- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
• HDS
—►
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
• Western Digital Dashboard (vagy WD Data Lifeguard Diagnostic for Windows, bár az utóbbi már EOS.)A HDS hivatalos weboldalán először az öntesztek futtatását javasolják.
A HDS-féle olvasás tesztet azt írtad már próbáltad futtatni és elakadt, bár most lehet lefutna rendesen, ha már nincsenek gyenge szektorok.+ Ugye van a WD HDD és SSD meghajtókhoz a gyártónak saját diagnosztikai szoftvere is, amivel lehet tesztelni a meghajtó állapotát.
-
Dißnäëß
nagyúr
Köszi, nekem nem ez volt a tapasztalatom a 2 terásokkal, Sentinelbôl még screenshotom is volt a CRC hiányáról, míg a mellette zümmögô Seagate Nas szériájánál ott figyelt. Ez a bit flip ellen is véd, a ZFS jelzett is a PURX-re kétszer..
USB házak néha produkálnak dolgokat, ezért nézném meg gépben is rendesen. Ha csak ennyi volt és szûnik a dolog, akkor sem tenném az életem rá, de nekem mindig is volt mit bukni, van is, emiatt paranoiásabb vagyok.
Amúgy a dolog iróniája, hogy egy komoly hibatûrô fájlrendszerrel/raid-el még streaming mód mellett sem lenne gond, de ha szólóban egymagában van, jobb félni, mint megijedni.
A legkényelmetlenebb nem is csak az, ha elszáll a diszk örökre, meg nem is az, ha kevésbé fontos adat, hanem ha azt pótolni kellene.
Mittomén, vállvonok, hogy nem a nagypapi képei szállnak el, "csak" 2-3 terányi film mondjuk, amit bármikor pótol az ember ha muszáj. Ergo, annyira nem vág földhöz a veszteség, de ha mégis nekiesek beszerezgetni ôket, uhhhh. Szóval nekem már vagy 10+ éve túl nagyok a HDD-k ahhoz, hogy magukban használjam ôket. Érdemes raid-ezni vagy zfs, btrfs, windows alatt akár, stb.
-
Dißnäëß
nagyúr
Most nem. De az összes megfigyelésre (surveillance) gyártott HDD firmware mellőz mindennemű hibadetektálást és esetleges javítást, mivel a felhasználás módja megköveteli, hogy hibás szektor esetén is menjen tovább a rögzítés. Esetleges visszajátszáskor az, hogy a video-n van 1-2 képkocka hiba, belefér. Ez egy NAS célra szánt HDD-vel nem így lenne, ott már maga a firmware is tudna arról, ha hibás lenne a visszaolvasás. Szóval jól hangzik és "menő", hogy a PURZ széria (és társai e kategóriában) nonstop 24h-t bírnak, csak nem mindegy, hogyan viselkednek a NAS-ba szánt társaikhoz képest.
Szóval, lényegében teljesen mázlid van, hogy egyelőre úgy viselkedik, hogy írsz rá és visszaolvasva ugyanazt kapod. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ez nagyon nem garantált. De amíg nem fontos az adat, mindegy is
Használd, aztán majdcsak összeomlik valamikor, addig meg jó.
-
Dißnäëß
nagyúr
Próbáld ki belül is, egy teljes surface scan-t (olvas-ír-olvas, asszem regeneráció sentinelben). Azért belül, mert engem ssd-vel tréfált meg SATA kábel hiba, minden baja volt, majdnem kidobtam, aztán áttettem egy öreg laptopba és semmi baja, hu mondom mi ez, meggyógyult ? Akkor kezdtem összerakni a képet.
Bár ha ennyire szektorra vetítve mondja a dolgokat, valszeg jó a dokkoló, fene se tudja. Azért a regen-t megnézném, ez Sentinel szerint nem jár adatvesztéssel, kivéve ha ráfut valamire. Bár akkor sem ô okozza, ott az adat már elveszett, inkább csak megállapítja.
Vannak HDD-kben tartalék szektorok, amiket ilyenkor a hibásak helyére be-mappel belül a vezérlô, kérdés, lesz-e a rosszakból szaporulat. Ha kicsit megnyúzod, kiderül.
-
Dißnäëß
nagyúr
Elkezdtek szaporodni lassan de stabilan a bad sector-ok. Viszont mivel raid tagja volt, tudtam adatvesztés nélkül cserélni (Red-re). Én már törölni sem tudtam, csak kattogott a Sentinel destruktív írás művelete, így kivettem a gépből és szétkaptam, hogy megnézzem, milyen belül egy modern HDD
Végül összekarcoltam a tányérokat és veszélyes hulladékba leadtam.
-
Dißnäëß
nagyúr
Hello, lehet kihagyja, viszont ez a WD nem lesz már jobb sajnos, sôt.
Cserére készülj, próbáld meg kinullázni-törölni inkább és megválni tôle.
A másik is csak idô kérdése, érdemes lehet váltani más diszkre. Nekem is halt meg PURX (ugyanez a liga kb)
.
De ha mindenképp ragaszkodsz ehhez, én rajta hagytam volna a fájlt, átnevezve.. pl. badsector.bin vagy bármi. Így oda már nem ír legalább, hiszen van ott fájl. Így, hogy törölted, teljesen random, hogy fog-e oda írni, vagy sem, legközelebb.
-
enginev3.0
félisten
-
ledgeri
nagyúr
Érdekes... Ha további tesztelős kedved van, elmondom én mit tennék:
Win alatt formáznám ahogy kell, majd H2testw- el teleírnám.
Ha egyből utána jót dobott a verify, akkor van referencia rápróbálni 24, 48 óra állás után, ha nem, akkor meg úgy sem használható alapból se.#54049 Ciccuka Hát rányitottam a linkre, ki kellett lőni a FF "oldal bad" értesítőjét, HTTPs everywhere sem szerette, és még az Fsecure is mondta, hogy inkább ne..., na utóbbi miatt azt mondtam, hogy jó akkor nem
-
Ciccuka
veterán
HDD Regenerator 2011, ami javít(hat) Bad Sector-okat (de csak ha nem hardverhiba alapú).
-
King Unique
titán
Mármint ha a 2,5"-os Samsung M3 Portable sorozat, akkor az az adatlapja szerint 2015-ben jelent meg, vagyis már 6 éve, a garanciaidő meg 3 év rá, azaz annyira nem meglepő ha a garanciaidő 2x-e után elkezdi szórni a hibákat, egy ilyet szvsz már cserélni kellett volna, kellene. + Az ilyen ráadásul ehhez hasonlóan integrált USB-s, vagyis nem opció, hogy a HDD-t SATA-n csatlakoztatva másik külső házba vagy a PC-be áttenni.
-
Amacs
aktív tag
Én is valamiféle automatikus öntesztre gondoltam, de nem találtam még róla semmilyen forrást. Próbáltam már HDSentinel részletes öntesztet, illetve a gyártó gyári tesztprogramját ugyancsak alapos tesztet futtatva, mindegyik jó hosszú ideig tartott, de végül mind lefutott hiba nélkül.
Az önteszt futási ideje alatt nem produkálja egyik sem ezt, de amint véget ér a teszt, újból lekezdi.
Lehet, hogy hosszabb időre hagynom kéne így üresjáratban? Korábban az egyik 2 TB-os egy éjszakát ment így, de reggel még ugyanúgy csinálta. -
-
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Én pár napja üzemeltem be egy 500GB-os Seagate Momentus Thin ST500LT012 HDD-t külső USB-s házban.
Még alig használtam, de ilyen adatokat mutat a HD Sentinel (zárójelben a 2 éves WD HDD, amin az oprendszer is van)Raw Read Rate: 16 millió (0)
Seek Error Rate: 61481 (0)
Total LBA written: 173 millió (n.a.)
Total LBA read: 2279622 (n.a)Ez tényleg normális és "OK" állapot? Főleg a 0-hoz mérten?
Kissé aggódom ill. tanácstalan vagyok, hogy merjek-e adatokat másolni rá adattárolás szempontjából.
-
Corvin0716
tag
Kondíció 82%
"1835 hiba fordult elő adatátvitel során. Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy nem megfelelő adat/tápkábel. Javasolt a kábelek ellenőrzése és cseréje ha lehetséges."
Lefuttattam a próbaverzió adta teszteket, azoknál minden rendben volt.
Első körben mindjárt cserélek kábelt. Máskülönben szervíz gyanús?
-
-
-
SUPREME7
őstag
Lefuttattam a felület olvasás tesztet és
[Teszt eredménye] és amitől koppant az állam
Köszi mindkettőtöknek, ma is tanultam valamit, és azt hiszem jól jártam ezzel a jószággal
(reggel még így nézett ki)
-
Daert
őstag
Ha a Start-Sajátgép-re gondolsz akkor igen, próbáltam volna ha látja a rendszer.
Akkor is próbáljam a Win install alatt formázni ha ez egy külső meghajtó és USB-vel kapcsolódik.
A HDD Sentinel látja,de a Sart>Sajátgép alatt nem.
Vettem egy 3,5"-os vinyót és hozzá egy külső keretet.
A formázás után már látná a rendszer a vinyót??
Ha a külső házban hagyom akkor is tudok formázni a Win telepítésekor? -
enerdzsájzer
tag
Azóta már sikerült megoldani hogy le tudjam formázni lassúval.Én is mindig így csináltam, csak most gyorsan szükség volt a tárhelyre.Paráztam is nehogy elvesszenek a dolgaim.Nem találkoztam még ilyen vinyóval ami úgy jön ki a gyárból hogy nincs rajta fájlrendszer se.Már majdnem visszavittem fukarékhoz hogy helyezzék oda ahova gondolom
Nálam kb. 2,5-3 óra volt a formázás. -
Tommi000001
aktív tag
a vista telepítőlemezével sikerült leformázni ,most már működik...
Kérdés:
mennyi a gyakorlati adatátviteli sebesség 1 sata és 1 sata2 es vinyó között??nekem kb40 kbyte/sec jött ki
a vicces az egészben hogy ezt már 6éve sikerült a mostani régi samsung sata és 1 még régebbi atás vinyóval kihozni...
-
Tommi000001
aktív tag
sajátgép-kezelé-tároló-és utánna jön a hibaüzenet hogy:"A lemezkezelés nem tudja elindítani a virtuális lemezszolgáltatást a következőn?........Ez a kkor fordulhat elő ha a távoli számítógép nem támogatja a szolgáltatást vagy ha a windows tűzfala blokkol 1 kapcsolatot..."
-
CSorBA
őstag
-
liksoft
nagyúr
Nem, nem a fejet készítik olyanra. Parkoló zóna van a motorhoz legközelebb a lemezen, mely érdesített a letapadás elkerüléséért. Ha viszont adatterületre téved a fej, akkor ott letapad. És a sík felületek igencsak erősek. Gondold végig, mekkora erők vannak ott normál körülmények közepette is. Valamint a motort működésre, és nem tépkedésre méretezik. Ha az lenne a cél, akkor kétszer többet fogyaszthatna. Ráadásul a tulajnak esélye sem lenne egy későbbi adatmentés esetén. Ugyanis a tapadás kezelhető hiba, míg a szakadás nem.
Szerk: Nézz körül itt.
-
Imco
őstag
-
Kernel
nagyúr
Fájlkezelőknél nincs olyan, hogy egy szektor nem olvasható, kihagyjam? Kihagyja az egész fájlt, legyen az optikai, vagy merevlemez, bónuszként még le is fagyhat az oprendszer.
Diskedit tud szektorkihagyással is másolni (vagy optikai lemeznél az IsoBuster is). De diskeditorral fájlt megtalálni és menteni kicsit komplikáltabb, egész partíciót egyszerűbb lemezképbe menteni, hibás szektort kihagyni, utána a lemezképből dolgozni. Felírni egy jó lemezre, vagy meghajtóként csatolni. Az eljárás sokak számára ismerős lehet optikai lemezeknél, de merevlemeznél is hasonlóan lehetséges, diskedit tud ilyet.
Vagy ha jól rémlik, a GetDataBack is tud ilyesmit, vagyis szektorkihagyással menteni.
Továbbá:
chkdsk /?
Itt az \R kapcsoló, ami érdekes ilyenkor.
-
liksoft
nagyúr
-
Isten88
senior tag
Le is írtad, vagy csak "asszed" leírtad?
Válaszolva a kérdésedre: a windowst úgy oldották meg, hogy a ram másfélszeresének megfelelő nagyságú fájlt csinál - alapértelmezetten - a rendszermeghajtóra, ez a 'pagefile.sys'. Ide írja vissza a ramban lévő dolgokat, ha egy ideje nem használja, hogy ha nekiindítasz egy programnak, akkor azt gyorsabban be tudja tölteni a memóriádba. Ha használod a rendszervinyódat, akkor értelemszerűen lassabban tudja rá visszaírni/onnan visszaolvasni az adatokat, ami a memóriában volt/memóriába visszakerül. -
Sk8erPeter
nagyúr
Az a vicces, hogy nem volt rackben, és így is túlmelegedett. Odáig nem jutottam el sajnos, hogy megnézzem a hőmérsékletét (Everesttel, vagy bármi mással), mert annyira váratlanul jelentkezett a probléma, hogy nem foglalkoztatott egész odáig a dolog, de amikor jelentkezett a gond, akkor onnantól kezdve nagyon csúnya hangokat adott már a BIOS betöltésénél, ezért el se jutottam odáig, hogy megnézzem a hőmérsékletét.
Megpróbálom lementeni az adatokat, ha már lesz hely rá... -
Sk8erPeter
nagyúr
A vinyó házon belül volt, NEM mobile-rackben. Bár venti nem hűti, azért ez a melegedés sztem nem normális.
A tápcsatival nem lehet baj. Egyébként ha baj lenne, valószínűleg max. az lehetne, hogy kontakthibás (az már nagy gáz...), de ez a gond a gép mozdulatlan állapotában nem jelentkezik, ha addig probléma nélkül ment. Amúgy is rég tönkrevágtam volna a merevlemezt, ha gond lenne a tápcsatival...Most berakom rackbe a vinyót, amiben megfordítottam a ventit, hogy BEFELÉ fújja a levegőt, hátha változik valami...
-
liksoft
nagyúr
Azt hittem, már régen végeztél. Úgy látszik, nem érted meg, ha a fejszerelvény nem fog olvasni, akkor netto 160eFt alatt SENKI még szóba sem áll Veled adatmentés terén! Vedd már ki azt a roh@dt winyót a rack-ből, hogy tudjon hülni mielőtt elpatkol!
De tudod mit? A Te winyód. Úgy látszik feleslegesen tépjük a szánk. Ha szívesen adnál adatmentő cégnek ennyit, csináld csak.
-
liksoft
nagyúr
Pucolj 6GB-nyi helyet a C:-n. Ide át tudod násolni az írandót, majd pörkölöd.
A fényképezőgép sokkal rosszabb! A FLASH NEM adattárolásra, csak adatok átvitelére alkalmas! Vagyis háttértárnak, nem célszerű használni. (A FLASH alapú SSD-k nem véletlenül ilyen drágák. Bekalkulálják az árba a garanciát is.
)
Maradj az optikai tárolásnál, a winyót meg tartsd hidegen addig amig az "életed" már nem csak rajta van. Szívesen segítek
, de szerintem annak Te nem örülnél túlzottan. Előzd meg!
Szerk: Az előzőekben leírt írásra ügyelj!
-
liksoft
nagyúr
Elnézést a fogalmazásért! De ki nem tojja le a HD filmet! A családi fotó esetleg a gyerek születésének a pillanata nem 10000-szer fontosabb?
Bocsi! Nem tudhatom mi Neked a fontos, vagy fontosabb. De van ami beszerezhető (lehet, hogy idő, de nem érdekes adatvesztés esetén), és van ami NEM!
A TE döntésed!
Esetleg DVD-re? Az több mint 4GB. De visszaellenőrzés mellett 4-6-szoros írással, két példányban nem gagyi lemezre !!!!
-
liksoft
nagyúr
Két dolgot látok problémásnak.
- Ha kéziműszer adta a feszültség értékeket, akkor gond van. A +-10%-nál nagyobb az eltérés a névlegeshez képest. A mai winyók a +5%, -0% között szeretnek dolgozni.
- Az 50 fok feletti érték tartósan veszélyes. Szerintem a fejszerelvény már hősokkot kapott, így bizonytalan a működése. Fiókból kiszerelve ventillátoros hűtés mellett talán még második winyónak jó lehet, de sem rendszert, sem pótolhatatlan anyagot én rá nem tennék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elektromos cigaretta 🔞
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Google Pixel topik
- Érkezik az első Silent Hill remake is!
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged