Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#1451) Coyot


Coyot
őstag

Sziasztok!
Most lett egy barátomnak Hp 530as notija, de nem tudunk rá wint rakni, nem látja a vinyót :F
Ahogy nézegettem sata vinyó van benn, gondolom akkor a vezérlőjét nem szereti az xp sp2, hogy tudom felismertetni vele a vinyót?

Má' nem

(#1452) werman


werman
tag

Hi! Nem voltam már rég itt. De egy probléma hozott vissza. Történt hogy fel akartam volna tenni az 15.6-os intel GMA drivert de azt irja ki hogy ehez a géphez nincs bevizsgálva és nem teszi fel.Nem értem ezt.Egy HP 6710b-van.Valakinek sikerult feltenni új gma drivert?

[Szerkesztve]

(#1453) kew válasza polip (#1447) üzenetére


kew
senior tag

de ott nem adnak hozzá, legalább is azt mondták... ez az usanotebook.hu elég drágán adja :(

(#1454) n_stolz


n_stolz
tag

sziasztok!
egyik napról a másikra elszállt az összes usb-portom a 2hetes HPnotimon.
mit tegyek, (bármilyen USB-s eszközt dugok be nem ismeri fel)?
mi tilthatta le így hirtelen? Biosban engedélyezve van az usb port.
n_stolz

[Szerkesztve]

n_stolz

(#1455) yash válasza werman (#1452) üzenetére


yash
senior tag

Szia! Nem adok megint újabb hosszú leirást, azt már megtettem ebben a fórumban, keresd vissza ha érdekel hosszan. Röviden: géppel adott XP-re nem megy fel az intel.com-ről a driver, ha egyszer már telepitetted a HP.com-ról a drivert (gyárilag is teleptive van már ugyebár). Ha újrahúzod a win-t, a friss win-re már felmegy a driver (1000%, tapasztalat, nekem is ez van). Meg lehet csinálni természetesen, hogy a gyári win-re teszed fel a intel.com-ról a drivert, de ezt le nem irom mégegyszer :) Keresd vissza, lehet, hogy már archivban van 1-2-vel ezelőtt. Nem túl bonyolult ''hegesztésről'' van szó., kb 5 perc.

(#1456) n_stolz válasza n_stolz (#1454) üzenetére


n_stolz
tag

Megoldódott a probléma, vmiért elszállt róla az usb-s driver :(((
Az ati oldaláról szedtem hozzá frissítést...

n_stolz

(#1457) werman válasza yash (#1455) üzenetére


werman
tag

OK. Csak elfelejtettem leirni hogy Vistám van, azzsl is megy ugy?

(#1458) yash válasza werman (#1457) üzenetére


yash
senior tag

Ezek szerint ugyanaz az eset, nekem nem volt gyári vistám, de akkor ott is ugyanez a játék. Mivel nem gyári Vistám van, hanem saját kezüleg telepitett, simán ráment a 15.6-os driver intel.com-ról. Egyébként én vok a hülye, az az igazság, hogy a 15.6-os driver számáról már tudhattam volna, hogy te is Vistás vagy :D Tehát, vagy ujrahuzod az egész rendszert, és onnantól kezdve bármikor telepithetsz GMA950 drivert intel-com-ról .EXE formátumban automatikusan, vagy pedig az ikszpé megoldást alkalmazod: 1. leszeded intel.com-ról a legujabb driver, de .ZIP formátumban! 2. kicsomagolod vhova 3. eszközkezelő, GMA950 kiválaszt, Driver frissitése, megadod neki kézzel az egyik almappában (talán graphics?) levö inf.fájlt (értelemszerüen ki lehet találni melyik lesz az). 4. feltelepül a szutyok 5. gép ujraindit az uj bemókolt driverral 6. örül-tapsol

[Szerkesztve]

(#1459) asysoft válasza Damage (#1450) üzenetére


asysoft
aktív tag

Köszönöm. Ami azt illeti, nekem elég lenne egy teljesen egyszerű garanciabővítés, beviszem én a laptopot a szervízbe, ha gondom van...:) Csak ilyen opcióval még nem találkoztam:(

(#1460) werman válasza yash (#1458) üzenetére


werman
tag

Már probáltam, nem muxik :( Jól kitalálták ezt a HPsok. Remélem jelenik meg majd patch a géphez amitől felmegy majd.Nem értem miért kell azt a sok bisz-baszt gyárilag fel tenni.Azért kösz a segítséget. ;)

(#1461) repcor válasza Coyot (#1451) üzenetére


repcor
csendes tag

Hello Coyot... pár hozzászólással feljebb leírtam mit tudsz tenni.. legközelebb kérlek olvasd át jobban a hozzászólásokat.

Függetlenül a [link]

[Szerkesztve]

Szifon.com Admin :)

(#1462) Coyot válasza repcor (#1461) üzenetére


Coyot
őstag

megtaláltam magamtól, de azért kösz. csak abban reménykedtem, hogy így gyorsabb lesz hátha van itt valaki,de tévedtem :R

Má' nem

(#1463) yash válasza werman (#1460) üzenetére


yash
senior tag

Teljesen ellenkezik a logikával, amit irsz! Éppen azért pakolják fel gyárilag a szoftokat, hogy müködöképes gépet kapj (nem mindenki azért veszi, hogy drivereket frissitgessen rajta, nők is meg mamik is vannak a világon). Másrészt, azzal, hogy letiltják a driverfrissitéseket, hibaforrásokat küszöbölnek ki, amit igy az amatörök nem tudnak elvéteni, mint pl. nem hozzávaló szoft frissitése. És utoljára: nem lesz olyan patch, ami ezt feloldja, mert inkább szigoritani kell :) Ez a gyártó hozzáállása: bolondbiztos gépet a népnek! Tudod, ha vki vesz egy HP-t, és pár nap múlva összefossa magát a sok szennytől, akkor az elmondja a haveroknak.. és terjed, hogy a HP fost gyárt! Pedig ez pont forditva van. Aki meg szakértő, úgyis felnyomja rá az új drivert... Hát így.

(#1464) repcor válasza yash (#1463) üzenetére


repcor
csendes tag

Teljesen egyetértek veled :) :R

Szifon.com Admin :)

(#1465) polip


polip
addikt

srácok....maradt egy vadi úh HP dokkolóm, Adv Docking Station 2005-2006 modell...

nem kell valakinek?

ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean

(#1466) werman válasza yash (#1463) üzenetére


werman
tag

Ok hogy rányomják hogy muködő képes legyen, eddig rendben, de miért kell teljesen elvágni azt a lehetőséget hogy valaki a laptopját ami nagyon jó még jobbá tegye? Köztudot tény hogy az intel nem képes rendes drivert kiadni elsőre,ami gyárilag fent van az még a gma képeségeinek a felét se használja ki.(nuku video gyorsitás,nuku T&L,nuku SM 3, stb,stb). Ha ez nem igy van, megyek és lehuzom magamat a wc-n, kétszer :DDD
És nem vallom magamat ''szakértőnek''. Csak szeretném teljesen kihasználni azt amit vettem, ez tán bűn?(nem ellened vagyok csak ugy tunnik :W )

[Szerkesztve]

(#1467) tuzpenge


tuzpenge
őstag

Van egy nx6310 (T5500, 1,5GB ram) noti .
Érdekelne hogy a COD2 miért nem indul el rajta? Nem egy mai game már. Gyenge hozzá a benne lévő vga, vagy miért? Esetleg más próbálta már?

ˣ

(#1468) repcor


repcor
csendes tag

Igazából mind2 kérdésre válaszolnék... Az hp jó lenne ha frissítené a drivereit az oldalon ez tény is való VAGY ki írhatná h. azok a driverek nem éppen frissek és inkább szedd le innen is innen, de az intel driverei esetleges rendszerhibákat okozhatnak... ez lenne a rendes megoldás. Egyébként baromira érdemes pl az intel 950 drivert befrissíteni az intel honlapjáról sőt még a sata drivert is. Pl: Q3 nem indúl el opengl hiánya miatt a hp driverel.. valszeg a COD nál is ez lehet a hiba... persze az intel drivert a hp-sra elég nehéz rá rakni :( :F :O

Szifon.com Admin :)

(#1469) kymco válasza kymco (#1190) üzenetére


kymco
veterán

A szervíz azt mondta, hogy bios probléma volt, bios frissítés megoldotta a gondot... :)

[Szerkesztve]

www.refujvaros.hu

(#1470) Damage


Damage
senior tag

Egy érdekesség:
HP6715b (Turion X2) noteszem automatikusan felismeri bluetooth-on keresztül a telefonom. Gondoltam összeismerkedtetem barátnőm telefonjával is (SE w300i). Eredetileg a telefonon be szerettem volna kapcsolni a rádiót és a laptopot bluetooth-os kihangosítóként használva, hangfalakon keresztül hallgatni a zenét (a laptopra hangfalak voltak kötve). Ekkor érdekes dolog történt, a telefont távirányítóként lehet használni (Nokia 6230i telefonommal nem megy). A Sony E. rákérdezett, hogy mediaplayer-t vagy a desktopot szeretném-e irányítani. Lehet hangerőt állítani. A kis nyilat irányítani, bal és jobb oldali egér klikk. SE tulajok, próbáljátok ki, távirányítóként lehet haználni a telefont (nem igényel semmilyen segédprogit)!

Egy kellemes tapasztalat:
Felhívtam a HP ügyfélszolgálatot, hogy mi lesz a jogtiszta Windows-ommal, ha letörlöm a gépről és a rendszer partíciókat is letörlöm, mert kellene a hely. Felajánlották, hogy kiküldik DVD-n a Windows-t (Vista Business) és még egy DVD-t, amin rajta vannak a driverek, progik és minden, ami járt a géphez. Korrekt hozzáállás, pár napon belül meg is érkezett. Másnap felhívtak, hogy megkaptam-e és elégedett vagyok-e a HP ügyfélszolhálatával. Respect nekik!

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#1471) sompetike


sompetike
aktív tag

tud vki segiteni,kellene egy tv tuner a notihoz,de nem tudok dönteni,hogy usb,vagy pcmcia legyen,fontos,hogy külföldön is tudjam nézzni...van vkinek tapasztalata.a noti az egy hp pavilion dv9207 us modell,gyárilag adtak hozzá egyet de az ntsc szabványu volt...

n450-n1610i-e318-e628-e688-n3210-e10-e20-e28-er310-et65-sm35-sme45-n3650-n6220-mv360-n6230-n6230i-mitacmio a701-n5630xm-n8-NEXUS 4-mate7-Honor 7 Samsung Note7-S7edge-Huawei MATE 10 PRO-Samsung Note10–Iphone 13PM

(#1472) BluEyes


BluEyes
őstag

Ebben mi a csel 90k-ért? HP530 [link]
Csóró ismerősöm keres valami nagyon olcsót. Wifi ebben nincs, de biztos lehet kukázni egy bele valót az apróban, ha majd felmerül az igény. Tudom, hogy nem ez a legkiválóbb modellje a gyártónak, de mégis mennyire nem? Kizárólag otthoni, netezős, filmnézős gépnek lenne, tehát semmi ''vonaton filmnézés'' meg utaztatás, hanem fixen egy asztalon lenne, még a teteje se lenne lecsukva hetekig. Ennek fényében mennyire vállalható a kaszni minősége? Sajna élőben még nem volt szerencsém a géphez.
Mindenféle tapasztalás (felhasználói és szervízes) jól jönne. Köszi

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1473) pyg


pyg
csendes tag

Hello!

Nincs valakinek tapasztalata a HP 6720s-es notival? Döntés elött állok, és ez az egyik kiszemelt.
üdv.

