- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
-
LOGOUT
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keterina
újonc
Kedves Mindenki!
Több kérdés is felmerült bennem, amikre ha tudtok kérlek válaszoljatok!
1. K&H banknál van folyószámlám, ahol 1218 forintos számlavezetéssel van egy nagyon régi számlám. Ingyen tudok pénzt felvenni egy hónapban 4szer. Atm felvételi illetéknek 457 forint volt megjelölve a múlt hónapra. Sajnos nem tudom a csomagom nevét. Kérdésem ehhez ugyanúgy lehet bármilyen kártyát igényelni vagy kötelezően meg kell változtassam a csomagom?2. Paypassos kártyával kapcsolatban: K&H banknál láttam hogy 10.000 forint éves díjja van és havi szinten 3500 forintos jóváírás maximalizálható, ami éves szinten 42000 forint. Egy ismerősöm azt mondta ennek kérdezzek utána mert állítólag ez a jóváírás csak az első évben érvényesíthető a kártyára. Illetve paypassos fizetésnél milyen tranzakciós költsége van a fizetésnek? Illetve van e egyáltalán, mert ezeket nem bírtam kihámozni a leírásból.
3.Hasznos e egyáltalán nekem ez a paypass? Interneten szoktam vásárolni, boltban fizetek kártyával, atmből pénzt is veszek le. Olvastam hogy érdemes ehhez nyitni egy másik számlát amire kisebb összeg van elhelyezve ha elveszne akkor ne tudjanak "megkopasztani".
Minden véleményre kíváncsi vagyok! Válaszokat előre is köszönöm.
-
Hintalow
senior tag
Mire gondolsz?
Magyar számláról szlovákiában felvét?
Egyrészt függ a kártyádon beállított kp limittől, másrészt attól, hogy az adott bank, akinek az atm-jéből vennél fel pénzt, korlátozza -e azt valamilyen formában.
Az utóbbi kb. "bármi lehet" kategória, itthon találkoztam a következő esetekkel:
- akár saját, akár idegen kártyával korlátlan
- saját kártyával korlátlan, idegent korlátozzák
- mindkettőt korlátozzák (ez a legritkább, max nagyon kevés atm-el rendelkező bankoknál fordulhat elő)Erre tuti választ max a kiszemelt bank ügyfélszolgálata tud mondani szerintem...
-
VásRló
tag
Nem tudjátok, Szlovákiában, ha idegen bank atm-jéből veszek el eurót, mennyi a max limit? Magyarországon ez jellemzően 100 ezer ft.
-
szasanyi
félisten
Sziasztok! Gondoltam benézek egy kérdéssel, hátha vki képben van ebben a nagy összevisszaságban. Tehát egy bankszámlát akarok nyitni, melyre a havi jövedelem menne. Egyelőre semmi másra nem használnám (még bankkártya sem fontos), később vásárlás, utalás jöhet szóba.
Melyik lenne e célra legalkalmasabb, esetleg van-e költségmentes bankszámla? -
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, raiffeisen elkezdett cseszegetni mailben meg az online felületen, hogy javasolják, hogy cseréljek számlacsomagot, mert a jelenlegi (azt hiszem sima díjnullázó, vagy talán a plusz, már nem emlékszem) kivezetésre kerül.
Bevallom őszintén az jelenlegi csomagjaik annyira nem hoznak lázba ezért nem nagyon szeretnék változtatni.Ha hagyok mindent így, akkor ki tudnak "rakni" ebből a csomagból?
-
cocka
veterán
Ezt az apróbetűs rész dumát sose értettem.
Ha hajlandó vagy venni a fáradságot, hogy legalább egyszer tüzetesen átnézd az aktuális díjszabást, akkor pont leszarod, hogy melyik mekkora betűvel lett írva. Az információ akkor is információ marad, ha mikroírással írták, csak legfeljebb háromszor annyi idő alatt olvasod végig.
-
Melack
veterán
OTP-nek van valamilyen normális számlacsomagja, amiben nincsen sok apróbetűs rész?
-
Flashcash
Közösségépítő
Az új számlacsomagokban bevezetik a Matolcsy által előírt tranzakciós illetéket.
0,3%, max. 6 000 Ft / tétel (7. oldal)A régi K&H minimum számlacsomagban a kedvezményes átutalásokat nem terhelte a tranzakciós illeték sem, függetlenül attól, hogy mekkora összeget utaltál tényleg 0Ft-ba kerültek, illetve az ATM KP felvéttel a törvényileg garantált havi két, összesen max. 150000Ft-os díjmentes készpénzfelvételnél nagyobb összeget is felvehettél díjmentesen:
-a csomag havidíja 966Ft/hó (150ezeFt beérkező jövedelem esetén 483Ft/hó)
-havonta az első 2db. netbank utalás 0Ft összegtől függetlenül
-havonta az első 2db. állandó utalás 0Ft összegtől függetlenül
-havonta az első 2db. K&H ATM kp. felvétel ingyenes (150ezerFt feletti összegnél is)
-1db. Visa Electron ebay/paypal vásárlásra alkalmas, verified by visa védelmes bankkártya jár hozzá éves díj nélkül (nincs tranzakciós adó vásárlásnál)Az új K&H minimum plusz számlacsomagban már alkalmazzák a tranazakciós illetéket a következők szerint:
-havidíj 650Ft/hó (68ezeFt beérkező jövedelem esetén 50% kedvezmény)
-1 db elektronikus bankkártya első éves díja 0 forint
-díjmentes bankkártyás vásárlás korlátlan számban
-havonta az első 2 db K&H ATM-ből történő készpénzfelvétel kizárólag a tranzakciós költség felszámításával
-havonta az első 2 db K&H lakossági e-bankon keresztül történő belföldi eseti forint átutalás kizárólag a tranzakciós költség felszámításával
-havonta az első 2 db csoportos beszedési megbízás kizárólag a tranzakciós költség felszámításávalA Kondíciós lista 8. oldalán olvashatóak az új csomagok feltételei.
-
Huroq
senior tag
Sziasztok!
A CIB kártyázó számlacsomagoknál a bankkártyás vásárlásba beletartozik szerintetek a Paypalos fizetés is?
-
Huroq
senior tag
Sziasztok!
Esetleg tudja valaki, hogy milyen új számlacsomagok érkeznek a KH -hoz, mert nézeggettem a hírdetményt és az Okos számlacsomagokra azt írja 04.02-án megszűnik az értékesítésük. Lehet csak a szememet szúrja ki, de én nem látom.
-
Oliverda
félisten
válasz
polonic #6329 üzenetére
Még nem, de állítólag fog. Egyelőre jellemzően csak azoknál megy ahol egybe van építve a pinpad és maga a terminál.
-
polonic
félisten
válasz
szabogabor10 #6328 üzenetére
Es ez mukodik mindegyik terminallal, ami paypasst tud? Vagy kulon payvawe kompatibilitas kell?
-
-
Oliverda
félisten
válasz
szabogabor10 #6326 üzenetére
Korrekt
Amúgy milyen VISA kártyád van ami PayWave támogatással rendelkezik?
-
-
Oliverda
félisten
válasz
szabogabor10 #6324 üzenetére
Aha. Gondolom fizetned nem kell emiatt.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
szabogabor10 #6322 üzenetére
Előfordulhat. Menj be vele egy fiókba. Mondjuk ha előtte ki tudnád próbálni ugyanazt a terminált egy másik MC PayPass kártyával, akkor az sokat elárulna.
-
Sziasztok!
Az OTP-s MC kártyámban a PayPass tegnap óta nemigen akar működni. Ma 3 helyen használtam, 2 helyen nem működött. Tegnap 1-szer, ott sikerült, de csak 4-5 mp után. Az NFC-s telóm is csak nehezen, sokadik próbálkozásra tudja beolvasni, a másik, Visa PayWave-es kártyámmal soha nincs gond. De ezzel se volt tegnapig soha, mindig sikerült beolvasni elsőre mindenhol. A kártya nem sérült.Lehetséges, hogy magától megpusztult a jeladó?
-
törölt tag
Dánke, majd kiderül
-
-
törölt tag
Elnézést az offért, de sürgősen kéne segítség.
Erste netbankból utalnék(3x8 karakter van az utalásnál) egy olyan bankba aminek 2x8, 16 számjegyű a bankszámlaszáma. ilyenkor üresen kell hagyni a végét vagy közepére kell még 8 nulla ?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Diákok számára jelenleg melyik bank, melyik számlacsomagja ajánlott? Elvárás annyira nincs sok; legyen normális ebank, legyen paypass, legyen elkülönített internetes vásárlásokra használható számla, kártya (tehát a készpénzfelvételhez, fizetéshez használható kártyát lehetőleg ne lehessen elektronikus fizetésnél is használni). Havi utalás nincs sok, inkább paypales fizetés lenne havi szinten többször is. Sajnos a C1B már régóta nem kifejezetten "diákbarát", egyedül a ebankba történő belépésnél a kétlépcsős, tokenes azonosítás tetszik. Ennek megléte az új banknál további örömöt jelentene.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
-
-
doc
nagyúr
válasz
KISDUCK #6305 üzenetére
nem azt mondtam hogy mindegy, hanem hogy mindegyik tudja
csak nem mindegy hogy mennyiert
szamold ki -
-
GeryFlash
veterán
Sziasztok!
Nem tudom ez a megfelelő topik.
A helyzet az lenne, hogy rendeltem egy terméket az e-magon, 7500ft értékben. Először regisztráltam, kitöltöttem minden menüpontot, majd kiválasztottam a bankkártyával való vásárlást. Erre ád dobott egy https oldalra, ahol beírtam a kártya adatait, de hibát jelzett. Kaptam sms-t, hogy 7500 Ft zárolás sikertelen volt.
Tegnap 50 ezer Ft.ot vettem ki, de még maradt 45 ezer, bementem a bankba, hogy felemeljem az 50 ezres napi keretemet, fel is emelték 80-ra, de zat mondták hogy a netes vásárlások külön vannak, szóval nem ez volt a baj.
Most megnéztem az accountot, a rendelés folyamatban van, illetve azt írja:
Fizetés módja
Bankkártyás fizetés - tranzakció folyamatban
Hol tudnám újra beírni a bankkártya adait stb. hátha félregépeltem vagy nem tudom. -
Új hozzászólás Aktív témák
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Hardcore café
- Elektromos cigaretta 🔞
- Home server / házi szerver építése
- Ford topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- További aktív témák...
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX6600 8GB!
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- 150db - 24600Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest