... -
azbest
félisten
válasz
cellpeti #31875 üzenetére
bios-ban nem lehet hogy le van tiltva? Nem tudom a te gépednél lehet e ott tiltatani.
"Then look under Security -> IO port access
There will be a list of I/O devices and you will have to scroll to find the microphone setting - it is toward the bottom. Press Enter to select the microphone, then you can enable / disabl"
-
audi100td
nagyúr
válasz
Magnum_ #31872 üzenetére
esetleg hívd fel a smartservice-t nincs-e nekik kiállítva, de csak egy tipp
csak nem megtérni készülsz?
egyébként ha már X220, érdemes IPS panellel ellátott modellt választani
-
cellpeti
nagyúr
Ubuntu Live-on se megy a beépített mikrofon. Látja, hogy van, de nem megy. Egy videót tudna valaki, hogyan kell szétszedni? Illetve forrasztás gondja lehet vajon?
-
Magnum_
nagyúr
srácok! az X220-nak sata2 vagy sata3 csatlakozója van?
-
Hello!
Egy T400 -ban mennyi lenne egy panel csere? 1440x900 felbontásúra gondolok.
-
dbius
veterán
válasz
kaller1 #31845 üzenetére
Az eladó értékeléseit érdemes átnézni, nem tűnik túl "egyenes" embernek.
Árban egyébként én azt mondom, hogy nem volt drága. De van egy nagy hiányossága, hogy nem dokkolható (szerk: legalábbis számomra hiányosság, hogy csak usb-s port replicatorral).
Sensei: Kíváncsi leszek a személyes tapasztalatra a géppel kapcsolatban, számolj be róla, ha lesz időd
-
kaller1
veterán
Ez megért ennyit? [link]
-
cellpeti
nagyúr
Na itt is az ACPI\LEN0014-vel van gondja a jó embernek, de még ugyan abban a hozzászólásában ír valamit az AUDIO dologról is. Lehet köze van a kettőnek egymáshoz?
-
kaller1
veterán
válasz
mitulabattyi #31830 üzenetére
Leírnád a lényegét magyarul?
-
Milán13
tag
Sziasztok!
A '3811'-es hozzászólásra van ötletetek?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
-
mitulabattyi
aktív tag
-
buherka
addikt
válasz
cellpeti #31827 üzenetére
Ha kamera van benne, akkor mikrofonnak is kéne benne lennie, mivel az SL500-ban egy modult alkot a kettő. Tehát nincs külön két alkatrész erre.
Lehet hogy bemondta az unalmast a mikrofon része? -
buherka
addikt
válasz
cellpeti #31825 üzenetére
Akkor passz.
Ha engedélyezve van, akkor mennie kéne.
Még annyit hozzátennék, hogy ha zajt csapok (mondjuk kocogtatom a palmrestet) , akkor mikrofon kis rublikáiban fel-fel ugrál egy sötétebb csík. onnan látom, hogy az enyém is működik.
Más...
Nem tudom hogy ki cserélt már zsanért a T500-as gépén, de nem gyenge meló. Most izzadok vele, mert megjött a motyó amit rendeltem az ebay-ről.
Jól szét kell robbantani hozzá a gépet. Millió csavar meg minden...jajjj.. -
buherka
addikt
-
-
Quaresma
aktív tag
Az az érdekes, hogy az Edius vágóprogrammal gond nélkül tudok dolgozni T61-en, pedig gyakorlatilag minimális az eltérés az Adobe-hoz képest. Egyedül a kezelőfelület, amit jobbnak tartok a Premier Pro-nál, mert ahhoz vagyok szokva, és ezért váltanék. Én is a RAM miatt gondoltam, hogy T500-at keresek, bár szerintem inkább lecserélem a T61-ben lévő 2-tőt 4gb-ra. Bár könnyen lehet, hogy a T7500-as 2.2-es CPU gyenge inkább
-
lapa
veterán
válasz
Quaresma #31816 üzenetére
szerintem igen. de az mplayer úgy magában elég fapados, telepítsd hozzá az smplayert is. azzal kapsz rendes lejátszót. de őszintén még sosem néztem win alatt.
egyébként megnézve a premiere hw követelményeit az ati kártyát semmi nem indokolja, mert nem fogja tudni offloadolni. csak nvidia kártyákkal gyorsít.
megint más kérdés, hogy t500-ba már 8 giga megy, t61-be meg talán csak 4? az legalább olyan fontos lehet felgolgozáskor, mint hogy a preview mennyi cpu-t eszik. de ezt leginkább a program használatakor, task managgerrel lehetne megítélni.
-
soldi3r
veterán
-
Quaresma
aktív tag
Igazából azért érdekelne , mert Adobe Premier Pro-t használok videovágás munkálatokhoz.
A telepítésnél visszadobta, hogy gyenge a gép felszereltsége hozzá és ezért gondoltam,hogy egy t500-as az olcsóbban fejleszthető, ezért váltanék. A videokártyát meg nem ismertem -
lapa
veterán
válasz
Quaresma #31812 üzenetére
tekintve, hogy az nvidia nem tud 1080p-t normálisan lejátszani (én linuxon néztem, mások winen) igazából a kérdés nem is kérdés.
elvileg műx a dxva, majd beírják melyik playerek a jók.
nemrég linkeltem mplayer + smplayer kombót, azzal elvileg dxva nélkül is kéne menjenek a durva 1080p-k is. legalábbis linuxon mennek.
kérdés, hogy eredeti bd tartalommal mi történne, de hanyagoltam ilyesmi letöltését eddig.
-
Quaresma
aktív tag
Sziasztok
Egy t500-ban lévő vga intel 4500 kártya erősebb, mint a t61-es nvidia Quadro 140?
Itt arra gondolok, hogy az intel kártya viszi e gond nélkül az 1080-as tartalmakat stb.. -
Milán13
tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni, hogy X220 esetében még mindig fenn áll a zajosodásbeli probléma, illetve, hol lehet IPS panellel szerelt gépet kapni?
Üdv
-
cellpeti
nagyúr
SL500ban a webkamera mellett 2 oldalt van mikrofon, a jól látom, de nem bírom beüzemelni.
-
lapa
veterán
válasz
soldi3r #31805 üzenetére
van előtte 4db 135Ah-s napelemakksi meg egy töltésvezérlő. elvileg megcsinálná az egy hónap idlét egy feltöltéssel.
ráadásul egyből két noti megy egy adaperről, ha sikerül akkor rövidesen 3.
az előzőleg linkelt adapterhez: ha igaz amit írnak róla, akkor ez egy nagyon-nagyon kultúrált rendszer. a kábel kiválasztja az 5 / 16 / 20v feszt. ráadásul az ac / dc-re is 95%-ot ír, kezd kicsit túl szép lenni hogy igaz legyen.
-
Borote
addikt
Köszi szépen
Egyelőre még csak nézelődök, informálódok a témában, hogy mit érdemes, mi mennyibe kerül. Jogos, az angol gépekkel a villanydelej problémás lehet, viszont ha a kép valódi, akkor a billentyűzete nem US-International kiosztású.
Akksi gyatra, cserébe a gép még 10 hónapig garanciális (és lehet, hogy ez akkor nem érvényes?). Mondjuk esetemben lényegtelen, mert még vagy fél év, mire gépet veszek, szerencsére nem sürgős. Mielőtt veszek valamit, úgy is rákérdezek majd
(Vagy ha emberi lesz az ára, akkor veszek egy Asus PadFone-t)
(#31796) sutszi: Neked is!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest