Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
dv6-6b085h tulajok véleményére vagyok kíváncsi. Hogy bírja a gép? Van valami típushibája? Zsanérok, illesztések gyengék? Cserélném a gépem és 100k-nál nagyon többet nem szánnék rá. Boltból számlásan G580-ak vannak ilyen áron, de nekem jobb lenne egy amd-s vga (wot miatt), és erőre szóló 6750m is jobbnak tűnik, mint a 630m. Szóval papíron jól nézne ki a dolog, de ez egy consumer gép, kicsit tartok tőle, hogy milyen állapotban lehet használtan. Néztem panaszokat, mondanak ezt is azt is, de y580 topicban is állandóan nyavalyognak mégis mindenki azt ajánlja.
Szóval tulajok véleményére lennék kíváncsi.
Előre is kösz!"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
válasz hpeti84 #29527 üzenetére
Manual szerint nem feltétlenül van benne diszkrét kártya. Ha nincs semmi nyom rá én gyanakodnék. Persze ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor szét kéne kapni és megnézni a lapot. Ilyenkor szemmel is jól látható szokott lenni a hely, ahol lehetne de nincs semmi.
Ha tudsz előbb nézz utána biztos kell-e benne lenni, mert nem széria a típushoz."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
Mennyi esélyt láttok rá, hogy egy 4545s felismerjen egy A10-est?
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
Német Elitebook garanciáztatás esetén mire van szükségem itthon?
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
2560p-hez előlapot meg azt a kis rögzíthető lezáró fület a hátuljáról nem tud segíteni valaki szerezni?"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
Hali!
Azt tudja valaki, hogy milyen a 2560p 90w-os gyári adaptere? Most 65w-os van, de kéne egy nagyobb az i7 mellé. Ez 18,5v-ot ad le. Amiket ebay-en eredetinek ebbe valónak találok azok 19v-osak. Ilyet tudok szerezni apróról is. Ez gyárilag sem egyforma? Nem lehet para az a fél volt? Lehet csak túlreagálom, de jobb óvatosnak lenni.
Előre is köszi a tippeket!
-
Tenken
őstag
2560p-n nem működik minden FN-es funkció egy win reinstall után. Alvás, meg lock-ok vannak, de pl hang-ot, meg fényerőt nem állít. Nem tudja valaki mit kéne még feltennem hozzá? Esetleg win alatt állítsak valamit?
-
Tenken
őstag
HP-s Win7 Pro-t lehet szedni valahonnan?
-
Tenken
őstag
válasz AxBattler #31185 üzenetére
Mit nem tudsz?
IGP meg CPU két külön dolog. Más kérdés, hogy egybe van tokozva, de attól még (sajnos) nincs rendszer szintű összehangolás közöttük. Illetve annyi van, hogy ugye a TDP keret meg van szabva. Ezen pedig közösen osztoznak. Vagyis, ha az igp nem kell, akkor a cpu sokkal jobban ki tudja pl használni a turbóját és fordítva is. Ha az igp is teker ezerrel, akkor annyival kevesebb tdp keretbe kell beleférnie a cpu-nak ami sok esetben akár throttling-ot is jelent. (Nálam pl 15-17w-ot jelent, ha az igp is hajtva van aida szerint.)"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
válasz Tothgera30 #31191 üzenetére
Elvileg nem lehet gond, mert a manualja szerint gyárilag is volt vele szerelve. Szerintem nyugodtan megveheted szinte 100%, hogy jó lesz bele.
-
Tenken
őstag
Mondanám, hogy A10 de a g6-nak esélytelen a hűtése. Egy pavilion is elbukik a dg-vel, nemhogy ez...
Másrészt, meg akkor lenne értelme a cserének, ha olyan játékokat játszol, amik kihasználják a több szálat- amiben jobb lenne- de ez sajnos elég ritka jelenleg."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
Én eladnám még most amikor egyben van és ér valamit és használtan néznék egy korrekt darabot. Lehetőleg Intellel és ha komoly gaming szándékaid vannak, akkor esetleg dvga nélkülit, mert asztalik rákötve sokkal izmosabbak. Casual-nak persze jó akármilyen belső is.
-
Tenken
őstag
válasz SeniorTilla #31365 üzenetére
ExpressCard adapteren keresztül.
-
Tenken
őstag
válasz SeniorTilla #31367 üzenetére
Mindkettővel jó. NV-nél egyszerűbb az élet, az csak plug-n-play. AMD-nél kell trükközni, de elvileg megoldható. Nekem is belsőn lettek mérve az aláírásban szereplő tesztek. Külsőn kicsit gyorsabb az egész. Egy jó nagy fhd-s monitorhoz ez tökéletes kiegészítő.
(#31368) Lite:
Nem tudom, de van beárazós topic. Vagy ha tényleg csak 4 órát ment, akkor egy nettó ár jó érte biztos. Esetleg, ha 8 napon belül vagy, akkor simán vissza kéred a pénzed....[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Barátnőm 2530p-je elkezdett ilyen fura fényesedő kijelzőt produkálni. Tudja valaki, hogy ez mitől lehet? Pár hónapja vettük.
Itt egy kép, hogy lássátok miről beszélek:"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
válasz Dell XPS #31534 üzenetére
Olyan most nincs kéznél sajnos.
Jelent az valamit, hogy nem csak világosabb lesz, de a textúrák is torzulnak? Ha most be akarom kapcsolni, akkor a win logo-t sem tudja rendesen megjeleníteni.
(#31536) Dell XPS:
Hétvégén először. Azóta egyszer pár napja és ma reggel, de ma délután pár óra pihenés után bekapcsoláskor meg már használhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség, egy 2530p az utóbbi időben elkezdte ezt dobálni:
Ez hdd hiba, vagy windows? Mármint érdemes-e megpróbálnom újra rakni, hogy segít. Sajna ez a modell még nem tud usb-ről telepíteni és nekem meg már nincs nagyon se dvd-m se írom... De ha segít, akkor valahogy megoldom, csak még ebben sem vagyok biztos ez alapján. BIOS indulás alatt is folyamatosan nyeklő hangot lehet hallani, szerintem kizárásos alapon a hdd-ből, mert a hűtéssel nincs gond (meg annak másmilyen hangja is lenne) és egyéb mozgó alkatrész meg nincs benne.
Köszi, ha tud valaki tippet adni!
-
Tenken
őstag
válasz SeniorTilla #32167 üzenetére
Igazából döntetlen lett. A végén már a BIOS teszt sem futott le rajta, elvittem gariba, ahol kivették, majd vissza helyezés után indul minden újra... Ezek után biztos, hogy fogok szerezni egy nagyobb lemezt, biztonsági mentéseknek. Mennyi élettartama lehet egy ilyen hdd-nek amúgy?
-
Tenken
őstag
válasz SeniorTilla #32173 üzenetére
HD sentinel 100/97%-ot ad neki. Ennek még jónak kéne lennie egy darabig.
-
Tenken
őstag
válasz SeniorTilla #32175 üzenetére
Valahogy úgy tudnám leírni, hogy hirtelen felpörgött, majd leáll és ezt ilyen pár másodperces közökkel ismételte. Gondolom beindult volna, de valami gebasz volt és abba hagyta.
Most minden esetre jó... Remélem így marad."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
válasz totyino77 #32192 üzenetére
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a párna az egy elég spórolós megoldás gyárilag is. Nem azért van az rajta, mert jó, hanem mert olcsóbb, mint egy megfelelően vastag rézdarab. Ha szépen le tudod mérni mennyi helyed van, akkor egy vékony vörösréz lemezzel 1000x jobban jársz. Párnát én max fet-re, vagy memóriára tennék (de már arra is inkább jobbat, ha lehet), de vga-ra semmiképp...
Lehet rendelni is, de itthon is kapsz méretre vágott akármilyen vékony lemezkét. Arra figyelj, hogy szépen le legyen polírozva."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
válasz totyino77 #32202 üzenetére
Attól függ mennyire fekszik fel. Ha rendesen odafeszül, akkor jobb a paszta, de ha csak úgy épp összeér, akkor inkább párna. Legjobb hővezető maga a fém amivel érintkezik, de a levegő ami a pontatlan illesztésekbe jut meg hőszigetel és rengeteget ront a hatásfokon. Erre jó a paszta, hogy a kis hézagokat kitöltse, illetve a párna, ha már akkora a hely, hogy nem lehet kinyomni pasztával. Ennél jobb megoldás, ha a nagyobb hézagot egy vékony rézlemezzel hidalod át aminek a két végére elég egy vékony paszta réteg.
Persze igen, ennek a lemeznek is simának és egyenesnek kell lennie, különben ugyanott vagy ahonnan elindultál."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
Tud valaki egy programot ajánlani, amivel kicsit meg lehet kínozni a hdd-t? Sikerült feltennem friss win-t és most jónak tűnik, de azért alávetném ennek annak, hogy ha mégis valami gubanc van az bukjon ki minél hamarabb. Valami olyan kéne amit lehet futtatni nyugodtan, mert nem a processzort fűti be.
-
Tenken
őstag
válasz Ice&Lime #32500 üzenetére
BIOS-ban is jól van beállítva? Elvileg alapból csak akkor járatja folyamatosan a ventit, ha töltőn van, ezzel is növelve a telepidőt. Ez főleg az idle hőmérséklet alatt látszik meg, ahol akár 10-15 fok difi is lehet. Terhelés alatt ugyanúgy teker. Ez független windows-tól.
-
Tenken
őstag
válasz AxBattler #32506 üzenetére
Ja persze, aki vágja annak az.
Tieddel lett valami vagy egyszerűen "gyengébb" ventiket kapott az újabb széria csak? Ez esetben esetleg segíthet, ha szerzel egy 60p-s ventit és beszereled az újba. Szinte 100%, hogy teljesen kompatibilis és menni fog benne."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
Tenken
őstag
válasz AxBattler #32508 üzenetére
Dehogynem. Sok változtatást nem csináltak ennél a generáció váltásnál. Elképzelhető, hogy több olyan visszajelzés érkezett, aki hangosnak tartotta az előzőt, a mérnökök pedig úgy ítélték meg, hogy nem jár számottevően megnövekedett meghibásodási esettel, ha egy kicsit rontanak a hatásfokon a csendesség érdekében és egy másfajta halkabb hűtővel szerelik a következőt...
Példának tudom mondani az előző gépem egy E6420-ast. Azt gyárilag szerelték i3-tól i7-ig. A csúcsnak persze komolyabb 2 csöves hűtője is volt, de nem csak az volt a különbség. Maga a venti sem volt egyforma. A jobbiknak egy hosszabb lamellás darabja volt ami kicsit hangosabb, de nagyobb légszállítással bírt. Az egycsöves i5 és alatti konfigokba meg egy rövid lamellásat tettek ami halkabb volt. Kis módosítással lehetett használni a kétcsövest is csak igp-s modellen. (Még mindig megvan amit erre alakítottam ki...)
A ventik meg teljesen egyformán voltak rögzíthetők. Most 2560p-m van, de ahogy nézegettem képeken sokat nem változtattak rajta a 70p-hez sem. Kicsit más a bordázata a proci felett a hűtőnek meg más a típusfelirat...Nagyon akarnám egy alaplapcserével akár 70p-t is lehetne varázsolni belőle egy IB mellett.
-
Tenken
őstag
Sziasztok!
Ma elkezdett ilyesmit dobálni a gépem:Meg alapból a boot screen-en is megjelenik egy piros felirat, ami eddig nem volt. Fogalmam sincs mitől lehet.
Látott már ilyet valaki? Win-t újra kellett húznom, de a friss az megy szépen, viszont ezt még mindig beadogatja...jah, nem tudom számít-e, de 2560p a típusa.
[ Szerkesztve ]
-
Tenken
őstag
válasz szpal17 #35551 üzenetére
Bluetooth-ot próbáltam elővarázsolni, mert régebben letiltottam, most meg kéne és az egyik drivernél akadt ki teljesen. Pedig típus alapján gyártó specifikus cucc-ot próbáltam... Gari már nincs rajta ha jól sejtem sajnos. Lehet ezzel itthon is valamit csinálni?
-
Tenken
őstag
Sziasztok,
HP 2560p-re szeretnék bluetooth-os headset-et csatlakoztatni, de valamiért az istennek sem akar össze jönni.
Elvileg driver friss, megy is, de ha kerestetek valamiért még sem találja soha.
Valami tipp vagy trükk az életre keltéshez? SOS kéne."Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bobb2
újonc
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Szeptemberben vettem egy laptopot. Hp 15s-fq5011nh.
Amióta bekapcsoltam a proci venti iszonyú hangos.
Amikor bekapcsolom a gépet hangja sincsen, mintha nem is lenne benne venti.
Majd amikor elkezdem használni, pl megnyitom az operát, a venti sebessége össze-vissza kezd változni. Van hogy kimaxolja magát egy pár percre, és utána visszamegy nullára. Elvittem megnézetni, a fickó frissítette a bioszt meg a drivereket és azt mondta hogy jó lesz, és hogy nem vesz rajta semmi furát észre. De amikor hazahoztam ugyanúgy megbolondult a venti pár perc után. Szinte semmi megterhelés alatt is hangos. Szerintem csak egy hibás hőmérséklet érzékelő lehet. Szerintetek mi lehet a baj?
Köszi.
Hirdetés
- Hardcore café
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- EAFC 25
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Gyors Lenovo Thinkpad T460s 14" Full HD üzleti laptop i5-6300U ,8GB DDR4,256GB SSD,Win10, DUPLA aksi
- Dell Latitude E3510 15.6" 256GB SSD, 2.10 GHz intel Core i3-1011U, Intel UHD Graphics - Használt!
- DELL Latitude E5250 12.5" (Intel i3 2x2.1GHz / 8GB / 128GB / Intel HD Graphics 5500 - Használt!
- Lenovo ThinkPad T495 14.1" 256GB SSD, AMD Ryzen 5 Pro 3500U, AMD Radeon Vega 8 - Használt!
- Dell Latitude E7490 14.1" 256GB SSD, Intel Core i7-8650U 4x1.90Ghz, Intel UHD Graphics 620 Használt!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest