Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Khelben
nagyúr
-
törölt tag
-
Chaser
legenda
válasz
üzenetére
Ha üzletben vetted akkor go vissza, és meg kell nézni más gépen is. Alapesetben elégnek kell lenni egy usb3 portnak, de találkoztam már én is olyan hdd-vel, ami csak tápcsatis rackben ment bizonyos gépeknél. Ebből gondolom, hogy azoknak a portja nem ad le elég kraftot. Másik vezérlők ütközése lehet. Van a gépben egy vezérlő meg van a rackben is, de amiatt olyat nem tapasztaltam, hogy egyáltalán ne látnák egymást. Olyat igen, hogy "eldobálja" a gép a racket, ami másik gépnél tökéletes. Vagy felismeri 1x, utána kalap, de hogy egyáltalán nem olyannal nem találkoztam. Ezt sajnos ki kell legozni mi a gond, másképp nem megy.
szerk: usb2 az másik chipről megy általában. NEC chipek szoktak elég szutykok lenni.
"közben rájöttem hogy a gyerek PC-jén van usb 3.0, azon megy rendesen"
Kevés kraft vagy chip problem

-
Dhampir
félisten
válasz
üzenetére
Ezt írtam, elolvastad?

A legutóbbi ProBook-szériából már sok minden kimaradt; ExpressCard csatlakozó nincsen benne, és nem is dokkolható a gép.
A legutóbbi új szériáról beszéltem, természetesen a kérdező által említett szériában még van, sehol nem írtam azt, hogy abban nincsen!
Mint amiképpen a 4730s-ben volt, de a 4740s-ben már nem található.
Portok oldalt, teljesen jó helyen számomra. Mi a probléma ezzel?
Ezek szerint még nem volt dolgod üzleti szériával, ami nem baj, csak akkor tudnád, hogy sokkal jobb a portok elosztása, nem keletkezik zavaró kábelrengeteg a gép oldalán.
Ne nekem írjad ezeket, hanem Sanyabá kollégának.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Gondolom rajtam kívül még azért van egy-két felhasználó a mai Magyarországon, akinek nincs eredeti verziójú operációs rendszere. A barátom tervezi, hogy megveszi magának, de amíg nem tudja ki se próbálni, addig minek öljön bele egyetlen drága forintot is? A windows 8-al nem vagyunk kibékülve, de ha minden kötél szakad... A LINUX-hoz kell driver, vagy integrálva vannak az illesztőprogramok?
-
Nixon18
senior tag
válasz
üzenetére
Megesik

Mi az a hőmérséklet kb, ami fölé nem ajánlatos menni?
Ki akarom próbálni mit bír ArchiCAD alatt. Szóval a telepítéshez feltettem 2500-as órajelre 1.1375 feszültséggel. Így eléggé változott a kihasználtság 50 és 100% között, viszont 1.150-es feszültséggel egyenletesen hozza a 70-75% közötti kihasználtságot, de 56 fokos az átlag hőmérséklete -
-
Nixon18
senior tag
válasz
üzenetére
Akkor a visszajelzés:
Feltettem az órajelet 1900-ról 2100-ra. E hűtés tényleg elég jól össze van rakva, mert a hőmérséklet alig emelkedett pár fokot (5-6°C-ot), viszont a teljesítménye mostmár határozottabban jobb lett. Így 8 lapos mozilla, thunderbird és iTunes melett a proci kihasználtsága olyan 30-35% körül mozog. DVD-minőségű film lejátszásánál KMPlayerrel 45-50%-on mozog, 720-as felbontásúnál pedig 65-70%-on. FHD-t még nem volt szerencsém kipróbálni.
Kipróbáltam még a másik nagy gyengéjét, a telepítés/törlés/másolást. 2 nagyobb fájl másolása és egy telepítőprogram mellett is simán elfut 2200-as órajellel 50°C körüli hőmérsékleten (ami nem zavaró még, bár nem tudom mennyire egészséges.) -
ladlac
tag
válasz
üzenetére
Végül UltraISO-val csináltam, de meg tudtam oldani. Viszont itt jön a következő probléma...
Azért akartam újrahúzni a rendszert, mert pár hónapja alaplapot és processzort cseréltek a gépben, azóta néha megfagy a rendszer, 20-30 másodpercig csak a "homokóra" pörög, majd a feladatkezelőben látszik a visszamenőleges CPU használaton, hogy 100% környékén volt. Azt hittem az a baj, hogy a rendszer egy másik alaplap alatt volt telepítve, de most megformáztam az SSD-t, rátettem a Win7-et, és ugyanúgy fagyogat 20-30 másodpercekre. Garancia persze lejárt, de ez a hiba csak azóta van, mióta visszajött a gép a szervízből. Gondolom marad így, amíg meg nem fő véglegesen.
-
ladlac
tag
válasz
üzenetére
Elvileg ez a program megcsinál mindent, ha simán csatlakoztatom W7 alatt, akkor felugrik az automatikus lejátszás, és olyan lehetőség van, hogy képek importálása, meg az általános dolgok, mint a megnyitás meg a biztonsági mentés készítése. Autorun nevű fájl egyébként van a pendrive-on. Hogy tudom megnézni, hogy bootképes-e, illetve hogyan tudom megcsinálni?
-
germinator66
aktív tag
válasz
üzenetére
Annyit hozzátennék, hogy ha tényleg 30 fokos a CPU, és annak ellenére megy a venti, akkor kicsi az esélye, hogy a kosztól van...BIOS (UEFI) update mindenképp legyen, aztán utána is vedd ki a pipát az UEFI-nél a "Fan always on when ac power" elől.
Mivel amúgy is kell szervízeltetned, említsd meg a takarítást, meg hogyha nem jabul a helyzet, a ventit is, feltéve, h tényleg max fordulaton megy alapjáraton is. -
-
germinator66
aktív tag
válasz
üzenetére
Annak tuti nem így kéne működnie!
Mikor volt utoljára takarítva+pasztázva a noti?
Javaslatok:
- megcsinálni a fenit műveletet, amennyiben 1/2 évnél régebben volt
- dGPU kikapcsolásaAmennyiben a dGPU off, akkor sokszor lekapcsol a venti, ha megy is, alacsony fordulaton. dGPU-val valamivel hangosabb, de ott is lekapcsol, 40 fok alatt, némi hiszterézissel.
Mellesleg pont ezen látszik, hogy ezek üzletiek, itt elsősorban a hatékony hűtés, nem a zajszint a lényeg. A consumer kategóriára jellemző, hogy halkabb, de kevésbé hatásos a hűtés, értsd: jobban engedik melegedni.
Azt persze hozzátenném, hogy tényleg átlagon felüli a zajuk, ellenben a ház is max kézmeleg, akárhol fogdosod (HDD is max 35 fok!). -
albi31
aktív tag
válasz
üzenetére
Sajnos,ez neked nem fogja megoldani a dolgot,a napokba volt nálam egy hasonló HP,ugyan ezzel a gonddal,hogy 5000-s Fordulaton ment,ha kellett ha nem..én fél napig rágódtam rajta,aztán a telefonszerelő barátom kitalált valamit,megcsinálta azóta jó..de ne kérdezd hogy mit csinált,a lényeg hogy egy fordulatszám szabályzó rendszert épített a ventinek..de hogy ő ezt normálisan letesztelte volna,azt kétlem,így majd az idő eldönti,hogy jó volt-e...eme állapotok ellentettje az ASUS K50-s sorozat,ott olyan halk a venti,hogy alig hallod,a CPU-GPU hőmérsékletek meg az egekbe....megoldás ott sincs!
-
albi31
aktív tag
válasz
üzenetére
Amit írtál,teljesen jogos..bár ezt a kategóriát csak jóindulattal nevezném "üzletinek"..ezt csak a HP management-je próbálja elhitetni.
A venti vezérlés el van cseszve,de a legnagyobb baj,hogy azóta se tudják rendbe hozni,pedig meg tudnák,ha akarnák,szóval röhej!
Másrészt,egy kis kellemes csalódás a napokba..javítottam egy HP G62-t (Athlon II),szokásos s@arsággal...megjavít,kitisztít,Ventilátort belülről is,újrapaszta CPU-GPU,és lám halkan 45C körül IDLE-be teszi a dolgát..na,mondom,ez szép!
-
NEMO1968
őstag
válasz
üzenetére
Csak egy jó tanács.
Ha már belenyúltál egy progival a ventivezérlésbe,nagyon kuksizd akkor a hőfokokat.
Legalább egy hétig mindenféle terhelésnél.
HP-éknek fura elképzelésük van a hűtés hatásosságáról.
Én is ezzel vittem hozzá a gépem,hogy maxon megy a venti.
Megcsinálta,erre érdekes dolgot produkált.
Felment a hőfok,a venti meg lelassult,és idővel megsült a GPU.
Vissza a kollégához,megcsinálta és feltekertük ismét maxra a ventit.
Azt a kis zúgást inkább elviselem,mint hogy hetente javíttassam. -
MornKapitány
tag
válasz
üzenetére
Háttérben nem fut sok program? Érdemes lenne egy AIDA64-nel a CPU kihasználtságát, CPU és GPU hőmérsékletet nézni.
Viszont alapvetően hangos a kicsike.
Das BIOS des ProBook 4530s hält die Option "Lüfter immer an bei Netzbetrieb" bereit. Eine Deaktivierung dieser Funktion hat sich kaum positiv ausgewirkt. Der Lüfter läuft immer noch sehr oft. Lediglich im Akkubetrieb steht er auch mal längere Zeit still.Szóval a notebookcheck tesztje szerint is elég hangos, 36 decibelt mér. És a fan off is alig segít valamit. Nem tudom, hogy ennél is hangosabb-e.
Idle 34.5 / 36.6 dB
Ha nem pörög 100-on folyamatosan, akkor lehet, hogy a gép alapaktivitása is már ilyen hangot hozhat.
-
-
Maxiri
tag
válasz
üzenetére
Nálam a géphez adták a Vistát, így eredeti és semmi gondom nincs vele. Nem fagy le, stabil, gördülékeny, eddig szinte mindennel kompatibilis volt, de amivel nem, azzal az XP igen.
Nem értem, hogy az emberek miért "undorodnak" a Vistától. Jó op.rendszer általános célra. Home Basic-em van, ha érdekel
. -
Maxiri
tag
válasz
üzenetére
A fogyasztás nem fog változni, csak támogatni fogja a géped a 64bites op.rendszereket.

^^Nekem Core2Duo T7250-es procim van a laptopban és az NHC-vel marhára nem lehet állítgani, mert nem reagál rá. Viszont nálam nem melegedős, és így nem is érdekel. Vista alá raktam XP-t hátha kompatibilitási okok miatt kell, de általában Vistát használok, az pedig okosan állítgatja a procit.

-
ABE
őstag
válasz
üzenetére
Akkor leírom, két lehetőség van:
1. a gép használatban van (közben tudsz vele munkálkodni):
-feltöltöd fullra az akksit (az ellenőrző lámpa aludjon ki); ez történhet bekapcsolt állapotban is
-az energiagazdálkodásnál kiválasztod a mindig bekapcsolva sémát, és beállítod, hogy akksiról semmi ne kapcsoljon le (monitor, vinyó, stb.)
-a riasztási szinteknél a lehető legalacsonyabbra állítsd az értékeket
-lemeríted az akksit, és elvileg kész2. amikor a gépet nem használod
-gépet kikapcsolt állapotban teljesen feltöltöd (sárga vagy zöld lámpicska nem ég)
-elindítod csökkentett módban a gépet (F8 nyomkodása bootoláskor), mikor Windows felállt, lehúzod töltőről
-hagyod lemerülni teljesenÉn a második verziót ajánlom, azzal a kiegészítéssel, hogy mikor lemerült, nem indítod be egyből, hanem kikapcsolt állapotban előbb teljesen feltöltöd.
Tulajdonképpen a lényeg, hogy egy komplett feltöltési és lemerítési ciklust kell végrehajtani.
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
válasz
üzenetére
Mint pár hozzászólással ezelőtt láthattad: NHC a megoldás a feszültségek szabályozására. A legkisebb szorzó esetén valószínűleg nem lehet tovább csökkenteni a feszültséget a gyári korlátozás miatt, de magasabb szorzóknál igen sokat segít a melegedés csökkentésében.
A memóriák időzítése nem tudom, miért olyan fontos számodra. -
ABE
őstag
válasz
üzenetére
Szerencse kérdése szerintem. Nekem az egyik burkolat rögzítőpöcke megadta magát, azt szó nélkül cserélték. De annak volt rögzítő szerepe is, szóval a tied kétesélyes. Leginkább meg kéne mutatni a szervizben. Ha csak esztétikai hiba, akkor kisebb az esélye, hogy cserélik.
-
Tanya-
tag
válasz
üzenetére
Sztem mind3ban ugyan az a bios van.
1. vista xp alól exe és ebből frissít
2. System Software Manager (SSM) This package is used to flash the System ROM on target PCs in a network.
3. Frredos alapú boot lemez, gondolom ezzel bebootolva dos alól frissít biost.Én a sima xp/vista exe-vel frissítettem annó.
-
parandroid
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Villanyszerelés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- HP Zbook 15 G6, I7-9850H CPU, 32GB,1024GB SSD, Nvidia Quadro T2000, 15.6" FHD IPS, WIN11 Pro
- Újszerű Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 eladó!
- Acer 15.6",FullHD,core i3 8145U(4x3,9Ghz)MX230 2/4GB DDR5VGA,8-20GB RAM,SSD,szép állapot,Win.11
- 2év Garancia,Lenovo Slim 3,i5 12450H(12x4,4Ghz)15,6"FullHD IPS,Magyar vil.bill,8-16GBDDR5 RAM,512SSD
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
az szép, na még ilyenről nem hallottam.

Már írtam nekik, a segítség is megjött. Már csak idő kell. Meg esetleg valami procifigyelő program, ami nézi a hőmérsékletet és kihasználtságot is. Esetleg van ilyesmi?

.

az meg mi?
Pyttawrx