Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
Aktív témák
-
Bibby
addikt
Gyurma @ sport1
Lábedzés
Lantos és Németh. -
harry
veterán
válasz
BobChemistry
üzenetére
Öhm nem teljesen mindegy? Mondtuk, hogy a nyers értékeket nézzük. Vagyis nyersen 500g-ot feldobsz sülni, aztán úgy jó is.
-
Bibby
addikt
válasz
BobChemistry
üzenetére
Nem kevésből... persze azon még van burkolat is.
-
Weaver
senior tag
válasz
kicsitomi88
üzenetére
hát ezzel pontosan én is így vagyok. az ára miatt néztem ki magamnak a Proform 5 kilós szójafehérjét. 15000 pénzért tej vagy tojásfehérjéből max 2-3 kilós kiszerelést kapok, ami csak a legjobb esetben 80%-on felüli. az említett Proform a tájékoztató szerint 88%-os. nagyon kíváncsi leszek, mert azt hallottam róla, amiket te is írtál. azért jöhet még vélemény a gyakorlati hatásáról.
harry: fogalmam sincs mi a vércsoportom. igazából nekem is azt ajánlották h inkább keverjem 2/3 tej és 1/3 szója arányban. de ez a megoldás megint inkább növelné a kiadásokat, semmint csökkentené.
-
harry
veterán
válasz
Weaver
üzenetére
Többen úgy gondoljuk, hogy függ a vércsoportodtól is, pl az A csoport sokkal jobban dolgozza fel a szóját, nekik ajánlott is (többen követik ezt, ők erre a gyakorlati példa). Én még régebben ettem PP fehérjét, bár ez egy kevert fehérje, de nekem mintha 'bevált' volna, nem is tudom... Hát, nagy baj nem lehet belőle
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
P00By
nagyúr
válasz
BobChemistry
üzenetére
jáj
Mindig a nyers állapotot vesszük!Shodan: Köszönjük!

-
Shodan
őstag
Én is megvettem ezt a normafloret

Remélem beválik , most bélre gyúrok
már fél éve nem szartam egy jót , na jó too much information 
-
BobChemistry
őstag
már régóta meg akartam kérdezni, de mindig elfelejtettem:
az étrendekben ajánlott pl. 100 g csirkemell/rizs az nyers állapotában 100 g-ra vagy feldolgozás utáni 100 g-ra vonatkozik?
-
kicsitomi88
őstag
válasz
Weaver
üzenetére
Én most teljes mértékben proform szójafehérjékre fogom bízni magam. Veszek 5 1 kilósat minden ízből mikor jövő héten elfogy a wheyprof. Így költséghatékonyabb.
Power Protkót ittam egy ideig, hatásáról beszámolni nem tudok. Fehérje, inni kell azt kész. Az én szintemen még az is kurta mindegy, hogy edzés után szóját vagy savót iszok.
Fél év múlva elmondom nőtt e csöcsöm a szójától és hogy mentem e össze.

-
Weaver
senior tag
vennék szójafehérjét, de előtte mondhatnátok róla véleményt. nem az elmélet érdekel, hanem olyanoknak a személyes saját tapasztalata, akik fogyasztják vagy fogyasztották huzamosabb ideig edzés előtti / utáni fehérjeforrásként.
-
harry
veterán
Még azon gondolkodtam, hogy ebben a pár hetes szintentartó / gyógyulós témában mennyire segítene egy kreatin kiegészítés az erőt visszanyerni? Mert nyílván eléggé legyengültem. Csak nem tudom, nem zavarná-e a gyomromat (hiszen azzal voltak gondok). Vagy magában (cukor nélkül), kis mennyiségeket szedve nem problémás? Mondjuk 3*5g-ot egy nap. Illetve így, hogy nem töltök fel rendesen, ér egyáltalán valamit? Vagy csak simán kajáljak és az is elég? Amúgy egy egyszerű gagyi biotech monohidrátról lenne szó. Esetleg ha csak edzésnapokon használnám?
-
cettlee
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
wheyprot tolom már.még ahhoz kéne vmi.
-
P00By
nagyúr
Előrébb hozattam a vérvételemet és kértem, hogy ezt is nézzék meg. De sztem röhejes, hogy nincsen vizsgálva, mivel ez fontos dolog lenne... Már korábban kértem volna, csak úgy emlékeztem egyszer már megnézték...sajnos rosszul

Egyébként úgy néz ki a gyógyszer amit szedek(húgysav) tovább roncsolta a májamat, tehát hosszabb távon nem tudom szedni...

-
harry
veterán
-
Markgx10
őstag
Én úgy vagyok ezzel, hogy ha ilyen kedvem van, pontosabban nincs
, akkor egyszerűen nem megyek edzeni, inkább pihenek otthon, nem is gondolkodok ezen, aztán pár hét múlva újrakezdem és akkor egy évig biztosan meg van a lendület. Mivel én nem csinálom komolyan, ilyenkor nem is erőltetem. 
-
Bubee82
őstag
válasz
BobChemistry
üzenetére
hm...nem túl sok a 10 g/tskg szénhidrát?
Extrém. De ha visszaolvasol az első írásomra ami ezzel kapcsolatos, akkor - talán - megérted.
Nem tudom h nekem beválik -e. De nem ezen kell agyalni, hanem egyrészt azon h ki volt az aki ezt kipróbálta, kitől van ez az információ és ő mire jutott vele. Meg kell nézni azt az embert aki ezzel foglalkozik, mit ért el, hogyan néz ki. Ha ez a referencia nem elég akkor nem tudom mi ami az lenne.
Nekem elég ahhoz h kipróbáljam. De ezt már írtam. Ez a sport nem csak arról szól h lemész tologatni a vasakat, meg nyakra-főre zabálod a csirkerizst. Elmében is fejlődni kell, el kell gondolkodni.
Vandit:
Egy dobozzal toltam. Napi egy csomag. -
Vandit.
addikt
válasz
BobChemistry
üzenetére
Szerintem olyat, amiben ezek mind megvannak egyszerre.
Így biztos a hatás. Pl. crea-bomb.Tényleg Bubi szeded már a crea-bombot? Hatás milyen?
-
P00By
nagyúr
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Szép nagy házak
Mindjárt megyek lábazni![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
LOTR
addikt
válasz
BobChemistry
üzenetére
monohidráttal érdemes kezdeni, áltlaában az is használ már mindenkinek
aztán ha van pénzed vehetsz komolyabbat is -
Markgx10
őstag
válasz
Foglalt név
üzenetére
4000 a jegy??????? Aztakrva, mi ez Mr. Olimpia?
Ez 4 pizza ára, illetve 3 focimeccs ára, akárhonnan nézem, mindkét esetben nagyon sokallom.Persze ott leszek, de a faszom bele, hogy 4000 egy sima belépő, hogy egy napot ott üldögéljek.
-
BobChemistry
őstag
rég olvastam ekkora hm... érdekességet
néhány dolognak ellentmond ugyan, de ha valaki hisz benne, akkor hajrá
hogy egy kis ON is legyen:
kreatinból melyik változatot érdemes használni?sima monohidrát
Et-észteres
trikreatin malát
foszfát -
Bibby
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
Mindenki annyit hisz el belőle amennyit akar, de hogy mi ez az le van írva.
-
Foglalt név
addikt
válasz
BobChemistry
üzenetére
Az oxigénes vizet olyan öreg és túlsúlyos embereknek adják, akik nehezen tudnák mozgással kordában tartani a súlyukat(akár mozgáskorlátozottság miatt). Elvileg szerintem még kísérleti stádiumban van, de úgy tűnik működik a dolog. Persze ez sem csodaszer, de kimutatható hatása van.
Bibby: és meg is találtad a pr-dumát

-
Bibby
addikt
2 másodpercnyi guglizásba kerül: [link]

-
penene
őstag
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Geca, szépen fejlődünk..

-
válasz
BobChemistry
üzenetére
amiben nem csak h2 van, hanem h2o is...

nekem sncs róla fogalmam amúgy.
-
BÁ Nutrition
addikt
mar nagyon vartam hogy legyenek vegre normalis epuletek

[link]
most mar nem is kell hegy, nagyobbat lehet ugrani a tetorol
-
csudri
őstag
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Amúgy sem szép dolog bántani a kisebbet!
A bömöst meg el ne add az SB-ig, meg akarom nézni!
-
csudri
őstag
válasz
Markgx10
üzenetére
Mintha magamat olvasnám!

Én is most próbálom magam ráeröltetni a lábedzésre, mert mégiscsak a testem felét teszi ki, muszáj lenne megedzeni.
A többi meg szintén egyezik. Apám focizott, combom edzés nélkül 72 körül van, amelyik nadrág feljön combra az derékban buzinagy. Pedig nem vagyok egy girnyó.

Úgyhogy üdv a klubban ember!

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
Neked se fizetem a jegyed, ez a verés is letudva

-
Foglalt név
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Könnyű így, hogy még picit lázas vagyok és különben sem üthetek vissza a hivatásom miatt. Majd SB-n lejátszuk

u.i.: egyékbént nem tudom, hogy vagytok vele, de szerintem nevezni kéne. Az 2000 forint egy napra a jegy meg 4000. Tehát gyakorlatilag a VIP jegy(hiszen ott állsz a versenyzőktől 10 cm-re, bemehetsz az öltözőbe stb.) féláron van!

-
God Vazzeg
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
Mivan mivan mivan??

-
Foglalt név
addikt
Este megpróbálok végre edzeni a rohadt vírus utána. Tudom, hogy mióta a sötét oldalon vagyok, ez annyira sem érdekel senkit, mint előtte, de azért beírtam.

-
penene
őstag
Egyébként hála a tegnapi edzésnek, nagyon jól aludtam. És szépeket álmodtam:
Fociztam nagypályán a régi csapatommal, és jól ment. Nem találtam be a kapuba, mert alig kaptam labdát, de megcsináltam 1-2 helyzetet a lehetetlenségből. Félidőben beszéltem az edzővel, hogy tudom mi kell, meglesz a 2. félidőben, még 15-20 percet kérek (mert éreztem, hogy le akar cserélni majd
), akkor mondta, hogy lassú vagyok, meg lassan cselekszem, miért nincs energiám???
Erre megyek a tatyómhoz, hogy betoljak valami fehérje+CH shaket, de semmi.. egy nyamvadt zsömle volt benn.. azt bekaptam 2 harapásra, és koncentráltam, kerestem valami CHt... aztán itt fel is ébredtem.
De a pozitív benne, hogy egy pillanatra sem volt ott, hogy sérült vagyok, féltenem kell a térdem, meg ilyenek. Eddig minden álmomban bennevolt... Ez haladás, tudatalatt ennek is megvan az oka.

Na ennyi.
-
penene
őstag
válasz
Bubee82
üzenetére
Én is lementettem.
"Bubee csodadiéta.txt"Mondjuk ami vércsoporttól független, de marha nehéz tartani, az a zsírmentes étkezések + a szükséges jó minőségű zsír bevitel. Ehhez már készülés kell.
Jó nem vészes, de annyi, hogy minden nap te csináld a kaját. Ez meg sok embernek nem gond.
Nekem az, mert még nem jutottam el oda, hogy minden nap én csináljam, kényelmesebb beülni kajálni (kollégákkal, szülővel, mert olyankor lehet tali, stb.). Egyelőre azzal nyugtatom magam, hogy "tömegelek"... És, hogy ha tényleg zsíros leszek, és diétázni kell, akkor majd nem viccelek, és nagyon hc lesz.
Egyelőre még működik.
-
Markgx10
őstag
válasz
Bubee82
üzenetére
Na ezt is kimásoltam, wordbe tettem és mentettem, mint "Bubee féle vércsoport szerinti diéta 2. rész"-t
Az előzővel is így tettem, hátha hasznát veszem

Mondok egy sci-fi-be illő dolgot: ma reggel lábaztam!
A 3 év alatt szerintem max. 3-szor akartam belekezdeni, mindig 1-2 lábedzésig jutottam
, de most nagyon eltökélt vagyok, remélem most már rendszeres lesz
(az igazi ok az volt eddig, hogy valószínű azért mert apám focista volt, eleve vastag combbal rendelkezem, ami edzés nélkül is simán megvan 70cm és nem találok magamra rendes farmert, mert ami combban jó az derékban már krva nagy
) -
Bubee82
őstag
Amint megjönnek a pénzeim azonnal átállok erre az új rendszerre. A CH-t már viszem felfelé. Most járok fél kiló rizsnél napi szinten és 1 kiló lesz a vége. Hetente 100 gramm rizst adok hozzá. A többi csak pénz kérdése.
Amit írtál nem teljesen igaz. Ez a sport tapasztalatokon alapszik és felismerésen. Jónéhány év kell ahhoz h felismerjem ha gondok adódnak. Persze ha van aki felvilágosítson akkor nincs ennyi időre szükség. De marhára véletlenül pont mostanában jutottam el arra a szintre h belül éreztem h nincs minden rendben. A dolog csak akkor vált igazán érdekessé amikor elkezdett foglalkoztatni a vércsoportos téma. Azért mert túl sok egybeesés volt. Amikről én sejtettem h nem jók, azokról megtudtam h valóban nem azok. Még csak most kezdek rájönni h hogyan kell figyelni a szervezet működésére, és arra is h az nem hülye. Ha valami nem stimmel, annak oka van. Ez az egész váltás egy tovább fejlődés részemről. Az alap információkat felszedtem 4 éve, amikor megtudtam h a fejlődés kulcsa a hús-rizs-tejsavó, de ez csak alap. Ezt tovább lehet finomítani, egyénre, vércsoportra.
Ami eddig volt az nem működött jól. Belém rohadt a fehérje, csak kiszartam a retyóba egy csomó pénzt. Ráadásul a fejlődés se nagyon volt - igaz ennek egyik oka az időszakosan fellépő pénzhiányok, de majd kiderül h csak/és/vagy. Ennek a felismeréséhez ennyi idő kellett + két olyan ember akik egy ideje már más meglátásban élnek. Nincs ezzel semmi baj egyébként. Mindig tanul az ember. A behízásom oka a ch+zsír volt. Látom nem teljesen tiszta h ez az extrém magas ch bevitel miért is működhet elzsírosodás nélkül
A kulcs: ch mellé TILOS a zsír. Ennyi + a mindennapos aerob. A napi zsírbevitel 30-40 gramm és CSAK jó zsír. A legjobb. Hát ez az ami miatt működhet. Precízséget követel, ez van. Egyébként van még egy jelzése a szervezetemnek amivel már bő 1-1,5 éve szenvedek. Tavaly nyár óta a vállam tele van pattanásokkal. De nem ilyen átlagosakkal. Ezek valahogy a bőr alatt vannak. SOHA nem volt pattanásom sehol, most meg fullra tele van a vállam. Kiváncsi leszek h az étrendnek köze van -e hozzá avagy sem. Ez lesz az egyik "mérce". A másik a közérzet és a fejlődés.Megkérdem B-t hogy megmutathatom -e a képet amit küldött. Tanulságos. Legalábbis engem sikerült meggyőznie.
Szóval a tervem annyi h:
- csak pulyka és tonhal mint szilárd fehérjeforrás
- csak szója-savó izolátum-tojás mint folyékony
- extrém magas (10 g / tskg) ch bevitel
- csak kiváló minőségű zsír, alacsony bevitellel
- rövid, kemény edzések, szuperlassú technikával
- BCAA használata
- SAN Element használata (amilopektin mint ch, hasonló a vitargohoz, vagy olyan)
- oxigénes víz használata edzés közben, remélhetőleg galagonyacseppel (kipróbálom)
- lefekvés előtt csak ch bevitel, fehérje nuku (vagy ha mégis akkor emésztőenzimmel)
- probiotikumok rendszeres használata
- AEROB mindennapRöviden, tömören ennyi.
-
harry
veterán
válasz
penene
üzenetére
Akkor viszont hajrá
Köszönöm, már jobbulok is, pár napja semmi bajom, így holnap visszaállítom az étrendem (nem a diétásat, csak egy normális csirkerizset), és csinálok egy átmozgató edzést is. Mondjuk azt nem tudom mitől lettem jól, egyik este fájt a hasam a szokásosnál kicsit jobban, majd egyszer csak elmúlt. Gondoltam, fog megint, mert ez ilyen változó dolog volt nálam, de nem. Eddig legalábbis, de most már ne is legyen. Így viszont nem tudom minek tulajdonítania gyógyulást, egyedül vitaminokat ettem, na de azt meg egész héten, és nem folyamatosan javultam, hanem az egyik nap csak úgy elmúlt... De gondolom a BioFlora is segít, hogy ne essek vissza, erősíti az immunrendszert, és a hasamat is karbantartja. -
harry
veterán
válasz
Bubee82
üzenetére
Mondjuk a vércsoport szerinti diéta továbbra is kicsit furcsa számomra... Eddig, amennyire emlékszem, inkább a húsra fektetted a hangsúlyt (legalábbis emlékszem valami olyasmire, hogy edzés utáni turmixot sem kiegekből oldottad meg egy időben), másrészt nem tudom mennyi ch-tól is könnyebben behíztál, és utána egy lájtosabb tömegelést terveztél.
Na most az A-s étrend ennek pont az ellenkezője a kevés hússal és extra magas CH-val. Persze nem vonom kétségbe, csak furcsa, hogy az előző is azért aránylag jól működött, bár nem tudom te hogy látod. De ha ezek ellenére tényleg sokat dob majd az új kaja, az tényles sokat jelenthet, szóval erre kíváncsi leszek. Mikorra terveztél teljesen átállni, vagy mik a terveid ezzel kapcsolatban?
Én talán jövőhéten ki tudom deríteni a vércsoportom, bár nekem régebbről valamiért a B rémlik, de nem tudom, majd meglátjuk. Aztán beleásom magam a témába én is jobban, vércsoportok, kaják, savas / lúgos dolgok, stb. -
harry
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Höhö, én ezt a verziót ismertem: [link]
Bubee - hát ha valaki egy tiszta formára kezd el kajálni annyit, hogy zsírosodik is, de persze keményen edz, akkor úgy igen ja. Persze ha valaki a tv előtt a csokis csipszet tömi magába, abból nem lesz erő
Persze tudom mire gondolsz, bár számomra kicsit még akkor is fura...penene - hát, jobb esetben nem zavarja a betegséget, de betegen tovább fárasztani a rendszert, és a bélésed mellett az izomzatot is regenerálni szerintem akkor sem egy nagy ötlet... Én, ha jól megy, még a héten csinálok egy átmozgató edzést, aztán folytatom a jövőhéten. Most kihagytam 1,5 hetet, meg kaja hiány miatt amúgy is eléggé legyengültem. Szóval kíváncsi leszek, mit sikerül összehozni.
-
Coyot
őstag
ÚÚÚgy fáj a fejem mint a zállat, minnyá iszok egy algópirint...

-
éccakai edzés rulz, most megyek le

-
penene
őstag
Mondjuk a térdemért aggódom picit. 105 RPM-mel tekertem azt, amit máskor 90-cel, most tényleg normális intervallum edzés volt. Aztán kicsit érzem. De a combom is szépet durrant, szoktatni kell a kicsikét.
Edzeni kellene heti 3x , hogy jó legyen. -
penene
őstag
há' majd kiderül, minden esetre most a halál szélén vagyok.

Azért edzettem, mert elmúlt 4 napban annyira szétestem, hogy hihetetlen. Most úgy éreztem, helyre lehet pakolni.
Kb. 1 órás volt az edzés.
1. hasprés, lábemelés, hasonfekve felsőtest emelgetés (alsó hát)
2. álló vádli az asztal tetején (nincs jobb hely
)
3. Bemelegítés után 5x1 perces intervallum tekerés.
Most még kapkodom a levegőért, olyan edzetlen xar vagyok.
Remélem ez helyrehoz...
A betegség szerintem elmúlt, bár lehet jót tett volna még 1-2 nap pihi... majd kiderül. -
Bubee82
őstag
válasz
kicsitomi88
üzenetére
Tegyed. Leszarom.
-
Winner_hun
félisten
-
janeko
őstag
én se tudom mennyire.. olyan 75-80 lesz a vége szerintem.. de ez majd a tükrön múlik
akkor 400-tól kezdem.. jobb minőségű ch-nak a zab-ot gondolod? azért megy a dextroz, mert csak annál érzem, hogy vissza tölt.. a zab-tól 2-3 óráig nem tudok kajálni
Bibby: nem tudom.. szerinted akkor mi lenne jó? malto?
-
Bubee82
őstag
Az erő ami a sporthoz kell egyrészt edzésmód kérdése, másrészt zsíré. Iszonyat mennyiségű energiát kell bevinni ahhoz h kurva erős legyél, és én úgy hiszem h zsírban az erő. Úgy értem h a kövérkés emberek szoktak igen jó erőben lenni.
Persze meg lehet próbálni tiszta kajával is, de az nem ez a sport. Szerintem.
-
harry
veterán
válasz
_Blank_
üzenetére
Na ja, valóban nem kell pocak a strongmanaknek. Mutatok is pár példát:
Marius Pudzianowski [link]
Magnus Samuelsson [link]
Bill Kazmaier [link]Na jó, talán a fent linkeltek nem a legjobb példák erre, de akkor is ők a kedvencek
Vagy akár Kathi Béla is most már. Szóval lehet ezt aránylag alacsony tzsvel / kisebb béllel is csinálni. Sőt, vannak ilyen 'cingár' emberek is, amit írtál is. Biztos nem most kezdték. Na mindegy, szóval nekem tetszik ez, erő, technika, állóképesség, izomzat, van minden. Főleg az tetszik (már úgy az ilyen rendezvényeken), hogy sok változatos, érdekes versenyszám van, nem csak sima súlyok emelgetése. -
penene
őstag
Tök jól le lehet mérni a keverő progi BPM és a bicaj RPM mérő pontosságát.
Tekerem ütemre zenére 71-gyel és láss csodát a szám pont 142es.
Élet apró felfedezései.

-
penene
őstag
Nah, a betegés alatt 4 napig alig kajáltam, azt is rendszertelenül.. Anyagcserém biztos, mint a csiga... Akkor szolídan kicsit felpörgetem egy kis has + vádli + kardio bicajjal.

(ha már úgyis betöltöttem kis virslivel,kenyérrel
)Kell a keringésnek egy kis pezsdítés. Aztán lehet visszaesem, csak nem.
-
penene
őstag
Ezt értem... Eddig semelyik testépítő fórumon, szakirodalomban nem olvastam, hogy az edzés utáni egyszerű cukor bevitelnek olyan nagy kockázatai lennének.
Arról természetesen igen, hogy az állandó vércukorszint tartása a cél, egészség, zsírosodás, stb. szempontjából...De az tény, hogy edzésután van egy szép ingadozás, ha nem zabpelyhet, vagy rizst eszik az ember a fehérje mellé (vagy fehérje helyett csirkerizs)...
Egyébként saját tapasztalat:
Mikor dextrózzal ittam a turmixot reggel (annó), akkor durván leesett a vércukrom rá 3/4 órára, aztán 1-1.5 évig kb. maltoval toltam, és alig éreztem leesést (de azért picit igen, mert rá 1 órára már éhes voltam, de nem rosszul!), tehát hiába egyszerű, egyszerű, van különbség ebből a szempontból!! (én ezért keverékben használom)
Aktív témák
- Lian Li LCD-s 360mm-es vízhűtés akciós áron eladó!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone X 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3586
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Lantos és Németh.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

már fél éve nem szartam egy jót , na jó too much information

Na mindegy, ez engem úgysem érint.