- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
válasz
totyino77 #32192 üzenetére
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a párna az egy elég spórolós megoldás gyárilag is. Nem azért van az rajta, mert jó, hanem mert olcsóbb, mint egy megfelelően vastag rézdarab. Ha szépen le tudod mérni mennyi helyed van, akkor egy vékony vörösréz lemezzel 1000x jobban jársz. Párnát én max fet-re, vagy memóriára tennék (de már arra is inkább jobbat, ha lehet), de vga-ra semmiképp...
Lehet rendelni is, de itthon is kapsz méretre vágott akármilyen vékony lemezkét. Arra figyelj, hogy szépen le legyen polírozva. -
-
totyino77
tag
válasz
albi31 #32195 üzenetére
vágom , elsőnek a gpu-ra is mx4 pasztát nyomtam és ugy is jó volt a höfok sem változott semitt , da ahogy mondod aszt ugy kell ahogy gyárilag is van, még egy olyan kérdésem volna hogy a gpu -nak nincs hömérséklet szenzora honnan tudom hogy hány fokos vagy az a cpu höfök a mérvadó a gpu-nál is mivel egy hütöről megy mind kettő?
-
totyino77
tag
válasz
Tothgera30 #32191 üzenetére
-
-
totyino77
tag
válasz
Tothgera30 #32189 üzenetére
a gpu-ra hőpárnát kel tenni vagy elég a paszta ? mondjuk párna volt rajta gyárilag
-
-
totyino77
tag
válasz
Tothgera30 #32187 üzenetére
ujra pasztáztam , intel burn test-nél 90fokos a kupak a magok 87körül , p8400 proci van benne
-
-
totyino77
tag
hello hp 6530b normális hogy 50fokos alapon a proci? meg a gpu-ra pasztát vagy höpárnát tegyek?
-
válasz
Turbobacsi #32184 üzenetére
Gyenge anyagminőség, elégtelen hűtés a fő oka arra miért nem ajánlott.
A kolléga kicsit túlzott, inkább csak 1-2 évig bírná ki napi, rendes hurcolászás mellett. Vagyis én vigyázok a dolgaimra, mégis 6-os szériás ProBookal biztosítottam be magam, pedig főleg csak netezek, de ez évekig kiszolgál.
-
Turbobacsi
senior tag
azért érdekelne miért nem alkalmas az alant jelzett gép kezdő internetezőnek se?
-
albi31
aktív tag
válasz
Breeze #32181 üzenetére
A kedves fórumtárs évek óta csak HP gépekkel foglalkozik,és nem kis tételben,vagyis ha valakinek van tapasztalata HP gépekkel kapcsolatban,az neki van!...lásd a te saját géped miatt átélt dolgokat(G62)!...azért mert egy gépbe beleraknak egy i3-s CPU-t,még nem lesz Atomerőmű.
-
Breeze
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32180 üzenetére
Ez hülyeség
azért egy i3-s procival lehet dolgozni és netezni
sőt még játékra is jó...
-
-
Arpi86
csendes tag
Sziasztok!
Mi a véleményetek erről a gépről? Munkához akarom használni(SAP, excel, stb...)
HP Pavilion Sleekbook 15-b000sh C0W66EA
99e-ért jó vásár?
-
Tenken
őstag
válasz
SeniorTilla #32175 üzenetére
Valahogy úgy tudnám leírni, hogy hirtelen felpörgött, majd leáll és ezt ilyen pár másodperces közökkel ismételte. Gondolom beindult volna, de valami gebasz volt és abba hagyta.
Most minden esetre jó... Remélem így marad. -
-
Tenken
őstag
válasz
SeniorTilla #32173 üzenetére
HD sentinel 100/97%-ot ad neki. Ennek még jónak kéne lennie egy darabig.
-
-
Fire_Vire
tag
válasz
SeniorTilla #32167 üzenetére
Hát azért hoztak már hozzám nem is egy olyan gépet ami nem indult el mert lemezolvasási hiba volt rajta. Aztán a telepítés mégis megoldotta
. Azért mert 1 - 1 szektor megsérül még nem kell kidobni
.
De ha nagy tényleg mértékű a hiba akkor valóban nem fog segíteni az újratelepítés. -
totyino77
tag
hello ez milyen fajta bios ? [link] mert nem találok róla semmi beállitási utasitást?
-
QLBController működése mitől állhat le? Bejelentkezés után mindig kiírja, azután a Win7-es widget gadget sem működik. Lehet hogy azzal van összefüggésében hogy a HP managment progiját törtölem anno, mert azóta nem új lenyomatos azonosítást állítottam be, hanem csak random bejelentkezik?
-
válasz
Tenken #32168 üzenetére
Erre nincs konkrét adat, van ami évekig megy, van ami hamar meghal. Technika, és ami elromolhat, az el is romlik
Ha indításnál a HDD kattog/klattyog/nem pörög fel/nyekereg, az fizikai hibára utal. Nem érdemes kísérletezni a rossz HDD-vel, mert adatvesztés lehet, és sok elfecsérelt idő.
Ha 100% akarsz lenni, tegyél fel HDD tesztelő programot, pl. HDD Sentinelt, az megmondja ha gond van.
Lehet még HDD kábel/csatlakozó/alaplapi vezérlő is...
-
Tenken
őstag
válasz
SeniorTilla #32167 üzenetére
Igazából döntetlen lett. A végén már a BIOS teszt sem futott le rajta, elvittem gariba, ahol kivették, majd vissza helyezés után indul minden újra... Ezek után biztos, hogy fogok szerezni egy nagyobb lemezt, biztonsági mentéseknek. Mennyi élettartama lehet egy ilyen hdd-nek amúgy?
-
-
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség, egy 2530p az utóbbi időben elkezdte ezt dobálni:
Ez hdd hiba, vagy windows? Mármint érdemes-e megpróbálnom újra rakni, hogy segít. Sajna ez a modell még nem tud usb-ről telepíteni és nekem meg már nincs nagyon se dvd-m se írom... De ha segít, akkor valahogy megoldom, csak még ebben sem vagyok biztos ez alapján. BIOS indulás alatt is folyamatosan nyeklő hangot lehet hallani, szerintem kizárásos alapon a hdd-ből, mert a hűtéssel nincs gond (meg annak másmilyen hangja is lenne) és egyéb mozgó alkatrész meg nincs benne.
Köszi, ha tud valaki tippet adni!
-
4340s intel VGA- val már nem kapható (raktárról, normális, megbízható helyen)?
-
Monyos
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32161 üzenetére
Akkor ebből következik a másik kérdésem:
Hogyan tudnám életre kelteni a funkció billentyűket, mert a hozzá tartozó drivert/programot nem találtam meg én sem. -
-
Breeze
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32155 üzenetére
Üdv!MEgvolt...vissza raktam egy régebbit...eddig ugy néz ki(lekopogom) hogy jó...
-
Monyos
aktív tag
üdv!
Compaq CQ58-351SH laptopra friss Windows 8-at raktam.
Minden oké, viszont a Hotkey gombok nem működnek, nem tudom melyik driver felelős a "FN gombokért".
Itt van a driver-ek listája : [link]
Talán valaki megtudja mondani melyikre van szükségem, nem akarom az összes semmirevalót felrakni amíg meg nem találom ezt az egyet.
Eszközkezelőben természetesen nincs "Ismeretlen eszköz".Előre is köszi!
-
Rx
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy:
HP Compaq Presario CQ61-325SH VL291EAX NotebookA kérdésem az lenne, hogy hol lehetne olcsón új akksit venni hozzá?
Gondolom itt jártasabbak az emberek és nagyobb tapasztalatuk van e téren.Előre is köszönöm a segítséget!
Rx
-
válasz
Ace Ventura #32156 üzenetére
Én is elég csendmániás vagyok, és két ProBook van a tulajdonomban (egyik i5-el). Zaj tekintetében egész jó, nem a leghalkabbak, de hamar hozzászoksz, terhelésnél viszont már van egy kis hangja.
-
Ace Ventura
addikt
17"-os Probookot tervezek venni I3 processszorral.Valaki megmondaná, hogy zaj szempontjából milyen gépek ezek? Nagyon vájfülű vagyok
A zaj nagyon zavar.
-
-
Breeze
aktív tag
Üdv! Biosnak van köze ahoz hogy elindul-e a gép vagy sem?mikor nem indult el a noti csak felpörög a venti és a hdd kép persze nincs...ilyenkor ki az akksi, töltő, és lehuzom az elemet...kb 10 perc és vissza minden és megy a noti...most ott tartok hogy nem kapcsoljuk ki a notit alatta a hütőpad megy...biztosra megyek
valamit tipp?ötlet? -
szpal17
őstag
válasz
Sanyabá #32151 üzenetére
A két kis műanyagnak kell általában keresztbe lennie. Először a billentyűzetre kell bepattintani még az F8 nélkül. Ha megfelelően fel-le mozog keresztbe a műanyag akkor egész egyszerűen fentről rá kell nyomni az F8-at. Ha bátor vagy akkor szedj le óvatosan egy másikat és nézd meg hogy van azon.
-
Sanyabá
senior tag
Törölgetés közben bele akadt f8-as gombba a portörlő rongyból egy szál, és lepattant .
Elitebook 8530p van szó. Hogy a francba kell vissza rakni?Van két kis fehér keret szerűség a billentyű alatt.
-
válasz
Ace Ventura #32149 üzenetére
Biosban válaszd ki én onnan bootoltasd.
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion dv7-es notim, és rajta a recoveryn a win 7. F11-re nem indul a telepítés.
Mi az oka?
Van egy win7 home premium dvd-m.Azt feltettem, de a gyári aktiváló kódot nem fogadja el.
A többi partíció érintetlen.
Fel lehet pakolni a recovery-t még? -
mqm
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok ,hogy lenne 1500 dollárom egy GAMER LAPTOP-ra de nem tudom eldönteni milyet rendeljek.
A CPU nem érdekel hogy AMD vagy INTEL
(bár azért ha van választási lehetőség akkor inkább intel).
A VGA szintúgy mindegy milyen márka csak legyen izmos.
SSD-t midnenféleképpen szeretnék ,hogy legyen valamint Full HD monitor.
[1] [2] Két oldal amin nézelődtem.Valamint a legfontosabb hogy USA-ban (Brooklyn) is elérhető legyen mivel ott szerezném be.
Előre is köszönöm válaszotokat!
-
-
válasz
Tothgera30 #32141 üzenetére
Köszönöm mind a kettőtök segítségét !
Mint írtam, nem nekem kell a laptop, mert én Pc-s vagyok
De majd ezt megmutatom neki is !
Köszönöm a TOPIC linket !
Üdv. Tubica
-
Chaser
legenda
válasz
Tubica #32140 üzenetére
Először válaszold meg a 0. hsz kérdéseit. Másodszor pedig..
"- nem lesz pixelhibás, az se baj, ha ez a kinézet kárára megy !" ha ezt komolyan gondolod sok választás nincs. Mint bizonyára már hallottad, a mai technika nem teszi lehetővé, hogy garantáltan pixelhibamentes maradjon egy panel akár 10 napig is. Létezik pár napos pixelgarancia, de ha neked hosszútávú 100%-os biztosíték kell, dell precision modellek zero toleranciás pixelhiba garanciával, ott egy defektes pixelnél is cserélik a panelt. Persze ezek nem olcsó gépek... -
Sziasztok !
Egyik barátom keresne laptopot a következő szempontok szerint !
- fizikailag strapabíró, tehát nem esik szét egy év alatt
- nem lesz pixelhibás, az se baj, ha ez a kinézet kárára megy !
- Megbízható
- Jó erős. (zenei programok, keverés stb...nem lenne jó ha élesben dobná fel a talpát)
- Jó nagy tárhely 1Tb+Remélem Tudtok segíteni !
Inkább új kellene !
Üdv. Tubica
-
MessiHardver
csendes tag
------DELETE
NEM ESEDÉKES MÁR!
-
Visormail
addikt
válasz
d@minator #32135 üzenetére
Szerintem jórészét felismerné a win7 alapból (telepítés után windows update keresés és megnézni mit talál a hardver kategóriában). A honlapja nem túl együttműködő de az alkatrészekre egyenként rá lehet keresni, még most ha win8on megy minden és nem ismeretlen eszköznek mutatja hanem látod mik vannak benne (HWiNFO, everest, vagy akármi tesztprogrammal), akkor egyszerűbb.
Pl:
Intel HM70 lapkakészlet
Intel® HD Graphics
IDT High-Definition (HD) Audio
Cyberlink YouCam Software úgy láttam ez kell a kamerájához, stb. -
d@minator
addikt
Sziasztok!
Ehhez van win7 driver?
15-b105sh -
-
bandi0000
nagyúr
válasz
SeniorTilla #32129 üzenetére
Áhh nem az enyém meg am is működik még szóval jó az
KöszönömUSB boot van csak usb cd olvasót ír meg usb merev lemezt asszem akkor penről is menne? Mert ha simán rádobom a pendrivra a fájlokat akkor nem ismeri fel lemezként, am windows 7
-
balimr
csendes tag
Üdv!
Hp pavilion dv6000, képernyőm színe rózsaszines lilás szín összes árnyalatában pompázzik, de semmi más, olyan mintha 16bit színárnyalat lenne! Ilyenkor szalagkábel megoldhatja a problémát vagy nem érdemes vele foglalkozni? -
-
-
Visormail
addikt
Hello, van egy HP ProBook 4515s laptop, ami az asztaliknál tipikus tápegység hibát produkálja, tehát nem minden bekapcsoláskor indul el hanem változóan minden valahányadikra és olyankor már semmi baja. Ha egyszer elindult akkor mehet több órás teszt vagy bármi, vinyó hibátlan, memóriateszt is ment pár kört, a hűtés ki lett pucolva, windows frissen telepítve, stb. Az aksija már nem működik tehát mindig hálózatról megy.
Na most laptopoknál ha ilyen van, akkor valószínűleg csak a külső tápegységet kellene kicserélni, mert elöregedett és nem ad már elég áramot induláskor? Gondolom azért szóba jöhet valami belső, tápellátással kapcsolatos alkatrész is. -
bandi0000
nagyúr
Üdv
Kérdés hogy hogy tudnám felrakni a windows a laptopomra az a gond h nem kapcsol be újra kéne húzni vagyis bootolás után hibát dob stb lényeg h a windowsba nem megy be, de a DVD olvasóm meg nem jó, eddig sem használtam kicserélni nem akarom külső DVD olvasót sem akarok venni meg kölcsön kérni se tudom van valami más lehetőség?
Típus: HP Compaq nx 7400 -
totyino77
tag
hello mitől pityen néha a laptopom müködése hibátlan csak zavar valamit jelenthet, hp 6530b-ről van szó
-
válasz
Tothgera30 #32120 üzenetére
Mivel a mostani Elitebook-okban sem megy, ezért eléggé valószínűtlen.
-
ProBook 6550-ben (Intel HM57 chipset) msata SSD menne-e? Nem akarom kiszedni a HDD-t a helyéről, az ODD-re meg szükségem van.
-
Drenadar
veterán
Hi!
Véleményeteket kérném erről a cuccról : HP ENVY m6-1232ea 15"
Bocsi telefonról nem tudok linkelni.
Mennyire megbízható az ENVY sorozat? Milyen a kijelző minősége? És mennyi a reális értéke?Sorry a sok hülye kérdésért, csak telorol tudok netezni jelenleg és nem igazán jó rajta teszteket keresni és olvasni, főleg hogy a wifit 2 percenként eldobja...
Előre is köszi!
-
Bando2009
csendes tag
Üdv Mindenkienk!
Egy Hp nw 9440-es gépemben 4 gb van. Lehetséges nagyobbat tenni bele? s ha nem, akkor miért?
Hardverekhez 0 vagyok. :-(
Köszi! -
-
reflxx
aktív tag
válasz
SeniorTilla #32114 üzenetére
Szia köszi a választ, semmi furcsa hangot nem ad csak a szokásos. De amikor ki kell kapcsolni (hosszan nyomom ki/bekapcs gombot akkor egyet "cincog"
-
válasz
reflxx #32108 üzenetére
Ha volt rajta fontos adat, akkor vedd ki és másik gépre kötve próbáld meg adat-kiolvasó programmal (pl. GetDataBack) megnézni. Ha fizikailag olvasható a lemez, ez elég jól vissza tudja hozni az adatokat róla.
Első lépésben érdemes meghallgatni a HDD-t, milyen hangot ad ki. Ha fel sem pörög (motor vagy elektronika hiba) vagy felpörög de nem bootol be csak cincog (fejhiba), akkor nem sok esélyed van házi módszerekkel kiolvasni az adatokat.
-
Siriusb
veterán
-
Pr3s
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Laptop ami lehetőleg HP,
gigabites network cardja legyen minél nagyobb vga, és kijelző, és winchester, esetleg 5 hz-es wifi, létezik ilyen? -
reflxx
aktív tag
Sziasztok! Édesanyám ma sikítva rohant felém hogy a laptopom bemondta az unalmast ._.
amikor bekapcsoltam EZ a kedves kép fogadott.
A test futtatásánál persze 0%-ról nem mozdult a számláló.. KÉPA kérdésem : Ezt gondolom itthon nem tudom orvosolni. Ha beviszem egy normális szervízbe van esély hogy ők megtudják csinálni, vagy kuka és jöhet az új vinyó?
Előre is köszi -
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #32105 üzenetére
Ez az, hogy a végletekről beszélsz, miközben én csak annyit mondtam, hogy 1600x900-nál 15,6 és 17,3 között nincs akkora különbség, hogy megérje csak ezért a másik gépet venni. Szó sem volt kis kijelzőkről meg fullhdról
(amúgy van alkalmam naponta látni 15,6 fullhd kijelzőt, az egy betegség, használhatatlan).
-
válasz
Khelben #32104 üzenetére
Így van, maximálisan egyetértek veled, hogy az igazság a kettő között van.
Csak azért voltam cinikus, mert nem hiszem, hogy bármi köze van a kijelző méretének az üzleti felhasználáshoz. Aki bankárkodni használja, az a legkisebbet fogja venni, amit bármikor előhúzhat a zsebéből és utalhat/tőzsdézhet, stb. vele. Aki tervezőmérnök, annak a nagy felbontás jól jön, és általában a nagyobb méret is. Aki sokat excelezik/matekozik, mint én, annak is jó a nagy felbontás (1920x1200 saját példámon), de ide méret is kell, mert a kis FHD kijelzőkön kifolyik a szemem
-
Khelben
nagyúr
válasz
SeniorTilla #32103 üzenetére
fentiek low-cost userekre nem vonatkoznak, ott úgyis mindegy mi, csak menjen és kis helyet foglaljon, ja és üzleti legyen
Az a baj, hogy te meg pont a másik véglet vagy, így aztán ugyanannyira túlzol, mint azok, csak a másik irányba
Az igazság meg a kettő között van.
-
válasz
Fire_Vire #32101 üzenetére
Vegyél autót, akkor nem számít a súly és a méret. Ha már az üzleti szektorban mozogsz, akkor ez a minimum, és mivel az idő pénz, rengeteget kereshetsz/takaríthatsz meg egy saját személygépjármű használatával.
A bemutatón nagyon jól fog jönni, ha mindenki rendesen látja amit mutatni akarsz. Ha órákat dolgozol a gépen, akkor minél nagyobb a kijelző annál jobb a szemednek, annál később fáradsz el, stb-stb.
(fentiek low-cost userekre nem vonatkoznak, ott úgyis mindegy mi, csak menjen és kis helyet foglaljon, ja és üzleti legyen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Windows 10
- Régebbi játékok profilját frissíti az új GeForce driver
- Apple MacBook
- Nők, nőügyek (18+)
- Gitáros topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Battlefield 6
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- 8 DARAB! HP ELITEBOOK LAPTOP (Tartós, Elnyűhetetlen) 850 G8, 840 G8, 840 G9, 830 G8 x360
- Azta HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 32/512 Iris Xe FHD+
- HúHa HP EliteBook 840 G9 Fémházas Hordozható Érintős Ultrabook 14" -40% i5-1235U 16/512 Iris Xe FHD+
- Dell G15 5520 Gamer FHD IPS 120Hz i7-12700H 14mag 16GB 512GB Nvidia RTX 3060 6GB 140W Win11 Garancia
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 32GB 1000GB FHD 17 1 év garancia
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest