Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- AMD Instinct MI8 moddolása játékra (avagy R9 Nano-GTX1060+ szint)
- Öregszem
- 3070 -> 4070 Super
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A fénynél gyorsabban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
Tekintve, hogy a premium kategoria darabja 35-40ezer Ft ebben a kis meretben is, lehet hankook vagy vredi lenne a javaslatom 25-26ezerert.
De oszinten ha 4 ev alatt 27000km-t ment az auto (vagy ha ezekbe a gumikba ennyi kerult), akkor ramennek egy top negyevszakosra es 3-4 evente csere -
rbalint88
addikt
-
Marchello19
tag
Sziasztok!
Kaptam egy gyári Peugeot Cyclone 15”-os alufelni garnitúrát (306 Cabrioleten voltak), amit el szeretnék adni. Van rá jelentkező, viszont bizonytalan benne, hogy neki az ET szám jó lenne-e a Peugeot 206-osra.
Amit én találtam a neten, aszerint a 206-os gyárilag ET27 6Jx15-ös felninél. Az enyém ugyan ekkora, viszont ET19.A kérdésem az lenne, hogy ez a 8mm eltérés megengedhető, fel tudja rakni a kocsira úgy, hogy később nem lesz vele problémája?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
veterán
válasz Marchello19 #56118 üzenetére
Szia!
Ha csak ennyi, azaz a felni azonos szélességű, akkor szvsz bele kell férjen 8 mm-rel kisebb ET.
-
Morris
veterán
válasz Marchello19 #56118 üzenetére
Miért lenne gond vele? A kisebb ET ugyanazon méretű, szélességű felninél azt jelenti, hogy kintebb lesz a kerék. Ez még jó is, mert a féknyereg tuti, hogy elfér.
[ Szerkesztve ]
-
angyalpc2
aktív tag
válasz angyalpc2 #55822 üzenetére
Megnéztem a régi gumijaimat conti premiumcontact 5 2016 175/65 R14 82T
Clio 2 -re 58le de nincs ABS! évi 8e km (nyár) Napi bejárás főúton (sok az állat mind a két értelemben )Hát a jobb hátulja 4,8-5mm
A többi inkább 3,4-3,6 vagy 3,6-3,8-4,2 mm Kicsit oldalazva kopott a külső ív.
Eldobós vagy kibírja még ezt a nyarat? Tudom van aki ennél szarabb gumival jár.Elkezdtem összeszedni gumikat amit úgy érdemesnek tartok megvételre
Toyo (állítólag japán gyártású is..és jónak is mondják)
Toyo Proxes Comfort 175/65 R14 82H
mi a kettő közt a különbség?
Toyo Proxes CF2 175/65 R14 82H
Toyo NanoEnergy 3 175/65 R14 82THankook Kinergy ECO2 K435 175/65 R14 82T E?D/B/70
Continental EcoContact 6 175/65 R14 86T B/B/70 de ezt 86-os terheléssel találok csak kicsit sok
Kumho Ecowing ES01 KH27
Ez a legrossszabb kicsit oldalasan kopott (öszetart jobb első gumi)
-
MC Pite
veterán
válasz angyalpc2 #56122 üzenetére
Cserés...
Toyok elég gyorsan öregszenek.
Hankook, Kumho közepesen, esetleg Nexent még néznék ebben a ársávban. Conti jobb, de az is ecogumi. Ha ebbe az árba van Goodyear is, EG szériát is meglesném.
Vredesteint Sportracot vettem a C3ra hasonló méretben, ár/tudás alapján pár éve korrekt volt.Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
BrandonXXV
aktív tag
Ma meg is jöttek a GY 4S gumik, mind a négy 2022 46. heti 🙂
Ez egész frissnek mondható szerintem.A héten szeretném is felrakatni és tesztelni.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Marchello19
tag
válasz focvis #56119 üzenetére
Köszi a segítséget. Még lenne egy másik kérdésem, ez viszont saját cucc:
195/55R15 gumikat kaptam ezekhez a felnikhez, már le vannak szerelve, mert magamnak fogom felrakni. Viszont az van, hogy nekem a kocsin a gyári méretek 185/60R14 és 185/55R15. A váltóméret kalkulátorok meg azt írják, hogy a 14-esről nem ajánlott váltani, mert majdnem +2cm az átmérő, a gyári 15-ös mérethez képest viszont még jónak írja.
Vegyek inkább egy 195/50-es vagy gyári méretű gumit, vagy felrakhatom ezt is? -
veterán
válasz Marchello19 #56129 üzenetére
Szabályosnak nem szabályos. A gyakorlatban pedig valószínűleg belefér (ha nincs megültetve az autó, akkor szvsz nem ér bele, nem dörzsöli teljes berugózáskor a dobbetétet).
Szerk: Ha mégis inkább másikat veszel, akkor javaslom, hogy a gyári méretet vedd (185/55R15).
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Eleve lehet itt is, hogy a különböző futóművel jött (pl C3nál ezért nem váltóméretek a 14 és 15ösök). Azt meg nem is írják sehol, melyik autóra melyik való (de a nyilván nehéz kismocinak a nagykerék, és nem fér el a nagyobb fék a 14es felni alatt).
Illetve 175/65R14 helyett 185/60R14et raktam fel (5,5"), de hirtelen terhelésváltáskor enyhén imbolygott, a 175ös gumival meg nem (6" felni kellett volna már hozzá).
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Qru
MODERÁTOR
Gyari meretet hasznalj inkabb. Ha eseteleg van meg 1 szezon a 195-ben akkor esetleg lejarhatod.
#nincsbennetarcsi
-
No.01
őstag
Van ertelme szerintetek barmennyi extrat fizetni egy SUV specifikus gumiert?
Ertem ezalatt, h van A marka (minden parametereben megfelelo gumi) illetve van B marka (aminek a parameterei teljesen megegyeznek A markajeval) de moge van biggyesztve, h SUV.Tudom, h a gondolatmenet kicsit santit mert a 2 marka nem egyforma, de mindketto neves gyarto felsopolcos termeke.
Ja es meg egy adalek: az auto nem osszkerekes.
-
Uzmany
őstag
Megérkezett a primacy 4+, dot 0423, made in spain.
Ez nagyon friss.® visions created with passion
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Sweet.tv - internetes TV
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kupon kunyeráló
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest