Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacibacsi
addikt
Sziasztok!
Kérdésem ár feltettem az alaplapos topikban is, de ott nem kaptam rá választ. Remélem itt tud valaki segíteni.
A történet:
A régi AGP-s videókarimat kicseréltem egy PCI-E karira. (Asrock Dual alaplapom van)
Régi meghajtó program le, új fel - megtörtént.
Újraindítás után "Ismeretlen PCI eszköz"-t jelez a gép, melyre magától nem talál meghajtó programot. Igazán nagy ügyet elsőre nem csináltam belőle, mert kipróbálva az új videókértyát CoD4-en rögtön láttam, hogy királyul megy.
A grafikai hatásokkal most sincs bajom, hanem...A probléma:
A gépemben IDE-s cuccok vannak. Történetesen egy DVD író és három vinyó. Ezek korábban hiba nélkül, megfelelő sebességgel és megbízhatósággal működtek.
Sajnos a videókártya csere óta az egyik HDD, amely a Primary Slave-en van nem igazán akarja a munkát...
Egyik HDD-ről a másikra történő másoláskor például a maximális sebesség nem több, mint 2500-3000 kbyte/mp (de van hogy csak 1000!!), ami ugye testvérek között is szégyenletes, tizede az átlagosnak. Ha csak simán zenét hallgatok erről a meghajtóról, akkor is nyög, recseg, akad...Az eszközkezelőben ott van a sárga kérdőjel. Az Everest ezt mondja róla:
Eszköz tulajdonságai
Illesztőprogram leírása PCI Device
Hardver azonosító PCI\VEN_1002&DEV_AA18&SUBSYS_AA181462&REV_00
Elhelyezkedés 1. PCI-busz, 0. eszköz, 1. funkció
PCI eszköz PCI Device [NoDB]
Eszköz erőforrások
IRQ 05
Memória FF2EC000-FF2EFFFFEbből sajnos nem tudom, hogy miről van szó. Lehet, hogy összeakadt az új videókártya a régi vinyóval? Everest szerint azonban az "1. PCI-busz, 0. eszköz, 1. funkció" helyen nincs egyik vinyó sem. Hogyan lehet ezt megoldani?
Arra már rájöttem (Google az én barátom ), hogy a HDD-k PCI buszos kiosztását (IRQ?) meg lehet változtatni. Csak arra nem jöttem rá, hogy hogyan...
Minden segítséget előre is köszönök![ Szerkesztve ]
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
lacibacsi
addikt
válasz liksoft #11652 üzenetére
Szia csatlakozóra én is gondoltam. (Volt már dolgom szakadt szálú kábellel sajnos) Ezért azokat cseréltem ki elsőnek. Sajnos ez nem segített. A táp egy (azt hiszem) 320 Wattos. Ez viszi a négy IDE eszközt, a videókarit, meg az Asrock 939Dual alaplapot a 3200-as Athlonnal. Más eszköz nincs a gépben. Lehet, hogy ezeknek kevés lenne a 320W? (Húzva nincs se proci, se memória, semmi)
-
-
Kernel
nagyúr
válasz lacibacsi #11653 üzenetére
Pillanatnyilag nem is ez lenne a lényeg, hanem a PIO-mód ellenőrzése.
IRQ-val nem kell foglalkozni, amúgy is különbséget kell tenni a hardveres IRQ tekintetében (amit főleg a kártyák átdugdosásával, felesleges eszközök letiltásával a BIOS-ban célszerű befolyásolni, meghagyva a BIOS részére továbbra is az automatikus kiosztás feladatkörét, pláne ha másképp nem is lehet) valamint ezt felülbírálhatja szoftveresen a Windows, amikor néha virtuálisan egy IRQ-ra halmoz fel több eszközt is. De ez nem gond, egyfajta virtuális trükközés, a hagyományos PC-szabvány korlátai ellen is ki kellett találni valami pótmegoldást. Mára kevés lett az IRQ, ezen csak úgy egyszerűen nem is lehet változtatni, mivel az alaplapokat kompatibilisen, szabványosra kell gyártani, hogy az oprendszer jó legyen hozzá, ördögi kör. Legalábbis az i386-alapú, vagyis 32-bites gépekre gondolok itt, többieket nem nagyon ismerem.
[ Szerkesztve ]
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
lacibacsi
addikt
válasz Kernel #11655 üzenetére
Na szóval. Megoldottam a kérdést. Ez a PIO-mód volt a kulcs. Köszi az iránymutatást. Valóban így működött az eszköz. Ez a Windows egy nagy szemétláda, ha csak így simán letiltja az eszközök gyors működését... Visszaállítani meg úgy tudtam (egy öt éves fórumon akadtam rá a megoldásra), hogy az IDE vezérlő eszközt letiltottam az eszközkezelőben. Két újraindítás után minden eszközöm UDMA5 módban megy...
Csak egy dolog nem lett kerek: az a sárga kérdőjeles PCI eszköz továbbra is ott van. Csak mostmár nem zavar (talán) semmit...
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
válasz lacibacsi #11656 üzenetére
Jó vicc, ez az XP védelmi funkciója az adataid védelme érdekében és az évek során már milliószor le volt írva, már mindenki unja, aki ilyen témákban fórumozgatni szokott.
Én már fejből tudom a linket is (vagy legalábbis a hozzávaló Google kulcsszavakat, amitől rögtön a képembe ugrik):
http://www.microsoft.com/whdc/device/storage/IDE-DMA.mspx
Másik ilyen lerágott csont még a "fájlok és mappák tulajdonbavétele".
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Cimbooora
aktív tag
válasz liksoft #11644 üzenetére
Szia.
A sentinellben az a beállítás volt az alapértelmezett, sajnos úgy is fagyogat.Nincs valami komolyabb progi, ami megbírkózik az ilyen winyós problémákkal.
Annak idején PQMagic-kal formáztam, eléggé komolynak tűnt, azzal esetleg?Vagy bármi más.
Már az is nagyon jó lenne, ha egy adatmentés erejéig működne, mert van rajta 1-2 fontos cucc.Widowsban nem lehet valahogy letiltani ezt a figyelő fonkciót, mert amikor a total commandernél rámegyek a meghajtóra azt írja ki, hogy nincs benn lemez.
üdvözletem!
-
liksoft
nagyúr
válasz Cimbooora #11659 üzenetére
Szia!
Software vonalon jobbat NEM tudok. Viszont miért hiszi szinte mindenki, hogy a főtengelyt tört motorra ha egy kis chiptuningot teszünk, akkor jó lesz megint?
A cucc hibás. Vagy az adat kell, és akkor bukik a gari, mert szét kell szedni, vagy gariztatod. Így kívülről nem lehet eldönteni a drive hibás, vagy az USB illesztőáramkör.
Akkor most hogyan tovább? Neked kell döntened!
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Kernel
nagyúr
Esetleg ne menj rá a meghajtóra, akár el is veheted tőle a betűjelet. Ha GetDataBack-el ránézel, ettől függetlenül is látnia kellene. Ha nem fagy bele az is.
-
Kernel
nagyúr
Egyébként ez pont olyan, mint amikor hibás CD/DVD-t rakunk be, abba is képes néha belefagyni az egész rendszer, de ez állítólag Linuxon is így működik, mivel kernelszinten akasztja meg a gépet egy rosszul olvasható adattároló.
-
ToBeY
nagyúr
Állandóan feldobja a windows minden indulásnál ezt az üzenetet. [link]
Mit csináljak?
-
Cimbooora
aktív tag
válasz Kernel #11661 üzenetére
Hali!
Valószínűleg az lesz, hogy még megnézem ezt a GetDataBack-ot aztán ha semmi megnézi egy rendszergazda ismerős.
Valami komoly gondja biztosan van a winyónak, úgyhogy garanciásan nem akarom annyiban hagyni, de előtte még amit tudok kimentek róla.
Ha lesz valami fejlemény megírom, hogy hogyan alakultak a dolgok.
köszönök minden segítséget. további szép napot!
-
félisten
Üdv! Milyen legyen a foglalási egység fomázásnál? A win 7 alapból 4096-ot állít be, de xp alatt meg alapértelmezett volt. Nekem ez holt kínai! Köszi a válaszokat!
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
liksoft
nagyúr
válasz Kolondrum #11670 üzenetére
Ha kínai, akkor hagyd Nekik. Ne nyúlj hozzá!
Az a méret a default! Általános felhasználáshoz tökéletes. Csak akkor érdemes változtatni rajta, ha pontosan tudod, miért van szükséged rá. Viszont ha egy ilyen drive-on (változtatott blokkméretű) adatvesztésed van adminisztrációs sérüléssel, akkor az adatmentő programok hibázhatnak! Vagyis ha nem szükséges, nem illik piszkálni. (Tulajdon képpen azt nem értem, a programozó miért nem tette ezt opciók gomb alá, hiszen legtöbbször tök felesleges kérdés........ )
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
chungee
addikt
Ez mennyire komoly Renxer vinyómnak annyi
-
-
$p@rr0w
őstag
Üdv! Nem tudom hova írjam ezt ahol választ is kapok szal berakom pár helyre sry ha itt nagyon off.
Szóval két részre van osztva a winyóm, egy 70gigás a rendszernek, és egy 300gigás az adataimnak, XP telepítő alatt töröltem és létrehoztam újra a 70gb-os rész, ezért most D meghajtóként ismeri fel, ezen van a jelenlegi rendszer (win7). Szeretném az adatok sérülése nélkül (tehát nem törölve mindkét partíciót...) visszaállítani a 70gigásat rendszerpartíciónak, C betűjellel, és a 300-ast tárolónak (extended, vagy logikai particiónak...?) D betűjellel. Ehhez melyik programot használjam? És némi instrukciót is kérnék hozzá ha nem gond...Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Kernel
nagyúr
válasz $p@rr0w #11676 üzenetére
A telepítő az aktív partíciót tekinti C: meghajtónak, tehát az első legyen aktív (primary) és jobb lenne újratelepíteni, jobb esetben javítani.
Rendszerindító fájlok jelenleg a másik partícióra kerültek, amit XP-nél könnyen át lehet költöztetni előre, de Vista/Win7-nél gond lehet, megfelelő bootszektorra is szükség van és némi tapasztalatra is. Második partícióhoz nem kell nyúlni, maradhat primary típusú.
-
Kernel
nagyúr
válasz $p@rr0w #11676 üzenetére
Bár ilyeneknek általában nem érdemes válaszolni, mert csak telesz@rjátok a topikokat, (sőt gyakran több fórumot is egyszerre), hiszen életbevágó a gond, aztán lazán elfelejtkeztek róla.
...és persze az árván maradt kérdésekhez soha nem lesz odaírva, hogy megoldva, ne fáradjatok, vagy valami ilyesmi.
-
$p@rr0w
őstag
válasz Kernel #11678 üzenetére
Nem életbevágó, de több megoldás is lehet, vagy valaki aki segítene pont nem olvassa azt a topicot. Hogy felejtkeznék el róla, azért ez elég zavaró sztem, amúgy meg tudni akartam h meg lehet-e oldani másképp partíciók törlése nélkül. Ha sikerül megoldani úgyis ott lesz a válasz utána...
Kinőhetnétek már abból, hogy leírogatjátok miből nőttetek ki.
-
Inv1sus
addikt
Lehet azért gariztatni egy winchestert, mert hangosabb lett?
HD sentinelt futtatgatom, de semmi problémát nem jelez.
[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
zsolt1129
addikt
Szerintetek ezt a Hdd-t cserélnék gariba? Hdd sentinel:
"A lemez felületén található 27 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.Ajánlatos a lemez állapotának folyamatos ellenőrzése"
Köszi a választ előre is .
-
tresh
veterán
hello mindenki lenne egy samu F1 es 500gb winyom kérdés biosban kell vmit állítanom ha a dvd-rom om ide-s?jelenleg így állítottam be Onboard SATA/IDE Device=[Enabled] ;Onboard SATA/IDE Ctrl Mode [RAID/IDE] a bios látja de ha windowst akarok rá tenni akkor nem tudom formázni csak particiót enged csinálni(win7). kicsit kuka vok sata terén régi ide/sata winyo párost megoldottam bár akkor nem satásan ment a winyo most meg h egyedül lesz sata-t be szeretném jól állítani.
-
Kernel
nagyúr
Ha jól rémlik, Win7-nél nem is kell külön formázni, mivel rögtön formázott partíciót készít. Amúgy is nehéz elképzelni ilyet, mert vagy látja a telepítő a merevlemezt, vagy nem. Itt az előbbi.
DVD-meghajtó hasonlóan. Ha rosszul lenne beállítva, nem tudnád használni egyáltalán.
