- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bucy03
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat. Minden működik vista driverekkel win 7 alatt? Gondolom 64-bites verziót lenne érdemesebb feltennem,nem? Ha 64-est teszem fel 64-es vista driverek kellenek hozzá vagy jók a 32 bitesek is?
-
T-line
csendes tag
válasz
Csabee. #8297 üzenetére
Kedves Csabee!
Köszönöm gyors válaszodat. Az általam kiválasztott gép valóban 2,1 GHz-s, egy meglepően jó videókártyával. Laptopról lévén szó, nem is annyira a játékra való használata dominál. Ami igazán arra való, az meg megfizethetetlen, számomra legalábbis. Minden esetre eddigi értekezéseim arra mutattak rá, hogy 1-2 3D-s dolgot, és jó pár nagy teljesítményű programot simán visz/vinne, másra meg nem is igen kellene. Hűséges és állandó társ
.
Ár/érték arányban egyre jobban kezdek meggyőződni, hogy megéri azt a 200-210.000 körüli árat, amiben benne van az Op. rendszer is.Mégegyszer köszönöm!
T-line
-
Zsubi
őstag
Sziasztok srácok!
Van egy HP Omnibook XE3-as laptopom amin sikerült a képet össze kicsinyíteni de úgy hogy a bios képernyő is csak kicsiben jön be és az op. rendszer is
u.i.: és még hogy tudom belőle kiszedni az optikai meghajtót, próbálkoztam vele de sajnos nem sikerült
Ha valakinek van valami ötlete akkor kérem ossza meg velem
-
Csabee.
nagyúr
Szerintem nagyon jó multimédiás noti, én dv5 tulaj vagyok, élőben érdemes megnézned hogy mennyire zavaró az a fényes gomb, a dv5 sorozaton az ezüst tökéletesen jó, ezt még élőben nem láttam hogy mennyire marad ujjlenyomatos. Desingra gyönyörű, teljesítménye is jó, a vga-ja nem túl erős, játékokra annyira nem lesz jó, és szerintem drága az ár érték arányához képest. ez a típus amit te linkeltél hm.. 1,8ghz-en ha fut az kevés sztem, a 2,1ghz-es már jónak tűnik.
-
T-line
csendes tag
Sziasztok, üdvözlök mindenkit!
Új felhasználó vagyok itt, regisztrációmnak azon egyszerű oka van, hogy új laptopot készülök vásárolni, méghozzá a következőn gondolkodom:
HP-Compaq Pavilion dv6-1110eh (NL956EA)
Az volna a kérésem - bár tudomásom szerint viszonylag új szériáról van szó - akinek ilyen, vagy ehhez hasonló (dv5) van, írja meg tapasztalatait, észrevételeit. Megéri-e ez a kütyü az árát? Mennyire megbízható, mennyire dinamikusan használható?
A válaszokat, beszámolókat előre is köszönöm!
T-line
-
Csabee.
nagyúr
válasz
KisStoti #8291 üzenetére
Szia!
32bit-es vistád van, van rajta egy recovery partició! azt a Recovery-t ki tudod írni dvd-re! 2 dvd tudtomal! ha ezt kiírod akkor meglesz lemezen is a recovery, mellyel bármikor visszaálíthatod a gyárilag telepített vistás állapotot. Namármost ha nem szükséges neked az a 8-9gb recoverys partició hely, akkor a helyedben el HIDE-oltatnám (azaz elrejteném azt a particiót) egy partició kezelő programmal, és ha elhide-oltatod akkor csak a C-t fogja látni! azt meg leformázod, és ezután bebootolsz egy 64bites Vista dvd-ről és értelem szerűen feltelepíted a rendszer. Ha minden igaz a HIDE miatt csak a C particiót fogod látni, azt megformázod és telepíted is a Vistát rá.Később ha mégis meggondolnád magadat, és mégis a Gyári 32bit-es Vista kell, akkor a HIDE-olt recovery particiódat visszahozod és indításnál nyomsz egy F11-et talán, de ezt úgyis kiírja mikor bekapcsolod, és akkor mehet a recovery üzemmód!
Vagy berakod a már kiírd két dvd-s recovery diskedet és arról megy a helyreállítás.
Sok Sikert
-
KisStoti
csendes tag
Hello mindenkinek. Van egy HP Pavilion dv-5 1190eh laptopom amin alapból egy gyári 32bites Vista van. Minden szép és jó lenne, viszont olvastam, hogy erre a laptopra már érdemesebb rátenni a 64bites Vistát a 4Gb RAM miatt. Mivel még eddig nem volt HP laptopom (és nem vagyok ennyire jártas a témában) fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá. Arra pl. van lehetőség, hogy a laptopon levő 32bites Vistát valahogy lemezre mentsem (telepítő formájában) mert még az is jól jöhet. Ha ráteszem az x64-et akkor szükséges nekem a recovery partíció? Annak is örülnék ha valaki aki sikeresen telepített már 1080 1190-re x64-es Vistát, nagy léptekben leírná a folyamatot. Esetleg érdemesebb lenne rátennem Win7-et? Előre is köszi a válaszokat!
-
kozyadam
tag
válasz
#56302464 #8288 üzenetére
Hectai, bucy03: Vista x64 és Vista x86 drivereket simán megeszi. attól függően persze, hogy Nektek mi kell éppen. Nekem is így futkorászik Win7
Tálca: jobb klikk > Tulajdonságok (Properties) > Taskbar fül:
Taskbar buttons legördülő menüben kiválasztod a Never combine lehetőséget, így visszakapod az XPs stílust. Én személy szerint jobban kedvelem a Win7estBoot: Start > Vezérlőpult (Control Panel) > Rendszer (System) > Haladó beállítások (Advanced System Settings) > Indítás és helyreállítás (Startup and recovery) > Beállítások (Settings)
Felugró ablakban ki tudod választani az alap oprendszert a legördülő menüből, alatta pedig, hogy mennyi ideig mutassa bootolásnál a választó listát. Ha itt kiveszed a pipát, akkor nem mutatja a listát, hanem a kiválasztott oprendszer indul. -
Csabee.
nagyúr
válasz
SeniorTilla #8284 üzenetére
Köszi a felvilágosítást mindenkinek
de lényegében nem változtat a 9600ason is van hűtő tudtommal és sokkal jobb mint a 9200
-
törölt tag
Nekem is 1190eh-m van, szuper minden. win 7-et feldobtam én is (64 bit) most drivereket kéne pakolni de túl lusta vagyok hozzá
Amugy a tálca nem tetszik, ahogy az épp tálcán lévő programokat mutatja. Mindegy, személyes vélemény.
Melegedésről: nekem is 80-90 között mozog játék közben, már megszoktam
Más: hogy lehet beállítani hogy indításnál ne kelljen kiválasztani h melyik oprendszer töltődjön be, hanem automata a Vista?
-
bucy03
csendes tag
Köszi szépen a válaszokat fiúk,akkor megnyugodtam. Amúgy játék után nagyon gyorsan visszahül 45-47 fokra. Szval sztem a hűtéssel akkor nincs baj. Win7-hez mennyire találok 1190-esre drivereket?Illetve hol? Sztem is jobb amúgy mint a vista.
-
válasz
Csabee. #8283 üzenetére
Egyik sem integrált VGA, a 9200-as és 9600-as sem. ADM-nek igaza van, az integrált a chipset része. Te a szerelési technológiával kevered össze.
A mobility azt jelenti, hogy hordozható gépbe tervezett VGA. A maximális akksi üzemidő és a megfelelő hűtés miatt más technológia működik ezekben a kártyákban, mint egy asztali PC-ben. Egy PC-ben a VGA jó nagy lapon van, amit beteszel egy foglalatba. A notikban egy apró kis chip a kiszolgáló memóriákkal és egyebekkel, esetleg cserélhető lapra szerelve (nem ez a gyakori, én úgy tudom), vagy közvetlenül az alaplapra INTEGRÁLVA, mivel az alaplap egy integrált áramkör.
-
adm
őstag
válasz
Csabee. #8281 üzenetére
és kimondta hogy nem? annyit mondtam, hogy attól, hogy külön chip és saját memóriája van 9600-ad ugyanúgy az alaplapra van forrasztva, mint a 9200.
mod: fizikailag valószínűleg teljesen úgy néz ki, mint a 9200-es. talán a memória vezérlő bonyultabb, más és vagy több a memória. a mobility nem attól mobility, hogy kilehet e venni, hanem, hogy elvben jóval okosabb az energiagazdálkodása.
-
adm
őstag
válasz
Csabee. #8279 üzenetére
az alaplapra integrálton te egészen pontosan mit értesz?
klasszikus integrált vga-k: a "vga" az alaplapi chipset része, a rendszer memóriát használja x3100, x4500
alaplapra integrált vgak: már diszkrét (különálló), de fizikailag az alaplapra van forrasztva. saját (+rendszer) memóriát használnak. ahogy a képen és a többi dv5/7-ben is.
hagyományos diszkrét vgak: külön kártya általában valamelyik mxm szabvány vagy ez alapján saját tervezésű kártyán, pci-e csatolón keresztül csatlakozik. ez elvben házilag is cserélhető.
nem terveznek 4 eltérő alaplapot, úgy hogy kettőn alaplapra integrált kettőn meg bővítőhelyes a vga.
-
CimbiX
aktív tag
A hömerseklet teljesen normalis, nalam furmark 100°-ra is felvitte, Mirror´s Edge is 90° felett volt fel ora game utan. A "megemelem a hatuljat" nalam nem hoz sokat, max 2°-ot, cserebe viszont sokkal erösebben hallani a hütest, szoval szerintem nem eri meg. Kivancsi vagyok, nyaron mi lesz... ha nem birja a hütes, megy szepen vissza gariba.
-
adm
őstag
-
Csabee.
nagyúr
-
A 80-85 fok is normális játék közben, dv7-esen ennyit mértem. A GPU-t a CPU-val közösen (és még néhány chippel) egy ventillátor hűti. Jót tesz neki a megemelés, a hangján is hallani.
Én a helyedben feltenném a 7-est windows-t, ha nem gyári, úgyis mindegy. Persze a 7-es jobb és gyorsabb is a Vistánál.
-
bucy03
csendes tag
Szasztok srácok!
A napokban én is gazdagabb lettem egy HP 1190eh-val. Nagyon jókis gép! Viszont lenne 1-2 kérdésem. Az normális ha a vga(9600m GT) NFS Most wanted közben energiatakarékos módban közepes beállításoknál vsync off, 2x AA-nál 65-70 fok körül mozog? Teljesítménycentrikusban pedig 70-75 fok. Megemeltem a hátulját,így mrtem ezeket az értékeket. Van a vga-nak külön ventilátora? Gondolom nincs. Evga tuning programmal visszavettem a kártya órejelit,de játéknál visszaugrik az eredetire. Mit lehet ez ellen tenni? Riva tuner nem ismerte fel a geforce 185.85-ös drivert. Egyelőre ennyi. op rendszer: Vista Home Premium.Nem a gyári. Megköszönném a válaszokat.
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
mennyire normális egy nx6125-nél, h nyugalmi állapotban az Everest szerint a cpu 72 fok, a cpu dióda 51, aaz alaplap meg 58? Stressz tesztnél a cpu-t akár 90 fok fölé is lehet hajtani... ami viszont fura, h a venti most pl 73 fokos cpu-nál még nem megy ... lehet, h az everest rosszul mér? Tudom vhogy szabályozni, h a venti mikor kapcsoljon be?
-
adm
őstag
érdemes rászánni azt a 3k-t a kalibrálásra, összehasonlíthatatlan a kézivel. akik olcsón és valószínűleg megbízhatóan kalibrálnak innnen a phról nem csak budapesten:
oldartist
kalibrálás1
kalibrálás2 -
atoka1
tag
Sziasztok!
Van egy EliteBook 8530w notim, es az erdekelne, hogy milyen RGB-ertekek alapjan kalibraljam.
Koszonom!
Atoka
-
Scrym
tag
Üdv.!
Azt nem kérdeztem, de gondolom ez az új trendi a HP-nál, vagy mit tudom én. De az tutti, hogy nem csak én nem kaptam, mások se. Biztos spórolnak a DVD-kel!
Nekem sincs amúgy bajom a noti-val játékon kívül "mindenre" jó!
A Vista sem volt olyan förtelmes, csak én elég maradi vagyok, szívesebben használok olyat amit már ismerek oda-vissza és jól bevált!
Amúgy közben feldobtam mellé a Win7-t, egész jó, minden megy, az összes eszközt felismeri, csak valamiért a Touch Pad-ot nem ismeri fel rendesen, mert minden második indításkor nincs egér!
Gondolom kéne neki driver! Majd megsasolom, hátha a Vistáé jó hozzá.Köszönöm mégegyszer Mindenkinek a sok hasznos információt!
-
RoadRunnerNG
tag
Ezzel én is így vagyok.
Válszolva előző válaszodra, nem is a WA volt a gond, mert csak megszokás kérdésem, meg ikont lehet létrehozni, számomra a legfájóbb a Protect Tools - Credential Manager működésképtelensége volt a fájó pont.
Jah és a kékhalálról nem is írtam...
Szimpla DVD lejátszás közben behalt a Media Player, de nagyon durván... -
VaniliásRönk
nagyúr
Az összes driver fent van a HP Supporton, a mellékelt extra software-ek zöme is, ha vannak ilyenek jobban felszerelt modellekhez.
Catalystból felteheted a legújabb referenciadrivert az AMD honlapjáról (Motherboard/Integrated Video Drivers => Full Catalyst Software Suite), egy ideje támogatja a Mobility Radeonokat is. (szerencsére 9.5 óta a Vista x64-es is)
-
-
minek3
csendes tag
Szervusztok.
A tulajdonomba került egy HP Compaq 6735s. Nincs hozzá semmiféle softvare mellékelve, se oprendszer.
A tervem az volt hogy rakok rá egy XP-t. Amint kiderült ez nem lehetséges alapvetően, mivel az XP (ellenben a Vistával) nem ismeri a gépben leledző SATA-300-as vinyót, és a wintelepítés elején a hardverek öszeszámolása után közli velem egy kékhalál ablak társaságában hogy inkább leáll a telepítés nehogy kárt tegyen a gépben.
Utána néztem és rájöttem hogy a drivert rálehet csempészni egy XP lemezre az Nlite nevű programmal.http://h30434.www3.hp.com/psg/board/message?board.id=OS&thread.id=238
http://www.youtube.com/watch?v=RavK2pA5ctoCsakhogy ehhez a programhoz kezdő létemre csak kicsit értek, meg is látszik az elbaszott 3 darab XP lemezen amit kihajigáltam az ablakon. A második linken, a videóban a srác HP Recovery Managerrel készített XP discet használ, ami nekem nincs, fentebb írt okok miatt. Helyette egy SP2-es XP Pro-t használok. És ezt sem tudom hogy helyesen teszem e, de sajnos nem jutok hozzá HP recovery dischez.
Na most a Nliteal két nagyobb problémám van. Az hogy nem tudom pontosan melyik drivert kell a lemezre tenni az 6735s-ekhez és azt sem hogy még mit kellene mellétenni (pl SP3?), vagy éppen hogyan. Egy tutorialra linkel az általam megadott első link, de természetesen a cím amit ott megadnak már nem létezik (A FileCloud bezárt 2008ban).Magyarázok, bővítek, csak kérjétek ha valami nem tiszta. Egy kis utánanézéssel ti is okosabbak tudtok lenni, amugy.
Valaki hozzászól egy építő jellegűt?
Előre is kösz. -
zetecR
addikt
válasz
SeniorTilla #8242 üzenetére
Nekem tetszik, hogy külön tudom ki-be kapcsolni a WWAN-t, WLAN-t és BT-t.
Akkus üzemben nem mindegy, hogy amelyikre nincs szükség, az fogyaszt-e pluszba vagy sem. -
V8David
tag
Üdv Nektek!
Valaki meg tudná nekem mondani, hogy az nx6310-be milyen kétmagos pentium procik mennek? A buta celeront szeretném kicserélni.... Esetleg bármilyet tud fogadni?
-
-
Jeromoss
csendes tag
Hali! Vistán belöl hol lehet ki\be kapcsolni az Aerot???
-
-
nVIPER
senior tag
Engem felbosszantott, hogy a Pavilion dv5-ös billentyűzetét nem bírják rendesen megcsinálni a szervízbe, és még a kijelzőt is összebasz..k valamivel. Vettem egy német billentyűzetet kicseréltem. A ventillátort kiszedtem, és réz hűtőpasztát tettem rá. Így maximális terhelés mellett ha Prime95-el izzasztom a procit akkor 87 fok helyett 76 fok a proci. Am ha valakit érdekel az alaplapot meg a foxconn gyártja hozzá.
-
mobbo
senior tag
van ez a HP Compaq 6715s 1giga rammal, Vista-val, Semprom 3600+ (2GHz) procival
baratomnak kellene ra valami jo autos jatek, mint need for speed
az lenne a kerdesem, hogy melyik need for speed eselyes hogy normalisan elfut rajta?
illetve milyen mas jatek van amit erdemes feltenni ra?bocs ha mar volt ilyen, kerestem a topikban, de nem talaltam
elore is koszi a valaszt -
zoli62
addikt
Azt nem kérdezted meg tőlük, miért nem volt a csomagban cd? Én XP recovery-telepítő cd-t kaptam hozzá, pedig előtelepítve a Vista Business volt rajta. Amúgy jó gép ez, én meg vagyok vele elégedve, még a Vistát is megszoktam. Stabil, halk, gyors, stb. Neked miért tetszik jobban az XP?
-
Scrym
tag
Na túl vagyok a lemez igénylésen. Kicsit rossz volt a hallása a csajnak, de azért összejött!
Notebook típust kértek, szériaszámot (s/n), op.rendszer típusát, nevet, lakcímet, tel. számot és e-mailt. És természetesen csak olyan Recovery-t küldenek, amilyen op.rendszer a géphez volt (én esetemben Vista Home Basic). Ja meg annyit mondott a nőci, hogy másfél, 2 hét mire postázzák, mivel külföldről küldik.
Ezen azért csodálkoztam, gondoltam akad nekik raktáron itt szegény hazánkban!
De nekem aztán mindegy, hogy 2 nap, fél hónap, hónap. Úgy sem akarom nagyon használni, csak legyen, hogy ha minden kötél szakad!
Köszönöm mégegyszer mindenkinek a közreműködést! Nélkületek ez nem valósulhatott volna meg! -
Scrym
tag
Üdv. Urak!
No jelenleg ott tartok, hogy sikeresen fenn van az XP, a C particionálásával akadt egy kis gond, mert eléggé megbolondult a telepítés, mikor elkezdtem particionálni. Össze vissza írt ki minden félét, és akkor inkább félbe is szakítottam, nehogy valami galiba legyen (gondolom az XP telepítő nem kezelte rendesen a HDD-t).
Majd bebootoltam PartitionM 8-al, hát az fel sem ismerte a vinyót (gondolom elavult), majd végül is a Win7 telepítőjével sikerült lecsípnem a C-ből 20GB-t a rendszernek. A maradékot ismeretlen okokból már nem tudtam particionálni, de azt gondoltam megoldom majd Win-ből.
Utána már simán feldobtam az XP-t, drivereket -> gyors, eddig hibátlan, mondjuk a Wirelessel szívtam egy kicsit, mert az Isternért sem akart kapcsolódni a hálózathoz. De megoldódott.
Most ott tartok, hogy az O&O Partition Managerrel (kozyadam) sikerült a maradék részt újra particionálni, és most így fest a dolog:
C: WinXP
D: Win7 (most akarok nekiugrani a Setupnak)
E: ADAT
F: HP_RECOVERYRemélem minden jól fog menni, biztonság kedvéért azért megpróbálok rendelni Recovery lemezt!
Köszi mindenkinek! -
-
zetecR
addikt
válasz
RoadRunnerNG #8226 üzenetére
A Wireless Assistantos probléma csak beállítás kérdése, nekem szépen megy, és 2 kattintással ki tudod hozni ikonnak.
A Protect Tools-szal nem foglalkoztam.
-
válasz
vamosip #8239 üzenetére
Alapszabály, hogy ha két RAM van a gépben, azoknak egy frekvencián kell menniük. Tehát a 667 mellé nem jó a 800-as. Legjobban úgy járnál, ha két egyforma ,theát ugyanolyan márkájú, típusú, stb. RAM-ot tennél bele. Ez a mai áraknál nem nagy beruházás. Sokkal gyorsabb lesz a rendszered.
Üdv: Attila
-
vamosip
tag
Más. Beszéltem ma a HP üfsz-el a sleep/wake lassulás problémámról és szerintük elsősorban software hiba, de lehet a plusz betett memóriától is.
Gyárilag 1 GB 667-es DDRII van bent, ami 333 MHz-en megy.
Én beletettem 1 GB 800-as DDRII-t, ami 400-on megy SIW szerint.Fagyás nincs kb 1 éve. Lehet ebből gond, vagy érdemes 667-est beletennem?
-
vamosip
tag
válasz
Jeromoss #8236 üzenetére
Érdekes ez a recovery dvd vita.
Nekem HP530 van Home Basic-el érkezett. Kértem a HP-tól lemezeket, mondván, hogy véletlenül letöröltem és én rendes telepítőlemezt kaptam + egy driver lemezt. Simán lehet telepíteni bárhová nem recoverys telepítést csinál, nem is szabja át a partíciókat...
-
-
Scrym
tag
Köszönöm srácok a kielégítő válaszokat.
Mivel én Recovery Creator-t nem találtam a rendszerben így most nem tudok Recovery-t csinálni, de holnap valószínű megpróbálok rendelni egyet. Addíg meg megmarad a D-m, hogyha valami gebasz van, onnan vissza tudjam állítani.
Amúgy nekem Vista Home Basic van, és Hp 6730s. Lehet azért nincs benne a Recovery Creator.
A C-t most hazavágom, következőre mikor jelentkezem már az új rendszerről fogok remélhetőleg!
Köszi mégegyszer, hogy ennyire segítőkészek vagytok! -
Jeromoss
csendes tag
Ez azért érdekes Zoli62 mert nekem gyárilag a notin rajta van a Recovery Manager(dv51120\windows vista home premium). Direkt azért hogy a vásárló tudjon magának csinálni egy másolatot, ha esetleg gebasz lenne a vinyon lévő elöretelepített rendszerrel vagy magával a recovery partícióval.
Scrym!!
Ha megvan a recovery CD(mindegy hogy te magad csinálod vagy rendeled)akkor nyugodtan tisztárapucolhatod a vinyod és ugy particionálhatod ahogy akarod. De ha rajtahagyod a D-n a Recoveryt akkor is leformázhatod a C-t, és partícionálhatod is nyugodtan! Nem lessz semmi baja a D-nek!! -
Mania
senior tag
A recovery fog menni mivel a DVD egy HP által gyártott imaget-t tartalmaz és azon ott van ....viszont...
Ha a gyári recovery DVD-röl állitod vissza az összes általad beállitott partició is eltünik.
Esetemben átszabtam a rendszert...25GB volt a C, a maradékon voltak a cuccaim.A recovery particiót letöröltem.
Mikor a HP által küldött DVD-röl "újraraktam" a rendszert,csinált egy C particiót meg egy recovery particiót.Az általam beállitott particiókat eltüntette az összes adatommal; együtt(még szerencse hogy elötte mentettem). -
Scrym
tag
Igen vágom! És ez a lényeg számomra, csak hogy elegendő e a D-t meghagynom? Ez a kérdés. Ennyire érthetetlenűl írok, sorry!
Csak attól félek most szétkapom a C-t, útána fog e menni a Recovery, szóval, hogy teljes egészben a D-n van e, mert találtam a C-n is rejtett mappákat. -
-
RoadRunnerNG
tag
Hát... nekem érdekes tapasztalatiam voltak a Win7-el, azon a rövid alig egy napig, amíg fent volt.
Kapásból érdekesség, hogy a Wireless Assistantot nem ikonba, hanem a Notification Area-ba került, persze massízvan kiírta, hogy nem sikerült feltelepíteni, de végülis megtalálódott. A fájóbb pont a HP Protect Tools. A legfrissebb verzió nem volt hajlandó betülteni a lementett Credential-okat, még Admin mód esetében sem. Ez vetett véget a Win7-nek. Vistán, szépen visszatöltötte...Nálam addig nem játszik a Win7, amíg a Protect Tools nem képes normálisan működni, pedig nagyon ott van a rendszer.
-
Scrym
tag
Igen érthető vagy, meg vágom is amit írsz.
De igazából én arra lettem volna kiváncsi, hogy ahonnan visszaállítja a rendszert az a D-n van, szóval én akár a C-t fel is oszthatom, ha valami gáz van, vagy esetleg vissza kell vinnem akkor a D-ről (azaz a Recovery) partícióról bármikor visszaállíthatom!?!?!
Meg persze ha meglesz a lemez, arról is, mivel ilyen Recovery Creator-t nem találok gyárilag sem rajta, pedig most állítottam vissza a rendszert a Recovery partícióról.
De szerintem most megpróbálom a C-t újrapartícionálni és felrakni az XP-t, meg a Win7-t. -
zoli62
addikt
Felhívod a 06 1 3821111 számot, bediktálod a termékszámot (p/n) és szériaszámot (s/n), és kérsz recovery Vista cd-ket. Természetesen azt a verziót, amilyen neked van telepítve. Mindkét szám rajta van a laptop dobozán, illetve alján. Utána azt telepítesz a notebookra, amit akarsz, ezekkel bármikor vissza tudod állítani a gyári állapotot.
-
Scrym
tag
OK! Holnap lehet megpróbálok igényelni.
Tehát a D-n van a teljes Recovery, szóval a C-t az partícionálhatom ahogy akarom, ha valami gáz van, a D-ről visszaáll az eredeti állapot?! -
Mania
senior tag
válasz
Avicularia #8217 üzenetére
-
Mania
senior tag
válasz
kozyadam #8215 üzenetére
A Serial Number(s/n) valamint a Product Number(p/n) érdekli öket.
Egy DL DVD-t és egy driver CD-t küldenek, viszont nem Vista telepitöt kapsz hanem a recovery cuccot ami amúgy is a HDD-n lenne.A recovery cucc szépsége hogy ha elözöleg te magad leparticionáltad a HDD-t akkor annak búcsút inthetsz mivel kb. 1/3-2/3 arényban fogja a particiókat visszaállitani ahol a C:-n a HP-s Vista(mindenféle demo progival) csücsül a másikon létrehoz egy recovery particiót.Emiatt ha ragaszkodsz ehhez a megoldáshoz elözöleg mentsd az adataidat.
Egyszerübb megoldás ha szerzel egy Home Premium telepitöt és a COA cimkén lévö szériaszámoddal aktiválod. -
kozyadam
tag
válasz
adalbert1 #8213 üzenetére
elméletileg. én még nem próbáltam ezt, ezt írtam korábban is, de mikor megvettem a laposomat, kb 1 hónapja akkor írták itt, hogy így működik, megéri visszaolvasni.
azt sem tudom pontosan, hogy milyen adatokat kérhet az ügyfélszolgálatos, de kb termék serial number, meg Vista aktiváló kód lehet.
-
kozyadam
tag
válasz
Avicularia #8210 üzenetére
Start menü > Vezérlőpult > Hang ablak felsorolja az ismert zajkeltőket. Ott látod a HDMIt?
Ha csatlakoztatsz vmi eszközt hozzá, akkor elméletileg aktívnak kéne megjelölni. Sajnos nincs tévém, hogy kipróbáljam, de én itt kezdeném a keresgélést -
kozyadam
tag
Ha a HPtól rendelsz lemezt, akkor is ingyen van ha jól tudom. mintha korábban ezt írta volna vki. de ne vedd szentírásnak, amit mondok
HP ügyfélszolgálat száma: +36-1-382-1112 (hétköznap 8-17-ig)
(HP Care Pack füzet hátuljáról)
esetleg a +36-40-200-629-en lehet próbálkozni
(Worldwide Telephone Numbers füzetből)Ami sorszám vagy egyéb érdekelheti őket az szerintem rajta van a gépen, alul a Vistás matricánál, esetleg akku sorszáma, vagy hasonló.
-
Scrym
tag
válasz
Jeromoss #8207 üzenetére
Na az tök jó! Köszi!
Csak az a baj, hogy mikor feltelepült a rendszer, ledobáltam a sok HP cuccot, mert tele volt tömve a rendszer, és gondoltam ezekre nem nagyon lesz szükségem.
Hát és most meg szükség volna a programra, úgyhogy valahogyan elő kell bányásznom.
Ha így sikerülne amúgy csinálnom egy lemezt, felesleg rendelnem, nem? Gondolom ugyan az.Közben kipróbáltam amit kozyadam
linkelt. Jó kis program, már csináltam is képet a D-ről, ki is égettem, két DVD-re. Az a baj, ezzel a megoldással, hogy kell egy rendszer és természetesen a program, hogy bemountoljam.
Úgyhogy most megpróbálom Jeromoss ötletét, csak elő kell bányásznom a progit. Gondolom, az egy olyan DVD-t hoz létre, amiről Bootolva egyből visszaáll a rend.
Ha netán nem jön össze, mert nem találom a Recovery Creator-t, akkor arra gondoltam, hogy meghagyom a Recovery partíciót, és a C-t (222GB) fogom csak átalakítani, így gondolom a BIOS-ból bármikor visszaállíthatom a Recovery partícióval. Remélem így is működik!
Köszönöm srácok a sok segítséget! -
Avicularia
veterán
válasz
SeniorTilla #8201 üzenetére
Próbáltam,de up to date a driver,azt írja.
Mindegy ,hogy feltelepítem vagy sem az nvidia hdmmi drivert,mert sehogy sincs hang a tévén.
Rádugott hdmi kábellal azt írja a hangoknál ,hogy nincs csatlakoztatva. -
Avicularia
veterán
Eddig nekem is úgy ment jól,de most hiába dugom rá menet közben ,akkor is a laptopon szól a hang.
Eddig vistán ha telepítettem az nvidia driverben a hdmi audiót,akkor ugyanígy nem volt hang a tévén.
Ha uninstalláltam,újraindítás után megtalálta a gyári vista drivert ,azzal volt hang a tévén.
Most seven alatt nincs hang a tévén az ms drivverrel sem.
Kipróbáltam mind vista mind seven driverrel 185.85-el,de nem jó egyik sem. -
Jeromoss
csendes tag
Pontosan.. A recovery gyakorlatilag a te eredeti windows vistád.. és azt te magad is ki tudod írni, START menü\Recovery Manager\Recovery Disc Creation. ezt nem tudod elrontani, szépen végigvezet a progi hogy mit kell csinálnod. szinte automatikusan csinálja az egészet, kidobja majd magától a dvd meghajtót te belehelyzed a dvd-t vagy amit kér és kiírja.
A telefonszámot megtalálod a laptophoz mellékelt papír valamelyikén, vagy írd be a google-ba hogy HP hungary vagy valami ilyesmi.
-
magua.
tag
válasz
Avicularia #8200 üzenetére
Nekem úgy működik jól, ha menet közben dugom rá a HDMI kábelt. Ha a gép ki van kapcsolva és úgy dugom rá akkor betöltés után nekem is csak a gépen szól. Hogy miért, azt nem tudom.(DV-5 1040 gép gyári Vistával+ Sony KDL32V4500 TV)
-
Scrym
tag
Azt valaki megtudná mondani, hogy elegendő lenne a D partíció lementése? Tehát a HP_Recovery címkéjű?
Abból állítja vissza az egész rendszert, nem?
Gondolom partícionálással együtt visszaállítja az eredeti állapotba? -
Scrym
tag
válasz
kozyadam #8199 üzenetére
Köszi!
Letöltöm és megsasolom mit is tud.
Igazából azért akarom lementeni ezt a rendszert (Vista Home Basic), hogy ha valami gáz van a Notival és vissza kell vinnem, ne kukacoskodjanak a garival. Igazából nem tudom, mennyire érdeklik őket, de gondolom beleköthetnének ha visszavinném és esetleg XP, meg 7 lenne rajta. És hát azért nem örülnék neki, ha 150 000-m menne a levesbe, ezért bátortalan vagyok lekapni azt egészet. De akkor is szemétségnek tartom, hogy egy deka lemezt nem kaptam hozzá. Mi van ha egy vírus bedarálja a rendszercuccokat? Mit gondoltak, akkor honnan állítom vissza? -
válasz
Avicularia #8200 üzenetére
Windows update-tel próbáltad letölteni a legújabb nVidia drivert? Az szokott segíteni. Egyébként a gyári nVidia driver installnál kiírja, hogy a HDMI audio-t is installálja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Díszdobozos QHD+ 2,8K 14" Lenovo Ultrabook eladó!
- Asus Rog Strix gamer laptop makulátlan állapotban.
- AZTA! Dell XPS 13 Plus 9320 13.4" Profi Notebook -70% Brutál i7-1260P 16/512 FHD+ Iris Xe /MILLIÓ/
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest