Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Milyen programmal tudom tesztelni a(z esetleges) HDD hibákat?
Köszi!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
bencsikgab
tag
Nos, senki? [link]
-
pszichiater
senior tag
Sziasztok!
Itt még nem jártam. Soha életemben nem volt még gondom egyetlenegy vinyóval sem. A típus WD4000AAKS 2008-as, mindenem rajta, gyönyörűen mentés nincs. Enyhén szólva aggódom. A jelenség az hogy felpörög, kb húsz másodpercet megy, és megáll. Segítséget kérek szépen.
üdv
pszichiater"Idegeskedni annyit jelent, mint mások hülyeségét saját magunkon megtorolni....."
-
Tiger.
nagyúr
Üdv!
Van egy gondom a winyomat újrainditás után nem látja a gép.Ha ki kapcsolom és vissza akkor jó
Igaz kicsit megpiszkáltam a procit de sztem nem lehet köze hozzá,azóta már rég vissza állítottam.Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
spiritex
veterán
válasz pszichiater #29754 üzenetére
Tehát hiába próbálod lementeni az adatokat, leáll másolás közben?? Mert akkor sajnos hardware-es baja lesz.. Megpróbálhatod megtiltani neki a fejparkolást a Hard Disk Sentinel-lel a Lemezfigyelés alatt, de nem valószínű, hogy tud rajta segíteni.
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
liksoft
nagyúr
válasz pszichiater #29754 üzenetére
Szervusz!
Nincs a felületről korrekt kiolvasott jel. Különben nem állna le. Ez adatmentéses szakembert kíván. Lehet felület, fej, elektronika. Legesélyesebb a fej, utána a fizikai sérülés.
Nem érdemes nyúzni. Jobb, nem lesz, csak......
[ Szerkesztve ]
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
pszichiater
senior tag
válasz spiritex #29756 üzenetére
Sajnos boot közben már leáll. Mentés az egyenlőre csak álom. Másik gépen meg ugyanez, max 20 sec, és feladja a kűzdelmet. Az a nagy baj hogy ez az irodai hdd úgyhogy nagyon, nagyon kéne.
üdv
pszichiater"Idegeskedni annyit jelent, mint mások hülyeségét saját magunkon megtorolni....."
-
pszichiater
senior tag
válasz liksoft #29757 üzenetére
Értem. Nem tudom számít-e de mobilrack-ben használtam. Külső behatás nem érte. Van ilyen szakember aki viszonylag gyorsan megnézné? Egyáltalán van esély a javításra? Jó lenne a megjavítás is, de engem elsősorban az adataim megmentése érdekelne.
üdv:
-
spiritex
veterán
válasz pszichiater #29759 üzenetére
Fordulj bizalommal a kollégához, akinek a válaszára éppen válaszoltál.
[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Van egy 2,5" seagate 40gb vinyó, egyik napról a másikra megnyikkant. Tokkal USB-re kötve felpörög, és úgy is marad, windows pedig pittyen, hogy nem sikerült az eszköz felismerése. Leejtve, dobálva nem volt.
Van némi esély, esetlegesen házilag helyrehozni? Esetleg valami program, amivel ki lehet húzni belőle valamit?
Köszönöm!
yo
-
kenny123
addikt
válasz djculture #29762 üzenetére
Direkt módon sajnos nem tudom jelenleg kipróbálni. Most amennyire szétnéztem, lehet hogy mind a 2 egyidejűleg adta meg magát.
A hdd egy módosított xboxban teljesített szolgálatot, rack nélkül kipróbálva a gép e74 (hardverhiba) kóddal üdvözöl bekapcsoláskor, ellenben a rackbe ha beteszek egy teljesen szűz, 100%-os HDD-t, ugyanazzal a hibával csippan a windows, mint az "eredetivel".
Habár szinte biztos nem ez okozhatta, de van a rack-en egy "backup" gomb, ez idézhetett elő hasonlót?
yo
-
djculture
félisten
válasz kenny123 #29763 üzenetére
Backup nem hiszem hogy csinálhatott volna bármit is, az csak az adatmentő szoftvert indítja ha pc-re van kötve. Viszont az hogy két hdd vel is azt csinálja az már gyanús, megkellene nézni az eszközkezelőben nem e piros jelzéssel van, mert akkor ütközik valamilyen hardverrel. Meg lehetőleg nem kivezetett usb-re dugni hanem a hátlapi panelen lévőre, már ha nem laptopon próbálod.
[ Szerkesztve ]
-
kenny123
addikt
-
spiritex
veterán
válasz kenny123 #29763 üzenetére
Ha a rackbe egy teljesen jó vinyót téve is hibát csippant, akkor ott vagy a Win-nel van gond vagy a rack-kel. Nincs másik rack, amivel ki lehetne próbálni a szóban forgó vinyókat?
[ Szerkesztve ]
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok olyan problémám lenne hogy van egy WD vinyóm amit a HDD sentinel 100/100-asnak ír ki viszont elég furcsa hangokat nyomat.Eddig csak valami furcsa hang ja volt mikor olvastam most már olyan mintha valamivel karcolnám a belsejét.Nem is régi vinyó kb 9 hónapos.Az elején szépen halkan ment most már egyre furcsább hangokat nyomat.
-
Tiger.
nagyúr
Miért van az hogy többszöri indításra látja a vinyot a gép?
Intel I7 4790 3.6gh/Geforce Rtx 2060S /Alienware 2014/lenovo legion 5 pro /Creative SB ZxR /16gb ddr3/ Htc One/Iphone 16 Pro Max/ Creative Gigaworks S750 7.1/ Z5500/ Apple Iphone 5S.
-
bads1
aktív tag
Üdv
Friss Win 7 telepítés után nem látszik a vinyóm (Samsung HD250HJ) se intézőben se Total Commanderben, viszont Eszközkezelőben és Aida64-ben igen. Tehát nem látom a partíciót.
Eddig remekül működött a dolog, de most hogy SSD-t és procit cseréltem nem megy.
Van valami rejtett beállítás vagy tweak ami segítene? Driverek fent vannak, bár nem a gyártóié hanem Win Update telepített mindent.Köszi előre is.
mod: konfig az adataimnál
[ Szerkesztve ]
-
-
djculture
félisten
Dinamikus kötetek képesek ilyesmire lehetséges hogy egykor raid kötet lehetett.
spiritex Jó de nem mindegy hogy cserélgeted pl ha az adott windowsnál egyik portra rádugsz egy vinyót, utána átdugod egy másik portra azt már nem nagyon szokta komálni. Néha még a betűjelek is megbolondulnak és egyebek ez már a win95-nél is megvolt de ott még lehetett kezelni. Viszont már az újabb windowsoknál már az indító fileokat is össze vissza szokta rakosgatni a telepitő.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz djculture #29776 üzenetére
Értem, és igen, igazad van. Ezért szoktam minden egyes telepítésnél minden más tárolót lehúzni azon kívül, mint amire éppen telepíteni akarok. Ez fontos, és akkor így talán el lehet kerülni az összekeveredéseket. Ja, és mindig minden vinyót, SSD-t ugyanarról a portról húzok le és ugyanoda dugok vissza.
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
válasz Tiger. #29781 üzenetére
Hidd el, hogy aki látta a kérdésedet az elgondolkodott rajta, de nem tudta a választ. Azt meg nem írja le mindenki, hogy Bocs, nem tudom, bocs, sajnos én sem tudom... Valószínűleg nem látta olyan valaki a kérdést, aki tudja is a választ. Szerintem értelmesebb dolog lett volna újra rákérdezni, mint ez a stílus..
-
-
liksoft
nagyúr
válasz Tiger. #29769 üzenetére
Lassan indul a drive. Vagy a lap túl gyors, és várakozást kéne beállítani, vagy a halálán van és lassan éled fel, vagy a tápellátása gyenge, és induláskor ezért ismétli a saját belső boot folyamatát, így lekési az alaplapot.
Lehet választani.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
djculture
félisten
Lekell húzni amit lehet tehermentesíteni a tápegységet és ha úgy induláskor egyböl látszik a hdd akkor a tápot lehet cserélni.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Tudnátok segíteni? Egy külső USB-s HDD-ről ki lehet deríteni hogy eredetileg milyen típusú vinyó volt benne?
Erről lenne szó: [link]Csak mert lehalt a vinyó, párom meg elvitte egy ismerősének az ismerőséhez aki olcsóbban tudott szerezni egy másik 2Terrás HDD-t, csak mint kiderült a srác úgy adott neki el súlyos pénzekért cuccot, hogy az tulajdonképpen egy sima HDD, egy 3ezer ft-os külső USB-s házban. És most szeretnénk kideríteni hogy tényleg új vinyót kapott, vagy a srác átverte és visszarakta a régi USB-s HDDből a merevlemezt, a sok pénzt meg elrakta.
[ Szerkesztve ]
Live-Die-Respawn
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
WASP26
csendes tag
WD garanciáztatásban van olyan fórumtárs aki tud segíteni? Valószínűleg fej hibás lesz.
Választ előre is köszönöm!"Mindenki jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának!"
-
masteryoda
tag
sziasztok!
van egy HP Compaq Presario CQ61 notebookom (2,5éves, garancia sajnos már nuku).
Ebben pedig egy 320GB-os SAMSUNG HM320II merevlemezem. ([link])az első probléma letöltésnél jelentkezett, amikor a letöltési sebesség szabályosan hullámzó volt két különböző helyen is, aztán 1héttel később "zöld letöltősdi"ben az alábbi hibaüzenettel megállt egy folyamat:
"Hiba: I/O eszközhiba miatt nem lehetett a kérést végrehajtani."Tegnap este már a gép a Win7 (32bit) "Üdvözöljük" feliratánál tovább nem volt hajlandó eljutni, safe modeban sem, egy oprendszer reinstall ezt megoldotta, de akkor már sejtettem, hogy valami HDD probléma lehet.
Opr.reinstall után HDSentinel fel, ahol az alábbi helyzet fogadott:
- Kondíció először 81%, majd az előbb már csak 75%
- "A lemez felületén található 10 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
2102 hiba fordult elő adatátvitel során."
- megpróbáltam lefuttatni mind a rövid, mind a hosszú self-testet, azonban mindkettő:
"Sikertelen olvasó egység hibája miatt"
- a teljes disc report: [link]1: Mivel a hardveres dolgokhoz nem nagyon értek, főleg nem notebookok esetén, ezért érdeklődni szeretnék, hogy ez mennyire komoly probléma, ami előállt?
2: Lehet-e valami szoftveres javítást megpróbálni? Vagy egyenesen szervízbe vigyem?
3: Ha már szervíz, s ha esetleg javítani vagy netán cserélni kéne új HDD-re, ezek milyen költséggel járnak kb?(A fontos adatok egy része már lementve természetesen)
- Yoda - "May the Force be with you..."
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy SSD-t és most második tárhelyként bent van a régi HDD-m is a gépben, a régi partíciókkal.
Újra szeretném partícionálni a HDD. Milyen programot ajánlotok erre a célra?
Köszi!
Üdv!Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BMW topik
- Kriptovaluták és az adózás
- Wise (ex-TransferWise)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Szemüveges topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- eBay
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest