Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12051) shalafi66 válasza Revox66 (#12027) üzenetére


shalafi66
veterán

Érdekes dolgok ezek, hogy ki mennyire olcsó. A német K. M. féle membrán a braunnak becézett 672-es hangszóróknál, önmagában többe kerül, mint egy 30 centis SAL összes alkatrésze.

Nekem is volt rengeteg találkozásom SÁL-MNC visszáruval, még alkatrészboltos korszakomban. Mondjuk tőlem mindent visszavettek-cseréltek, más választásuk nem is nagyon volt.

Nem vagyok elfogult, csak ezt tapasztaltam (és elég nagy felhozatalt sikerült végignéznem), a fehérváriak mélyközép-hangszórói a néha-néha becsúszó hibáik ellenére, mégi messze túlmutatnak az árukon, régi vifák, Seasok, olcsó mai Peerlessek szintjét elérik nagyobb gondok nélkül. És igazából ennyi a háttér.

A braun membrános egyébként már régen is problémás volt, nem mindig bírta a postázást sem, azért is került át hozzám, mert nem akartak már tovább szenvedni ezzel az üzemben, hiszen teljesen más módszerrel kell összerakni, mint a saját felszerszámozott, VT tervezésű hangszóróikat. Ott nincs ilyen gond, az egy kész 35-40 éve működő rendszer.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#12052) tzsolesz válasza Turbina33 (#12039) üzenetére


tzsolesz
nagyúr

Így van ez sajnos. :DDD

(#12040) nari1982 hogy szólt-e? csak negyed hangerőn járattam a cuccost, a Fisherem teteje épp hogy kézmeleg volt. :DDD

(#12053) Revox66 válasza Turbina33 (#12049) üzenetére


Revox66
aktív tag

Szívesen ;)

medium84

Képet tudsz fel tenni róla ?

(#12056) Turbina33 válasza shalafi66 (#12054) üzenetére


Turbina33
senior tag

:R Te is leköteleztél!

Azt miként tudom elérni,hogy a két egyformát adják el?
Ha mégis gond adódik,akkor tudod javítani?

"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /

(#12057) shalafi66 válasza Turbina33 (#12056) üzenetére


shalafi66
veterán

Nem tudom, talán ugyanolyan címke van rajtuk, ki kell venni a csomagolásból, és megnézni. Most mondjuk lehetne jóval érzékenyebbeket is gyártani, mint 91dB@1W, vannak 300-as, 15g-os membránjaim.

[ Szerkesztve ]

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#12058) Turbina33 válasza shalafi66 (#12057) üzenetére


Turbina33
senior tag

Hát mond meg,hogy mire van szükséged hozzá,kell-e előleg,rekesz sört és a csokor virágot hova küldjem... :))

"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /

(#12059) Revox66 válasza shalafi66 (#12051) üzenetére


Revox66
aktív tag

Azért nem lenne rossz eljutni egy ilyen üzembe mint a fehérvári.
Az igények emberenként váltózóak, a legnagyobb gond, hogy a gyengébb hangszóróknak nagyobb a reklámja jobban nyomják, pörög az eladás. ( lásd sal webáruház )
Viszont más márkáról nem is nagyon hallanak, jó ha pár ember tudja egyáltalán mit lehet még kapni. Ezért is ajánlottam én is a h2000 , audio nl -t, atc sound oldalát is mindenkinek.

(#12067) fero02 válasza shalafi66 (#12066) üzenetére


fero02
veterán

Ezt felénk úgy hívják, h "segget csináltál a szádból"! :R

Nem gond, majd idővel mások előtt is kitisztul a dolog, h valójában milyen ember is vagy Te. Aki kéri, esetleg tudok segíteni naplózott beszélgetéssel. ;)

(#12068) shalafi66 válasza fero02 (#12067) üzenetére


shalafi66
veterán

:) Hja, biztos, én vagyok a rossz. Egyébként én Valakit emlegettem, nem téged.
Nem kell takargatni, nekem nincs mit szégyellni. [link]

"h valójában milyen ember is vagy Te"
Az sosem derül ki, csak azoknak, akik valóban ismernek, és nem csak neten irkálnak nekem.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#12069) fero02 válasza shalafi66 (#12068) üzenetére


fero02
veterán

Igen, Te. Mint ahogyan ezt a téged megutáló emberek táborának szigorúan monoton növekvő tendenciája is mutatja. Már ebben a fórumban is jónéhányan ismernek (még ha ezt nem is mondják ki nyíltan) és persze van mindig 1-2 friss husi, aki a Te bűvkörödbe kerül és egyelőre isszák a szavaidat, ill. még nem látják át, h valójában milyen ember is vagy Te. Vagyis csak Vki, mert én nem Téged emlegettelek. :)

Amúgy meg mindig az kiabál legjobban, akinek a háza ég... :R

(#12070) shalafi66 válasza fero02 (#12069) üzenetére


shalafi66
veterán

Nos én nem kiabálok. Másképp tudom a mondást, az kiabál, aki tehetetlen, vagy akinek nincs igaza.

Amit írsz elég távol áll a valóságtól, engem senki nem utál, nem is utálhat, hiszen nem ismer. Fórumon keresztül ez eleve nem lehetséges.

Leírom azért neked, hogy milyen ember is vagyok, szigorúan az aktuális téma szempontjából. Olyan, aki 2005 óta legalább azon fáradozik, hogy a hazai amatőr elektroakusztikával foglalkozók minél többet tudjanak a témából, minél pontosabb, naprakészebb ismereteik legyenek, tudjanak önállóan méréseket végezni, elemezni azokat, és hogy ez így legyen, azért fáradságot nem kímélve mindent meg is teszek.
Olyan ember, aki szereti és keresi a hibákat, hiszen tanulni lehet belőle, és mivel szinte mindig megoldásközpontúan gondolkodok, a hibák problémák nagy százalékára megoldási javaslatom is van.
Olyan ember vagyok, aki nem elkötelezett egyetlen piacon lévő gyártó felé sem, így próbálom a lehető legreálisabb képet kialakítani a mindenkori termékfelhozatalról, és ennek tudatában segítek választani azoknak, akik fórumokon, vagy egyéb csatornákon megkeresnek a kérdéseikkel.
Olyan, akinek legalább 20, talán 30 saját hangszóróterve létezik, és működik az országban, és a végigmért, megjavított, legyártott több ezer hangszóró, és az ezekhez társuló kivétel nélkül pozitív visszajelzés után joggal lehet megszívlelendő véleménye ebben a témában.
És olyan még, aki alapvető jó szándékkal, számtalan fórumozónak biztosított kedvezményeket, ingyen alkatrészeket, nagyker árat, stb. a fehérvári hangszórógyárban, tett szívességeket, önzetlenül, viszonzást nem várva és kapva, gyártott-ajándékozott hangszórót szintén szívességből, vagy csak azért, mert látta a valódi érdeklődést egyik-másik fórumozóban, ami talán hasonlított a saját érdeklődésére.
Ezen felül tény, hogy nem, vagy nehezen tűröm az illemtelen, tiszteletlen, vulgáris megfogalmazásokat, a viccből hangsugárzót összerakni készülőket, azokat, akik asztalosmunkává silányítják az egész, bonyolult, de szép folyamatot, azokat, akik indulatból, érzelemből döntve hoznak választásokat, vagy akik nem tudják/akarják átlátni, hogy az 1-2 ezer Ft-tal drágább választás használati értékben mindenképp megtérül, és az árkülönbözet többszörösét hozza be.
Talán ennyit így elsőre harmadik személyben.
És talán hiba, de ragaszkodom az elveimhez, néha túlságosan is, ebből származik az, ami a fórumokon látható, hogy nem hagyom rá senkire a rossz, vagy hibás elképzelését, amíg van esély az ő vagy mások meggyőzésére.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#12071) fero02 válasza shalafi66 (#12070) üzenetére


fero02
veterán

Nagyon megható, majd összeszaladt a könny a szemeim sarkában.

Szép lenne, ha valóban ilyen lennél, de sajnos ez nem teljesen így van, rengeteg sebből vérzik a dolog.

De semmi gond, az itteni 1-2 fórumozó tag ismét Neked fog igazat adni és te leszel a f@sza csávó, de idővel ezt biztosan ők is át fogják értékelni. Nekem is kellett vagy 3-4 év, kb azóta ismerjük egymást fórumról, msn-ről.

(#12072) Yahoo


Yahoo
aktív tag

Valaki nem tudna ránézésre mondani infót erről a hsz-ről?
[link-1]
[link-2]
Az eladónak semmi információja nincs róla. Köszönöm

[ Szerkesztve ]

(#12073) Turbina33 válasza Yahoo (#12072) üzenetére


Turbina33
senior tag

Olyan SPA-s,szerintem a 3040,vagy valamellik klónja.

"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /

(#12076) szaszlaci válasza shalafi66 (#12068) üzenetére


szaszlaci
addikt

"shalafi66 üzenete:
*csak az ő erősítője nem tud mit kezdeni 70g-os membránnal
*ezért nem marad középen a lengőcséve
fero02 üzenete:
*és mindemellett csörög az övé is
*de nehogy már a hangszóróhoz vegyen az ember erősítőt"

Hát persze. Kivezető kapocsnál 1000-es körüli damping-faktorral rendelkező erősítő kevés. Érdekes, hogy egy másik erőlködővel, egy rossz kábellel szándékosan lerontva 8 (nyolc!) körüli dampingra, pontosan azt művelte az a csudálatos braun..

Mondja mindezt egy olyan ember, aki szerint egy multiméter mérőzsinórjának ellenállása fél ohm körüli..

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#12077) fero02 válasza shalafi66 (#12074) üzenetére


fero02
veterán

Megkérdezheted az itteni fórumozóktól, h mennyire "védtelek" egyesek támadásaitól, rágalmaitól. Tudom nem kérted, de én ilyen vagyok, voltam. Közben ugye itt is volt bajod mindig, jöttek mások, máshonnan pl a fórum törléssel és egyéb cselekedeteid hírével. Olvastam. Talán nem gond. Megvilágosodott 1-2 dolog számomra és most felkerült a pont az i-re.

Így van, kérdeztem korábban, h mit tudnék segíteni. Ezzel mi a probléma? Tanulni szerettem volna. Tőled. De már nem szeretnék. Beleuntam abba, h amit más mond (teljesen mind1, h ki), az sosem jó, sosem felel meg Neked, mindig van vmi, amibe bele tudsz kötni, ha más nem, akkor ez erősítő DF-ába.

Jóhiszeműen ajánlottad a cserét. Sztem nem a jóhiszeműség vezérelt a lelked mélyén. Aggályaim voltak, aminek hangot adtam. Besértődtél. Elkezdted jó szokásodhoz híven az idézgetéseket, a mondtatok csavargatását. Nekem erre nincs szükségem. Ha azt mondtad volna, h egy előre tettél egy megfontolatlan ajánlatot, vagy hogy nem gondoltad át teljesen a dolgot, akkor más lett volna leányzó fekvése, de nem ez történt.

Nem mondtam, h ezer sebből vérzik. Nem figyelsz, hibáztál. Tőled ezt nem megszokott...vmi csak van azért a háttérben. A helyzetet Te teremtetted meg magad körül. Szúrni jó? Hmm...lehet, lehet majd kipróbálom azt is.

szaszlaci: meg ugye a lengőcséve is azért nem marad középen, mert annyira jó a központosítás el a felfüggesztése... :U

[ Szerkesztve ]

(#12078) Yahoo válasza shalafi66 (#12075) üzenetére


Yahoo
aktív tag

Ja, igen, az egy hasznos infót se írtam le amit tudok. 380-as.

(#12079) shalafi66 válasza szaszlaci (#12076) üzenetére


shalafi66
veterán

:) Majd nézz meg egyszer egy 0,47 ohmos ellenállást rézvezetőből feltekerve. Esetleg olvasd el, hogy mit írtam annakidején.

Nézd, másnál nem okozott gondot ez a fajta megoldás, amit a hangszóródban alkalmaztam, te vagy az első, aki nem tud mit kezdeni vele, hogy olyan pillét tudtam készíteni, ami több cm kitérést is engedélyez. Ezek után nagyon valószínű, hogy a felhasználási körülmények között kereshető a hiba forrása.

Ezen túl, jeleztem feléd, hogy lehet változtatni rajta, vissza lehet térni olyan pilléhez, ami hamarabb fékezi a membrán mozgását, így nem számít majd annyira a körítés.

Egyébként, ha visszaemlékszel, te magad bizonyítottad az állításom, amikor egy 12g körüli együttmozgó tömegű hangszóróval tökéletesen működött az erősítő.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#12080) Turbina33 válasza Yahoo (#12078) üzenetére


Turbina33
senior tag

Mérd már meg a mágnesét,hogy mekkora,mert 4050 az van itthon.

"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /

(#12081) szaszlaci válasza shalafi66 (#12079) üzenetére


szaszlaci
addikt

Az összes erősítő, amivel rendelkezem, a létező összes hangszórómmal hibátlanul működött ilyen szempontból.
Ha ennek a szórónak más kell, talán közölni kellett volna előre, jó tudtad, mivel fogom használni. De hát nehéz lett volna, hiszen nem is az erőlködőben van a hiba.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#12086) fero02 válasza shalafi66 (#12082) üzenetére


fero02
veterán

Akkor elmondom utoljára, h én nem mondtam azt, h ezer sebből vérzik:

"Szép lenne, ha valóban ilyen lennél, de sajnos ez nem teljesen így van, rengeteg sebből vérzik a dolog."

Tehát a rengeteg az nem = az ezerrel. Jó lenne, ha a személyiség zavaraidat nem hagynád beleszólni a dolgokba.

De, én az aggályaimat mondtam el, a stílust pedig a tnapi lefikázós hangnemed után csak és kizárólag magadnak köszönheted. ;)

Fenyegetés nem volt egy szál se, ha én vkit fenyegetni akarnék, akkor megtenném mellébeszélés és hasonló körbemagyarázás nélkül, mint ahogyan Te szoktad a dolgokat megmagyarázni számtalan (nem ezer!) esetben. :)

Sőt az elképesztő viselkedésed ellenére még mindig hajlok arra, hogy segítsek.

Ezt már lezongoráztuk és megszületett a nemleges eredmény. Ne akarj ismét segget csinálni a szádból, szavaidból, mert már ez is elég szánalmas.

Amit Lacinak írtam, az pedig a napnál is világosabb. Ha vmi szarul van rögzítve és hagyja elmozdulni egy nem kívánt irányba, az nem lehet jó. És erről az erősítő nem tehet, kár is belemagyarázni.

[ Szerkesztve ]

(#12087) Turbina33 válasza szaszlaci (#12085) üzenetére


Turbina33
senior tag

Bakker... :D

"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /

(#12088) shalafi66 válasza szaszlaci (#12085) üzenetére


shalafi66
veterán

S ki ítéli meg? Kiszállt az AES, vagy a BME-ről az öreg Augusztinovicz Fülöp, s megnézték nemlin. torzítás szempontjából?

Ami hibás, vagy változtatásra szorul, azt mindig beismerem, de nem tudom, egy 3cm-en át lineáris pillén, miféle hibát tudnál találni, erre még a Klipsch is csak bólogatni tudna, pedig ő jónéhány "nagy" gyártó hangszóróját megkritizálta már ilyen szempontból. Én is pont ezek miatt indultam el efelé a megoldás felé a hangszóródnál, és a visszaigazolások szerint a te kivételeddel nem tettem rosszul. Egyelőre ez a mérleg.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#12089) szaszlaci válasza shalafi66 (#12088) üzenetére


szaszlaci
addikt

Rég javaslom, hogy meg kellene nézni nagyjelű, nemlineáris torzítás szempontjából. Az a hűtési berregés szép eredményt adna..

Nah. Eddig az adatlapon volt +-7.5 mm lineáris és +-9 mm maximális kitérés. Aztán lett +-15 mm, utána +-20, aztán több centi, most meg jó értem, hogy +-30 mm a lineáris kitérése?
Tisztázzuk, csak a pontosság kedvéért.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#12092) fero02 válasza shalafi66 (#12090) üzenetére


fero02
veterán

Persze, ismét Te vagy a jófiú, akit sajnálni kell. Ez a szánalmas.

Egy szóval sem mondtam, h házhoz megyek, nem vagyok én pizzafutár. És azt sem mondtam, h le foglak járatni telefonon. Jó lenne értelmezni az írottakat.

(#12093) szaszlaci válasza shalafi66 (#12091) üzenetére


szaszlaci
addikt

"Eszerint nem tudod, hogy mi tartozik nemlin. torzításokhoz."
Lehetséges, hogy nem is létezik hozzá program, ami számítani tudná azt a hatalmas nagyjelű nemlin torzítást, amit az szubtartományban művel :D

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#12094) shalafi66 válasza szaszlaci (#12093) üzenetére


shalafi66
veterán

Jó dolog a humorizálás, de ennek a hangszórónak 5% alatti torzítása volt mélytartományban, amikor mértem, az pedig elég meggyőző, még egy 50 000-es SEAS, vagy Peerless mellé odarakva is.

Fero, tényleg nem, csak feltételes módban kilátásba helyezted, hogy mit tennél, ha. :) Nekem ez nem sokban különbözik a burkolt fenyegetéstől-kényszerítéstől.

Mellesleg mindettől függetlenül, egy fokkal sem gyártok rosszabb hangszórókat mint eddig, még mindig ugyanúgy a sokszoros árú nyugat-európai példányokkal egy szinten, vagy sok szempontból azok fölött vannak, és a téma szempontjából velem kapcsolatban maximum ez lehet lényeges. Hogy ki mit hisz, vagy képzel rólam az maximálisan szubjektív magánvélemény.

[ Szerkesztve ]

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#12095) szaszlaci válasza shalafi66 (#12094) üzenetére


szaszlaci
addikt

László Úr! Kopp-kopp! Nagyjelűt kérünk szépen!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#12096) fero02 válasza shalafi66 (#12094) üzenetére


fero02
veterán

És igen, a feltételes mód nem kijelentő mód. Ugye tudod mi a különbség a kettő között? ;)

Mellesleg mindettől függetlenül az én szubjektív véleményem mellett kitartok, Tőled hsz-t nem fogok vásárolni. :K

(#12097) shalafi66 válasza szaszlaci (#12095) üzenetére


shalafi66
veterán

Ugyanezt látod ott is. És mi az, hogy nagyjelű? Ilyen fogalom nincs harmonikus torzításra, a szót én valóban szoktam használni (le lehet nyúlni tőlem ezt is), de csak T-S paramétereknél, mivel ott értelmezhető.
Elég furcsa helyzet, amikor az kopogtat nekem, aki nem tudja mit kopog.

Fero, amint megtudtam legutóbb rosszul rémlett, eddig sem vásároltál. Akkor most mi változik? A nagy Semmi. A te szándékaid nem tartoznak hozzá egyetlen hangszóró használati értékéhez sem, az enyémek pedig abban igazán jók, szóval nagy összefüggés nincs.

"kitartás! Lvtársak! Nem veszünk jó hangszórót! Nem és nem! Rohadjanak meg azok a mocskos kapitalisták! Nekünk a rossz is jó Lvtársak! Mert a miénk, és mi vettük Lvtrásak! Nagy és bölcs vezérünk ezennel...." :)

[ Szerkesztve ]

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

(#12098) szaszlaci válasza shalafi66 (#12097) üzenetére


szaszlaci
addikt

Jó lenne azért látni arról egy mérést, mert maximum annyiban ugyan ez, hogy egy rácson van két görbe vonal..

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#12099) fero02 válasza shalafi66 (#12097) üzenetére


fero02
veterán

De, csak már megint nem tudtál időben váltani a másik énedre. ;) És jól látod, nincs összefüggés...szerencsére.

(#12100) shalafi66 válasza szaszlaci (#12098) üzenetére


shalafi66
veterán

Így is túldokumentálom a hangszórókat bármelyik gyártóhoz képest.

Ugyanez egyébként egy szó, a lin tartomány pedig azért van, hogy azon belül maradva csak minimális torzítások lépjenek fel.
Egyébként már csak azért sem értelmezhető, amit kérsz, mert mélytartományban nagyban dobozfüggő a THD, nem mindegy, hogy valaki odafigyel a dobozra, és nála pl. nem mozog a membrán 30Hz fölött, vagy pedig bekerül egy zártba, esetleg egy open baffle megoldásba.

12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.