(#1474) kew válasza pyg (#1473) üzenetére


kew
senior tag

én is szemezek vele, de elég új még, ezért nincs nagyon magyar review róla :( ami a kasznit illeti, elrugaszkodtak az elődök fekete házától, engem pl érdekelne, ez az új is annyira strapabíró-e :)
viszont azt sajnálom, hogy nincsenek rajta multimédiás gombok, pl hangerő le/fel/mute, legalább is a képeken nem látni ilyet

amugy itt egy szép teszt: [link]

(#1475) jakewyler válasza BluEyes (#1472) üzenetére


jakewyler
senior tag

Erre én is kiváncsi vagyok...
Szerintem azért ilyen olcsó, mert kifutó termék :F

(#1476) Damage válasza jakewyler (#1475) üzenetére


Damage
senior tag

Tudtommal az 500-asok pont újdonságok
Azért ennyi, mert a legalapabb modell. A legegyszerűbb, legolcsóbb HP.

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#1477) jakewyler válasza Damage (#1476) üzenetére


jakewyler
senior tag

Modell számra értettem :)
Máshol min. 130 e Ft ugyanez a notebook...

(#1478) Papesz01


Papesz01
tag

sziasztok vettem egy laptopot melyre fel akarom rakni az xp-t de nem engedi elkezdem felrakni és amikor oda érek, hogy ki kellene választanom a meghajtót ott mikor entert nyomok utána kiir pár soros szöveget, hogy a winchestert nem észleli.... és csak kilépni tudok, de a winchestert leformáztam és a vistat fel engedte tenni, nincs valami ötletetek hogy tudom az xp-t rárakni?

Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.

(#1479) Damage válasza Papesz01 (#1478) üzenetére


Damage
senior tag

sata?
XP SP2
vagy
sata indítólemez
stb...

[Szerkesztve]

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#1480) kew válasza BluEyes (#1472) üzenetére


kew
senior tag

sztem van benne wifi is [link] :) eléggé megéri ilyen áron

(#1481) marsu válasza Papesz01 (#1478) üzenetére


marsu
addikt

Szia!

BIOS-ban a Native Mode-ot állítsd át Disable-ra, és akkor látni fogja a HDD-t ....

Press any key to continue ...

(#1482) jakewyler válasza kew (#1480) üzenetére


jakewyler
senior tag

Pedig nincs.

(#1483) Papesz01 válasza marsu (#1481) üzenetére


Papesz01
tag

örök hálám, nem hiszem el hogy csak ennyi kelett neki :) mindenesetre köszönöm a gyors segitséget!!! :R

Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.

(#1484) marsu válasza Papesz01 (#1483) üzenetére


marsu
addikt

Ezekszerint sikerült ....

;) :)

Press any key to continue ...

(#1485) Papesz01 válasza marsu (#1484) üzenetére


Papesz01
tag

igen és már megy fel az xp :C ez a vista nekem nagyon magas :DDD :DDD

Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.

(#1486) marsu válasza Papesz01 (#1485) üzenetére


marsu
addikt

Gratu az új laptopodhoz! Egyébként melyik széria, milyen konfig?

Press any key to continue ...

(#1487) Papesz01 válasza marsu (#1486) üzenetére


Papesz01
tag

hp compaq nx 7300 dupla magos intel proci... bár winchester meg memoria lehetne nagyobb is :) de legalább jó áron megkaptam és amire én használom bőven elég,

Jobb csendben maradni, és hülyének látszani, mint megszólalni és eloszlatni a kételyeket.

(#1488) repcor válasza Papesz01 (#1487) üzenetére


repcor
csendes tag

Hali Papesz01 :) Kiválló notebook ot vettél énis ezt vettem pár hete de azzal h. kikapcsoltad a sata nativ mode-t éppen csak 30% kal vetetted vissza a notebook teljesítményét :) :F :C :W :W :W :W

[link]

Legközelebb nézz körül vissza fele jobban :) :U


üdv repcor :)

Szifon.com Admin :)

(#1489) BluEyes válasza repcor (#1488) üzenetére


BluEyes
őstag

azzal h. kikapcsoltad a sata nativ mode-t éppen csak 30% kal vetetted vissza a notebook teljesítményét

Ezt már nem először írod le. Alá tudod támasztani valamiféle teszteredményekkel? Saját módszer is jó, csak akkor reprodukálható legyen, hogy bárki el tudja végezni a tesztet.

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#1490) repcor válasza BluEyes (#1489) üzenetére


repcor
csendes tag

Hogyne megpróbálom :) ;]

Szifon.com Admin :)

(#1491) jakewyler


jakewyler
senior tag

(#1472) ???? :F

(#1492) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

Sziasztok!

Van valakinek olyan notija, amiben ati radeon 9000 mobility IGP van? Mert muterom kapott egyet majdnem döglötten és win újrarakást kellet végrehajtanom rajta, de sajna a driver cd-k nem igazán vannak meg hozzá. Amikkel eddig próbálkoztam nem működnek, telepítéskor hiba lép fel. Tehát ha van valakinek működő driver és elküldené nekem, azt nagyon megköszönném vagy egy működő driverhez egy link. Köszi előre is! :R

üdv!

Resistencia eterna

(#1493) HXY válasza jakewyler (#1491) üzenetére


HXY
addikt

Nincs benne semmi csel.

Jönnek az egyre olcsóbb gépek. Igény van rájuk.

Állítólag októberben az Asus egy 40.000 Ft-os gépet hoz majd forgalomba.

(#1494) bagyulajuve


bagyulajuve
addikt

hp compaq nx9110 típushoz keresek drivereket segítsetek lécci-lécci, mert amikkel eddig próbálkoztam, azok nem működtek. chipset és vga driver is kéne!

köszi :R

Resistencia eterna

(#1495) marsu válasza bagyulajuve (#1494) üzenetére


marsu
addikt

Szia!

Alap esetben itt próbálkoznék: hp nx 9110 drivers

Win 2000 és Win XP driverek vannak fent, Vista-hoz még nem ....

;)

Press any key to continue ...

(#1496) LALA_kiraly


LALA_kiraly
senior tag

Egy nx 6325ről lenne szó. Hol van a másik memória hely? Az alján csak 1 db, de mindekettőt cserélném.

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#1497) marsu válasza LALA_kiraly (#1496) üzenetére


marsu
addikt

A másik memória hely a billentyűzet alatt van.

A billentyűzetet két csavar tartja alulról tudod kicsavarni, utána a négy pöcköt lehúzva tudod kibillenteni az egész klaviatúrát. A négy pöcköt a "esc" és az "F1" az "F4" és az "F5" az "F8" és az "F9" és az "F12" és a "DEL" között találod ...

Press any key to continue ...

(#1498) LALA_kiraly válasza marsu (#1497) üzenetére


LALA_kiraly
senior tag

Melyik két csavar tartja?
Elég csak ezeket kiszedni?

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#1499) LALA_kiraly válasza LALA_kiraly (#1498) üzenetére


LALA_kiraly
senior tag

Közbe megtaláltam. Kicsavartam az összeset ami alatta volt.
Köszöntem az életmentő, és hajkimélő infót! :))

50/1160-447 Találkozhatunk: 21, 22.ker

(#1500) Csigamica


Csigamica
csendes tag

Sziasztok!

Apukámnak van egy nc4010 gépe. Ennek eltört az egyik forgópántja vagy minek nevezzem, ami a monitort köti a géphez. Az angol manualban "display hinge cover" néven fut.
Szakszervíz csak és kizárólag monitorral együtt akarja cserélni, mivel nem garanciális, így persze 150e+áfa lenne :(
Lehet-e csak ezt a kétfilléres műanyag izét kapni valahol??

Útvonal

Fórumok  »  Notebookok  »  HP notebook topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.