Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ilyen_85
senior tag
A kerék mérete, az a gyári, 225/45 r17, az eredeti Honda felnin is ilyen méretűek vannak, ami változna az a gyári 17x7 ET50 helyett 17x7.5 ET45 lenne.
A felni/kerék kalkulátor szerint a kinézett (Sparco DRS) 17x7.5 ET45 méret esetén a felni belső oldala 5mm-el kerülne kintebb, mig a külső fele 11mm-el. Ez úgy gondolom nem egy jelentős eltérés.
Az a felni (Enkei Nagato 17x7.5 ET35) ami a legjobban tetszik, sajnos már szerintem is túlságosan kint lenne, erre a kalkulátor azt mondja, hogy a felni belső oldala 8.6mm-el, a külső pedig 21.4mm-el lenne kintebb. Ez szerintem már sok
.Ezért gondoltam, hogy legyen akkor a Sparco DRS aminek 17x7.5 ET45 mérete van.
Szerintetek akkor ez jó lehet? Ha nagyon kukacoskodnak a műszakin, akkor átrakom a Honda felniket és kész. -
tboldi
nagyúr
Jaja, nekem is csak azért kötöttek bele, mert a gumiméret nem szerepelt a matricán. Mióta felragasztottam az újat, egy szava nem volt még senkinek, money well spent.

Pedig az OZ szélesebb, mint a gyári felni (6 vs 6,5), illetve az ET is kevesebb (53 vs 43), de amíg nem lóg ki a kasztni alól és nincs rárobbantva a gumi, addig nem érdekli a kutyát sem. Gumiméret stimmeljen, az a lényeg.
-
ilyen_85
senior tag
Amit kaptam az autóhoz, azok eredeti Honda felnik erről a tipusról van szó, egyrészt nem akarom őket szétbarmolni szép állapotban van az összes, másrészt szerintem ezeket nem lehet átfényezni, vagy rosszul gondolom?
A fényes ezüst körül ilyen műanyag szerű fényes fekete felület van, alatta nem tudom mi lehet.
-
ilyen_85
senior tag
Sziasztok!
Jól értem, hogy a 17x7 et50 helyett a 17x7.5 et45 még nem vészes?
Új felnit szeretnék venni, a gyári méret 7x17 et50, de ebben a méretben csak ezüst vagy fekete felnik vannak és az ezüst szinű autón egyszerűen nem tetszik egyik sem. Matt bronz felniket szeretnék, de csak 7.5" széles méretben találtam.
A gumi a gyári 225/45 r17, csak a felni lenne egy kicsit szélesebb.
Illetve irtátok régebben, hogy csak azt tehetném az autóra ami a gyári méret, ez most mennyire komoly? Neki áll a rendőr vonalzóval lemérni a felni szélességét?
Gondolom a 17x7.5 et35 teljesen felejtős
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy melyik oldalon lehet úgy gumit rendelni, hogy át tudom venni személyesen vidéken valahol? például GLS depo vagy hasonló
Konkrétan automax-nál házhozszállítás van meg olyan szervizek amik más városokban vannak.
A közeljövőben biztos nem tudom megoldani, hogy otthon legyek adott napon. -
válasz
diegho
üzenetére
Kedd reggel olvastam a hsz-ed, rögvest hívtam apámat Zegen, ne menjen sehova egy darabig, maradjon szépen otthon a fenekén.
Az imént egy régi cimborámmal dumáltam, Zegen egy kimondottan meredek utcában lakik, mondja a kedd reggeli sztoriját. Simán kiállt a mélygarázsból, körülnézett volna a kapuban, de egyből megindult az autó orra a lejtő irányában, full jég volt az utca, összetört 3 parkoló autót és a sajátját, majd keresztben megállt a rézsű és egy autó közt fennakadva.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Kiraly, akkor normal aron jon.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Meg van rendelve a Quatrac
, végül hagytam az online rendelést.
Egy rokonom szerelő egy műhelyben a 17-ben, megkérdeztem mennyiért tud hozni.
Árukeresős árakat mondott, H 26000 V 26400. És elvileg közvetlen a gyártótól jön, eddigi tapasztalatain alapuló feltételezése szerint legrosszabb esetben 2023 nyári gyártásra számít.
Munkadíjban a szerelés ha jól láttam 4100/darab, a faluban olcsóbb (2000-2500 körül), de valahogy én mindig érzek egy kis rázást, úgy vagyok vele, lehet ezúttal nem ártana egy másik centírgépre rápróbálni. -
svedmalac
tag
Hát 4 év alatt minden négyévszakos eléggé tönkre fog menni.
Folyamatosan az autón van napon, fagyban.
Hozzáteszem, hogy már szinte semmilyen átlagos (de akár jobb fajta) szezonális gumi sem bírja 4 évnél sokkal tovább szerintem, nekem ez a tapasztalatom. Ezért is tértem át a mostani Quatrac-ra.
Ezt három évet fogom használni nehéz autón, addig kb. 60-65 ezer fog belemenni. Most járok 45 ezer körül.
Kb. ez a maximum az összesnél. Már látom, hogy nyárra még ésszel közlekedve elmegy, de legkésőbb novemberben újat kell vennem. Hozzáteszem, hogy eddig hibátlanul teljesít, pedig néha megküldöm kicsit.
Mindig 0,2 bar-ral túlfújom és 10 ezer kilométerenként cserélem az elsőt-hátsót, olajcserénként. -
nesa
veterán
Ha olyan 4 évszakost szeretnék a v70 Tdi re 205/55 R16 méretben ami nyáron szárazon és vizes úton azért elég jó, és maga a gumi igazán tartós, nem megy tönkre 4 év alatt, mi ajánlott? az autó évi 10-12e km fut főleg hosszú távokra használjuk.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
yodamester10
üzenetére
Jo az, elvegre a gumi kozepen merik a profilt a muszakin.
-
brumi1024
veterán
válasz
yodamester10
üzenetére
Allroad, gondolta oda nem kell gumi az terepre van.
-
diegho
nagyúr
Ma megvolt a korcsolyás teszt is. Nagykanizsa - Zeg útvonalon. Bátor voltam, Kanizsa után megelőztem a sószóró autót. Mivel az út elég gané minőségű, ezért érezhetően mocorgott az autó, tehát jeges volt rendesen. Egyik leágazónál betegszállító az árokban, olyan tükör jég volt, hogy konkrétan elment volna egy befagyott tónak is. Kicsit odébb passat az út szélén a kanyarban, egy táblát kifektetett, ha jól láttam a jobb első kerék el is ment aludni az egyik bokorba.
Közben Rádio1-en bemondták, hogy Zeg elesett, akkora jég van. Na mondom én meg itt a szutyok 4 évszakossal... aztán persze simán beértem 70-90 közötti tempóval. A parkolóban jött a szokásos döbbenet, hogy nem tudok gyalog bemenni a céghez, mert egybefüggő jégpáncél van, de bemásztam. Egyik Zeg-i kollégám még nem mert elindulni... terepjáróval...
#szarfosnégyévszakossemmiresemjó -
Qru
MODERÁTOR
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Beviszik egy kis jatt elleneben. Vagy rendeld magadhoz melohelyre.
-
rbalint88
veterán
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Automax.hu ingyen szallit es van csomo szerviz, ahol atveheted es akar fel is rakathatod.
Sima Quatrac es jo belole a T-s is, Priusra felesleges bikabb -
dj79
senior tag
válasz
T0mBd1gg3R
üzenetére
Sima, szám nélküli quatrac az újabb.
-
T0mBd1gg3R
veterán
Sziasztok!
Rendelném a 195/65 R15 gumit a Priusra, átgondolva a korábbi ajánlásaitokat úgy döntöttem ez lesz:
Vredestein Quatrac
Csak nem tudom a sima Quatrac és a Quatrac 5 az nem ugyan az? Utóbbit nem nagyon találok sehol. Pro (Plus)-ból nem látok ilyen méretet.
Ha egy árban van (pár száz Ft diffi) érdemesebb mondjuk V-t venni H helyett?
Van ez az autoguminet.hu, ez jó bolt? Látom ingyenes a szállítás, de mikor hoznák a feleségem egyedül lenne otthon. Vajon zsebbe egy kétezresért beviszi 10-15 métert a futár?
Vagy az sem lenne rossz, ha lenne pesten egy átvételi pont.
De ezek kényelmi dolgok, fontosabb lenne, hogy minél frissebb gyártás legyen, ne ilyen 1-2 éves. Tudnátok pár megbízható boltot mondani? -
válasz
szabonagyur
üzenetére
és akkor ezen hogy áll?

-
rbalint88
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Oooo, ennek koze nincs a robbantotthoz meg*
ez csak feszes
Nekem is a BMW-n ilyen volt az eleje, mert 8x16-os felnik voltak korben es elol csak ugy fert el a sarvedotol, hogy 205/55R16 volt rajta, hatul oke volt a 225/50R16
* akihez regen jartam autoszerelo, o elegge benne volt ebben a kattanasban, a 7x16 felni a 165/40R16 gumival eleg durva volt
-
MC Pite
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ez nem bug, ez feature; robbantott gumi.
Van ahol dívik, főleg német, meg egyes japánautós körökben.Nekem se tetszik, de van akinek igen.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Vagy kisebb a gumi spórolásból.
-
kenguru99
senior tag
A kemény arcok így tolják most:
-
diegho
nagyúr
válasz
yodamester10
üzenetére
Ha még meglesz, akkor írok.
-
diegho
nagyúr
Megvolt a havas teszt végre. Reggelre esett 4-5cm hó Kanizsán és szokás szerint irány Zeg. Az út szép fehér volt kb 15km-en, utána latyak. Azon kívül, hogy először egy 40-el közlekedő csapatba futottam bele, majd egy 20-al közlekedőbe akiket egy 3km-es egyenes szakasz közepén értem őket utol, 5 autó, 20-al mentek és indexeltek jobbra, majd az egyenes végén lekanyarodtak jobbra olyan tempóban, hogy meg kellett állnom... 1-esben mentem mögöttük az egyenesben is... ők lehettek a nyári gumisok. Ami a lényeg, hogy én 70-85 közötti tempóval simán haladtam minden probléma nélkül. Nem csúsztam meg, nem volt semmi probléma, kétszer fékeztem nagyobbat és nem kapcsolt be az ABS egyiknél sem.
-
sgabor
csendes tag
Sziasztok! Téli gumi vásárlásban vagyok. 205/65 R16 méretben ki melyiket ajánlja az alábbi háromból? Az egyik a Bridgestone LM005, mert mégiscsak tesztgyőztes. Viszont a Tyre Review oldalon a Hankook RS3 W462-nek jobb a felhasználói értékelése. Na meg ott van a Falken Eurowinter HS01, mint szintén esélyes.
-
MC Pite
veterán
Első naptól 95% volt hogy gumi, csak bebizonyítani, felderíteni volt nehéz. Most meg gariztatni lesz az.
Közben 2x szállítás, 3 fel, 3 leszerelés, az újnak szállítás, szerelés... Mellékesen elfüstölök kb 25 ezret, és még levegőben lóg kifizetik e a hibás gumit
. Meg 6 óra csúszó kellett, plusz még legalább fog kellen.i
Plusz 11 ezerrel drágább volt a románoktól mint ahogy vettem eredetileg. Legjobb esetben is bő 35k mínusszal zárom, rosszabb esetben 85k. -
MC Pite
veterán
AA forrásnál/eredeti cikknélnsokszor szerepel, vagy a képek között. A téli 90%ban conti. Most a TR két átlagis hankook-ot tett referenciának, megnevezték őket.
Gumigari: Elfogyott a méretemben a CC2, havonta hívjam fel őket/bárkit/Michelin nagykert, hogy mikor lesz.
Ezért romániából veszem... -
Dorian
félisten
Srácok, el vagyok ájulva a gumijaimtól
Vredestein Wintrac
Mentem haza, oké, a gyakran járt utakon nem volt jég, mert lejárták az autók. A kis mellékutcákban sem csúszott, gondoltam felolvadt, mert szitált az eső. Kiszállok, majd hanyadt estem. Direkt megneztem azon a részen ahol jöttem, cipővel ott is csúszott. Kocsi meg nem. Jó, nyilván nem százzal közlekedtem, de nem is csigában. -
T J
tag
válasz
tboldi
üzenetére
Nem tudom. 4S-fan létezik? Ha igen, akkor miért ne létezhetne winter-hater is?

Tesztekre kicsit haragszom, mintha igyekeznének elrejteni a keresett infót. Végül is ha két videóból megtudnám ami érdekel, akkor ki nézné meg a többi videóját, amiket még ezután csinálni akar? A "referencia" gumiknak úgy látszik személyiségi joguk van az EU-ban, azért nem lehet nyilvánosságra hozni a kilétüket.
-
Qru
MODERÁTOR
Nem vagyok téli gumi ellenes. A Hondán nekem is az volt nagyon sokáig, nem is volt vele gondom soha, még a szügyig havas Mátrában sem. Azért a 4S nagyon télies körülmények között hamar elvérzik.
Ebben a ráfagyott párás-taknyos időben sztem egyik gumi sem villant akkorát. Legalábbis ez a 21-es LM005 nem (245/45ZR18-as méret). Normál tempóval kanyarodtam ki az Aréna Pláza garázsból és bizony az ESP fogott meg.
-
tboldi
nagyúr
Létezik olyan, hogy téli-hater?

Én úgy látom inkább ebben a topikban, hogy van, aki elfogadja, esetleg kedveli a 4 évszakost, és van, aki élből elutasítja, de a szezongumikkal kapcsolatban nem látok semmilyen megosztottságot. Még a 4S userek is elismerik a dedikált téli vagy nyári érdemeit.
szerk.: Általánosságban értem, nem konkrétan Qru hsz-ére.
-
diegho
nagyúr
Itt sem volt ónos eső. Tegnap reggelre volt a mellékutakon és a parkolókban némi odafagyott porhó, de semmi komoly.
Hétfő este volt havazás, már látszott az úton, de semmit nem vettem észre belőle, pedig siettem. -
T J
tag
válasz
F_Zolee
üzenetére
Milyen/ hány éves?

Új Bridgestone Blizzak téli, sózatlan szakaszon, kettesbe rövid próbaféknél nem érzékeltem ABS-t. Utána mentem jó reménnyel tovább, hogy a sózott főúton se lesz ennél rosszabb,... nem is volt.

Parkolóba volt hely bőven, sokan elhalasztották a vásárlást.
-
T J
tag
A ma reggeli ónos eső után kinek hogy teljesített a gumija?
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Milyen asztali médialejátszót?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Automata kávégépek
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Felégeti készpénztartalékait a Tesla
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 3 5400U, 8GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Én mindenesetre gyári felnin, gyári gumival készülök műszakira menni.
Szukitett esemenyterben igaz ez az allitas, azert az sem mindegy, hogy slick nyari, vagy jo telies negyevszakos/teli van az auton.
ez csak feszes

. Meg 6 óra csúszó kellett, plusz még legalább fog kellen.i