Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
madd dogg
senior tag
Ide is beírom, mert a Hitachi totyik döglik. Van valaki aki notebook winchester javítással foglalkozik? Van egy Hitachi Travelstar 30GB IDE vinyóm, egyszercsak megadta magát, semmi kerregés vagy hasonló. Ha tudtok segíteni, mi lehet a baja, hogyan csinálhatnám meg, esetleg van valakinek egy hasonló hibás darab olcsón (és nem ugyanaz a hibája mint ennek ), akkor értresítsen.
Modellszám: IC25N030ATMR04-0
-
liksoft
nagyúr
válasz madd dogg #11803 üzenetére
A drive javítását felejtsd el. 95%-ban mechanikai gond szokott lenni. Felület elkezdett leválni (50%-öreg drive), fejszerelvény meghalt (35%), letapadt (10%), elektronika (5%). Ha az adatok kellenek, akkor adatmentéses szakemberhez vidd, az otthoni "javítás" 95%-ban csak ront a drive állapotán, legtöbbször a "már az égiek sem tudnak segíteni" állapotig.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
válasz djxp01 #11789 üzenetére
A fordulatszám nem állítható, az aerodinamikát erre alakították ki, vagyis ha változtatnál, a felületet ítélnéd halálra. Az akusztika a fej mozgatási sebességét állítja. Ahhoz, hogy szabályozhasd, engednie kell a drive-nak, és a driver-nek is!
-
-
lazlo8
tag
lefutattam egy lemez tör. mentesítést ezt az eredményt kaptam csak értelmezni nem tudom.
Kötet MEREVLEMEZ (C
Kötetméret = 37,25 GB
Szektorcsoportméret = 32 KB
Felhasznált terület = 33,79 GB
Szabad terület = 3,46 GB
Szabad terület (százalék) = 9 %Kötet töredezettsége
Teljes töredezettség = 15 %
Fájl töredezettsége = 26 %
Szabad terület töredezettsége = 4 %Fájl töredezettsége
Összes fájl = 40 030
Átlagos fájlméret = 437 KB
Összes töredezett fájl = 0
Összes töredékek száma = 15 744
Töredékek átlagos száma fájlonként = 1,39Lapozófájl töredezettsége
Lapozófájl mérete = 756 MB
Töredékek összesen = 986Mappa töredezettsége
Mappák száma = 4 661
Töredezett mappák száma = 15
Mappatöredékek száma = 40most jo a merevlemezem vagy nem?bad sectorok?
milyen időközönként kellene lefuttatni a lemeztöredezettségmentesítést hogy a merevlemez a leghosszabb életű legyen??laptopom bios ában van egy hdd tesztelő az ezt az eredményt adta
bios hdd test error quickt test 1 passed
test 2 comprehensive error read failure[ Szerkesztve ]
-
madd dogg
senior tag
válasz liksoft #11805 üzenetére
Az adatmentés nem fontos, 2 éve itt áll, csak előkaptam, mert felidegesített a windows. Partícionálva van a vinyóm, 120-as, 1*20Gb és 2*50GB-ra. A 20-ason van a rendszer, a többin játékok, meg zenék, képek. Na most a telepítésnél mindig csak a rendszert formázom, a többihez nem nyúlok, és mégis elszállnak a képeim. A fájlok megvannak, de sérültek, nincs villámnézet. 3 év alatt mindig minden működött, de már 3.-jára járok így az utóbbi fél évben.
A kis 30GB-os vinyó alig ment egy évet, és próba cseresznye szerelném, nem nagy érték, főleg romlottan, de ha összejönne valami, akkor nagy hasznát venném
-
-
liksoft
nagyúr
válasz lazlo8 #11810 üzenetére
A lemez töredezettségének semmi köze az állapotához. Ha egy füzetbe jegyzetelsz a suliban, és mindig egymás után írsz, a tantárgyak keverednek, töredeznek benne. De attól még olvasható. Ha viszont szépen elkülönített területekre teszed a jegyzeteket akkor mentes a töredezettségtől, de ha állandóan ráülsz, rátaposol, esetleg esőben lóbálod, az olvashatósága igencsak kérdéses.
Vagyis nem a belső rendezettsége, hanem az egészségi állapota a fontos. Azt meg a SMART fogja megmondani. Esetleg használhatod a HDSentinelt.
-
Digital
addikt
válasz liksoft #11802 üzenetére
Sajnos én is erre tippelek
Most ki van szerelve, meg szeretném nézni egy másik gépben is.
Ez egy Gigabyte N601-es notiban volt, a vinyó 5400-as fordulaton üzemelt. Rakhatok a helyére mondjuk egy 7200-as PATA vinyót? Szeretnék némi sebességnövekedést!"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...
-
-
liksoft
nagyúr
válasz Digital #11816 üzenetére
Szerintem nagyobb a rizikó mint az árkülönbözet. Ráadásul az új minimum egy évig garis, és a nagyobb felületi adatsűrűség miatt a sebessége hasonlíthat egy mai 5400-as egy régi 7200-ashoz. Ráadásul kis kapacitásban egy lemezt kapsz (160GB-ig), így a melegedése is minimális.
-
CSorBA
őstag
válasz liksoft #11804 üzenetére
Nem, ez egy régi gép, ami venti van az fix 12V és a rendszer vinyóra megy. Kívül a hőmérséklet állandó.
És megnéztem, már legalább azóta 10szer, de szerintem jóval többször megfigyeltem, és mindig így csinál. Sentinel kiírása 40felett sárgába lép így látszik jól.
Mikor nem töltök 44-46 fok, mikor töltök 36-38 fok. Roppant különös -
A_ScHuLcZ
addikt
Mit tudok csinálni egy olyan winyóval, ahol fél éven belül már másodszorra megy gajra a filerendszer (RAW-nak látja), majd win7 javítója után visszajön, de kb 50 giga hiányzik róla, még 35 össze van dobálva a found00x mappába, a többi 900 pedig visszajött rendesen? Terrás Samsung F1 winyóról van szó, még bőven garis, de bevinni nem szeretném, mert akkor az adataimnak lőttek és évek munkája van rajta. Gép vagy alaplapi vezérlő hibát kizárnám, mert 2 külön gépben reprodukálta ugyanazt a hibát 2 fajta oprendszerrel.
Ötlet?
Másik ugyanilyen Samsung F1-em még 1x sem csinált ilyet, majdnem ugyanakkor lett véve a 2.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz liksoft #11825 üzenetére
Elnézést, elírás volt
Nem pótolhatatlan, csak hosszú idő lenne pótolni. Nagyon hosszú.. A pótolhatatlanok a másikon vannak!
HD Sentinel, A Lemez #1 a kérdéses lemez, bizony nem minden oké vele. Valamint ezt nézd!
Bár a Lemez #0, azaz a 250es is jelenleg RAW, pontosan ugyanez történt vele de már legalább 5-ödször, épp azért azon már nem is tároltam semmi értékes adatot, de sentinel semmi hibát nem mutat rá!Mit javasoltok, mit tegyek vele? Adatok át valahova és full format, esetleg valami más?
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz liksoft #11827 üzenetére
Nem a honlapról töltöttem...
Természetesen kipróbáltam, hogy mit tud a gép, talán pár napig ment is úgy, de utána levettem róla, mivel feleslegesnek láttam agyonhajtani, ha nem használom ki, ugyanis suliidőben (szept-jun) napi 24 órában menni szokott, koleszftp üzemel rajta.
-
liksoft
nagyúr
válasz A_ScHuLcZ #11828 üzenetére
Ha az a SATA sebességére is kihatással volt, maradandó károsodás érhette az elektronikát. Annak hűtése ugyanis a referencia sebességekre lett méretezve.
Felhívom a figyelmedet arra, hogy a honlapról letöltött változat az extrák kivételével ugyanúgy használható mint ez. Tudom nem szokás nálunk, de jó lenne tiszteletben tartani dolgokat. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a programozója csak akkor tudja fejleszteni, ha van mit enni. Ezt pedig leginkább a legálisan vásárolt munkájával szeretné elérni, mert becsületes embernek ismertem meg. Ez sem divat manapság.
Ha a program jogállását rosszul értelmeztem volna, elnézést kérek a fentiekért.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz liksoft #11829 üzenetére
Én csak a procit, illetve a memóriák órajeleit piszkáltam, egyéb tuningot nem hajtottam végre rajta. Pontosabban tuningnál még a PCI Express frekvenciát lőttem át 100-ra, úgy tudom olyankor azt is ajánlott.
Mit tudok megpróbálni vele, hogy helyrehozzam? Vagy ez már döglött ló, és mindenképp vissza kell vinnem gariztatni?
ui: úgy hallottam volt 1 bizonyos széria az F1 1TB-osokból, amik sorra mentek tönkre, és ez is az időtájt lett vásárolva. Lehet, hogy belenyúltam én is egy selejtbe??
[ Szerkesztve ]
-
félisten
És még h megszóltok h a samsunggal nincs baj.......Semmit nem ér kuka!
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
CSorBA
őstag
Vesz talán egy másik átalakítót? Szerintem vmit félreértettél.
szerk.: Leírom inkább:
Mondta fél átalakítóval használni, mert még egy dolog ami tönkremehet.
De ha az átalakító tönkremegy, attól a merevlemeznek miért lenne baja?
Ergó csak vesz egy másik átalakítót és kész.
[ Szerkesztve ]
-
-
liksoft
nagyúr
válasz Kolondrum #11837 üzenetére
Én meg nem szeretem a WD-t, Seagate-et, Hitachi-t, Samsung-ot, stb.... Kőtáblát használok. Minden gyártónak van jobb, és rosszabb szériája. Ha te kétszer "belenyúltál", attól kategorikusan nem lenne célszerű azt a minősítést ráhúzni. Amúgy adatmentés terén pont a Samsung a legjobban kézben tartható, a Toshiba termékeivel együtt. A WD kész katasztrófa. De ez az adatmentés. Mezei felhasználó NE erre építsen, hanem mentsen!
-
bpx
őstag
Üdv!
A következő a helyzet: van 2 db elég régi (kb. 5 éves ha jól emlékszem) 200 GB-os Maxtor HDD. Úgy 2 hónapja elkezdte a gép azt csinálni, hogy teljesen véletlenszerűen újraindul, mégpedig úgy, hogy hallom ahogy az egyik winyó leáll, hang + kép beakad 2-3 mp-re, ekkor a gép újraindul, és a post screen-en megint várni kell egy kicsit, mire a winyó beindul. Ezt 1 héten 2-3-szor megcsinálja. (ill. egyszer elkezdett vmi hihetetlen hangosan kattogni, de olyan azóta sem volt)
Az adatoknak amúgy semmi bajuk, HD sentinel is 100% + 99%-os kondíciót ír.Ez most a winyó hibája, vagy vmi más, pl. táp is okozhatja?
[ Szerkesztve ]
-
-
bpx
őstag
na hát nagyon örülök neki....
azért köszi -
Tommi000001
aktív tag
Helo
A gondom a övetkezőőő
Beraktama gépbe 1 uj vinyót és a vista nem látja,pedig a bios ban bent van...
Mi lehet a gond??"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
tomp
félisten
válasz Tommi000001 #11846 üzenetére
Zsír új vinyó?
Ha igen akkor:
Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép-kezelés/Tárolás fül/LemezkezelésMeg kell formázni a vinyót.
-
Tommi000001
aktív tag
sajátgép-kezelé-tároló-és utánna jön a hibaüzenet hogy:"A lemezkezelés nem tudja elindítani a virtuális lemezszolgáltatást a következőn?........Ez a kkor fordulhat elő ha a távoli számítógép nem támogatja a szolgáltatást vagy ha a windows tűzfala blokkol 1 kapcsolatot..."
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
-
tomp
félisten
válasz Tommi000001 #11848 üzenetére
Van fent vmi virtuális meghajtó program?
pl Daemon Tools?
Esetleg próbáld letiltani és újra megnézni.
Nekem ha be van tölte egy képfájl a dt-be, akkor sokáig pepecsel a lemezkezelő. Ha kinyomom a dt-ből a fájlt, akkor meg 1mp alatt bejön. -
Tommi000001
aktív tag
a vista telepítőlemezével sikerült leformázni ,most már működik...
Kérdés:
mennyi a gyakorlati adatátviteli sebesség 1 sata és 1 sata2 es vinyó között??nekem kb40 kbyte/sec jött ki
a vicces az egészben hogy ezt már 6éve sikerült a mostani régi samsung sata és 1 még régebbi atás vinyóval kihozni...
"A Föld,a Naprendszer elmegyógyintézete...."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WD RED SA500 SATA 2TB
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest