- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Megoldások IBS/IBD-re
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Egy korszak vége
- 20 éve a PH!-n
Új hozzászólás Aktív témák
-
2Bálint
tag
Helló!
Manapság azt vettem észre, hogy a tapipadom nem működik megfelelően. A pozíciót lehet vele mozgatni, viszont ha rábökök kétszer (duplakatt) akkor nem történik semmi. Ez így volt gyárilag, esetleg beállítás kérdése, vagy tönkrement?
a gép: HP Pavilion 1120
-
premete
veterán
válasz Akheron #9196 üzenetére
Ez konkrátan Dell XPS M1330, van belőle egy CCFL és egy WLED változat a családban, a többi hardverelem ugyanaz, T7300, 4 GB ram, X3100, 7200-as WD Black Scorpion HDD, stb.
Más gyártók nem nagyon adnak információkat a ledes kijelzőkről, a Dellnél nyilvános: LED, 52 diódával, 300 nit (candela per négyzetméter) a fényereje, a CCF 224 nites. A netbookoknál az atom proci, ami visszatart, egyébként a Dell Mini 12 tetszene, 5530 wirelessel, ami egyben gps is és 7.2=2.0 Mbps DL/UL-t tud.elméletben, de a T-Mobilos mobilinterneten 6.4/1.3-at tud ténylegesen is. A lednek még előnye a -10% tömeg és a -10% vastagság is, ez netto 1600 gramm, modemmel, távirányítóval, 9 cellás akkuval 2140 gramm. Előtte 6910p-m volt, max rammal és a legnagyobb processzorral, akkuidőben a 6 cellás 3 órát bírt, egyébként annál jobb gépet nem láttam még emberi áron. Az 1.8-as hdd az engem is visszatartott, ár és kompatibilitás miatt. Ami még kellemes darab, a Dell M4300-as, matt kijelző, P9600-as proci, az is elmegy 7-8 órát és 2 kilóból hozzá lehet jutni refurbished kivitelben (az xps wled is annyi volt, én vettem le róla a fóliát, nem 4 kiló, mint itthon boltban)Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
Akheron
senior tag
válasz premete #9195 üzenetére
Köszi a választ; bíztatóan hangzik. De hogy érted, hogy ugyanabban a laptopban? Van esetleg LED-es és CCFL-es változata is, vagy valahogy kicserélted a háttérvilágítást LED-esre?
Ez a 2510p nagyon jónak tűnik. Egyedül az 1,8-as merevlemez az, amitől erősen tartok. Van most egy 2,5-ös, 500 GB-os meghajtóm, és szívem szerint azt használtam volna a következő gépben is.
(Egyébként most már lassan fél éve is van, hogy egy Lenovo S10e típusú netbookot használok fő gépnek, külső monitor nélkül. Meglepő módon teljesen megfelelt nekem szinte mindenre, amire a régi HP nc6400-amat használtam, és az építési minőségével is meg vagyok elégedve. Csak azért vagyok kénytelen jobb gépre váltani, mert úgy alakult, hogy dolgoznom is kell rajta, amihez már fontos lenne a nagyobb képernyőfelbontás.)
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
premete
veterán
-
Akheron
senior tag
Mit gondoltok, lehet lényeges különbség az nc2400 és a 2510p fogyasztása között? Gondolom, az utóbbinál a LED-es háttérvilágítás 1-2 wattot könnyít, viszont nem tudom, hogy az eltérő lapkakészlet, grafikus vezérlő és processzor milyen hatással lehet az üresjárati fogyasztásra.
Eléggé lényeges lenne, mert telket tervezek vásárolni, és előfordulhat, hogy később a gépet egy kis napelemes rendszerről táplálnám.
Apropó, tudtok valamit arról, hogy a LED-es háttérvilágítás élettartalma hogyan viszonyul a CCFL-es háttérvilágításéhoz? A CCFL esetében többször tapasztaltam már jelentős fényerőgyengülést 1-2 évnyi használat után, és ha a LED jóval tartósabb, akkor lehet, hogy megérné a drágább gépet vennem emiatt.
"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah
-
premete
veterán
válasz germinator66 #9190 üzenetére
AMD+dedikált vga esetén ez így van laptopokban (ezért használok intel c2d-t integrált vgával, az 60 fokot még sose érte el, normál esetben 40 fok körül van)
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
germinator66
aktív tag
Szerintetek az normális, hogy egy TL-64 AMD CPU-val szerelt HP noti 95 fokig is felkúszik terhelés alatt (amúgy kb. 50-60 fok), a GPU meg 100 fokig? (Everest Stability Test)
-
veterán
válasz Helgus25 #9185 üzenetére
A wifi-nek és LAN-nak hardveresen semmi köze egymáshoz. Nem kellene egyszerre elromlaniuk, vagy egymás után sem. BIOS frissítéssel próbálkoztál már?
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
veterán
válasz balika0öö1 #9186 üzenetére
Én is segítek, ha kérdésed van
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
kozyadam
tag
válasz balika0öö1 #9186 üzenetére
nah ezt örömmel hallom. ha bármi gondod akad itt kérdezz bátran, megteszük minden tőlünk telhetőt
[ Szerkesztve ]
-
balika0öö1
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap végre én is csatlakoztam SeniorTilla jóvoltából a Hp tulajdonosok táborába eg y dv5-1170 et géppel. A gép fantasztikus és a Windows 7 csak ugy repül rajta nagyon jól lehet használni.[ Szerkesztve ]
-
Helgus25
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Van egy HP Presario F500-as notebookom. Egy ideje egyáltalán nem működik benne a wifi. Már cseréltük, megnéztük a kapcsolót és mégsem. Egyáltalán nem látja a gép. Valamint a wifi behalása után nemsokkal a Lan is elkezdett hibásan működni. A gép bekapcsolása utána működik egy darabig, aztán az is meghal, amíg újra nem inditom a gépet. Van olyan időszak, amikor egyáltalán nem hajlandó működni.
Operációs rendszert is cseréltünk már nem egyszer (windows 7 és xp is volt rajta, különböző driverekkel).
Azon kívül hogy alaplap hiba, nincs valakinek valami ötlete, hogy pontosan hol keressem a hibát?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
NINCS!!!
csendes tag
válasz kozyadam #9182 üzenetére
Pár hónapos XP van fent.
Integrált videókari van benne és azt a drivert használom,amit a hp honlapról szedtem le, mert nem volt nálam a driver CD.
Nekem csak egyszer jelentkezett eddig, gondolom azért, mert mostanában hálózatról használom (egyébként bátyám vette észre). De párszor most volt használatban és nem volt gond.
Nem tudom, hány százaléknál csinálta.
Akksi és konnektor esetén nem volt rá példa.__________Powered by Rántotthús__________ nameg HONDA POWER !..!
-
NINCS!!!
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Van nekem egy nx7400-asom lassan két éve. Semmi gond nem volt vele eddig, de az utóbbi időben érdekes dolgot művel. Nevezetesen, ha akksiról üzemel néha egyszerűen elsötétül a képernyő, majd teljesen szürke lesz (semmi kiírás). Ilyenkor csak a restart segít.
Ha hálózatról megy soha nem csinál ilyet.
Mi lehet a gond? (már nem garos)[ Szerkesztve ]
__________Powered by Rántotthús__________ nameg HONDA POWER !..!
-
kozyadam
tag
válasz hajospeti #9176 üzenetére
ha a tiéd a kérdéses laptop, akkor legegyszerűbb mondjuk Everest-tel megvizslatni
ha nem akkor meg itt a fórumban most megkérek valakit, akinek dv6-1110eh notija van, hogy legyen olyan kedves és nézze meg. amúgy gyakorlatilag nem jelentős a különbség a 2 sebesség között szvsz. ha több memó kéne a notiba akkor vehetsz 667est is szerintem. azzal biztosan elmegy. -
BluEyes
őstag
válasz hajospeti #9174 üzenetére
A 800-as ram azt jelenti, hogy a gyártó szerint a memória képes akár 800MHz-en is működni. A tényleges memóriasebességet a csippszet dönti el. Ha a csippszet 667-en működteti a memóriát, akkor a 800-ast is, meg az 1066-ost is csak 667-en fogja működtetni. Ergo tehetsz bele nyócszázast.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
hajospeti
tag
A dv6 1110eh-n milyen RAM van? Mert valahol 800 -at írnak, valahol meg mást.
-
adm
őstag
válasz radamsky #9170 üzenetére
15-20k körül már korrekt T7xxx szériás procit lehet kapni az aprón. beletenni sem nagy feladat, de a garanciavesztés esélyes. bukni az 1-3 év hp garanciát nem praktikus.
a bolt valószínűleg nem vállalja, a szervizben a laptop árát (~100k) is elkérhetik.a laptop alja, oldala, billentyűzet kerete anyagában színezett, a csuklótámasz és a fedlap jó minőségű kopásálló műanyaggal bevont felület. nézz meg egy nc6x00 modellt, hogy néznek ki több év használat után.
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
-
radamsky
senior tag
egy apro kérdésem lenne hátha tud nekem valaki segiteni
van egy ilyen laptop HP-Compaq 6510b
árban elfogadhato lenne, amire kell böven elegendő, csak .....milyen proccit lehet beletenni?? (cerkát keveslem), és vajon mennyibe kerül
filozgatok mert ha olcso egy nem celeron procci akkor ezt venném meg, ha meg drága akkor a 6910-est ha találok valahol ahol van is
-
kozyadam
tag
válasz Negative #9165 üzenetére
Szia!
Mindkét gép jó választásnak lehet.
Az Acerben lévő ULV proci 1,4 GHz-es órajele elég kevésnek tűnik. A HP procija 2GHz-en futkorászik, de kevesebb az FSB és a cache...
Nekem a HP szimpibb.
Az Acerben DDR3 memó van, mutat az valami tényleges előnyt mindennapi használat során a DDR2vel szemben? MSNhez meg Torrenthez szvsz a DDR2 is elég.
HP szimpibb.
Hálózat terén a HP 10/100as LANt és b/g-s wifit kapott míg az Acer gigás LANtés n-es wifit.
Ha vezeték nélkül használod akkor ez az Acer felé billenti a mérleg nyelvét
( Érdekes olvasmány az n-es wifiről. 2 HD videó egyidőben n-es wifin )
Kijelző tekintetében nem mondok semmit, mert még nem volt szerencsém 14"-os 1366x768-as monitort bámulni. Így látatlanban nekem kicsinek tűnik ehhez a felbontáshoz, ez ügyben meg kéne próbálni élőben megnézni a gépeket.Mindkettőben azonos videókályha van, azt fölösleges összehasonlítani. A maradék tulajdonságok sem számottevőek szerintem.
A HP erősebb procija és alacsonyabb ára miatt én azt választanám, de ha fontos az n-es wifi vagy a gigás LAN akkor ugye csak az Acer marad.
Mivel szinte csak TVzésre használnád, így lehet csak érdemesebb lenne dv5 vagy dv6ot választani. Ahhoz adnak 2 távirányítót is, az egyik otthonra, másik utazáshoz ( és szerencsére nem annyira csicsás a dv5, láttam már rosszabb esetet is )
-
Negative
tag
Hello!
Kérlek segítsetek, hogy melyik lenne jobb választás.
Jelen pillanatban 2 gépet néztem ki.Ha van más egyéb ötletetek akkor azt is szívesen fogadom. Max ár.: 230K
Bár sztem felesleges annyit adni érte, mert ahogy nézem lehet találni olcsóbb megoldást is.
Ezek a márkák jöhetnek szóba nálam: Acer, Asus, HP, Lenovo, Toshiba
(HP dv5 kilőve, mert túl csillogós, csicsa számomra)Ami számomra fontos:
- 14-15,6" kijelző
- mindenképpen C2D proci
- min. 250 GB HDD
- HDMI csatlakozó
- webcam
- bluetooth
- ne legyen csicsásAmi nem feltétlenül fontos:
- üzemidőAmire használnám:
- MSN, zene, net, office, torrent, +1-2 apróság egyidejű futtatása
- 720p, néha 1080p filmeket nézni full HD TV-re kötve (semmiképp ne szaggasson)Amire nem használnám:
- játékElőre is köszönöm a segítséget!
-
agyhalal
aktív tag
válasz kozyadam #9155 üzenetére
HP Quick Launch Buttonst és a HP QuickTouch Softwaret. A tapipad függőleges görgetése néha nekem is megáll és nem tudom, hogy mitől jön vissza újra kikapcsolás, vagy újraindítás nélkül. A vízszintes görgetés aktíválását viszont nem találtam, nem úgy, mint Vista alatt.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
Khelben
nagyúr
Sikerült már valakinek működésre bírni a 3d driveguard-ot win7 alatt?
-
syler
aktív tag
Sziasztok. Nem tud valaki olyan szervízt vagy boltot, ahol kaphatnék billentyűzetet, hp dv 2000-hez? Köszi.
Nem a fájdalom öli meg az embert, hanem a remény amiben csalódott!
-
Jano
senior tag
És milyen drivereket használtok, gondolom Vistásat ugye?
A tudás érték!!!
-
agyhalal
aktív tag
válasz kozyadam #9153 üzenetére
Én DV5-1120eh-val használom a Win 7-et. Pasziánsz megy a távirányítóval. Media Playerrel próbáltam végig az összes érintőgombot. Kivétel nélkül működött mind, ellenben a funkció billentyűkön lévő fényerősség állításával, az néha nem reagál. A távirányító szintén működött Media Playerrel.
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
kozyadam
tag
jah a TV vevőt nem lehet használni.
A minap talált magának Win7 béta drivert az ujjlenyomat olvasóm, azóta nem működik
Most próbáltam a pasziánszt, meg sem mozdul a távirányítóra, quick launch gombra nem tettem fel drivert, azzal most nem próbálgatok A hangerő növelése-csökkentése rendesen megy, elnémítás műxik, előző-következő szám, lejátszás-szünet nem megy VLC player alatt. Media Player alatt mennek ezek a gombok is. Távirányító Media Player alatt sincs.Ha ilyen kényelmi szempontok érdekelnek, akkor nem a legjobb választás a Win7, majd november-december környékén talán, amikor lesz driver mindenhez, akkor talán majd flottul mennek a dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
Jano
senior tag
válasz Csabee. #9141 üzenetére
Nekem is DV5-m 1180eh most készülök win 7-et telepíteni (végleges, MSDNAA-s), minden fog működni alatta ugyanúgy bejön quick launch buttonra az a menü? lehet távirányítóval játszani, a beépített játékokkal mint Vista alatt, jól működik a távirányító. Igazából mindent használok kivéve beépített TV vevőt, de ha jól tudom azt Magyarországon nem is lehet MPEG2 vs MPEG4 miatt?
A tudás érték!!!
-
Mania
senior tag
Friss asztali Catalyst, ATI Mobility Modder-rel kezelve.
-
veterán
válasz SeniorTilla #9148 üzenetére
esetleg még a biztonság kedvéért az eszk. kezelőben az ehome eszközöket töröld ki.
-
veterán
válasz kozyadam #9140 üzenetére
zsoltee10-nek egy csinos kis dv3xxx-e van, amihez a HP mini Remote Control való. Először a normál Express Card-os távval volt a gép, de aztán kicseréltük a mini remote-ra, és sajna ezzel sem megy. Van egy ismeretlen hangeszköz az eszk. kezelőben, de szerintem nem ez a probléma.
Zsolti, próbáld meg a programok közül a CIR-t eltávolítani, és a HP support oldaláról letöltött ITE CIR drivert feltelepíteni.
Ennél a kis 13-as gépnél más a hardver, mint az általános dv5-6-7 szériákban, még a touchpad sem ugyanaz.
-
adm
őstag
szervizben, garancia megtartása mellett az a kérdés, hogy 5 számjegyű marad-e a számla. nagyjából egy jobb TN-s wxuga 24" monitor ára.
házilag cserélve, elveszhet a garancia, de feleannyiba sem kerül. még mindig egy 20"/22"-es ára.
külső monitorral nem tudod megoldani?[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
Misser
tag
üdv, adott egy 8510p gép, és felmerült bennem az igény egy nagyobb felbontású kijelzőre. a jelenlegi 1280x800 sajnos nem bizonyul elégnek. Egy panel csere mennyibe kerül ? egy 1680x1050-esre gondoltam. az még 15"on elmegy. 1900*1200as felbontást 15 "on még nem láttam, de meredek lehet
mondjuk van egy olyan érzésem h nem egy olcsó dolog ez a cserélgetés. -
dante3
addikt
Valaki meg tudná mondani melyik a legfrissebb 32bites vista vga driver, hp pavilion dv6-1110eh Radeon HD4530-as kártyához? Köszi
Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk!
-
kozyadam
tag
válasz 3ndRush #9135 üzenetére
két lehetőség van. az egyik, hogy megpróbálod kifeszegetni, de ez elég barbár módszer, nem igazán ajánlom...
(én is így próbáltam 1sőnek, aztán mikor rájöttem hogy is kéne égett a fejem...)az egyszerűbb és célravezetőbb, hogy enyhén benyomod a kártyát, akkor az 'pattan' egyet és kicsúszik a helyéről egy kicsit, így könnyen ki tudod húzni
[ Szerkesztve ]
-
3ndRush
csendes tag
Hello! Lenne 1 kis gondom. Most vettem 1 HP DV5-öst és kiváncsi lennék, h h kell az expresscard foglalatot kinyitni. Köszi
-
kozyadam
tag
válasz kozyadam #9133 üzenetére
leszedtem drivert. visszatettem vista x64eset és működik. action center jelzett, hogy gond van a hanggal, a kártyaolvasóval és az ujjlenyomat olvasóval, az utóbbihoz van friss ropogós Validity Inc által fejlesztett Win7 demó driver amit fel is pakoltam, a másik kettő meg figyelmen kívül hagyható.
-
kozyadam
tag
válasz hajospeti #9132 üzenetére
ezt megnéztem és nem segített sajnos :S felfigyeltem rá, hogy csak vmi általános ikont mutatott elé, és a többi lehetőséghez meg rendes ikonok voltak, így megnéztem eszközkezelőben és ott meg megjelent 1 ismeretlen eszköz, arra gyanakszok, hogy a hangom lesz az.
köszi a segítséget.
-
hajospeti
tag
válasz kozyadam #9131 üzenetére
Szerintem egyszerű a dolog!
Bele a vezérlőpultba és ott a hang beállításoknál van olyan, hogy kitudod választani melyik legyen az alapértelmezett lejátszás:
Dig.kimenet HDMI
Hangszóro...
Függ kettős
SPDIF
Állítsd a Hangszóró és kettős fejhallhatóra(rákatt és alul alapértelmezett)
Persze ez csak egy tipp, nem biztos, hogy ez a baj. Egy próbát megér. -
kozyadam
tag
sziasztok. egy elég érdekes problémával találkoztam, teljesen elment a hangom.
a minap rendesen szólt a hangszóró is és ha fejhallgatót kötöttem a notira az is szólt rendesen. ma reggel arra lettem figyelmes, hogy nincs hangom. most délután volt időm megvizslatni alaposabban és a következő a tényállás:
a tapigombok közül az elnémító állandóan piros, de a tálca ikonja szerint ha tapizom, akkor működik, tehát egyszer némít egyszer meg visszaállítja a hangot.a tálcán lévő ikon szerint 100%ra van véve a hang, a tapizós csúszkával is lehet piszkálni, mutatja is hogy változik a hangerő.
viszont a hangszóróm nem szólal meg az istenért sem, ha fejhallgatót kötök a gépre akkor azon lehet hallani mindent, gond nélkül lejátszik minden hangot, de ha kihúzom nem áll vissza a hangszóróra :S
mit állíthattam el? esetleg tegyem újra a drivert?
a gép dv5-1180eh, opr. Win7 x64 RTM, driver Vista x64
-
Arms
csendes tag
XP sp3
-
Arms
csendes tag
De ha kihúzol nem kapcsol vissza
-
Arms
csendes tag
És meg tudnád mondani hogy az oprendszerben hol?
-
Arms
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy hp compaq 610-es notebookot netezni és az lenne a problémám, hogy mióta rádugtam a hálókábelt miután kikapcsolom a gépet magától újraindul. Amikor elindul a bal alsó sarokban kiírja, hogy weak on lan, ezt megpróbáltam kikapcsolni a biosba, de hiába állítom disabled-re ugyanúgy visszakapcsol.
Remélem valaki tud segíteni. Köszi! -
hajospeti
tag
válasz t-bali3 #9110 üzenetére
Egyszerű!
Van a tálcán egy akkumulátor ikon. Ball gombbal katt rá, és válaszd a :
További energiagazdálkodási beállítások-at.
Itt van felsorolva a 3 Fő sémád: Alapesetben: HP ajánalat, Energiatakarékos, Teljesítménycentrikus.
Válaszd a megváltoztatni kívánt beállítás alatti menüpontot:
Séma beállításainak módosítása.
Itt be tudod állítani, hogy mit mikor hogyan miképp.
Ha esetleg még jobban magadra szeretnéd szabni a gépet, akkor a Speciális energiaellátási beállítások módosítását válaszd. Jó dolgokat be lehet állítani benne! -
adm
őstag
válasz Tomy Yayo #9113 üzenetére
attól, hogy a vga nincs integrálva a chipsetbe, attól még az alaplapra van forrasztva.
alaplapcserével is csak a legerősebb gyári konfigra tudod cserélni, aminek az ára több is 10k lehet.16core - 32thread - 64gb
-
Tomy Yayo
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy HP Pavilion dv6000-es laptopom van. Kérdésem a videókarival kapcsolatos: jelenleg egy Geforce 8400M GS van benne, 128MB-os, nem integrált. Arra lennék kíváncsi, hogy ezt ki lehet-e cserélni valami erősebbre, és ha igen, akkor mire? Akár ugyanerre a típusra is cserélném, de több memóriával (256MB-os belőle a legnagyobb tudtommal, de elvileg csak laptopba építve kapható, külön nem), vagy valamilyen más típus belemegy-e (esetleg 8400GT, vagy nemtom)? És ha lehet cserélni, akkor honnan szerezhetnék bele videókártyát? Én is kutattam már a témában, de sok mindenre nem jutottam, ezért gondoltam, hátha akad itt valaki hozzáértő :-)
Egyébként a laptoppal tökéletesen meg vagyok elégedve, csak egy hamarosan megjelenő játék miatt szeretném bővíteni kicsit (Batman: Arkham Asylum). A gépigénynek csak a vidkari nem felel meg, de a demója gyönyörűen ment ezzel a videókarival is, még élvezhető volt, de egy kicsit lassult, ezért gondolkodom bővítésen, ha lehet, mert magát a laptopot imádom
Előre is köszi a választ, ha valaki tud segíteni
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
t-bali3
senior tag
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy a Dv5-ös notimban, ha lejjebb veszem a kijelző fényerejét (fn+F7), akkor miért állítja vissza következő bekapcsoláskor azt az eredeti értékre?
Esetleg merre lehet állandó értékre beállítani?[ Szerkesztve ]
-
Szőke Beyyya
csendes tag
Azt hiszem kezdem leszűkíteni a kört egyetlen laptopra, hála a sok ismerősnek és Prohardvereseknek
van valakinek személyes tapasztalata ezzel a géppel kapcsolatban? Mert hosszabb leírást még nem találtam hozzá.122rugóért másfeles Rammal adják esetleg, melyik jobb?
Vagy nagyon rossz választás? Mennyire strapabíró? Ventilátor? stb.
Várom a tapasztalatokat!
Fontos a jó ár, ne bombázzatok extratudású gépekkel!
-
Studiossrác
aktív tag
válasz Studiossrác #9107 üzenetére
Billentyűk kiszedése, tisztítása folyamatban van. Már a billentyűzet 95%-a tökéletes Maradék is mindjárt kész!
Dvd olvasó tálcáján lehet gond a folyadékból? Letakarítom azt is..szalagkábelt ha pillanatragasztóval a tálcára rögzítem abból lehet gáz? Kihúzom ráragasztom, utána addig várok amíg teljesen meg nem köt és úgy vissza a gépbe az olvasó. Szerintem ebből nem lehet baj. Szerintetek? -
Studiossrác
aktív tag
Hellosztok.
Adott 1 hp gép aminek van 1 furcsa problémája. Szerintem le lett öntve a gép. Nemrég ragadt a space billentyű(gyanúm fő oka)
Hibajelenség: Dvd író tálcája iszonyat nehezen jön ki. Visszatolás is nehézkes, nem megy vissza olyan simán mint régebben. Kilóg 1 kábel(gondolom szalagkábele a dvd-nek>>nemtudom biztosra laptopot még nem szereltem). Véleményem szerint ez a kábel akadályozza meg a ki és becsukását. Arra gondoltam, hogy ráragasztom a tálcára a kábelt, csakhogy ne akadályozza a ki-be csukódást. Rossz ötlet?
Most adódik a kérdés: hogy jön ide a leöntés? Dvd író tálcáján furcsa ragadós trutyi van. Szerintem folyadék volt valaha ami rászáradt időközben.
Mit gondoltok erről? Érdemes visszavinni a hp-hez szervízeltetni? Csakmert gari idő lejárt(bár ez nyílván nem is menne garaciára)Szerintetek kb mennyibe fájna a javítása? Ha letakarítom a dvd olvasóját lehet egyéb probléma? Arra gondolok, hogyha valóban folyadék került a gépre/gépbe hova folyhat be?(bár szerintem kb 2 hete történt a leöntés, úgyhogy ha lenne hibajelenség azóta már be kellett volna következnie)Előre is köszönöm a segítségeteket
-
adm
őstag
válasz Sanyabá #9105 üzenetére
általános feladatokra évekig tökéletes lesz az nw8440/nc8430, páran akár egy vállalkozást is mernénk rá alapozni, de filmnézős gépként van ennél jobb választás.
- nincs digitális, főleg hdmi kimenete
- a komponensei viszonylag nagy teljesítményűek, de a vga pl nem tehermentesíti a procit hd anyag lejátszásakor, így fölöslegesen fűt.a helyedben az előbb linkelt nc8430-at, egy hd lejátszót vennék ízlés és pénztárca szerint a wd hd media player-től (25k) a popcorn hour-ig (70k) majd valamikor hozzá egy terrás vinyót.
16core - 32thread - 64gb
-
adm
őstag
válasz Sanyabá #9102 üzenetére
lassan 2 éve került forgalomba az utódja (8510w). mivel alapból 3 év garanciával adták 2 évet állt, így új nem nagyon lehet, maximum nem (annyira) használt.
itt a sima változat az nc8430 (a 8510p elődje). 105k-ért. a vga valószínűleg a firegl alapja, a felbontása csak wsxga. és még erre is van fél év garancia. ha bővíted 40k-ért plusz egy évvel, még akkor is 25k-val beljebb vagy.
használnád/kihasználd a fireglt?
[ Szerkesztve ]
16core - 32thread - 64gb
-
Szőke Beyyya
csendes tag
Azt hiszem kezdem leszűkíteni a kört egyetlen laptopra, hála a sok ismerősnek és Prohardvereseknek
van valakinek személyes tapasztalata ezzel a géppel kapcsolatban? Mert hosszabb leírást még nem találtam hozzá.122rugóért másfeles Rammal adják esetleg, melyik jobb?
Vagy nagyon rossz választás? Mennyire strapabíró? Ventilátor? stb.
Várom a tapasztalatokat!
Fontos a jó ár, ne bombázzatok extratudású gépekkel!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Okos Otthon / Smart Home
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Eredeti játékok OFF topik
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
- Lenovo Ideapad Gaming 3 15ach6
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest