Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13133) shalafi66 válasza Turbina33 (#13121) üzenetére


shalafi66
veterán

Bizony, egy ilyen magashangszóró akár négy db 300mm-es mélyközéppel is tudna még mit kezdeni.

Az Eminence is kínai, de azért nem említhető egy lapon a hasonló nevű MNC-vel, utóbbiak közt sok az eleve központosítási hibás példány, nagyok lehetnek az egyes példányok közti eltérések, két különböző szállítmány között meg akkora az eltérés, hogy a jelenlegi alkatrészekkel nem javítható a régebbi hangszóró. Szóval vigyázni kell rá, mert pótalkatrész az nincs. Már csak ezért is kizárt, hogy PA hangszóró legyen.

A Reflex szintén csapnivaló, annyira, hogy mára nagyjából a gyártása is megszűnt, elavultak voltak, rossz T-S arányok, gyenge mélytartomány, sajátmaguk is Beymával dolgoznak inkább. A bizonytalanul javított régi példányok meg, hát olyanok, amilyenek, rosszul merített membránok, hólyagosodó nomex alapú lengőcsévék, inkább hanyagolandók.

A Garry félig saját alkatrészekből készül, mostanában félig kínaiakból, de mechanikailag stabilabb, mint a Reflex, viszont itt sem sok nyoma van a tervezésnek, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy a terhelhetőségre, és a max. hangnyomásra mentek rá. Ebben átlagosan jobbak az Eminence alap sorozatától.

A BMS inkább olyan 700Hz-től használható. Egyszerűbb és kisebb, mint egy szokásos nagyobb átmérőjű kónuszos mélyközép.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.