Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#11601) peete88


peete88
tag

Csáó

Olyan kérdésem lenne hogy miről vagy honnan lehet felismerni ha a HDD lemezei fizikailag sérültek. Tegnap este történ hogy a 2.5" mobilerackem koppant egyet a földön úgy 40 cm magasságból a szobában bekapcsolt állapotban közben. Ezek után az egyik partíciót nem lehetett elérni és RAW fájlrendszert írt ki rá a windows amit ő kezelni de még formázni se engedett. A másik partíció működik csak kicsit lassú. Kérdésem elég egy format vagy nagyobb gixer van?

Köszi

(#11602) liksoft válasza peete88 (#11601) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nagyobb van, ajánlott a pánikmentés róla. :K ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11603) Kernel válasza Binda (#11600) üzenetére


Kernel
nagyúr

Partíció csutkára töltése nem okoz hardveres hibát, sőt általában semmi hibát nem okoz, főleg egy NTFS-nek.

Nem szeretném ezt a vinyómat is teli a kukába dobni...

Hogyhogy ezt is, ha alacsonyan szállnak a vinyók, gyanús lehet a tápegység is, esetleg a tápcsatlakozók. Például ez, amit most tapasztalsz, simán lehetne táphiba miatt is.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11604) Binda válasza Kernel (#11603) üzenetére


Binda
tag

Pont ez az. Nem töröltem le és nem is szeretném. Az egyik partíciót csutkára töltöttem és kövire nem indult el a vinyó és egy bios sem látja. Nekem ez a bajom.
Volt régen egy 250 GB-s Maxtorom, ami kattogás után megadta magát. Az is tele volt, de azt felismerte legalább a gép. Bár 10 program sem tudott semmit sem lementeni róla. Nehezéknek tök jó, de ez nem vígasztal. Nem szeretnék még egyet ;) Ezért kérdeztem, hogy találkozott-e valaki hasonló gonddal.

(#11605) liksoft válasza Binda (#11604) üzenetére


liksoft
nagyúr

Igen, amikor tönkre megy. Függetlenül az adat mennyiségétől. :D :O

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11606) harry válasza Imco (#11581) üzenetére


harry
veterán

Nos nálunk lementette (egy helyen megállt, kattant hárman a forrás lemez, majd ment tovább), tehát lényegében lementette, csak bootolni nem tudtunk róla.
Ha jól emlékszem néztük az acronist is (hirens 9.9-en, tudtommal Acronis True Image 8.1.945 van rajta), de a forrás lemez dinamikussá lett konvertálva, és amikor kijelölném forráslemeznek, kiírja, hogy hibás struktúra (vagy mit).

Most néztünk egy ilyen lehetőséget [link]
Majd megnézzük.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#11607) Kernel válasza harry (#11606) üzenetére


Kernel
nagyúr

Még szép, hogy így is lehet, én Total Commanderrel is szoktam Windowst másolni, az is megőrzi az NTFS-jogosultságokat, ha bejelölöm, csak otthoni gépnél ez nem mindig szükséges. A leírt registry trükközést is szoktam csinálni, amikor kell. Pláne, én arra magamtól jöttem rá, 2k/XP klónozási problémák elhárítása során, később számtalanszor terjesztettem fórumokon is. Másik módszer, amikor simán törlöm a MountedDevices kulcsot, első bootnál újrakreálódik, de ilyenkor újraosztja a betűjeleket is, ami néha nem jó. Általában jó, mert a bootpartíció kapja a C: betűjelet és többnyire ez a cél.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11608) harry válasza Kernel (#11607) üzenetére


harry
veterán

Nekem a célom, hogy a jelenleg dinamikus lemez első, hibás, alapvető rendszer kötetét valamilyen módon át tudjam menteni egy másik lemezre úgy, hogy utána tudja bootolni, és a második kötetet is áthelyezni.

Eddig szerintem maga a másolás ment többször is, de a boot-nál mindig gondok voltak... próbáltunk indítani egy win telepítőt, hogy az talán helyre rakja a boot sectoros dolgokat, és ezután tükrözni a partíciót, teljes lemezt átmásolni, kötetet így-úgy, utólag fixboot, fixmbr, meg valami bootsetup, stb., de nem sikerült.

Remélem ezzel a registrys hackkel meg lehet oldani... Ez lehetett a gond eddig?

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#11609) Kernel válasza harry (#11608) üzenetére


Kernel
nagyúr

Bootproblémák elhárításának legbiztosabb módja, hogy például XP-re vonatkoztatva, az új vinyóra/partícióra gyorsan feltelepítünk (nem én, mert kicsit láma módszer) egy friss oprendszert, legalább az első újraindulásig, vagy teljesen.

Utána egyszerűen kicseréljük (törlés, másolás) a könyvtárakat:

Documents and Settings\
Program Files\
WINDOWS\

Miközben az indítófájlokat nem bántjuk:

boot.ini
Bootfont.bin
NTDETECT.COM
ntldr

(A System Volume Information mappa tartalma, visszaállítási pontok meg ilyesmik, engem soha nem érdekelt, kihagyom, tiltom, törlöm.)

De igazság szerint, ha egy frissen formázott partícióra először a gyökérfájlokat másolom fel, utána a könyvtárakat, így is szokott működni. Kritikus lépcsőfok itt, hogy a bootszektor-kód megtalálja az ntldr-t, de utóbbi SP-k során a boot-kód fejlesztve lett, megbízhatóbb ilyen szempontból. Ehhez persze nem mindegy, mivel lett formázva a partíció. Arról nem beszélve, hogy a bootfolyamat során hibaüzenetek is szoktak megjelenni, ami elárulja, hol akadt el. "Hiányzó Ntldr" stb.

A MountedDevices alatt tárolt azonosítók nem egyezése esetén később akad el a folyamat, a login képernyőnél, vagy pillanatra beugrik az asztal, de rögtön kijelentkezik, vagy csak egy kék képernyő látható szaladgáló csíkkal, vagy aktiválási hibát ki, de csak azért, mert nem tudja beazonosítani eleve a C: meghajtót sem.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11610) harry válasza Kernel (#11609) üzenetére


harry
veterán

Virtuálisan találkoztam már ezzel, hogy beléptem, és egyből ki is jelentkeztetett... Aztán egyszer egy ntldr hiányzásig is eljutottunk, de amikor ránéztünk a lemezre, ott volt a sys32-ben...Akkor hogyhogy nem találja, vagy ezt hogy értsem?

"Kritikus lépcsőfok itt, hogy a bootszektor-kód megtalálja az ntldr-t"
Nos igen... és ezt hol lehet állítani? Próbáltuk, amiket írtam, de nem jártunk sikerrel.

Az mennyit számít, hogy a cél lemez dinamikus-e, vagy sem, és így elsődleges partíció, vagy alapvető kötet? A forrás lemez basic-dinamikus.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#11611) Kernel válasza harry (#11610) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ntldr-nek a gyökérben kell lennie és a system32-ben lévő kernelt indítja (ntoskrnl.exe).

Az ntldr indulását nem lehet állítani, a fixboot parancs elősegítheti, hogy a boot-kód elindítsa. A boot-kód egy rövid gépi kód a partíció első szektorában, amivel megeshet, hogy például töredezett fájlrendszernél nem találja meg az ntldr-t, de ezen később igyekeztek javítani.

Én dinamikust nem szoktam használni, de gondolom megpróbálnám a másik vinyón is ugyanazt a felállást létrehozni, akár még rendszert is telepíteni rá, hogy bootképes legyen, utána mappákat lecserélni, a leírt módon, betűjel kérdését rendezni (MountedDevices).

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11612) Imco válasza Kernel (#11587) üzenetére


Imco
őstag

...és igen! Nekem is van options! Igy utolag, már valamikor láttam... :)
No mindegy! Köszi még egyszer!

Üdv! Imco

(#11613) BullZeye


BullZeye
veterán

Nah rádobtam vinyóra egy régi processzorhűtő bordáját a tetejére, meg oldalról egy 12 centis ventit...35 fokos per pill, jah meg kiszedtem CM690 ház elejéből a szűrőt...hogy halk legyen, de ne fogja vissza a legáramlatot :)

(#11614) Porcupain válasza Binda (#11600) üzenetére


Porcupain
aktív tag

Először szerintem nézd meg magában a rossz hdd-t, hogy felismeri-e a gép.

velem érdemes üzletelni: http://goo.gl/xqTM9

(#11615) atesss


atesss
addikt

#11572-re valaki ? :F [link]

(#11616) harry válasza Kernel (#11609) üzenetére


harry
veterán

Tehát akkor az az xcopy-s másolás, amit itt írnak pl. [link] nem is jó, hiszen felülírja azokat is, amiket írtál, hogy nem szabad módosítani, igaz?

Tegnap megnéztük ezt a leírást, és a végén az ntlrd-t hiányolta... a gyökérben pedig úgy láttam, ugyanazok a fileok vannak mindkét lemezen, lévén mindent átmásoltunk. Próbáltunk utána fixmbr-t, fixboot-ot, a bootcfg látta is a telepített windowst.

Lehet tényleg az lesz, hogy feltelepítünk egyet, és utána másolunk... ekkor a gyökér fileok nem kellenek, csak a Win, Progra, DocSet?

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#11617) Kernel válasza harry (#11616) üzenetére


Kernel
nagyúr

Jó az xcopy, felülírás önmagában nem gond, sőt szükséges is lehet, amikor egy fájlverzió nem egyezik. Pl. más ntldr stb. verzió van a telepítőlemezen és más a vinyón, mivel utóbbit egy frissítés közben már megújította.

Itt egy olyan sajátos probléma van, hogy amikor az ntldr "elkeveredik" olyan szektorokba, ahol a boot-kód nem látja, akkor hiába látjuk fájlkezelővel, mégsem működik. A telepítőprogram gondoskodik ennek elhárításáról, utána már felül is lehet írni az adott fájlt, a szektorelhelyezkedésen nem változtat.

Vagy a másik, általában bevált módszerem, amit említettem, hogy a frissen formázott partícióra először a kis fájlokat viszem fel (hogy "előre" kerüljenek) és csak utána a mappákat. Látszólag mindegy, de azért mégsem.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11618) Napfénysüti

Kollégámnak meghalt a WD vinyója és az üzlet ahol vette megszűnt. Viszont megvan a garanciapapír csak fogalmunk sincs hol szervizelnek garanciálisan WD vinyókat. Ha valaki tudna válaszolni megköszönném. :R

Més que un club!

(#11620) Napfénysüti válasza Imco (#11619) üzenetére

Köszi szépen a linket, elolvastam. A bolt sajnos teljesen megszűnt egy ideje. Viszont nem tudja valaki hogy a WD winchestereket garanciálisan Magyarországon ki szervizeli? Esetleg ott kellene próbálkoznom.

Més que un club!

(#11621) liksoft válasza Napfénysüti (#11620) üzenetére


liksoft
nagyúr

Nincs szerviz! Csak csere, amit a kereskedő végez. Ha sikerülne kiderítened melyik nagyker hozta az országba, akkor talán Náluk lehet segítséget kérni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11622) Napfénysüti válasza liksoft (#11621) üzenetére

Köszi. Ez sajnos nem túl kecsegtető így már értem mért nem találtam semmilyen címet. :(

Més que un club!

(#11623) Imco válasza Napfénysüti (#11622) üzenetére


Imco
őstag

Küld el PÜ-ben a serial számát. Talán szerencséd lesz.

Üdv! Imco

(#11624) harry válasza Napfénysüti (#11622) üzenetére


harry
veterán

Ha jól emlékszem az Aqua-nál régebben volt ilyen hirdetés, hogy ha megszűnt a bolt,a hol vetted a garis cuccot, akkor hozzájuk is viheted, de pontosan nem emlékszem, most meg nem látom ezt a hirdetést... [link]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#11625) #62853120


#62853120
törölt tag

Egy új partíciónak mekkora legyen a foglalási mérete?

(#11626) tomp válasza #62853120 (#11625) üzenetére


tomp
félisten

Ha windows-ban csinálod, akkor az alapértelmezettet válaszd. Mármint nekem így vannak.

(#11627) Kernel válasza #62853120 (#11625) üzenetére


Kernel
nagyúr

Önálló rendszerpartícióhoz lehet nagyobb, valamit gyorsíthat rajta, némileg romló helykihasználással.

Adattároláshoz alapértelmezett is megfelel, de ha csak nagyméretű fájlokat tárolsz, akkor nagy foglalási egység sem okoz számottevő helyveszteséget, ellentétben a sok kis fájl tárolásától.

Például a képen látható, vegyes tartalmú meghajtón, amin 53000 fájl van, de ebből durván 400 db videofájl foglalja a hely nagyobbik részét, mindössze kb. 120 MB veszteség származik az alapértelmezett foglalási egység választása miatt. Ha kisebbre választottam volna, nem sokat nyerek, viszont lassabb lehetne a fájlrendszer kezelése.

Partícionáló programok a veszteségi arányokat diagramon is képesek kimutatni, ha utólag szeretnénk átméretezni a foglalási egységet, hogy az átméretezéssel mit nyerünk vagy vesztünk, ehhez persze adatnak is kell lenni rajta, mivel azon múlik.

De összességében nem egy érdekfeszítő téma, amúgy én sem szoktam ezzel foglalkozni, rendszerpartíción esetleg nagyobbra állítom.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11628) Inv1sus


Inv1sus
addikt

Szevasztok!

A mai nap folyamán sikerült véletlenül belerúgni egy kicsit a gépbe, mely azt eredményezte, hogy a hdd hangosabb lett, kerreg. Mit tudnátok javasolni, hogy ez a probléma megszűnjön? Azt észrevettem, hogy a hdd egy adott pontját megnyomva elhalkul, de ha nincs nyomás megint kerreg. :F

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#11629) Cimbooora


Cimbooora
aktív tag

Sziasztok!

Segítségeteket kérném!

Van egy WD Passport Essential 250GB KÜLSŐ winyóm.
Fel van osztva 2 részre. 1 Film 180GB FAT32 és egy NTFS maradék adatnak.
Eddig 1 ée minden remekül működött de a mai napon a számítógép nem hajlandó felismerni.
Valamilyen szinten látja a biztonságos eltávolításnál hogy WD, de hogy a partícióknak mi a címkéja, hány GB-osak. semmi.
A total commander lefagy, sajátgép is.
Ahogyan rá szoktam dugni a gépre mindig elindul ez a windowsos multimédia keredés, vagy mi. De még az sem jön be. Na jó néha, de vagy 5 perc múlva.
Tehát szintem semmi életjel, azon kívül, hogy hallom hogy pörög, a led is néha pislákol.

És it jön a ráadás, hogy kicsit bonyolítsuk a helyzetet: a DVD-lejátszó kapásból viszi, olvas mindent a filmek partícióról. NTFS-t ugyebár nem látja.

A számítógép jó biztosan, eddig jó volt, 4 gépen lett próbálva.
Van ötletetet?
Hardveres probléma lehet? vagy esetleg tudtok javasolni programot amivel kicsit jobban a dolgok mélyére látnánk?

Hálásan köszönöm a segítségeket is előre.

üdvözletem

(#11630) Kernel válasza Inv1sus (#11628) üzenetére


Kernel
nagyúr

Első lépés az adatmentés, mert innen kezdve bármikor lehalhat.

Ez ugyebár egyértelműnek tűnik, mégis kénytelen vagyok megemlíteni, hiszen a fórumon rendre olvasni olyan eseteket, amikor valaki sok év pótolhatatlan adatait tárolja 1 db merevlemezen, aztán jön kétségbeesve...

Vagy: már rendetlenkedik a vinyó, badszektor-hegyek, de azért még gondolkodik, hogy lassan talán menteni is kéne?

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11631) Kernel válasza Cimbooora (#11629) üzenetére


Kernel
nagyúr

A számítógép jó biztosan, eddig jó volt, 4 gépen lett próbálva.

Ezt úgy érted, hogy 4 gépen szintén lefagy, míg a DVD-lejátszó viszi? Elképzelhető, hogy olvashatatlanra sérült az NTFS-partíció, akár badszektor is lehet rajta, ez okozhat fagyást.

Ha ez USB és nem eSATA, akkor kiszerelném, bele a gépbe közvetlenül, SMART-ot kellene nézni valahogy, már ha nem fagy le.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#11632) Inv1sus válasza Kernel (#11630) üzenetére


Inv1sus
addikt

Badsector-okat hogy tudom megnézni? O.o Egyébként szerintem csak hangosabb lett, semmi más problémát nem tapasztalok.

*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***

(#11633) liksoft válasza Inv1sus (#11632) üzenetére


liksoft
nagyúr

OK. Lehet, hogy semmi baja. De ha igen, akkor az a felület folyamatos romlásával jár. Olyan, mint amikor homokkal fújják le a rozsdát a felületről. A folyamat lassan indul, majd lavina szerűen robban be. Mivel ezt még szakember sem tudja megállapítani csak a romlás során (akkor meg nem lehet megjósolni meddig megy még), ezért kaptad javaslatként, hogy a fontos adatokat mentsd le.

Persze lehet, hogy csak a ház lazult meg valahol. De tutira biztos vagy ebben? 1000 százalékig? Nincs fontos adatod azon a winyón?

De Te tudod. Legfeljebb örömmel várlak "kuncsaftként". ;] :D

Szerk: Ellenőrzés: folyamatos monitorozás HD Sentinellel.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11634) Cimbooora válasza Kernel (#11631) üzenetére


Cimbooora
aktív tag

Szia Kernel, először is köszi hogy reagáltál!

Ezt úgy érted, hogy 4 gépen szintén lefagy, míg a DVD-lejátszó viszi?

Igen úgy! Pontosítva az egyik cimborám azt mondta nála ment csak azt vette észre, hogy lassú, nem tudom mihez képest, annyira nem ért a gépekhez. (Neki egy régebbi gépe van)
Nemtudom nála hogy mehetett, lehet csak utána romlott el.

Ha ez USB és nem eSATA, akkor kiszerelném, bele a gépbe közvetlenül, SMART-ot kellene nézni valahogy, már ha nem fagy le.
Ennek 2 akadája van.
1, még garanciás, csak legalább 1 hónap mire pesrte visszamennék és a garanciát érvényesíteni tudnám.
2. Nem tudom szétszedni, félek, hogy valamit eltörök. Első körben olyan lehetőségeket akarok kipróbálni, amivel nem kell szétszedni.
[link] Itt látszik, hogy egy U alakú kaszni közé van betéve az egész. Próbáltam felnyitni kicsit és kicsúsztatni a winyót tartó részt, de hihetetlenül tartja valami és látom, hogy feszül a kaszni.

Ezt a SMART-os dolgot, csak akkor lehet nézni, ha kiszerelem?
Nem láttam még a csatolófelületét, a laptopomba biztosan belemenne, de akkor miről indulna a gép? Ezt nem egészen értem.

(#11635) liksoft válasza Cimbooora (#11634) üzenetére


liksoft
nagyúr

[link] Szerintem támogatott.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11636) Cimbooora válasza liksoft (#11635) üzenetére


Cimbooora
aktív tag

Valóban támogatná.

Leszedtem a 2.9 es verziót.
A laptop vinyóját rendesen leelemzi, de mikor rádugom a gépre a külső vinyót a programban megjelenik a WD...2 partíciója, de a kapacításukat és bármi más infót már nem tud kijelezni, egyszerűen lefagy a program.

(#11637) johniee


johniee
senior tag

Üdv!
Van egy Seagate Barracuda 500GB winyóm, ami már nem garis.
Sentinel szerint 100%/40% és 1 hibás szektor. HD Tune és HDD Regenerator viszont egy hibás szektort/hibát sem talált. Melyiknek lehet hinni? :)
:R

"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)

(#11638) tomp válasza johniee (#11637) üzenetére


tomp
félisten

Esetleg csinálj a Sentinelben egy öntesztet. :)

(#11639) liksoft válasza Cimbooora (#11636) üzenetére


liksoft
nagyúr

A beállításoknál a lemez figyelésnél a legalsó kivételével (usb figyelés) tilts le mindent. Így az usb fizikai eszközt detektálja, de a rajta lévő logikai drive-ot (amibe az OS fagy bele), nem.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11640) liksoft válasza johniee (#11637) üzenetére


liksoft
nagyúr

1000+1-szer! A hibás szektor elfedése a drive MAGÁNÜGYE! Felületteszt NEM mutatja ki, ha cserélve lett! Csak a SMART elemzése! :W :W

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11641) Cimbooora válasza liksoft (#11639) üzenetére


Cimbooora
aktív tag

Szia liksoft!

Ezt a lemez figyelés beállítást pontosan hol is találom?
Vezérlőpult?...

köszi a segítséget :R

(#11642) liksoft válasza Cimbooora (#11641) üzenetére


liksoft
nagyúr

A Sentinel progin belül a "Beállítások" menüpont. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11643) Cimbooora válasza liksoft (#11642) üzenetére


Cimbooora
aktív tag

Hali!

Kipróbáltam több lehetőséget is, de mindegyiknél szinte ugyanazt csinálta. Ha nagy nehezen sikerült is mozognom a sentinellben, nem lehet rákattintani a külső vinyóra, hogy megnézni a diagnosztikáját. Egyszerűen nem reagál az a fül semmire. A laptop vinyóján természetesen tudok információkat nézegetni
[link]

Összeségében véve ugyanúgy fagyogat minden.

üdv!

(#11644) liksoft válasza Cimbooora (#11643) üzenetére


liksoft
nagyúr

Szia!

Ezt elolvastad? Az USB-t engedélyezd, hogy azon a csatornán át, a drive-nak direkt ATA parancsot adhasson a program. Ezt sikerült letiltanod. Ellenben a többit jól tiltottad le.

Ha ez sem segít, akkor nincs ötletem.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11645) Coolmat


Coolmat
őstag

Üdv!

A problémám apróság: Seagate ST9250410AS notebook vinyómon nem tudom állítani semmivel sem az AAM-et. Próbáltam HDSentinellel, de visszaugrik a csúszka az eredeti állapotába [link], HD Tune pro pedig beállítani sem engedi [link] (mindkét programot XP-n és Win7-en is megnéztem). Seatools nem ad lehetőséget az AAM állítására egyáltalán (se a windows se a dos változat). HDSentinel és Everest szerint is támogatva és engedélyezve van az AAM. Valakinek van valami ötlete mivel lehetne esetleg beállítani?

(#11646) liksoft válasza Coolmat (#11645) üzenetére


liksoft
nagyúr

HDSentinel DOS ?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#11647) chubby1980 válasza GReddy (#11546) üzenetére


chubby1980
csendes tag

Az a baj, hogy nem vagyok egy fizikus zseni, úgyhogy nekem mindent be lehet adni a feszültséggel meg tüskékkel. Az viszont tuti hogy 300-as tápom van, régebbi alaplap, asus k8n, amd sempron 3000+ proci és ami miatt nagyon gyanús, hogy 3 ide vinyó, 1 dvd-rw, és 1 sata vinyó (300 gigás).
Én is arra gyanakszom, hogy a táp nem bírja, de ez a gépem már néhány éve van, a sata vinyó csak nemrég lett hozzátéve. De ha a sata vinyót lehúzom, akkor oké (mondjuk a sata jumperelve van, lehet hogy ez is közrejátszik).
Haladva a korral, szerintem valszeg megérett a fejlesztés. Új alaplapban talán jumper nélkül használhatom a sata vinyót, ott már mondjuk csak 1 sata hdd, 1 ide hdd és 1 dvd-rw lenne.

(#11648) Zeratul válasza Coolmat (#11645) üzenetére


Zeratul
addikt

Van olyan sorouat ahol nem lehet kikapcsolni az AAM-et.

(#11649) Coolmat válasza liksoft (#11646) üzenetére


Coolmat
őstag

Köszi, megnéztem ezzel is, de nem működött :( Átállítottam, azt mondta sikerült, rebootoltam és még mindig ugyanott maradt. Megnéztem IDE és AHCI módban is. Ezekszerint a gyár letiltotta volna az átállítást :F

Zeratul: nem kikapcsolni szeretném, hanem beállítani max teljesítményre.

[ Szerkesztve ]

(#11650) Zeratul válasza Coolmat (#11649) üzenetére


Zeratul
addikt

Van sajna.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.