- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: SSD hűtés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- DraXoN: Utolsó 2011-3 rendszerem
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
válasz
SeniorTilla #33599 üzenetére
Hazudnék ha azt mondanám, hogy a munkámhoz kellene, de már elég kényelmetlen telorol netezni állandóan
-
-
FRENK1988
veterán
Meddig lehet gariban a laptop? Mennyi idő utan jár a kompenzalas?
-
-
-
426os
őstag
válasz
Drenadar #33592 üzenetére
Hűtőpadot nem használok, de kb 3 cm-re meg van emelve a gép, tehát a levegő tud járni. Egyébként szerintem borzasztóan rossz a hűtés kialakítása ennél a gépnél, nagyon alul van méretezve. Eddig egy laptopnál sem tapasztaltam ilyen szintű melegedést, pedig a legtöbbjük csak simán asztalon feküdt.
Azért érdekelne hasonló procis gépek tulajának tapasztalata is melegedés kapcsán. -
426os
őstag
Sziasztok,
az normális, hogy a processzor hőmérséklete alapjáraton 70-80 fokos legyen (már pár perccel indulás után)?
Pár program (e-mail, böngésző, torrent) elindítása után e komment írásakor már 85 fokos. Netes videók, kisebb játékok alatt (amennyit a vga teljesítménye még engedne) simán felszalad bőven 90 fok fölé, 100 körül pedig letilt és kikapcsol a gép. Ez elég gyakran előfordul, szinte mindig pörög a venti is mint állat, ezért elég hangos is.
Gondoltam oké, fél éve volt kitakarítva, újrapasztázva a gép, (egyébként mindig ilyen melegedős volt, de nem ennyire, nagyságrendileg egy 5-10 fokkal volt hűvösebb), mondom szétszedem, kitakarítom, kap új pasztát. Szinte semmi kosz nem volt a ventillátor környékén a régi paszta sem volt kőkemény még, de szépen elvégeztem mindent, összeraktam, elindítottam és most írom ezt a kommentet.A gép egy 2,5 éves 625, proci: AMD TurionII P560, int. vga: hd4250.
Másnak is ennyire durván fűt az AMD procis gépe? Mielőtt valaki megkérdezné, hogy szaunában használom-e, nem, a szobában a géptől fél méterre 24°C van.Meg még van egy olyan problémám is, hogy pár napja minden indításkor a bios kidob egy internal battery (601) errort. Erre a gugli azt dobja ki, hogy a belső elem energiaszintje alacsony. Ez normális? 2,5 év után? Asztali gépeknél 10 év alatt sem szokott lemerülni, és ez a gép sem nagyon távolodik el az asztaltól túl sűrűn.
-
gery2123
őstag
-
törölt tag
válasz
gery2123 #33586 üzenetére
Az én ventim alapjáraton pröcög szinte mindig, csak terhelésnél pörög fel. A háttérben a defender meg a search használ energiát leginkább ahogy néztem. Nekem full alap, a drive, meg a chrome ami állandóan fut még, más nem. Esetleg a torrent kliens, de csak elvétve használom.
Kiegyensúlyozott módon van, viszont én mindent át szoktam állítgatni ahogy nekem megszokott. Weboldalakat én egyszerre nyitok meg vagy 15-20 körül, ekkor pörög rendesen, majd elhalkul. Szerintem így van gyárilag, procitól függ a fordulat, megelőzendő a melegedést, így elvileg jobb a teljesítménye a gépnek.
Videókártyának Mobility Radeon HD3650-et ír nálam.
-
dh66e
veterán
Sziasztok!
A delikvens egy HP620 amit nagy megelégedéssel használok nap mint nap.
A hiba pedig az lenne hogy folyamatosan dobálja fel nekem az" usb eszközt nem lehet felismerni" szöveget, de nincs is rádugva semmi a gépre jelen pillanatban.Kezd haldoklani valami a gépben vagy windows(win7 64bit) probléma lehet?
Annyit megnéztem eszközkezelőben hogy az usb-vezérlők rész alatt unknown device-nak jelől két bekezdést is.
Előre is köszi ha tudtok tanácsot adni. -
NEMO1968
őstag
válasz
gery2123 #33584 üzenetére
Amit Te linkeltél videót,az nálam akad kicsit,viszont amit dension kolléga linkelt,az gond nélkül megy.
WIN 7 x64 van a gépen,NVIDIA GeForce 9600 m GT videókártya és nem is a legfrissebb driver.
Ezek után a nyavaja tudja mitől van ez.
Ha 100%-on ment a procid,akkor valszeg melegedett is,csak lehet hogy kicsit túl finomra van hangolva a ventivezérlés.
Inkább így legyen,mint hogy megsüljön valami.
A Pavilion DV 9700-asom úgy sült meg,hogy felment a hőfok,a venti meg lelassult.
Szal én inkább örültem volna egy ilyen ventivezérlésnek,mint a tiéd. -
gery2123
őstag
válasz
#27813376 #33585 üzenetére
Semmi akadás.
Fogalmam nincs, hogy mi lehet a gond. Véletlenül nincs energiatakarékos módban? Mert ott a PCI vezérlőt is leveszi valamennyire és akkor akadhat. De ha már itt vagyok akkor én is kérdeznék tőled, illetve másoktól is
NA szóval: a venti folyamatosan megy mindenkinek? Illetve én levettem az energiagazdálkodásnál a procit 80 %-ra mert egy weboldal megnyitásánál már felpörgött elég hangosra a venti ha a proci 100-on pörgött. Ez nem értem. Miért nem hőfok szerint megy a cucc? Illetve linux alatt olyan a venti mintha játszanék windowson. Tudom az linux de nekem az is fontos lenne. Valakinek valami hasonló ? -
gery2123
őstag
válasz
#27813376 #33580 üzenetére
ez a videó is akadozik? Nálam nincs ilyennel gond, vagyis lehet hogy egy két video nem jó, de nagyon ritka, és ott a videóval van gond szerintem.
Nekem jó ez: 8530p, win8.1 gyári driver ami a winbe van, és linux alatt is oké. -
heby86
újonc
válasz
SeniorTilla #33575 üzenetére
Hardveresen letiltottam, de sajnos így is megcímezi. Virtuális gépről már hallottam, tudsz segíteni benne, hogy pontosan mit kell ahhoz letölteni és hogyan kell használni?
-
törölt tag
Esetleg valakinek van megoldása? [link] Amúgy a gép mint a vihar, ssd, stb. Le vagyok nyűgözve.
-
-
Drenadar
veterán
válasz
heby86 #33568 üzenetére
Kár hogy nem tudjuk konkrétan milyen programot kell futtatnod ami miatt XP-re vagy szorulva.(persze lehet nem is mondana semmit nekem)
Szerintem egy virtualis géppel lennél leginkább kisegítve, illetve még talán esetleg megpróbálhatnád az XP alatt tiltani hardveresen a videókártyát, akkor talán meg sem címezi a ramjait.win8 alatt emulátorral, vagy kompatibilitási móddal sem fut az a program ami neked kell?
-
-
heby86
újonc
Egy másik partíción win8-at használok és ott látja mind a 8 giga ramot, tehát a ramnak nincs baja. Esetleg más xp-t próbáljak ki? Amúgy köszi a hozzászólást.
Heby -
-
heby86
újonc
Sziasztok!
Egy nagy problémával állok szemben.
HP Pavilion G6 2007-sh laptopom van, 2GB AMD Radeon 7670M videókártya van benne.
Tudom, hogy ezt 64 bithez tervezték, valamint Win7 vagy újabb oprendszerhez, a HP supporton is csak ennyit tudtak mondani, hogy használjak újabb rendszert. A gondom a következő: Muszáj Win XP 32 bitet használnom a munkám miatt, programozok és rengeteg program ezzel a rendszerrel kompatibilis csak, így adott hogy ezt használnom kell, itthon win8-at használok, de most a munkahelyi körülményről van szó. Tehát az xp 4 GB memóriánál nem ismer fel többet, ami névleges és valójában kb 3 GB, amit ténylegesn RAM-nak nézne, viszont itt a videókártyám, ami 2 GB, így máris csak 932 MB a teljes memóriám, ami néhány program megnyitásával már meg is telik, ebben a laptopban sajnos nem lehet kikapcsolni a BIOS-ban a nem integrált videókártyát, a supporton sem tudtak segíteni. Az AMD Catalystben sem találok sajnos olyan opciót, hogy kikapcsolás vagy legalább a memória állítása, nekem az is jó lenne, ha le tudnám venni 500 MB-ra mondjuk. Sajnos így a virtuális memóriát kellett növelnem, amivel ugye meg a vinyót nyírom...Please, segítsen aki tud valami megoldást erre, mert nagyon fontos lenne, futottam már jó pár kört, most rátaláltam erre az oldalra, és gondoltam hátha valaki tud valami ötletet.
Köszönöm előre is.
Üdv.
heby86 -
sagit
veterán
válasz
SeniorTilla #33534 üzenetére
tehát?
-
válasz
Ice&Lime #33559 üzenetére
Azért voltak még ott hűtési problémák is.
Így igaz (pörögtünk is a fórumon), melegedett a kasztni, és a ventije sem dolgozott annyira mint a 8460p-é, de egyrészt HPfancontrol megoldotta, másrészt utólag kiderült, hogy inkább csak érzésre volt rossz a helyzet: szervizes fickó előttem futtatta Furmark-ot, és 70 fok alatt maradt, teljesen elviselhető ventihanggal, és HPfancontrol nélkül.
De este letesztelem még egyszer, most már én is kíváncsi lettem. -
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #33557 üzenetére
Azért voltak még ott hűtési problémák is.
Ez az én véleméynem, mint mindenkinek joga van eldönteni mi tetszik mi nem vagy miben csalódott de nagyot, én ebben a termékben, főleg hogy a neve elég kérkedő a minőséget illetően, mert ha még nem lenne a neve direkt elite, akkor talán elviselhetőbb lenne, de így már nem.
Hát ilyen olyan reakciókat vált ki minden vélemény, ez teljesen természetes, mint ahogy az is ,ha valami nem jó, azt nem szokás nagyon dícsérni és nekem nem bizonyított a termék, nálam nagyonbb a marketing, mint a valóság ebben a gép tekintetében.
-
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
Van egy lassan 4 éves 4510s ProBook a családban, ami a napokban került alapos kitakarításra. A szétszedés-összerakás óta azonban a touchpad nem működik megfelelően, a gép bekapcsolása után pár percig működik, majd "kikapcsol" nem érzékel semmit. A gépet újraindítva megint működik pár percig, majd utána ismét semmi. Minden újraindításkor ez játszódik le.
Eddig nem volt vele probléma, a karbantartást pedig egy jó barátom végezte, akiben és akinek a munkájában megbízok. Szoftveresen nem nyúlt a géphez, nem frissített. Ugyan az az első telepítésű 32 bites Win 7 van fent, mint korábban.
Átnéztem már itt a fórumot és más hasonló jellegű hibákat egy driver frissítés megoldott, amit most ki is próbáltunk, de nem sikerült. Az alapból fent lévő Synaptics driver frissítő funkciójával sem javult meg, majd a HP oldalán kerestem az eddiginél frissebb verziót, ami még mindig elég régi, [link] de ezt pedig már futtatni sem engedte, arra panaszkodván, hogy nem win 32-es program. Pedig a HP oldalán is eleve így lett választva, 32 bites win-hez...Van-e valakinek hasonló hibával tapasztalata, netán ötlete a megoldásra? A segítséget előre is köszönöm!
-
válasz
Ice&Lime #33555 üzenetére
Szerintem a gagyibook elég finom megfogalmazás és nem sértő és nem is durva.
Hát 18-as karikát nem igényel, de a nagybetűs kiemeléssel elég erős, feltűnő hatása van.A te esetedben végképpen nem értem magát a dolognak a részedről való meg nem értését, mivel neked is voltak vele gondjaid, akkor érthetetlen az érzékeny reagálásod ez ügyben, valami vagy oké vagy nem.
Végigpörgettem a terjedelmes levelezésünket, és nem láttam, hogy különösen panaszkodtam volna rá. Egyedül az üzemidőt viselném el, ha 4+ óra helyett lenne mondjuk 6+ óra, de ez azt hiszem csak álom az i5-ös Ivy prociknál. Meg persze a matt kijelzője nem olyan élénk, mint egyes multimédiás gépeknek, de ez általános feature az üzleti gépeknél.Főleg, hogy nem te vagy a gépezet kitalálója és megalkotója, ezért még inkább érthetetlen a reakciód.
Ez, mint minden más műszaki termék, csak egy tárgy, nem több.
Valóban nem én x@rtam ezt a modellt, de attól még ha valamivel nem értek egyet, azt szóvá tehetem, vagy legalábbis rákérdezhetek. Erre való a fórum, nem gondolod?
Ja és ugye tudod, ált. milyen reakciókat váltanak ki az ilyen kinyilatkoztatások a notis topiklakókból? -
shteer
titán
HDMI kimenettel rendelkező Elitebook 8530p (T9550 + HD3650 kiépítés) képes kiküldeni digit hangot is a kimeneten?
-
Ice&Lime
veterán
válasz
AxBattler #33551 üzenetére
Szerintem a gagyibook elég finom megfogalmazás és nem sértő és nem is durva.
A te esetedben végképpen nem értem magát a dolognak a részedről való meg nem értését, mivel neked is voltak vele gondjaid, akkor érthetetlen az érzékeny reagálásod ez ügyben, valami vagy oké vagy nem.
Főleg, hogy nem te vagy a gépezet kitalálója és megalkotója, ezért még inkább érthetetlen a reakciód.
Ez, mint minden más műszaki termék, csak egy tárgy, nem több. -
-
Nixon18
senior tag
válasz
SeniorTilla #33547 üzenetére
8560w. A notebookstoreban is ezt mondták és a manual is azt írja. Aztán ki tudja...
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #33549 üzenetére
Bő 4 hónapja használok minden nap 8470p-t és a hozzá fűzött remények és elvárások után egy nagy csalódás a gép.
Tőlem nem kapott volna elite jelzést, jelzőt, hanem az árához és hírnevéhez mérve inkább egy gagyibook cimkét. (és még jól is hangzik ráadásul, sőt, jobban). -
-
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #33547 üzenetére
Ezt én is megakartam kérdezni, de elmaradt.
-
-
Nixon18
senior tag
Hello!
EliteBookokban a billentyűzet alatti slotokba RAM-ot tenni már garivesztéssel jár?
Egyébként szerintetek rdemesebb a 4 GB-os modul mellé egy 3. (esetleg 4.) 4GB-osat betenni. Vagy inkább cseréljem ki a 4 GB-osokat 8-ra? -
venember83
nagyúr
Jó reggelt,
HDMI kb. melyik business noti szériától volt folyamatosan a HP notiknál? Tehát, teszem azt, megkezdődött x modellnél, és onnantól kezdve mindegyik business class notira felpakolták? Köszönöm a választ előre is!
-
-
Sinter 008
csendes tag
...............
-
bexzy
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33538 üzenetére
Ha a gépet akkuról használom és vissza dugom töltőre, akkor nagyon nehezen akarja elkezdeni tölteni. Ez akkor ezért is lehetséges, mert gyenge az adapter?
-
Vopassonas
csendes tag
Sziasztok.
Mi erről a laptopról a véleményetek?
HP Pavilion 2000-2d03SH F2T63EA notebookElőre is köszi.
-
-
bexzy
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33530 üzenetére
Értem és köszönöm!
Ha így használom a gépet lehet valami károsodása, vagy pedig csak annyi, hogy lassabban tölti az aksit?
Akkor ha látok egy 120-ast akkor egy olyanra pályázok majd, lehetőleg nem utángyártottra. -
Ice&Lime
veterán
válasz
SeniorTilla #33534 üzenetére
Igen, még az antenna is fontos tényleg.
-
sagit
veterán
válasz
SeniorTilla #33533 üzenetére
Biztos béna vagyok de nem találom, hányadik oldal?
-
-
Ice&Lime
veterán
válasz
johndeegwed #33526 üzenetére
nem tudom, hogy lehet e bele tenni egy erősebb wifi-t vagy sem a gépedbe, szervizes téma-kérdés.
viszont tapasztalatom, hogy eddig minden laptopomban más-más erősségű wifi volt, volt olyan laptop is (egy olcsóbb és egy gagyibb), aminél az 5 csíkból csak 3-at látott és messzebbről már csak 2-őt, úgyhogy tényleg nem mindegy mi van benne.
szervizestől kérdezd meg lehet e erősebbet bele tenni és döntsd el megéri e neked a plusz költséget, sőt, nem biztos, hogy jó lesz, mert csak utána fog kiderülni miután megvetted, kipróbáltad. -
-
bexzy
csendes tag
válasz
SeniorTilla #33520 üzenetére
Igazad van, tényleg 65 w-os. Ez akkor valami utazó töltő lenne?
Akkor majd egy 90 w-ost beszerzek hozzá. -
Ice&Lime
veterán
válasz
johndeegwed #33523 üzenetére
hát...
a mostani 635-ösöd meg sem közelíti minőségben a volt 6730-asodat, sajnos ez az igazság.
a másik, hogy valószínűleg a 6730-ban erősebb wifi is lehetett. -
johndeegwed
tag
Sziasztok remélem hogy jó helyre írok és tudtok nekem segíteni.
Problémám a következő , a napokban cseréltem le hp 6730 s tipusu laptopom egy hp 635-re
ekkor jelentkezett a problémám . még pedig hogy a wifi jelet gyengén fogja. Előző laptopommal nem voltak ilyen problémák pedig 1-2 évvel még idősebb is volt.
A mostani laptopomat használtan vettem , de szerény véleményem szerint ha jobban nem is de legalább ugyan úgy kéne szedni a wifi jelet. Feltételezéseim szerint a probléma okozója az lehet hogy a laptop régi gazdája tisztítás céljából szét szedhette a laptopot és valahogy lehúzhatta az 1-ik oldali wifi vezetéket , esetleg lehet más oka is , vagy ilyen gyenge lenne ennek e típusnak a wifi érzékenysége???
Wifi kártya típusa: qualcomm atheros ar9285 b,g,nVaLaki valamit:::: Pl hogy ennek a tipusnak széria hibája vagy van e megoldás???
-
FRENK1988
veterán
Az lehetseges, hogy alaplap és CPU cserenel már nem az i5 2450m procit kapnám, hanem a minden kicsit jobb i5 3210m-t?
-
-
soldi3r
veterán
válasz
S. Szabi #33512 üzenetére
az akkunak nem jo a 100% koruli toltottseg, ha lehet tartsd 80-90% korul a maximumot es 30-40% korul a minimumot
ha nem, akkor sz@rd le, hasznald(#33513) bexzy, egyebkent elolvastad az uzenetet? szerintem keves a delej
(#33511) bobet, virusirot futtatal mostanaban? xp?
-
bexzy
csendes tag
Sziasztok!
Ez az üzenet mit jelent? Mi nem eredeti? Akku vagy töltő?
"A csatlakoztatott intelligens tápegység el tudja látni árammal a számítógépet, de valószínűleg csak kisebb teljesítménnyel. A számítógép képes igény szerint változtatni a teljesítményét, ha kisebb kapacitású intelligens tápegységet csatlakoztatnak hozzá. Erőforrás-igényes feladatok futtatásakor előfordulhat, hogy kisebb kapacitású intelligens tápegység használata esetén a rendszer nem tud teljes teljesítménnyel működni. A teljes teljesítmény eléréséhez csatlakoztasson a számítógéphez nagyobb kapacitású intelligens tápegységet."
-
S. Szabi
őstag
Sziasztok!
Biztos volt már téma, de nem igazán tudom hogyan lehetne pontosan rá keresni, hogy azt találjam, amit akarok
Ti benne szoktátok hagyni az aksit a gépben, mikor hálózatra van kötve? Elvileg ennek van valami hatása az akkumulátor élettartamára nézve? Gondolom ártani nem árt neki, meg azért nem rossz, hogy ha arrébb akarom vinni, csak kihúzom és nem kell az aksit is vissza pakolni bele, meg pl. áram szünetnél sem rossz, mert hát azért elő fordul néha.
Nektek mi a véleményetek erről?
-
bobet
csendes tag
Lenne egy problémám.
Most vettem egy hp 620-as gépet.
Az asztalon meg akarok nyitni egy mappát és ez a hibaüzenetet kapom:
A Windows nem találja a(z) 'fe.vbs' fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta-e be a nevét, majd próbálkozzon újra.
Tudnátok benne segíteni mitévő legyek? -
sagit
veterán
2530p
Hol van az alaplapon a bios chip?
-
johndeegwed
tag
Sziasztok remélem hogy jó helyre írok és tudtok nekem segíteni.
Problémám a következő , a napokban cseréltem le hp 6730 s tipusu laptopom egy hp 635-re
ekkor jelentkezett a problémám . még pedig hogy a wifi jelet gyengén fogja. Előző laptopommal nem voltak ilyen problémák pedig 1-2 évvel még idősebb is volt.
A mostani laptopomat használtan vettem , de szerény véleményem szerint ha jobban nem is de legalább ugyan úgy kéne szedni a wifi jelet. Feltételezéseim szerint a probléma okozója az lehet hogy a laptop régi gazdája tisztítás céljából szét szedhette a laptopot és valahogy lehúzhatta az 1-ik oldali wifi vezetéket , esetleg lehet más oka is , vagy ilyen gyenge lenne ennek e típusnak a wifi érzékenysége???Wifi kártya típusa: qualcomm atheros ar9285 b,g,n
-
miauut
tag
Sziasztok.
Van egy HP6730b laposom. Van valami ötlet, hogy az integrált videokártyából, egy kicsit nagyobb teljesítményt hozzak ki?Gondolom, itt nem lehet az integrált mellé beépíteni egy komolyabbat.
Thx
Miauut -
-
csobi1
tag
Sziasztok! Kis segítség kellene. Mi a véleményetek a HP pavilon 17e 050 gépről. Azt tudom,hogy nem egy erőmű,igaz nem is játékra kellene. Első sorban fotó nézegetésre és fotó szerkesztésre használnám. Ennek 17,3" a kijelzője és 1600x900 a felbontása. Ez talán pont a képeknél jön jól? Előre telepített Win8 van rajta. Érdemes megvenni? (MediaMarkt-ban)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagyon szép állapot!! Lenovo ThinkPad T14s i5-113G7 16GB 512GB SSD
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Remek áron Lenovo Flex 5 14 laptop/2in1/Touch/Ryzen 3 5300U/8GB/256 GB SSD/14"/Gari
- Spectre x360 16 2-in-1 16" 3K IPS érintő i7-1360P Arc A370M 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Új és újszerű 15"-16" Gamer, irodai, üzleti, készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB AEROCOOL Aero One Frost 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest