- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegos
senior tag
Üdv!
Lehet nagyon buta lesz a kérdés, számít az valamit a vinyóknál, hogy ha esetleg fejtetövel van berakva a heylére és nem a szokásos formában? Úgyértem aljával felfelé fordítva, vagy éppen élére állitva. -
Ryaren
tag
őőőőőő
Sztornó az egész! Már emlékszem a sztorira! Régen ez egy 120 GB-s wincsi volt, de bedöglött vettem egy másikat amit most is használok! Aztán megpróbáltam újraéleszteni ezt a 120GB-s wincsit, annyira sikerült, hogy 40G--t tudtam belőle használni.. Ennek már pár éve! Nemrég feltettem a kubuntu linuxot aminek hatására a wincsimet nem ismerte fel a windows. (meg a linux se)... Most, hogy a Windowsos lemezkezelőben újraformáztam a wincsit tudom használni az egész 120 GB-t! Nem egy csúcssebességen, de legalább működik az egész!
ÉLJEN A LINUX!!!
[Szerkesztve] -
Ryaren
tag
Sziasztok!
Nálam az a furcsa helyzet áll fenn, hogy a rendszer többet lát, mint amekkore a wincsi! 40GB-s wincsi helyett 120GB-snek látja! Amúgy ez egy Maxtor 6Y120P0 ez is érdekes, mivel a ''120'' ugyebár azt jelenti, hogy 120GB-s a wincsi, pedig csak 40GB-s. Én arra gyanakszom, hogy valami (BIOS vagy Win) már nem tudta értelmezni a 6Y040P0 típust ezért felül írta.. De lehet, hogy baromság...
Adatok nincsenek rajta, így az adatvesztés nem lényeg! Kérlek segítsetek, hogy rendesen tudjam használni! Köszönöm!
p.s. Ideiglenese Partition Magicel átméreteztem 40GB-re!
[Szerkesztve] -
Viktorkid
csendes tag
Van egy 160 GB-os Samsung SP1654N meghajtóm és a
rendszer csak 40 GB-ot lát. Hogyan tudom megoldani, hogy többet
lásson? -
old gray
addikt
Hello!
Vettem egy 250GB-os WD2500JB PATA vinyót. XP gépbe be, helyreállító konzol, diskpart indít. Csak ~130GB-ot lát belőle, hiába hozok létre primary majd extended partíciókat.
Floppy meghajtóm nincs, másik vinyóm sincs. Vista tuti felismerné de az sincs (és nem is kell egyelőre).
Milyen megoldást tundátok javasolni, hogy az egészet lássa?
BIOS a legújabb van (MSI K8T Neo2-F v2.0, 2006,10.xx dátummal). Vagy ez nem lehet probléma? -
Buldozer99
senior tag
Amúgy megoldodott ám a probléma a vinyoval!
Alaplap volt a hibás -
-
izmosjoe
tag
és amit elfelejtettem , teljessen új a masina... .
-
izmosjoe
tag
Üdv mindenkinek!!
Nemtudom jó helyre írom e a problémámat, de ha nem akkor előre is elnézést mindenkitől....
A probléma a köv.: Teljessen újratelepített masina.... minden driver felrakva... de bármilyen progit felteszek az nem indul, sőt már némelyiknél a telepítés is egszakad a fájl ''corrupted'' hibával......, és ha sikerül fölrakni vmit akkor is indításnál mindig vmi hibaüzi...., mi lehet a gond?? winyó vagy memoria??
Kérlek segítsetek!!
[Szerkesztve] -
Peti20
tag
válasz
liksoft #2083 üzenetére
Azért gondoltam a BIOS frissítésre, mert az alaplap cd-jén, nem volt SATA-ra utaló dolog, csak a mellé adott floppy-n, meg a másik dolog, hogy a BIOS-ban csak IDE- lehetőségek voltak..Tehát nem volt semmi sata, még amikor a Windows telepítésnél beadtam neki a floppy-t utána fagyott meg a formázás és egy reset után benéztem a biosba, de akkor sem volt semmi sata a biosban... Ez baj lehet, hogy a bios nem ismeri fel a vinyót??
köszi
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
válasz
piadex2 #2080 üzenetére
Lehet kompatibilitási probléma (külső ház elektronika és winyó között), vagy a külső ház tápegysége nem ad korrekt feszültséget, és lehet winyóhiba is. A winyó hibáját meg tudod nézni. Ehhez a külső házból be kell tenned a gépbe, és 1-2 napig tisztességesen megnyúzni. Ha ez alatt nem jelentkezik hiba, akkor a külső házban lehet gond. Vagy a firewire gépen belüli elektronikájában, vagy annak driver-ében.
-
liksoft
nagyúr
Ha a formázás megáll, akkor a rendszerben van valamilyen hiba. Elsősorban winyóra gondolok, de lehet más is. Pláne, ha mindig máshol ''akad ki''.
A winyót jó lenne másik számítógépben letesztelni. Ha ott hibátlan, akkor a gépedben keresni a bizonytalanság okát. Ha viszont ott is gondok vannak, akkor a winyó a hibás, és nem érdemes tovább próbálkozni vele. Ugyanis akkor már nem lesz stabil a későbbiekben.
A BIOS frissítést én nem tenném meg a hiba detektálásáig. Szerintem felesleges. -
szandisas
őstag
a múltkor írtam, hogy egy 80 as Samsung winyó Spin up time-ja 27000... szereztem egy másik winyót, először hibátlan volt, csak meleg( 50'c), majd az is csinálta a durva felpörgési időket
Mellesleg néha nem pörgött fel a CD író, így tuti, hogy a táp nem ad neki elég feszt
ettől féltem
-
piadex2
senior tag
Hello!
Tegnap vettem egy külső mobil rack-et.
Vettem bele egy 250GB-o9s Samsung merevlemzt is.
Összerakom őket, rákötöm a gépre. MInden jó.
Kijelölök egy könyvtárat, tele jpg képekkel: másolás.
A képek 90%-a rendesen átmegy. Maradék 10% ''Nem sikerült a rajzolás.'' hibaüzenetet adja, ha ráklikkelek.
Ha internet explorerben nyitom meg a file-t, akkor többnyire hibásan lehet a képet látni.
Segítség! Mi lehet a probléma? (A külső merevlemez ieee 1394 (firewire)-en keresztül kapcsolódik.)
p. -
Peti20
tag
válasz
liksoft #2058 üzenetére
Szia!!
Kicsit változott a probléma. A vinyót a bios nem ismeri fel, a vinyók, közt nincsen semmilyen sata, csak 4 ide..Amikor a press (tab), or ( del) után bejön egy képernyő akkor rátalál a vinyóra... Ezután bejön a telepítő, ami persze nem talál megfelelő meghajtót, és ezután beadtam neki a floppy-t, amit az alaplap mellé adtak.. A floppyn az XP-hez, van két fájl, amit driverként tudunk adni, az egyik egy VIA raid, a másik valami ATAPi dolog..az elsőt adtam be neki, de amikor mindkettőt beadtam akkor se volt jó.. Azt csinálja, hogy particionálás után, a formázás elakad 4 százaléknál... Ezután csak a reset segített, akkor meg 9 százaléknál akadt el... Tudnál segíteni?? -
R1C0-D007
csendes tag
Üdv!
Segítségeteket kérem
Van egy Western Digital winyón 160as mobil rackbe és egy darabig nem használtam kb 2 hónapig aztán most mikor beraktam kiírta hogy nincs megformázva pedig megvan (volt) és ha meg akarom formázni csak 21Gb marad a tárhely szal semmi a 149hez képest...
Meglehet még normálisan csinálni vagy ....? -
wilkyx
tag
válasz
liksoft #2072 üzenetére
Próbáltam úgy hoyg csak ez volt bekötve de ugyanaz a hibaüz. jött
ez a loader dolog bíztatóan hangzik meg is próbálom, az fdisket jó ha másik oprendszer alól futtatom rajta?(gondolom parancssorba kell beírni) Mondjuk az is egy érdekes dolog hogyha bent van a bootos wincd és úgy van beállítva hoyg az újról bootoljon, jön a hiba üz hogy insert bootdisk, és nem fogadja el a bootcdt annak ami... lehet hogy ő csak kislemezt értelmezi bootdiskként?
-
wilkyx
tag
válasz
liksoft #2070 üzenetére
ami érdekes hoyg nem... akkor is bevolt dugva mind3 vinyó amikor telepítettem, viszont lehet hoyg sata II bár a tetejére sima serial ata van írva... drivert nem adtam neki pluszba az elején (kellett volna??) viszont ha elbaxtam és kéne driver akkor miért tudok bebootolni róla akkor amikor ki kell választani a 3 közül és miért nem amikor csak simán megadom hoyg arról menjen? rejtély... még mindig de azért thx
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Lehet, hogy rossz helyen kutakodom. De a Seagate nem SATA 1-es és az új winyó meg SATA 2-es?
Ha a BIOS emiatt máshogyan kezeli a két winyót, a Win nem köteles ugyanazzal a driverrel kezelni mindkettőt. Az új winyóra egyedüli pozícióban tetted fel a Win-t és odaadtad a driver-t is az install elején? -
wilkyx
tag
Sziasztok 2048.hszre senkinek semmi ötlete?
-
Mr X
veterán
válasz
liksoft #2067 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ, értékelem a hozzáállásod.
Attól még, hogy elektronikával foglalkozom, nem érthetek mindenhez. Én részemről elmondtam azokat a lehetőségeket, amiket esélyesnek tartottam, leírva az otthon kivitelezhető esetleges megoldásokat is.
Jó dolog az adatmentés, de nem hinném, hogy bárki is elvinnés súlyos pénzekért egy céghez a HDD-jét, ha a ''fontos'' dolog rajta pár játék meg zene. Persze ezek fontossága is relatív.
Még egyszer köszönöm az építő hozzáálásod, biztos vagyok benne, hogy hasznos infókhoz jutottam. -
liksoft
nagyúr
A drive firmware-e tartalmazza a hirtelen leálláshoz tartozó műveleti sorrendet. A lemezek forgási energiája meg nagy, így innen még tápfeszültséget is tud előállítani. Sőt, még arra is van ideje, hogy a gyári területre leálláskor adminisztrációt visszaírjon. Csak utána megy parkoló pozícióba.
Az egyetlen ilyen típusú hiba az, ha hirtelen elmegy, visszajön, elmegy, visszajön, stb.... a tápellátás. Tervezési bug esetén ilyenkor előfordulhat leállási vagy indulási logikai sérülés, melynek következménye lehet, hogy a fejeket nem teszi parkoló pozícióba. De ez hálózati zavar (ritkábban), vagy tápellátási (kontakt) hiba esetén lép fel. Nem sűrű.
Az alaphelyzetben gyors kikapcsolás volt a kérdés, mely esetén egyszer megy el a tápfesz. Ilyenre pedig a fentiek alapján fel van készítve a rendszer.
Az a hiba ami újraindítja a gépet és winyóhoz köthető, az az adatátvitelnél az interface processor meghibásodása szokott lenni. Ilyenkor zagyva adatokat kap az alaplap. Ha úgy érzékeli, hogy boot rutin, akkor ráfut, majd a sérülés miatt újraindítja a rendszert.
Ennyire részletesen azért nem szoktam leírni a dolgokat, mert aki a Fórumra téved, b@szik visszaolvasni akár csak egy oldalnyit is. (Tisztelet a kivételnek.) Ha valakinek gondja van, akkor vigye szakemberhez. Ha ennyit nem ér meg Neki, akkor ki tudja várni míg a rövid kérdések és válaszok a megoldáshoz elvezetik. Sőt, lehet, hogy közben kiderül, nem is az a gond, mint az az elején látszódott.
Sajnos találkoztam olyannal is, amikor valaki a céges winyót kezdte otthon ''generálozni''. Hozzám már a menthetetlen állapotban jutott. Fizetett volna egy millát is! De a nincs nem hozható vissza. Kérdem én: Ha valakinek az adatok ennyire fontosak akkor, hogyan veszi a bátorságot, hogy a ''konyhaasztalon'' próbálja meg a mentést. Gyakorlat, szerszámok, alkatrész hiányában?
Elektronikában jártastól több ismeretet várnék el. -
Bári
tag
Helló!
Nos nem tudom, meg tudná-e mondani valaki mi volt a winchesterem gondja. Végül sikerült visszahozni az adatok jó 90%-át, viszont egész sectorok mentek tönkre. Az EasyRecovery állítja, hogy tetemes a kár, mert a meghajtó fizikailag sérült, noha azt már egyszer leformáztam. Mi lehet a baja?
[link]
A másik kérdésem: ha ez csak egyetlen partíciót érintett (a hiba), akkor használhatom a többit, ha az alapos vizsgálat semmilyen sérülést nem talált a maradék 4-en? Vagy nem érdemes, mert előbb-utóbb azon részek is bekrepálnak és tönkremennek?
A segítséget előre is köszönöm! -
Peti20
tag
Sziasztok!!
Van egy 200 gigás Samsung Sata vinyóm, a bios felismeri, de a windows telepítő nem látja. A windowsom igaz, hogy Home Edition, de van benne SP2.. Mit csináljak, hogy tudjam használni??
köszi -
Esther
tag
Sziasztok!
Tudom,h. nem jo helyre irok, de nem talaltam meg a +felelo topikot-igen tenyleg ennyore bena vagyok... asszem delutan elmegyek es szokittetek
Szeretnem tudni milyen gumiszalaggal es egyeb megoldasokkal lehet kenyelmesen rezgesmentesen, olcson rogziteni egy 3,5''-os HDD-t 5,25''-os helyre. Illetve ilyen kelleket merre lehet kapni?
A valaszt elore is koszonom, iletve ha atirányit valaki a +felelo topikba azt is !
Udv:
Eszti -
rolko
őstag
válasz
liksoft #2050 üzenetére
Még szerencse hogy őszig még van rá gari, ma viszem is be a boltba. Most reggel megpróbáltam megint, bettem a vinyát indítom a gépet és indítés után rgtönn elkezd kattogni, mostmár a Windows boot-ig se jut el, mert kiírja hogy lemezolvasási hiba történt.
Végülis nem olyan lényges adatok lettek oda, de kb 70GB film, játék, 20GB zene. Úgy kb 20gb ami fontots lenne. De ennek szerencsére nagyrésze megvan, mert múltkor a fontosakat áttettem ide tesóm gépére mert Vista telepítés lett volna -
liksoft
nagyúr
Akkor a winyó a hibás valóban. Viszont ha összevissza minden ''hülyeséget ad vissza, akkor az elektronika várhatóan hibás. Viszont egyedi az elektronikája, így a panelcsere nem segít. Sajnos a rossz hírem az, hogy keress meg olyan adatmentéses céget aki HW hibát is vállal. Csak ebben az esetben van esélyed biztonságosan visszakapni az adatokat. Neked is tudom ajánlani: [link]
Igazából HW hibás drive adatmentését csak olyan adatmentéses vállalkozások képesek biztonságosan vállalni akik rendelkeznek elektronikai, mechanikai gyakorlattal, tehát van tiszta terük, alkatrészbázisuk, elektronikai laboruk, firmware-t kezelő hardware-ük, és saját fejlesztésü programjaik is. -
wilkyx
tag
sziasztok egy olyan hmm.. problémám?? lenne hogy vettem egy 250es sata WD vinyót, felpakoltam rá a windózt és ha a biosban beállítom hogy arról bootoljon, akkor hardware failure szöveggel behal a gép kéri az indító lemezt, eddig még azt hittem vinyó kampec(régi vinyómról régi op rendszer simán felááll az is sata csak seagate , kipróbáltam mindent hátha bezavar a többi vinyó vagy mittom én de egymagában ha a többit lehúztam is ezt produkálta, viszont ha teszem azt bent van minden a három vinyó és beállítom bijoszban hogy az ide-sről bootoljon akkro kidobja a menüt hoyg válasszak melyik windózt akarom a 3ból
(a régi idewinyón is van egy régi magyar xp
) és ha ott beválasztom az új oprendszert az új winyón láss csodát működik
valakinek valami ötlete mit nem szeret a gép vagy az új vinyóval nem kóser valami???
-
liksoft
nagyúr
''A kattanás valószínűleg az olvasófej parkolópályára állása lesz.'' Vagy sávkeresési hiba miatt ''alapra áll''.
rolko: Lehet, hogy a tápegység ment el vadászni. Először próbáld másik gépben elindítani. Ha ott sem megy, akkor érdemes a winyó környékén keresni a hibát. Akkor viszont ne nyúzd, mert egyre rosszabb állapotú lehet. -
rolko
őstag
SOS valaki!!
Van egy 160GB-os ATA Samsung vinyóm, az vele a gond hogy mikor bootolna a Windows akkor kattaan háramt és újraindul a gép. Kb 2 órája még tökéletesen ment, csak mentem el inthonról és nem vártam meg hogy leájjon a gép csak lenyomtam a kapcsolót. Na most jöttem haza indítanám és ez a probléma már szédszetem összedugtam a kábeleket de semmi. Az elektronika fingott volna meg?
[Szerkesztve] -
skoos
őstag
Érdekes...a hálózaton mappánként hozzáférek.....
Ez mi lehet, hogy a sajátgép nem látja, csak a hálózat? -
skoos
őstag
KÉRLEK GYEREKEK, SEGíTSETEK!!!!!!!!!
Egy 200Gb-os Samsung vinyó adatairól volna szó. A vinyó csaknem tele volt, SLAVE módban futott. Egyik gépből át lett téve egy másikba de azóta semmit nem látok rajta. Egy mappa van rajta (127380eb30dbbdc352c021 a mappa neve) és csak egy TXT file-t tartalmaz (msxml46-KB927978-enu) ez valami log file féle.
Nagyonfontos adatok voltak a lemezen, valahogy VISSZA KELL SZEREZNEM!!!!
MIT TUDOK TENNI?!?!!?
(IDE ATA drive, teljesen hagyományos használat mellett.) -
npnp
tag
Hello
Van egy Hitachi 250GB HDD. 3 nap után megadta magát. A gép indulásakor a bios nem ismeri fel, folyamatosan kattog...Valamit lehet vele tenni, hogy felismerhető-használható legyen? Legalább addig, míg az adatokat átmentem..HELP, fontos adatok vannak rajta
P -
Hequila
őstag
válasz
jégcsákány #2025 üzenetére
Mert a 2 IDE számít az első kettőnek (hülye megoldás, de ez van).
-
liksoft
nagyúr
válasz
jégcsákány #2023 üzenetére
Dugd át az alaplapon az első csatornára. De ha csak 2 csati van, akkor az a 3. IDE lesz (INTEL chipset). Az eltávolíthatóságot meg a driver adja. Semmi gond egyébként egyikkel sem. Használd egészséggel.
-
jégcsákány
csendes tag
Ciao
Van egy 250es sata2es winyóm és a BIOSban ide channel 3 master-en van,
hogyan lehet 1 master-re állítanom?
XP induláskor feljön a ''hardver biztonságos eltávolítása'' ablak és a winyómat lehet eltávolítani vele, miért van ez és mit csináljak??, -
B-L-A-C-K
titán
Wd 250Gb vinyóm van 40 fok körüli átlaghőmérséklet az jó?
-
awokado
tag
Ok,a szofveres részéhez jobban konyítok mint a hardvereshez.
A HDD-ket meg abszolút nem ismerem annyira mint mondjuk processzort,videókártyát... -
liksoft
nagyúr
válasz
awokado #2015 üzenetére
Először is bocsi!
De lenne itt pár dolog. (Csak az átláthatóság miatt szedem pontokba, nem kukacoskodás. - Úristen. Már ezt is le kell írnom, mert multkor valaki ezt is magára vette.)
1. Szervízeléshez: Tehát munkagép, tökéletes ismerete szükséges, egyszerű konfig.
2. Munkagép: Titkárnőnek egyszerű, tervezéshez erőgép szükséges, gép HW ismeret nem feltétel.
3. Játék: Na ide tartozol. Viszont a gép HW ismerete kötelező, ugyanis enélkül nem tudod optimálisan összeválogatni az elemeket, valamint hiba - stabilitási gondok esetén nem tudod a problémát elhárítani. Pedig az várható csőstül. Főleg, ha nem tudod a jelentkező gond HW vagy SW eredetű. Nem mindig egyszerű eldönteni.
A fentiek miatt ''dobtunk hátast'' páran.
[Szerkesztve] -
magi20
senior tag
válasz
awokado #2010 üzenetére
hát ne haragudj ha megbántottalak,de azért számomra ez alap,hogy ha a lapkán csak 1 ide csati van,akkor a kábelen tudod 2 db ata csatlakozó,ami azt jelenti hogy össz-vissz 3.tehát 1 dvd író,és 1 vinyó 1 kábelen lehet,aztán a jumperelést megoldod,,mivel a vinyónak nem feltétlen szükséges a master,bár a dvd írónak sem.tehát tökmindegy.
MÉG 1 sorry,de ki a búbánat fogja összerakni neked?mert ha ennyire kezdő vagy,akkor komoly gondjaid lesznek.
Másik fölösleges venned akkor adaptert,átalakítót -
awokado
tag
Köszönöm Zozzant!
Hülyeséget írtam,nem cseszett le,leírta mi lenne a megoldás,még linket is szúrt be és most már értem.
Még1 köszönöm! -
awokado
tag
Na akkor elölről:
Van 2 eszközöm:
1.NEC DVDRW ND-3540A
2.SAMSUNG SP1604N
A mostani alaplapomon van 2 IDE csatlakozó.Ebbe a kettőbe be van dugva a NEC és a Samsung.
Viszont az új alaplapomban ami egy Gigabyte GA-965P-DS3 csak 1 IDE csatlakozó van!Vagyis valamelyiket nem tudom bedugni.Erre kéne 1 IDE-ből SATA átalakító,így be tudnám dugni az egyiket az IDE-be a másikat bedig a SATA-ba.
Lehet hogy hülyeséget írtam le, javítsatok ki...
Ha valami hülyeséget írtam le akkor nem kéne lecseszni(kezdő vagyok a témában)!Akkor javítsatok ki,de nem is várom el,csak 1 linket szúrjatok be ami erről témáról szól, én azt elolvasom,remélem megértem és nem ''keletkeznek'' vitatkozások.Tudom hogy a Google a barátom de ha valamit nem tudok arról nem is tudok keresni.
magi20:
2 fajta ''pénzes'' ember van:
-aki anyucitól meg apucitól kapja,
-aki meg megdolgozik a pénzért és összespórolja.
Én 6 hónapja keresem az új konfigra a pénzt(Core 2 Duo e6400,8800GTS,Gigabyte GA-965P-DS3,Chieftec500W,1GB DDR2 Ram)
A pénzemből a konfig megvásárlása után 2000Ft maradt.Képzeld,nem ''tellik'' új vinyóra vagy író/olvasóra.Én meg azt nem értem kedves magi20 hogy aki nem ért a HDD-hez attól függetlenül miért ne lehetne jó gépe?Meg egyáltalán annak az embernek akinek GTX van?
Úgyis arra akarja majd használni a gépét amire én:
Játékra
Nem hiszem hogy az az ember akinek 8800GTX van meg e6600 az netezésre meg zenehallgatásra használja gépét.A játékhoz meg nem kellenek komolyabb hardveres informatikai tudások.
Vitatkozni meg nem szeretnék...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
magi20
senior tag
válasz
liksoft #2008 üzenetére
mostmár akkor én sem értem,hisz néztem adatinál tényleg egy hdd van.
és ilyen embernek van ilyen fasza kis gépe,bazz.............sosem értem ezeket a dolgokat.vagy az csak kamu?mert akinek 8800-as karija van talán van lóvéja másik vinyóra,még akkor is ha nem ért hozzá,és azt sem tudja mit hova kell dugni. -
liksoft
nagyúr
A leírtak alapján (2004) 2 eszközt tudok elképzelni amit IDE portra szeretne tenni. Csak azt nem értem ebben mi a gond. Beállítja master / slave üzemmódokra, oszt csá.
Szerintem inkább halvány lila dunsztja sincs a gépek felépítéséről. Az ilyen inkább vigye szakihoz, mert csak elbaltázza a kisérletezgetések közepette. -
awokado
tag
liksoft ez elég bonyolult nekem...(ennyire nem értek ehhez)
Vagyis valami átalakítóval működni fog vagy nem? -
awokado
tag
cochy boccs hogy nem írtam:van még 1 IDE eszköz
-
liksoft
nagyúr
-
cochy
tag
válasz
awokado #2001 üzenetére
mé? hány IDE csatlakozó kell egy winyónak?
most vagy én vagyok fáradt vagy nemtom mi van..
''És ha jól tudom akkor a fenti alaplapon csak SATA csatlakozó van,de a hdd-m ata 133 Mit tegyek?''
erre irtam, hogy nem CSAK sata csatlakozo van rajta. van IDE is. Ide meg rádugod azt az egy szál samsung winyát, oszt hadd szóljon.
mod: vagy van más cuccod is, ami IDE csatolót igényel, csak me azt nem irtad..
[Szerkesztve] -
awokado
tag
Épp ez a baj hogy csak egy IDE van...
Nem tok mit csinálni a meghajtómmal mert az is IDE-s...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest