Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
válasz BrandonXXV #56051 üzenetére
Igen, jól meg kell nézni, hogy honnan veszed a gumit, mert elvileg csak a partnerüktől vásárolt gumik játszanak.
-
MaddeNNNN
őstag
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Morris #56054 üzenetére
Marsó, G.P. Gumi
Egyelőre csak kíváncsiságból néztem. Most egy Kleber Quadraxer 2 XL van fent de vizes, hideg időben kegyetlen mód süvítenek. A gumik nem laposak, 2.7 bar van mindegyikben de némely aszfalt keveréken tényleg olyan mintha villany autó lenne a J Astra.
Még ezt a nyarat megvárom velük, aztán jövő télre váltok.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
BrandonXXV
aktív tag
Automax.hu-ról és téli-nyárigumi.hu-ról (Kiss gumi kft) szinte forintra pontosan ugyan annyi lenne a GY 4 évszakos, szállítással együtt. Mindegy honnan rendelnék, vagy van valami előny/hátrány velük kapcsolatban?
Amúgy a gyári méret 17 colos alufelni, ezt a méretet ne erőltessem a 16-ossal szemben?
Persze árban van különbség...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BrandonXXV #56057 üzenetére
Automax szallitas rendben es eddig mindig friss gyaratsu gumit kuldtek.
Ha engedelyezett a 16-os meret ra, akkor arban jobban jarsz. Mar ha van 16-os felnid, mert ha azt is venni kell akkor elolvad az arelony.
#nincsbennetarcsi
-
MaddeNNNN
őstag
Tavaly júliusban vettem az autót, azóta mentem vele kb. 12000 km-t. Nem nagyon figyeltem mennyire kopik mert vagy '22-es vagy '21-es gyártású gumik vannak rajta plusz most céges kocsi van nálam így meg sem tudom nézni De jövő héten ha visszacserélem csinálok pár fényképet.
A süvítésen kívül más kirívót nem vettem rajta észre, bár még vészfékeznem egyszer sem kellett vele. Párszor volt autópályán 1-2 komolyabb fék de nem éreztem hogy mászna az autó. Amit viszont megjegyeztem hogy nagyon jól tapad kanyarokban, párszor mentem vele dunántúlra Pécs környékére nyirkos/nedves kanyargós kis dimbes-dombos utakon keresve a tapadási pont határát de nem tudtam olyan gyorsan menni vele és nagyon élveztem, bár alapból lapos és széles az autó (1.4T csapotthátú Astra).
To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Uzmany
őstag
Sziasztok,
225/50 r18 (Toyota C-hr) méretben mit javasoltok nyárra? Sok német autópályára és a prémium kategóriából. A gyári szereltje michelin primacy 3 volt és elégedett voltam vele.
Köszönöm előre is.® visions created with passion
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BrandonXXV #56060 üzenetére
16-ra mehet a GY Vector es le van a gond 5 evre.
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
válasz BrandonXXV #56066 üzenetére
Hessegesd el gyorsan a második gondolatot! Kerüljenek fel most a 4 évszakosok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz BrandonXXV #56066 üzenetére
Telinek mar meleg van, pont ebben az atmeneti idoben az igazan jok a 4 evszakosok.
#nincsbennetarcsi
-
BrandonXXV
aktív tag
Köszi srácok!
Akkor így teszek
-
BrandonXXV
aktív tag
Lejárt a szerkesztési idő...
Megrendelve Automaxtól, remélem friss gyártás lesz. -
Uzmany
őstag
Köszönöm a segitséget, megrendeltem a Primacy 4+
® visions created with passion
-
szzo82
csendes tag
Sziasztok!
Olcsóbb kategóriában a LEAO Nova-Force HP 88 H XL, 180/65 R15 -ös méretben mennyire vállalható (ha jól láttam kínai, a LINGLONG leányvállalata), vagy inkább LAUFENN LK41 84 H legyen? (Elvileg fogyasztásra, esőre és zajra is hasonló a két abroncs.)
Egy ismererős 2-es Swift-jére lenne.
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Firstaye
tag
válasz szzo82 #56072 üzenetére
A 180-as szélesség így gyors keresés alapján nem egy létező szélesség méret, összekeveredhettek a számok és 185/60 r15 lesz a helyes méret, ha a 2004-től gyártott "vasaló" swiftet jelenti a 2-es swift.
Ebben a méretben én a biztató nevű LEAO gumit nem találom, de amúgy is a Laufenn a minimum, ami ajánlható, de ha hosszabb távra tervez az ember érdemes feljebb menni.
A címkék valóságtartalma pedig kétséges, teszteket érdemesebb inkább nézni.
Más méret, de volt egy budget vs premium összehasonlítás [link] nemrégiben, a tomket a legrosszabbak között a legjobb, de ezeknél a gumiknál az öregedés és kopás mind elég kiszámíthatatlan dolog. -
szzo82
csendes tag
Firstaye: elírtam bocs, igazad van 185/60 R15 a méret. Köszi.
kenguru99: Köszi.
Qru: Köszi.Laufenn lesz .
-
veterán
Sziasztok!
Érdekes dologgal szembesültem ma.
Az autómnak van két különböző átmérőjű 17-es gyári mérete:
205/50 R17
225/50 R17
Mindkét méretből 50 magasságába kerül egy jó minőségű (pl általam preferált Conti PremiumContact) gumi.
Jelenleg a kisebbik méretet használom aminek 637mm az átmérője, és jó ideje nézegetek gumikat a nagyobbik méretre, ami meg 657mm.
Viszont ma felfedeztem, hogy nem kerül ám minden méret ilyen sokba, sokkal olcsóbb a 225/45 R17, az csak 33ezer. Egy szetten spórolnék majd 70 ezret.
Ennek az átmérője pedig 634mm, tehát a kisebbik mérettel majdnem tökéletesen megegyezik. Mindeközben szélesebb, a kátyúk ellen jobb lenne.
Menetkomfortban sem lenne keményebb, hiszen ugyan olyan magas, csak szélesebb.Lehet, hogy nem 100%-ban a gyári méretek egyike, de azok jó keveréke sokkal olcsóbban.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Qru
MODERÁTOR
válasz rasotamas #56077 üzenetére
Ha nem engedelyezett meret akkor muszakin gond lehet, a rendor buntethet erte, illetve berendelhet szigoritott muszakira. Ezen kivul ha baleset van akkor a biztosito is belekothet (legrosszabb esetben nem fizet vagy csak egy bizonyos reszet a karnak).
VW-nel vannak erdekes meretezesek, nekem Passaton a 205/55R16 es a 215/55R16 is gyari meret volt pedig az sem valtomerete egymasnak...
#nincsbennetarcsi
-
tboldi
nagyúr
Az Alfára én is 215-öst tervezek venni a 205 helyett, engedélyezett méret, és a kalkulátor szerint is oké.
Szerencsére magán az autón sehol nincsenek jelölve a gumiméretek, eggyel kevesebb gond műszakin.
-
tboldi
nagyúr
válasz Morris #56079 üzenetére
Kezelési útmutató, matrica a B-oszlopon, tankajtón, (ha megvan) típusbizonyítvány, stb.
Nekem mondjuk pont ebből volt problémám műszakin, a Honda csak egyetlen méretet tűntetett fel azon a bizonyos matricán, a kisebbet, én viszont a szintén engedélyezett, de alapból a magasabb felszereltséghez tartozót használom. 2x is meghúztak emiatt 2 különböző helyen, hiába mutogattam a kezelésit. Aztán megrendeltem a másik matricát.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Mondjuk ahogy nézem csak a Continál van ekkora felára a 205/50R17-nek a 225/45R17-hez képest.
Máshol inkább 5-7 ezer. Vagy rosszul nézem?Egyébként amilyen állapotban autók vannak az utakon a legkisebb gond, hogy a gumiméret pont az vagy csak váltó, inkább legyen kicsit eltérő jó állapotú jó gumi egy jó kocsin, mint pontos méretből egy 2008 gyártású gumi egy roncson.
Bár hamár fizetem a cascot kár lenne ezen elcsúszni....K&H-nál vagyok, abban sem vagyok biztos, hogy a forgalmiból egyértelműen kiderült, hogy ez Alltrack.
Egyáltalán itt mit jelent a téli (M+S) megjelölés?
Hogy télen csak azt? Hogy télen az az ajánlott? Hogy hólánccal csak azt? Hogy azt csak télen?Illetve ott a 215/55 R16 mint pótkerék. Mi van, ha veszek egy 16-os lemezfelniszettet és felrakok 4db 215/55 R16 gumit? Ott van a matricán.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
válasz Morris #56079 üzenetére
Egy átlagos VW esetén pontos szokott lenni a wheel-size.com.
Könnyen előfordul, hogy nem lesz rajta a matricán - az enyémen (Golf 7) csak a pótkerék mérete van feltüntetve, ill. a normál gumik előírt nyomása, abban sem vagyok biztos hogy a kezelési útmutatóban szerepel (emlékeim szerint nem szerepel).
Viszont ha mégis 18-as szettet szeretnél, fordulj hozzám bizalommal. Nem komfortos!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz rasotamas #56085 üzenetére
Csak arra lehet holancot feltenni igen.
Kb leszarja mindenki csak gond lehet belole. Alltrack a nagyobb hasmagassag egy kis reszet innen nyeri.
Potkerek engedelyezett meret tehat szabalyos. Superben nekunk is a 215/55R17 melle egy 205/55R16 potkerek vt beteve gyarilag. Marhara nem valtomeret...
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Morris
veterán
válasz focvis #56086 üzenetére
Nincs a kezelési útmutatóban. Tegnap este átnyálaztam.
De a tanksapka ajtóban sincs. Sőt, most végig nézegettem az autót és sehol nincs feltüntetve.
A gumi nyomásos terheléses matrica megvan, de azon nincs kerék és gumi méret.Nem lesz 18-as.
A 17-esre is húzom a számat. Kipróbálom aztán meglátjuk mit mutat.
Igyekeztem a legkisebb rugózatlan tömeget választani.
A Goodyear Eagle F1 8.99kg.
A felni (VW Dijon) 9.7 kg.[ Szerkesztve ]
-
csaba1203
addikt
Sziasztok!
Ma voltam gumis ismerősömnél és ő rögtön észre vette, amit én nem:
Mind a négy gumim ilyen és mielőbbi cserét javasolt. A bosszantó az egészben, hogy 4 éves 27000 km futott gumikról van szó és Dunlop vagyis prémium kategória.
A kérdésem az lenne létezik egyáltalán a mai piacon olyan gyártó, aki nem csak 4-5 év távlatában gondolkodik vagy nagyjából mindegy mit veszek?
A méretek 175/65 r15 egy Suzuki Ignis-re menne rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest