Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
Aktív témák
-
whitezo88
nagyúr
akartam rendelni shop.builderről, de nem tudtam regisztrálni... tud vki olyat ahonnan még lehetne? diszperzites vödröt akarok és nincs kedvem fél városon keresztülmászni vele haza.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
szerintem nem remenytelen egyeltalan, csak meg nagyon az elejen jar, ennyi
-
Bibby
addikt
válasz
Foglalt név
üzenetére
Mi a rosseb az a mély?

szerk: jaa, hát igen. Ezért kell mindenhol mindig feszítve járnom, és nem kifújni sosem. Nem egyszerű ám!

-
God Vazzeg
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Nekem meg mindegy, csak olcsó monohidrát legyen

-
P00By
nagyúr
-
Coyot
őstag
batárujjasgyurostelefonválogatóspateszokide! vagy mivan itt?

amugy w910i
-
BÁ Nutrition
addikt
Mark, Janesz
errol van szo. meg meg arra is jo ha van valami jo kis balhe akkor lehet egyeztetni a haverokkal nehogy a csicska halisok elverjek a fradi b kozepet

-
Markgx10
őstag
Mennyi off
Nekem egy majd öt éves sanyierikszonom van, semmit extrát nem tud, nehéz, szarul néz ki stb. de telefonálni simán lehet vele (használtam most egy hónapig a volt feleségem valami kinyithatós, zenélős, fényképezős szarját, de nem győzött meg, hogy szükségem lenne ilyenre
) -
Janesz
őstag
ebből látszik,hogy a finggal vagytok egyszinten..
ha igazi gyúrósok lennétek érintőképernyő eszetekbe sem jutna..kalapácsujjal ugyanis ezt nem igazán lehet kezelni..
én még néha edzés után a gombokat sem találom el,nemhogy ilyen puhapöcs módjára kis ceruzával zsonglőrködjek..
egy dologra kell telefon..hívni a hentest,hogy a megbeszélt 10kg mellet rakja el,mert mész érte..

-
Bibby
addikt
Most jön a karácsonyi rendelésem... kellene nekem kreatin.
De most kicsit bajban vagyok mi legyen. Arra gondoltam rendelek attack-ot, az jó lesz edzés előtt. Mellé meg mondjuk ezt? Zeg szerint jobb mint a monohidrát, de ez jó lesz mondjuk edzésnapokon este, meg pihenőnapokon?

-
P00By
nagyúr
utálok mindenkit!
Nekem iphonet fog tojni a jézuska 
-
ngabor2
nagyúr
nekem nincs telefonom... kénytelen vagyok egy eten x500 pda-val beérni.
-
DeadMeat
nagyúr
Útálom az se telefonokat.Meg a nokiát is.A samu elmegy kategória,lg-m még nem vót.
Megyek is ugrani
-
Bubee82
őstag
válasz
bandus
üzenetére
Nekem k750i van, de w910i-t akarok helyette. Minden frankó a 750-el, 2 éve megvan. Még a joy-al se volt gondom, pedig az "állítólag" hamar elb@szódik. Azért akarom lecserélni mert fogtam a kezemben nemrég 910-t és tetszett a nagyobb kijelző, meg hogy viszonylag vékonyabb

-
Boxer001
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Tudta a franc, hogy ez a kis sziget is teljesen sötét lett.
Sehová se lehet menekülni előlük... -
harry
veterán
Áh, jó kis telefon az, enyém is van már legalább 3 éves, vigyázok is rá, bár egyszer beborultunk vele a tóba és fürdött egyet, de más trauma még nem érte, remélem bírja is még egy darabig - bajban is lennék, ha le kéne cserélnem, szerintem megint ilyet vennék, vagy max. w810, ami kb. ugyan ez +pár apróság.
-
Boxer001
veterán
SE K750i-nél nem kell jobb.
Na meg is jött a megerősítés.
Hogy ON is legyen:
ma is voltam edzeni, hát ha ma is láttátok volna, hogy mennyi szánalmas figura jár le.
Nagyon kemények, tizenéves kis suttyók, feszítenek a semmire, semmit nem csinálnak normálisan, csak foglalják a termet.
De azok a fejek bazz...szégyenfalra kerülne bőven az összes, hogy lehet ilyeneket a világra szarni...
Túl sokan vannak, mondjuk nem hiába, egy fáról jöttek ezek... -
LOTR
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
most akartam én is telót venni, mert a nyáron beadta az enyém is a kulcsot, aztán lebeszéltek a drága telefonokról, mert azok 1-2 év alatt megadják megukat állítólag, így a családi mindenki által leharcolt telefont használom most, nem igazán szeretem, de ez vót, és van rajta rádió, meg empéhárom
-
Bibby
addikt
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Hogy néz ki az a kis telefon a te lapát kezedben?

-
Boxer001
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
A szerénység jó tulajdonság, kár, hogy egyre ritkább...
A C55-öt meg cseréld le.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz
Boxer001
üzenetére
nem szoktam telot vinni magammal ha terembe megyek. amugy is csak siemens c55-om van
de majd legkozelebb lefenykepeztetem. bar szerintem biztos nem engedi. annyira szereny a srac hogy meg azt is nehezen vette hogy ennyire el voltam ajulva milyen brutalis allat lett belole. aszitte szivatom vagy nem tom 
-
Boxer001
veterán
válasz
BÁ Nutrition
üzenetére
Képet!

-
BÁ Nutrition
addikt

amugy ma edzettem delutan es erre bejon egy regi tag aki olyan kozepes gyurosforma volt regeben

bazmeg akkora allat lett belole
es aszondja nem tol semmit kajara nem figyel oda semmit, csak feherjet aminosavat es kreatint szed pluszba, erre kb majdnem Arpi szintjen van. nagyon kozel. siman versenyezhetne egy 6 hetes dieta utan.
kesz voltam, foleg hogy a vercsoport szerinti zsiroskenyer dieta modszerrel produkalja ezt a szintet. mondom ne b@ssza hogy nem toltal semmit, aszondja csak most kezdett el gondolkodni rajta hogy jol be kene kokszolni
mondtuk neki ja vegulis egyedul ezzel tudna bebizonyitani nekunk hogy most tiszta
mikor a Vida volt lent a teremben az arena kupa idejen meg o is mondta neki hogy miert nem versenyzik.. szoval nem a levegobe beszelek.
neki

-
ngabor2
nagyúr
szerintem egymás mellett volt a kettő, és összeolvastad.
amúgy egy kicsit tényleg más a durum, mint a 4-tojásos, nekem speciel jobban ízlik. ha úgy vesszük, hogy a rizs azért jó, mert lassan szívódik fel belőle a ch, ez alapján jó a durumtészta is. legfeljebb jön valaki, aki jobban tudja, és vagy megcáfol, vagy megerősít.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
DeadMeat
üzenetére
durumbúzából készült (lisztből készült) tészta. kicsit más az összetétele ennek a búzának, mint a fehérliszté, vagy a "normál" teljes őrlésűé.
A durum tészta durumbúza dara és víz felhasználásával, tojás hozzáadása nélkül készül.
Könnyen emészthető, szervezetünket értékes fehérjékkel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és emésztést segítő rostokkal látja el.
A durumbúzában lévő keményítő szerkezeténél fogva lassan bomlik le az emésztés során, ezért szemben a hagyományos búzakeményítővel,
nem emeli ugrásszerűen a vércukorszintet, így cukorbetegek diétájába is beilleszthető.
A durumtészta főzéskor rugalmas, de kemény és alaktartó, nehezen fő szét.A durumtészta konyhatechnikailag nagy előnye, hogy gyorsan elkészül, főzési ideje csupán néhány perc, ezalatt kb. kétszeresére duzzad.
-
bandus
veterán
válasz
ngabor2
üzenetére
nem is tudom, hogy itt kitől tanulhatott ilyet...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
amúgy remélem nem fogtál mellé a cuccal, és nem érsz el vele ellentétes hatást. az a 75g cukor tényleg elég tetemes, de hátha szerencséd lesz
tapasztalatnak mindenképp megfelelő, mire hogyan reagál a szervezeted.mod:
olvasom tovább. ha tényleg az a gond, hogy kevésszer tudsz enni, akkor ajánlatos lehet beszerezned még egy dymatize elite whey 12 órás felszívódású fehérjét a mostnai mellé. ez nyújtott felszívódású, és egész nap ellát tápanyaggal. sportikán ~8k a két kilós, az igen jó ár érte.
mod2: rizs helyett még a durumtészta is jó.
-
ngabor2
nagyúr
[hülyeségeket írtam, mindegy...]
annak esetleg hol tudok utánanézni, hogy rizs helyett mi használható? adjunk a reformétkezésnek, gersli, köles, hajdina, esetleg krumpli (bár azt nem szeressem...), bármi más? saját tapasztalat? vagy senki nem mer próbálkozni, és dögöljek meg én?

(léptem olvasgatni a témában...)
-
Bibby
addikt
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Komp akartál lenni, de nem sikerült..

-
zeg
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
A csirkerizs egy szisztéma. A növényi fehérjével nem szokás számolni(a szója kivétel, egyénfüggő), így a gombát ne vedd bele a napi fehérjeadag számításba. A finomliszttel az a probléma hogy a finomra őrlés miatt általában minden szétroncsolt falú, nagy szénhidráttartalmú növényi termék magas GI indexszel rendelkezik. Pl. A rizslisztből készült rizstészta is.
GI index táblázat:
[link] -
ngabor2
nagyúr
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
és mi van, ha 12.5, esetleg 13.5g cukorról van szó? a törtszámok ugyebár nem lehetnek prímek
-
Bubee82
őstag
válasz
L|zsidoboz
üzenetére
Számítottam rád
-
ngabor2
nagyúr
szerencsére a flatulens hatást nem érzem magamon, pattanásból sincs (sokkal) több, mint máskor. ezzel a túl gyors felszívódással mondasz valamit, lehet, hogy legközelebb valami lassabbat kellene begyűjtenem, vagy esetleg kombinálni (mittomén pihenőnapokon szója, edzés után tejsavó). a rizs-csirke nem anyagi okok miatt oldható meg nehezen, hanem azért, mert ahoz ismerem magam eléggé, hogy kb. a 2. hét közepén mindkettőtől oly mértékű iszonyom lenne, hogy félelmetes. azért húsmentes nap az meglehetősen ritka.
azért a tiszta savóprotein mellett egy kis cukrosat is gyűrök, az édesítőket nem igazán kultiválom (ennyi élvezet had legyen már
). és emellett adok le heti kb. 1kg-t (7 hét alatt 7 kilót, különböző eloszlásban).fehérjeforrás tekintetében egy dologról nem találtam egyértelmű leírást: a gomba az ajánlott, vagy inkább a kerülendő kategóriába tartozik? persze, milyen gomba... kommersz csiperke, laska, nagyon ritkán egyéb, de az kevés.
2 dolog miatt vagyok bizonytalan:
- jó aminosav-összetétel,
- de lassan emészthető, lassan szívódik fel.egy rizs-csirke helyett egy tejszínes gombapaprikást galuskával (vagy tésztával... a liszt is ch-forrás) szívesebben bevállalok, azzal együtt, hogy egy pöttyet több benne a zsír.
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
Bubee82
üzenetére
Szia Attila!
A kérdésed nagyon jó, örülök, hogy feltetted itt, az edző válaszol rovatban.
A 13 sajnos prímszám, és mint bizonyára te is tudod, a prímszámok nem egészségesek.
Tudom ajánlani helyette mondjuk a 12-t, annak van hat osztója.
Továbbá fontos, hogy csakis a görög hegyvidékről származó cukrot fogyassz.Fülöp professzor szemináriumára érdemes lenne egyszer elmenned, múltkor a tejsavóról tartott remek előadást. Az teljesen megváltoztatta az életemet.
Tisztelettel,
Varga Fruzsina
táplálkozás tanácsadó![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zeg
őstag
válasz
Radnix
üzenetére
Lényegtelen az íze, ha valaki finnyás egyen Spar szamócalekvárt és kerülje ezt a sportot

A monohidráttal szemben ettől nem puffad az ember, nem kell hozzá feltöltés meg cukor, nem nyírja az ember gyomrát, ez egy olyan kreatin melyet csak enni kell és felesleges rajta agyalni
Megér egy próbát.
De ha már kreatin meg ízek, akkor egész finom etilészteres mátrixok is vannak. -
Radnix
senior tag
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy kreatin etil-észtert ne vegyél mert borzasztó íze van... Én a poklok poklát járom meg reggel és este... vettem két 300g-os biotechet (életem egyik legroszabb döntése volt az ízlelőbimbóimra tekintve)
MOD:közben jó leírták vagy nyolcan, hogy szarízű, nevegyé
-
Bubee82
őstag
Sziasztok srácok!
Én még új vagyok itt, nemrég kezdtem el gyurogatni. Azt szeretném tőletek megkérdezni - az alapismereteket elolvastam már -, hogy 13 gramm kristálycukor káros -e számomra? 1 napja gyurogatok, és félek attól hogy valamilyen egészségügyi problémát okozna 13 gramm cukor

-
zeg
őstag
válasz
ngabor2
üzenetére
A tejsavófehérjével napközben inkább az a probléma hogy gyorsan szívódik fel, így óránként dönthetnéd magadba. (Bírod anyagilag? - költői kérdés volt)Ezért lenne jobb a csirkerizs napközben, mert az 3 órán át kitarthat. A zabosproteinről az előbb írtam, a másik gond vele hogy a fehérje már önmagában f_ngathat, ha ehhez hozzátolod a rostos zabot naponta többször....hááát..
A Tejsavófehérje másik problémája hogy túlzott fogyasztása esetén az arra érzékenyek bőrét ellephetik a pattanások. Az ember nem épp a folyékony táplálékra van kihegyezve, szal' néhány nap után rádjöhet a fosás.Megj.: Ha hozzám hasonlóan egy másik fajhoz
tartozol aki nagyszerűen tolerálja huzamosabb ideig brutális mennyiségben a folyékony whey-t, akkor nagyszerűen tudsz majd szálkásítani az alacsony ch- magas tejsavófehérjemennyiség kombóval
A kreatin transzportrendszereket én a helyedben hagynám a fenébe, a sima monohidrát időknek vége, például a kreatin etilészterhez már nem kellenek ilyen vércukorb_szó adalékok.
-
Vandit.
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Akkor csak szimplán beszóttá mi?

-
ngabor2
nagyúr
válasz
Foglalt név
üzenetére
köszi. tehát aszondod, ezt inkább hanyagoljam. meg nem penészedik, jó lesz az márciusban is
majd meglátom, mi lesz, egy biztos, nem ez.az, hogy ez a kicsitomi gyerek valami vagányat odahányt, az egy dolog. érdekes módom utána ketten is tudtak értelmesen válaszolni. na ez az, ami nem mindegy.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
Foglalt név
üzenetére
Pontosan. A turmix és a kreatin rendben van, a cukor nincs. Ennyi

-
Vandit.
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Ez nem volt szép.
-
kicsitomi88
őstag
Diplomata topik lettünk. Mindösszesen a passzív ellenállás a lázadás

-
Vandit.
addikt
válasz
God Vazzeg
üzenetére
Kell valakinek lenni puhabicepsz helyett.
Szerintem kicsitomi megfelelő. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Foglalt név
addikt
Ez most a B-féle 13g cukor elvből jön?

Ha meló miatt nem tud kajálni, de megoldja turmix-al, még mindig jobb, mint a semmi. A kreatin lényege, szerintem, hogy kitartóbbá tesz, hiszen több energia raktározódik az izmokban. Ez diéta alatt, mikor amúgy is gyengébb vagy, nem feltétlenül hülyeség. Az jogos, hogy nem feltétlenül olyat kéne inni, amiben halom cukor van

-
zeg
őstag
Ha magas a GI index akkor gyorsan emelkedik meg a vércukorszint, melyre a válasz magas inzulinreakció lesz, így az ember zsírosodik.
Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 650 G9 / i5-1245U / 32GB RAM / 512GB SSD / Garanciás / Hibátlan
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4602, 100% Akkumulátor
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Szerintem fasza, gratulálok az eddigi munkádhoz! Mindig elismeréssel tekintek olyanra, aki már izom is van és nincs elhízva, mint én. 
hány kilo vagy most?

Ez már túlmegy minden pateszkodáson.

Nagyon egy húron vagyunk most fogom w910-re cserélni valszeg. 
De azok a fejek bazz...szégyenfalra kerülne bőven az összes, hogy lehet ilyeneket a világra szarni...