- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
papim
csendes tag
Sziasztok.
Nekem egy HP 630 laptopom van, tökéletesen működött mindeddig. A tegnapi nap a "d" betűt kicsit nehezen érzékelte, tovább nyomva kellett tartani. Ma pedig már egyáltalán nem érzékeli a "d" betűt. Kipattintottam, kitisztítottam, stb. Ennek ellenére sem vált használhatóvá a billentyűzet. Volt már valakinek hasonló problémája? Mit tudok tenni az ügy érdekében?
(Képernyő bill-t. használtam, csak elég időigényes, stb..) -
Ájvi
csendes tag
Sziasztok szakik!
Kis kérdések:
1 HP 625 (XN852EA) laptop HDD-e milyen biztonsággal szerelhető ki be?
Milyen műveletekből áll a szerelése?
Milyen szerszám kell hozzá?Hallottam, h. van gép aminél elég macerás ("mélyen van") és van amelyiknél közvetlen a burkolat alatt,
így könnyen hozzáférhető és csak a kábelről kell lecsatlakoztatni....
Uan a 625-ös is ilyen?+1 Mini kérdés: Hány kábellel van csatlakoztatva a wincsi a laptophoz és mi a csatolókábel neve?
Köpi előre! Szép napokat! Hasznos morfondírozást!
-
-
Blondy71
csendes tag
Sziasztok!
Lehet piti kérdésem van de előszedtem régi HP met P3 döglött benne a vinyó.Mekkora vinyót bir el a kicsi? Vennék bele de nem tudom mekkorát kezel..... -
FRENK1988
veterán
válasz
SeniorTilla #31587 üzenetére
Nalam kell külön driver
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #31588 üzenetére
így van az esetek nagyobb részében!
-
-
-
atyaatya
tag
válasz
FRENK1988 #31579 üzenetére
A probléma az, hogy az eszközkezelőben sem látja ismeretlen eszköznek sem. sehogy sem.
Ennek ellenére megpróbáltam a drájvereket a HP honlapjáról, de egy darabig megy a telepítés aztán mint ha
misem történt volna nem fejezi be. Valami nem tutti, de még nem jöttem rá, hogy mi.
Nem tudom, hogy a régi tulaj honnan szerezte be a Win7 ultimatet, de win8-al sem látja az eszközkezelőben a kamerát mondjuk arra nincs is a HP által támogatás. -
wakond83
tag
Sziasztok.
érdeklődnék, hogy vállal-e valaki vga cserét egy 8510P-ben?
megvan a másik, paszta is van. de lehet biost kell frissíteni.
nincs usb-s kislemez olvasóm.
nem adnám be szervizbe, drága és napokig ülnek rajta...
az lenne a legjobb, hogy nálam megcsinálná.
Budapest, Óbuda, Szőlő utca, itt lakom.Üdv,
Balázs -
atyaatya
tag
Sziasztok!
Az elképzelhető, hogy azért, mert nem a HP által kiadott (recoveri) lemezről lett feltelepítve a rendszer, hanem win7 ultimate került a gépre, home premium helyett nem látom az eszközkezelőben a kamerát, illetve a mikrofonom sem
működik?Vagy ez inkább hardver hiba? Na de a mikrofon és a kamera együtt hibásodott meg?
Nem tudok skype-olni ez azért zavaró.
Külső USB-s kamerát próbáltam, az gond nélkül ment. (külső mikrofonom nincs itthon)
Vajon mi a bibi?
A HP-vel felvettem a kapcsolatot, és jövő héten küldik a recoveri lemezt.
A gépem sajna már nem garanciális. Mibe fájna ha javítatnom kellene?Remélem tud valaki segíteni!
-
Dhampir
félisten
válasz
germinator66 #31576 üzenetére
Szerintem annyira megbízható, hogy a Hiren's BootCD-nek nem jelenthet akadályt.
-
germinator66
aktív tag
Sziasztok!
HP 4530s esetén a BIOS-ban beállítható HDD jelszó mennyire "megbízható"? Gondolom a HDD-t magát kódolja le, nem pedig a hozzáférést (azaz más gépbe berakva is kér jelszót a HDD)?
-
Dhampir
félisten
válasz
FRENK1988 #31568 üzenetére
Miért lenne rosszabb?
Miért vegyek meg egy újabb operációs rendszert, ha nekem eleinte némi morgás után ugyan, de végül megfelelt az előző kiadás is, mert a hardvert teljesen támogatta?
Amíg frissítések is vannak hozzá, akkor miért dobnám el?
Különben amikor idén kijött az új 3DMark, a teszteken jobb eredményeket értem el Vistával, mint Windows 7 alatt.
Üzleti gépekhez vagy akár a ProBook hatos szériáját tekintve XP-től kezdődően jár a driver támogatás, természetesen Vistához is. A négyes szériába tartozó consumer ProBookokhoz azonban nem jár, ez van.
-
Siriusb
veterán
válasz
FRENK1988 #31570 üzenetére
Röviden, a Vista egy vacak valami, mely alig tudott piaci részt kihasítani magának, mivel eléggé használhatatlan volt. A windows7 már elég jól össze van rakva. Mondom mindezt úgy, hogy nem igazán csípem az MS-t, és nem is használom a termékeit. Na jó, a Skype-t igen, habár el van rekkentve úgy a rendszertől, hogy semmihez sem fér hozzá, kb. semmihez sincs joga audio/videon kívül.
-
Beethoven
tag
válasz
FRENK1988 #31570 üzenetére
Sok olyan programot használok ami win7-en nem indul el s van ami fel sem települ.
Számomra a vista a favorit. Azon belül a home premium vagy a business/enterprise.
Így a win7 számomra használhatatlan.
Erőforrás kihasználási szempontból természetesen a win7 a jobb, effelöl nincs kétségem. -
Beethoven
tag
Szevasztok!
HP 6530b billentyűzet körüli burkolatot keresek touchpad-del és szalagkábelével együtt.
Valakinek van elfekvőben esetleg?
Illetve usb portot cserél/javít valaki?(az egyik usb-ből kitört a műanyag nyelv vagy mi az és ha rádugok valamit feltételezem zárlatos, mert azonnal leáll a gép)
Kellene 2x4gb 800mhz ddr2 ram is bele illetve bővíteném is a procit 2.53ghz-ről 2.8ghz-ra. Ezek mibe fájnak?By Beethoven
-
atyaatya
tag
Állandóan megy a ventim, igaz a proci 45 fok, de azt hittem, ha nem terhelem van olyan állapot amikor a venti kikapcsol.
-
Dhampir
félisten
válasz
atyaatya #31563 üzenetére
Én meg Vistát használnék a ProBook 4740s-hez, de ahhoz már nincsenek driverek a HP honlapján. Csak alkalmi használatra van szükségem Windowsra, és ahhoz a Vista is bőven elegendő. Windows 7 driverek némelyikével meg nem kompatibilis a Vista, ProBook 4730s-nél is szívtam már ezzel.
Dell géphez bezzeg volt driver még a régebbi Windows kiadásokhoz is.
-
FRENK1988
veterán
válasz
dangerzone #31561 üzenetére
Csere
-
dangerzone
addikt
Frankón sikerült megkarcolni a laptopom tetőlapjának elülső részén levő műanyagot. Nem mély, de festék lejött, kilátszik a fehérebb műanyag . Ezt lehet valahogy javítani?
-
potkem
aktív tag
Üdv
Hp pavilion dv6-7061sa gépem van.
Kérdésem akkor most világítanak a gombjai vagy sem? -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Chaser #31553 üzenetére
És akkor mi a különbség a 10,8V és a 14,4V között? Töltési időben térhetnek el?
Világos, hogy az üzemidő a kapacitástól függ, de mindnek ugyanakkora a kapacitása, 4400mAh, csak a feszültségben vannak eltérések (10,8V és 14,4V), illetve a cellák számában (legtöbbnél 6, elvétve akad 8-as is).
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
FRENK1988 #31551 üzenetére
A gyártó oldala szerint 8 cellás volt benne (Power Features
8-cell (73 WHr) Lithium-Ion battery), de megmondom őszintén már nem emlékszem, ez már a 2. aksija. Nekem 6 cellás rémlik, de otthon lehet még megvan valahol. -
FRENK1988
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #31550 üzenetére
Találtam ilyet:
Chemistry: Lithium-Ion (Li-Ion)
� Cells: 8 Cell
� Voltage: 14.4V
� Amperage: 5.1V
� Capacity: 73Whmeg ilyet:
* Product ID: NHP076
* Battery Type: Li-ion
* Battery Capacity: 4400mAh
* Battery Volt: 10.8V
* Battery Color: Dark Blue
* Battery Weight: 400.8g
* Dimension: 268.00 x 52.80 x 20.20mm -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #31547 üzenetére
Valamint találtam egy 8 cellásat is kicsit drágábban. (kb +3k)
-
A_ScHuLcZ
addikt
Az előző poszt megoldódott, most a saját gépemmel kapcsolatban kérdeznék. (Compaq 8510p) Már lassan 5 éve van meg a gép, szerencsére még mindig nincs baj vele (kopp-kopp), egyedül az zavar 1 kicsit, hogy hangos, mivel dedikált VGA-s, és emiatt melegszik rendesen még 2D-ben is a közös hűtés miatt. Gondolkodtam új gép vásárlásán, de megmondom őszintén, hogy félek tőle, annyi baj van a mostani notikkal, nagyon elment a gyártás a minőségről a mennyiség felé. Természetesen olcsó, otthoni kategória nálam szóba se jöhet, tehát nem 130-150-ért vennék gépet, ha vennék, csak az üzleti kategóriában bízom meg (lásd a mostani gépen 4 és fél éve szolgál gond nélkül)
Sajnos úgy láttam már használtan se kapnék sokat ezért a remek kis gépért. (memóriát bővítettem 4 gigára, HDD-et egy 500-as WD-re, és T7500 van benne)
Ha viszont új gépet nem, akkor egy aksit mindenképpen be kell szereznem hozzá, mert az nagyon haldoklik, 10-15 percet bír ki max. Egyszer már cseréltem, kb 2 évvel ezelőtt vettem hozzá újat, mostanra használódott el.
Kerestem akkumulátorokat, elég sokfélét találtam, de nem igazán látom mi a különbség az árukon kívül, a feszültség értékek térnek el itt-ott, a cellák és a kapacitás nem nagyon változik.
Ezeket találtam pl:
link
listaMi alapján válasszak, és ti melyiket vennétek?
A feszültség értékek eltérése mit befolyásol? -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Adott a cégnél egy HP Compaq 610-es intel integrált vga-s gép, ami (még) xp-vel fut. Azzal hozták ide hozzám, hogy rossz a felbontás, és nem lehet átállítani, és a hiba azóta áll fenn, mióta projektorral használták, és közben a gép elment aludni.
Gondoltam egyszerű lesz, de kezdek kifogyni az ötletekből a rendszer újratelepítésen kívül. A gép valóban csak 2 felbontást enged beállítani, 800x600-at és 1024x768-at, nincs is tovább a csúszka.
Érdekesség, hogy csatlakoztattam rá egy külső monitort, és miután annak beállítottam megfelelőre a felbontását, érdekes módon a laptop beépített kijelzőjét is jól ismerte fel (1366x768). Egészen addig, míg a monitort le nem csatlakoztattam. Következő próbálkozásnál már sajnos ez sem jött be, csak elsőre.
Amiket próbáltam már:
-az Intel saját programjával állítani
-aksit hosszabb időre kivenni a gépből
-VGA driver frissítés
-BIOS frissítésDe a hiba továbbra is fenn áll...
Itt ugyanerről a hibáról ír valaki win8 alatt, a válasz pedig a win8-ra hivatkozik, szóval ez nem segít :/Szerk: lehet, hogy tárgytalan, most ki volt véve 15-20 percre az aksi, és utána észhez tért.
-
Jocozolg
tag
Üdv,
egy kis segítség kellene!
Tegnap menet közben lefagyott a gépem, kénytelen voltam kikapcsolni.
Újraindulás nem sikerült.
USBről UBUNTUval elindítottam, ekkor kiderült, hogy a recovery partíción nincs semmi.
Próbáltam a gépre telepíteni a linuxot de még az elején elhasalt, és mivel már késő este volt nem próbálkoztam vele tovább.
Szóval keresek Win7 telepítőt (emlékeim szerint a Microsoft-tól le lehet ilyet tölteni) amit utána a géphez kapott kódokkal fel tudok telepíteni.HP Probook 4535s a gépem és WIN7 Home 64 volt/van rajta.
Köszi
Jocó -
Tenken
őstag
válasz
Dell XPS #31534 üzenetére
Olyan most nincs kéznél sajnos.
Jelent az valamit, hogy nem csak világosabb lesz, de a textúrák is torzulnak? Ha most be akarom kapcsolni, akkor a win logo-t sem tudja rendesen megjeleníteni.
(#31536) Dell XPS:
Hétvégén először. Azóta egyszer pár napja és ma reggel, de ma délután pár óra pihenés után bekapcsoláskor meg már használhatatlan. -
Tenken
őstag
Sziasztok!
Barátnőm 2530p-je elkezdett ilyen fura fényesedő kijelzőt produkálni. Tudja valaki, hogy ez mitől lehet? Pár hónapja vettük.
Itt egy kép, hogy lássátok miről beszélek: -
atyaatya
tag
Sziasztok!
Egy HP Pavilion dv6 3010eh tulaja lettem. Alap esetben egy w7 home premium lenne rajta, de ultime-vel vettem meg. (használtan). Rátelepítettem egy másik partícióra a win8-at, de az a problémám, hogy nem tudok váltani az integrált és a dedikált vidkari között ( A HP oldalon a gép win8-ra nincs támogatva, csak 7-re vannak fent driverek) A win7-es drivert próbáltam feltenni, de vmiért nem jó.
Az eszközkezelőben látszik az ati HD 5470-es kártya,
de ezzel az eszköz állapottal:Az eszköz nem indítható el. (Kód: 10)
{Meghiúsult művelet}
A kívánt művelet sikertelen maradt.Mit kellene tennem, hogy win 8 alatt is élvezhessem az erősebb videokártya előnyeit?
most az Intel HD Graphics-al használom
A segítséget előre is köszönöm.
-
Dell XPS
veterán
-
albi31
aktív tag
Senior Tilla a te embered,kérdezd meg őt,mit szabad venned,fog tudni segíteni!
-
albi31
aktív tag
válasz
SeniorTilla #31526 üzenetére
csak a jóindulat beszélt belőlem...tudod!
-
-
törölt tag
Felismerte a külső vinyót az usb 3.0-nál is a gépen.
nagy valószínűséggel a HDsentinel kavarhatott be, mert ahogy leszedtem, nem volt problémája -
heaven
tag
Egy régebbi HP nc6220 van a kezeim között és a gondom a következő:
- hidegen indul rendesen és órákig tudok dolgozni vele, nem fagy le.
- ha újraindítom a rendszert nem bootol be
- ha nem áramtalanítom több óra elteltével sem hajlandó ismét elindulnimi lehet a gondja?
-
F4Zi
tag
Hali! Laptop vásárlás előtt állok, és van egy kiszemeltem: Link. Ő lenne az. Meg lehet benne bízni, jónak látjátok? Ahogy látom a hardvereknek utánanéztem jó ajánlatnak tűnik, de a márka és a megbízhatóság is fontos szempont számomra. Szerintetek érdemes megvenni?
Válaszokat előre köszönöm. -
törölt tag
-
Chaser
legenda
válasz
#32577792 #31515 üzenetére
Ha üzletben vetted akkor go vissza, és meg kell nézni más gépen is. Alapesetben elégnek kell lenni egy usb3 portnak, de találkoztam már én is olyan hdd-vel, ami csak tápcsatis rackben ment bizonyos gépeknél. Ebből gondolom, hogy azoknak a portja nem ad le elég kraftot. Másik vezérlők ütközése lehet. Van a gépben egy vezérlő meg van a rackben is, de amiatt olyat nem tapasztaltam, hogy egyáltalán ne látnák egymást. Olyat igen, hogy "eldobálja" a gép a racket, ami másik gépnél tökéletes. Vagy felismeri 1x, utána kalap, de hogy egyáltalán nem olyannal nem találkoztam. Ezt sajnos ki kell legozni mi a gond, másképp nem megy.
szerk: usb2 az másik chipről megy általában. NEC chipek szoktak elég szutykok lenni.
"közben rájöttem hogy a gyerek PC-jén van usb 3.0, azon megy rendesen"
Kevés kraft vagy chip problem
-
rybank
senior tag
Sziasztok! Van egy Compaq Presairo CQ56 150Sh-m. Nem kapcsol ki rendesen. Kikapcsol, de utána csak CMOS resettel indul. Valami hasonlóval találkozott valaki?
-
törölt tag
sziasztok
egy kis segítség kellene
4530s notim van, ma vettem mellé egy A-Data 500GB külső HDD-t, USB 3.0 csatolóval. Rádugva a gépre nem ismeri fel, nem működik vele, áttéve 2.0-ra, semmi gondja már.
driver telepítve természetesen
mi lehet ezzel? -
-
spyduck
nagyúr
válasz
dangerzone #31508 üzenetére
A memória és háttértár cseréje nem jár garivesztéssel, viszont ha a szervizfolyamat során bebizonyosodik, h a hibát a cserélt alkatrész okozta akkor nem csinálják meg a készüléket. Pont ezért ajánlatos gyári állapotban visszaküldeni.
-
FRENK1988
veterán
válasz
dangerzone #31508 üzenetére
igen
-
dangerzone
addikt
Tényleg, akkor mi történik, ha mondjuk a laptopomat bővítem egy ssd-vel, arra telepítem a vindózt, aztán a gép megadja magát. Ilyenkor érdemes kiszedni az ssd-t, visszatenni a dvd meghajtót, és úgy elküldeni nekik? Vagy mi a teendő szerintetek?
-
Nixon18
senior tag
Hello!
Mi a teendő, ha a HP oldalán ellenőriztem a gép garanciáját és nem egyezik a számla szerinti garanciával? -
fRooStzzZ
senior tag
válasz
Ninja Chick. #31501 üzenetére
Az 500GB az nem 500GB.. Hanem 465, ahogy látod..
A 1TB sem annyi, meg semmi sem. Az a 500xxxxxxxx hány byte vagy mi a túró. 1024esével ha elkezded vissza osztogatni, akkor szépen kijön majd a 465.[link]
500000000000 byte -
spyduck
nagyúr
válasz
Ninja Chick. #31501 üzenetére
Azok lapozófájlok, a 640-es HDD-ből se lettál csak 600-at sztem...
-
Ninja Chick.
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest