Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- tordaitibi: Chatcontrol
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
hello
van egy WD EFRX RED 4TB hdd-m.
Egyik napról a másikra eltűnt a gépemről.
ezt lehet megoldani egy másik WD elektronikájával vagy ahhoz is WD 4TB HDD elektronikája kell? -
Sziasztok,
Van egy WD RED 6TB (WD60EFZX) HDD-m ami pár órát ment eddig és most használom kb. negyedszer és érdekes hangokat ad ki... ez milyen jellegű gond, vagy teljesen normális? (ilyen karistolás fél pillanatra és hosszú -több perces- szünet, majd 1x csak megint..karistolás)
-
King Unique
titán
válasz
kovy79 #54695 üzenetére
A logikai-fizikai szektorméretet a gyártók jellemzően nem közlik, tehát sehogy nem lehet arról tájékozódni, vagy max. netes tesztek, tényleges kipróbálás, stb. alapján. De egyébként a 4Kn (4Ke) megoldás a régebbi USB-s tárolóeszközöknél volt jellemző, mivel akkor a 32 bites Windows XP (és egyéb, GPT sémát eleve nem támogató OS) is kezelni tudja MBR - ahol ugye alapesetben (512e) 2 TB a limit - alapon 16 TB-ig a köteteket (bővebben), ellenben mivel az XP már évek óta nem támogatott, ezért ez a megoldás is kikopóban van / kikopott.
Egyébként megnézted, hogy melyik USB-s tárolóeszköz milyen logikai és fizikai szektorméretet használ, tényleg van eltérés egyik és másik között?"Kábel-, eszközhibát nálam a már leírtak alapján kizárnám."
Biztos?
Csak mert ha az eltérő logikai-fizikai szektorméret a gond, akkor alapesetben nem újrainicializálni akarja a Windows a HDD-t, hanem ilyen / ilyen / ilyen formában GPT-védőpartícióként jelenik meg a lemezkezelőben a rajta lévő partíció, meg csak 2 TB-ig és a többi nem lefoglalt (unallocated) lesz. -
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54694 üzenetére
Értem én, de tárolóeszköz vásárlás előtt akkor tájékozódjon az ember, hogy milyen a szektorméret?
A cinizmusom annak szólt, hogy ilyetén elég szánalmas, hogy pl. az ismerősi körben mindenki vesz egy ilyen-olyan dokkolót (amik más-más szektormérettel dolgoznak), majd egy vinyót ide-oda hurcolva, a dokkolókat rendeltetésszerűen használva minden egyes csatlakoztatáskor szétbarmolódik a fájlrendszer.
Kábel-, eszközhibát nálam a már leírtak alapján kizárnám.
Egyébként ha egy xy dokkolóban formázott/használt vinyót egy másik SATA-USB adapterrel inicializálni akar a rendszer, a vinyót visszatéve az xy dokkolóba, elvileg újra láthatónak kellene lenniük az adatoknak? -
King Unique
titán
válasz
kovy79 #54693 üzenetére
Le lett már írva előzőleg, hogy az akkor lehet gond, ha eltérő a logikai-fizikai szektorméret (pl. 512e vs. 4Kn) a 2 tárolóeszköznél.
Lehet elveszett partíciót visszaállítani 3rd party programokkal (példa), de ha az előbbi a gond, akkor nyilván nem állítunk vissza semmit, hanem vagy visszahelyezzük a HDD-t az eredeti tárolóeszközbe, vagy olyat használunk, aminél egyezik a szektorméret.
Ha az USB-kábel vagy az adott tárolóeszköz (adapter / dokkoló / külső ház) hibája okozza a problémát, akkor pedig értelemszerűen cserélni kell a hibás eszközt. -
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54690 üzenetére
Köszi a fáradozásodat.
Tehát ha én pl. az egyik vinyómat átviszem apóshoz és rádugom az ő márkás SATA-USB átalakítójára, akkor szétcseszheti a partíciót? Tök jó, hogy vannak szabványok...
Ha "csak" ez az inicializálás a gond, az adatok a vinyón vannak, akkor van e mód a partíciót gyorsan, vesződség nélkül visszaállítani?
Mod: igazából az utolsó kérdés inkább saját tapasztalatra vonatkozna. A neten olvasni mindenfélét a témáról. -
tknof1871
őstag
Üdv! hibás szektor, TOSHIBA DT01ACA300
A héten értem el a 28. hibás szektort. Aggaszt, nem tudom hány tartalék szektor maradt amire még nem kellett adatot áthelyezni.
Nem találtam a toshiba oldalán hány tartalék szektor van. Jó, hát angolul nem értek de az oldalon rákerestem a "sector" kifejezésre és az "Advanced Format (AF) 512e Sector Length" az biztos nem a tartalék.Mikor kell ezt a merevlemezt kivenni a PC-ből? Tárolóhely (gyakorlatilag RAID 1), csak a D partíció van rajta, és egy másik TOSHIBA DT01ACA300 merevlemezzel alkotják a tárolóhelyet. A másik TOSHIBA DT01ACA300 szerencsére még hibátlan.
-
King Unique
titán
válasz
kovy79 #54689 üzenetére
Ha SATA-n van csatlakoztatva, akkor a HDD. Ellenben ha USB-n, akkor az USB-s tárolóeszköz, ami képes 4Kn-et emulálni (4Ke).
Windowson pl. így lehet megnézni a logikai-fizikai szektorméretet, ami ha mindenhol pl. 512e, akkor nem ez a gond. Ellenben ha vegyes, ugyanazon HDD-nél egyik eszköznél 512e, másiknál 4Kn (4Ke), akkor ott az nyilván gondot okozhat. -
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54688 üzenetére
Ez nekem új.
A logikai-fizikai szektorméretet nem a HDD határozza meg?
Különböző lehet két különböző csatlakozófelület esetén?
Egyébként 512e, amit most látok egy beépített dokkolón keresztül..A vinyók rendben vannak, a gép csatolói irrelevánsak, mivel notin és asztali pc-n is fennáll a probléma.
Több kábel és több adapter / dokkoló esetén is előfordult már. -
King Unique
titán
válasz
kovy79 #54687 üzenetére
"Nincs örök metódus, mikor mi van kéznél"
Ha összevissza, mikor éppen mivel vannak csatlakoztatva a 4 TB-os HDD-k, akkor amiatt lehet gond, mármint ha eltérő a logikai-fizikai szektorméret (pl. 4Kn vs. 512e) a külső háznál, dokkolónál, adapternél.
Ha nem az előbbi a gond és nem a HDD-k állapota (HDS) rossz, valamint nem az adott hardver- és szoftverkörnyezet (PC-n lévő USB-portok, nálad telepített Windows), akkor meg lehet az USB-kábel vagy az USB-s tárolóeszközök (külső ház, dokkoló, adapter) hibája a probléma forrása.
-
kovy79
őstag
válasz
King Unique #54686 üzenetére
Köszi a választ (itt is, ott is).
-4TB-os HDN724040ALE640, HDN726040ALE614, HMS5C4040BLE640 HGST SATA vinyók. USB-s dokkolóban is, SATA-USB adapterrel is, de ha jól rémlik, régebben előfordult WD és Hitachi USB3-as külső házban is. Nincs örök metódus, mikor mi van kéznél. Ugyanez van, ha notihoz, asztali géphez csatlakoztatom.
-lásd előző pont.
-utoljára pár hónapja fordult ez elő, utána GPT inicializálást választottam. SATA-n soha nincsenek csatlakoztatva.
Egyébként nem mindig jön elő ez a probléma, "csak" kb. évente. Már kicsit idegesítő...
-
King Unique
titán
válasz
kovy79 #54685 üzenetére
• Itt nem derült ki a leírtakból, hogy ez a "4TB-os külső, backup vinyóm" pontosan mit jelent, azaz belső HDD USB-s külső házban / dokkolóban / SATA-USB adapterrel használva, vagy gyárilag készre szerelt 2,5"-os / 3,5"-os külső HDD-k.
• Aztán az sem feltétlen egyértelmű, hogy "a vinyót rádugva a gépre" mit jelent, a HDD-t a külső házból / dokkolóból / SATA-USB adapterből kiszerelve és SATA-n csatlakoztatva, vagy USB-n.
• Normál esetben nyilván nem kellene a Windowsnak újbóli inicializálást kérni. Ellenben ha pl. USB-n lettek inicializálva a HDD-k 4Kn alapon, ellenben utána a PC-be SATA-n vannak csatlakoztatva és 512e szektormérettel kezelve, akkor nem meglepő. Ha végig a külső házban / dokkolóban / SATA-USB adapterrel vannak használva és csatlakoztatva, akkor pedig lehet az USB-s külső ház / dokkoló / SATA-USB adapter, vagy az USB-kábel hibája miatt is, ezért érdemes másik USB-kábellel kipróbálni az eszközöket, valamint lehetőség szerint másik külső házba / dokkolóba / SATA-USB adapterbe téve a HDD-ket.
-
kovy79
őstag
Sziasztok!
Adott pár db különböző 4TB-os külső, backup vinyóm, amik évente pár alkalommal vannak rendeltetésük szerint használva.
A gondom az, hogy rendszeresen azzal találkozok, hogy a vinyót rádugva a gépre a képembe tolja a win, hogy inicializálni kell a vinyót. MBR-t, vagy GPT-t óhajtok e. Majd formázás és az összes adat újramásolása...
Van ötletetek, hogy ez miért van? -
gyulank
addikt
Pittyeg a HDD-m. Pár másodpercenként. Ez mitől lehet? És nem lesz tőle baja?
-
King Unique
titán
válasz
75kokoko75 #54680 üzenetére
• Ez a topik HDD problémákkal foglakozik, ami a címéből - HDD probléma (nem adatmentés) - is világosan látszik. Vagyis itt az SSD téma eleve off, az utóbbihoz adott pl. a Flash SSD topik.
• Ha az SSD-re telepített valamilyen - nem derült ki a leírtakból - operációs rendszer újbóli működésre bírása a cél, akkor az értelemszerűen a valamilyen operációs rendszer topikjába tartozó kérdés, ha pl. Windows 10/11-ről van szó, akkor értelemszerűen a Windows 10 / Windows 11 topikba. Kivétel, ha maga az SSD ment tönkre, mert akkor nyilván a már említett Flash SSD topik témája.
• Ha az OS újbóli működésre bírása nem cél, ellenben fontos adatok vannak az SSD-n és RAW esetén az adatmentés - ami ugyancsak nem ennek a topiknak a témája, lásd HDD probléma (nem adatmentés) - a cél, akkor afelől értelemszerűen az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni.
• Az előbb felsorolt, linkelt topikoknál értelemszerűen csak abban kellene tovább érdeklődni, ahova kapcsolódik maga a téma, azaz SSD probléma / OS bootolása / adatmentés.
-
75kokoko75
aktív tag
Sziasztok!
Az ssd- egyszer csak RAW formátumú lett,ahogy leszedtem a dokkolóról. Azóta nem indul a gép. Erre is csak úgy jöttem rá,hogy rawban van hogy megnéztem külsőn csatlakoztatva egy másik gépre. Lehet még életét lehelni bele? -
válasz
King Unique #54678 üzenetére
Jaja, nekem is nagy kő esett le a szívemről. Így megúsztam 3400 ft-ból.
Viszont a jövőre nézve el kell gondolkodnom egy új külső HDD vásárlásán és az adatok átmentésén, mert csak 10 év feletti korú szerkezetről beszélünk. És bármikor feladhatja a harcot.Nem tudom az mennyit számít, hogy igazából 'normál' HDD-ként van használva, tárolásra. Nem másolgatok jobbra-balra mindent meg nem hurcolászom.
-
King Unique
titán
válasz
stellaz #54676 üzenetére
Igen, lehet kivétel, nem mindegyik kapcsol úgy be, de van olyan is, amelyik igen, eszközfüggő. + Ott vannak pl. egyes kétlemezes dokkolók klónozási funkcióval, amiknél PC-s adatkapcsolat (USB-kábel csatlakoztatása) nélkül is lehet offline klónozni.
(#54677) hdanesz:
Akkor az még a jobbik eset, ha csak a tápegység ment tönkre és nem maga az eszköz (külső merevlemez). Az M3 Station esetében meg akkor ezek szerint szükséges adatkapcsolat a PC-vel a bekapcsoláshoz, bár azon ugye külön fizikai tápkapcsoló sincsen, meg USB-nél a szokványos Type-B helyett is Micro-B aljzat van rajta.
Szívesen! -
válasz
King Unique #54672 üzenetére
A tápadapter volt a hibás. Igaz, a boltban nem működött amikor csak az új adapter volt bedugva. Itthon viszont az USB-t is bedugva életre kelt a HDD.
Köszi a segítséget!
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54675 üzenetére
Az enyémen van fizikai kapcsoló, mégsem kapcsol be usb kábel nélkül, hiába van bedugva a táp.
-
King Unique
titán
válasz
stellaz #54674 üzenetére
Amelyiken van fizikai tápkapcsoló, az annak bekapcsolásakor normál esetben bekapcsol, inkább a tápkapcsolóval nem rendelkező gyárilag készre szerelt típusoknál - mint amilyen a mostani esetnél említett Samsung M3 Station is - szokott olyan lenni, hogy csak az USB-kábel csatlakoztatása után.
Viszont itt majdnem mindegy is, mert vélhetően csak csatlakoztatta az USB-kábelt a PC USB-portjához, meg ha használni akarja a külső HDD-t akkor nyilván eleve csatlakoztatni kell, vagyis nála más gond lehet, de attól még megérhet egy próbát a kábelcsere is, mint már említve volt. -
stellaz
veterán
válasz
Nekem az usb kábel nélkül nem tápról sem kapcsolt be a külső ház. Én is azt hittem, hogy tönkre ment, amíg fel nem világosítottak, hogy az usb kábelt is be kell dugni.
-
válasz
Köszi! Ezeket szépen végigpróbálom.
-
King Unique
titán
válasz
hdanesz #54671 üzenetére
• Ha az USB-kábel lett kontakthibás vagy ment tönkre, akkor értelemszerűen másik, ugyanolyan típusú (pl. Type-B / Micro-B - Type-A) USB-kábellel kellene kipróbálni az eszközt. Bár ha csak kábelhiba lenne, attól még magának a külső merevlemeznek be kellene kapcsolni és világítani rajta az állapotjelző LED-nek, felpörögni a benne lévő HDD-nek, stb.
• Ha be sem kapcsol a 3,5"-os külső merevlemez, akkor lehet a tápegysége ment tönkre, ahol ez esetben értelemszerűen másik tápadapterrel kellene kipróbálni, ami ugyanolyan polaritású és stimmel a feszültség (12 V) + az áramerősség (1,5 - 2 A) értéke, illetve az utóbbi lehet akár valamivel nagyobb is mint a gyári adapternél.
• Ha maga a külső ház ment tönkre, ellenben a benne lévő HDD még működőképes, akkor adott a lehetőség kiszerelni a HDD-t a külső házból és egy másik külső házba vagy asztali PC-be téve kipróbálni, úgy használni.
• Ha a külső házban lévő HDD ment tönkre, akkor meg értelemszerűen új külső HDD-t kellene vásárolni, hacsak nem cél az adatmentés. Illetve ha az adatmentés a cél és maga a külső házban lévő HDD ment tönkre, akkor az adatmentés - liksoft - HDD kereső mentéshez topikban kellene érdeklődni, az annak a témája.
• Egyébként a Samsung M3 Station már elég muzeális, 10+ éves sorozatú külső merevlemez, vagyis annál annyira nem meglepő, ha ennyi idő után tönkremegy, meg ugye már a 3 éves gyártói garancia is rég lejárt, stb.
-
Sziasztok,
Van egy jó pár éves Samsung M3 Station külső HDD-m. Egészen pontosan ilyen.
Korábban is akadt már rá példa, hogy nem 'kapcsolt be'...azaz nem pörgött fel bekapcsoláskor és nem villogott a visszajelzőfény. De utána magától megjavult és hónapokig nem jött elő a dolog.Pár napja megint ezt csinálta és alig akart visszatérni az életbe. Megint mágikus módon gyógyult meg. Tegnap este óta viszont totál döglött...már nem hajlandó öngyógyításra.
A tápkábelen lévő 'doboz' meleg...tehát gondolom addig eljut a nedű....csak az utána következő kábelrészen lehet a gond.Vagy totál kipusztult? Kihúztam, visszadugtam...próbálkoztam ilyen voodoo dolgokkal...de semmi. Lemezkezelőben sem látni. Érintkezési hiba remélem....
Csak szétszedéssel lehet próbálkozni? Hogy keressek hozzá kábelt?
-
válasz
King Unique #54666 üzenetére
Közben rájöttem a turpisságra. Eredetileg egy 500GB-s merevlemez mellett volt, és lehetséges, hogy az előző tulaj összefűzte raid-be, vagy valami hasonlóba. Az 500-as már rég nem volt a gépben, de fura mód a kapacitást megtartotta. Most már sikerült helyreállítai a kapacitását.
-
King Unique
titán
válasz
Nyugis #54665 üzenetére
Itt szintén nem lettek megadva alapvető információk, nem ismert hogy pontosan milyen külső HDD-ről van szó, 2,5"-os vagy 3,5"-os méretformátumú-e, stb.
Ahol 2,5"-os külső merevlemez esetén ilyenkor lényeges, hogy legyen a tévén megfelelő tápellátást biztosító "USB (HDD 5V 1A)" / "USB IN (1A)" / "USB IN (1.2A)" jelölésű USB-port és ahhoz legyen csatlakoztatva az eszköz, máskülönben nem meglepő, ha az elégtelen tápellátás miatt felpörgési és egyéb problémák vannak."Amikor a Tv-t kikapcsolom a HDD- elkezd bizonyos időközönként " füttyögni" /csippantani."
Ha 2,5"-os külső merevlemezről van szó, akkor ott a tévé kikapcsolásakor hirtelen megszakad az USB-porton keresztül az eszköz tápellátása, amiatt "nyekken" egyet a külső házban lévő HDD. Viszont az csak értelemszerűen addig a pillanatig érvényes és nem folyamatosan, nem az USB-kábel kihúzásával szűnik meg X idő múlva, hanem a tévé kikapcsolásakor kb. azonnal.
+ Adott a lehetőség az eszköz fizikai eltávolítása előtt Windowshoz hasomlóan a tévénél is használni a hardver biztonságos eltávolítása funkciót (példa).Ha van kéznél PC, akkor ott Windowson pl. a HDS programmal meg lehetne nézni a külső merevlemez állapotát.
-
King Unique
titán
válasz
Casoli #54664 üzenetére
Ilyenkor nem ártana leírni, hogy pontosan mit jelent a "2TB méretű WD merevlemezem", azaz milyen HDD és SATA-n / USB-n van-e csatlakoztatva, stb.
Valamint mellékelni egy screenshotot a Windows - ha egyáltalán arról van szó és nem egyéb OS-ről - lemezkezelőjéről, hogy mi is megnézhessük pontosan mi a helyzet. -
Nyugis
senior tag
Sziasztok!
Vettem a gyerekeknek a mesék tárolására egy külső HDD-t, ami a Tv-hez van csatlakoztatva USB-n keresztül.
Amikor a Tv-t kikapcsolom a HDD- elkezd bizonyos időközönként " füttyögni" /csippantani.
Volt egy régebbi / kisebb HHD-nk de annál csend volt.
ez a rendszeres füttyögés addig tart amig:
1, kihúzom a HDD-t a tV-ből
vagy:
2, bekapcsolom a Tv-t..ESETLEG tudna valaki segíteni, hogy ezt valami úton módon ki lehetne kapcsolni?
Tisztelettel: nyugis.
-
A következő problémám lenne, érdekes egy helyzet. Van egy 2TB méretű WD merevlemezem. Ennek kb 1.9TB lenne a hasznos mérete, viszont a lemezkezelőben 2.3TB. Ez mi a fenétől lehet? Parancssorsból már töröltem, újra inicializáltam, megpartícionáltam, a helyzet ugyanaz. Majd még nyomok egy felülettesztet. Ilyet még nem láttam
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54659 üzenetére
A külső ház volt a hibás, kaptam másikat.
Köszi
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54661 üzenetére
Ez nem jött be, van két Y kábel is, az egy 2,5-es lemezhez, a másik pedig külső dvd íróhoz, de nem működik vele. Az energia megvan, de adatkapcsolat nincs.
-
King Unique
titán
válasz
stellaz #54660 üzenetére
A "dupla A végű" Y-kábel lesz, de olyat 2,5"-os, USB-s tápellátású külső merevlemezekhez szoktak mellékelni, azoknál van értelme, nem az eleve külső tápadapteres 3,5"-os külső merevlemezeknél. Na meg Y-kábel esetén is egyik Type-A csatlakozó az adat + táp, a másik viszont csak a kiegészítő tápvonal, amely utóbbi használata opcionális.
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54659 üzenetére
köszi, megpróbálom majd egy másik kábellel, de ez pont olyan dupla A végű, ami szerintem nincs itthon másik.
-
King Unique
titán
válasz
stellaz #54657 üzenetére
SSD-knél a 72%-os kondíció még oké lehet, ellenben HDD-knél a 98%-os nyilván nem teljesen, ahogy a teljesítménynél sem a 98%, utóbbinál az utalhat pl. adatkapcsolati problémára - eleve írja a HDS az áttekintés fülön a szöveges értékelésnél, hogy mi a gond (példa) - , vagyis jelen esetben az USB-s adatkapcsolat hibájára, aminél hibaforrás lehet pl. az USB-kábel, nem véletlenül lett említve a másik USB-kábellel történő kipróbálás is.
Lehet egyszerűbb lett volna / lenne betenni HDS screenshotokat és akkor világosan látszana, hogy pontosan mi a helyzet.
-
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54656 üzenetére
Na most még egyszer lefutattam a HDS-t. Az az érdekes helyzet jött ki, hogy a tavaly vásárolt ssd-m 72%-os, a laptop eredeti 1 terrás vinyója 98%-os, míg ez a 2 terrás, amivel kűzdök 100%-os, de csak 98%-os a teljesítménye. Ráadásul csak 112 napos működés és 272 indítás-leállás van benne.
Amúgy ingyen kaptam őket, elvileg csak nagyobbra lettek cserélve a NAS hálózatban, valami 8 darab van a srácnak és csak adott belőle kettőt, hogy vigyem, aztán használjam.
-
King Unique
titán
válasz
stellaz #54655 üzenetére
Ezért is volt már kérdés előzőleg, hogy milyen a HDD-k állapota a HDS program szerint. Ha nem 100%-os a kondíció és gyenge / hibás szektorok vannak a merevlemezeken, a teszteknél már a rövid önteszt sem fut le, valamint a PC-be téve SATA-n is ez a helyzet, akkor nyilván nem meglepő, ha USB-n csatlakoztatva sem fut le rendesen és hibaüzenettel áll le a formázás. Meg ez esetben akkor lehet nem véletlenül vált meg azoktól a merevlemezektől az előző tulaj.
Igen, az a gyorsformázás DiskPart alatt, ami a
quick
paraméterből látszik, ha az nem lenne a parancs végén, akkor lassú formázás történne. A "label=myData
" pedig csak az opcionálisan megadható kötetcímke, ami akár el is hagyható, vagy nyilván megadható a "myData
" helyett más is, mint pl. "label=stellaz_HDD
" -
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54654 üzenetére
Tegnap már lefutott egy reggelig tartó formázás, de hiba lett a vége. A gyorsformázás meg azonnal hibát dobott mind a két vinyónál (kód szerint írófej probléma). Ennek ellenére az egyiket felismeri a win, olyan mintha rendben lenne a formázás is, csak másolni nem lehet rá fájlokat, mert hibát dob.
Használtan kaptam a két hdd-t, de elvileg működőképes állapotban.Egyébként most ez a parancs fut: format fs=ntfs label=myData quick
Ez elvileg gyorsformázás, nem?
-
King Unique
titán
válasz
stellaz #54653 üzenetére
Ha Windowson a lemezkezelőben / fájlkezelőben / parancssorban történő formázásnál kiveszed a gyorsformázás elől a pipát / lehagyod a
quick
kapcsolót és lassú (teljes) formázást futtatsz helyette, akkor annyira nem meglepő, ha pláne X TB-os HDD-knél akár órákig is eltarthat a művelet és lassan halad a folyamatjelző. Ha gyorsformázásnál nem történik meg kb. azonnal / pár másodperc alatt a formázás, akkor van miről beszélni. -
stellaz
veterán
válasz
King Unique #54652 üzenetére
Köszi, elkezdtem csinálni a parancssoros megoldást (a winesen már túl vagyok), most 20 perc alatt még mindig 0%-on áll a formázás, pedig pörög a vinyó.
Nah mindegy, ha reggelig nem lesz vele valami inkább beszerzek egy gyárilag egybe szerelt külső hdd-t, én már nem akarok azzal vacakolni, hogy szétszedem a másik gépet, berakom, ha ott jó ezt a házat visszaviszem, stb, stb
-
King Unique
titán
válasz
stellaz #54650 üzenetére
Ha a máshol leírtak alapján 3,5"-os nBase EH35ND3 külső házról és HDD-kről van szó, akkor nem az USB 2.0 port gyatra tápellátása lehet a gond, mivel az USB-s tápellátású 2,5"-os külső házaknál okozna problémát.
"HDD sentinel programot letöltöttem, de az nem látja."
vs.
"Felismeri HDD Sentinel"Az érdekes, mert ha a Windows felismerte az eszközt és megjelenik az eszközkezelőben és a lemezkezelőben, akkor a HDS programnak is fel kellene, meg az említett külső ház tudtommal támogatja a S.M.A.R.T.-ot.
Ha az utólag leírtak alapján mégis felismeri, akkor oké."Használt hdd-k, de elvileg nincsen bajuk."
Mármint ha pl. a HDS program szerint 100%-os a kondíciójuk és nincsenek rajtuk gyenge / hibás szektorok, ellenkező esetben viszont nyilván van bajuk.
Ha nincsen a HDD-ken semmilyen fontos adat, akkor célszerű lenne a külső házban törölni, majd újrainicializálni, újraparticionálni és újraformázni parancssorban vagy grafikus felületen, lásd az alábbi útmutatókat.
• How to use DiskPart to clean and format drive not working on Windows 10
• How to format a new hard drive on Windows 10Ha nem megy az előbbi, akkor igen, előfordulhat hogy az USB-kábel / USB-port / külső ház / HDD-k hibája miatt, ahol a másik kábellel, másik porton, másik külső házzal, másik HDD-vel történő kipróbálással lehetne szűkíteni a kört.
-
stellaz
veterán
Sziasztok!
Van egy seagete merevlemezem (kaptam), amit beszereltem egy külső egységbe és USB-n keresztül szeretném formézni. Windows 10 alatt, USB2-esen jó sokáig kerreget, majd kiírta, hogy nem lehet megformézni a lemezt, az asztali gépen, USB3,2 és win11 ugyanezt csinálta, csak hamarabb kiírta, hogy nem lehet formázni.
Ezzel tudok kezdeni valamit?
HDD sentinel programot letöltöttem, de az nem látja.
Az eddigi szüttyögésnek annyi eredménye azért van, hogy a win legalább már felismeri egyből, de kéri, hogy használat előtt legyen megformázva.
-
King Unique
titán
Ha gyárilag készre szerelt külső HDD, akkor az 2 TB feletti tárolókapacitásnál normál esetben gyárilag GPT és ott nem lehet gond az MBR miatt, kivétel ha 4Kn (4Ke) alapon MBR, de az utóbbi esetben is csak akkor, ha a HDD-t kiszerelik az eredeti külső házból és másik külső házba vagy a PC-be teszik. Vagyis itt vélhetően maga a felhasználó állíthatott be utólag MBR-t és emiatt lett gond.
Szívesen!
-
Nigér
őstag
válasz
King Unique #54647 üzenetére
Üdv!
Gyárilag készre szerelt Toshiba hdd.
Köszönöm a részletes választ, a hsz-ed alapján fél perc volt megcsinálni.
Ezer köszönet!!! -
King Unique
titán
"Toshiba 4TB-os külső vinyó"
Nem derült ki a leírtakból, hogy pontosan milyen külső HDD, gyárilag készre szerelt Toshiba, vagy Toshiba belső HDD utólag egy USB-s külső házba téve, utóbbi esetben a külső ház kezel-e megfelelően 2+ TB-os HDD-ket, eredetileg az USB-s külső házban lett-e inicializálva a HDD vagy a PC-be téve SATA-n, stb.
A mellékelt screenshot alapján ránézésre csak a szokásos felhasználói hiba (user error), GPT helyett MBR séma szerint lett inicializálva a 4 TB-os HDD, azért nem particionálható a 2 TB feletti lemezterület.
A megoldás ilyenkor a lemezkezelőben meglévő 2 TB-os kötet törlése - ha nincsen rajta semmilyen fontos adat - , majd az MBR-lemez GPT-re konvertálása, utána már particionálható lesz a teljes lemezterület, lásd az alábbi útmutatót.How to Convert MBR Disk to GPT Disk in Windows 10
Ha fontos adatok vannak a 2 TB-os partíción, akkor viszont 3rd party particionáló programmal lehet adatvesztés nélkül GPT-re konvertálni (példa).
Ha eredetileg a PC-be téve SATA-n lett inicializálva és particionálva a HDD, majd utólag az USB-s külső házba téve, akkor amiatt is lehet ilyen probléma, illetve ha nem stimmel a kettő között a logikai-fizikai szektorméret (pl. 512e vs. 4Kn). Ahol ilyenkor a megoldás visszahelyezni a HDD-t a PC-be, ott lementeni az adatokat, majd utána tenni a külső házba és ott újrainicializálni, újraparticionálni és újraformázni.
-
Nigér
őstag
Sziasztok!
Van egy problémám amit nem tudok megoldani.
Adott egy Toshiba 4TB-os külső vinyó, amiből csak a felét látja a gépem.
A másik fele a lemezkezelő szerint "nem lefoglalt" státuszú.
Hogy bírnám ezt a két partíciót egyesíteni, hogy mind a 4TB-ot tudjam használni?
Adatvesztés nem számít, csak működjön.
Köszi a segítséget előre is!
-
sum-blink
aktív tag
válasz
King Unique #54644 üzenetére
Oké, köszönöm a válaszokat.
-
King Unique
titán
válasz
sum-blink #54638 üzenetére
Látja a Windows, máskülönben meg sem jelenne a fájlkezelőben és lemezkezelőben, csak RAW lett a külső HDD-n lévő kötet, az a gond.
De ha adatmentés a cél, akkor itt hagyjuk is a témát, irány a másik topik. -
törölt tag
válasz
King Unique #54636 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Akkor nyugdíjazom a HDD-t.
-
King Unique
titán
válasz
#93970176 #54635 üzenetére
1. Lehet USB-n csatlakozási (érintkezési) probléma, valamint 2,5"-os külső merevlemez lévén tápellátási is, ha nem USB 3.X porthoz van csatlakoztatva vagy túl hosszú az USB-kábel.
2. Szintén lehet az USB-s csatlakozás illetve az eszköz felőli USB-aljzat / USB-kábel hibája miatt, de akár eszközhiba (külső merevlemez, benne lévő HDD hibája) miatt is. + Ha instabil az USB-s tápellátás, az is gondot okozhat.
3. Optimális állapot, az előbbi zavaró tényezők nélkül.Azért nem teljesen hibátlan az eszköz, a külső házban lévő HDD, mivel a S.M.A.R.T. attribútumok értéke alapján vannak adatkapcsolati hibák (C7), olvasási (01) és írási (C8) hibák, olvasófej újrakalibrálási próbálkozások (0B), valamint a mechanikai behatások (BF) értéke sem 0-n áll.
A Samsung S2 Portable egyébként elég muzeális külső merevlemez, a fórum ezen és ezen cikkjei is már 10+ évesek erről a sorozatról. Bár olyan sokat nem volt használva a S.M.A.R.T. alapján, a bekapcsolva töltött idő (09) értéke nem túl sok, de akkor is muzeális példány, ami idővel elhasználódik, elöregedik. Ráadásul a benne lévő HM501IX (SpinPoint M7E) HDD az adatbázis alapján ehhez hasonlóan integrált USB-s modell, vagyis emiatt kiszerelni és másik külső házba / PC-be tenni sem igazán opció. Ahol ha a PCB-re forrasztott integrált USB-aljzat lesz kontakthibás vagy leválik a PCB-ről (példa), akkor az megint szívás, mert nem nagyon cserélhető, javítható. Bár ha lötyög / levált, akkor esetleg meg lehet próbálni visszaforrasztani, aztán vagy / vagy.
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy nagyon idős Samsung S2 Portable 500GB-os külső HDD-m, ami furcsán viselkedik.
Jelenleg csak filmek, és sorozatok vannak rajta, ezeket a TV hibátlanul olvassa róla.A probléma a következő:
1. Nem érzékeli a rendszer, csak pittyegő hangot ad ki.
2. Érzékeli a rendszer, de a másolás borzalmasan lassú (700 KB/s), és egy idő után le is csatlakozik.
3. Érzékeli a rendszer, és rendes sebességgel másol. (Ilyen ritkán fordul elő.)Tudja valaki miért csinálhatja ezt?
Már több USB slotban (előlapi, alaplapi), illetve több kábellel is kipróbáltam, de semmi sem segített. A Windows diagnosztika szerint hibátlan az eszköz. Hard Disk Sentinel: Performance 100%, Health 100%.
-
King Unique
titán
• A "nincs jogosultságom ehhez" alapján ha (?) NTFS fájlrendszerű a külső HDD, akkor a laptopon futó Windowson - vélhetően arról lehet szó, bár ez sem derült ki a leírtakból - értelemszerűen az NTFS hozzáférési engedélyeket kellene megfelelően beállítani grafikus felületen vagy parancssorban a külső HDD-nél az adott felhasználói csoportra vonatkozóan.
• A "lejátszó ír ki valami hibát" nem derült ki, hogy pontosan mit jelent, azaz milyen lejátszóprogram és milyen formátumú filmek, pontosan mi a hibaüzenet - amiről lehetett volna pl. screenshotot betenni, ha már leírni nem sikerült - , stb.
• A külső HDD pontos típusa sem ismert, meg ha USB-s akkor a fizikai csatlakozás (kábel) és tápellátás (port, tápegység) rendben van-e, valamint milyen a benne lévő HDD állapota Windowson pl. a HDS program szerint, + a fájlrendszer ellenőrzése talált-e hibát, stb.
• Az újabb Windows-verzióknál bizonyos esetekben a bekapcsolt Fast Startup melletti leállítás és meghajtócsere is okozhat problémát (példa), bár akkor a laptophoz csatlakoztatva az asztali PC-n rámásolt fájlok (filmek) nem látszanának a külső HDD-n.
-
blesk
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan problémába ütköztem, hogy a gépen töltöttem le filmeket külső hddre és a laptopon akartam megnézni ezeket a filmeket, de elsőnek az volt a hiba, hogy azt írta ki a laptop amikor rádugtam a hddt, hogy nincs jogosultságom ehhez.
valahogy eltünt ez a probléma most viszont egy filmet se enged lejátszani a lejátszó ír ki valami hibát…
a gépen tökéletesen lebírom játszani a filmeket. -
Visormail
addikt
Sziasztok!
Találkozott valaki olyannal, hogy HDD-től újraindulna a gép? Mert random csinálja és minden más alkatrészt lecseréltem, már csak ez maradt.
-
Gabesz87
veterán
Nem sok jóval kecsegtet ez a HDD sajna
Részletes önteszt nem futott le, megállt. Nekiálltam az olvasási tesztnek, az is megállt 88% körül, adathiba üzit láttam, meg rossz szektorokat a végefelé. Most elindítottam a lemez felületének újrainicializálását, lesz ami lesz. Ha ez sem megy végig, akkor gondolom mehet a kukába a vinyó
-
Gabesz87
veterán
válasz
King Unique #54627 üzenetére
Értem, köszönöm. Tegnap este elindítottam HDS-ben a részletes ön-tesztet. Nos, 9 óra 12 perce megy, hajnalban valamikor ránéztem, azóta azt írja, hogy kb. 1 perc van hátra, de sehová sem mozdul
GOndolom ez már nem fog végigmenni. Próbálkozom köv. lépésként a Felület olvasás teszttel.
-
King Unique
titán
válasz
Gabesz87 #54626 üzenetére
• WD Data Lifeguard Diagnostic for Windows vagy Western Digital Dashboard
• How to Do Western Digital Hard Drive Test? Here Are the Tools
• HDS—►
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?Adott a lehetőség Windowson tesztelni a gyártó szoftverével vagy a HDS programmal, ami után jó esetben akár stabilizálódhat is a HDD állapota, eltűnhetnek a gyenge szektorok. + Ha a gyártó szoftvere hibát jelez és még garanciális a HDD, akkor adott a garanciális csere lehetősége is.
Vagy lehet mellőzni az előbbit, aztán vagy / vagy. -
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Van egy 2TB WD Red HDD-m, amit NAS-ban használok (pontosabban egy épített gép, OMV fut rajta...az a fura, hogy pár hete vettem csak használatba NAS-ként a gépet, és ezen a HDD-n semmit nem tároltam még (előtte a PC-mben volt, gond nélkül ment), formázva volt ext4-re. Na most pár napja OMV-ben azt látom, hogy szektorhibás. Kivettem, a gépemen megnéztem HDSentinellel, 100/99%-os, azt az üzit látom, hogy
"A lemez felületén található 2 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek)."
"Nincs szükség beavatkozásra."
SMART fülön meg ezt látom (beteszem, mivel nekem semmit nem mond):
Most akkor van vele valami teendőm, vagy használható továbbra is a vinyó? -
King Unique
titán
válasz
szpali #54624 üzenetére
Ezt miért nem a "Milyen belső merevlemezt vegyek?" topikban kérdezed?
Már ott is fel lett téve, oké, oda való. Itt meg akkor vélhetően csak tévedésből, véletlenül lett... -
szpali
addikt
Sziasztok!
Meghibásodott egy WD40EFRX lemezem a 4-ből a DS920-ban.
WD40EFZX-et tehetek a helyére? -
válasz
Doky586 #54621 üzenetére
Beléptem a NAS termináljába és ott lekérdeztem a smart adatokat. Nem látok semmi furcsát:
ID# ATTRIBUTE_NAME FLAG VALUE WORST THRESH TYPE UPDATED WHEN_ FAILED RAW_VALUE
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 214 206 021 Pre-fail Always - 2291
4 Start_Stop_Count 0x0032 095 095 000 Old_age Always - 5653
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 200 200 000 Old_age Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 082 082 000 Old_age Always - 13418
10 Spin_Retry_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
11 Calibration_Retry_Count 0x0032 100 253 000 Old_age Always - 0
12 Power_Cycle_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 23
192 Power-Off_Retract_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 3
193 Load_Cycle_Count 0x0032 198 198 000 Old_age Always - 8377
194 Temperature_Celsius 0x0022 111 106 000 Old_age Always - 36
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
199 UDMA_CRC_Error_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 0 -
King Unique
titán
válasz
Márton #54618 üzenetére
• Az nyilván nem kifejezetten ennek a topiknak a témája, hogy a Windows 10 pontosan mit csinál - pl. automatikusan karbantartás, vírusellenőrzés Idle módban - a HDD-vel, hanem értelemszerűen a Windows 10 topiknak.
• Ugyanúgy a firmware-ben lévő beállítás "diktál" elsődlegesen minden OS-nél, Windows 7-nél és Windows 10-nél egyaránt, max. esetedben az utóbbinál valószínűleg történik olvasási / írási művelet a meghajtónál a megadott időtartamon belül és azért nem vált készenléti módba.
• Az említett 3rd party programok csak egy opció és nem feltétlen kötelező a használatuk, lásd alternatív megoldásként film / zene lejátszása a külső merevlemezről, torrent futtatása, stb.
• A sok indulás-leállás elvileg valóban élettartam-rövidítő tényező lehet, de inkább akkor ha extrém sok, vagy még akkor sem feltétlen, lásd 2,5"-os merevlemezeknél a 18 ezres és akár 62 ezres példákat.
Szívesen!
-
Márton
nagyúr
válasz
King Unique #54617 üzenetére
Igen, tudom hogy mi ez, mi a lényege, kérdésem arra irányult, hogy a win10 mit csinál, amitől nem alszik el a vinyó? Rájöttek, hogy ezzel csak rövidül az élettartam és bosszantó a felhasználóknak is? 30-40 perces tétlenség után már leállhatna, azt elviselném. De így, hogy pár percenként..
Tehát egy megerősítés kéne, hogy igen, a win7 nem tudja ezt, ott a firmware diktál, a win10-nek pedig már van ilyen feature-je, ami a firmware-ben beállított fix időnél gyakrabban ránéz a vinyóra, így az sosem áll le. Az energiagazdálkodási beállításoknál - ahogy írtam - természetesen ki van kapcsolva az alvás. Akkor itt csak 3rd party app segít sajna. Hát, jó lett volna anélkül megúszni, de köszi!
-
King Unique
titán
válasz
Márton #54616 üzenetére
• Ez a készenléti (alvó) mód, aminek pont az a lényege, hogy csak átmenetileg áll le a külső HDD, ellenben amint az operációs rendszer vagy egy program hozzáférést intéz, újra felpörög és használtra kész lesz.
• Van, a Windows 7 energiagazdálkodási beállításainál is tiltható a külső HDD leállítása, de az a beállítás a külső HDD firmware-ben lévő értékét nem feltétlen bírálja felül. Azaz ha firmware-ben pl. 10 perc utáni készenléti mód van beállítva, akkor 10 perc után készenléti módba válthat az eszköz akkor is, ha itt tiltva van a kikapcsolás.
• Akkor vált készenléti módba a külső HDD, ha a megadott időtartam (pl. 10 perc) alatt teljesen inaktív állapotban van és nincsen rajta semmilyen olvasási és írási művelet. Vagyis ebből következik, hogy ha a firmware-ben lévő / energiagazdálkodásnál beállított értéknél gyakrabban vagy folyamatosan olvasási / írási művelet (pl. torrent, zene vagy film lejátszása) van, akkor nyilván nem vált készenléti módba. + 3rd party programok is vannak ilyen célra, mint pl. a NoSleepHD és hasonló programok.
-
Márton
nagyúr
Egy külső 2.5 usb rack-ben lévő vinyó win7 alatt pár perc tétlenség után leáll. Rém bosszantó, mert persze mindig akkor kéne, mikor leáll.. Win10-et bootolva nem áll le. Van win7-ben is valami beépített okosság erre? Az energiagazdálkodásnál már nézelődtem, ott nincs engedélyezve a "merevlemez kikapcsolása". Úgy tudtam ez a hdd firmware-től függ, de akkor a w10 mégis mit csinál? Percenként olvas róla pár byte-ot?
-
King Unique
titán
válasz
Hysterycs #54614 üzenetére
Akkor nem jól kerestél rá, mert a fórum keresője bizony kilistázza, ahol pl. ennél is írják, hogy az általános (nem vásárlás) SSD-s kérdések a Flash SSD topikba valók. Ellenben a jelen topik HDD problémákkal foglalkozik, itt az SSD téma értelemszerűen off...
Az adatlap szerint 70 °C az üzemi hőmérséklet felső hatása, vagyis az ~ 50 °C még nyilván elfogadható és nem annyira vészes.
-
Hysterycs
tag
Sziasztok,
Sajnos nem találtam SSD probléma topikot, így ide írok. Van a gépemben egy Kingston A1000 480 GB-os M.2 SSD és rajta egy Be Quiet MC1 Pro hűtőborda. Egészen ma délutánig az üresjárati hőmérséklet 40 fok alatt volt mindig, most pedig stabilan 50 fok felett van és fogalmam sincs mi okozza. A gép többi részének hőmérséklete rendben van, terhelés pedig tényleg nincsen HD Sentinel és Windows feladatkezelő szerint sem. Esetleg tudnátok segíteni, hogy mi válthatta ezt ki?
Köszönöm!
-
tomp
félisten
válasz
enginev3.0 #54612 üzenetére
Ne írjál rá semmit és előzd meg, hogy leálljon. Reméljük kibírja holnapig.
-
tomp
félisten
válasz
enginev3.0 #54610 üzenetére
Elég hamar megadta magát...
Én azt javaslom, hogy NE állítsd le a HDD-t mert ki tudja elindul e újra.
Az, hogy mindent elérsz róla azt jelenti, hogy vagy sikerült a hibás szektorból mindent kiolvasnia(mázli) vagy azokon a területeken eleve nincs adat. -
enginev3.0
félisten
-
tomp
félisten
válasz
enginev3.0 #54608 üzenetére
Mármint kábelcsere után is lesznek újabb gyenge szektorok?
Illetve konkrétan hibás szektorok is vannak? Ha fokozatosan növekednek akkor minél hamarabb ments le róla mindent.
Nálam egy külső Samsung HDD-n csak gyenge szektorok jelentek meg de tömegesen. Pár óra alatt 200feletti darabszám lett aztán megmakkant. Szerintem a fej vagy annak az erősítője döglött meg mert utána ha áram alá helyeztem akkor próbált pozicionálni aztán feladta és leállt.
Lehet nálad is fejhez köthető hiba van. -
tomp
félisten
válasz
enginev3.0 #54606 üzenetére
Gyenge szektorokat okozhat nem megfelelő tápellátás. Nekem volt ilyen tavaly. Ki volt mozdulva a táp kábel vége így jöttek a gyenge szektorok. Lementettem mindent a HDD-ről majd HDS segítségével csináltam egy felület írást. Ez után újra 100%-os lett a HDD és ment vissza minden. Azóta is hibátlan.
-
enginev3.0
félisten
Hibás és gyenge szektorok mennyire lehetnek tápkábel hiba miatt?
Annyi az érdekes, hogy bármilyen "gyenge" szektort talál, azt megtudja javítani, de a javítás teszt sosem fejeződik be, mert mindig lesznek újak és újak, viszont minden adatot elérek rajta, qbitorrent sem panaszkodik stb...
-
Doky586
félisten
válasz
enginev3.0 #54603 üzenetére
Még akkor is jelenhetnek meg új hibás szektorok ha gépbe sincs rakva, csak kiesik a kezedből a lépcsőházban és mire utoléred két szinttel lejjebb már tele lesz velük..
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
enginev3.0 #54603 üzenetére
Szia!
Röviden: Igen!
-
enginev3.0
félisten
Hddn akkor is jelenhetnek meg új hibás szektorok ha csak olvasás történik róla?
-
King Unique
titán
válasz
Lesnar #54601 üzenetére
• Itt jó lenne először leírni és / vagy linkelni a termék weboldalát, hogy pontosan milyen HDD-ről és milyen adapterről van szó.
• A SATA fizikai csatlakozó szabványos a HDD-knél, vagyis nem világos, hogy ez a "nem passzol" pontosan hogyan értendő. Ha SATA helyett IDE csatolófelületű a HDD, akkor lenne reális.
• Egy másik topikban egy ehhez kapcsolódó kérdésre már le lett írva, hogy technikailag lehet, csak épp működni nem fog a 3,5"-os HDD 2,5"-os HDD-hez való adapterrel külső tápellátás híján, mivel a 3,5"-oshoz értelemszerűen olyan adapter kell, amihez mellékelnek 12 V-os külső tápegységet is (példa). -
Lesnar
csendes újonc
Sziasztok. A napokban vettem egy Ugreen usb Sata adaptert, de a winchesterem csatlakozójához kiderült hogy nem passzol, nagyobb a winyó mérete mint az adapter csatlakozója. Kezdőként szeretném megkérdezni hogy tudnátok segíteni illetve tanácsot adni a témában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel találgatós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Svájcban bukkant fel egy Berlinbe készülő HMD
- Renault, Dacia topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- ÚJ/Keveset futott/Használt HDD-k Szuper áron!
- Samsung 9100 Pro 1TB M.2 PCIe5.0 14,7gb/s - ÚJ, 5év gari
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Apple iPhone 14 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor X8 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest