Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
akisbandi
üzenetére
Tudom, hogy minden szaki, aki valószínűleg sosem használt 4s gumit pár napnál tovább, azt ajánlja, hogy kevés futás esetén tökéletes választás, de ezzel pont az a probléma, hogy télen-nyáron fent van a gumi és 4-5 év alatt már biztosan borzalmasan el fog öregedni, hiába ment bele csak 30k km. Én ezzel ellentétben éves 30k futáshoz használok 4 évszakost és 2 évente cserélem. Szerintem én csinálom jól, de ezt persze a szakik nem fogják megerősíteni.
-
akisbandi
aktív tag
válasz
svedmalac
üzenetére
Eredetileg az volt a terv, hogy csak a 4 évszakos marad, de túl jó állapotban van a sportcontact. Kánikulai napokra jó lesz az.
Amúgy meglepően jó a 4S, pedig defekttűrő XL kivitel, mégis sokkal komfortosabb, mint a használt wintercontact. Persze nézzük meg majd ezt is 4-5 szezon után. -
mancer7151
aktív tag
Sziasztok! Segítséget kérnék, hátha. Adott Yokohama Geolandar A/T G015
265/70 R16 111T szett, ehhez kellene felni 2005ös l200ra. Nem kell csicsás se drága, használt alu, lemez tökéletes.Ahogy utánajártam eddig minimum 9, ajánlott 9,5-10 széles kellene, továbbá gondolom minuszos ET mert hozzá fog belül érni dolgokhoz erre értéket egyelőre nem találok mi kellene. Fércbukom saját nincs, tesóméval garázdálkodom ha kell.
Ha tudnátok ismerőst, linket adni eladóhoz megköszönném. DOTon még vakarózom elvileg 3 évesek.
-
tibe0309
tag
Sziasztok!
Nyári gumi vásárlása előtt állok, Honda Jazzhez 175/65R15 méretben (évi 13ezer km, sok M0-zással). Szerintetek mit érdemes venni 25.000 Ft környékén?
Köszi, Ábel
-
akisbandi
aktív tag
Én onnan közelítettem meg a gumikérdést, hogy eddig a téli gumit jó esetben november elejétől március végéig használtam, max 5 hónapon keresztül, de inkább kevesebb.
Ebben az 5 hónapban az éves km futásnak max a 30%-át teszem meg, így most van egy 8 szezont futott, még bőven 5 mm-es felkeményedett conti wintercontactom, ami mehet a kukába.
Idén szezon közben lecseréltem ezeket a Goodyear 4s gen 3-ra, ez fent lesz április végéig, aztán majd megy vissza szeptember végén.
A köztes 5 nyári hónapban pedig felteszem a sportcontactokat.
Reményeim szerint sokkal kiegyensúlyozottabban fog kopni a két garnitúra. -
Focus 4. Bár csak 125 lóerős, a futóműve kellemes, enged némi játékot: [link]. Én persze nem így közlekedek, de az előző hsz-emben linkelt videóhoz hasonlóakat elég gyakran csinálok (kinek mennyire sportos ez, nekem az, de mások lehet kinevetnének
)
Azt mondanám, hogy a Primacy 4-gyel meg voltam elégedve, de gyengébbet nyárra nem szeretnék. -
Másik két megyeszékhelyen található maszek gumis szerelve az egyik 45k, a másik 43,5k mondott.
Szettnél ezek a pár ezer forintok 4x.
A posta átvételével sem kell b*sz*kodni, meg közel féláron szerelik is fel.
Majd ott nézek árlistát, hogy a gumivásárlás miatt ennyi a szerelés.
-
Qru
MODERÁTOR
Milyen autóról van szó amúgy? Ha nagyon sportosan vezetsz akkor még egy prémium 4S is lehet csalódás (sajnos UHP 4S gumikat itthon nem forgalmaznak). Bár tekintve, hogy most sem sport gumid van nyárra, hanem egy mezei túra abroncs és az is elég, akkor egy jobb nyárias 4S simán elég lehet.
Ha télre amúgy is 4S-t tervezel akkor vegyél most és ha kevésnek érzed veszel nyárit nyárra és meg meghagyod a 4S-t télre.
-
Itt az ideje a nyári gumi cserének, de elgondolkodtam egy picit. 5 és fél éves a téli (16" Dunlop Winter Sport 5) és nyári (17" Michelin Primacy 4) is. Elég keveset mentem mind a kettővel, kb 5 ezret a télivel, 20-at a nyárival, a kopással nincs gond, pedig adom nekik, ha úgy adja a helyzet, főleg a nyárinak. 95%-ban garázsban áll az autó.
Mit gondoltok, meddig hagyjam őket? Az utolsó szezonban még mind a kettő jónak érződött, de tény, hogy esőben és hóban (egyetlen egy nap volt itt az alföldön) óvatosabban mentem, nem próbálgattam őket.
A télinek külön acélfelni van, ez igazából mindig bántotta a szememet egy picit, a nyári gyári alufelni sokkal jobban bejön
[kép]
Annak idején még tapasztalatlan voltam, ment a story, hogy télen sóznak, tönkreteszi az alufelnit, és amúgy is jobb a magasabb 16" felni télre... így lett egy 16" acélfelnim.Gondoltam rá, hogy eladom a télit, ameddig még jó állapotú, így viszont az első kérdésem: mennyire jó ötlet az alufelnin cserélgetni a gumikat? Árthat a gumiknak és a karcmentes alufelninek?
A másik kérdésem pedig: olvasgatom a topikban, hogy ajánljátok a 4 évszakos gumikat télire, amit teljesen megértek az elmúlt évek után. Viszont jól gondolom, hogy nekem jobb egy sportosabb nyári, és mellé télire egy minőségi 4 évszakos? Nyáron azért szeretek sportosan közlekedni, van jópár nagyobb körforgalom errefelé, és jobb kanyarok, ahol lehet nyomatni, pl.: [link].
Mennyire állják meg a helyüket ezek a 4 évszakos gumik, ha pl. bejön egy német út a tél közepén (90% autópálya)? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Az jó ár.
-
GY Vector 4S Gen3 megyeszékhelyi gumistól rendelve, szerelve 40k/darab.
Azt mondta a csávó, hogy a gyártótól rendelik, így egy évnél nem régebbi tuti.
Mondtam neki, hogy van promóció, hogy x, y dolognak a számlán vagy nyugtán szerepelnie kell, hogy ez náluk alap.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
+1
-
válasz
focvis
üzenetére
Ma 18:05
Kedves .....!
Sajnos a gyárban csak május első hetére lesz meg ez a gumi.
Ha ragaszkodik ehhez a gumihoz, javasoljuk érdeklődjön körbe máshol is, hátha valakinek maradt belőle tavalyról.
Üdvözlettel:...

No comment. Ha várok a májusi gyártásra, kifutok a promócióból. -
Sziasztok!
Fiam keres gumit. max 25k/db. Mik az ajánlottak?
Az alany BMW 320.
195/65 R15
-
Oké, oké, a Goodride az kb. Matador kategória = "budget" vagy "belépő" szint; és nem próbáltam se hóban, se hőségben, ki tudja ott milyen fosch. Rendes, használós autóra nem tenném.
A Sumitomo viszont, alaposan utánaolvasva, inkább a Kumho szintje, azaz "minőségi", de nem prémium.Végül az tartott vissza a Sumitomotól, hogy fagypont alatt repedezik / repedezhet. Ilyet pedig ne csináljon nekem.
Tényleg szerettem volna ezeket:
- Falken FK520 - 35-36 k,
- Toyo Proxes Sport - 38 k,
- Kumho Ecsta PS71 - 35 k, ha kell a min. W-s (papíron kell)
- Cooper Zeon CS8 - 33-35, és túl régi fejlesztés.
Ezekhez képest a promócióval 38 390 Ft-ra jön ki a full prémium Goodyear. (Ha csak meg nem sz*p*tnak, mert akkor jön a Sumi!!!)A terved teljesen jó, sztem is működni fog az "A".
-
-
"azt nem mondom, hogy ez gyakori eset lenne :-)"
Aki évi ötezer km-körül autózik, ott vajmi kevés az esélye annak, h a nyarat a Spanyolország déli részén, a telet meg a Finn Lapföldön tölti.
Na, szóval maradjunk a realitás talaján!
Egyébként meg a felsőpolcos nényévszakos gumik nem teljesítenek rosszul extrém körülmények között sem. (Novemberben a Tátrában egy GLE 53 AMG-n is Bridgestone négyévszakost láttam egy parkolóban, mellé parkoltam be)
Ez nem rábeszélés, ne érts félre, én így gondolom. Mindenki azt és úgy tesz ahogy akar!
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ügyes, köszönjük a közbenjárást!

Még nem tudtam dönteni.
-
Na tényleg ingyen szerelés, ha ott veszed csak az őskorban volt.

A maradék két helyi gumis is, az egyiknél kerekenként 3k+centírsúlynak grammomként kell fizetni, a másiknál fix 5k, mindkét helyen 43k a GY Vector Gen3 gumi. Mindkettő a Marso-tól rendelné.
Előbbi megosztotta velem, hogy a Goodyear gumikkal csak a bajuk volt eddig.

Utóbbi helyre se megyek többet, főnök nekiállt flegmázni, hogy a pletykálását meg kellett szakítani és bemenni az irodába a géphez.
-
deny330
senior tag
-
Khaosz55
addikt
Lecseréltem otthon a télit nyári szettre. A Bosch GDS 18V-400 szépen szedte a csavarokat. Volt egy régebbi 2T krokodil emelőm, ami nem a legjobb mert nem tartja a magasságot, lassan ereszti vissza.
Most szeretnék egy 2.5 T- elemlőt veni, mivel úgy láttam nagyobb a tányér felület rajta mint a 2 tonnáson. Mit tudnátok ajánlani ?
Ilyeneket néztem:
[link] [link]
Gyakorlatilag ugyan az a kettő, csak egyikhez van doboz. -
fecke78
senior tag
14 év után eladtam a saabomat , téli nyári kerék szettet használtam . Új autó érkezik ssangyong korando , nyári gumival lesz szerelve 18" méretben kértem . 90% ban csak városi használatra használom 5-8 ezer éves futás teljesitménnyel . Rohadtul nem szerettem a gumishoz való rohangálást , volt , hogy tároltattam a gumikat , de nagyon sokat kérnek érte , ezért otthon tároltam (ott persze foglalja a helyet) . Új kocsira egy téli kerék felni kombo 150/ kerék simán lenne , és akkor még mindig ott van a szerelési macera . Ugy okoskodtam , autót mikor átveszem (május ) akkor lecserélem egy 4 évszakosra , rajta lévőt eladom ...
Nyilván a nyári-téli az mindig jobb minőség .
De életképes lehet az elgondolásom ugye ?
Évente ugyis megy szervizben , ott ránéznek majd a gumira ....
köszi -
válasz
focvis
üzenetére
Válaszoltak, hogy javították, most már nyugodtan levehet vásárolni GY Promócióban nyári vagy 4évszakos gumit!

-
válasz
deny330
üzenetére
A globális felmelegedés miatt gondolkozom benne, havas helyekre nem járok. Kizárólag november - április között használnám. Száraz úton jobb a télinél, nem mellesleg olcsóbb(?).
Ne vegyél 5 éves gumit!
Megfelelő tárolás... ha ők mondják... nem hiszek nekik. Majd vegyél 4 egyforma frisset jövő év őszén, amikor akciózzák (okt-nov.). -
avl
senior tag
válasz
simonjoe
üzenetére
nem értek teljesen egyet :-)
a tav szerint: igen 4evszakos
de: ha a tavot ugy teszi meg, hogy extremül akar tapadast kihasznalni, nyaron Sziciliaban, telen hegyekben, nem takaritott utakon gyorsabban haladva, akkor nem 4evszakost
azt nem mondom, hogy ez gyakori eset lenne :-)
azt akarom mondani: nem csak az éves km szám határozza meg a "helyes" választást
-
KLIOS
aktív tag
[link]
Itt jobb mint a Vredestein. -
deny330
senior tag
válasz
focvis
üzenetére
Mire fel a négy évszakos gumi a télivel szemben, ha szabad kérdeznem? Vagy ez a vredestein gumi ennyire jó?
Kíváncsiságból rákerestem és találtam Sottozero gumit amúgy; [link] Ilyennel érdemes foglalkozni még? Ha az összefoglalóban olvasottakat veszem, akkor megfelelő tárolás mellett ez még mondhatni “új”. Megfordult a fejemben, hogy a mostani DOT 3617 gumikat meghagyom hátul, kettő ilyen meg elférne elől idén télen. Vagy ha cserélek, érdemesebb mind a négyet?
Illetve ha megengedtek egy érdekes kérdést; kollégám mondta múltkor, hogy ő biztosan lecserélné a téli szettet a kocsimon mondván, hogy a súlya miatt nagy rá a téli 17es kerék és a 215-ös gumi. Pontos magyarázatot nem kaptam (sajnos egy pillanatnyi beszélgetés volt csak melóhelyen), így titeket kérdeznélek, hogy ezalatt mire gondolhatott?
-
-
Reggie0
félisten
válasz
svedmalac
üzenetére
Tapasztalatbol. Meg a mostani continental nyari is elkapar, ugynais boven van nyomatek, mivel EV. (e-up!). A teli is elkapar(michelin alpine), de az nem annyira veszesen, szinte lehet elvezni is.
Magamnak azert is nezek vmi smart 42 brabust, mert azon legalabb 205-os gumi van.
#61544svedmalac
A villanyautos gumik altalabban szarabbak, ott a gordulesi ellenallasra, zajra es kopasra mennek, nem a tapadasra. Normalis gumit, mint pl. conti sport contact, vagy michelin pilot sport nem adnak, mert kicsi a meret. -
svedmalac
tag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Egyrészt nem volt szó 300-400 lóerőről.
Véleményem szerint a fórumtársak zöme még átlagos, "normális" autóval közlekedik, ami nálam kb. a 200 lóerő alatti benzin/dízel vonalat jelenti.
Másrészt a villanyautózásra nem véletlenül találnak ki sok esetben külön sorozatokat a gyártók, valószínűleg indokolt. Na ebben nem tudok nyilatkozni, mert semmi tapasztalatom nincs.
A mondanivalóm többi része meg szerintem érthető, egy átlagos 10 éves autón egy jó négyévszakos teljesen korrekten használható, nem nyikorog, nem kapar el.
Állat módon persze meg tudom oldani, de egy átlagos és normális használat mellett nem értelmezhető. Ráadásul úgy, hogy azért rendszeresen szabályok felett járok, teljesen még nem vagyok nagypapa... -
válasz
deny330
üzenetére
Igen, Pirelli Sottozero 3, 225/40R18.
Következő? Nem tudom. (Elképzelhető, hogy jövő tavasszal / nyáron cserélem az autót, addig meg jó lesz a Sottozero.) Korábban azt terveztem, hogy Vredestein Quatrac Pro 4évszakost veszek idén télire, de rájöttem, még bírja ez.
Ha megtartom az autót, akkor csak 1,5 év múlva kell ezen töprengenem. Amúgy nagyon megszerettem ezt a gumit, gyorsan kopik, ugyanakkor sportos, stabil, sok visszajelzést ad a kormányon. -
Megértelek, de pont erre találták ki. Nálunk a Splash-en van, (Goodyear 4seasons vector) az többet fut, ennek ellenére teljesen rendben van. Egy felsőkategóriás 4évszakossal nem lehet melléfogni. Mindenképpen jobb mint az alsópolcos szettek. Nagyon sokan használják már, a mostani négyévszakosok már messze túlteljesítenek. Persze ha igény van a váltóra, akkor azt kell tenni-venni.
-
Khaosz55
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen az tényleg nem.
-
deny330
senior tag
válasz
focvis
üzenetére
Ugyan ez a pirelli? Ez jópofa véletlen tekintve a majdnem azonos dot számot is.
Meglévő kereken van, csak mivel nem nagyon volt/van használva a kocsi, vásárlás óta csak most néztem meg a dot számot. Nyári szettre ha átrakom az autót majd körbe nézem a gumit milyen állapotban van, nincs e repedezve pl., aztán ha jónak tűnik lehet meghagyom még én is.
Köszi szépen a választ! Kövire te mit veszel télire ha cseréled? -
KLIOS
aktív tag
Sziasztok
195/65 R15 méretben kellene nyári gumit vennem. A kocsi keveset megy kb 5-8000km évente azt is főleg kis távokon.Mit ajánlanátok? Nekem a Kumho HS52 elég szimpatikus. -
válasz
deny330
üzenetére
Nekem is az van, DOT 4717, ma cseréltem át nyárira. Semmi repedezés, nulla. 4,5-5 mm, még egy legutolsó szezont megszavaztam neki. Lehetne puhább, de nem kőkemény, kb. olyan mint az egy éves nyári garnitúrám (Michelin PS5).
Ha most vennéd meg, ne tedd! Ha megvan, akkor is öregecske már.
-
erikke17
őstag
válasz
rbalint88
üzenetére
Oh azt el felejtettem, hogy már nem gyári felnik vannak alatta.
M6, Style167-es szerintem arra a 265 biztos nem megy fel vagy nagyon ballonos lenne rajta már
a 245 hátul jól áll a felnin. Csak most én ezzel ne vagyok tisztába, hogy előre más méretet raknak BMW-n elő írás vagy váltó méretet tesznek fel hogy eleje alacsonyabb legyen? Fingom sincs őszintén előző tulajtól így vettem 10 éve azóta 2 garnitúra le ment úgy csak most gondolkodtam hogy egységes méretet tennék.
Nem vagyok most otthon meg kell néznem milyen széles a felni
-
deny330
senior tag
Pirelli Sottozero 3 gumi mennyire öregedős fajta? DOT 3617 Elkopva nincs egyáltalán.
-
troll81
addikt
[link] sziasztok ezel a gumival szemezek focus 2 menne, a futas evi max 6-8 ezer km megeri vagy nezzek olcsobb opciot 6 ev utan ugy is eldoja az ember barmiylen gumirol is legyen szo.
-
rbalint88
veterán
válasz
erikke17
üzenetére
Ezek a gyari meretek:
3.0 530d (193LE - 142kW)
225/55 R16
235/45 R17
255/40 R17 hátsó kerék
235/40 R18 első kerék
265/35 R18 hátsó kerék -
tboldi
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Miért? A top fuel dragstereken is több gumi van, mint felni.

[link] -
erikke17
őstag
Sziasztok

Szeretnék új gumikat az autómra de méretekkel most dilemmába estem picit.
Az autó egy BMW E39 530d 2002, 18-as felnik, elől 235/40/R18 hátul 245/40/R18
Azon gondolkodom, hogy előre is tennék 245/40-et, vagy maradjak ezeknél a méreteknél?
A felnik egyformák nem különböznek.
Előre is köszönöm
-
rbalint88
veterán
válasz
svedmalac
üzenetére
eGolfon a CC2 is egesz evben elkapar, a villany instant nyomateka nem kerdez, nem kell hozza eros auto se. eUp is elkapar gond nelkul, foleg a 165-os virsliken. Limo/GreenGo autokon is negyevszakos van, Quatrac5 es uj Quatrac is, 30km/h-ig hallod ahogy morzsolodik a gumi
De ugyanezt tudja szezongumival is, szoval emiatt nem mondanek le a negyevszakosrol
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nekem volt GY Vector Gen2, annak volt egy nagyon halk folyamatos búgása.
Az ASC2 csak erősebb fékezésnél búg, menet közben nem hallom.
A GY Gen3-nak kevésbé van megbontva a V-minta. -
avl
senior tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
ilyesmit sejtettem és ezért is zavart 1-2-3 év óta, hogy Conti ASC-re többször szerepelt, hogy régi fejlesztés már, a Quatrac5 meg “ ajánlott”…aztán lehet nekem is Quatrac5 lesz (ár/érték miatt)
-
Apollo Vredestein weboldalon 2014-es startot írnak, amit egy magyar cikk is megerősít és 2015-ben AutoBild Allrad tesztgyőztes volt a gumi.
(#61513) d.tiborz:
Olvasom a kommentjeidet, neked ASC2 gumi van fent.
Igazából fékezésnél van hangja a féknek, mert a magas széntartalmú ATE Powerdisc tárcsáknak elég hamar lett egy kis válla (pedig ATE fékbetétet kapott mellé) és hangja is.GY Vector 4S Gen3 nem fog?
Céges Dokker is 4évaszkos gumit kapott, nem emlékszem milyen márkájút, de nedves úton haladva búgott.

-
Az optimális jó télire igaz, de az enyém 9 éves!
Persze nem vagyok rá büszke, tavaly vettem észre. Amikor megnyomkodtam, éreztem h atom kemény, ránéztem a DOT-ra és dobtam egy hátast. Na mindegy, ha lesz valami komolyabb külhoni út, oda nem fogok legyalázott gumákkal menni, nekem szerintem ez lesz a csere ideje. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
grizlisandor
üzenetére
Ha sir mar tapadast veszit, elotte kene cserelni.
Amugy inkabb GY-t vennem.
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
ASC2-nél arra készülj, hogy erősebb fékezésnél (főleg vizes felületen) zajos - búgó hangot ad ki. Gondolom az osztott V-blokkok miatt.
-
válasz
focvis
üzenetére
A Goodyear nyári vagy négyévszakos szett (4 db) vásárlásod utáni visszatérítést OMV utalvány formájában kapod meg a blokk vagy a számla ellenőrzését követően. a weblap szerint, részvételi szabályzat szerint is és igazad van a mellékletben a téli és a 4évszakosok vannak felsorolva.

Valaki ügyesen Ctrl+C és Ctrl+V-zett a téli akcióból, mert látszik a változáskövetés helye.
Írok nekik, hogy nem kerek a melléklet és a szabályzat szövegezése.

(#61501) simonjoe:
Kérdeztem autószerelő ismerőst, azt mondta ő akkor szokta felrakni a nyárit, ha hallja, hogy "sír" a téli gumi. -
svedmalac
tag
válasz
Reggie0
üzenetére
Télen-nyáron elkaparna?
Honnan veszed ezt a hülyeséget, már ne haragudj?
Több mint 55ezer van a Quatrac-omban másfél tonnával (110LE, max. 150kmh, amit megyek), nem is mindig kímélem, de pl. a mai totál esőben is teljesen jól muzsikált.
Felejtsétek már el azt, hogy télen nem lehet menni vele, meg hogy nyáron nyúlik, meg ilyesmi!!!
Nincs ilyen, körforgalomban is néma!
Kb. 65ezer lesz benne cserekor ősszel, három évesen.
Az első-hátsó csere meg a 10ezres olajcsere alkalmával simán megoldható még szervízben is.Akinek indokolt vagy ragaszkodik hozzá, természetesen vegyen vagy tartson fenn két szettet. DE!
Ne vonja már kétségbe mások tapasztalatait addig, amíg ki sem próbálta.
Én is rizikóval vettem meg nem kevés összegért a fent nevezettet.
Bőven megérte és lassan ismét új gumim lesz.
Akinek meg ez nem szimpi, az költse ennek dupláját és három év után járjon olyan gumival, ami repedezik ott-ott és vagy csúszik vagy nem. -
flymi
addikt
Sziasztok!
Renault Espace4-hez keresek pacskert 225/55 R17 méretben, már jóideje nézelődök, de nehezen jutok döntésre.
4 évszakos is képbe került, de pont nyáron pályáznék vele alkalomadtán, oda meg pont nem lenne a legjobb, plusz drágább is, de azért talonban tartom mert a Hankook H750-ről jókat mondanak/olvastam.
Hankook volt eddig mindig a befutó. Focus2-őn Ventus3 volt, majd Ventus4-re frissítettem, teljesen jók.
Az Espace viszont nehezebb, picit erősebb, dízelebb a Fordnál.
Kiegyensúlyozott gumit keresek mind tulajdonságában, mind árban.
Hankook Ventus Prime4 és Kumho Ecsta HS52 közt vacillálok jelenleg. Melyiket vegyem? Esetleg más alternatíva ami felett elsiklottam? -
saen
veterán
válasz
simonjoe
üzenetére
Tedd fel a nyárit amint tudod. Nincs értelme egy öreg, szar téligumival menni és a nyári kímélésnek sem. Arra való, hogy használd.
Én használtam már téli gumit nyáron, de nem ajánlom és én sem tervezem soha többet tenni. Lerobbanni nem fog a felniről, de a féktáv látványosan megnő, nem kell hozzá méricskélni semmit. Egyszerűen nem éri meg a kockázat, persze szigorúan szerintem. -
Sziasztok!!
Nem tudok döntést hozni. A jelnlegi téli prémium gumiaim 9évesek. Mintázatuk még több mint tökéletes, de már keményebb mint a váltó nyári, vagy a fagyott kutya lába.
Mindenképpen cserés az idén. A kérdés csak az, h meddig hagyhatom fent. Azon kívül, h nő a féktávolsága nyáron, más problémáról nincs tudomásom. A csere "kitolásának" két oka van. Az egyik és talán a legfontosabb, h minél fiatalabb legyen, külföldön, főleg nyugaton már egy-egy ellenörzés során problémás lehet az öt évnél idősebb abroncs. A másik, h ezzel a túlfutással is kímélem a nyári szettet.
Nem tudom, h nyári nagy melegben amikor az aszfalt 50°C-vagy annál magasabb, hogyan viselkedne. Nem szeretném ha esetleg a nagy hőterhelés miatt lerobbanna a felniről.
Szerintetek??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP ZBook 15u G3 - i7-6G I 8GB I 256SSD I Radeon R7 I Cam I W11 I Garancia!
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 512GB 1 év gar, LTE OPCIÓ
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Sandisk Portable SSD 2TB!
- LG UltraWide 34WQ75X-B IPS Monitor! sRGB 99% / 3440x1440 / 5ms / 60Hz / DAS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

Tokom tele vele, bedobtam gyorsan 3 házit.

Megfelelő tárolás... ha ők mondják... nem hiszek nekik. Majd vegyél 4 egyforma frisset jövő év őszén, amikor akciózzák (okt-nov.).
Ha megtartom az autót, akkor csak 1,5 év múlva kell ezen töprengenem. Amúgy nagyon megszerettem ezt a gumit, gyorsan kopik, ugyanakkor sportos, stabil, sok visszajelzést ad a kormányon.

Persze nem vagyok rá büszke, tavaly vettem észre. Amikor megnyomkodtam, éreztem h atom kemény, ránéztem a DOT-ra és dobtam egy hátast. Na mindegy, ha lesz valami komolyabb külhoni út, oda nem fogok legyalázott gumákkal menni, nekem szerintem ez lesz a csere ideje.