Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#13451) mijos válasza #10726912 (#13449) üzenetére


mijos
senior tag

Jó hallgatok rátok. E kettő közül fogok választani akkor. :R

" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "

(#13452) fero02 válasza mijos (#13450) üzenetére


fero02
veterán

Ez nem flegmázás vagy lenézés. Ez a valóság.

Most mondanám, h menj át a hifi topikba és kérdezd meg, h szerintük mi a legalja a hangfal kábelek között, de ott olyan árú kábeleket mondanának, h a fél házat el kell adni pár méterért is és egészen biztos lehetsz, h amiket Te néztél számodra elfogadható árban, azt 1:1-ben lehúznák.

A DIY cuccok között kell tehát keresni a megfelelőt, azok közül pedig a villany boltos réz kábel és az UTP a menő. Olcsó és az árához képest jó minőségű, ill. nem egy nevet fizetsz ki.

A szutyerákot meg azért írtam, mert amiket hangfalnak csúfolnak azok igazából nem valók semmire. Amúgy nekem is hasonló van a gépre kötve (lásd adatlap), de rajta vagyok egy épkézláb sztereó rendszer építésén.

Ha építenél értelmesebb hangszóróból egy pár dobozt magadnak, akkor sokkal sokkal jobb hangot kapnál, mint azzal a műanyag dobozzal, kiemelésekkel teli zajkeltőkből. Igaz ugyan, h azzal nem lesz 5.1 (már ha lényeg) és nem lehet vele "döngetni" h a szomszéd is hallja. Ellenben elviselhető a hangja.

Na ezeken kell elgondolkozni. ;)

(#13453) Ibituba válasza fero02 (#13452) üzenetére


Ibituba
aktív tag

azért a hifi topikban sem kell mindenre mérget venni.sokszor már szőrszálhasogatás ami ott megy... aztán mégsem tudnak eredményeket felmutatni egy bizonyos kategóriáju kábelek felett csak az ész osztás megy. (A hama valóban nagyon az alja) Az előző üzeneted amit küldtél neki az szerintem is flegma volt. kicsit csippents vissza, főleg ha nem is flegmaságnak szánod, akkor meg pláne figyelj oda mit és hogyan fogalmazol meg.

(#13454) fero02 válasza Ibituba (#13453) üzenetére


fero02
veterán

Eleve más a szint ugye, mint a neve is mutatja. Az nem feltétlen a DIY cuccokról szól, ott a komoly rendszereken egy apró módosítás is kihallható, természetesen a placebó hatást nem vesszük figyelembe.

Nem fogok térden állva bocsánatot kérni, mert Nektek úgy jött le. Ez sajnos a fórum velejárója. Hidd el, ha bunkózni akarnék, akkor nem így írnám a mondandóm.

(#13455) Ibituba válasza fero02 (#13454) üzenetére


Ibituba
aktív tag

az ki vagy mi dönti el hogy ez most placebo vagy nem?? mert mérések azok nem igen vannak. Én nem kértem hogy térden állva kérj bocsánatot. szerintem.

(#13456) fero02 válasza Ibituba (#13455) üzenetére


fero02
veterán

Sztem sem, magamtól mondtam. De fejezzük be.

Aki kiértékeli az eredményeket. Placebo mindig is volt, van és lesz is. Talán a teljes vaktesztnél lehet kizárni, de amúgy... :(

(#13457) Ibituba válasza fero02 (#13456) üzenetére


Ibituba
aktív tag

ja ja a nagy vakteszt. AMD Fan nyomja simán a 10-10et. ennyi :-) mert talált egy olyan kis pattogó hangot ami csak is flacben hallható ki. :C jól nyomja a csávó

(#13458) fero02 válasza Ibituba (#13457) üzenetére


fero02
veterán

Nem csak róla van szó. Ez már sok olyan embert megetetett, akinek neve is van a szakmában.

Amúgy egy olyan rendszeren már valóban számíthat ennyi.

(#13459) Ibituba válasza fero02 (#13458) üzenetére


Ibituba
aktív tag

de azért nyugtass meg hogy "kavicsot" soha nem fogsz rakni a kábeleidre. ha vágod mire gondolok oké ha nem akkor mindegy. ez a fajta "elhivatottság" nekem már bőven sok...

meg flac vagy 320mp3. ... most nem mindegy. a fene akar ennyire fülelni. élvezni kell a zenét és szerintem megy 320as mp3at is maradéktalanul lehet!!

[ Szerkesztve ]

(#13460) Revox66 válasza fero02 (#13448) üzenetére


Revox66
aktív tag

[z5500]

Itt elég sok 4-es és 5 -ös értékelés van, ha zenére nem is, de filmre tuti használható rendszer. Én lehet nem írnám le így előre, hiszen nem is hallottam.
Tesómnak Genius 4000 van, és ahhoz képest nem rossz kis házimozi rendszer. :)
De tény, ez egy hangfalépítő fórum, kicsit elkalandoztunk házimozi témában.

mijos:

Hangfakábelnek már írták, próbáld meg az Utp / Cat5 -öt sokat nem vesztesz vele, nem olyan drága. Feljebb említetted, hogy erősítőd már van + 2db hangfalad. Ez miért nem jó zenére ? :)

(#13461) fero02 válasza Ibituba (#13459) üzenetére


fero02
veterán

A kavicsot perpill nem vágom (nagyon fáradt vagyok), inkább mondd, h mire gondolsz. ;)

Sokszor az embernek nem is kell fülelnie, h olyan dolgot halljon meg, ami nem tetszik, vagy éppen nagyon tetszik. A különbséget sokszor ugyanígy ki lehet hallani. Sztem AMD fan is véletlen szúrta ki a különbséget. De ez lehet csak az ő gépénél jelentkezett. Lehet ha a te géped lenne a forrás, akkor észre sem venné. Az a flac vs 320 mp3 már a vége a dolgoknak.

nari1982: annak idején, mikor a Jazz 5.1-ről (azt h gyűlöltem) váltottam a mostani Creative cuccosra, azt hittem enyém a világ. Ezt ma már egy egyszerű mély láda (semmi nagy dologra nem kell gondolni, a gyárit egy kis 16 cm-es Sony hangszóróval szerelt, de alul méretezett ládában, tehát még csak nem is jó) csere bebizonyítja nekem, h nem az enyém.
Anno azt mondtam, h sosem fogom eladni. Most már csak arra várok, h kész legyen a kis 13-as Sony hangszóróval szerelt dobozkám és valószínű fel is dobom apróba. Sajnos az idő és a lustaság ellenem dolgozik, nagyon el vagyok vele csúszva, pedig minden meg van hozzá.

Szóval ha akarsz venni egy fullos, rengeteg szabványt tudó 5.1 hangrendszert, akkor szólj! ;)

[ Szerkesztve ]

(#13462) szaszlaci válasza fero02 (#13452) üzenetére


szaszlaci
addikt

de rajta vagyok egy épkézláb sztereó rendszer építésén.
Min vagy rajta, Jóska? Már egy éve húzod ;]

Ibituba, meg flac vagy 320mp3
Nagyon egyszerű. A tömörített zene szar, a tömörítetlen jó. Ha egy ideig csak utóbbit hallgatod, akkor számodra is ordító különbségek lesznek. Rájössz, hogy a legjobb mp3-nak sincs sok köze a zenéhez, (bármilyen stílusról is van szó).

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#13463) Giot válasza Ibituba (#13459) üzenetére


Giot
addikt

A lossless fájlokat nem érdemes összehasonlítani a tömörített mp3-akkal. Nem egy hajóban eveznek. Lényegesen nagyobb az élvezeti faktora Flac-nek, sokkal többet kapsz térben, dinamikában, részletekben.
Persze ha nincs más az mp3 is jó, de ha a lehetőség engedi inkább Flac, vagy még inkább gyári audio lemez.

(#13464) Ibituba


Ibituba
aktív tag

javaslom ha érdekel benneteket a flac vs mp3 320as téma nézzetek át hifi topikba. duma hogy egetrengető a 320 mp3és flac közötti külömbség. teszteljetek vakon ha érdekel benneteket és kiderül halljátok e a külömbséget

(#13465) mijos válasza Revox66 (#13460) üzenetére


mijos
senior tag

Mert csak 2 sztereó hangfal, mély nélkül. Azt is meg szeretném csinálni, de a Z-5500-t már meg vettem és szeretném legalább kipróbálni, mielőtt túladok rajta :)

" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "

(#13466) Giot válasza Ibituba (#13464) üzenetére


Giot
addikt

Persze hogy hallom! Mit gondolsz, pazarolnám feleslegesen a helyet Flac-re ha nem lenne jobb mint az mp3? :)

(#13467) szaszlaci válasza Ibituba (#13464) üzenetére


szaszlaci
addikt

Milyen tapasztalatokra alapozod ezt az állításodat?

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#13468) Ibituba válasza Giot (#13466) üzenetére


Ibituba
aktív tag

kérlek csinálj róla egy tesztet. elég csak 10-10 eredmény . foobar alkalmas erre. flac kontra mp3 320 lame 3.99 kódolás. várom az eredményt. Pontosabban a táblázatot amin szerepel a 10ből 10 találat. mert ugye csak úgy bemondásra hogy én pedig hallom.. hát ez így elég érdekes érvelés és indoklás

[link]

[ Szerkesztve ]

(#13469) fero02 válasza Ibituba (#13468) üzenetére


fero02
veterán

Jajj, ne kezdd Te is. Ez nem az a topik.

(#13470) Ibituba válasza fero02 (#13469) üzenetére


Ibituba
aktív tag

én nem kezdek semmit. ők kötik az ebet a karóhoz. de nem is érdekel már ez az egész. részemről téma lezárva

U.i vissza olvasva az is kiderül hogy nem én aratom a babérokat itt hanem hivatkoztam hogy hifi topikban olvassanak vissza ha érdekli őket. de részemről erről tényleg ennyi volt

[ Szerkesztve ]

(#13471) Giot válasza Ibituba (#13468) üzenetére


Giot
addikt

Figyelj attól még hogy lemérsz, kiszámolsz, a végeredményt bemutatod, még nem leszel előrébb, igen vannak alapvető tézisek amiket nem lehet megkerülni. De a HiFi nagyon képlékeny dolog, pld hiába "tökéletes" egy hangfal átviteli görbéje, attól még a hang karaktere, vagy a hangfalak által képzett tér lehet ronda. Hiába mérsz ha van egyéb tényező is amit nem lehet számokban kifejezni. Ezért nem szabad csak a számokra hagyatkozni.
És igen ahhoz hogy észre vedd a különbséget megfelelő zene kell, és hallgatni kell a zenét.

[ Szerkesztve ]

(#13472) szaszlaci


szaszlaci
addikt

Azok, akik szerint felesleges a flac (ami kb 2x foglal több helyet, mint a 320-as mp3), két csoportba tartoznak, kivétel nélkül:
-sosem hallgattak ilyet, csak olvasták a topikban,
-hallgattak, legfeljebb 1-2 albumot, de nem többet.

Akik rászántak pár hetet, hogy csak ilyen zenét hallgassanak ez idő alatt, érdekes módon eszükben sincs olyasmit állítani, hogy feleslegesek a vitatott formátum és társai.
Ezek után aki azt állítja, hogy nincs különbség, feltehetően nagyon szerény hallással rendelkeznek. Ám ez könnyen orvosolható esetükben: hallgatni kell egy kis megfelelő minőségű zenét, és máris rengeteget fejlődnek!

Veszteségmentes tömörítéssel a zene valódi szépségét halljuk meg, amit az mp3 és társai elpusztítanak. Nagyjából transzzenei hatást lehet így elérni, emberibb zenékkel.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#13473) Ibituba válasza szaszlaci (#13472) üzenetére


Ibituba
aktív tag

:D :O

(#13474) Yahoo


Yahoo
aktív tag

Sziasztok, végre közeledek a Sony dobozok befejezéséhez, már csak pár réteg festék és kész. :))
Ideiglenesen a Genius SW 5.1 frontok helyére lesz befogva, míg nem telik egy tisztességes erősítőre...
A gyári frontok pedig mennek surroundnak. Elsősorban abban kérnék segítséget, hogy miként tudnám csiszolni őket? Szétszedtem már, egész kulturáltan meg van építve a doboz, van benne vatelin is, viszont a "váltó" csak egy 4.7uF-es NP kondi.
Érdemes méricskéléssel bíbelődni egy ilyen alacsony kaliberű doboznál? Főleg úgy, hogy egyáltalán nincs hiteles mérőrendszerem kiépítve.

Köszönöm.

Szerk.: A szubot egy kis szigeteléssel egészen hallgathatóvá sikerült tenni.

[ Szerkesztve ]

(#13475) sagit


sagit
addikt

erre senki?

érdemes a dobozt kibélelni?

Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#13476) szaszlaci válasza Yahoo (#13474) üzenetére


szaszlaci
addikt

Az esetek 90 %-ban, főleg ha egyszerűbb hangszórókról beszélünk, nem elég az egy kondis váltó. De csak ezért mikrofont és váltó alkatrészeket venni, majd dolgozni vele, nem biztos, hogy megéri. A tapasztalat miatt esetleg már igen.

sagit: amíg a szubhangszórót nem mérted meg, nem lehet megmondani.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#13477) sagit válasza szaszlaci (#13476) üzenetére


sagit
addikt

Mit mérjek meg rajta? Bocsi de low vagyok a témában :K

Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#13478) #10726912 válasza szaszlaci (#13472) üzenetére


#10726912
törölt tag

Bár sokaknak hitetlen kerek szemeket jelent csupán, de nagyon számít, hogy milyen formátum, amit lejátszol. Mint az is, hogy milyen lejátszóval milyen erősítőn és madzagokon keresztül jut el a milyen hangfalig. Minél jobb minőségűbb egy rendszer, annál jobban kiadja a tömörítés miatti hiányosságokat. Ehhez nem kell sem elvakultnak lenni, sem hifistának, sem semminek.Csak hallgatni kell zenét. mp3-ban. Aztán meg nem MP3-ban. Figyelmesen, keresve minden hangot.

(#13479) szaszlaci válasza sagit (#13477) üzenetére


szaszlaci
addikt

Egy ilyen mérés, ami szükséges. Tudom, nem a legegyszerűbb, de enélkül nem sok tanácsot tudunk adni.

Illetve azt is megpróbálhatod, hogy teszel bele egy kevés vatelint, a cső körül szabadon hagyva, és figyelve a membrán kilengését, nem lesz-e tőle túl nagy, és úgy hallgatod, vajon kevésbé emel-e ki. Ha eddig kiemelt. De gyakorlat nélkül ez nem a legjobb módszer.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#13480) mijos


mijos
senior tag

Van egy erősítőm meg egy sztereó hangfalpárom. Milyen mélyládát vegyek hozzá? Az erősítő 8-16 ohm-ig bír, a hangfalpár 8 ohm - 2*50W.

" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "

(#13481) Turbina33 válasza szaszlaci (#13472) üzenetére


Turbina33
senior tag

Leszedtem egy pár Metallica albumot flac-ben,főleg élő koncerteket,amik megvannak mp3-ban.Kicsit belehallgattam a PC szórón keresztül.Ami rögtön szembetűnik az az,hogy megjött a tér,megjött a dinamika,vannak részletek,amik eddig nem voltak.Kicsit sokkoló volt számomra a dolog,mert azt hittem,hogy az én elhasznált füleimnek már mindegy,de ugy látszik,hogy csak újra használnom kell őket...Bevallom őszintén,hogy most hallgattam először flac-et,azt sem tudtam mi az,meg kellett kérdeznem Google barátomat!
Milyen lejátszót használsz/használtok ehhez? Nálam KMPlayer megy most,de le kellett szedni hozzá valami codeket,másként nem vitte.

"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /

(#13482) fero02 válasza Turbina33 (#13481) üzenetére


fero02
veterán

foobar2000

(#13483) RockHaRD


RockHaRD
addikt

sziasztok. Nem annyira építéshez tartozik, de barátnőm sikeresen benyomta az egyik hangfalam egyik hangszórójának a közepét. Mivel nem egy nagyon drága dolgoról van szó, tehát amúgy sem egy csúcs minőség, ezért nem nagy különbséget vettem észre hangzásban, de azért nem éppen ez a normális kinézet...

róla lenne szó, az alsót nyomta be a drágám :(((

házilag van erre szerintetek megoldás, h megcsináljam?

(#13484) fero02 válasza RockHaRD (#13483) üzenetére


fero02
veterán

Porszívóval óvatosan ki lehet szívni. Ha állítható a teljesítménye az jó dolog.

Egyik mókus szépen megfogja a membránt, h ne mozduljon el, ha véletlen mégis sikerülne túl közel tenni a porszívó csövét. A másik mókus pedig szépen, lassan közelíti a csövet a benyomott porvédő felé (értelemszerűen a sérülés a cső középpontja felé legyen). Ha vékony, puha anyagból van, akkor nagyon hamar kiszívja. Ha merevebb, vastagabb, akkor lehet teljesen hozzá kell közelíteni majd.

(#13485) RockHaRD válasza fero02 (#13484) üzenetére


RockHaRD
addikt

köszi, mindjárt megpróbálom :R

szerk.: sikerült, isten vagy, Köszönöm szépem :R:R:R

[ Szerkesztve ]

(#13486) fero02 válasza RockHaRD (#13485) üzenetére


fero02
veterán

Sajnos a horpadás körvonalai közelről látszani fognak, de legalább nem horpadt.

(#13487) RockHaRD válasza fero02 (#13486) üzenetére


RockHaRD
addikt

jaja, picit látszik, de mivel fekete, meg nem nézegetem, ezért így nem zavar, főleg ha ugyanúgy szól, mint előtte :)

(#13488) Giot


Giot
addikt

Srácok tudtok valami HTPC-s topikot itt a PH-n? Azon töröm az agyam hogy építeni kellene a jövőben egyet. Van itthon 3 gép (nem nem az enyém mindhárom) ebből az egyiket beáldoznám. Ebben egy AMD Athlon 5050e 45W-os processzor duruzsol és 2G ram ez jó alap lenne egy HTPC-nek. Csak valami jó alaplapot kellene találnom meg csendes tápot. Házikót csinálnék hozzá.

(#13489) szaszlaci válasza Turbina33 (#13481) üzenetére


szaszlaci
addikt

Na látod/látjátok! :)
Foobar2000-hez még érdemes valamilyen plugint rakni, hogy ne a Windows keverőpultján keresztül menjen a hang.
ASIO vagy Wasapi vagy Kernel streaming. Amelyik hajlandó működni.. Utóbbi kettő csak egy fájl bemásolását jelenti és a megfelelő kimenet kiválasztását.

Giot: szvsz inkább médalejátszó. Persze sokan a HTPC-re esküsznek, a legjobb, ha magadra hallgatsz!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#13490) Yahoo válasza szaszlaci (#13476) üzenetére


Yahoo
aktív tag

Mikrofonom már van, szval ahogy mondod, tapasztalatszerzésből délután nekiesek...
LSPLab-om is van. Előerősítő nélkül (tzsolesznél és subvoice oldalán is láttam) mennyire várhatok pontos méréseket? Egy Audigy 2 ZS-vel szeretnék mérni.

(#13491) Turbina33 válasza szaszlaci (#13489) üzenetére


Turbina33
senior tag

Az a döbbenet,hogy ezen az egyszerü Logitech szórón keresztül is hallani a különbséget! Milyen lehet egy igazi hifi dobozzal?

"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /

(#13492) Giot válasza Turbina33 (#13491) üzenetére


Giot
addikt

Jó! :K Nagyon jó!

(#13493) Turbina33 válasza Giot (#13492) üzenetére


Turbina33
senior tag

Akkor építenem kell valamit sürgősen...

"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /

(#13494) Giot válasza Turbina33 (#13493) üzenetére


Giot
addikt

Hajrá én is segítek ha kell! Meg vagyunk itt egy páran akik szívesen. :))
De az igazi a gyári Audio lemez "rendes" CD lejátszóban, azt nem lehet utolérni.

(#13495) szaszlaci válasza Yahoo (#13490) üzenetére


szaszlaci
addikt

Alacsony frekin lehetnek úgy gondok, de 2-300 Hz fölött jó lesz nagy valószínűséggel!

Giot: már hogyne lehetne.. Mondjuk 192 kHz / 24 btes flac fájllal :) Már a 96 k-s is sokkal analógosabban szól!

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#13496) Turbina33 válasza Giot (#13494) üzenetére


Turbina33
senior tag

Bakker,mikor hallottam olyat utoljára...
A segitséget köszönöm,élni fogok vele!

"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /

(#13497) Yahoo válasza szaszlaci (#13495) üzenetére


Yahoo
aktív tag

Még egy néhány apróság, mielőtt nekifogok.

A mikrofon csatlakozóira nincs ráírva semmi, szval nem tudom, hogy a jack dugón, melyik megy a közös pontra és melyik a ?jobb vagy bal? oldalra?

Nem vészesen zajos az asztali PC-m, de azért van hangja, ez mennyire gáz? Úgy értem, hogy mekkora távolság az, ahonnan már az apróbb zajokat nem szedi össze a mikrofon? Vagy csináljam hosszúra a madzagot és menjek másik szobába?

WM-60A van nekem, kalibrációs fájlt ehhez lehet keríteni vhonnan?

Turbina: Ha jól emlékszem, neked is WM60A van, te kalibráltad?

(#13498) szaszlaci válasza Yahoo (#13497) üzenetére


szaszlaci
addikt

WM61-nél: A külső ház és az a "láb", amelyik elvileg hozzá van kötve a házhoz, azt össze kell kötné, és az lesz a test.
A másik lábat pedig a bal csatornára kell kötni.
WM60-nál nem tudom. De ha a tanítótól kaptad te is, akkor nem lehetsz benne biztos, hogy az tényleg 60-as. Akkor az ő kalibrációs fájljjával talán sikerrel jársz. Ha máshonnét van, akkor pedig lsplabba be van építve.

Minél rövidebb madzag, és a legjobb, ha az árnyékolás csak a pc-hez kötve. Belül pedig még két érpár fut, amiből az egyik lesz a test, mindkét oldalon bekötve már.
De ha össze akar szedni zajt, úgyis összeszedi, ez van..

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#13499) Turbina33 válasza Yahoo (#13497) üzenetére


Turbina33
senior tag

Nekem azt mondta shalafi,hogy az MCE2000,ami=WMA60-nal.Pár oldallal hátrébb megtalálod hozzá a kalibrációs fájlt,amit ő tett ide fel.

"Én nem kívánom senkitől, hogy csudás dolgot tegyen, de joggal kívánom mindenkitől, hogy mindig ember legyen." / Ady Endre /

(#13500) Yahoo válasza szaszlaci (#13498) üzenetére


Yahoo
aktív tag

Aha, shala féle. Holnap csinálok valami állványfélét hozzá, subvoice irományán felbuzdulva. Köszi az eddigi segítséget.

Turbina: Erre gondolsz ugye? Te hogy kötötted be?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.