Esetleg azt tudnám még elképzelni, hogy szeretnéd újraformázni a partíciót, ehhez tovább kell lépni, aztán valahol felkínálja a választást, pontosan nem emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz Kernel #11690 üzenetére
ez oké de én sata-an szeretném használni ezért kérdezem ide sen megy fainul csak most feldobtam egy xp sata-s driver fent van csak éppen az ide-s cd.rom meghajtómat nem látja :S
szal ezért kéne vmi ötlet hogy most akkor lehetséges az h satásan kezeli a winyot nem pedig ide módba ha már satáserre kéne vmi beállításbootolni tudok róla újra indításnál de windowsba semmi:S
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Nem tudom, milyen speciális igényed van ezzel, talán meg sem tudnád indokolni, de a BIOS-szinten (mondhatnám: hardverszinten) beállított IDE-kompatibilis mód gyakorlatilag egyenértékű a natív SATA üzemmóddal.
Tehát sokan feleslegesen szívatják magukat a SATA-mód erőltetésével. De ha ez a kívánság, akkor SATA-módra kell beállítani, drivert kell hozzá mellékelni, mivel anélkül egyáltalán nem fogja látni a telepítő (hacsak a Win7 nem tartalmazza véletlenül). Partícionálni sem lehet olyankor, mivel nem látszik egyáltalán.
egy xp sata-s driver fent van csak éppen az ide-s cd.rom meghajtómat nem látja
Nem tudom innen átlátni, vajon mit kavarhattál a saját gépeden, talán olyan alaplapos topikban lehetne érdeklődni, ahol ismerik típus szerint is az alaplapodat, és annak BIOS beállításait is.
-
tresh
veterán
válasz Kernel #11693 üzenetére
Igazából csak annyi az indok ha stás a winyo akkor működjön is satáskéntpróbáltam rájönni h mi lehet szal most ott tartok h fent van egy win7 és a raid vezérlőm is de a winyot ata ként jelöli gondolom a raid/ide beállítás miatt és így a dvd-ram om is mükszik nah mind1 már érdeklődtem az alaplom topikjában is
-
Korsh
csendes tag
En Taro Adun mindenkinek!
Gyors leszek és megpróbálolk pontos lenni.
Egy kérdésem lenne mindössze.
Nemrég(pár hete) meghalt a 2 és fél hónapos vinyóm,amit visszavittem és GYORSAN!!! ki is cserélték egy újra.
A szervízes új közölte velem hogy az alaplappm haldoklik,tehát elkezdett hólyagosodni,és a ledek is kiszáradtak.Naszóval,mondta még hogy a gépet lehetőleg ne nagyon használjam,az új vinyó ma elkezdett kattanásokat produkálni,de ilyan nagyon halkakat,és utánna beszagat a gép,majd ha elindítok egy gémet akkor lefagy,és most elért oda hogy a windows betöltő képernyőnél nem jut tovább,a led világít mint állat.
Na most,jövő héten megyünk új alaplapot meg procit meg videókarit,meg ramot venni,és szentetek az megoldaná a kattogást?Hat éves az alaplap.
Ugye megnyugtató válaszokat várnék,mer gondolom kicsit csúnyán néznének ha egy hét után vinném vissza a vinyót -
tresh
veterán
nah ez a mostani helyzet ötlet? [link]
-
Kernel
nagyúr
Konkrétabban púposodni kezdtek a kondik, ami egyben a száradás jele, LED pedig nagybetű, mert rövidítés.
Előfordulhat, hogy a vinyó még nem károsodott, csupán "önvédelmi" kattanásokat hallatott, esetleg dobott pár bad-szektort, de ezt majd megmondja a SMART. Addig is nem szabad tovább kínozni.
Nekem is volt ilyen, hogy táphiba miatt bekattant párszor, lett is belőle áthelyezett szektor, de tápcsere után zavartalanul ment tovább. Ezzel egyben arra is utalnék, vinyóra inkább a tápegység szokott károsan hatni, sőt az is feltételezhető, az alaplapi kondik is a tápegység hibája miatt nem bírják tovább a kiképzést.
Amikor ugyanis a tápegység kimenetén kezdenek elhasználódni a kondik (vagy inkább csak egy kondi, főleg például a 12 V-on), egyes alaplapi kondenzátorokra nagyobb arányban jut az impulzusterhelés, tehát mintegy átveszi a tápban lévő szűrőkondi szerepét. Emiatt jobban melegszik, felfő benne az elektrolit, hamarabb tönkremegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- WD RED SA500 SATA 2TB
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest