Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zeratul
addikt
-
Kernel
nagyúr
válasz Zeratul #11303 üzenetére
Nem azt írtam, hogy az MBR-ben mi van, talán figyelmesebben kellene olvasni!
Szó szerint MBR-szektort írtam, melynek 512 bájtos területén helyezkedik a partíciós tábla és az MBR-kód is. De említhetném még az NT Disk Signature bejegyzést is, ami NT-alapú rendszerek részére egyedi azonosítót képez.
A partíciós táblában találhatók az elsődleges partíciók határait leíró bejegyzések, beleértve a kiterjesztett partíciót is, mivel az is elsődleges. A logikai partíciókat leíró tábla pedig a kiterjesztett elején található, már csak azért is, mert 512 bájtba már nem nagyon férne el.
Vírusok és bootmanagerek sem férnek el egyébként, ezek általában úgy működnek, hogy módosítják a szabvány MBR-kódot, ami ezután átirányítja a bootfolyamatot, mégpedig az MBR-szektora utáni területre, ahol még 62 üres szektor található, itt már elfér vírus, Lilo, GRUB stb. bootmanagerek is ide telepednek.
MFT defragmentálódhat nyilván, bár nem tudom, hogy jön ez ide. Partíciós táblákról írtam előzőleg, nem MFT-ről. Talán kicsit kevered a dolgokat, vagy nem tudom. (Az is kétséges, hogy olyan nagyon szabadon variálhatná a helyét, de mindegy, ennek semmi köze ahhoz, amiről én írtam.)
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Zeratul #11301 üzenetére
Talán el kellene olvasni a súgót. Nem mintha én elsődlegesen onnan tudnám, megnézhető diskeditorral is, utána lehet nézni a neten, ki lehet próbálni stb.
XP-ben formázhatsz bárhogy egy partíciót, utána GetDataBack és visszahozza.
Ha úgy lenne, ahogy írod, egy ilyen program nem tudna visszahozni semmit.
Jó lenne, ha nem fárasztanál feleslegesen ilyen alap dolgokkal! Nyilván ki sem próbáltad, egyszerűen nem is tudod, miről "beszélsz", akkor mi értelme firkálgatni a vakvilágba?
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz Kernel #11305 üzenetére
Természetesen a "bárhogy" nem azt jelenti, hogy bármilyen programmal, itt kizárólag az XP beépített programjairól van szó (legyen az Lemezkezelő GUI, illetve parancssori eszköz, telepítő CD).
[ Szerkesztve ]
-
DJ.Gróf
aktív tag
Sziasztok! Nekem ugyan nincs problémám ,de egy kérdésem lenne.
Nagy különbség van sebességben egy 16MB ,32Mb os Cache-el rendelkező hdd-nél.
Köszönöm
-
Kernel
nagyúr
válasz Zeratul #11301 üzenetére
..és az állításom még mindig igaz, még XP S3 esetében is. Most ellenőriztem, nehogy véletlenül a levegőbe beszéljek.
Leformáztam egy vinyót "teljes" formázással, utána diskedittel belenéztem: ott virítanak rajta az elveszettnek hitt adatok. GetDataBack kincsesbánya, de azt már rá sem indítom, mert minek.
Ezek a tévhitek, amit egyesek terjesztenek, arra jók, amit magam is tapasztaltam egyszer. Vásároltam egy használt vinyót, okostojás eladó szépen leformázta, üres partíciók csábítóan kellették magukat.
Arra csábítottak, hogy legalább a tanulság kedvéért ráuszítsak egy GetDatát. Úgy is lett. Megnéztem az eladó szexvideóit, warez cuccait, beszkennelt igazolványát stb. De utána meg semmisítettem, mármint ahogy én szoktam. Diskedittel legyalultam, vagyis kinulláztam a szektorokat, hogy úgy nézzen ki a vinyó, mint újkorában.
Eladó biztos nyomott egy teljes formatot, mer' hát azt olvasta valamelyik fórumon, hogy az a jó...
-
Kernel
nagyúr
válasz Kernel #11308 üzenetére
Lejárt a szerkesztési idő, így akartam írni:
"De utána meg is semmisítettem..."
(Primitív helyesírási hibákat nem szívesen engedek meg magamnak, de ez véletlen volt, valahogy törlődött egy szó.)
Másik véletlen hiba:
MFT defragmentálódhat...
helyett:
MFT fragmentálódhat...
[ Szerkesztve ]
-
abéla
senior tag
Hello!
Régebbi sata-s wd (WDC 2500KS) winyómon opcionálisan van régi tápcsatlakozó is, az új sata-s seagate miatt (+odd is az) már nem volt elég sata tápcsat (össz csak 2 van ) , így egy régit tápcsatit nyomtam a wd-re, ezután furcsamód kb 5C°-kal többet mutatattak a prg-ok (hd sentinel 2.9pro, hd tune), ami néha a 45 fokot is eléri (elötte 12 centis vent, alatta a másik winch 32-33 fokos) . Szval esetleg lehet ez a tápcsatváltás miatt?hootka!
-
Kernel
nagyúr
Elektromos szempontból képtelenségnek tűnik, bizonyára mást is alakítottál, szereltél, ami befolyásolja a hűlési viszonyokat. Azért is kellett dugdosni, gondolom.
Ellenpróbával lehetne bizonyítani, vagyis átalakítóval rácsatlakozni a másikra, de eléggé csodálkoznék...
-
abéla
senior tag
válasz Kernel #11311 üzenetére
Tápcsat-cserén kívül nyomtam neki egy formatot, majd másolgattam néhány 100 gigát (tegnap), hdd priority-t, sata alaplapi csatlakozást változtattam (disk0-ból ez lett disk1, tároló), minden más változatlan. Esetleg a kábelnyomorgatás okozhat sensor-info változást , vagy csak egy vén fos most meg megfuttatam azt' megmacskult ...de megnézem átalakítóval, hátha
hootka!
-
Kernel
nagyúr
válasz Zeratul #11313 üzenetére
Igen, én is beszélni magyar, próbálom is értelmezni, hogy mit akarsz közölni.
Sokminden elképzelhető, talán rosszul állítottad be a GetDataBack-et, vagy ki tudja, talán beépült a lemezkezelőbe a Partition Magic (nem tudom, tesz-e ilyet), de számomra ez nem bizonyít semmit.
Ami sokkal inkább bizonyítható tényszerűen, annak ellenkezője, amit írtál:
Tévedés. Teljes formázáskor végig is teszteli (írja, olvassa, nullázza) a hordozót felületet.
Ez így ahogy van, nem lehet igaz, hiszen bizonyíthatóan nem nulláz, nem ír végig. Egyszerűen azért, mert diskeditorral nem látom azokat a nullákat, viszont látom az előző adatokat, olvasható szövegeket stb.
De legalább tesztel. Szektorolvasást, ahogy én is említettem előzőleg.
-
Kernel
nagyúr
válasz Zeratul #11313 üzenetére
...a get databack MFT se talált nem hogy adatokat.
A formázás (egyebek mellett) véletlenül pont az MFT-t írja újra, adatok pedig maradnak a szektorokban, csak össze kell rakosgatni őket. Kisebb méretű fájloktól eltekintve, amit az NTFS magában az MFT-ben tárol.
Ezért nem mindegy, hogy állítom be a GetDataBack-et, de én már rég használtam, pontosan nem emlékszem.
-
waithEard
őstag
Hali!
Vettem nemrég, 1 vadiúj WD 500 GB ABYS Rev3-at, ami szép és jó, csak valamiért az xp 32bit-en kívül semmit nem tudok rátelepíteni. Ó miért? Ugyanazokkal a bios beállításokkal
a régi 500Gb Seagate-re simán felmegy ugyanaz a win7, ami erre nem. Eljut a "completing installation"-ig, aztán megáll. XP-vel viszont rendesen működik.
Cseréltem sata helyet, semmi. Bios indításnál kiírja, hogy "no ide master hdd detected,"
ha a Seagate nincs rádugva. Mit tegyek, az öncsonkításon és kolostorba vonuláson kívül?Ráadásul Seagate barátom tovább haldokli, dughatok én akármit, akárhová... [link]
ALaplap: Asus p5e3,
CPU: q9550,
RAM: 2x 2Gb Samsung DDR3 1333 mhz
VGA:, 2darab HD 4850 VGA CF,
TÁP: CORSAIR 750W!
HDD: WD 500GB, Seagate Barracuda 500 GB (49% egészség )
Hűtés: Cooler Master Aquqa VivaEz az eset szerintem már Mulder ügynök íróasztalán hever, a többi x-akta között.
HELP!"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
Zeratul
addikt
válasz waithEard #11316 üzenetére
Seagate esetén felejtsd el a HD sentinelt. Spin retry count esetén megnézném a tápcsatit mert felpörgési hiba 99% ban tápellátási probléma. A RAW error rate nem figyelembe vevendő adat. Se reallocated, se current pendig, se offline uncorrektable szektorod nincs.
[ Szerkesztve ]
-
fireproof
őstag
Egy Samsung HD160JJ vinyónak (rendszervinyó) annak sok a 40 fok (Everest szerint ennyi) ?
-
Diego2002
tag
Üdv! WD5000AAKS vinyóval szenvedek már egy hete. Belassult, elérhetetlen volt az egyik partíció, de a héten sikerült lementenem róla az adatokat, mert van, hogy épp olyanja van, hogy működik. Most töröltem a partíciókat, formáztam.
Rámásoltam egy DVD-t, ImgBurn-el próbáltam kiírni, de többször előjött olyan hibaüzi ImgBurn részéről, hogy a vinyóra várakozik (mert ugye nem tudja a buffert feltölteni). Végül is sikerült kiírni a dvd-t, de ugyebár ez nem normális.
Nincs rajta hibás szektor - ellenőriztem, de vagy vannak olyan részei amiket iszonyat lassan olvas, vagy néha gondol egyet (most már állandó jelleggel) és belassul.
Még garanciás és vissza is fogom vinni, de azzal kapcsolatban szeretnék tanácsot kérni, hogy mivel tesztelhetném le, ami azt fogja mondani a vinyóra, hogy ez biza rossz.
Ma este lefuttattom a WD Diag Extended tesztjét, de tartok tőle, hogy hibát az sem fog találni...
..::Diego::..
-
dsonja
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Partiton Magic 7-el szerettem volna egyesíteni két üres partíciót a vinyómon. El is kezdte, ment egy ideig, majd kiírt egy hibát és újraindult az egész gép
Restart után vettem észre, hogy a commander, sajátgép nem látja azt a vinyomat.
BIOS-ban és Eszközkezelőben megjelenik mint hardver, de a windows nem észleli hogy jelen lenne
A PM azóta is hibát ír ki indításnál (Init failed: Error 48. Sector not found)ST340014A típusú 40 GB-s vinyoról van szó.
Megköszönném ha valaki tudna segíteni.
Köszi
-
Kernel
nagyúr
válasz dsonja #11321 üzenetére
Üres partíciókat nem így kell egyesíteni, hanem egyszerűen törlöd mindkettőt és létrehozol egy újat. Emiatt teljesen felesleges a Partition Magic használata.
Futtatás: diskmgmt.msc
Itt próbáld újrapartícionálni. Gondolom, nem akarsz adatokat visszanyerni, ha tényleg üres volt.
-
hege71
csendes tag
Sziasztok.Biztos valahol már volt erről szó,e csak megkérdezném,hogy mi okozza azt a furcsa kerregő hangot a hdd-nál?Leginkább betöltésnél,olvasásnál.
Bár működik de elég zavaró a hangja. -
Morgal
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 160GB-os Maxtor vinyóm. A hibajelenség az, hogy rendesen bootol a gép meg minden, majd pár percen belül mintha egy kapcsoló kattanna, olyna hangot ad ki majd minden megáll és folyamatosan világít a HDD visszajelző. Ilyenkor befagy és restart, mi lehet a probléma? Látszólag olyan mintha megszakadna az áramellátás. Azóta van egy 500-as Seagate-em, de ezt meg szeretném használni még ha lehet. -
stigma
addikt
Hi.Van egy problémám amire 1 napom lenne megoldani, kérlek segítsetek.
Samsung F1-es vinyó(750-es) + DFI Nf4 Ultra-D lap, 3700+os AMD, 2x512MB ram.
Hiba jelenség időnként 1-2 óránként resetel, számomra kilőve a HW hiba , mert memtest 1 óra semmi hiba, 2 óra orthos, prime95 és semmi hiba de ha több Firefoxot indítok akkor egyből reset van.
Vinyóra tudko már csak gondolni, vagy tápra de HD DRIVE INspector nevezetű progi viszont 74%osra mutatja vinyót ami eléggé rossz hír számomra, mivel kb 1 éves, többéves vinyóm meg 99%-osak.
A 750es F1 most lett darabolva még, kezdetben 500 és 250es meghajtó volt de most tovább lakítottam Nortonnal.( 500ból lett 100+100+300 ).
Valami ötletetek?....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
BeeJay
csendes tag
hello!
Lenne egy olyan problémám, hogy van egy 500 GB-os Samsung-om amin egyik reggelre egyszer csak eltűnt az adat de úgy, hogy minden mappát meghagyott ami a gépen volt csak éppen az adat hiányzik róla. A problémám az lenne, hogy getdataback-kel megpróbáltam visszahozni az adatot 6 órán át tekert és a legviccesebb ebben, hogy még ő sem látta a file-okat csak az üres mappákat. Valaki segítsen, mert kicsit odavagyok a cuccaimért amik rajta voltak.
üdv.: BeeJay
BeeJay The Original
-
liksoft
nagyúr
válasz BeeJay #11328 üzenetére
Ez így kevés. Valami hiányzik a leírásodból. Lehet vírus, hibás programműködés, stb.... Ha nem tudsz pontosabb információkkal szolgálni, akkor vidd szakemberhez, mert az az érzésem, hogy csak romlani fog az esélyed sok-sok próbálkozás során.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
törölt tag
Helló!
Bocsi, lehet hogy nem éppen ide kellene tennem a kérdésemet.A gondom az, hogy a gépem most szervízben van, és azért vittem be, mert amikor a HDD kicsit jobban igénybe volt véve, mondjuk másolás+letöltés és mellette net meg ilyenek, akkor általában lefagyott, és dobott egy kékhalált.
A kérdésem az, hogy az üzletben hogy próbáljam ki amikor készen van? Hátha ott is kijön ez a hiba.
-
pH érték
aktív tag
Az mitől van, hogy miután feltelepítettem a Sata vinyóra a Windows-t, E: betűt kapott a rendszer és az egyik IDE pedig C:-t. Ráadásul , ha kihúzom az IDE-set, akkor nem hajlandó bootolni?
-
nolika
senior tag
Van egy hp notim benne egy Fujitsu MHZ2160BH G2 merevlemez.
Néha olyat csinál hogy kattog. Leginkább akkor ha 45 fokos szögben van a talajjal(lassan mozgatva állítom fel olyan helyzetben), olykor már 25 fokos szögben is nyomja.... Semmilyen teljesítménycsökkenés nincs, tökéletesen megy, smart sem jelez hibát, csak csinálja... De miért?HP-nak van ilyen HP 3D driveguard ami elvben méri a gyorsulást és visszahúzza a fejet. XP alatt indul a segédprogija, de Win7 alatt nem(de lehet csak parasztvakítás).
-
Kernel
nagyúr
válasz pH érték #11334 üzenetére
A telepítő a számítógép elsődleges boot-eszközének aktív partíciójára helyezi a rejtett indítófájlokat (ntldr stb.) és azt tekinti C: meghajtónak is. Vagyis nem jól volt beállítva a boot-eszköz.
De nem mindig lehet jól beállítani, ha például a BIOS mindenáron ragaszkodik hozzá, hogy neki az IDE az első.
Ekkor azt ki kell venni a telepítés idejére, ezután a SATA fogja kapni a C: betűjelet (de formázni is kell, esetleg utána újraindítani, különben megtarthatja az E: betűjelet, mivel kiolvassa a registryből). Utána jöhet a másik gond, mikor berakod az IDE-t és az bootol, de ez nem jelent gondot, ha már úgyis ott van rajta az ntldr/boot.ini, simán tudja indítani a másik vinyón lévő rendszert. Tehát az a helyzet áll elő, hogy mindkét vinyó aktív partícióján lesz ntldr, boot.ini, ntdetect.com, így bármelyik be tudja tölteni a rendszert.
A C: betűjelet ilyenkor már nem tolja el, mivel a SATA vinyón lévő XP registryjében le van tárolva, rögzítve, hogy ő a C: meghajtó.
-
Devid_81
félisten
válasz #62853120 #11333 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy nem feltétlenül a HDD okozza ezt a gondot.
De amúgy nagyon, terheld a cuccot.
HDD Sentinel rövid önteszt (mielőtt öntesztelnél nézd meg nincs-e gond a HDD-vel), esetleg mellette mehet a prime95 és mehet a GPU Caps Viewer is...ettől jobban nem igazán tudod terhelni a gépet, ha ezek mind együtt futnak.
Amúgy ez lehet ram hiba, de lehet gyenge táp is, bad sector, vagy haldokló HDD, sőt egy lepukkant Win is okozhatja....
-
kem
addikt
-
Kernel
nagyúr
válasz Devid_81 #11338 üzenetére
Azért én nem merném pusztán és egyértelműen erre hárítani, egyrészt másik vinyóval megy a gépe, noha ez nem 100 %-os érv, mivel különböző vinyók másképp reagálhatnak egy zajos tápra (mármint nem akusztikai értelemben zaj, hanem szűretlenségi szempontból).
De ez egy Maxtor, ami nem egy csúcsminőség, az ócska Quantum vinyóm jut eszembe róla, az is hasonlóan viselkedett és ment tönkre, és nem táphibától, hanem mert szériahibás volt.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Multibit
nagyúr
Sziasztok!
Diszkrendszer gondom van, ebben kérem segítségeteket.
Másolás után - időnként - eltér a forrás és a célfájl tartalma. Ez megesik, ha a két vinyó között másolok, ha külső USB-eszközről másolok, de akkor is, ha a DVD-íróról olvasok be valamit. Mindkét vinyónál jelentkezik a hiba.
Tipikus memóriahibának tűnt, ezért először Memtest86-ot futtattam. Lement 8 menet, de nem észlelt hibát. Ezután a diszkek vizsgálata következett. A Hitachi DFT, a HD Sentinel és a Windows lemezellenőrzője is mindent rendben talált.
Hogyan tovább? Mit ellenőrizzek még?Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz Sárpac #11347 üzenetére
Az elmúlt éjjel Windows-telepítéssel telt. Teljesen 0-ról indultam (partíció törlés, formázás). Pont az említett probléma miatt raktam újra a rendszert - jobb ötletem nem lévén. Persze azt megteszem, hogy a SATA-kábeleket kicserélem, hátha mindkettő megadta magát.
Egy valami jutott most eszembe. Azután jelentkezett ez a gond, miután elkezdtem használni a frissen vásárolt Asus dvd-írómat. Lehetséges, hogy önmagában az író jelenléte ilyet okozzon?[ Szerkesztve ]
-
Akos512
csendes tag
Sziasztok .
Tegnap előtt semmi baja nem volt a laptopomnak csupán pár % szektor hiba a hddn. Egyszer ott hagytam a gépem és kék halálra mentem vissza ami egész furcsa volt Windows 7nél. Ez után újraindult a gép de bekapcsolni már nem tudott I/0 Error miatt , kipróbáltam csökkentett modott megm inden ilyet de semmi se ment, ekkor megpróbáltam boot cd-t a legtöbb hdd program ne mis látta a hddm. Hdd regenerator meg egy másik viszont látta és 98%ba szektor hibát mutattak. Majd a westernd digitalos programmal sikerült formatálnom jó párszor majd egy másik program 1 sekkel írta tele ezután újra formáztam de ez se segített se windows 7 se ubunutu nem ment fel, jó pár ujabb formázás után ubuntu egész sokáig eljutott de kiadott egyh ibát amire azt írta rossz merevlemez miatt lehet.
Azt szeretném kérdezni hogy honnan tudhatom biztosan hogy már szoftveresen nem tudok mit tenni mert rossz a merevlemez ? Esetleg ha tudok még tenni vmit akkor mit?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest