- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
Új hozzászólás Aktív témák
-
klambi
addikt
szevasztok!
hp oldalán több embernél is jelentkezett az a probléma, ami nálam is, hogy w8 és 8.1 nél nem tudom a fényerőt állítani...
erre van már megoldás, mert a support oldalon nem volt semmi rá ami ténylegesen használható lenne... -
Nevil2
tag
válasz
Drenadar #33895 üzenetére
Mindenkinek köszönöm az infókat (máshol is kérdeztem, de senki nem reagált).
Végül ez lett:Pavilion 15-e010
i5 + 8GB RAM + HD8670 + 1TB HDD + 5 évre kiterjesztett garancia
160k-ba fájt (hitelre + 10%-kal)... sztem jó vétel.Holnap kapjuk kézbe (ráhegesztik még a win8-at)!
-
Nevil2
tag
Üdv!
Holnap megyünk laptopot vásárolni a páromnak (Pécsett). Számára "természetesen" az esztétika a döntő, én erőltetem a teljesítményt. Max. 150k a lélektani határ. Jelenleg két készüléket néztünk ki: HP Pavilion 15 és egy piros ASUS X550.
A felhasználás elsősorban netezésre, filmekre, zenére és szövegszerkesztésre korlátozódik. Néha egyszerűbb (pl. tárgykeresős) játékra (vagy nyaraláskor némi betevő WoT)
SSD-re az ár miatt nem költenénk, telepített Win8 viszont kell.
Tesztek alapján nem világos, hogy az AMD kettős GPU vagy az i3+GT720 megoldás az előnyösebb?Előre is köszönet a válaszokért!
-
wamo
újonc
válasz
SeniorTilla #33889 üzenetére
Köszönöm!
-
-
wamo
újonc
válasz
SeniorTilla #33884 üzenetére
Először is köszönöm a segítségedet, azt szeretném még kérdezni, hogy csak oda vihetem vissza, ahol vettem, vagy esetleg van a HP-nak olyan szervize, ahová közvetlenül bevihetem?
-
Farkinca012
újonc
Sziasztok! Meg tudná nekem valaki mondani, hogy a Pavilon 17-e050sh-ban hogyan tudom beállítani az usb boot-ot? mivel a boot optionsban nem tudom állítani... szinte semmit. Fontos lenne ha valaki tudja légyszi írjon! Köszi
-
pszihopata85
tag
válasz
miauut #33852 üzenetére
Vettem másik dokkolót töltővel.
Ez a dokkoló se ment a 90 W-os táppal, de a hozzá adott 120 W-ossal jól muzsikált. Ellenben a korábban vett EN489AA a 120 W-os dokkolóval sem működik.
Pont ugyanazt csinálja a EN489AA mind két töltővel, mint a Eq994AV a 90 W-os töltővel, így arra tippelek hogy 8510p mellé az EN489AA-nek a 120 W is kevés.
Balázs
-
Aethelstone
addikt
válasz
SeniorTilla #33884 üzenetére
Nah látod
-
-
Sentinel90
újonc
Sziasztok! Van egy nx6310-s gép olyan problémával, hogy modemtől kapott egyenes kébellel megy simán az internet minden, viszont ha switchen keresztül próbálom kapcsolni nem akar menni rajta a net. Belső hálózaton tudok mászkálni, de ki nem akar engedni csak egy pár másodpercre és aztán leáll. Eddig ment probléma nélkül. Ötletek mi lehet a gond? Kébel és switch-csere is megvolt ugyanaz a gond.
Válaszokat előre is kösz! -
wamo
újonc
Sziasztok!
Van egy HP 650-es laptopom, aminek a jobb oldalán lévő 2 db USB port egyik napról a másikra nem ismer fel semmilyen eszközt. Eddig az egér volt az egyik portba folyamatosan bedugva, ami tegnapig tökéletesen működött, reggelre pedig elromlott, sőt a mellette lévő port is. A laptop jobb oldalán van még egy port, ott minden működik. Mi lehet a baj szerintetek? Garanciális még, viszont ha visszaviszem, akkor kb. egy hónapig nem lesz gép, ami nem túl jó
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
Aethelstone
addikt
válasz
SeniorTilla #33878 üzenetére
Meg kellene érteni, hogy ha valaki sutyerák módon kérdez vagy nyilvánul meg, arra meglehet, hogy hasonlóan fognak reagálni. És ez nem fórum vagy rang kérdése. A való életben is így működik.
És a kolléga megütött egy olyan hangnemet, ami eléggé sutyerák volt. Aztán meg kiakadt, hogy a friss regesek nem tisztelik a 400 valahány hozzászólásos öregeket..szánalom. Epénisz méregetés ez vagy mi a frász?
Máskor meg jó lenne, ha a személyeskedésed OFF-ba tennéd. Nagy őstagként ennyit igazán tudhatnál...
-
válasz
Aethelstone #33877 üzenetére
Te magad vagy rá a példa, hogy az iq és a bunkó beszéd nem rang kérdése.
-
Drenadar
veterán
válasz
nobela #33873 üzenetére
Szerintem keress egy helyet ahol megcsodálhatod a kijelzőt.
Ahogy nekem lejön maga a vas az neked megfelelne, de mi ezt nem tudjuk megítélni helyetted, mert nincs tapasztalatunk vele, de ennyiért nyilván jó minőséget ne várj, max megfelelőt, de ezt megint csak neked kell megítélned, és az ember leginkább saját magának hisz.Keress egy helyet ahol ki van állítva egy és menj és csodáld meg, utána már tudod a választ, és oszd meg itt a fórumon.
Közhelyek off. (mondjuk attól még igaz)
-
nobela
senior tag
válasz
Aethelstone #33874 üzenetére
Az én időmben az újonc fórum tagok nem szólogattak be a fanatikus tagoknak.
Nem ártana ezt a szabályt most is szem előtt tartani.
-
nobela
senior tag
Ha már olyan nagyon HP-s topic ez, akkor az én HP 250 G1 kérdésemre akár válaszolhatott volna is valaki...
-
zitromz
tag
válasz
Aethelstone #33868 üzenetére
Új..nem muszály HPnak lennie amit ajánlasz..
-
zitromz
tag
Hali!
100-110 körül milyen notebookot ajánlotok általános célra?
Játék nem igazán számít.
Előre is kösz a választ! -
momoxp
tag
válasz
Aethelstone #33862 üzenetére
Remélem ez a baj, most néztem a táp nálam most 90W.
-
Aethelstone
addikt
válasz
momoxp #33861 üzenetére
"I had the same problem with my docking station. The prblem was that HP had sent the wrong adapter for the docking station. The docking station requierd 120W but the adapter only gave 90W. That explained why the dock didnt charge the battery. "
Röviden, a csákó rossz töltőt kapott a dockhoz, 120W helyett csak 90W-t. Ezért nem töltötte az akksit a dock. Tehát, venni/szerezni kell egy erősebb adaptert.
-
momoxp
tag
válasz
Aethelstone #33860 üzenetére
Az az érdekes hogy más minden jó, csak ugye így az aksit használja a dokk, ha kiszedem az akait és úgy indítom el akkor el sem indul.
-
momoxp
tag
válasz
Aethelstone #33858 üzenetére
Nincs hozzá külön táp, a laptop tápját használom.
-
momoxp
tag
Sziasztok!
Van egy HP 2540p laptopom és vettem hozzá egy VU895AA dokkolót, de sajnos a dokkolón keresztül nem tölti fel az aksit. Mitől lehet ez? Mi lehet a probléma?
USB-k működnek! meg a képet is kirakja monitorra! -
pszihopata85
tag
válasz
pszihopata85 #33850 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
-
sagit
veterán
válasz
120w kell neki
szerk: megelőztek
2530p-vel szerencsére elég a 65w a notihoz és a dokkolóhoz is
-
Giovanny
őstag
Üdv,lenne egy kérdésem,gondolkodok a HP 8470p vásárláson,és olvastam egy kicsit itt,jakos73 kollégának nem volt pozitív véleménye a laptopról,és tényleg ennyire gázos a gép? Vagy csak Ő fogta ki egy hibás darabot.Én eddig csak ThinkPad gépeket használtam,csak most gondoltam kipróbálok mást is,szóval ha valaki akinek van az említett gépe tulajdonába,megosztaná velem a tapasztalatait,nagyon megkönnyítene a döntésemet.
-
válasz
animatrix11 #33851 üzenetére
szerintem sehogy, mert az eloxálás is lejön
-
miauut
tag
válasz
Pedig az van. A HP. szerint kevés a táp. Nekem is 90w-s tápom van, és a hibajelenség ua. Minimum 120w kell neki, hogy minden működjön. Most úgy használom, hogy a dokkolóban be van kötve a monitor, a hang, és amikor lapost ráteszem, akkor kap USB-t, és tápot a laptop.
Miauut
-
animatrix11
őstag
üdv
Esetleg tudja valaki, hogy pl hp elitebook laptopoknál szálcsiszolt felületet ha karcos, hogy lehet javítani? lehet egyáltalán? polírozásra gondoltam, de akkor azon a részen matt lesz és nem olyan mint az eredeti
köszi!
-
pszihopata85
tag
Sziasztok!
Van édesanyámnak egy 8510p laptopja, amihez most sikerült olcsón szereznem egy EN489AA dokkolót. Kipróbáltam és csak részlegesen működött.
Ami működött:
- A rácsatlakozott monitor (D-SUB)
- LAN
- Dokkolón a bekapcsológomb.Ami nem:
- UBS eszközök
- töltőOlvastam valahol, hogy gyenge táp esetén az USB-k nem kapnak slukkot, de olyat nem olvastam hogy a laptopnak ne jutna ilyenkor töltés. A dokkolóhoz nem kaptam töltőt. A laptop is anélkül szereztem és külön vettem hozzá egy 90W-os tápot. A laptop magában tölt vele, de dokkolón keresztül nem. Az USB eszközök ugyan nem működnek, de a gép elindult magától ahogy az egyik USB-t bedugtam a dokkolóba.
Sajnos nincs másik HP laptopom vagy töltőm amivel kipróbálhatom.
Van tippetek? -
Lacess
tag
válasz
amdathlonxp #33847 üzenetére
Letiltottam az Eszközkezelőben de nem változott semmi. Csatlakoztatott állapotot nem tudok nézni mert egy korlátlan mobilnetet használok, nincs is mit bedugnom. Mármint kábelt...
A te esetedben viszont szerintem a töltős USB miatt van áram kikapcsolt állapotban is. Nekem is az egyikben mivel engedélyeztem a töltős USB portot a BIOS-ban.Azért köszönöm neked is!
-
amdathlonxp
aktív tag
-
Lacess
tag
Sziasztok!
Adott egy 2560p amelyen folyamatosan világítanak a LAN csatin lévő ledek(sárga és zöld). A gép ki és bekapcsolt állapotában egyaránt. A gép egyébként tökéletesen teszi a dolgát.
Ötletek?Köszönöm előre is...
-
Pokesz007
senior tag
Idetaláljak
-
kutga
félisten
válasz
amdathlonxp #33836 üzenetére
Gyárit leginkább, kicsit körülnézek majd.
-
Dhampir
félisten
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy budapesti HP márkaszervizre garanciális ügyintézés céljából. Van olyan, amelyiket kifejezetten ajánlnátok?
-
sagit
veterán
-
426os
őstag
válasz
oliwire #33824 üzenetére
Valószínűleg döglődik az a HDD, de ez így távolból még mindig csak tipp. Ha egy másik Windows-os gépbe bele tudnád rakni, akkor egyszerűen a HD Sentinel-el meglehetne nézni az állapotát.
Linux alatt még nem próbáltam ilyet, gyors guglizással csak parancssoros megoldásokat találtam, amik nem biztos, hogy tetszenének neked (bár egyáltalán nem bonyolultak). Sajnos nincs időm elmélyedni a témában, úgyhogy vagy várj meg itt egy tapasztaltabb kollégát, vagy egy Linuxos fórumon kérdezz utána, hogyan tudod a legegyszerűbben előhívni a HDD SMART információit.
Esetleg ha van a közelben olyan Windows telepítőlemez, ami a gépen is fut, akkor egy javítás opciót meglehet vele próbálni, de gyanítom, hogy a hdd-vel lesz ott probléma.
Gondolom nincs bekapcsolva valamilyen HDD titkosítás a Biosban? Bár nem ismerem a működésüket, mert még sosem használtam ilyet, de ha be van előfordulhat akár olyan is, hogy a Linux emiatt nem tudja megnyitni. De ez megint csak egy tipp. -
oliwire
őstag
Köszönöm! A linuxos telepítés végül sikerült, kicsit elkezdtem googlézni, az ubuntu is sikeresen futott, viszont olyat írt ki a merevlemez megnyitási kísérlete után, hogy valamilyen hiba és valamit futtatni kell a windows alatt, majd 2x indítsam újra. A bökkenő itt az, hogy a windowst nem tudja továbbra sem indítani.
-
oliwire
őstag
Köszönöm! A másik megoldás jöhet szóba most, mert se papírok nincsenek most itt, meg csak egy másik laptop áll jelenleg rendelkezésre, amibe csak 1 HDD-t tudok tenni. Meg szétszedni nem akarnám, míg lehet, hogy garanciális.
Viszont kellene egy kis segítség ehhez a live linux telepítéséhez, illetve letöltéséhez, még sosem volt dolgom linuxszal. Pendrive az van most. -
metal01
őstag
Hello!
NX5000 régi lapossal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Hibásan érkezett hozzám, nem tudom mi lehet a baja. Bekapcsolom, felpörög, és ki is kapcsol. Ennyit tud. Alaplapos lehet, vagy van valami mókolás amivel még életre lehet kelteni? Alap netezős notinak még jó lenne.
-
426os
őstag
válasz
oliwire #33819 üzenetére
HDD-t vedd ki, tedd bele egy másik gépbe, ami kell másold le róla (itt kiderül, hogy a HDD-vel van-e baj), aztán mehet vissz a gépbe és ha megvannak a papírok, akkor mehet vissza gariba.
Másik megoldás az, hogy leszedsz egy live Linux-ot, kiírod dvd-re, vagy pendrive-ra, arról elindítod a gépet és szintén kiderül, hogy jó-e a HDD, ideális esetben tudsz adatokat lemásolni pl. pendrive-ra a gépről. Ez utóbbi talán egyszerűbb, mert nem kell szétszedni hozzá a gépet. -
oliwire
őstag
Sziasztok!
A kérdés egy HP 630-as notebookról szól, gyárilag windows 7 van rajta, telepítőlemez nélkül, úgy hiszem így a winchesteren van rajta a telepítője.
Egyszer csak nem volt hajlandó normálisan bebootolni, vagy javítást kér, vagy normális bootolást. Ha a javításra megyek, akkor kéri a telepítőlemezt, ami ugye nincs hozzá, vagy ha a normál bootolásra, akkor meg tölti, az ablakocska látszik, de utána kék képernyő, nincs idő elolvasni, mit ír, csak újrakezdi, és megint választhatok, hogy miképp bootolok. Lehet hiányzik valami fontos fájl a bootolásnál? Volt olyan is, hogy kattogott, de mostanság abbahagyta. Gyanakodtam, hogy a winchester halt meg, de úgy hiszem, akkor be sem akarna kapcsolni.
Kérdés az lenne, hogy mit kezdjünk vele? Van rá még garancia, de a garancialevél még nem került elő, és szeretnénk róla lementeni pár fontos adatot. Lehet-e más gépre rákötni valahogy, hogy külső meghajtóként láthassuk? Vagy külső gép nem tudja megforgatni a winchester lemezeit, hogy olvasni tudja? -
Fateros
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban hogy egy HP Probook 6570b-be pontosan milyen 3G/HSPA+ modult lehet berakni?
Csak mert van több fajta ehhez a modellhez.Köszönöm!
-
Sanyabá
senior tag
Lehet-e wifi problémája, ha a meg szokott helyen sokszor nehezen tölt be , és lassan. Ha oda viszem a ruoter közelébe, akkor meg nincs gond, hasít. Máskor meg megy rendesen.
-
426os
őstag
válasz
tfalcon96 #33810 üzenetére
Nekem is produkált ilyet a 625, de előtte elkezdett smart hibaüzeneteket dobálni (szintén indításkor, illetve HD Sentinellel nézve is). Végül ugyanilyen hibaüzenet mellett nem volt hajlandó többet elindulni a gyári HDD-vel, ki kellett cserélnem. Más gépben működik a HDD (gyári, WD 320-as), bár a Smart alapján a végét járja.
-
-
littlebunny
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek a hp pavilion 15-n004sh F6R77EA tipusú készülékről? Pavilion 15-n004sh -
tfalcon96
aktív tag
Sziasztook, adott egy HP 620 notebook. Egyszerűen nem akar elindulni, a következőt írja: Non system disk or disk error, replace and strike any key when ready. Kivettem belőle minden CD-t, próbáltam megnyomni a gombokat, de semmi. A bios-ból indítottam egy Hard Drive diagnosztikát, de azt írja, hogy Disk not installed. Próbálkoztam Windows telepítővel, de nem lát merevlemezt. Mi lehet a gond?
-
426os
őstag
Korábban írtam a HP625 melegedési problémákkal kapcsolatban, jelentem találtam bontott heatsink-et, ki is cseréltem, így a túlmelegedés miatti kényszerleállások megszűntek.
Viszont bekapcsoláskor a Bios post után, de még op.rendszer bootolás előtt mindig kiír egy hibaüzenetet (már régebb óta csinálja, csak eddig annyira nem érdekelt).
601 Internal Battery error a szövege, ez a HP weboldala szerint az alaplapon lévő elem alacsony töltöttségi szintjére utal. Fórumokon viszont több helyen is írják, hogy az elem cseréje nem szüntette meg a hibát, volt aki azt írta, hogy ezt a fő akkumulátor hibája miatt írja ki a gép. Tény, hogy már az akksi nincs a toppon, kb fél órát bír menni róla a gép, de annak a hibaüzenete elvileg 602 external battery error lenne.
Mondjuk újabban beáll fixen 50% körüli értékre amikor hálózaton van és nem töltődik tovább, csak akkor, ha előtte le volt merülve (kb azóta, hogy felraktam a HP Support Assistant-ot, +/- pár nap, nem emlékszem,de inkább utána kezdődött)
Ilyen jelenségekkel találkozott már valaki? Az elemet (elvileg br2032) kicserélném, de nem nagyon látok sehol. cr2032 jó lenne helyette? Elvileg csak a technológia más (Lithium-carbon monofluoride vs Lithium-manganese dioxide) -
Hajas Mao
tag
Üdv!
Egyik haverom most vett notebookot. A választása egy HP 2000-2d03SH (F2T63EA)-ra esett. A gépet freedossal vette, telepítő cd-t nem kapott hozzá. Hp oldaláról töltöttük le a drivereket, de sajnos a LAN drivert nem engedte telepíteni és nem is működik. Win7 64bit rendszer fut a gépen. Tudnátok nekem linkelni egy működő drivert hozzá?
-
jorden06
senior tag
Sziasztok!
Probook 4535s-be szeretnék SSD-t szerelni. mSATA, vagy optikai meghajtó helyére szerelt keret lehetséges?
-
nobela
senior tag
Bocs, lejárt a szerkesztési idő...
Már 130-ért is találtam, így pláne jónak tűnik ez a HP 250 G1.
-
nobela
senior tag
HP 250 G1-ről van valakinek személyes tapasztalata?
i3-3110M-mel és Win8 Pro-val 143 ezerért igen jó vételnek tűnik...
Elsősorban a kijelző érdekelne (fényerő, kontraszt, színek, utánhúzás).
-
tgbzhnujm555
tag
Heló lenne egy lehet hülye kérdésem
vettem már elég régen, egy 630-as gépet, B800-as intellel (FCPGA988)
majd azt cseréltem egy i3-ra (FCBGA1023, PPGA988)kérdésem lenne, mivel az ark.intel azt írja hogy különbözőek a foglalatok. Miben különböznek? ez a 35W-os i7 jó lenne bele? vagy valami erősebb mint az i3?
a válasz(oka)t előre is köszi -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tőzsde és gazdaság
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Milyen házat vegyek?
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest