Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Sajnos a Seagate elavult belső technológiával működik mintha FAT 8 bites analóg író olvasó fejjel dolgozik, ez nem vicc. Teljesen elavult, bizony!

-
Pokesz007
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Én is túl számoltam magam, vagy jatek vagy más. Nah mindegy.

-
Pokesz007
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ok
Nekem lekapcsolt egy pillanatra a hdd,visszaesett az írás,olvasás,meg dobálta a hibákat a naplóba. -
Pokesz007
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Amúgy Inteles gépeknél is olvasok,ilyesmi problémákat. Valakinek a 129.es hibát megoldotta.
[link]
Az elején nem AMD-ről van szó,én másik linkről csináltam. -
Pokesz007
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
COnfigodat néztem,sorry.
-
Pikari
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Előszöris készíts egy hangfelvételt róla, és töltsd fel ide.
-
Pikari
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ez hibátlan. Az 5ös, a 197es, és 198as attríbumot kell figyelned.
-
liksoft
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Seagate 1-es attributum mindig ilyen. A 199 okozhatta a gondot.
-
Pokesz007
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szia
Különben Storachi 129 es hibára én megtaláltam a megoldást. Fentebb írtam ebben a fórumban. Amd energiasema szórakozik.Nekem Purple HDD szórakozott. -
Pikari
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
ha a smartban nincs semmi, akkor kábelprobléma. erre fel vannak készülve az oprendszerek, és maximum 3x ismétlik meg a műveletet ilyen hiba esetén, így ez adatvesztést nem okoz, és beavatkozást sem igényel.
-
tomp
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ne írjál rá semmit és előzd meg, hogy leálljon. Reméljük kibírja holnapig.
-
tomp
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Elég hamar megadta magát...
Én azt javaslom, hogy NE állítsd le a HDD-t mert ki tudja elindul e újra.
Az, hogy mindent elérsz róla azt jelenti, hogy vagy sikerült a hibás szektorból mindent kiolvasnia(mázli) vagy azokon a területeken eleve nincs adat. -
tomp
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Mármint kábelcsere után is lesznek újabb gyenge szektorok?
Illetve konkrétan hibás szektorok is vannak? Ha fokozatosan növekednek akkor minél hamarabb ments le róla mindent.
Nálam egy külső Samsung HDD-n csak gyenge szektorok jelentek meg de tömegesen. Pár óra alatt 200feletti darabszám lett aztán megmakkant. Szerintem a fej vagy annak az erősítője döglött meg mert utána ha áram alá helyeztem akkor próbált pozicionálni aztán feladta és leállt.
Lehet nálad is fejhez köthető hiba van. -
tomp
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Gyenge szektorokat okozhat nem megfelelő tápellátás. Nekem volt ilyen tavaly. Ki volt mozdulva a táp kábel vége így jöttek a gyenge szektorok. Lementettem mindent a HDD-ről majd HDS segítségével csináltam egy felület írást. Ez után újra 100%-os lett a HDD és ment vissza minden. Azóta is hibátlan.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Még akkor is jelenhetnek meg új hibás szektorok ha gépbe sincs rakva, csak kiesik a kezedből a lépcsőházban és mire utoléred két szinttel lejjebb már tele lesz velük..
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szia!
Röviden: Igen!
-
King Unique
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha vadonatúj a HDD, akkor normál esetben feltételezhetően hibátlan állapotú és nem feltétlen szükséges külön tesztelni. De ha valaki nagyon biztosra akar menni, feltárni az esetleges lappangó hibákat, akkor szokás ráengedni a HDS különféle tesztjeit, vagy esetleg egy lassú formázást. Lehet végül is akár sima fájlmásolással is, de annál azért szakszerűbb megoldás pl. a H2testw használata, ami teleírja és vissza is ellenőrzi.
-
King Unique
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha eladod és a hibakeresésen túl cél a korábbi adatok végleges törlése is a HDD-kről, akkor eleve írástesztet célszerű futtatni.
-
King Unique
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Például a HDS-nél le van írva, hogy melyik mit csinál és mikor célszerű futtatni. Az öntesztek és külön a felület tesztelésénél az olvasásteszt nem destruktívak, nem törlik a meghajtón lévő adatokat, ellenben az írástesztek már igen.
-
King Unique
titán
válasz
enginev3.0
üzenetére
De hisz a szöveges értékelésnél világosan le van írva, hogy mi a gond és ilyenkor mit javasolt csinálni.
"A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 870 alkalommal."
"...érdemes ellenőrizni a csatlakozásokat, adat- és tápkábeleket. Ha megoldható, érdemes kábeleket cserélni az újabb problémák elkerülése végett."
-
pjen
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
99,9999%,hogy nem fog menni,de esetleg vannak csodák.
-
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha tönkrement: dobd ki és vegyél újjat...

-
SP4C3
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha csak az elektronika halt meg és azt kicseréled, akkor gond nélkül üzemelnie kellene...
-
liksoft
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
A legtöbb esetben ma már gyári számra összepárosított.
-
pjen
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Azzal sem biztos,hogy fog,sajnos.
-
Sanchez638
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Utorrent egy lemezzabáló szörnyeteg. Mivel nincs felkészítve a 60GB+ iso lemezekre... Nekem is beáll ha 1-2 töltök, olyankor a feltöltés is leáll. Bár én Sea ES1-re töltögetek le.
-
Sanchez638
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Valszeg csak egy félre mérés, vagy kiegyenlítődött a lemeznek azon része.
-
Sanchez638
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Van ez az újrainicalizálós rész vagy akár az írás/olvasás teszt. (Előbbi lassú de biztosabb).
(#46894) ZsoltG60
"Közben egy apró kattanást lehet hallani gondolom az a vinyó lehet...
"Gondolom mert elindult. Minden indulásnál van egy ilyen. Nálam az 1900napos Sea ES2 hdd-nél már vagy 3-at kattog, de nem féltem.

Érdemes kikapcsolni a Winfos energia takony beállításánál a merevlemez leállítását. Szerintem annyit nem esznek ezek, és sokat javít az életidején.
-
Sanchez638
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Formázd át, vagy HDS-el tekerd meg. Átrakja majd tartalékra. De lehet szem(HD Sentinel) elől is eltünteni
-
subaruwrc
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
merevlemez energiagazdálkodást ki lőheted hogy ne állítsa le őket sokszor.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szia.Csak ötlet.Tedd alaphelyzetbe a biost(default)majd álitsd be megint az achi-t.Szerintem jó lesz.

-
liksoft
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
Legalábbis esélyesebb.
-
liksoft
nagyúr
válasz
enginev3.0
üzenetére
[link] Keress rá a tápegységedre. Szerintem nem a winyó a hibás.
Új hozzászólás Aktív témák
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- ÚJ! BONTATALAN! CRUCIAL MX500 2.5 SSD 1TB sata
- ÚJ! BONTATLAN! WD Western Digital My Passport Külső 1TB HDD
- 1TB Samsung 3,5"-os HDD-k (ár és állapot infók a leírásban)
- 1TB-os Western Digital 3,5-es HDD-k (állapot infók és árak a leírásban)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akksi, MS4031
- ÚJ MSI Cyborg 15 - 15.6"FHD 144Hz - Core 7 240H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 5060 - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nekem lekapcsolt egy pillanatra a hdd,visszaesett az írás,olvasás,meg dobálta a hibákat a naplóba.

"