Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
-
LOGOUT
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
hI!
hogye totoya acelfelni csavar nem jo totoya alufelnihez
udv
neduddki
mod: Zozzant: ez igyne igaz hondanal ugyanaza
-
Zozzant
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
A gumisod nem látta hogy nem jó? Válts gumist, acélhoz más csavar jár mint aluhoz.
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Felrakta a gumisom a téli acélfelniket, viszont történetesen a gyári kúpos csavar nem egészen jó a szintúgy gyári lemezfelnihez.
Találkozott már valaki ilyennel?A gyári alufelni csavarokon található forgókúp meredekebb szögű, így a lemezfelniben csak a kúpvégek ülnek fel, nem a teljes palást. Míg az alufelni furataiba tökéletesen beleillik.
Az tuti, h a nemrégiben vásárolt lemezfelnik öregebbek, mint az autó, de gyári Volvo mind a 4, 5x108-as lyukkiosztással, 65,1mm agyátmérővel.
Valaki nem tud esetleg a típushoz (2008 S60), biztosan használható csavarokat lemezfelnikhez?
Vevő volnék 20-ra.
Köszi!
-
MPowerPH
félisten
Mit veszithetek vele, ha RFT-s gumi helyett csak sima XL megy fel? Defekt esetere lehet kapni javito keszletet, extrem esetben persze az sem segit. Cserebe kapnek konnyebb abroncsokat, rugalmasabb oldalfallal, nagyobb kenyelemmel. Magyaryul erdemes visszaterni a RFT-s gumirol normalra?
Pont Eagle Asymmetric II-ot talaltam piszok jo aran, a nagyobb meretben is.
-
MPowerPH
félisten
Hali!
Igaz tel van, megis nyari gumit keresek. Nem surgos, de nezem a kulonbozo akciokat, hatha kifogok. Hatulra kell gumikat venni. Ereztem en mar, hogy nem teljesen egeszsegesek, esoben nem ereztem azt a stabilitast nagy sebessegnel. 255/30 (most ez van), vagy inkabb 265/30 R19 Y RFT kell hatulra. Jelenleg korben Pirelli P Zero van az auton. Igazabol elegedett is vagyok veluk...
De kerdeznem, mi az ami szoba johet meg, hatha pont ahhoz tudnek jo aron hozzajutni.
Amiket en talaltam pluszban, sajna RFT teren eleg szegenyes a kinalat:
Goodyear EAGLE F1 Asymmetric ROF
Bridgestone Potenza RE 050 A RFTUtalom az RFT gumikat, de nincs potkerekem, igy rajuk vagyok kenyszerulve...
Pedig ha nem lenne kikotes az RFT, lenne valasztek dogivel. -
Reaper
őstag
válasz
grabber
üzenetére
Néztem ezeket, az UG8 az jól hangzik, bár abból csak a 205/65 R15 ami benne van a váltóméretemben.
Sajnos a 225/60 R15 méretben csak ezek vannak:
Nokian WR, Continental WinterContact TS790, Hankook Winter i*cept W310, Bridgestone Blizzak LM25.
Ezek árban a 30-40 ezer/db vannak, de nem ismerem őket, ha valakinek van róla személyes tapasztalat esetleg?
Bár nem tudom mennyire lenne túl keskeny a kocsin a 205/65 a 225/60 helyett, lehet elég hülyén nézne ki a kicsikén: -
UG8 Goodyear.Ajánlom nekem is az van.Tapad mint állat.Már ezzel sem lősz mellé.Árban is jó volt.
Tesztek alapján a Continental még jó lehet,bár megoszlanak a vélemények(talán a t850 a tipusa).Ez a legjobb mindenhol,de emiatt gyanús
Dunlop Winterresponse 2 még jól tapad esőben. -
Reaper
őstag
Üdv, régen voltam itt, és újra könnyen megtalálható méretű gumira lenne szükségem:
215-225/55-65 R15 téli, 4 db, használt is jöhet, sőt, ha nem régi, és van még rajta 1-2 szezon minta akkor leginkább az kéne, de tudom, hogy ne lógjon bilibe a kezem
-
válasz
zsolt1225
üzenetére
releváns adac teszt
emelkedőn fölfelé mindenkinek odaver Semperit Master-Grip
2× jobb eredményt ért el mint a többi gumi: Passfahrt 1,6baum polárisnál jobb de drágább
Vredestein Snowtrac 3
Goodyear UltraGrip 8ebben a méretben csak régi fejlesztésű Michelin Alpin A3 és Continental ContiWinterContact TS780 van, ami teszteken sem szerepel
-
zsolt1225
aktív tag
Hali!
Télire kellene gumi és a véleményeteket szeretném.
175/70R13
Milyen gumit javasoltok? Apám a Barum-ra esküszik 11600 lenne darabja. Valami más? -
a000
őstag
Sziasztok!
2000-es suzuki wagonr most 165/65r14 a téli gumi. Nyugodtan megvehetem rá a 155/65r14 méretű gumit, passzolni fog a felnire? Elvileg ugye váltóméret. felniméret: 41/2j ET45
-
nzozz
aktív tag
Sziasztok!
Ismeritek EZT az oldalt? Esetleg rendelt már innen valaki közületek? (cseh cég, elméletileg raktárról 1 héten belüli ingyen szállítás GLS -sel.)
-
-v-
addikt
válasz
GumisPeter
üzenetére
Hmm bátyámnak most rakták fel a cégesre, 850-es conti, kettő zsír új, azt mondta azóta nem lehet úton tartani az autót, rakás szar az egyenesfutása, bizonytalan stb. Érdekes... mondtam neki ma ugorjon fel, megnézem kíváncsi vagyok .. valami nem kerek ott szerintem

Én végül bridgestone blizzak lm32-t rendeltem, nem rossz gumi és jó az ára ... -
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
HI!
ELVTARSAK!!!!!!! ossszeomlott a fold meg az eg,Peterunk contit dicser:- )))
udv
neduddki
-
GumisPeter
senior tag
válasz
neduddki
üzenetére
így van.
aki ismer, tudja sose favorizáltam a Conti termékeit.
De 3 hete a ts850-et nyúzom és ennyira halk, ugyanakkor még a plusszokban is félelmetesen jól tapadó gumival még nemigen volt dolgom, pedig kb 200 féle gumi lehetett már alattam....
Nem tudom mit találtak el a contisok, de valamit nagyon!!! -
Zozzant
addikt
Üdv!
Tavaszra tervezek gumit az Almerámra, 195/55R16 méretben, vajon tavaszra milyen lépés várható az árakban? Fel-le? Mi a trend? 30E/db-ig gondoltam, prémium gumit, szeretném a legjobbat kihozni ebből az árból, futásteljesítmény nem annyira lényeg, nem megyek sokat, de akkor az úton maradjak. Eddig két versenyző van az élen, mi a véleményetek? Köszi.
- Dunlop Bluresponse
- Goodyear Eff.grip Performance -
pomk
őstag
Sziasztok!
2005-ös Toyota Avensisre milyen téli gumit ajánlotok? Méret: 205/55/R16. Közepes árkategóriában keresek jelölteket. Hétköznaponként városi ~6-6 km-es ingázás, hétvégente 1-2x hosszabb vidéki út. Autópályán szinte soha nem járok vele, sebesség határokat mindig betartom.
Köszi!
-
-
gaborbol
őstag
Nekem a B&D ASI 300 van ami hasonlo es teljesen rendben van. Most mar lassan 2 eve bent figyel a kocsiban mellette a defekt javito keszlet is es rengetegszer hasznaltam, teljesen mukodokeps a dolog, en csak ajanlani tudom.
Annyi hatranya van, hogy azota a kollegak mindig megtalalnak miatta a melohelyen, ha gondjuk van

-
ABE
őstag
válasz
bitpork
üzenetére
Jó, de egy légrugó kompresszornak alapvetően más a terhelése, és aligha fog sok üzemórát menni egy olyan kompresszor, amit alapvetően ellenőrzésre, apróbb korrigálásokra tartanék. Szóval a kérdés az, hogy melyik az a szerkezet, ami elfogadható pontossággal tud mérni és korrigálni nyomást mondjuk heti egy használattal.
-
-
ABE
őstag
Hi!
Tudnátok javasolni otthoni használatra kompresszort, amivel pontosan tudom ellenőrizni és beállítani a guminyomást? Van egy kis kínai cuccosom, ami szép lassan, de meglehetősen pontatlan kijelzéssel tud pumpálni, szóval leginkább vészhelyzetre való. Szeretnék helyette egy fokkal megbízhatóbb cuccot, amivel rendszeresen tudnám ellenőrizni az autón a guminyomást, mivel a közelben a benzinkutakon vagy nincs céleszköz, vagy szar a csatlakozásuk, tehát mit sem érnek. Leginkább szivargyújtóról működtethető érdekel, amit mondjuk édesanyám sem rest használni. Jó lenne úgy 15e forintba beleférni, hirtelen keresgetve 4 jelöltem van:
-
-
-v-
addikt
Mennyire illik téli gumiból előre mást rakni mint hátra? Alapvetően a 4 gumimból 2 még jó, bár nem emlékszem a dot-ra, de 2011 rémlik ... na mindegy, de megnézem, és ha még nem túl öreg (a profilmélység az szuper még), lehet azt a kettőt megtartom, de a két újat más típusból venném ...
-
Bozso68
őstag
A GMP Italy Argon felnikről van tapasztalat, vélemény? 16" Chevy Captiva.
Köszi: Zsolt
-
a000
őstag
Sziasztok!
205/55r16 méretben ezek a téli gumik közül melyik inkább?
Barum polaris3
Hankook w442
firestone winterhawk 3
nokian wr d3Köszi.
-
válasz
Satan_Claus
üzenetére
felület és "nyomóerő" együtt adja a tapadást
Kisebb felületen ugyan akkora tömegű autó nagyobb nyomóerőt fejt ki, a végeredmény egyező lesz
de hóban a nyomóerő jobban számít, ezt kisebb felülettel lehet elérni.Viszont száraz aszfalton a kisebb felület miatt a tapadási súrlódás átmehet csúszási súrlódásba, ami egy nagyságrenddel kisebb tapadás.
-
AMD Power
titán
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Már csak a fizika is ellen mond annak ,hogy a szélesebb gumi lenen a jobb választás.
-
AMD Power
titán
Télen szerintetek (Swift 1998 1.3) melyik téli gumi a jobb választás? A 165/65 R13 vagy a gyári 155/70 R13 méret? Jól gondolom a ,hogy a 155 a jobb télre?!
-
gaborbol
őstag
Vettem par napja egy outlandert 2007-es gepet 60.000 Km van benne es meg eredeti gumik vannak rajta, az elso ket gumi teljesen kopott, a hatsokon meg eleg jol nez ki a futofelulet, de kezd kirepedezni mind a negy gumi dot:3906 szoval kuka mind a negy darab.
A gyari merete 225/55-18 es a "gyari gumija": Goodyear Eagle LS-2 125$/ darab, de ez szerintem nem fog ra visszamenni.
Ebben az arban lenne Dunlop Signature II, Pirelli P6 Four Seasons Plus,Yokohama AVID Ascend vagy 150-160$ korul Michelin Defender Standard Touring es Michelin Primacy MXV4 Grand Touring .
Ezek kozul Michelin Primacy MXV4 es Pirelli P6 van jelenleg mas automon es teljesen jok. Mit javasoltok?
-
-
-
dni
őstag
Sziasztok,
Kerékőrből milyet érdemes venni? Vagy teljesen mindegy?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
neduddki
nagyúr
HI!
otoceitung is kinn van":
1 Conti ts850
2 nikoan wr d3
3 michelin a4
4 gy ug8
5 pirelli sc w190 3udv
neduddki
-
dni
őstag
Sziasztok,
16-os téli gumijaimhoz keresnék acélfelnit, hol érdemes elsősorban használtat venni, ha nem az apró oldalakat szeretném bújni? r16 6,5 5*100 et45 kellene a Toyotámra.
Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
-
_seth_
veterán
Az alábbi három gumi közül melyik a legjobb?
-Nokian, 185/65 R14 86T NOKIAN W+
-Firestone, 185/65R14 T Winterhawk 2 EVO 86T
-Semperit, 185/65R14 T Master-Grip 86TFord Focus 1.4 Mk1-re lesz.
A Semperitre 999 forintért lehetőség van garanciát vásárolni ami 2 évre szól és akár defekt, kátyu vagy bármilyen hiba esetén cserélik az adott gumit.
-
-
törölt tag
válasz
animatrix11
üzenetére
Én vettem már párszor SOS-be de én is csak gumistól, bevizsgáltat. szintén sok százalékosat, és sosem volt vele problémám.
-
animatrix11
őstag
Használt gumit mennyire érdemes venni, csakis gimustól aki átvizsgált gumikat árul és 90%-os, mivel kevesebb mint a feléért kb megkapom nekem 17"-ak kellenek ott a legolcsóbb normális gumi is 40k/db
-
P00By
nagyúr
válasz
Satan_Claus
üzenetére
Ráadásul neked pont erre van szükséged!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
neduddki
nagyúr
HI!
elvtarsak egy szamunkara tejjesn irreleveasn teszt, meg hujje botouel is vagyon irva:- )
udv
neduddki
-
Satan_Claus
őstag
válasz
animatrix11
üzenetére
Az E-s matrica olcsobb volt, senkinek nem kellett

-
válasz
animatrix11
üzenetére
-
animatrix11
őstag
üdv
kis segítség kéne, nem értek valamit vannak a fogyasztás és csúszás indexek a gumiknál, de hogyan lehet az hogy pl egy michlein guminál E/C/70 van megadva ami kb 50k egy db 17"os, ugyanebben a kategóriában egy hankook pedig C/C/72 ami sokkal jobb üzemanyag hatékonyság indexel rendelkezik csak 2 db zajosabb de csak kb 38k

-
P00By
nagyúr
Szia!
Téli gumit kell venni. A nyári az sportcontact 5, vmi ilyen kaliberű kéne 215/45 R17 hasonló árban.
Köszi! -
gege71.hu
addikt
helló helló.
205/60/16-ra téli szettet hol érdemes böngészni?
Annyi ilyen keresőoldal van már az ember csak kamillázik
Mazda 5ös vas alá kellenek
205/60R16 MICHELIN ALPIN A4 téligumi H92 29,9ért mennyire sok érte? Paraméterei és márkája mögfelelőnek tűnik

Vagy ez 24ért? :
205/60R16 NOKIAN WR D3 téligumi H92
gegeHa tud valaki jobb ár érték arányban ne kíméljen a linkektől

-
animatrix11
őstag
Sziasztok
hol érdemes Budapesten gumit venni? Hol a legolcsóbb?
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
HI!
tengejjenkent egyfrma meretu egyforma mintaju gummedli kell mo-n /nemetbe csak mereet kell/
elso es hatso tengejj kozott mertben es mintatban lehet eteres, de a joszagoid egyforma meretve van tervezve ezert erdekesen vihekkedhet szoval vigyazz es tapasztald ki ekes hejztet elottudv
-
e=mc²
őstag
Sziasztok!
Ismet kerdeznem a hozzaertoket, hogy eltero meretu abroncsokat fel lehet-e tenni a kocsira? 3 "hivatalos" gumisnal voltam a mai napon, es mindegyik mast mondott.
1. azonos tengelyen kell csak ugyanolyan meretunek lennie, a mintazat lehet mas elol-hatul, de tengelyenkent az sem terhel el.
2. mind a negynek ugyanolyan meretunek kell lennie, nem eleg csak tengelyenkent, ezert buntet(het) is a rendor!
3. fingja sem volt hozza.Most akkor wtf

Koszi, udv,
-
neduddki
nagyúr
válasz
GumisPeter
üzenetére
Hi!
es mibul van nalunk alegotbb oktoertol-marciusig?:- )
udv
neduddki
p.s. hujjes sms-ekbul....
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Dell Latitude 5400 14" FHD IPS, i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3303
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Pedig ha nem lenne kikotes az RFT, lenne valasztek dogivel.

.

És nem is szándékozom erőltetni. Azt mág pláne nem h lenni magyar, beszél nyel törni.