Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6151) axioma válasza Kbali (#6143) üzenetére


axioma
veterán

Tok mind1, hogy ellenorzik-e az alairast, mert ha megreklamalod es nem a te alairasod, akkor a fizetesi folyamat tobbi szereploje kozul valaki, de biztos nem te fizeted...

(#6152) doc válasza ludsimon (#6150) üzenetére


doc
nagyúr

semmit nem ér a 3 számjegyű kód nélkül netes vásárláskor......

[link]

(#6153) ludsimon válasza doc (#6152) üzenetére


ludsimon
veterán

És mit tudsz venni amazonról? Nekem eddig bármit akartam venni mindig azt írta, hogy in your country not available.

Ez az egész adat lopás sztem itthon kb 100 ezer emberből érint 1-et. Naponta több autót lopnak el, mint amennyit vesznek már lassan...
Nagyobb biznisz a tolvajoknak alkatrészekre bontani az autót és eladni.
[link]
[link]

Itt egy sorozat ahol bemutatják hogyan lopják el a mai modern és a legbiztonságosabbnak hitt autókat is.
[link]

[ Szerkesztve ]

undefined

(#6154) doc válasza ludsimon (#6153) üzenetére


doc
nagyúr

És mit tudsz venni amazonról?
szerintem boven tobb mint 1000 euronyit koltottem mar el Amazonon (szerintem lenyegtelen hogy mire), a legutobbi vasarlasom oktoberi volt
sokmilliard arucikk erheto el Amazonon

(#6155) ludsimon válasza doc (#6154) üzenetére


ludsimon
veterán

Van az a hülye tolvaj aki bepróbálkozik ezzel? Baromi könnyen visszanyomozható.

undefined

(#6156) doc válasza ludsimon (#6153) üzenetére


doc
nagyúr

Ez az egész adat lopás sztem itthon kb 100 ezer emberből érint 1-et

Ha megnezted volna amiket lejjebb direkt a te kerdesedre linkeltem, lathattad volna hogy tavaly 970 kartyahamisitasos buncselekmeny tortent csak Magyarorszagon (kozel 50 millios kart okozva).
Egyebkent nem hiszem hogy nagyon vigasztalna ha leszivnak a bankszamladat hogy te voltal az az 1 a 10ezerbol...

az autos tema meg vegkepp off itt, szoval azt hagyjuk...

(#6157) doc válasza ludsimon (#6155) üzenetére


doc
nagyúr

Es megis hogy nyomozod vissza?
Az Amazon az anonim proxykon/toron keresztul bejelentkezo tolvajtol kap egy hamis nevet, meg vagy egy olyan cimet ahol nem lakik senki aki az esethez kotheto lenne, vagy pl. egy DHL Packstation cimet. Marha nagy segitseg lesz a nyomozasban.

(#6158) Hintalow


Hintalow
senior tag

Ahogy már írták, a paypass csak nagyon közelről működik az indukció miatt, hiába próbálkozna valaki erős vevővel, ha az adó csak pár miliméterig sugároz.
A másik pedig ami miatt nincsenek paypass visszaélések (elég biztosan beszélek, bankban dolgozom, amióta a paypass-t bevezették 0 visszaélés/próbálkozás eddig) az egyszerűen az, hogy nem éri meg :)
Ha ilyen olyan módszerrel valaki neki is látna paypass-ra vadászni a buszon, a kapott adatokkal annyit tud elérni, hogy megfelelő klónkártyákat gyártva kis összegű (5000Ft-ig, mert ugye pin adatot nem ad át a paypass) vásárlásokat tud csinálni sparban/mcdonaldsban/tescoban stb.
A legnagyobb ellehetetlenítője egy ilyen csalásnak az, hogy marhára nincs arányban a várható zsákmány a belefeccölt technikával, kockázattal, aki ilyennek nekilátna, az nem pick szalámit, üveg márkás piát (bár 5 ropiból az sem jön ki :D ) vagy mcfish menűt akar látni a dologból, hanem pénzt, ezért esélytelen a dolog.

a magnescsík-csipp kérdéskörre: hiába vannak még olyan terminálok, amiken mágnescsíknak is van olvasó, nem tudod használni itthoni kártyával, ugyanis nálunk már teljes a csippesítés, ezért hiába próbálják a mágnest olvasni, a bank rendszere szépen visszaszól a pos-nak, hogy a kártya csippes, rajtad is ott a chipolvasó, csak azt fogadjuk el :)

Amazonhoz: ők tényleg nem kérnek cvv kódot (és még sok ilyen hely van) több kritériumnak kell megfelelni, hogy mellőzni tudják ezt, de nem lehet annyira gáz, amazonos visszaélést sem láttam még :N

[ Szerkesztve ]

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#6159) ludsimon válasza Hintalow (#6158) üzenetére


ludsimon
veterán

Konklúzió, visszaélés csak akkor lehet, ha odaadja a kártyát másnak, vagy nem nézi mit hogyan csinál a kártyáddal a kasszás vagy eladó.

undefined

(#6160) Hintalow válasza ludsimon (#6159) üzenetére


Hintalow
senior tag

Lényegében igen, de amiről már szó volt, a mágnescsík kb már csak dísznek van rajta, a chipet nem tudják másolni, a kártyaszám/név/cvv triót leleshetik róla, de azt meg jellemzően nem kovács2 juli pénztáros fogja megtenni a sparban, hanem a hivatlan vendég a gépeden/te magad adod meg a rosszándékúaknak/megszerzik elfogadóhelytől.
visszaélések tekintetében jelenleg 2 féle fordul elő:
- netes (abszolút többségben, jellemzően a világ túlsó felén lévő, tökismeretlen oldalakon)
- "skimming" atm-nél lemásolják a kártyát, majd pénzt vesznek fel vele, amióta szinte egész európában chipes már a bankrendszer, ez töredékére esett vissza a pár évvel ezelöttihez képest, mivel mostmár az olvasott mágnescsíkot olyan helyen tudják csak felhasználni, ahol mág azt olvassák az atm-ek (észak/dél amerika, ázsia stb) ez sokkal nagyobb szervezettséget igényel, több a buktató ezért egyszerűen "ritka".

Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

(#6161) ludsimon


ludsimon
veterán

Ez így qvajó, hogy eddig 1x kaptam iSMS-t és 4x hagyományos SMS-t Gránit Bankttól és minden alkalommal wifi volt és ki van kapcsolva az energiatakarékos mód.
Ez így rohadt jó! :W

Nem lehet visszaigényelni tőlük a levont SMS árát? Ez így egy lehúzás.

undefined

(#6162) .tnm válasza ludsimon (#6161) üzenetére


.tnm
addikt

fel tudod emelni szabad formátumú levélben az sms küldés értékküszöbét. amúgy benne van minden feltételekben, hogy nem garantálnak semmit és a számlacsomagodban ennyi és ennyi az SMS-enkénti ár.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#6163) ludsimon válasza .tnm (#6162) üzenetére


ludsimon
veterán

akkor lemondás lesz belőle amíg nem jön ki frissítés... :(( :((( :W

[ Szerkesztve ]

undefined

(#6164) Oliverda


Oliverda
félisten

Akit esetleg érdekel:

Keresgéltem MCC kódokat. Itt egy általános, angol nyelvű fullos lista:[link]

Magyar részletesből, azaz konkrét üzletekre lebontottból egyelőre csak ezt találtam (7832, 5732, 5651):

Ha valaki talál még infót, az "MCC" taggel (~írja be a hozzászólásba az "MCC" rövidítést) írja be ide, hogy könnyen kereshető legyen. Köszi

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#6165) Kbali válasza Oliverda (#6164) üzenetére


Kbali
nagyúr

Az a helyzet, hogy ez csak egy - gondolom - hitelkártya visszatérítéses tábla. Ehhez az is kell, hogy az elfogadó bank kiküldött telepítője és a bank is megfelelően konfigurálja a pos-t.

(#6166) Oliverda válasza Kbali (#6165) üzenetére


Oliverda
félisten

Nem. Minden POS-nak (illetve üzletnek) van MCC kódja. A fenti táblázat ennek egy részét mutatja, három MCC-re lebontva.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#6167) cocka válasza Kbali (#6165) üzenetére


cocka
veterán

Meg gondolom mindenki hitelkártyákkal szaladgál. Aki mégis annak meg valójában nincs is szüksége rá. Szvsz az egyik legnagyobb luxus hitelkártyát tartogatni.

(#6168) Oliverda válasza cocka (#6167) üzenetére


Oliverda
félisten

Aki nem tudja kihasználni, vagy rosszul használja, annak tényleg luxus, vagy inkább csak ablakon kidobott pénz.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#6169) cocka válasza Oliverda (#6168) üzenetére


cocka
veterán

Csak az tudja használni eleve, aki az igénylési feltételeknek megfelel. De aki a feltételeknek megfelel annak valójában nincs rá szüksége.

(#6170) Oliverda válasza cocka (#6169) üzenetére


Oliverda
félisten

Nem látom az összefüggést, mindenesetre nekem jól jött az a kb. 20 000 forint jóváírás amit idén kaptam a hitelkártyás vásárlások után.

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#6171) doc válasza Oliverda (#6168) üzenetére


doc
nagyúr

+1 :K
A hitelkartyaval ovatosan kell banni, es abba a nagyon szuk, par szazaleknyi retegbe kell tartozni aki nem bukik rajta, es akkor jo :)
En nem akartam hitelkartyat, de mikor a Rafinal nyitottam a szamlat, az ugyintezo sokat meselt rola, utananeztem, es egyszeruen nem tudtam ugy szamolni hogy ne erje meg :D Havi tobbezer forintot tudok vele "keresni" csak azzal hogy ugyanugy hasznalom mint most a bankkartyat...
Csak akkor meg nagyon "uj' voltam a munkahelyemen, majd tavasszal ha mar meglesz 6 honapja a munkaviszony, igenylek egyet.

(#6172) adam3 válasza Oliverda (#6170) üzenetére


adam3
aktív tag

Egyetértek, én idén kimaxoltam a KH által adott havi 3ezer visszatérítést ami éves szinten azért 36 ezer Ft ingyenpénz. Emellett az okos csomagokhoz ingyenes egy elektronikus bank és egy dombornyomott hitelkártya szóval a kártya is ingyen van, hitelkártyához ingyenes az SMS értesítő is (az alap bankkártyához ez kb 20Ft/SMS lenne), a kártya Mastercard dombornyomott így mindenhol efogadják (Maestro kártyával nekem sok helyen volt problémám).

Ennél már csak az lenne jobb, ha több hitelkártyát össze lehetne kötni. Pl. költök az egyes számú kártyával, a kettesről csoportos beszedéssel fizetem az egyes tartozását, majd a kettes tartozását elutatom számláról. Ha mindkét hitelkártyáról jár visszatérítés, már halmozni lehet az élvezeteket. A probléma, hogy én még nem találtam olyan ideális hitelkártyát aminek a TELJES tartozását lehet csoportos beszedéssel fizetni. Mindig csak a minimumot akarják beszedni :(

(#6173) Oliverda válasza doc (#6171) üzenetére


Oliverda
félisten

Igen, ha tartalmaz olyan kedvezményeket amiket a tulajdonos rendszeresen ki tud használni, illetve mindig időre visszafizeted a teljes felhasznált összeget, akkor a végén pozitívan ki lehet jönni belőle. Persze az évi pár ezres kártyadíjat, illetve eseteként a havi pár 100 forintos számlavezetési díjat is bele kell kalkulálni, de havi legalább 50 000 ezres költés mellett már ez is könnyedén visszajöhet, ennyit pedig manapság már (sajnos) nem túl nehéz elkölteni.

adam3: Ezzel?

Szerintem a teljes összeget csak bankon belüli folyószámláról lehet beszedetni, bár ennek egyelőre nem néztem alaposabban utána.

[ Szerkesztve ]

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#6174) doc válasza Oliverda (#6173) üzenetére


doc
nagyúr

nekem csak a havi rendszeres tankolasokkal (90-100 liter benzin) pluszban vagyok, es akkor a 3% visszateritest ado tescos bevasarlasokat meg nem szamoltam :)

adam3: bankon belul a Raiffeisen tud ilyet. Hatranya hogy fizetos, elonye hogy csak akkor kell fizetni ha tenylegesen megtortenik, vagyis ha elotte kezzel elintezed akkor nem fizetsz, ha meg elfelejted akkor csak a 2-300 forintos egyszeri dijat fizeted, nem a komplett kamatot.

[ Szerkesztve ]

(#6175) amdk7


amdk7
aktív tag

Nekem még mindig a Citi Life hitelkártyám kártyám van meg. :)
Most számoltam ki, hogy ha levonom a 12*490Ft havidíjat, akkor ~74eFt-ot kaptm idén vissza, ami azért annyira nem rossz.
Persze minden csoportos díjbeszedésem erről megy és mindent innen próbálok fizetni.
-érdekes, hogy a sima számlám felmondták de ezt meg megtarthattam... nekem mondjuk ez volt a fontos.

Időközben megjött a Rafitól is a Lumia teló.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket! :)

Adataimat többé kevésbé az adatlapomon, illetve a személyigazolványomban találod meg. :)

(#6176) axioma válasza adam3 (#6172) üzenetére


axioma
veterán

Volt ilyen, de pont kivonultak, igy lekestunk roluk. Mar a nevuk se jut az eszembe, aruhitelben utaztak elsosorban, visszaterites volt a hitelkartyan, es - ugyan telefonalas fejeben, amit havonta meg kellett volna tenni - levontak volna a minimum helyett a teljeset beszedeskent, adott esetben egy masik kartyarol. Ja, a credigen volt talan.

Amugy fyi, KH-nal kartyankent van 3e Ft, tehat ha tarskartyat igenyelsz (pl. kozmuvek arrol fizetni, nem beszedessel de dijnet, tavszamla, stb. neten, en bztositokat, telenort, mindent szinte ugy fizetek) akkor mind1 kinek a neven van, es arra is kapsz 3e-et, csak legyen olyan a kozeledben, aki hajlando igenyelni a kedvedert (a te keretedet kolti, tehat nem kell se hitelkepesseg se semmi, csak 18 ev). Jo, mi penzt veszunk rajta, ugy koltunk ennyit, nem errol koltom a felsoroltakat, csak pelda, hogy lehetne bontani, ha ugy maxolod hogy tulleped, igaz ott az evente 4e dij hozza.

(#6177) Zirowe


Zirowe
nagyúr

Sziasztok, a raiffeisennél az általam beállított készpénzfelvételi maximum az egy teljes nap felvehető maximumra vagy az alkalmankénti maximumra értendő?

Tehát ha nekem 80ezer a limit, akkor fel tudok egy nap venni két részletben 150ezret vagy csak 2 nap alatt?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#6178) Kbali válasza Zirowe (#6177) üzenetére


Kbali
nagyúr

Amikor beállítottad, akkor mi volt az érték? Default a napi.

(#6179) Zirowe válasza Kbali (#6178) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Mar nem is emlekszem.
Azt hiszem nem volt default, hanem 60ra lottem be, majd megemeltem 80ra.
Csak ugye ez egyszeri vagy napi, ez nem vilagos.

Mindegy, elbaktatok mindjart az automatahoz, meg majd holnap is.

Eljen a kozigazgatas, hogy mar ma megkaptam a januari penzt.. :U ;]

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#6180) sketchifun


sketchifun
senior tag

CIB hitelkártyáról vélemény?

Ott van a folyószámlám is.

Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

(#6181) Kbali válasza Zirowe (#6179) üzenetére


Kbali
nagyúr

Mármint a legtöbb banknál csak napi max. összeg és dbszám van, ninxs tranzakciónkénti.

(#6182) Zirowe válasza Zirowe (#6179) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Szoval kiderult, hogy napi limit. :)

Akkor a kovetkezo hulye kerdesem, hogy a napi limit 24oraban vagy naptari napban ertendo?
Tehat ha en ma este 9kor kimaxoltam, akkor holnap delelott tudok mar felvenni, vagy csak este?

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#6183) adam3 válasza Zirowe (#6182) üzenetére


adam3
aktív tag

Naptári nap, délelőtt már menni fog.

(#6184) Zirowe válasza adam3 (#6183) üzenetére


Zirowe
nagyúr

Ok, koszi. :)

We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!

(#6185) szili.tamas1


szili.tamas1
senior tag

Bocs ha mar volt. Holnap (jan.2) banki nap? Kellene inteznem par utalast, de nem vagyok benne biztos hogy tenylegesen nem-e hetfon lesz belole valami.

Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.

(#6186) axioma válasza szili.tamas1 (#6185) üzenetére


axioma
veterán

2-at elcsereltek 10-ere (marmint hivatalos allami munkanap-athelyezes), igy a kov. banki nap 5-e.

(#6187) szili.tamas1 válasza axioma (#6186) üzenetére


szili.tamas1
senior tag

Zsir... :) koszi, gondoltam hogy van valami turpissag.

Nem a méret a lényeg, hanem hogy jó nagy legyen.

(#6188) Flashcash


Flashcash
Közösségépítő

Erste-nél levonták az éves kártyadíjat a Mastercard bankkártyám után:
2014.12.31.
KÁRTYADÍJ
éves díj
KÁRTYADÍJ
-7 497 HUF

Boldog új évet Matolcsynak :)

(#6189) Oliverda válasza Flashcash (#6188) üzenetére


Oliverda
félisten

:Y

Ez egy sima Mastercard?

"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

(#6190) cocka válasza Oliverda (#6189) üzenetére


cocka
veterán

[link]

3. oldal lap alja.

(#6191) Flashcash válasza Oliverda (#6189) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

Semmi extra, egy Mastercard standard dombornyomott betéti bankkártya.

Csak a tranzakciós adó költségeit (ügyfeleknek biztosítandó "ingyenes" kp. felvét ami után a banknak ugyanúgy fizetnie kell az adót) beépítették az éves díjba.

(#6192) g@bo válasza Flashcash (#6188) üzenetére


g@bo
nagyúr

a bankok nem terhelik át a költségeket... :)

rezsicsökkentés 2014. undorító ez a paraszrvakítás, miközben szabályosan kifosztanak minket.
fogadjuk eltolcsy és a többi most is arról álmodik, milyen új adóval álljon elő.

(#6193) ludsimon válasza g@bo (#6192) üzenetére


ludsimon
veterán

Mindennek egyszer vége lesz. Én hiszek benne, hogy egy új korszak nyílik idehaza a közeljövőben, igaz nem békés felvonulásokkal fog megtörténni az is biztos..

undefined

(#6194) g@bo válasza ludsimon (#6193) üzenetére


g@bo
nagyúr

vérforraló ez a mutyisztán. de, hogy ne politizáljunk... elég csak arra gondolni ahogy pofátlanul átvernek.

nem lesz adóemelés. a bankok nem hárítják át az adókat, nem az emberek fizetik meg a netadó.

/de az autópályát igen.. :D /

(#6195) Angelotti


Angelotti
tag

Sziasztok!
Most lesz újra bejelentett melóhelyem és szeretnék számlát nyitni, sima forint alapú bank kártyával..
Keresetem 90-120 ezer között lesz havonta. Készpénz felvét egy maximum kettő lenne havonta, kártyát fizetésre sosem használok.
Netbankra nagy ritkán szükségem van, maximum két havonta egyszer.
Nem vagyok már fiatal Junior és egyéb lehetőségek kizárva.
Melyik bank mely számlacsomagját válasszam? :)
Köszi a válaszokat.
Üdv, Zoli.

(*)(*)

(#6196) szokeherceg


szokeherceg
tag

Sziasztok, lehet nem a legjobb topicba írok. Adott egy OTP Jump számla, fel szeretnék róla venni 3,5M kp-t. Mennyibe kerülne ez nekem, illetve hol járnék a legjobban?

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

(#6197) axioma válasza szokeherceg (#6196) üzenetére


axioma
veterán

Kondicioslista... abbol a trivialis mod tuti kiderul.
A jobb kerdes, ami ide is tartozna, hogy hogyan lehet valami trukkos kavarassal legolcsobban kivenni... persze fugg attol, mit vagy hajlando erte megtenni.
Amugy utalas +3 ezrelek max. 6e szerintem ha a MAK-ban nyitsz szamlat es mak-ban kp-ban kikered. Az utalast is erdemes megnezni, mert neha az eseti brutalisan tobb, mint 2 napon keresztul napi rendszeres utalas az osszeg felere...
Kerdes, hogy jobb-e mint a kpfelvet fiokban annyival, meg van-e plusz egy napod, hogy megtedd, ad abszurdum nincs-e maga az allamkincstari fiok toled tul messze... (na meg ellenorizd le a kondiciot, de ugy remlik anno lepodtem is, hogy azon maradt max.)

[ Szerkesztve ]

(#6198) Flashcash válasza Angelotti (#6195) üzenetére


Flashcash
Közösségépítő

-CIB magánszámla: 460Ft/hó fizetsz a bankkártya és az utalások után. [link]

-MKB Praktika 75000Ft-ot elérő jóváírás esetén 900Ft/hó, éves díj nélküli bankkártyát és több kedvezményt kapsz (mobilbankár, kártyaőr sms, 0Ft utalások, ahol csak a tranzakciós adót kell fizetni stb.) [link]

-KHB minimum 966Ft/hó, ingyen bankkártya, havi két ingyenes eseti+állandó utalást ad, havi két ingyen kp felvét az árban saját ATM-ből [link]

[ Szerkesztve ]

(#6199) szokeherceg válasza axioma (#6197) üzenetére


szokeherceg
tag

Ezek sztem totál idióták.. Fele annyi sincs ha máshol veszem fel, mint ha saját banknál:

saját bankfiókban 199 Ft + 1,49%
idegen bankfiókban 1 090 Ft + 0,6%

Kétfajta motoros van: aki már esett, és aki esni fog...

(#6200) ludsimon


ludsimon
veterán

Végre eljutottam az MKB Bank-ba megszüntetni a Student számlacsomagomat, ha már úgyis kivezetésre került pár hónapja...
Gránit Bank 4ever! :)
Ja! Az eSMS úgy látszik megjavult! 1 hónapja rendesen működik kijöhetett valami frissítés amivel most már működik!

undefined

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.