Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Marchello19 #56118 üzenetére
Szia!
Ha csak ennyi, azaz a felni azonos szélességű, akkor szvsz bele kell férjen 8 mm-rel kisebb ET.
-
Morris
veterán
válasz Marchello19 #56118 üzenetére
Miért lenne gond vele? A kisebb ET ugyanazon méretű, szélességű felninél azt jelenti, hogy kintebb lesz a kerék. Ez még jó is, mert a féknyereg tuti, hogy elfér.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Marchello19 #56129 üzenetére
Szabályosnak nem szabályos. A gyakorlatban pedig valószínűleg belefér (ha nincs megültetve az autó, akkor szvsz nem ér bele, nem dörzsöli teljes berugózáskor a dobbetétet).
Szerk: Ha mégis inkább másikat veszel, akkor javaslom, hogy a gyári méretet vedd (185/55R15).
[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Eleve lehet itt is, hogy a különböző futóművel jött (pl C3nál ezért nem váltóméretek a 14 és 15ösök). Azt meg nem is írják sehol, melyik autóra melyik való (de a nyilván nehéz kismocinak a nagykerék, és nem fér el a nagyobb fék a 14es felni alatt).
Illetve 175/65R14 helyett 185/60R14et raktam fel (5,5"), de hirtelen terhelésváltáskor enyhén imbolygott, a 175ös gumival meg nem (6" felni kellett volna már hozzá).
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Qru
MODERÁTOR
Gyari meretet hasznalj inkabb. Ha eseteleg van meg 1 szezon a 195-ben akkor esetleg lejarhatod.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Marchello19 #57783 üzenetére
Deformalodott fektarcsa is okoz ilyen tunetet. Ha felcserelted a hatsoot az elsovel es akkor is raz akkor inkabb a fekre gyanakodnek.
#nincsbennetarcsi
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Marchello19 #57783 üzenetére
Csak tippelek, de szerintem használtan vetted a gumikat kéz alól (jofogas, fb, racingbazar) és eléggé atvertek, az egyik gumi valószínűleg szálszakadt lesz vagy kettő is.
Ha van téli szett felnin, ami nem rázós, akkor tedd fel es menj úgyis egy kört, így kiderül hogy a fékhez van e köze... egy könnyed szombat délutáni edzés a hűvösben"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
2ozzmexy
senior tag
válasz Marchello19 #57786 üzenetére
Mindet, és akkor már csak arra kell rajonni a 4 nyaribol melyik rossz...
"...that's why they called me 'Preper' because I'm always prepared..."
-
Rick4
félisten
válasz Marchello19 #57786 üzenetére
Első körben megnézném, a felni agymérete azonos volt-e az autóéval, jellemzően nagyobbra csinálják, hogy még több autóhoz passzoljon. Utána jön a központosító gyűrű kérdés, nm lötyöghet a felnibe téve sem, és nem lötyöghet az autón a kiálló csonkra téve sem. Nekem csak az esztergált cuccok váltak be, amit úgy kell beütni a felnibe, nem a gagyi lötyögős ezer forintos gyűrű, mert abból volt nálam is, ami 1mm-rel nagyobb volt, mint kellett volna, és úgy már nem volt középen a felni. Valamelyik autómon mst is van, amin ilyen gyűrű van, ott csak a gyors megoldás ért bele, rá lett tekerve két menet szigszalag, és évek óta hibátlan. )0%-ban erre tippelek.
De ha a felni agymérete azonos az autóéval, azaz nem kell gyűrű, akkor is van viszonylag egyszerű megoldás, leveszed a nyárit, felteszed a télit, mész egy kört, ha nincs gond, nem ráz, akkor a nyári szett a hunyó. Leveszed a két első télit, és visszateszed a két nyárit, mész egy kört, ha remeg, valamelyik oldalit visszateszed a téliből, és vagy remeg vagy nem, max 1 óra, és meg is lesz a bűnös.És persze ha a télivel is csinálja, akkor nem gumi- felni gond van, tehát megint csak tovább tudsz menni..
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Marchello19 #57789 üzenetére
Nyilván nem az igazi, 18mm eltérés van az átmérőben, de úgyse a görög tengerpartra mész vele, nem lesz gond, egy mankókerék sem akkora, mint a gyári gumik, mégsincs gond. ABS bejelezhet, mert eltér a kerékfordulat, de más bajod nem lesz.
a biztonság kedvéért én csinálnék a le- felszerelésről fotót, ha véletlen megállít a rendőr a próbakör alatt, és magyarázni kell az eltérő kerékméretet, szerintem nem gond, ha tudod bizonyítani..49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Teasüti
nagyúr
válasz Marchello19 #57801 üzenetére
Fék szervizzel kezdeném. Illetve megnézni forrósodik-e vmelyik tárcsa (letapadt betét). Vagy mélyen fog-e a pedál (üt a tárcsa). Féknyeregben a dugattyú(k) finoman járnak-e? Ha kell, akkor felújítás. Fékfolyadék csere, légtelenítés. Fék okozhat ilyet, én is tapasztaltam már. Enyhe kanyarban még jobban kijött. Ha a kerekek ki vannak egyensúlyozva rendesen, akkor fék felé nézelődnék.
-
Rick4
félisten
válasz Marchello19 #57801 üzenetére
A felni és az agy találkozását besztük, csak már nem emlékszem, volt tehermentesítő gyűrű vagy sem? Forgó dolgokat le kell ellenőrizni, ha a hiba maradt, lehet tárcsa vetemedés is, sőt, egy padkázás után még agy, kerékagy is, ehhez már kicsit komolyabb hozzáértés kell, szerintem mutasd meg egy szerelőnek.
DJ79: Mindennek van előzménye, csak nem mindegy, mit válaszolunk... Mert bizony ha félpénzért olyat kapsz, ami kb ugyanaz, mint az új, igenis jó deal, te pedig leredukálod a használt gumi szintjére. Holott gondolom nem úgy működik, hogy ha magadnak újat veszel, 3-4 hónap múlva már undorral ülsz be a kocsiba, hiszel használt gumik vannak rajta!
Én meg sose tennék egy új négyévszakost egy használt, de újszerű téli vagy nyári helyett, amit az adott évszak legkritikusabb napjain is használnom kell.
Eddig még nem láttam okot, hogy ezt a döntést meg kellett volna bánnom, és úgy néz ki, nem is egy ph-s komment fogja belém erőltetni azt, hogy valamit rosszul csinálok! .[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest