- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zeratul #11313 üzenetére
...a get databack MFT se talált nem hogy adatokat.
A formázás (egyebek mellett) véletlenül pont az MFT-t írja újra, adatok pedig maradnak a szektorokban, csak össze kell rakosgatni őket. Kisebb méretű fájloktól eltekintve, amit az NTFS magában az MFT-ben tárol.
Ezért nem mindegy, hogy állítom be a GetDataBack-et, de én már rég használtam, pontosan nem emlékszem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zeratul #11313 üzenetére
Igen, én is beszélni magyar, próbálom is értelmezni, hogy mit akarsz közölni.
Sokminden elképzelhető, talán rosszul állítottad be a GetDataBack-et, vagy ki tudja, talán beépült a lemezkezelőbe a Partition Magic (nem tudom, tesz-e ilyet), de számomra ez nem bizonyít semmit.
Ami sokkal inkább bizonyítható tényszerűen, annak ellenkezője, amit írtál:
Tévedés. Teljes formázáskor végig is teszteli (írja, olvassa, nullázza) a hordozót felületet.
Ez így ahogy van, nem lehet igaz, hiszen bizonyíthatóan nem nulláz, nem ír végig. Egyszerűen azért, mert diskeditorral nem látom azokat a nullákat, viszont látom az előző adatokat, olvasható szövegeket stb.
De legalább tesztel. Szektorolvasást, ahogy én is említettem előzőleg.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zeratul #11301 üzenetére
..és az állításom még mindig igaz, még XP S3 esetében is. Most ellenőriztem, nehogy véletlenül a levegőbe beszéljek.
Leformáztam egy vinyót "teljes" formázással, utána diskedittel belenéztem: ott virítanak rajta az elveszettnek hitt adatok. GetDataBack kincsesbánya, de azt már rá sem indítom, mert minek.
Ezek a tévhitek, amit egyesek terjesztenek, arra jók, amit magam is tapasztaltam egyszer. Vásároltam egy használt vinyót, okostojás eladó szépen leformázta, üres partíciók csábítóan kellették magukat.
Arra csábítottak, hogy legalább a tanulság kedvéért ráuszítsak egy GetDatát. Úgy is lett. Megnéztem az eladó szexvideóit, warez cuccait, beszkennelt igazolványát stb. De utána meg semmisítettem, mármint ahogy én szoktam. Diskedittel legyalultam, vagyis kinulláztam a szektorokat, hogy úgy nézzen ki a vinyó, mint újkorában.
Eladó biztos nyomott egy teljes formatot, mer' hát azt olvasta valamelyik fórumon, hogy az a jó...
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zeratul #11301 üzenetére
Talán el kellene olvasni a súgót. Nem mintha én elsődlegesen onnan tudnám, megnézhető diskeditorral is, utána lehet nézni a neten, ki lehet próbálni stb.
XP-ben formázhatsz bárhogy egy partíciót, utána GetDataBack és visszahozza.
Ha úgy lenne, ahogy írod, egy ilyen program nem tudna visszahozni semmit.
Jó lenne, ha nem fárasztanál feleslegesen ilyen alap dolgokkal! Nyilván ki sem próbáltad, egyszerűen nem is tudod, miről "beszélsz", akkor mi értelme firkálgatni a vakvilágba?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zeratul #11303 üzenetére
Nem azt írtam, hogy az MBR-ben mi van, talán figyelmesebben kellene olvasni!
Szó szerint MBR-szektort írtam, melynek 512 bájtos területén helyezkedik a partíciós tábla és az MBR-kód is. De említhetném még az NT Disk Signature bejegyzést is, ami NT-alapú rendszerek részére egyedi azonosítót képez.
A partíciós táblában találhatók az elsődleges partíciók határait leíró bejegyzések, beleértve a kiterjesztett partíciót is, mivel az is elsődleges. A logikai partíciókat leíró tábla pedig a kiterjesztett elején található, már csak azért is, mert 512 bájtba már nem nagyon férne el.
Vírusok és bootmanagerek sem férnek el egyébként, ezek általában úgy működnek, hogy módosítják a szabvány MBR-kódot, ami ezután átirányítja a bootfolyamatot, mégpedig az MBR-szektora utáni területre, ahol még 62 üres szektor található, itt már elfér vírus, Lilo, GRUB stb. bootmanagerek is ide telepednek.
MFT defragmentálódhat nyilván, bár nem tudom, hogy jön ez ide. Partíciós táblákról írtam előzőleg, nem MFT-ről. Talán kicsit kevered a dolgokat, vagy nem tudom. (Az is kétséges, hogy olyan nagyon szabadon variálhatná a helyét, de mindegy, ennek semmi köze ahhoz, amiről én írtam.)
-
momo2828
tag
válasz
Zeratul #11178 üzenetére
Megpróbáltam, annyi különbség, hogy S.M.A.R.T. Capable but Disabled, és ugyanúgy nem megy tovább.
Még amikor lefagyott a gép, először csak újraindítottam és azt tapasztaltam, hogy a win 7 nem jött be, csak fekete háttér, jobb alsó sarokban a szöveg (evalution copy build 7260), de akkor még nem volt a winyóval. Nem tudom ez segít-e A másik satás (1-es) winyóval érdekes módon nincs baja... -
Lazsnak
tag
válasz
Zeratul #11148 üzenetére
Ez termeszetes, azzal kezdtem.es az egy teras vinyobol lemez inicializacio utan 32 megat lat.Nem igazan tudom mi van most :S, de majd most estefele raallok a dologra tuzetesebben, csak gondoltam hatha valaki mas is talalkozott ilyen problemaval, es egybol tudja a buvos megoldast.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Zeratul #10630 üzenetére
Igen, a mágnes a lineáris motor része. Viszont a fejszerelvény tartalmaz egy apró vasdarabot, amit a lineáris motor folyamatosan a parkolási pozíció felé visz (a parkolási pozíció közelében ugrásszerűen megnő ez az erő - vagyis működéskor jelentéktelen, de a fej rögzítéséhez a végpontban elég). Legalábbis a vezérlés nélkül forgó lemez esetén magától beálló fejpozíciótól. Amikor megszűnik a tápellátás, az elektronika parkoló pozícióba rántja a fejeket. De előtte még van ereje adminisztrációt visszaírni (SMART +). Ha véletlenül nem lenne erre ereje, akkor a fej lemezközép környékére áll be a lepörgő lemezeknél, és ekkor ha a konstrukció olyan (nem minden drive!!!), a fejszerelvénybe tett vasdarab parkolóra tudja húzni és stabilizálni. (Ahol a mágnes nem tud behúzni, csak rögzíteni, ott a hibás leálláskor (elektronika nem parkoltat), a fejel a felületen letapadnak. Jobb esetben nem indul és az adatok menthetőek, rosszabb esetben a fej kifordul, leszakad, és onnan már adatok nem jönnek le.)
-
8nemesis8
veterán
válasz
Zeratul #10370 üzenetére
Jah én is erre gondoltam azonban ,már időm nem volt másik házba beletenni:S De nagyon mérges leszek ha vadonatúj winyó megadta magát 10-15óra használ után és 300GB adatomat elnyelt:S
Olyan hangja volt, hogy mintha megpróbálná felpörgetni de nem megy neki és újra próbálja:S
Lehet esélyem, hogy csak a ház halt meg? -
JackRabbit
csendes tag
válasz
Zeratul #10289 üzenetére
Ha a "Users" mappa a "Felhasználók" nevű mappával azonos (C:\Felhasználók) akkor az 4,05 GB.
Utóbbi mappához tudnál adni egy elérési utat, mert fogalmam sincs merre találom.
Köszi!SZRK: hát, nem tudom milyen szemét maradt volna a régi Windows után. A telepítő azt mondta, hogy minden cuccot, ami a régi rendszeré volt, átrakja a Windows.old mappába. Na ezt én kitöröltem. Lehet még máshol is szemét?
-
JackRabbit
csendes tag
válasz
Zeratul #10286 üzenetére
A Windows particiókezelőjével vagy mi a fenével csináltam. Egy nálam hozzáértőbb haver mondta nekem hogy mit hogy kell, de már elfelejtettem.
A lényeg az, hogy most egy darab partíció van rajta, amin 104 GB a szabad hely. De mikor pár hete újraraktam a rendszrt, akkor 126 volt még. Ja, és a Windows.old mappát töröltem, meg egyébként mindent, aminek köze lehetett a régi windowshoz.Na, közben megtaláltam, itt tüntettem el a másik két partíciót:
-
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Zeratul #10234 üzenetére
Köszi.
Akkor megnyugodtam.
Csak néha a kicsomagolásnál is vannak érdekes dolgok aztán gondoltam hátha.
Pl leszedek vmit darabolt rar-ban, sfv ok, kicsomagolja ok. Mondjuk közbe vmiért letörlöm az iso-t(inkább gameknél fordul) és ezért ujra ki kell csomagolnom akkor meg már hibát dob vagy kicsomagolásnál vagy ha ott nem is akkor a telepítésnél. Hogy ez a mi a szartol lehet? Mert lejön rendesen megvan minden, minden hibátlan, elsőre megy is simán és ha másodszor kicsom + telepítem akkor jön ez. -
liksoft
nagyúr
válasz
Zeratul #10190 üzenetére
A Hitachi parkoló villás típus, így a fejek kikapcsolt állapotban nem érintkeznek a lemezzel. A Samsung, és Seagate viszont parkoló pályás. Így nyugalmi állapotban a fejek a lemez parkoló sávjában (legbelső pozíció, a tengelyhez legközelebb) a lemezen nyugszanak. Mozgatás hatására a fejek a felületen csúsznak, és a kar tulajdonságai alapján (leszorító erő, rugó és mágneslemez szöge egymáshoz, fej geometriája, mérete, stb...) különböző hangot adnak. Te EZT hallod. Semmi köze a motorhoz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Facebook és Messenger
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Filmvilág
- Bluetooth hangszórók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged