Hirdetés
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Poco F2 Pro facepalm
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Néha nem. Pl egy kijelzőnél nem mondod meg fotó alapján, hogy melyik van benne. Némelyik típusnál lehet 3-7 opció is, és sajnos van közöttük nagyon gyenge minőség.
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Sajnos nincs, és nem is adnak erről tájékoztatást. Reménykedtem hátha, mert régebben volt "valamilyen" hozzáférés ezekhez az információkhoz.
köszi!
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
HP EliteBook -nál, sorozatszám alapján meg tudom nézni eredetileg milyen konfigurációval adták ki ?
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
De, pontosan Elitebook 840 -es laptop. Én úgy tapasztaltam minden Bios frissítésnél van egy ilyen fázis a vége felé, ami elsőre igen ijesztő. Legalábbis EliteBook esetében.
Egyébként a support oldalon 2016-től, 18 update van a 2020.11.06 -án kiadott utolsóig. Szóval, mind végig vinni elég sok és "remegős" feladat.
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
HP -nál milyen lépesek vannak Bios frissítésnél? Egy 2016 -os verziót lépésenként telepítünk , vagy mehet egyből a legújabb verzió (2020), ami tartalmazza az előzőeket is?
Köszi!
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
HP Elitebook NBD garanciája hosszabbítható ?
köszi!
-
Dell XPS
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Biztos, hogy lekapcsol 50 fok alatt ? Van egy viszonylag halk fokozata amit csak szinte fülhöz tartva lehet hallani. Tényleg alig hallható, de sajnos engem zavar, mert fogyaszt.

Egyébként ha beállítod HWinfo64 -ben (setup), hogy együtt induljon a Windows -al, akkor megnyitva látható, hogy mennyi volt induláskor.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ugyanez van nekem is. NVMe ssd -vel szerelt gyárilag: Intel 660p 512GB
Néztem, átlag 36-42 fokos a meghajtó. Samsung 970 -nel 60-70fok (amit Te is mértél), oda valószínűleg kellene hűtés, de Intel -hez szvsz nem. Te hogy látod?
Legutolsó BIOS frissítést elutasította a HP Support Assinstant, nem lehetett letölteni.
Most letöltöttem a HP oldaláról Service Tag-gel, BIOS recovery -vel állt helyre.
ÉS F06 -ról, F08 lett BIOS recovery után...
-
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
Hp pavilon x360 -hoz keresek gumilábakat (rubber feet). Szerintetek hol lenne érdemes keresnem?
köszönöm!
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
A HP Pavilion (X360 2018) három év garanciája az akkura is érvényes? Arra is három év van?
Köszönöm!
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Rendben. Köszi!
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Köszi! Garancia kérdését illetően nem okoz gondot ?
-
Dell XPS
veterán
Sziasztok!
HP Pavilion X360 14' BA00.. -es széria bővíthető otthon, szerviz nélkül ?
-
Dell XPS
veterán
UEFI opció felett kellene látnod secure boot lehetőségét. Nekem is 2012 -es BIOS volt fent amikor megvettem (2016), de már nem emlékszem, hogy problémát okozott volna. Természetesen frissíteni kell 'majd' mindenképpen, azt hiszem F68 -nál járunk már.
Kicsit csodálkozom, mert kikapcsolt opcióval is lehet boot -olni, telepíteni op.rendszert. Próbáld meg legacy .ben telepíteni és annak megfelelően megformázni Rufus -szal.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Vjankovics82
üzenetére
USB 2.0 -ás portba helyezd a pedrive -ot.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Vjankovics82
üzenetére
USB 3.0 Gigabit Ethernet hálózati adapter.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Vjankovics82
üzenetére
Nem. Lan: 10/100
-
Dell XPS
veterán
válasz
szabodavidz
üzenetére
Sajnos alaplap hibás jelenség, át kell nézni, be kell vizsgálni a laptopot.
Pontos típus ?

-
Dell XPS
veterán
válasz
szabodavidz
üzenetére
AMD -s konfig ?
-
Dell XPS
veterán
válasz
TomiTheHero
üzenetére
Gyanúsan videokártya hibás a noti. Természetesen be kell vizsgálni a pontos hibafeltáráshoz, hiszen lehet eltérő a típushibától, leírt jelenségtől.
Alaplap csere: ~ 50 000Ft, chip csere, ill. annak javítása 25 - 30 000Ft.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Tav-Csoves
üzenetére
Vezérlő hibás a noti (chipset), ezért nincs megjelenítés, ill. téves a hiba visszajelzés is.
-
Dell XPS
veterán
-
Dell XPS
veterán
válasz
IT Business
üzenetére
Nem lehet.
Processzor is integrált, egyáltalán nem bővíthető. -
Dell XPS
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nincs kiépítve áramköri szinten (SATA port), nem ismeri fel meghajtóként.
-
Dell XPS
veterán
válasz
performance1
üzenetére
Ment PM!

-
Dell XPS
veterán
válasz
Melack
üzenetére
Manual: [link]
Ha nem volt még szétszedve akkor nagyon nehéz kivenni a billentyűzetet, illetve szétpattintani a laptopot (topcase). Odafigyelést igényel, így csak óvatosan! Érdemes kemény műanyagkártyát használnod amivel körbe haladva rásegítesz (!). Pasztázáson kívül gap-pad -ra is szüksége lesz, mivel NB/GPU párosnál thermalpad-ot használnak hőelvezetésre.

-
Dell XPS
veterán
válasz
Sordoran
üzenetére
Minden akku Kínából jön/érkezik csak különböző minőségben, így keletkeznek ilyen-olyan használattal, kíméléssel a különböző tapasztalatok, anomáliák, beszámolók. Egy rossz minőségű akkumulátornál hiába teszel meg mindent megóvása érdekében, úgyis elveszti kapacitását, tönkremegy, azaz zárlatos lesz. Töltésvezérlő elektronika felügyeli, így nyugodtan lehet használni akár állandó jelleggel hálózatról.
Szvsz cellazárlatos az akku, ezért a tapasztalt jelenség.

(#36594) Melack: amennyiben a chipset melegszik (NB), az szokott WiFi hibákat generálni (eldobja a kapcsolatot sűrűn, nem látja a hálózatokat időnként, stb..), néha még hang problémák is megjelennek, de mint írtam ez eléggé modul-gyanús eset ismét.
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melack
üzenetére
Igen, ez lenne elvileg a megfelelő modul a gépezetben.
Szvsz egy próbát megérhet, de ha EU-ban találnál megfelelőt akkor azt jobban ajánlom. (2-3e Ft többlet kiadást is megérhet, főleg hogy itthon 5k alatt nincs egy ilyen modul ha egyáltalán találni.)Nincs melegedési probléma a notinál egyébként?
-
Dell XPS
veterán
válasz
Melack
üzenetére
Érdemes egy kört futni hátha hirdetnek alaplapos példányt, esetleg megbontva is, vagy egy sima HP által támogatott WiFi modullal megoldani ahogy leírtad.
Illetve van még nehezen beszerezhető támogatott modul (WiFi+ BT):
-Broadcom 4313 802.11 b/g/n
- Ralink RT3090BC4 802..11 b/g/n/ -
Dell XPS
veterán
válasz
TomiTheHero
üzenetére
Csökkentett mód kipróbálása fontos, mivel hibás/sérült/nem megfelelő illesztő okozhat memória-szivárgást, és akkor + 4GB sem lesz elég a rendszernek.
-
Dell XPS
veterán
válasz
TomiTheHero
üzenetére
Hali!
HD Sentinel ellenőrzésre gondoltam, de így is tájékoztató jellegűek a visszajelzések. Chrome igen csak hardver-gyilkos böngésző, de ennyire nem fektethet meg egy ilyen összeállítású laptopot. Valami használja a rendszert vagy sérült is lehet (driver, frissítés, program, stb.), de elsőre:
- Nézd meg másik böngésző alatt is, hogy mit tapasztalsz, és csökkentett mód!
- Hőelvezetőket is cserélni kell a notinál (paszta, gap-pad), nem csak portalanítani, mert nagyon magasak az értékek! ( 100%-os terheléssel elfogadható lenne..)
-
Dell XPS
veterán
válasz
TomiTheHero
üzenetére
- Vírusfertőzés, egyéb ellenőrzések? Csökkentett módban?
- Milyen hőmérsékleteket monitorozol a notiban ?
- Ilyen memória használat mellett milyen a processzor terheltség?
- Merevlemez állapota? -
Dell XPS
veterán
válasz
kmisi99
üzenetére
Ha korrekt műhelyben történik és megfelelő hozzáértéssel akkor nincs baj a reball-al, a gond inkább az, hogy sokkal gyakoribb a chip-en belüli BGA -érintkezési hiba, sérülés általában (flip-chip), és ilyenkor cserélni kellene egy hosszabb távú működéshez. Természetesen ez már inkább 30k iránya, de így akár 1-2 évet simán elmehet még a noti normális, megbízható módon. Reball, reflow esetén chip-en belül is megtörténik ideglenesen az érintkezés (hőhatás), ilyenkor tényleg elég kiszámíthatatlan a jövő.
-
Dell XPS
veterán
" haverom azt mondta, alaplap hányt be valószínűleg.."
Igaza van, chipset vagy GPU hibája van a laptopnak, már a tegnapi "előjelzések" is mutatták, hogy nem sok van hátra. Korrekt módon lehet javítani az alaplapot (valószínűleg NB csere), de látni kell hozzá egy bevizsgálás erejéig.
-
Dell XPS
veterán
válasz
knight1987
üzenetére
Északi-híd hibás, sajnos tipushiba a notinál.

-
Dell XPS
veterán
válasz
lotuska
üzenetére
Igen, teljesen jó az LCD panel! Azért írja (gondolom.) mert van néhány típus aminek a háttérvilágítása más technológia (inverter), de minden más paraméterében egyezik. Sokszor típuson belül is előfordul, hogy az egyik CCFL, a másik LED-es háttérvilágítású panel, pl: HP-CQ61
-
Dell XPS
veterán
válasz
üzenetére
Még egy 1GB-os modult is nyugodtan beletehetsz a slot-ba (vagy a 4GB-os modul mellé), a memóriavezérlő megfelelő módon kezeli, és nem lesz semmi gond az alaplappal.

Nagyon sok notiban láttam "4+2" -es arányt (én tettem bele), soha semmi gond nem volt, nem is lehet.
Ami lehetséges, az a nagyon ritka inkompatibilitás, ezért jó kipróbálni. DE hangsúlyozom; nagyon ritka!
-
Dell XPS
veterán
válasz
üzenetére
Nem tudom, hogy gondolták, de legalább nem adtak el semmit. Igen, jó lesz, és ha van rá lehetőséged vásárláskor, akkor gyorsan kipróbálod a helyszínen. (akku kivesz előtte!)
Nem kell vatta új baromi drágán, van megbízható eladó bőven (linkeltem), akivel simán meg tudsz beszélni bármit az eladás érdekében (helyszín, próba, csere, stb,).

-
Dell XPS
veterán
válasz
TriX2010
üzenetére
Igen, jól ment át.
Amennyiben ezt "szárazon" kérdezik akkor nem ajánlott, mert nem lehet pontosan tudni. Azt nehéz közvetíteni, hogy próbáld megnézni "valahol" egy FullHD-és kijelzővel, LVDS -kábellel, és ha sikerül akkor hajrá. A processzor tápáramkörét az jól lehet látni akár képről is, így jóval egyszerűbb a döntés bővítés esetén. 
Volt eset amikor alaplapszám, S/N alapján leegyeztettem a support-al. (link)
-
Dell XPS
veterán
válasz
SeniorTilla
üzenetére
Természetesen az általa megjelölt pontos típusra értettem (dv7-6195eg), de köszönöm a tájékoztatást.
Úgy vettem észre, hogy típuson belül is lehagynak vezérlőket az alaplapról, ha nem szükséges az adott konfighoz, ergo nem egyszerű akár egy i7-es upgrade sem (tápáramkör). 
-
Dell XPS
veterán
válasz
deathtania
üzenetére
Alul óvatosan leszedet a 2db csavart takarót (gumi), hogy ne sérüljön, majd belülről megfogva a keretet lassan körbe haladva kipattintod a bezelt. Nem kell hozzá szétszedned a notit, mindenhez hozzáférsz. Viszont a tisztításhoz teljesen rommá kell szedned, és az alaplapot ki kell venni az alsó házból.
-
Dell XPS
veterán
Kimaradt: határeset a noti javítása szvsz, küldtem PM-et megbízható korrekt céggel kapcsolatosan, ha úgy döntenél.
-
Dell XPS
veterán
válasz
mark0179
üzenetére
BGA - hibák az alaplapon nagyon sok "érdekes" dolgot tudnak produkálni, többek között ilyen jelenséget is.
DE nézd meg komponensek nélkül ( HDD, ODD, Akku, RAM ), illetve egy másik adapterrel is légy szíves. Érdemes a memória slot-okat is ellenőrizni egy-egy modullal, mert van olyan eset, hogy az északi híd (chipset) már csak egy slot-ot tud vezérelni (memória csatorna jele szakad meg), és így "még" egy modullal használható egy darabig, ergo indul hibátlanul a gép (szintén BGA hiba).
Lehet még tápáramkör hiba is, ha kizártad a fenti lehetőségeket!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Chieftec-Prohardver nyereményjáték
- Netfone
- Elkészült az SMIC 5 nm-es node-ja, de a kínaiaknak haszna nincs rajta
- Milyen monitort vegyek?
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Apple asztali gépek
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- További aktív témák...
- HP Pavilion Gaming 15 144Hz, GTX 1660 Ti 6GB, 16GB RAM Dobozában, megkímélt
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA506N Ryzen 5 7535HS / RTX 3050 4GB / 16GB DDR5 / 512GB SSD / Garanciás
- ASUS X513EA-BQ1998C (Bontatlan)
- ASUS X513EA-BQS62T(Bontatlan)
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3340M I 8GB I 500GB HDD I DisplayPort I 15,6" HD I Garancia!
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- Apple iPhone 14Pro 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Processzor is integrált, egyáltalán nem bővíthető.